Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   LEGE nr. 353 din 3 decembrie 2007  pentru aprobarea   Ordonantei Guvernului nr. 21/2007 privind institutiile si companiile de spectacole sau concerte, precum si desfasurarea activitatii de impresariat artistic    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

LEGE nr. 353 din 3 decembrie 2007 pentru aprobarea Ordonantei Guvernului nr. 21/2007 privind institutiile si companiile de spectacole sau concerte, precum si desfasurarea activitatii de impresariat artistic

EMITENT: PARLAMENTUL
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 860 din 17 decembrie 2007
Parlamentul României adoptã prezenta lege.

ART. I
Se aprobã <>Ordonanţa Guvernului nr. 21 din 31 ianuarie 2007 privind instituţiile şi companiile de spectacole sau concerte, precum şi desfãşurarea activitãţii de impresariat artistic, adoptatã în temeiul <>art. 1 pct. V.1 din Legea nr. 502/2006 privind abilitarea Guvernului de a emite ordonanţe şi publicatã în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 82 din 2 februarie 2007, cu urmãtoarele modificãri şi completãri:
1. La articolul 3, literele a) şi b) se modificã şi vor avea urmãtorul cuprins:
"a) producţiile artistice sunt spectacole sau concerte înfãţişate direct publicului de cãtre artişti interpreţi şi/sau executanţi şi pot fi: spectacole dramatice, coregrafice, de operã, operetã, folclorice, de revistã, cabaret, de circ, de pãpuşi şi/sau marionete, de teatru instrumental, respectiv concerte de muzicã academicã, simfonicã, vocal-simfonicã, cameralã, coralã, folcloricã, electronicã;
b) instituţiile de spectacole sau concerte sunt persoane juridice de drept public care realizeazã şi prezintã producţii artistice;".
2. La articolul 8, alineatele (1) şi (5) se modificã şi vor avea urmãtorul cuprins:
"Art. 8. - (1) Instituţiile de spectacole sau concerte existente la data intrãrii în vigoare a legii de aprobare a prezentei ordonanţe, precum şi cele nou-înfiinţate vor fi înscrise în Registrul artelor spectacolului, denumit în continuare Registru, la solicitarea autoritãţilor administraţiei publice centrale şi locale în subordinea cãrora funcţioneazã.
....................................................................
(5) Hotãrârile consiliilor locale sau judeţene prevãzute la alin. (2) - (4) se adoptã cu votul a douã treimi din numãrul total de consilieri."
3. La articolul 9, alineatul (2) se modificã şi va avea urmãtorul cuprins:
"(2) Companiile de spectacole sau concerte existente la data intrãrii în vigoare a legii de aprobare a prezentei ordonanţe, precum şi cele nou-înfiinţate vor fi înscrise în Registru."
4. Articolul 10 se modificã şi va avea urmãtorul cuprins:
"Art. 10. - (1) Activitatea instituţiilor de spectacole sau concerte poate fi concesionatã, în baza prevederilor legale în vigoare, pe o perioadã de maximum 10 ani.
(2) Caietul de sarcini al concesiunii, în completarea cerinţelor prevãzute de lege, va cuprinde cel puţin urmãtoarele:
a) condiţiile privind experienţa concesionarului în domeniul artelor spectacolului;
b) obligaţia de a pãstra obiectul specific de activitate al instituţiei, cu specificarea numãrului minim anual de producţii artistice şi reprezentaţii;
c) clauzele privind angajaţii, precum şi condiţiile de accesibilitate a publicului la spectacole sau concerte."
5. Dupã articolul 11 se introduc douã noi articole, articolele 11^1 şi 11^2, cu urmãtorul cuprins:
"Art. 11^1. - (1) Pentru a rãspunde cerinţelor nou-identificate ale comunitãţii, autoritãţile administraţiei publice centrale şi locale pot concesiona companiilor de spectacole sau concerte servicii artistice, în condiţiile legii.
(2) Iniţiativa concesionãrii poate aparţine:
a) autoritãţii publice centrale sau locale;
b) oricãrei persoane fizice sau juridice interesate.
(3) În situaţia prevãzutã la alin. (2) lit. b), autoritatea are obligaţia de a analiza cerinţele identificate, raportat la programele instituţiilor şi companiilor de spectacole sau concerte din comunitatea respectivã.
(4) Compania de spectacole sau concerte, în calitate de concesionar, primeşte din partea autoritãţii publice, în calitate de concedent, dreptul de a exploata serviciul artistic identificat, pe o perioadã determinatã, însoţit de plata unei sume de bani prestabilite.
(5) Procedurile de concesionare a serviciilor artistice sunt reglementate prin norme metodologice aprobate prin hotãrâre a Guvernului.
Art. 11^2. - Pentru stimularea înfiinţãrii de noi companii de spectacole sau concerte, persoanele fizice şi persoanele juridice de drept privat sunt scutite de plata impozitului pe clãdirile în care se desfãşoarã activitãţi de spectacole sau concerte, precum şi de plata impozitului pe terenurile aferente respectivelor imobile, pe durata desfãşurãrii acestor activitãţi."
6. Articolul 12 se modificã şi va avea urmãtorul cuprins:
"Art. 12. - (1) Funcţionarea instituţiilor de spectacole sau concerte se asigurã de cãtre personalul artistic, tehnic şi de cãtre personalul administrativ care, de regulã, îşi desfãşoarã activitatea în baza contractelor individuale de muncã.
(2) Personalul artistic, tehnic şi administrativ de specialitate din instituţiile de spectacole sau concerte, angajat, în condiţiile legii, cu contract individual de muncã, se încadreazã în funcţiile prevãzute în anexa care face parte integrantã din prezenta ordonanţã.
(3) Pentru realizarea producţiilor artistice, instituţiile de spectacole sau concerte pot utiliza personal artistic remunerat în baza unor contracte încheiate conform prevederilor legale privind dreptul de autor şi drepturile conexe, precum şi personal tehnic şi administrativ remunerat pe baza unor convenţii civile de prestãri de servicii, potrivit dispoziţiilor Codului civil.
(4) Pe durata stagiunii, personalul artistic de specialitate angajat în instituţii de spectacole sau concerte poate încheia contracte conform prevederilor legale privind dreptul de autor şi drepturile conexe sau, dupã caz, poate cumula funcţii în cadrul altor instituţii sau companii de spectacole sau concerte, numai cu acordul consiliului administrativ.
(5) Cumulul de funcţii se poate face şi în cadrul aceleiaşi instituţii sau companii de spectacole sau concerte, cu respectarea prevederilor legale în vigoare."
7. Articolul 13 se modificã şi va avea urmãtorul cuprins:
"Art. 13. - (1) Pentru personalul instituţiilor de spectacole sau concerte, contractele individuale de muncã se pot încheia, de regulã, pe duratã nedeterminatã sau, datoritã specificului activitãţii, în conformitate cu prevederile art. 80 alin. (1), respectiv <>art. 81 lit. e) din Legea nr. 53/2003 - Codul muncii, cu modificãrile şi completãrile ulterioare, pe duratã determinatã, inclusiv pe stagiune ori pe producţie artisticã.
(2) Încadrarea personalului din instituţiile de spectacole sau concerte potrivit alin. (1) se face pe bazã de concurs ori de examen, organizat în condiţiile legii.
(3) În cazul contractelor individuale de muncã încheiate pe duratã determinatã, angajarea se poate face şi în mod direct, prin acordul pãrţilor.
(4) Datoritã specificului activitãţii, încheierea contractelor individuale de muncã pe duratã determinatã se poate face şi prin derogare de la prevederile art. 80 alin. (3) şi (4), respectiv ale art. 82 alin. (1) şi <>art. 84 alin. (1) din Legea nr. 53/2003 , cu modificãrile şi completãrile ulterioare.
(5) Contractele individuale de muncã încheiate pe duratã nedeterminatã înainte de intrarea în vigoare a prezentei ordonanţe pot fi modificate, prin acordul pãrţilor, în contracte pe duratã determinatã."
8. La articolul 15, alineatul (3) se modificã şi va avea urmãtorul cuprins:
"(3) Pentru personalul artistic şi tehnic din instituţiile de spectacole sau concerte, zilele de sâmbãtã, duminicã şi, dupã caz, zilele de sãrbãtoare legalã sunt considerate zile lucrãtoare, repausul legal putând fi acordat în alte zile ale sãptãmânii."
9. Dupã articolul 15 se introduce un nou articol, articolul 15^1, cu urmãtorul cuprins:
"Art. 15^1. - (1) Salariile de bazã şi indemnizaţiile de conducere pentru personalul artistic, tehnic şi administrativ de specialitate, prin derogare de la prevederile <>Legii nr. 154/1998 privind sistemul de stabilire a salariilor de bazã în sectorul bugetar şi a indemnizaţiilor pentru persoane care ocupã funcţii de demnitate publicã, cu modificãrile şi completãrile ulterioare, se stabilesc între limitele din grila prevãzutã în anexã.
(2) Evaluarea personalului artistic, tehnic şi administrativ de specialitate în vederea stabilirii salariilor de bazã se face conform normelor metodologice elaborate de Ministerul Culturii şi Cultelor.
(3) La salariile de bazã stabilite conform prevederilor alin. (1) se pot adãuga premii, stimulente, precum şi sporuri prevãzute de lege sau în contractul colectiv de muncã pe ramurã, în limitele bugetului aprobat."
10. Articolul 16 se modificã şi va avea urmãtorul cuprins:
"Art. 16. - (1) Pentru asigurarea mobilitãţii artiştilor, instituţiile de spectacole sau concerte pot sã prevadã în bugetele lor fonduri destinate construirii/amenajãrii unor locuinţe de serviciu.
(2) Personalul angajat în baza unor contracte individuale de muncã pe duratã determinatã, care nu are domiciliul în localitatea în care instituţia îşi desfãşoarã activitatea şi nu beneficiazã de locuinţã de serviciu, poate primi din bugetul instituţiei o indemnizaţie lunarã forfetarã neimpozabilã, în cuantum de pânã la 50% din salariul mediu net pe economie, pentru a-şi asigura cazarea."
11. Articolul 18 se modificã şi va avea urmãtorul cuprins:
"Art. 18. - (1) Conducerea instituţiilor de spectacole sau concerte este asiguratã de cãtre un director general sau, dupã caz, de un director, persoanã fizicã, ori de cãtre o persoanã juridicã de drept privat.
(2) Conducerea instituţiilor de spectacole sau concerte este încredinţatã în baza unui concurs de proiecte de management, organizat în conformitate cu prevederile legale în vigoare.
(3) Câştigãtorul concursului prevãzut la alin. (2) încheie un contract de management cu ordonatorul principal de credite al autoritãţii publice în subordinea cãreia funcţioneazã instituţia respectivã.
(4) În cazul în care managementul este asigurat de o persoanã juridicã, aceasta va desemna o persoanã fizicã pentru a o reprezenta, cu aplicarea corespunzãtoare a prevederilor alin. (3)."
12. La articolul 19, dupã alineatul (1) se introduce un nou alineat, alineatul (1^1), cu urmãtorul cuprins:
"(1^1) Preşedintele consiliului administrativ stabileşte datele de şedinţã şi asigurã pregãtirea proiectelor de hotãrâri, organizarea şi derularea şedinţelor."
13. Articolul 21 se modificã şi va avea urmãtorul cuprins:
"Art. 21. - (1) Finanţarea cheltuielilor necesare funcţionãrii instituţiilor de spectacole sau concerte se realizeazã astfel:
a) cheltuielile necesare realizãrii programului minimal anual prevãzut în contractul de management se acoperã integral din subvenţii acordate de la bugetul de stat sau de la bugetele locale, dupã caz;
b) cheltuielile necesare realizãrii proiectelor, altele decât cele din programul minimal, se acoperã din venituri proprii, din subvenţii acordate de la bugetul de stat sau de la bugetele locale, dupã caz, precum şi din alte surse;
c) cheltuielile de personal se asigurã din subvenţii acordate de la bugetul de stat, respectiv de la bugetele locale, dupã caz, precum şi din venituri proprii; pentru stimularea personalului pot fi utilizate fonduri din venituri proprii, în condiţiile legii;
d) cheltuielile necesare pentru întreţinerea, reabilitarea şi dezvoltarea bazei materiale se acoperã din subvenţii acordate de la bugetul de stat, respectiv de la bugetele locale, dupã caz, din venituri proprii şi din alte surse;
e) cota de venituri proprii, rezultate din exploatarea unor bunuri aflate în administrare, se poate reţine în procentul maxim prevãzut de lege; sumele astfel determinate se gestioneazã în regim extrabugetar pentru necesitãţile instituţiei, cu aprobarea consiliului administrativ.
(2) Instituţiile de spectacole sau concerte pot beneficia de bunuri materiale şi fonduri bãneşti primite sub formã de servicii, donaţii şi sponsorizãri, cu respectarea dispoziţiilor legale; liberalitãţile de orice fel pot fi acceptate numai dacã nu sunt grevate de condiţii ori sarcini care ar afecta autonomia culturalã a instituţiei."
14. Articolul 22 se modificã şi va avea urmãtorul cuprins:
"Art. 22. - Obligaţiile de platã ale instituţiilor de spectacole sau concerte, rezultate din contractele încheiate conform prevederilor art. 12 alin. (3), se considerã cheltuieli aferente producţiilor artistice şi se prevãd în bugetul de venituri şi cheltuieli al instituţiei."
15. Articolul 24 se abrogã.
16. La articolul 25, alineatul (3) se modificã şi va avea urmãtorul cuprins:
"(3) Instituţiile de spectacole sau concerte prevãzute la alin. (2) au obligaţia sã prevadã distinct aceastã activitate în propriile regulamente de organizare şi funcţionare şi sã se înscrie în Registru."
17. La articolul 26, alineatul (3) se modificã şi va avea urmãtorul cuprins:
"(3) Din Comisia pentru atestare şi avizare în domeniul impresariatului artistic fac parte reprezentanţi ai Ministerului Culturii şi Cultelor, ai Ministerului Justiţiei, ai Ministerului Internelor şi Reformei Administrative, ai Ministerului Afacerilor Externe, desemnaţi de conducãtorii acestor autoritãţi, precum şi specialişti din domeniul artelor spectacolului, numiţi prin ordin al ministrului culturii şi cultelor."
18. La articolul 26, dupã alineatul (3) se introduce un nou alineat, alineatul (4), cu urmãtorul cuprins:
"(4) Pentru activitatea depusã în cadrul Comisiei pentru atestare şi avizare în domeniul impresariatului artistic, membrii acesteia primesc o indemnizaţie plãtitã din bugetul Centrului de Pregãtire Profesionalã în Culturã."
19. Articolul 27 se modificã şi va avea urmãtorul cuprins:
"Art. 27. - (1) Se înfiinţeazã Registrul artelor spectacolului.
(2) Registrul constituie instrumentul unitar de evidenţã în care sunt înscrise instituţiile şi companiile de spectacole sau concerte, precum şi persoanele fizice titulare ale atestatului de impresar artistic şi persoanele juridice de drept privat care au obţinut avizul de impresariat artistic.
(3) Registrul este administrat de Ministerul Culturii şi Cultelor, prin Centrul de Pregãtire Profesionalã în Culturã.
(4) Modul de organizare şi funcţionare a Registrului este aprobat prin ordin al ministrului culturii şi cultelor, în termen de 60 de zile de la intrarea în vigoare a legii de aprobare a prezentei ordonanţe.
(5) Pentru instituţiile de spectacole sau concerte deja existente, autoritãţile administraţiei publice în subordinea cãrora funcţioneazã vor face demersurile necesare pentru înscrierea în Registru, în termen de 120 de zile de la data intrãrii în vigoare a ordinului ministrului culturii şi cultelor prevãzut la alin. (4); pentru instituţiile de spectacole sau concerte nou-înfiinţate, autoritãţile administraţiei publice în subordinea cãrora funcţioneazã vor face demersurile necesare pentru înscrierea în Registru, în termen de 60 de zile de la data înfiinţãrii.
(6) Companiile de spectacole sau concerte deja existente vor face demersurile necesare pentru înscrierea în Registru, în termen de 120 de zile de la data intrãrii în vigoare a ordinului ministrului culturii şi cultelor prevãzut la alin. (4); companiile de spectacole sau concerte nou-înfiinţate vor face demersurile necesare pentru înscrierea în Registru, în termen de 60 de zile de la data înfiinţãrii.
(7) Persoanele fizice şi persoanele juridice de drept privat care desfãşoarã în prezent activitãţi de impresariat artistic, atestate, respectiv avizate ca atare, se reînscriu în Registru, în termen de 60 de zile de la data intrãrii în vigoare a ordinului ministrului culturii şi cultelor prevãzut la alin. (4), în baza unei evaluãri efectuate de Comisia pentru atestare şi avizare în domeniul impresariatului artistic.
(8) Persoanele fizice şi persoanele juridice de drept public sau de drept privat care vor fi atestate, respectiv avizate, potrivit prevederilor prezentei ordonanţe, se înscriu în Registru în termen de 30 de zile de la data atestãrii sau avizãrii."
20. Articolele 29, 30 şi 31 se abrogã.
21. Articolul 32 se modificã şi va avea urmãtorul cuprins:
"Art. 32. - Tarifele pentru acordarea atestatelor şi avizelor în domeniul impresariatului artistic, precum şi cele pentru înscrierea în Registru se aprobã prin ordin al ministrului culturii şi cultelor, care se publicã în Monitorul Oficial al României, Partea I, şi se fac venit la bugetul Centrului de Pregãtire Profesionalã în Culturã."
22. Dupã articolul 32 se introduc douã noi articole, articolele 32^1 şi 32^2 , cu urmãtorul cuprins:
"Art. 32^1 . - Procedurile prevãzute la art. 11^1 alin. (5) sunt elaborate de Ministerul Culturii şi Cultelor şi se aprobã prin hotãrâre a Guvernului, în termen de 90 de zile de la data intrãrii în vigoare a legii de aprobare a prezentei ordonanţe.
Art. 32^2 . - Normele metodologice prevãzute la art. 15^1 alin. (2) se elaboreazã de Ministerul Culturii şi Cultelor şi se aprobã prin hotãrâre a Guvernului, în termen de 90 de zile de la data intrãrii în vigoare a legii de aprobare a prezentei ordonanţe."
23. La articolul 33, alineatele (1) şi (2) se modificã şi vor avea urmãtorul cuprins:
"Art. 33. - (1) Constituie contravenţii urmãtoarele fapte:
a) neîndeplinirea demersurilor pentru înscrierea în Registru în termenele prevãzute la art. 27 alin. (5) şi (6) şi se sancţioneazã cu amendã de la 1.000 lei la 5.000 lei;
b) desfãşurarea activitãţilor de impresariat artistic de cãtre persoane fizice sau persoane juridice de drept privat, fãrã obţinerea atestatului sau, dupã caz, a avizului din domeniul impresariatului artistic, şi se sancţioneazã cu amendã de la 5.000 lei la 10.000 lei;
c) neînscrierea în Registru în termenele prevãzute la art. 27 alin. (7), respectiv (8), şi se sancţioneazã cu amendã de la 1.000 lei la 5.000 lei;
d) desfãşurarea activitãţilor de impresariat artistic de cãtre persoane fizice sau persoane juridice de drept privat, fãrã înscrierea în Registru, şi se sancţioneazã cu amendã de la 1.000 lei la 5.000 lei.
(2) Constatarea şi sancţionarea contravenţiilor prevãzute la alin. (1) se fac de cãtre persoanele împuternicite prin ordin al ministrului culturii şi cultelor."
24. Dupã articolul 36 se introduce anexa care face parte integrantã din prezenta lege.
ART. II
(1) Dispoziţiile <>art. 15^1 din Ordonanţa Guvernului nr. 21/2007 , cu modificãrile şi completãrile aduse prin prezenta lege, intrã în vigoare şi se aplicã începând cu data de 1 septembrie 2008, în mod eşalonat, în conformitate cu prevederile cuprinse în normele metodologice elaborate de Ministerul Culturii şi Cultelor potrivit dispoziţiilor <>art. 32^2 din Ordonanţa Guvernului nr. 21/2007 , cu modificãrile şi completãrile aduse prin prezenta lege.
(2) La data intrãrii în vigoare a dispoziţiilor <>art. 15^1 din Ordonanţa Guvernului nr. 21/2007 , cu modificãrile şi completãrile aduse prin prezenta lege:
a) prevederile anexei nr. IV/2c la <>Ordonanţa Guvernului nr. 10/2007 privind creşterile salariale ce se vor acorda în anul 2007 personalului bugetar salarizat potrivit <>Ordonanţei de urgenţã a Guvernului nr. 24/2000 privind sistemul de stabilire a salariilor de bazã pentru personalul contractual din sectorul bugetar şi personalului salarizat potrivit anexelor nr. II şi III la <>Legea nr. 154/1998 privind sistemul de stabilire a salariilor de bazã în sectorul bugetar şi a indemnizaţiilor pentru persoane care ocupã funcţii de demnitate publicã, publicatã în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 80 din 1 februarie 2007, aprobatã cu modificãri prin <>Legea nr. 231/2007 , se modificã în mod corespunzãtor;
b) <>Legea nr. 102/2004 privind majorarea unor drepturi salariale ale personalului de specialitate artisticã din cadrul Filarmonicii "George Enescu" din Bucureşti, publicatã în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 321 din 14 aprilie 2004, se abrogã.

Aceastã lege a fost adoptatã de Parlamentul României, cu respectarea prevederilor art. 75 şi ale art. 76 alin. (2) din Constituţia României, republicatã.

PREŞEDINTELE CAMEREI DEPUTAŢILOR
BOGDAN OLTEANU

PREŞEDINTELE SENATULUI
NICOLAE VĂCĂROIU

Bucureşti, 3 decembrie 2007.
Nr. 353.

ANEXĂ
(Anexã la <>Ordonanţa Guvernului nr. 21/2007 )

A. Funcţii artistice de specialitate
a) Funcţii de execuţie


┌────┬───────────────────────────────────────┬───────┬─────────┬───────────────┐
│Nr. │ │Nivelul│Categoria│Coeficient de │
│crt.│ Funcţia │de │ │multiplicare*) │
│ │ │studii │ ├─────┬─────────┤
│ │ │ │ │minim│maxim │
├────┼───────────────────────────────────────┼───────┼─────────┼─────┼─────────┤
│ │Artişti interpreţi şi asimilaţi: │ │ │ │ │
│ │acompaniator; │ │ I │6,51 │9,76 │
│ │actor teatru/mânuitor pãpuşi-marionete;│ ├─────────┼─────┼─────────┤
│ │artist liric; │ │ │ │ │
│ │balerin; │ │ │ │ │
│ │dansator; dirijor; dirijor cor; │ │ │ │ │
│ │concertmaistru; artist instrumentist; │ │ │ │ │
│ │maestru artist circ; │ │ │ │ │
│ │solist vocal/balet/concertist │ │ │ │ │
│ │/instrumentist │ │ │ │ │
│1. │Artişti creatori şi asimilaţi: │ S │ II │3,26 │6,51 │
│ │artist plastic; │ ├─────────┼─────┴─────────┤
│ │asistent regie/scenografie; │ │ Debutant│ 2,44 │
│ │consultant artistic/muzical; │ │ │ │
│ │coregraf; corepetitor; │ │ │ │
│ │grafician; │ │ │ │
│ │maestru balet/dans/cor/corepetitor; │ │ │ │
│ │maestru de studii balet/muzicale/canto;│ │ │ │
│ │regizor artistic teatru/operã/operetã │ │ │ │
│ │/pãpuşi-marionete; │ │ │ │
│ │secretar literar/muzical/artistic; │ │ │ │
│ │scenograf; sculptor pãpuşi; │ │ │ │
│ │sufleor operã/operetã/teatru │ │ │ │
├────┼───────────────────────────────────────┼───────┼─────────┼─────┬─────────┤
│ │Artişti interpreţi şi asimilaţi: │ │I │4,88 │6,51 │
│ │acompaniator; │ │ │ │ │
│ │actor teatru/mânuitor pãpuşi-marionete;│ ├─────────┼─────┼─────────┤
│ │artist circ; │ │II │2,27 │4,88 │
│ │balerin; │ │ │ │ │
│ │corist; │ │ │ │ │
│ │dansator; dirijor cor; │ │ │ │ │
│ │instrumentist; │ │ │ │ │
│ │solist vocal/balet/concertist │ │ │ │ │
│ │/instrumentist │ │ │ │ │
│2. │Artişti creatori şi asimilaţi: │ M ├─────────┼─────┴─────────┤
│ │artist plastic; │ │ │ │
│ │asistent regie/scenografie │ │ Debutant│ 1,46 │
│ │coregraf; corepetitor; │ │ │ │
│ │grafician; │ │ │ │
│ │maestru balet/dans/cor/corepetitor; │ │ │ │
│ │maestru de studii │ │ │ │
│ │balet/canto; │ │ │ │
│ │referent literar/muzical/artistic; │ │ │ │
│ │sculptor pãpuşi; │ │ │ │
│ │sufleor teatru/operã/operetã │ │ │ │
└────┴───────────────────────────────────────┴───────┴─────────┴───────────────┘





───────────
*) Valoarea de referinţã = 450 lei.

b) Indemnizaţii de conducere specifice, stabilite în procente din salariul de bazã:





┌──────────────────────────────────────────────────────────┬──────────────────┐
│Funcţii de specialitate pentru care se acordã indemnizaţie│ Pânã la │
├──────────────────────────────────────────────────────────┼──────────────────┤
│Regizor artistic, dirijor, coregraf, concertmaistru │ 15% │
├──────────────────────────────────────────────────────────┼──────────────────┤
│Dirijor cor, şef partidã, maestru de studii │ 10% │
└──────────────────────────────────────────────────────────┴──────────────────┘



c) Indemnizaţii pentru activitate solisticã/rol principal, stabilite în procente din salariul de bazã:


┌──────────────────────────────────────────────────────────┬──────────────┐
│Funcţii de specialitate pentru care se acordã indemnizaţie│ Pânã la │
├──────────────────────────────────────────────────────────┼──────────────┤
│Artist liric/Actor │ 15% │
├──────────────────────────────────────────────────────────┼──────────────┤
│Solist vocal/balet/concertist/instrumentist │ 15% │
├──────────────────────────────────────────────────────────┼──────────────┤
│Corist 10% │ │
└──────────────────────────────────────────────────────────┴──────────────┘



B. Funcţii tehnice de specialitate
a) Funcţii de execuţie


┌────┬────────────────────────────────────┬─────────┬──────────┬───────────────┐
│Nr. │ │Nivelul │Categoria │Coeficient de │
│crt.│ Funcţia │de studii│ │ multiplicare │
│ │ │ │ ├───────┬───────┤
│ │ │ │ │minim │ maxim │
├────┼────────────────────────────────────┼─────────┼──────────┼───────┼───────┤
│1. │Servicii de scenã: │ │ │ │ │
│ │editor imagine/sunet; │ │ I │ 4,88 │ 6,51 │
│ │operator lumini/sunet/imagine; │ ├──────────┼───────┼───────┤
│ │recuziter orchestrã; │ S │ II │ 2,27 │ 4,88 │
│ │regizor tehnic; regizor culise; │ ├──────────┼───────┴───────┤
│ │secretar platou │ │ Debutant │ 1,62 │
├────┼────────────────────────────────────┼─────────┼──────────┼───────┬───────┤
│ │Personal calificat - servicii de │ │ I │ 4,07 │ 5,69 │
│ │scenã şi producţie: │ ├──────────┼───────┼───────┤
│ │brodeor; butafor; │ │ │ │ │
│ │cizmar-confecţioner încãlţãminte; │ │ II │ 1,62 │ 4,07 │
│ │confecţioner-montator │ ├──────────┼───────┴───────┤
│ │produse din lemn; │ │ │ │
│ │costumier; croitor-confecţioner │ M │ │ │
│ │îmbrãcãminte; │ │ │ │
│2. │electrician iluminare scenã; │ │ │ │
│ │imprimeur textile; │ │ │ │
│ │machior; │ │ │ │
│ │mânuitor-montator decor; │ │ │ │
│ │maistru acordor/pian/clavecin; │ │ │ │
│ │maistru lutier; │ │ │ │
│ │maistru sunet/lumini; │ │ Debutant │ 1,46 │
│ │montor imagine/sunet; │ │ │ │
│ │lãcãtuş montator; │ │ │ │
│ │peruchier; │ │ │ │
│ │pictor executant; │ │ │ │
│ │recuziter; regizor culise; │ │ │ │
│ │electroacustician; │ │ │ │
│ │specialist orgã/instrumente │ │ │ │
│ │de suflat; │ │ │ │
│ │tapiţer │ │ │ │
├────┼────────────────────────────────────┼─────────┼──────────┼───────┬───────┤
│3. │Personal necalificat: │ │ I │ 1,46 │ 2,27 │
│ │servicii de scenã şi producţie; │ │ ├───────┴───────┤
│ │servicii de primire a publicului │ M,G │ │ │
│ │(supraveghetor salã, controlor │ │ Debutant │ 1,20 │
│ │bilete, garderobier, plasator) │ │ │ │
└────┴────────────────────────────────────┴─────────┴──────────┴───────────────┘



b) Indemnizaţii de conducere specifice, stabilite în procente din salariul de bazã:


┌──────────────────────────────────────────────────────────┬──────────────┐
│Funcţii de specialitate pentru care se acordã indemnizaţie│ Pânã la │
├──────────────────────────────────────────────────────────┼──────────────┤
│Şef formaţie muncitori │ 15% │
├──────────────────────────────────────────────────────────┼──────────────┤
│Regizor tehnic, regizor culise, secretar platou │ 15% │
└──────────────────────────────────────────────────────────┴──────────────┘



C. Funcţii administrative de specialitate
a) Funcţii de execuţie


┌────┬─────────────────────────────────┬──────────┬──────────┬───────────────┐
│Nr. │Funcţia │Nivelul │Categoria │Coeficient │
│crt.│ │de studii │ │de multiplicare│
│ │ │ │ ├───────┬───────┤
│ │ │ │ │minim │ maxim │
├────┼─────────────────────────────────┼──────────┼──────────┼───────┼───────┤
│1. │impresar artistic teatru/muzical;│ │ I │ 4,88 │ 6,51│
│ │producãtor delegat; inginer │ ├──────────┼───────┼───────┤
│ │producţie; │ S │ II │ 2,27 │ 4,88│
│ │specialist în relaţii publice; │ ├──────────┼───────┴───────┤
│ │specialist marketing cultural │ │ Debutant │ 1,46 │
└────┴─────────────────────────────────┴──────────┴──────────┴───────────────┘



b) Funcţii de conducere


┌────┬──────────────────────────────┬───────────────────┬─────────────────────┐
│Nr. │Funcţia │Nivelul de studii │Coeficient de │
│crt.│ │ │multiplicare │
│ │ │ ├──────────┬──────────┤
│ │ │ │minim │ maxim │
├────┼──────────────────────────────┼───────────────────┼──────────┼──────────┤
│1. │ Director general/director │ S │6,51 │ 9,76 │
├────┼──────────────────────────────┼───────────────────┼──────────┼──────────┤
│2. │ Director general │ S │6,51 │ 8,14 │
│ │ adjunct/director adjunct │ │ │ │
│ │(artistic/economic/tehnic │ │ │ │
│ │ /marketing) │ │ │ │
└────┴──────────────────────────────┴───────────────────┴──────────┴──────────┘



c) Indemnizaţii de conducere, stabilite în procente din salariul de bazã:


┌──────────────────────────────────────────────────────────┬───────────────┐
│Funcţii de specialitate pentru care se acordã indemnizaţie│ Pânã la │
├──────────────────────────────────────────────────────────┼───────────────┤
│Director general │ 55% │
├──────────────────────────────────────────────────────────┼───────────────┤
│Director general adjunct, director │ 50% │
├──────────────────────────────────────────────────────────┼───────────────┤
│Director adjunct, contabil-şef │ 40% │
├──────────────────────────────────────────────────────────┼───────────────┤
│Şef serviciu │ 30% │
├──────────────────────────────────────────────────────────┼───────────────┤
│Şef atelier, şef birou │ 25% │
└──────────────────────────────────────────────────────────┴───────────────┘



NOTĂ:
Încadrarea în funcţiile de specialitate artisticã şi tehnicã înscrise în grila A şi, respectiv, în grila B, pentru persoanele care au rezultate valoroase în activitate, se poate face, cu aprobarea nominalã a ministrului culturii şi cultelor, fãrã a avea nivelul de studii necesar postului.

--------
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016