Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
LEGE nr. 312 din 13 noiembrie 2007 pentru ratificarea Protocolului aditional, semnat la Bucuresti la 16 aprilie 2007, la Acordul dintre Guvernul Romaniei si Guvernul Republicii Populare Chineze privind promovarea si protejarea reciproca a investitiilor, semnat la Bucuresti la 12 iulie 1994
EMITENT: PARLAMENTUL PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 793 din 22 noiembrie 2007
Parlamentul României adoptã prezenta lege.
ARTICOL UNIC
Se ratificã Protocolul adiţional, semnat la Bucureşti la 16 aprilie 2007, la Acordul dintre Guvernul României şi Guvernul Republicii Populare Chineze privind promovarea şi protejarea reciprocã a investiţiilor, semnat la Bucureşti la 12 iulie 1994, ratificat prin <>Legea nr. 8/1995 .
Aceastã lege a fost adoptatã de Parlamentul României, cu respectarea prevederilor art. 75 şi ale art. 76 alin. (2) din Constituţia României, republicatã.
PREŞEDINTELE
CAMEREI DEPUTAŢILOR
BOGDAN OLTEANU
p. PREŞEDINTELE SENATULUI,
DORU IOAN TĂRĂCILĂ
Bucureşti, 13 noiembrie 2007.
Nr. 312.
PROTOCOL ADIŢIONAL
la Acordul dintre Guvernul României şi Guvernul Republicii
Populare Chineze privind promovarea şi protejarea reciprocã
a investiţiilor, semnat la Bucureşti la 12 iulie 1994
Guvernul României şi Guvernul Republicii Populare Chineze, denumite în continuare pãrţile contractante,
luând în considerare obligaţiile României, în calitate de stat membru al Uniunii Europene, de a compatibiliza cu dreptul comunitar obligaţiile ce decurg din acorduri,
au convenit sã amendeze Acordul dintre Guvernul României şi Guvernul Republicii Populare Chineze privind promovarea şi protejarea reciprocã a investiţiilor, semnat la Bucureşti la 12 iulie 1994, denumit în continuare Acordul, dupã cum urmeazã:
ART. I
Alineatul 3 al articolului 3 se modificã în totalitate şi va avea urmãtorul cuprins:
"Prevederile acestui articol nu vor fi interpretate în sensul de a obliga o parte contractantã sã extindã asupra investitorilor celeilalte pãrţi contractante avantajele oricãrui tratament, preferinţã sau privilegiu acordate în virtutea:
a) apartenenţei la orice uniune vamalã, zonã de comerţ liber, uniune economicã şi monetarã, piaţã comunã sau orice altã formã de organizaţie economicã regionalã şi orice acord internaţional din care rezultã astfel de uniuni sau adoptãrii unui acord destinat sã conducã la formarea ori extinderea unei astfel de uniuni sau zone, în cadrul unei perioade rezonabile de timp;
b) oricãrui acord internaţional sau aranjament referitor, în totalitate sau în principal, la impozitare;
c) oricãrui aranjament prin care se faciliteazã comerţul de frontierã, la scarã redusã, în zonele de frontierã."
ART. II
La alineatul 1 al articolului 6, dupã formularea "în conformitate cu legile şi reglementãrile sale", va fi adãugatã urmãtoarea sintagmã:
"şi fãrã a aduce prejudicii oricãrei obligaţii internaţionale aplicabile."
ART. III
Prezentul protocol adiţional va face parte integrantã din acord.
ART. IV
Prezentul protocol adiţional va intra în vigoare la data primirii ultimei notificãri prin care pãrţile contractante îşi vor comunica reciproc îndeplinirea procedurilor legale interne necesare pentru intrarea acestuia în vigoare şi va rãmâne în vigoare atât timp cât Acordul rãmâne în vigoare.
Semnat la Bucureşti la 16 aprilie 2007, în douã exemplare originale, fiecare în limbile românã, chinezã şi englezã, toate textele fiind egal autentice. În caz de divergenţã în interpretare, textul în limba englezã va prevala.
Pentru Guvernul României,
Varujan Vosganian,
ministrul economiei şi finanţelor
Pentru Guvernul
Republicii Populare Chineze,
Yu Guanghou,
ministrul adjunct al comerţului
----------
Newsletter GRATUIT
Aboneaza-te si primesti zilnic Monitorul Oficial pe email
Comentarii
Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect: