Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   LEGE nr. 307 din 3 decembrie 2015  privind ratificarea celui de-al patrulea Protocol adiţional, semnat la Chişinău la 27 august 2015, dintre Guvernul României şi Guvernul Republicii Moldova, la Acordul dintre Guvernul României şi Guvernul Republicii Moldova privind implementarea programului de asistenţă tehnică şi financiară în baza unui ajutor financiar nerambursabil în valoare de 100 milioane de euro acordat de România Republicii Moldova, semnat la Bucureşti la 27 aprilie 2010, astfel cum a fost modificat prin cele trei protocoale adiţionale, precum şi pentru ratificarea celui de-al cincilea Protocol adiţional, semnat la Bucureşti la 23 septembrie 2015 şi la Chişinău la 24 septembrie 2015, dintre Guvernul României şi Guvernul Republicii Moldova, la Acordul dintre Guvernul României şi Guvernul Republicii Moldova privind implementarea programului de asistenţă tehnică şi financiară în baza unui ajutor financiar nerambursabil în valoare de 100 milioane de euro acordat de România Republicii Moldova, semnat la Bucureşti la 27 aprilie 2010, astfel cum a fost modificat prin cele patru protocoale adiţionale    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

 LEGE nr. 307 din 3 decembrie 2015 privind ratificarea celui de-al patrulea Protocol adiţional, semnat la Chişinău la 27 august 2015, dintre Guvernul României şi Guvernul Republicii Moldova, la Acordul dintre Guvernul României şi Guvernul Republicii Moldova privind implementarea programului de asistenţă tehnică şi financiară în baza unui ajutor financiar nerambursabil în valoare de 100 milioane de euro acordat de România Republicii Moldova, semnat la Bucureşti la 27 aprilie 2010, astfel cum a fost modificat prin cele trei protocoale adiţionale, precum şi pentru ratificarea celui de-al cincilea Protocol adiţional, semnat la Bucureşti la 23 septembrie 2015 şi la Chişinău la 24 septembrie 2015, dintre Guvernul României şi Guvernul Republicii Moldova, la Acordul dintre Guvernul României şi Guvernul Republicii Moldova privind implementarea programului de asistenţă tehnică şi financiară în baza unui ajutor financiar nerambursabil în valoare de 100 milioane de euro acordat de România Republicii Moldova, semnat la Bucureşti la 27 aprilie 2010, astfel cum a fost modificat prin cele patru protocoale adiţionale

EMITENT: PARLAMENTUL
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 906 din 8 decembrie 2015

    Parlamentul României adoptă prezenta lege.

    ART. 1
    Se ratifică al patrulea Protocol adiţional dintre Guvernul României şi Guvernul Republicii Moldova, semnat la Chişinău la 27 august 2015, la Acordul dintre Guvernul României şi Guvernul Republicii Moldova privind implementarea programului de asistenţă tehnică şi financiară în baza unui ajutor financiar nerambursabil în valoare de 100 de milioane de euro acordat de România Republicii Moldova, semnat la Bucureşti la 27 aprilie 2010, ratificat prin Legea nr. 12/2011, astfel cum a fost modificat prin cele trei protocoale adiţionale.
    ART. 2
    Se ratifică al cincilea Protocol adiţional dintre Guvernul României şi Guvernul Republicii Moldova, semnat la Bucureşti la 23 septembrie 2015 şi la Chişinău la 24 septembrie 2015, la Acordul dintre Guvernul României şi Guvernul Republicii Moldova privind implementarea programului de asistenţă tehnică şi financiară în baza unui ajutor financiar nerambursabil în valoare de 100 milioane de euro acordat de România Republicii Moldova, semnat la Bucureşti la 27 aprilie 2010, ratificat prin Legea nr. 12/2011, astfel cum a fost modificat prin cele patru protocoale adiţionale.
    ART. 3
    (1) Acceptul privind finanţarea proiectelor propuse va fi acordat de autoritatea de coordonare naţională din România.
    (2) Alocarea financiară va fi realizată pe baza listei de proiecte prevăzute prin programele anuale de cooperare convenite de comun acord între autorităţile de coordonare naţională din România şi Republica Moldova.
    (3) Sumele necesare realizării proiectelor convenite se alocă prin transferuri de la bugetul autorităţii publice centrale din România care este autoritate de coordonare naţională, către bugetul autorităţii publice centrale din Republica Moldova care este autoritate de coordonare naţională.

    Această lege a fost adoptată de Parlamentul României, cu respectarea prevederilor art. 75 şi ale art. 76 alin. (2) din Constituţia României, republicată.


                PREŞEDINTELE CAMEREI DEPUTAŢILOR
                      VALERIU-ŞTEFAN ZGONEA

                  p. PREŞEDINTELE SENATULUI,
                   AUGUSTIN-CONSTANTIN MITU


    Bucureşti, 3 decembrie 2015.
    Nr. 307.



                        AL PATRULEA PROTOCOL ADIŢIONAL
      dintre Guvernul României şi Guvernul Republicii Moldova la Acordul între
       Guvernul României şi Guvernul Republicii Moldova privind implementarea
            programului de asistenţă tehnică şi financiară în baza unui
            ajutor financiar nerambursabil în valoare de 100 milioane de euro
             acordat de România Republicii Moldova, semnat la Bucureşti,
                la 27 aprilie 2010, astfel cum a fost modificat prin
                      cele trei protocoale adiţionale

    Guvernul României şi Guvernul Republicii Moldova, denumite în continuare părţi,
    având în vedere prevederile Acordului între Guvernul României şi Guvernul Republicii Moldova privind implementarea programului de asistenţă tehnică şi financiară în baza unui ajutor financiar nerambursabil în valoare de 100 milioane de euro acordat de România Republicii Moldova, semnat la Bucureşti la 27 aprilie 2010, astfel cum a fost modificat prin cele trei protocoale adiţionale, denumit în continuare Acord,
    luând în considerare intenţia părţilor de a întreprinde acţiuni concrete care să vizeze o cât mai bună coordonare a asistenţei atât în planul relaţiilor bilaterale, cât şi la nivelul Uniunii Europene,
    ţinând cont de necesitatea de a se acţiona în continuare în spiritul bunei vecinătăţi şi din dorinţa de a implementa proiecte comune care să contribuie la dinamizarea cooperării bilaterale, în spiritul susţinerii Republicii Moldova de a avansa în direcţia integrării europene,
    date fiind prevederile articolului 3 alineatul (1), articolului 7 alineatele (3) şi (4) din Acord,
    au convenit următoarele:

    ART. 1
    Art. 3 Cuantumul contribuţiei, din Acord, se modifică şi va avea următorul conţinut:
    "(1) Guvernul României acordă Guvernului Republicii Moldova o contribuţie nerambursabilă în valoare de 100 milioane euro, din care 15 milioane de euro sunt destinate proiectelor în domeniul protecţiei mediului şi schimbărilor climatice, plătibile pe o perioadă de 8 (opt) ani de la intrarea în vigoare a prezentului Acord, pe baza programelor anuale de cooperare şi a proiectelor convenite de comun acord, cu posibilitatea prelungirii implementării Acordului pentru un an.
    (2) Fondurile care nu sunt folosite în perioada la care se face referire în alin. (1) al prezentului articol nu mai pot fi disponibilizate."
    ART. 2
    La articolul 4 din Acord, Domenii de cooperare, după alineatul (2) se introduce un nou alineat, alineatul (3), şi va avea următorul conţinut:
    "(3) Părţile vor organiza consultări bilaterale interministeriale, la nivelul autorităţilor de coordonare naţionale, cel puţin de două ori pe an, alternativ în România şi Republica Moldova, în vederea identificării oportunităţilor de colaborare în interes reciproc în scopul maximizării impactului asistenţei nerambursabile oferite de România, precum şi pentru evaluarea stadiului şi a rezultatelor proiectelor de cooperare finanţate în baza prezentului Acord."
    ART. 3
    Articolul 4 Domenii de cooperare, din Acord, se completează cu alineatele (1bis), (4) şi (5), care vor avea următorul conţinut:
    "(1bis) Părţile sunt de acord să dezvolte proiecte din alte domenii de interes reciproc decât cele menţionate la alin. 1, convenite prin programele de cooperare.
    (4) La cererea Autorităţii de coordonare naţionale din Republica Moldova, beneficiarul va furniza orice informaţii cu privire la proiect şi progresele ulterioare ale acestuia.
    (5) Beneficiarul va informa prompt Autoritatea de coordonare naţională din Republica Moldova cu privire la orice circumstanţe care afectează grav sau împiedică realizarea proiectului."
    ART. 4
    Articolul 7 Dispoziţii finale alineatul (4), din Acord, se modifică şi va avea următorul conţinut:
    "(4) Prezentul Acord este încheiat pe o perioadă de 10 (zece) ani."
    ART. 5
    Prezentul protocol adiţional intră în vigoare la data ultimei notificări, transmisă pe cale diplomatică, prin care se confirmă îndeplinirea procedurilor interne legale necesare pentru intrarea sa în vigoare.
    Prezentul protocol adiţional va rămâne în vigoare până la data încetării valabilităţii Acordului.

    Semnat la Chişinău la 27 august 2015, în două exemplare originale.


                  Pentru Guvernul României,
                   Victor-Viorel Ponta,
                      prim-ministru

            Pentru Guvernul Republicii Moldova,
                     Valeriu Streleţ,
                      prim-ministru



                     AL CINCILEA PROTOCOL ADIŢIONAL
      între Guvernul României şi Guvernul Republicii Moldova la Acordul între
        Guvernul României şi Guvernul Republicii Moldova privind implementarea
          programului de asistenţă tehnică şi financiară în baza unui ajutor
           financiar nerambursabil în valoare de 100 milioane de euro acordat
              de România Republicii Moldova, semnat la Bucureşti,
               la 27 aprilie 2010, astfel cum a fost modificat prin cele patru
                               protocoale adiţionale

    Guvernul României şi Guvernul Republicii Moldova, denumite în continuare părţi,
    având în vedere prevederile Acordului între Guvernul României şi Guvernul Republicii Moldova privind implementarea programului de asistenţă tehnică şi financiară în baza unui ajutor financiar nerambursabil în valoare de 100 milioane de euro acordat de România Republicii Moldova, semnat la Bucureşti la 27 aprilie 2010, astfel cum a fost modificat prin cele patru protocoale adiţionale, denumit în continuare Acord,
    din dorinţa de a întări relaţiile de bună vecinătate şi prietenie dintre România şi Republica Moldova,
    luând în considerare importanţa dezvoltării cooperării economice la nivel transfrontalier,
    ţinând cont de relaţiile de cooperare între unităţile administrativ-teritoriale situate de o parte şi de alta a frontierei şi cerinţele de dezvoltare ale acestora,
    în scopul consolidării şi extinderii relaţiilor bilaterale în multiple domenii de cooperare între România şi Republica Moldova,
    au convenit următoarele:

    ART. 1
    Articolul 4 din Acord, Domenii de cooperare, se completează prin introducerea unui nou alineat, alineatul (6), care va avea următorul conţinut:
    "(6) Părţile sunt de acord să dezvolte proiecte de cooperare în domeniul: reabilitarea, extinderea, modernizarea şi/sau renovarea de construcţii aparţinând instituţiilor publice din Republica Moldova, la propunerea Autorităţii de Coordonare Naţională din Republica Moldova."
    ART. 2
    Prezentul protocol adiţional intră în vigoare la data ultimei notificări, transmisă pe cale diplomatică, prin care se confirmă îndeplinirea procedurilor interne legale necesare pentru intrarea sa în vigoare.
    Prezentul protocol adiţional va rămâne în vigoare până la data încetării valabilităţii Acordului.

    Semnat la Bucureşti la 23 septembrie 2015, şi la Chişinău la 24 septembrie 2015, în două exemplare originale.


                Pentru Guvernul României,
                   Victor-Viorel Ponta,
                      prim-ministru

            Pentru Guvernul Republicii Moldova,
                     Valeriu Streleţ,
                      prim-ministru

                         ----
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016