Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   LEGE Nr. 32 din 14 mai 1996  privind bugetul asigurarilor sociale de stat pe anul 1996    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

LEGE Nr. 32 din 14 mai 1996 privind bugetul asigurarilor sociale de stat pe anul 1996

EMITENT: PARLAMENTUL
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL NR. 99 din 16 mai 1996
Parlamentul României adopta prezenta lege.

ART. 1
(1) Bugetul asigurãrilor sociale de stat cuprinde veniturile, cheltuielile şi rezultatele financiare ale fondurilor de asigurãri sociale de stat, de pensii şi asigurãri sociale pentru agricultori, pensie suplimentarã şi şomaj.
(2) Disponibilitãţile fondurilor care compun bugetul asigurãrilor sociale de stat sînt purtãtoare de dobinzi.
ART. 2
(1) Pentru anul 1996, bugetul asigurãrilor sociale de stat se stabileşte la venituri în suma de 5.648.514,0 milioane lei, iar la cheltuieli în suma de 5.497.698,4 milioane lei, cu un excedent de 150.815,6 milioane lei, conform anexei nr. 1.
(2) La excedentul prevãzut pentru anul 1996 se adauga disponibilitãţile din anii precedenti, conform bilanţului contabil la 31 decembrie 1995.
(3) În vederea efectuãrii decontãrii cu sistemul de asigurãri sociale german, din bugetul asigurãrilor sociale de stat se va avansa, dupã stabilirea obligaţiilor certe, cu titlu de împrumut, o suma de pînã la 12.371,9 milioane lei, urmînd ca bugetul de stat sa ramburseze suma respectiva, fãrã dobinda, pînã la sfîrşitul trimestrului I al anului 1997.
ART. 3
Ajutoarele de deces din fondurile de asigurãri sociale de stat se vor indexa în cursul anului 1996 cu un coeficient superior cu 30% coeficientului de indexare a pensiilor de asigurãri sociale de stat.
ART. 4
(1) Pentru anul 1996, bugetul Fondului pentru pensia suplimentarã se stabileşte la venituri în suma de 838.120,0 milioane lei, iar la cheltuieli, în suma de 739.791,0 milioane lei, cu un excedent de 98.329,0 milioane lei, conform anexei nr. 2.
(2) La excedentul prevãzut pentru anul 1996 se adauga disponibilitãţile din anii precedenti, conform bilanţului contabil la 31 decembrie 1995.
ART. 5
(1) Pentru anul 1996, bugetul Fondului special pentru plata pensiilor şi a altor drepturi de asigurãri sociale ale agricultorilor se stabileşte la venituri în suma de 403.453,0 milioane lei, iar la cheltuieli, în suma de 403.453,0 milioane lei, conform anexei nr. 3.
(2) De la bugetul de stat, în completarea veniturilor proprii, se prevede o subventie de 340.600 milioane lei.
ART. 6
(1) Bugetul Fondului pentru plata ajutorului de şomaj pe anul 1996 se stabileşte la venituri în suma de 1.857.480,0 milioane lei, iar la cheltuieli, în suma de 954.000,0 milioane lei, cu un excedent de 903.480,0 milioane lei, conform anexei nr. 4.
(2) La excedentul prevãzut pentru anul 1996 se adauga disponibilitãţile din anii precedenti, conform bilanţului contabil la 31 decembrie 1995.
ART. 7
Pînã la sfîrşitul semestrului I al anului 1996 Guvernul va inainta un proiect de lege de modificare a <>Legii nr. 1/1991 privind protecţia socialã a şomerilor şi reintegrarea lor profesionalã, prin care sa fie reduse cotele de contribuţie la Fondul pentru plata ajutorului de şomaj.
ART. 8
(1) Încasare contribuţiilor datorate fondurilor ce compun bugetul asigurãrilor sociale de stat se efectueazã în conformitate cu prevederile din actele normative care reglementeazã aceste surse financiare, precum şi potrivit dispoziţiilor prezentei legi.
(2) În anul 1996, instituţiile publice şi agenţii economici, indiferent de forma de proprietate, vor depune în banca, o data cu documentaţia pentru plata salariilor, şi documentele pentru plata contribuţiilor datorate fondurilor asigurãrilor sociale de stat, plãţile efectuindu-se simultan, sub control bancar.
(3) În cazul neachitarii la termen, potrivit legii, a contribuţiilor datorate fondurilor de asigurãri sociale de stat, pentru agricultori, pensie suplimentarã şi şomaj, organele Ministerului Muncii şi Protecţiei Sociale vor proceda la aplicarea mãsurilor de executare silitã pentru încasarea sumelor cuvenite bugetului asigurãrilor sociale de stat şi a majorãrilor de intirziere.
(4) În vederea realizãrii creanţelor prevãzute la alin. (3), pe calea executãrii silite, organele Ministerului Muncii şi Protecţiei Sociale vor dispune încasarea sumelor cuvenite prin introducerea de dispoziţii de încasare, care constituie titluri executorii, pe care organele bancare le onoreazã fãrã acceptul debitorilor, înaintea oricãror alte plati.
(5) În situaţia în care titlurile executorii nu pot fi onorate în aceeaşi zi, organele bancare vor urmãri executarea acestora din încasãrile zilnice realizate în conturile debitorilor, pînã la lichidarea creanţelor sau pînã la începerea executãrii silite asupra patrimoniului debitorilor, în condiţiile legii.
ART. 9
(1) În vederea realizãrii trimiterii la tratament balnear şi odihna a unor categorii de persoane, Ministerul Muncii şi Protecţiei Sociale va putea folosi pentru anul 1996, în funcţie de evoluţia tarifelor, un numãr de 250.000 de locuri, astfel:
a) 165.000 de locuri la tratament şi odihna pentru pensionãrii asigurãrilor sociale de stat;
b) 25.000 de locuri la tratament şi odihna pentru asiguraţii agricultori;
c) 15.000 de locuri la tratament şi odihna care se acorda gratuit, conform reglementãrilor în vigoare, pensionarilor I.O.V.R., veteranilor de rãzboi, persoanelor cu drepturi stabilite în baza Decretului-lege nr. 118/1990, cu modificãrile ulterioare, şi salariaţilor care lucreazã în mediu radioactiv;
d) 45.000 de locuri la tratament şi odihna pentru salariaţii din unitãţile bugetare.
(2) Numãrul de locuri prevãzut la alin. (1) poate fi majorat, în limita alocaţiilor bugetare cu aceasta destinaţie, potrivit anexelor nr. 1 şi 3.
(3) Locurile vor fi asigurate în unitãţile de tratament balnear din administrarea Ministerului Muncii şi Protecţie Sociale şi, în completare, prin contracte încheiate, potrivit legii, cu alte unitãţi de profil.
(4) În limita locurilor prevãzute la alin. (1), biletele pot fi atribuite şi membrilor de familie (soţ sau sotie, dupã caz, şi copii minori care urmeazã cursul de zi al unei instituţii de învãţãmînt organizatã potrivit legislaţiei în vigoare), dacã însoţesc pe titularii de drept.
(5) Pentru categoriile prevãzute la lit. a), b) şi d) ale alin. (1) şi al alin. (4), contribuţia ce urmeazã a fi plãtitã de beneficiarii biletelor, diferenţiatã în funcţie de cuantumul pensiei, respectiv al salariului de baza, se va stabili prin hotãrîre a Guvernului şi nu va putea fi mai mica de 50% din cuantumul drepturilor respective.
(6) Contravaloarea serviciilor aferente locurilor utilizate în limita numãrului prevãzut se suporta din bugetul asigurãrilor sociale de stat pentru locurile aferente categoriilor de persoane menţionate la lit. a), c) şi d) de la alin. (1) şi din bugetul Fondului special pentru plata pensiilor şi a altor drepturi de asigurãri sociale ale agricultorilor pentru locurile aferente categoriilor de persoane menţionate la lit. b) de la alin. (1), în limita alocaţiei bugetare prevãzute cu aceasta destinaţie.
ART. 10
În baza <>Legii nr. 17/1995 pentru ratificarea Acordului dintre Guvernul României şi Guvernul Republicii Federale Germania privind colaborarea tehnica, semnat la Bucureşti la 6 mai 1994, şi a protocoalelor încheiate între Ministerul Muncii şi Protecţiei Sociale şi Ministerul Federal de Interne al Republicii Federale Germania, în vederea utilizãrii în scopuri de protecţie socialã, în cadrul Fondului pentru plata ajutorului de şomaj, anexa la Legea bugetului asigurãrilor sociale de stat, capitolul Învãţãmînt - Cheltuieli cu calificarea şi recalificarea şomerilor - se pot efectua şi urmãtoarele cheltuieli:
a) cheltuieli pentru pregãtirea şi perfecţionarea profesionalã prin cursuri de calificare de 24 de luni şi cheltuieli materiale de personal şi regie, pentru centrele de pregãtire şi perfecţionare profesionalã din cadrul fundaţiilor romano-germane din Arad, Sibiu şi Timişoara, stabilite prin Protocolul romano-german, semnat la Bonn la 20 ianuarie 1992;
b) contribuţia de 100,0 milioane lei pentru sprijinirea intemeierii de întreprinderi mici şi mijlocii în cadrul Programului Ministerului Federal de Interne al Republicii Federale Germania, pentru sprijinirea reintoarcerii şi reintegrarii emigrantilor romani, semnat la Bonn la 20 aprilie 1993. Acest fond de 100,0 milioane lei va fi pus la dispoziţia fundaţiilor romano-germane din Arad, Sibiu şi Timişoara şi va fi utilizat pentru urmãtoarele forme de sprijin, prevãzute în protocolul încheiat la Bonn la 20 aprilie 1993:
- achiziţionarea şi punerea la dispoziţia intemeietorilor de întreprinderi mici şi mijlocii, de mijloace de producţie prin intermediul contractelor de închiriere-cumpãrare;
- constituirea capitalului propriu pentru finanţarea de investiţii prin acordarea de credite intemeietorilor de întreprinderi mici şi mijlocii, care vor fi restituite de aceştia fãrã plata dobinzii;
- sprijin pentru obţinerea de capital circulant intemeietorilor de întreprinderi mici şi mijlocii.
ART. 11
Semestrial, Guvernul va prezenta Parlamentului rapoarte şi propuneri privind modificãrile intervenite în volumul veniturilor şi cheltuielilor bugetului asigurãrilor sociale de stat pe anul 1996, ca urmare a schimbãrilor intervenite în evoluţia indicatorilor economici, a mãsurilor de protecţie socialã şi din adoptarea legislaţiei.
ART. 12
Anexele nr. 1-4 fac parte integrantã din prezenta lege.

Aceasta lege a fost adoptatã de Camera Deputaţilor şi Senat în şedinţa comuna din 23 aprilie 1996, cu respectarea prevederilor art. 74 alin. (2) din Constituţia României.

PREŞEDINTELE CAMEREI DEPUTAŢILOR
ADRIAN NASTASE

PREŞEDINTELE SENATULUI
prof. univ. dr. OLIVIU GHERMAN


ANEXA 1

BUGETUL ASIGURĂRILOR SOCIALE DE STAT

- milioane lei -
-------------------------------------------------------------------------------
Capitol Subcapitol Denumirea capitolelor
şi subcapitolelor
-------------------------------------------------------------------------------
VENITURI 5.648.514,0
I. VENITURI CURENTE 5.648.514,0
A. VENITURI FISCALE 5.583.379,0
A.1. IMPOZITE DIRECTE 5.583.379,0
09.04 Contribuţii pentru asigurãri 5.583.379,0
01. Contribuţii pentru asigurãri sociale 5.583.379,0
B. VENITURI NEFISCALE 65.135,0
22.04 DIVERSE VENITURI 65.135,0
13. Contribuţii pentru bilete de tratament
şi odihna 17.135,0
30. Încasãri din alte surse 48.000,0
IV. SUBVENŢII -
37.04 SUBVENŢII PRIMITE DE LA BUGETUL DE STAT -
04. Subvenţii primite de la bugetul asigura-
rilor sociale de stat -
CHELTUIELI 5.497.698,4
a) CLASIFICATIA FUNCŢIONALĂ

PARTEA A III-A - CHELTUIELI SOCIAL-CULTURALE
60.04 ASISTENTA SOCIALĂ, ALOCAŢII, PENSII,
AJUTOARE ŞI INDEMNIZAŢII 5.343.774,4
09. Ajutor social 10.614,1
22. Pensii de asigurãri sociale 4.950.600,0
23. Indemnizaţii pentru incapacitate tempo-
rara de munca din cauza de boala sau
accident 147.045,9
24. Indemnizaţii pentru concedii de materni-
tate şi îngrijirea copiilor 125.268,1
26 Ajutoare acordate salariaţilor pentru
decese şi proteze 4.186,3
27. Ajutoare acordate pensionarilor pentru
decese şi proteze 15.760,0
28. Tratament balnear şi odihna 90.000,0
50. Alte acţiuni privind asistenta socialã,
alocaţii, pensii, ajutoare şi indemnizaţii 300,0

PARTEA A VI-A - ALTE ACŢIUNI 141.552,1
73.04 CHELTUIELI DE ADMINISTRARE A FONDULUI 141.552,1*)
02. Cheltuieli cu personalul care gestioneazã
fondul 3.886,1
03. Cheltuieli ocazionate de plata drepturilor 137.666,0*)
93.03 Împrumuturi 12.371,9
03. Împrumut acordat bugetului de stat 12.371,9


PARTEA A XII-A - EXCEDENT/DEFICIT
98.04 EXCEDENT 150.815,6
01. Excedent 150.815,6
99.04 DEFICIT -
01. Deficit -

b) CLASIFICATIA ECONOMICĂ

- milioane lei -
-------------------------------------------------------------------------------
Articol Alineatul Denumirea cheltuielilor
-------------------------------------------------------------------------------
01 A. CHELTUIELI CURENTE
02 TITLUL I - CHELTUIELI DE PERSONAL 3.886,1
TITLUL II - CHELTUIELI MATERIALE ŞI
SERVICII 227.966,0
21 Drepturi cu caracter social 90.000,0
21.05. Alte drepturi stabilite de dispoziţiile
legale -
21.06. Tratament balnear şi odihna 90.000,0
24 Cheltuieli pentru întreţinere şi gospodãrie 444,0
27 Reparaţii curente 500,0
30 Alte cheltuieli 137.022,0*)
30.04. Transmiterea pensiilor 135.322,0
30.07. Alte cheltuieli autorizate prin dispoziţii
legale 1.700,0*)
38 TITLUL V - TRANSFERURI 5.253.474,4
40 Transferuri neconsolidabile 5.253.474,4
40.05. Pensii de asigurãri sociale 4.950.600,0
40.08. Ajutoare sociale 10.614,1
40.09. Alte ajutoare, alocaţii şi indemnizaţii 292.260,3
40.20. Alte transferuri -

80 ÎMPRUMUTURI 12.371,9
80.07. Împrumut acordat bugetului de stat 12.371,9
89 D. REZERVE. EXCEDENT/DEFICIT 150.815,6

90 TITLUL X - REZERVE. EXCEDENT/DEFICIT 150.815,6
92 Excedent 150.815,6
93 Deficit -
Disponibilitati din anii anteriori 95.999,8
-------------------------------------------------------------------------------
*) Sînt cuprinse şi costurile locale stabilite în condiţiile Ordonanţei Guvernului nr. 35/1995 pentru ratificarea Acordului de împrumut dintre România şi Banca Internationala pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare referitor la Proiectul privind forta de munca şi protecţia socialã, inclusiv comisioanele şi dobinzile aferente proiectului.

ANEXA 2

BUGETUL
Fondului pentru pensia suplimentarã

- milioane lei -
-------------------------------------------------------------------------------
Capitol Subcapitol Denumirea capitolelor
şi subcapitolelor
-------------------------------------------------------------------------------
VENITURI 838.120,0
I. VENITURI CURENTE 838.120,0
A. VENITURI FISCALE 738.120,0
A.1. IMPOZITE DIRECTE 738.120,0
09.05. Contribuţii pentru asigurãri sociale 738.120,0
04. Contribuţii pentru pensia suplimentarã 738.120,0
B. VENITURI NEFISCALE 100.000,0
22.05. DIVERSE VENITURI 100.000,0
30. Încasãri din alte surse 100.000,0

CHELTUIELI 739.791,0
a) CLASIFICATIA FUNCŢIONALĂ

PARTEA A III-A - CHELTUIELI SOCIAL-CULTURALE
60.05. ASISTENTA SOCIAL, ALOCAŢII, PENSII,
AJUTOARE ŞI INDEMNIZAŢII 718.186,0
30. Pensia suplimentarã 718.186,0

PARTEA A VI-A - ALTE ACŢIUNI
73.05. CHELTUIELI DE ADMINISTRARE A FONDULUI 21.605,0
02. Cheltuieli de personal care gestioneazã
fondul -
03. Cheltuieli ocazionate de plata drepturilor 21.605,0

PARTEA A XII-A - EXCEDENT/DEFICIT
98.05. EXCEDENT 98.329,0
01. Excedent
99.05. DEFICIT -
01. Deficit
b) CLASIFICATIA ECONOMICĂ
- milioane lei -
-------------------------------------------------------------------------------
Articol Alineatul Denumirea cheltuielilor
-------------------------------------------------------------------------------
01. A. CHELTUIELI CURENTE 739.791,0
20. TITLUL II - CHELTUIELI MATERIALE ŞI SERVICII 21.605,0
30. Alte cheltuieli 21.605,0
30.04. Transmiterea pensiilor 21.605,0
30.07. Alte cheltuieli autorizate prin dispoziţii
legale -
38. TITLUL V - TRANSFERURI 718.186,0
40. Transferuri neconsolidabile 718.186,0
40.06. Pensia suplimentarã 718.186,0

89. D. REZERVE. EXCEDENT/DEFICIT
90. TITLUL X - REZERVE. EXCEDENT/DEFICIT
92. Excedent 98.329,0
93. Deficit -
Disponibilitati din anii anteriori 413.575,0
-------------------------------------------------------------------------------

ANEXA 3

BUGETUL
Fondului special pentru plata pensiilor şi a altor drepturi de
asigurãri sociale ale agricultorilor

- milioane lei -
-------------------------------------------------------------------------------
Capitol Subcapitol Denumirea capitolelor
şi subcapitolelor
-------------------------------------------------------------------------------
VENITURI 403.453,0
I. VENITURI CURENTE 62.853,0
A. VENITURI FISCALE 61.427,0
A.1. IMPOZITE DIRECTE 61.427,0
09.09. CONTRIBUŢII PENTRU ASIGURĂRI SOCIALE 61.427,0*)
05. Contribuţia persoanelor asigurate 5.355,0
B. VENITURI NEFISCALE 1.426,0
22.09. DIVERSE VENITURI 1.426,0
13. Contribuţii pentru bilete de tratament şi
odihna 426,0
30. Încasãri din alte surse 1.000,0
IV. SUBVENŢII 340.600,0
37.09. SUBVENŢII PRIMITE DE LA BUGETUL DE STAT 340.600,0
09. Subvenţii primite în completarea Fondului
special pentru plata pensiilor şi a altor
drepturi de asigurãri sociale ale
agricultorilor 340.600,0
CHELTUIELI 403.453,0
a) CLASIFICATIA FUNCŢIONALĂ

PARTEA A III-A - CHELTUIELI SOCIAL-CULTURALE 384.888,0
60.09. ASISTENTA SOCIALĂ, ALOCAŢII, PENSII,
AJUTOARE ŞI INDEMNIZAŢII 383.868,0
22. Pensii de asigurãri sociale 371.404,0
23. Indemnizaţii pentru incapacitate temporarã
de munca din cauza de boala sau accident 32,0
24. Indemnizaţii pentru concedii de maternitate
şi îngrijirea copiilor 32,0
27. Ajutoare acordate pensionarilor pentru
decese şi proteze 2.400,0
28. Tratament balnear şi odihna 10.000,0
61.09. ALTE CHELTUIELI SOCIALE 1.020,0
10. Contribuţia persoanelor asigurate pentru
finanţarea ocrotirii sãnãtãţii 1.020,0
73.09. CHELTUIELI DE ADMINISTRARE A FONDULUI 18.565,0
03. Cheltuieli ocazionate de plata drepturilor 18.565,0

PARTEA A XII-A - EXCEDENT/DEFICIT -
a) CLASIFICATIA ECONOMICĂ

- milioane lei -
-------------------------------------------------------------------------------
Articol Alineatul Denumirea cheltuielilor
-------------------------------------------------------------------------------
01. A. CHELTUIELI CURENTE 403.453,0
20. TITLUL II - CHELTUIELI MATERIALE ŞI SERVICII 28.565,0
21. Tratament balnear 10.000,0
30. Alte cheltuieli 18.565,0
30.04. Transmiterea pensiilor 18.565,0

38. TITLUL V - TRANSFERURI 374.888,0
39. Transferuri consolidabile 1.020,0
39.16. Contribuţia persoanelor asigurate pentru
finanţarea ocrotirii sãnãtãţii 1.020,0
40. Transferuri neconsolidabile 373.868,0
40.05. Pensii de asigurãri sociale 371.404,0
40.09. Alte ajutoare, alocaţii şi indemnizaţii 2.464,0
89. REZERVE. EXCEDENT/DEFICIT -
Disponibilitati la 31 decembrie 1995 -
-------------------------------------------------------------------------------
*) Cuprinde şi suma de 56.072 milioane lei, reprezentind contribuţii restante ale agenţilor economici.

ANEXA 4

BUGETUL
Fondului pentru plata ajutorului de şomaj pe anul 1996


- milioane lei -
-------------------------------------------------------------------------------
Capitol Subcapitol Denumirea capitolelor
şi subcapitolelor
-------------------------------------------------------------------------------
VENITURI 1.857.480,0
I. VENITURI CURENTE 1.857.480,0
A. VENITURI FISCALE 1.482.480,0
A.1. IMPOZITE DIRECTE 1.482.480,0
10.06. Contribuţii la Fondul pentru plata
ajutorului de şomaj 1.482.480,0
01. Contribuţii de la persoane juridice şi
fizice care utilizeazã munca salariala 1.278.000,0
02. Contribuţii pentru ajutorul de şomaj de
la salariaţi 204.480,0
B. VENITURI NEFISCALE 375.000,0
22.06. DIVERSE VENITURI 375.000,0
30. Încasãri din alte surse 375.000,0
IV. SUBVENŢII
37.06. SUBVENŢII PRIMITE DE LA BUGETUL DE STAT
06. Subvenţii primite în completarea Fondului
pentru plata ajutorului de şomaj
a) CLASIFICATIA FUNCŢIONALĂ

PARTEA A III-A - CHELTUIELI SOCIAL-CULTURALE 954.000,0
57.06. ÎNVĂŢĂMÎNT 8.000,0*)
20. Cheltuieli cu calificarea şi recalificarea
şomerilor 8.000,0*)
60.06. ASISTENTA SOCIALĂ, ALOCAŢII, PENSII,
AJUTOARE ŞI INDEMNIZAŢII 736.908,5
33. Ajutor de şomaj 279.000,0
34. Alocaţii de sprijin 287.640,0
35. Ajutor de integrare profesionalã 79.560,0
36. Indemnizaţii pentru personalul agenţilor
economici a cãror activitate este
întreruptã temporar 71.583,5
39. Plata absolvenţilor instituţiilor de
învãţãmînt 19.125,0

PARTEA A VI-A - ALTE ACŢIUNI
73.06. CHELTUIELI DE ADMINISTRARE A FONDULUI 53.471,5*)
02. Cheltuieli cu personalul care gestioneazã
fondurile 18.550,1
03. Cheltuieli ocazionate de plata drepturilor 18.247,3*)
50. Alte drepturi 16.674,1

PARTEA A VIII-A - ÎMPRUMUTURI ACORDATE 155.620,0
86.06. ÎMPRUMUTURI 155.620,0

PARTEA A XII-A - EXCEDENT/DEFICIT 903.480,0
98.06. EXCEDENT 903.480,0
01. Excedent 903.480,0
99.06. DEFICIT -
01. Deficit
b) CLASIFICATIA ECONOMICĂ 954.000

--------------------
*) 1) Cuprinde şi suma de 2.000,0 milioane lei, reprezentind acoperirea cheltuielilor pentru pregãtirea şi perfecţionarea profesionalã prin cursuri de calificare de 24 de luni, precum şi a cheltuielilor materiale de personal şi regie pentru centrele de pregãtire şi perfecţionare profesionalã din cadrul fundaţiilor romano-germane din Arad, Sibiu şi Timişoara, create în cadrul Programului de reintoarcere şi reintegrare a emigrantilor romani din Germania.
2) Cuprinde şi suma de 100,0 milioane lei, reprezentind contribuţia partii romane la Fondul romano-german pentru sprijinirea intemeietorilor de întreprinderi mici şi mijlocii.

- milioane lei -
-------------------------------------------------------------------------------
Articol Alineatul Denumirea cheltuielilor
-------------------------------------------------------------------------------
01 A. CHELTUIELI CURENTE 791.680,0
02 TITLUL I - CHELTUIELI DE PERSONAL 18.550,1
10 Cheltuieli cu salariile 13.500,1
11 Contribuţii pentru asigurãri sociale de stat 3.375,0
12 Cheltuieli pentru constituirea Fondului
pentru plata ajutorului de şomaj 675,0
13 Deplasãri, detaşãri, transferãri 1.000,0
13.01 Deplasãri, detaşãri, transferãri în ţara 1.000,0
20 TITLUL II - CHELTUIELI MATERIALE ŞI SERVICII 36.221,4*)
21 Drepturi cu caracter social 8.000,0
21.05 Alte drepturi stabilite de dispoziţii legale 8.000,0
24 Cheltuieli pentru întreţinere şi gospodãrie 2.250,0*)
24.05 Furnituri de birou 250,0
27.07 Alte materiale şi prestãri de servicii 2.000,0*)
25 Materiale şi prestãri de servicii cu
caracter funcţional 18.247,3
26 Obiecte de inventar de mica valoare sau
scurta durata şi echipament 1.500,0
27 Reparaţii curente 2.281,1
28 Reparaţii capitale 3.643,0
30 Alte cheltuieli 300,0
30.01 Calificare, perfecţionare şi specializare
profesionalã a salariaţilor 300,0
38 TITLUL V - TRANSFERURI 736.908,5
40 Transferuri neconsolidabile 736.908,5
40.07 Ajutor de şomaj 279.000,0
40.09 Alte ajutoare, alocaţii şi indemnizaţii 457.908,5

69 B. CHELTUIELI DE CAPITAL 6.700,0
70 TITLUL VII - CHELTUIELI DE CAPITAL 6.700,0
72 Investiţii ale instituţiilor publice 6.700,0

78 C. OPERAŢIUNI FINANCIARE 155.620,0
79 TITLUL VIII - ÎMPRUMUTURI ACORDATE 155.620,0
80 Împrumuturi 155.620,0
80.03 Împrumuturi din Fondul pentru plata
ajutorului de şomaj 155.620,0

89 D. REZERVE. EXCEDENT/DEFICIT 903.480,0
90 TITLUL X - REZERVE. EXCEDENT/DEFICIT 903.480,0
92 EXCEDENT 903.480,0
93 DEFICIT -
Disponibilitati din anii anteriori 1.613.482,3
-------------------------------------------------------------------------------
*) Sînt cuprinse şi costurile locale stabilite în condiţiile Ordonanţei Guvernului nr. 35/1995 pentru ratificarea Acordului de împrumut dintre România şi Banca Internationala pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare referitor la Proiectul privind forta de munca şi protecţia socialã, inclusiv comisioanele şi dobinzile aferente proiectului.


LISTA
obiectivelor de investiţii şi a dotãrilor pe anul 1996 cu finanţare din
dobinda la Fondul pentru plata ajutorului de şomaj

-------------------------------------------------------------------------------
Nominalizarea cheltuielilor Valoarea Capacitãţi
Nr. pe obiective de investiţii, Valoarea totalã Propuneri -----------------
crt. dotãri şi alte cheltuieli totalã actuali- 1996 Termenul de punere
de investiţii zata în funcţiune
-------------------------------------------------------------------------------
TOTAL,
din care: 6.700 6.700 6.700
A. Obiective de investiţii în
continuare
B. Obiective de investiţii noi
C. Dotãri independente şi alte
cheltuieli de investiţii 6.700 6.700 6.700
D. Dotãri independente şi alte
cheltuieli de investiţii
1. Dotãri independente 6.700 6.700 6.700
2. Cheltuieli pentru elaborarea
studiilor de fezabilitate şi
a studiilor de fezabilitate
aferente obiectivelor de
investiţii
-------------------------------------------------------------------------------
------------------------



Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 Modele de Contracte Civile si Acte Comerciale conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 Modele de Contracte Civile si Acte Comerciale conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016