Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   LEGE nr. 301 din 11 iulie 2006  pentru ratificarea Acordului-cadru de imprumut dintre Romania si Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei, semnat la Bucuresti la 27 decembrie 2005 si la Paris la 10 ianuarie 2006    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

LEGE nr. 301 din 11 iulie 2006 pentru ratificarea Acordului-cadru de imprumut dintre Romania si Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei, semnat la Bucuresti la 27 decembrie 2005 si la Paris la 10 ianuarie 2006

EMITENT: PARLAMENTUL
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 644 din 26 iulie 2006
Parlamentul României adoptã prezenta lege.

ART. 1
Se ratificã Acordul-cadru de împrumut dintre România şi Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei, semnat la Bucureşti la 27 decembrie 2005 şi la Paris la 10 ianuarie 2006, referitor la finanţarea proiectului privind construcţia şi reabilitarea de locuinţe sociale pentru tineri, destinate închirierii, în valoare de 140 milioane euro.
ART. 2
(1) Aplicarea acordului-cadru de împrumut va fi realizatã de Ministerul Transporturilor, Construcţiilor şi Turismului, prin intermediul Agenţiei Naţionale pentru Locuinţe, desemnatã ca agenţie de implementare.
(2) Ministerul Finanţelor Publice va încheia cu Ministerul Transporturilor, Construcţiilor şi Turismului şi cu Agenţia Naţionalã pentru Locuinţe un acord de împrumut subsidiar, prin care se vor stabili drepturile şi obligaţiile pãrţilor, inclusiv repartizarea sumelor necesare pentru proiect, pe tipuri de activitãţi şi surse de finanţare.
ART. 3
(1) Contribuţia României la finanţarea proiectului va fi asiguratã de la:
a) bugetele locale ale unitãţilor administrativ-teritoriale în limita sumelor aprobate anual cu aceastã destinaţie, în a cãror razã teritorialã este situat amplasamentul, în lei, corespunzãtor unui cuantum, în echivalent euro, de 35,5 milioane euro, din care se vor asigura costul terenului şi cheltuielile pentru finanţarea studiilor de fezabilitate, pentru pregãtirea şi viabilizarea terenurilor. Contribuţia asiguratã de la bugetele locale se majoreazã cu valoarea taxelor şi impozitelor aferente activitãţilor finanţate de acestea;
b) bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Transporturilor, Construcţiilor şi Turismului, în lei, corespunzãtor unui cuantum, în echivalent euro, de 34,5 milioane euro, din care se vor asigura cheltuielile pentru finanţarea documentaţiilor tehnico-economice, a lucrãrilor de construcţie şi pentru supravegherea executãrii lucrãrilor. Contribuţia asiguratã de la bugetul de stat prin bugetul Ministerului Transporturilor, Construcţiilor şi Turismului se majoreazã cu valoarea taxelor şi impozitelor datorate şi plãtibile pe teritoriul României, aferente activitãţilor finanţate de acesta.
(2) Contribuţia României, asiguratã de la bugetul de stat prin bugetul Ministerului Transporturilor, Construcţiilor şi Turismului, va fi transferatã la Agenţia Naţionalã pentru Locuinţe şi va fi utilizatã de aceasta exclusiv pentru scopurile proiectului, numai dupã încheierea de cãtre Agenţia Naţionalã pentru Locuinţe a convenţiilor cu autoritãţile administraţiei publice locale implicate. Aceste convenţii vor statua, printre altele: cedarea dreptului de administrare a terenului cãtre Agenţia Naţionalã pentru Locuinţe, obligativitatea asigurãrii de cãtre consiliile locale a studiilor de fezabilitate, a lucrãrilor de viabilizare a terenurilor, a întreţinerii şi reparãrii noilor locuinţe, dupã finalizarea construcţiilor, precum şi criteriile de repartizare a locuinţelor, contra unei chirii, tinerilor cu venituri reduse, cu respectarea legislaţiei în vigoare.
ART. 4
Locuinţele sociale realizate în condiţiile prezentei legi, precum şi terenurile aferente se predau în administrare autoritãţilor administraţiei publice locale în condiţiile legii, pe bazã de protocol încheiat cu Agenţia Naţionalã pentru Locuinţe.
ART. 5
Fondurile în lei necesare pentru rambursarea împrumutului, plata dobânzilor şi comisioanelor aferente împrumutului se vor asigura de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Transporturilor, Construcţiilor şi Turismului.
ART. 6
(1) Se autorizeazã Guvernul României ca, prin Ministerul Finanţelor Publice, de comun acord cu Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei, sã introducã, pe parcursul utilizãrii împrumutului, în raport cu condiţiile concrete de aplicare a acordului-cadru de împrumut, amendamente la conţinutul acestuia, care privesc modificãri în structura împrumutului pe categorii, modificãri de termene sau de beneficiari, precum şi orice alte modificãri şi detalieri care nu sunt de naturã sã majoreze obligaţiile financiare ale României faţã de Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei sau sã determine noi condiţionãri economice faţã de cele convenite iniţial între pãrţi.
(2) Amendamentele la acordul-cadru de împrumut convenite cu Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei, potrivit alin. (1), se vor aproba prin hotãrâre a Guvernului.

Aceastã lege a fost adoptatã de Parlamentul României, cu respectarea prevederilor art. 75 şi ale art. 76 alin. (2) din Constituţia României, republicatã.

PREŞEDINTELE CAMEREI DEPUTAŢILOR
BOGDAN OLTEANU

p. PREŞEDINTELE SENATULUI,
DORU IOAN TĂRĂCILĂş

Bucureşti, 11 iulie 2006.
Nr. 301.

F/P 1525 (2005)

ACORD -CADRU DE ÎMPRUMUT
între România şi Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei*)
_________
*) Traducere.

România, prin Ministerul Finanţelor Publice, Bucureşti, România (denumitã în continuare Împrumutat), pe de o parte, şi Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei, organizaţie internaţionalã, Paris (denumitã în continuare BDCE), pe de altã parte,
● având în vedere solicitarea transmisã de un membru al Guvernului României, din data de 27 mai 2005,
● având în vedere Rezoluţia Consiliului de administraţie al BDCE nr. 1.480 (2004),
● având în vedere cel de-al Treilea Protocol la Acordul general pentru privilegii şi imunitãţi al Consiliului Europei,
● având în vedere articolele Normelor de împrumut ale BDCE din octombrie 1970,
au convenit urmãtoarele:

ART. 1
Condiţii generale
Acest împrumut este acordat în cadrul condiţiilor generale ale actualelor Norme de împrumut ale BDCE şi în cadrul condiţiilor speciale stabilite prin prezentul acord-cadru de împrumut (denumit în continuare acordul) şi anexele la acesta şi scrisorile sale suplimentare (denumite în continuare scrisori suplimentare).
ART. 2
Proiectul
BDCE acordã Împrumutatului, care acceptã, un împrumut pentru finanţarea parţialã a F/P 1525 (2005), aprobat de Consiliul de administraţie al BDCE la 17 iunie 2005, referitor la construcţia şi reabilitarea de locuinţe sociale destinate închirierii în România.
Acest împrumut este acordat de BDCE luând în considerare angajamentul asumat de Împrumutat de a utiliza acest împrumut exclusiv pentru finanţarea proiectului sectorial descris în anexa nr. 1 la prezentul acord (denumit în continuare Proiectul) şi de a realiza acest proiect prin Agenţia Naţionalã pentru Locuinţe (agenţie a Ministerului Transporturilor, Construcţiilor şi Turismului, denumitã în continuare ANL), în condiţiile care sunt detaliate în anexa menţionatã.
Orice schimbare a modului în care împrumutul este utilizat, care nu a primit aprobarea BDCE, poate conduce la suspendarea, anularea sau rambursarea imediatã a împrumutului, conform termenilor art. 13 din Normele de împrumut ale BDCE.
ART. 3
Împrumutul
3.1. Condiţii financiare
Valoarea împrumutului acordat este de 140.000.000 EUR (o sutã patruzeci de milioane euro).
Acesta va fi disponibilizat în tranşe. Durata fiecãrei tranşe a împrumutului nu va depãşi 20 de ani, incluzând o perioadã de graţie de 5 ani.
Pentru fiecare tranşã, valoarea, rata dobânzii, valuta, data de disponibilizare, perioada de rambursare şi conturile de remitere ale fiecãrei pãrţi vor fi stabilite de comun acord, prin fax, de cãtre Împrumutat şi BDCE.
O scrisoare suplimentarã la prezentul acord, precizând condiţiile pentru fiecare tranşã, va fi întocmitã la momentul tragerii, în formatul stabilit în anexa nr. 2 la prezentul acord.
La condiţiile de împrumut BDCE se va aplica o subvenţionare a ratei dobânzii din contul selectiv fiduciar, ce nu va depãşi suma de 1.120.000 euro. Cu toate acestea, rata dobânzii, dupã scãderea subvenţiei de ratã a dobânzii, nu poate niciodatã sã scadã sub zero.
3.2. Trageri
Tragerea sumelor împrumutului în mai multe tranşe se va efectua în conformitate cu stadiul implementãrii Proiectului.
Prima tragere trebuie sã aibã loc în cel mult 18 luni de la data aprobãrii Proiectului.
Un avans de pânã la 50% din valoarea împrumutului aprobat va fi vãrsat într-un cont înregistrat ce poate fi auditat de BDCE.
Tragerile urmãtoare vor fi efectuate pe baza declaraţiilor Împrumutatului, referitoare la stadiul Proiectului (şi pe baza previziunilor privind stadiul lucrãrilor în anul curent). Tranşele ulterioare vor fi disponibilizate odatã ce 90% din tranşa anterioarã au fost utilizate.
3.3. Mobilizare
În scopul mobilizãrii tranşelor împrumutului, Împrumutatul va transmite BDCE înaintea efectuãrii fiecãrei trageri angajamentul de platã anexat (anexa nr. 3 la prezentul acord) pentru fiecare tranşã.
Angajamentul de platã este întocmit şi plãtibil în valuta în care tranşa a fost disponibilizatã.
3.4. Domiciliu
Toate sumele datorate de Împrumutat, în cadrul acestui împrumut, sunt plãtibile în valuta fiecãrei tranşe în contul cu numãrul ce va fi comunicat de BDCE Împrumutatului la momentul tragerii, prin notificare-fax care va fi trimisã la BDCE de banca însãrcinatã de cãtre Împrumutat cu efectuarea plãţii, cu cel puţin 5 zile lucrãtoare înaintea fiecãrei plãţi.
3.5. Date
Prevederile art. 3 fac obiectul Convenţiei privind ziua lucrãtoare urmãtoare modificatã. Convenţia privind ziua lucrãtoare urmãtoare modificatã înseamnã o convenţie prin care, dacã data specificatã va cãdea într-o zi care nu este o zi lucrãtoare [zi lucrãtoare înseamnã o zi în care Sistemul TARGET (Sistemul de transfer rapid automat transeuropean cu privire la decontãrile brute în timp real) funcţioneazã], acea datã va fi prima zi care urmeazã acelei zile, care este zi lucrãtoare, cu condiţia ca acea zi sã nu cadã în urmãtoarea lunã calendaristicã, caz în care acea datã va fi prima zi care precedã acea zi, care este zi lucrãtoare.
ART. 4
Monitorizarea împrumutului şi Proiectului
4.1. Utilizarea împrumutului
4.1.1. Perioada
Sumele împrumutului pentru fiecare tranşã trebuie sã fie utilizate de Împrumutat pentru finanţarea Proiectului în termen de 12 luni de la disponibilizarea acesteia de cãtre BDCE.
4.1.2. Implementarea Proiectului
Pentru implementarea Proiectului Împrumutatul desemneazã ANL ca agenţie de implementare.
Împrumutatul, prin ANL, va depune toate eforturile şi diligenţele şi va exercita toate mijloacele utilizate în mod curent, în special mijloace financiare, tehnice, sociale şi manageriale, precum şi cele referitoare la protecţia mediului înconjurãtor, care vor fi necesare pentru implementarea corespunzãtoare a Proiectului.
În cazul în care costurile Proiectului se majoreazã sau vor fi revizuite din orice motive, Împrumutatul se va asigura cã sunt disponibile resurse financiare suplimentare pentru finalizarea Proiectului.
În plus, Împrumutatul, prin ANL, se va asigura cã:
- Proiectul corespunde prevederilor convenţiilor în materie ale Consiliului Europei;
- Proiectul respectã mediul înconjurãtor, potrivit cadrului juridic românesc în materie;
- Proiectul corespunde criteriilor de eligibilitate menţionate în anexa nr. 1 la prezentul acord;
- finanţarea parţialã acordatã de BDCE nu depãşeşte 70% din costul total al Proiectului, excluzând dobânda şi comisioanele financiare, aşa cum este definit în anexa nr. 1 la prezentul acord.
4.1.3. Achiziţii
Achiziţiile se vor desfãşura în conformitate cu Documentul privind Legea achiziţiilor publice (212 LAP) sau cu cea mai recent amendatã Lege naţionalã privind achiziţiile publice, în vigoare la data lansãrii licitaţiilor (denumite în continuare proceduri de achiziţii), cu condiţia ca aceste legi şi proceduri sã nu contravinã Liniilor directoare privind achiziţiile BDCE, anexate la prezentul acord.
În plus, plafoanele definite în anexa nr. 4 la prezentul acord vor fi aplicate pentru toate licitaţiile lansate dupã semnarea acordului.
În cazul în care procedurile de achiziţii menţionate mai sus nu se aplicã, BDCE va recomanda factorilor de promovare a Proiectului din sectorul public ca, oricând este cazul, sã se utilizeze procedurile de licitaţie competitivã, mai ales pentru contractele mari.
În orice caz, responsabilitatea implementãrii Proiectului şi, deci, responsabilitatea încredinţãrii şi administrãrii contractelor în cadrul Proiectului îi revin Împrumutatului, prin ANL.
BDCE nu va emite nicio "aprobare" privind aranjamentele de achiziţii propuse de Împrumutat prin ANL, inclusiv privind gruparea contractelor în pachete, procedurile aplicabile, dar îşi va rezerva dreptul de a proceda la o analizã anterioarã sau ulterioarã, efectuatã prin sondaj, a documentaţiei de licitaţie.
4.2. Raportãrile Împrumutatului
4.2.1. Raportãrile privind stadiul Proiectului
La fiecare 3 luni, de la tragerea împrumutului pânã la finalizarea întregului Proiect, Împrumutatul, prin ANL, va transmite la BDCE un raport care detaliazã:
- situaţia utilizãrii împrumutului;
- stadiul planului de finanţare al Proiectului;
- stadiul Proiectului;
- detalii privind managementul Proiectului.
Anexa nr. 5 la prezentul acord cuprinde modelul ce precizeazã informaţiile minime solicitate de BDCE referitoare la raportãrile privind stadiul Proiectului. Pot fi utilizate şi formate alternative care conţin aceleaşi informaţii.
4.2.2. Raportarea privind finalizarea Proiectului
La finalizarea întregului Proiect, Împrumutatul, prin ANL, va prezenta o raportare finalã conţinând evaluarea efectelor economice, financiare, sociale şi privind mediul înconjurãtor.
4.3. Furnizarea de informaţii cãtre BDCE
Împrumutatul, prin ANL, va ţine evidenţe contabile privind Proiectul, care vor fi în conformitate cu standardele internaţionale, care vor reflecta în orice moment stadiul Proiectului, care vor înregistra toate operaţiunile efectuate şi vor identifica activele şi serviciile finanţate cu ajutorul prezentului împrumut.
Împrumutatul, prin ANL, se angajeazã sã primeascã oricare misiune de informare efectuatã de cãtre salariaţii BDCE sau de consultanţi externi angajaţi de BDCE şi sã asigure cooperarea necesarã pentru aceastã misiune de informare, prin facilitarea oricãrei vizite posibile la amplasamentele Proiectului. În special, BDCE poate efectua la faţa locului un audit al contabilitãţii Proiectului, realizat de unul sau mai mulţi consultanţi, la alegerea acesteia, pe cheltuiala Împrumutatului, în cazul neonorãrii la scadenţã de cãtre Împrumutat a oricãrei obligaţii asumate în cadrul prezentului împrumut.
Împrumutatul se angajeazã sã rãspundã într-o perioadã de timp rezonabilã oricãrei informaţii solicitate de BDCE şi sã furnizeze orice documentaţie pe care BDCE o poate considera necesarã şi o poate solicita rezonabil pentru implementarea corespunzãtoare a prezentului acord, în special în ceea ce priveşte monitorizarea Proiectului şi utilizarea împrumutului.
Împrumutatul va informa BDCE imediat despre orice modificare a legislaţiei sau a normelor în sectorul economic relevant pentru Proiect şi, în sens general, despre orice eveniment care poate influenţa îndeplinirea obligaţiilor sale asumate în cadrul prezentului acord. Orice modificare a legislaţiei sau a normelor în sectorul economic relevant pentru Proiect constituie unul dintre evenimentele precizate în art. 13 al cap. 3 din Normele de împrumut ale BDCE şi poate conduce la suspendarea, anularea sau rambursarea imediatã a împrumutului.
ART. 5
Încetarea obligaţiilor Împrumutatului
Plata sumei datorate, stipulatã în angajamentul de platã, elibereazã Împrumutatul de orice obligaţie, dupã cum este definitã în paragraful 3.1.
Dupã ce întreaga sumã a acestui împrumut şi toate dobânzile şi alte costuri ce rezultã din acesta, în special acele sume prevãzute la art. 6 şi 7, au fost plãtite corespunzãtor, Împrumutatul va fi pe deplin eliberat de obligaţiile sale faţã de BDCE, cu excepţia celor stipulate în art. 4.
ART. 6
Dobânda pentru întârziere
Fãrã a contraveni oricãrui alt posibil recurs al BDCE în cadrul prezentului acord şi Normelor de împrumut ale BDCE sau, dupã caz, dacã Împrumutatul nu plãteşte întreaga dobândã sau orice altã sumã plãtibilã conform prezentului acord cel mai târziu la data scadenţei specificate, Împrumutatul trebuie sã plãteascã o dobândã suplimentarã la suma datoratã şi neplãtitã integral, egalã cu dobânda EURIBOR la o lunã pentru depozitele în valuta plãţii întârziate la data scadenţei (dacã nu este zi lucrãtoare TARGET, urmãtoarea zi lucrãtoare) la ora 11,00 a.m. (ora localã la Bruxelles), plus 2,5% pe an, calculatã de la data scadenţei acestei sume pânã la data efectuãrii plãţii.
Rata EURIBOR la o lunã, aplicabilã, va fi actualizatã la fiecare 30 de zile.
ART. 7
Costuri asociate
Toate impozitele şi taxele de orice fel, datorate şi plãtite, şi toate cheltuielile rezultate fie din încheierea, executarea, lichidarea, anularea sau suspendarea prezentului acord, în totalitate ori parţial, fie din garantarea sau refinanţarea împrumutului acordat, împreunã cu toate actele judiciare şi extrajudiciare ce decurg din acest împrumut, vor fi suportate de Împrumutat.
Totuşi, se vor aplica prevederile art. 25 al cap. 4 din Normele de împrumut ale BDCE pentru costurile procedurilor de arbitraj menţionate în acest capitol 4.
ART. 8
Garanţii
Împrumutatul declarã cã niciun alt angajament nu a fost fãcut şi nu va fi fãcut în viitor, care ar putea da unei terţe pãrţi un regim preferenţial, un drept preferenţial de platã, o garanţie colateralã sau o garanţie de orice naturã ar fi, care ar putea conferi drepturi sporite unor terţi (denumitã în continuare garanţie).
Dacã o astfel de garanţie a fost totuşi acordatã unei terţe pãrţi, Împrumutatul este de acord sã întocmeascã ori sã furnizeze o garanţie identicã în favoarea BDCE sau, când este împiedicat sã o facã, sã ofere o garanţie echivalentã şi sã stipuleze formarea unei astfel de garanţii în favoarea BDCE.
Neîndeplinirea acestor prevederi ar reprezenta un caz de culpã, dupã cum se specificã în art. 13 al cap. 3 din Normele de împrumut ale BDCE şi poate conduce la suspendarea, anularea sau rambursarea imediatã a împrumutului.
ART. 9
Reprezentãri şi certificãri
Împrumutatul prezintã şi certificã faptul cã:
- autoritãţile sale competente l-au autorizat sã încheie prezentul acord şi au dat în acest sens semnatarilor autorizarea pentru aceasta, în conformitate cu legile, decretele, reglementãrile, articolele asocierii şi alte texte aplicabile acestuia;
- întocmirea şi semnarea prezentului acord nu contravin legilor, decretelor, reglementãrilor, articolelor asocierii şi altor texte aplicabile acestuia şi cã toate permisele, licenţele şi autorizaţiile necesare acestuia au fost obţinute şi vor rãmâne valabile pe toatã durata împrumutului.
Orice modificare referitoare la reprezentãrile şi certificãrile de mai sus trebuie, pe toatã durata împrumutului, sã fie notificate imediat BDCE şi sã fie furnizate toate documentele justificative.
ART. 10
Relaţii cu terţii
Împrumutatul, pe parcursul utilizãrii împrumutului, nu poate invoca niciun fapt referitor la relaţiile sale cu terţe pãrţi, în vederea evitãrii îndeplinirii, totale sau parţiale, a obligaţiilor sale rezultate din prezentul acord.
BDCE nu poate fi implicatã în disputele care ar putea sã aparã între Împrumutat şi terţe pãrţi, iar costurile, indiferent de natura lor, suportate de BDCE datoritã oricãrei dispute, şi în special toate costurile juridice sau de judecatã vor fi pe cheltuiala Împrumutatului.
ART. 11
Interpretarea acordului
Împrumutatul declarã cã a luat cunoştinţã despre Normele de împrumut ale BDCE, care sunt considerate parte integrantã a prezentului acord, şi cã a primit o copie a acestora.
Atunci când existã o contradicţie între orice prevedere din Normele de împrumut ale BDCE şi orice prevedere a prezentului acord vor prevala prevederile prezentului acord.
Titlurile paragrafelor, secţiunilor şi capitolelor prezentului acord nu vor servi pentru interpretarea acestuia.
În nicio situaţie nu se va presupune cã BDCE a renunţat tacit la vreun drept care i-a fost acordat prin prezentul acord.
ART. 12
Legea aplicabilã
Prezentul acord şi garanţiile negociabile legate de acesta vor fi guvernate de regulile BDCE, dupã cum este specificat în prevederile art. 1 paragraful 3 al celui de-al Treilea Protocol din 6 martie 1959 la Acordul general pentru privilegii şi imunitãţi al Consiliului Europei din 2 septembrie 1949 şi, în al doilea rând, dacã este necesar, de legea francezã.
Diferendele dintre pãrţi privind prezentul acord vor face obiectul arbitrajului în condiţiile specificate în cap. 4 din Normele de împrumut ale BDCE.
ART. 13
Executarea unei hotãrâri de arbitraj
Pãrţile contractante convin sã nu facã uz de niciun privilegiu, imunitate ori legislaţie în faţa oricãrei autoritãţi jurisdicţionale sau a altei autoritãţi, fie ea naţionalã ori internaţionalã, în vederea împiedicãrii punerii în aplicare a unei decizii date în condiţiile specificate în cap. 4 din Normele de împrumut ale BDCE.
ART. 14
Notificãri
Orice notificare sau alte comunicãri care va/vor fi datã/date ori efectuatã/efectuate în cadrul prezentului acord cãtre BDCE sau Împrumutat va/vor fi în scris şi va/vor fi consideratã/considerate pe deplin acordatã/ acordate ori efectuatã/efectuate dacã sunt predate personal, transmise par-avion sau prin fax de cãtre o parte celeilalte pãrţi la acea adresã a pãrţii specificatã mai jos.
Pentru Împrumutat:
Ministerul Finanţelor Publice
Str. Apolodor nr. 17
Bucureşti, România
În atenţia: Ministerului Finanţelor Publice, secretarului de stat şi/sau directorului general al Direcţiei generale a finanţelor publice externe.
FAX: +4021 312 67 92
Pentru BDCE:
Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei
55 Avenue Kleber
75 116 Paris
În atenţia guvernatorului
FAX: +33 1 47 55 37 52
Toate comunicãrile care vor fi date sau efectuate vor fi în limba englezã ori francezã sau, dacã sunt în altã limbã, vor fi însoţite de o traducere a acestora în limba englezã ori francezã.
ART. 15
Intrarea în vigoare
Prezentul acord va intra în vigoare dupã semnarea de cãtre BDCE şi Împrumutat şi aprobarea sa de cãtre Guvernul României.
ART. 16
Exemplarele acordului
Prezentul acord este întocmit în douã exemplare originale, ambele exemplare fiind egal autentice.
Câte un original este pãstrat de fiecare dintre pãrţile contractante.
Bucureşti, 27 decembrie 2005
Pentru România
Nume: Sebastian Teodor Gheorghe Vlãdescu
Funcţia: ministrul finanţelor publice
Paris, 10 ianuarie 2006
Pentru BDCE
Nume: K.J. Ners
Funcţia: viceguvernator

ANEXA 1


──────
la acord
────────





Descrierea Proiectului
I
┌───────────────────────────────┬──────────────────────────────────────────────┐
│ F/P │1525 (2005) │
├───────────────────────────────┼──────────────────────────────────────────────┤
│Împrumutat │România │
├───────────────────────────────┼──────────────────────────────────────────────┤
│Aprobare a Consiliului │17 iunie 2005 │
│de Administraţie │CA/PV/237/2005 │
├───────────────────────────────┼──────────────────────────────────────────────┤
│Suma aprobatã │140.000.000 EUR │
└───────────────────────────────┴──────────────────────────────────────────────┘

II
┌───────────────────────────────┬──────────────────────────────────────────────┐
│Domenii de intervenţie: │Locuinţe sociale │
├───────────────────────────────┼──────────────────────────────────────────────┤
│Lucrãrile planificate: │Proiectul va permite construirea şi reabili- │
│ │tarea a 9.462 de locuinţe sociale destinate │
│ │închirierii în favoarea a 18.900 de tineri cu │
│ │vârste cuprinse între 18 şi 35 de ani, ce │
│ │trãiesc din venituri reduse. │
├───────────────────────────────┼──────────────────────────────────────────────┤
│Localizare: │Pe tot ctiprinsul României │
├───────────────────────────────┼──────────────────────────────────────────────┤
│Costul total al │210.000.000 EUR │
│proiectului: │ │
├───────────────────────────────┼──────────────────────────────────────────────┤
│Costul estimat: │Costul total al proiectului (inclusiv costul │
│ │terenului, lucrãrile de viabilizare, │
│ │proiectare, constracţie şi reabilitare, şi │
│ │cheltuielile neprevãzute) este estimat la │
│ │210.000.000 EUR. │
├───────────────────────────────┼──────────────────────────────────────────────┤
│Planul de finanţare: │140.000.000 EUR BDCE 66,7% │
│ │34.537.889 EUR Bugetul de Stat 16,4% │
│ │35.462.111 EUR Municipalitãţi 16,9% │
├───────────────────────────────┼──────────────────────────────────────────────┤
│Stadiul lucrãrilor la │0% │
│momentul prezentãrii │ │
│solicitãrii: │ │
├───────────────────────────────┼──────────────────────────────────────────────┤
│Graficul lucrãrilor: │2005 - 2007 │
├───────────────────────────────┼──────────────────────────────────────────────┤
│Condiţii specifice: │BDCE va fi informatã despre aranjamentele │
│ │efectuate la nivel municipal pentru a se │
│ │asigura întreţinerea fondului de locuinţe │
│ │creat în cadrul proiectului │
└───────────────────────────────┴──────────────────────────────────────────────┘

III
┌───────────────────────────────┬──────────────────────────────────────────────┐
│Criterii de eligibilitate: │Proiectul îndeplineşte criteriile de eligibi- │
│(pe domenii de intervenţie): │litate stabilite în Rezoluţia 1480 (2004), │
│ │contribuind deci la coeziunea socialã în ţarã.│
└───────────────────────────────┴──────────────────────────────────────────────┘

IV
┌───────────────────────────────┬──────────────────────────────────────────────┐
│Efecte sociale (pe │Prin construirea şi reabilitarea a 9.462 de │
│domenii de intervenţie): │apartameate sociale destinate închirierii, │
│ │proiectul va oferi condiţii decente de locuit │
│ │unui numãr de 18.900 de tineri cu vârste │
│ │cuprinse între 18 şi 35 de ani ce trãiesc din │
│ │venituri reduse. Locuinţele sociale vor fi │
│ │închiriate tinerilor sau familiilor tinere │
│ │contra unor chirii accesibile acestora. Astfel│
│ │li se va permite acestora sã economiseascã │
│ │bani pentru a-şi achiziţiona la sfârşitul │
│ │perioadei de închiriere propria locuinţa de │
│ │pe piaţa privatã a locuinţelor. │
└───────────────────────────────┴──────────────────────────────────────────────┘



ANEXA 2


───────
la acord
────────

Model de scrisoare suplimentarã pentru împrumutul cu dobândã variabilã

F/P 1525 - tranşa [numãr]

BANCA DE DEZVOLTARE A CONSILIULUI EUROPEI

SCRISOARE SUPLIMENTARĂ
la Acordul-cadru din data [data] dintre Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei (denumitã în continuare BDCE) şi România (denumitã în continuare Împrumutat)

Prezenta scrisoare suplimentarã şi acordul-cadru de împrumut stabilesc termenii şi condiţiile convenite pentru tranşa [numãr], aşa cum este specificat în articolul [numãr] din acordul-cadru menţionat.





Suma împrumutului: [valuta şi suma]

Perioada de acordare: perioada totalã de acordare: 20 de ani,
cu 5 ani perioada de graţie

EURIBOR (sau LIBOR) [se introduce definiţia EURIBOR sau LIBOR]

Rata variabilã a dobânzii: Bazatã pe EURIBOR sau LIBOR la 6 luni
(inclusiv o subvenţie a ratei
dobânzii din contul selectiv fiduciar,
aşa cum este definit în art. 3 din
acordul-cadru de împrumut*1), (Telerate
[referinţã] sau Reuters [referinţã])

Plata dobânzii: Rate semestriale

Numitorul fracţiei: actual/360 de zile, Convenţia privind ziua
lucrãtoare urmãtoare modificatã

Zi lucrãtoare (EURO) înseamnã o zi în care funcţioneazã Sistemul
de transfer rapid automat transeuropean cu
privire la decontãrile brute în timp real
(TARGET)
sau (altele) înseamnã o zi lucrãtoare în ţara valutei

Data de disponibilizare [data]

Instrucţiuni de platã Numãrul contului [numãr] al [numele Bãncii
(Împrumutat) şi oraşului], CODUL
SWIFT: [cifrul] prin [numele bãncii
corespondente şi oraşului], CODUL
SWIFT [cifrul]

Instrucţiuni de platã (BDCE) Conform art. 3.4 din acordul-cadru de
împrumut

[Introducere, dupã caz]


_________
*1) Art. 3 din acordul-cadru de împrumut: "Rata dobânzii dupã scãderea subvenţiei acordate ratei dobânzii nu va scãdea, în nicio situaţie, sub zero".


(Text pentru un împrumut cu o structurã bazatã pe dobândã LIBOR şi rambursare periodicã)
Rata dobânzii va fi calculatã pentru fiecare perioadã de [numãr] luni începând de la data de disponibilizare. Dobânda va fi fixatã cu douã zile lucrãtoare (la Londra) înaintea fiecãrei noi perioade de dobândã. BDCE va informa Împrumutatul despre dobânda plãtibilã la fiecare [numãr] luni. Plata dobânzii va avea loc în [ziua, luna]*2) a fiecãrui an şi pentru prima datã la [data]. [Se listeazã datele de platã şi ratele de capital datorate pentru fiecare datã.]
(Text pentru un împrumut cu o structurã bazatã pe dobândã EURIBOR şi rambursare periodicã)
Rata dobânzii va fi calculatã pentru fiecare perioadã de [numãr] luni începând de la data de disponibilizare. Dobânda va fi fixatã cu douã zile lucrãtoare înaintea fiecãrei noi perioade de dobândã. BDCE va informa Împrumutatul despre dobânda plãtibilã la fiecare [numãr] luni. Plata dobânzii va avea loc în [ziua, luna]*2) a fiecãrui an şi pentru prima datã la [data]. [Se listeazã datele de platã şi ratele de capital datorate pentru fiecare datã.]
Toate plãţile vor fi efectuate în contul BDCE conform instrucţiunilor de platã (BDCE) descrise mai sus.
Aceste prevederi fac obiectul înţelegerii "Convenţia privind ziua lucrãtoare urmãtoare modificatã", a cãrei definiţie se gãseşte în art. 3.5 din acordul-cadru de împrumut, semnat între Împrumutat şi BDCE la [data].
În vederea mobilizãrii tranşei împrumutului, Împrumutatul va trimite în timp util cãtre BDCE un angajament de platã corespunzãtor acestei tranşe [a se vedea anexa nr. 3].
_________
*2) Se precizeazã 4 date pentru plãţile trimestriale şi douã date pentru plãţile semestriale.



[Oraşul, data] [Oraşul, data]
Pentru Banca de Dezvoltare a Pentru [numele Împrumutatului]
Consiliului Europei



ANEXA 3


───────
la acord
────────

Model de angajament de platã pentru un împrumut cu dobândã variabilã

F/P 1525 - tranşa [numãr]

ANGAJAMENT DE PLATĂ

[Valuta] [Suma] [Data]

Pentru valoarea primitã, subsemnatul:

prin acest angajament de platã promite sã plãteascã BDCE sau altuia suma împrumutatã de: [suma în litere] [valuta în litere] în ratele şi la o dobândã astfel cum este specificat mai jos:

Rate de capital Dobânda
[Data]: [Valuta] [Suma] [Se insereazã dobânda specificatã în scrisoarea
suplimentarã]
[Data]: [Valuta] [Suma]
[Data]: [Valuta] [Suma]
[Data]: [Valuta] [Suma]
...//...

Plãţile de mai sus vor fi fãcute la:
[Banca corespondentã a BDCE şi contul de referinţã]
în favoarea BDCE, fãcã nicio deducere sau luare în considerare a vreunei taxe, vreunor impozite ori altor costuri, prezente sau viitoare, datorate ori percepute pentru acest angajament sau pentru sumele acestuia de cãtre ori în cadrul [se precizeazã statul respectiv] sau a oricãrei alte subdiviziuni politice ori fiscale a acesteia.
Acest angajament de platã este legat de împrumutul acordat de BDCE Împrumutatului la data [data disponibilizãrii].
În cazul neefectuãrii plãţii prompte şi în totalitate a oricãrei sume datorate prin acest angajament de platã, întregul împrumut şi dobânda aferentã conform acestuia pânã la data plãţii vor deveni imediat scadente şi vor fi plãtite la opţiunea şi la cererea deţinãtorului acestuia.
Neexercitarea de cãtre deţinãtorul angajamentului a oricãrui drept care rezultã din acesta nu va constitui în niciun caz o renunţare la niciunul dintre drepturile sale în aceastã sau în oricare altã circumstanţã.

Pentru Împrumutat,

ANEXA 4
───────
la acord
─────────

PLAFOANE DE ACHIZIŢII





────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Servicii ≥ 200.000 EUR Licitaţie internaţionalã restrânsã
4 pânã la 8 furnizori invitaţi
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Materiale/bunuri ≥ 200.000 EUR Licitaţie competitivã internaţionalã (LCI)
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Lucrãri ≥ 5.000.000 EUR Licitaţie competitivã internaţionalã (LCI)
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────




ANEXA 5


────────
la acord
────────

Formulare de raportare privind stadiul Proiectului








COSTURI

TARA: ROMANIA
PROIECT: F/P 1525(2005)-AGENTIA NATIONALA PENTRU LOCUINTE
DATA:........
IN MILIOANE LEI
┌──┬─────┬──────────┬────────┬───────────┬────────┬───────────┬────┬────┬──────────┬───────┬───────┐
│Nr│Judet│ Oras/ │Amplasa-│ 2005 │ TOTAL │ 2005 │2006│2007│ TOTAL │COST │MODIFI-│
│C │ │Localitate│ment ├────┬──────┤CHELTUIT├──────┬────┤ │ │CHELTUIELI│TOTAL │CARI │
│r │ │ │ │IAN-│APRIL-│ (A) │IULIE-│OCT-│ │ │VIITOARE │(C)= │COMEN- │
│t │ │ │ │MAR │IUN │ │SEPT │DEC │ │ │ (B) │(A)+(B)│TARII │
├──┼─────┼──────────┼────────┼────┼──────┼────────┼──────┼────┼────┼────┼──────────┼───────┼───────┤
├──┤ ├──────────┼────────┼────┼──────┼────────┼──────┼────┼────┼────┼──────────┼───────┼───────┤
├──┤ ├──────────┼────────┼────┼──────┼────────┼──────┼────┼────┼────┼──────────┼───────┼───────┤
├──┤ ├──────────┼────────┼────┼──────┼────────┼──────┼────┼────┼────┼──────────┼───────┼───────┤
├──┼─────┼──────────┼────────┼────┼──────┼────────┼──────┼────┼────┼────┼──────────┼───────┼───────┤
├──┤ ├──────────┼────────┼────┼──────┼────────┼──────┼────┼────┼────┼──────────┼───────┼───────┤
├──┤ ├──────────┼────────┼────┼──────┼────────┼──────┼────┼────┼────┼──────────┼───────┼───────┤
├──┤ ├──────────┼────────┼────┼──────┼────────┼──────┼────┼────┼────┼──────────┼───────┼───────┤
├──┼─────┼──────────┼────────┼────┼──────┼────────┼──────┼────┼────┼────┼──────────┼───────┼───────┤
├──┤ ├──────────┼────────┼────┼──────┼────────┼──────┼────┼────┼────┼──────────┼───────┼───────┤
├──┤ ├──────────┼────────┼────┼──────┼────────┼──────┼────┼────┼────┼──────────┼───────┼───────┤
├──┤ ├──────────┼────────┼────┼──────┼────────┼──────┼────┼────┼────┼──────────┼───────┼───────┤
├──┴─────┴──────────┴────────┼────┼──────┼────────┼──────┼────┼────┼────┼──────────┼───────┼───────┤
│ TOTAL GENERAL │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
└────────────────────────────┴────┴──────┴────────┴──────┴────┴────┴────┴──────────┴───────┴───────┘
TABELUL 1 COSTURI


CONTRACTE
TARA: ROMANIA
PROIECT: F/P 1525 (2005)- AGENTIA NATIONALA PENTRU LOCUINTE Data:.......
FARA TVA
┌───────┬─────┬─────┬────────┬─────┬───────┬───────┬────┬───────────┬──────┬──────────┐
│Descri-│Nr. │Data │Incre- │Meto-│ COST │ Pret │Pla-│Perioada │Data │Modificari│ │
│ere │con- │con- │dintat │da de├───┬───┤ fix │tit │de imple- │Recep-│Comentarii│
│Con- │tract│tract│lui │achi-│Va-│Su-│D pt.da│ │mentare │tiei │ │
│tract │ │ │(Nume │zitie│lu-│ma │N pt.nu│ ├─────┬─────┤Lucra-│ │
│ │ │ │Contrac-│ │ta │ │ │ │Ince-│Fina-│rii │ │
│ │ │ │tor │ │ │ │ │ │pere │liza-│ │ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │re │ │ │
├───────┼─────┼─────┼────────┼─────┼───┼───┼───────┼────┼─────┼─────┼──────┼──────────┤
├───────┼─────┼─────┼────────┼─────┼───┼───┼───────┼────┼─────┼─────┼──────┼──────────┤
├───────┼─────┼─────┼────────┼─────┼───┼───┼───────┼────┼─────┼─────┼──────┼──────────┤
├───────┼─────┼─────┼────────┼─────┼───┼───┼───────┼────┼─────┼─────┼──────┼──────────┤
├───────┼─────┼─────┼────────┼─────┼───┼───┼───────┼────┼─────┼─────┼──────┼──────────┤
├───────┼─────┼─────┼────────┼─────┼───┼───┼───────┼────┼─────┼─────┼──────┼──────────┤
├───────┼─────┼─────┼────────┼─────┼───┼───┼───────┼────┼─────┼─────┼──────┼──────────┤
├───────┼─────┼─────┼────────┼─────┼───┼───┼───────┼────┼─────┼─────┼──────┼──────────┤
├───────┼─────┼─────┼────────┼─────┼───┼───┼───────┼────┼─────┼─────┼──────┼──────────┤
└───────┴─────┴─────┴────────┴─────┴───┴───┴───────┴────┴─────┴─────┴──────┴──────────┘
TABELUL 2 CONTRACTE



SURSE FINANCIARE
Defalcarea finantarii
Data: .........
TARA: ROMANIA
PROIECT: F/P 1525 (2005)- AGENTIA NATIONALA PENTRU LOCUINTE
IN MILIOANE EURO (FARA TVA)
┌──────────────────┬──────────────────────────┬───────────────────┬─────┬──────────┐
│ │ PRIMIT A │ DE PRIMIT B │TOTAL│MODIFICARI│
│ ├────────────────────┬─────┼─────────┬────┬────┤C=A+B│COMENTARII│
│SURSE DE FINANTARE│ 2005 │TOTAL│ 2005 │2006│2007│ │ │
│ ├─────────┬──────────┼─────┤IULIE-DEC│ │ │ │ │
│ │IAN.-MAR.│APR.-IUNIE│TOTAL│ │ │ │ │ │
├──────────────────┼─────────┼──────────┼─────┼─────────┼────┼────┼─────┼──────────┤
│BDCE │ │ │ │ │ │ │ │ │
├──────────────────┼─────────┼──────────┼─────┼─────────┼────┼────┼─────┼──────────┤
│STAT │ │ │ │ │ │ │ │ │
├──────────────────┼─────────┼──────────┼─────┼─────────┼────┼────┼─────┤ │
│MUNICIPALITATI │ │ │ │ │ │ │ │ │
├──────────────────┼─────────┼──────────┼─────┼─────────┼────┼────┼─────┼──────────┤
│TOTAL │ │ │ │ │ │ │ │ │
└──────────────────┴─────────┴──────────┴─────┴─────────┴────┴────┴─────┴──────────┘
TABELUL 3 SURSE FINANCIARE


CALENDARUL LUCRARILOR
CALENDARUL LUCRARILOR SI PROGRESELE INREGISTRATE
GRAFIC

Data:........
TARA: ROMANIA
PROIECT: F/P 1525 (2005) - AGENTIA NATIONALA PENTRU LOCUINTE
┌─────────────────────┬──────────────────────────┬──────────────────────────┬──────────────────────────┬──────┬──────┐
│PROGRAM CONSTRUIRE DE│ 2005 │ 2006 │ 2007 │ % │MODIF.│
│ LOCUINTE │ │ │ │FINA- │COMEN-│
├─┬─────┬──────┬──────┼─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬──┬──┬──┼─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬──┬──┬──┼─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬──┬──┬──┤LIZAT │TARII │
│N│Judet│Oras/ │Ampla-│1│2│3│4│5│6│7│8│9│10│11│12│1│2│3│4│5│6│7│8│9│10│11│12│1│2│3│4│5│6│7│8│9│10│11│12│DIN │ │
│r│ │Loca- │sament│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │LUCRA-│ │
│ │ │litate│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │RE │ │
│C│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │FIZI- │ │
│r│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │CA │ │
├─┼─────┼──────┼──────┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼──┼──┼──┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼──┼──┼──┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼──┼──┼──┼──────┼──────┤
├─┤ ├──────┼──────┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼──┼──┼──┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼──┼──┼──┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼──┼──┼──┼──────┼──────┤
├─┤ ├──────┼──────┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼──┼──┼──┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼──┼──┼──┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼──┼──┼──┼──────┼──────┤
├─┤ ├──────┼──────┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼──┼──┼──┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼──┼──┼──┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼──┼──┼──┼──────┼──────┤
├─┤ ├──────┼──────┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼──┼──┼──┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼──┼──┼──┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼──┼──┼──┼──────┼──────┤
├─┼─────┼──────┼──────┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼──┼──┼──┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼──┼──┼──┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼──┼──┼──┼──────┼──────┤
├─┤ ├──────┼──────┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼──┼──┼──┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼──┼──┼──┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼──┼──┼──┼──────┼──────┤
├─┤ ├──────┼──────┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼──┼──┼──┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼──┼──┼──┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼──┼──┼──┼──────┼──────┤
├─┤ ├──────┼──────┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼──┼──┼──┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼──┼──┼──┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼──┼──┼──┼──────┼──────┤
├─┤ ├──────┼──────┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼──┼──┼──┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼──┼──┼──┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼──┼──┼──┼──────┼──────┤
┼─┼─────┼──────┼──────┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼──┼──┼──┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼──┼──┼──┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼──┼──┼──┼──────┼──────┤
├─┤ ├──────┼──────┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼──┼──┼──┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼──┼──┼──┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼──┼──┼──┼──────┼──────┤
├─┤ ├──────┼──────┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼──┼──┼──┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼──┼──┼──┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼──┼──┼──┼──────┼──────┤
├─┤ ├──────┼──────┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼──┼──┼──┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼──┼──┼──┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼──┼──┼──┼──────┼──────┤
├─┤ ├──────┼──────┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼──┼──┼──┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼──┼──┼──┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼──┼──┼──┼──────┼──────┤
├─┤ ├──────┼──────┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼──┼──┼──┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼──┼──┼──┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼──┼──┼──┼──────┼──────┤
└─┴─────┴──────┴──────┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴──┴──┴──┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴──┴──┴──┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴──┴──┴──┴──────┴──────┘
───── Calendarul original
- - - Calendarul revizuit TABELUL 4 CALENDARUL LUCRARILOR


OBIECTIVE FIZICE SI SCOLARE
TARA: ROMANIA
PROIECT: F/P 1525 (2005) - AGENTIA NATIONALA PENTRU LOCUINTE
Data:.........
┌─────────────────────┬───────────┬───────────────────────────────┬────┐
│PROGRAMUL LOCUINTE │PLANIFICAT │ REALIZAT │ │
│ ├─────┬─────┼─────┬────────┬────────────────┤ C │
│ │ A │ B │ A │ B │INFRASTRUCTURI**│ │
├─┬─────┬──────┬──────┼─┬─┬─┼─┬─┬─┼─┬─┬─┼──┬──┬──┼───┬───┬───┬────┼────┤
│N│Judet│Oras/ │Ampla-│1│2│3│4│5│6│7│8│9│10│11│12│ 13│ 14│ 15│ 16 │ 17 │
│r│ │Loca- │sament│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │litate│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│C│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│r│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├─┼─────┼──────┼──────┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼──┼──┼──┼───┼───┼───┼────┼────┤
├─┤ │ ├──────┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼──┼──┼──┼───┼───┼───┼────┼────┤
├─┤ │ ├──────┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼──┼──┼──┼───┼───┼───┼────┼────┤
├─┤ ├──────┼──────┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼──┼──┼──┼───┼───┼───┼────┼────┤
├─┤ ├──────┼──────┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼──┼──┼──┼───┼───┼───┼────┼────┤
├─┤ ├──────┼──────┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼──┼──┼──┼───┼───┼───┼────┼────┤
├─┼─────┼──────┼──────┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼──┼──┼──┼───┼───┼───┼────┼────┤
├─┤ │ ├──────┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼──┼──┼──┼───┼───┼───┼────┼────┤
├─┤ │ ├──────┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼──┼──┼──┼───┼───┼───┼────┼────┤
├─┤ ├──────┼──────┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼──┼──┼──┼───┼───┼───┼────┼────┤
├─┤ ├──────┼──────┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼──┼──┼──┼───┼───┼───┼────┼────┤
├─┤ ├──────┼──────┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼──┼──┼──┼───┼───┼───┼────┼────┤
├─┼─────┼──────┼──────┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼──┼──┼──┼───┼───┼───┼────┼────┤
├─┤ │ ├──────┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼──┼──┼──┼───┼───┼───┼────┼────┤
├─┤ │ ├──────┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼──┼──┼──┼───┼───┼───┼────┼────┤
├─┤ ├──────┼──────┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼──┼──┼──┼───┼───┼───┼────┼────┤
├─┤ ├──────┼──────┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼──┼──┼──┼───┼───┼───┼────┼────┤
├─┤ ├──────┼──────┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼──┼──┼──┼───┼───┼───┼────┼────┤
└─┴─────┴──────┴──────┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴──┴──┴──┴───┴───┴───┴────┴────┘
TABELUL 5 OBIECTIVE


*) Legenda P=parter, M= mansarda, S,D=subsol,demisol, E=etaj
**) a se completa cu Da sau Nu

Legenda:
──────────
A = LOCUINTE
1 = Numar
2 = Total Suprafata Locuibila
3 = Regim de Inaltime*

B = BENEFICIARI
4 = Numar
5 = Marime Familie
6 = Venit anual pe persoana

A = LOCUINTE
7 = Numar
8 = Total Suprafata Locuibila
9* = Regim de Inaltime*

B = BENEFICIARI
10 = Numar
11 = Marime Familie
12 = Venit anual pe persoana

13 = Alimentare cu apa
14 = Retea electrica
15 = Retea de canalizare
16 = Retea de Drumuri

17 = MODIFICARI COMENTARII



_____________
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016