Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   LEGE nr. 300 din 17 mai 2002  privind regimul juridic al precursorilor folositi la fabricarea ilicita a drogurilor    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

LEGE nr. 300 din 17 mai 2002 privind regimul juridic al precursorilor folositi la fabricarea ilicita a drogurilor

EMITENT: PARLAMENTUL
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 409 din 13 iunie 2002

Parlamentul României adopta prezenta lege.

CAP. 1
Dispoziţii generale

ART. 1
(1) Prezenta lege reglementeazã regimul juridic al precursorilor folosiţi la fabricarea ilicitã a drogurilor, autorizarea şi desfãşurarea operaţiunilor cu precursori, precum şi mãsurile de combatere a operaţiunilor ilicite cu precursori.
(2) Producerea, deţinerea sau orice activitate cu precursori este permisã numai în scop comercial, medical, sanitar-veterinar, industrial, de învãţãmânt şi de cercetare ştiinţificã.
ART. 2
Termenii de mai jos, folosiţi în prezenta lege, au urmãtorul înţeles:
a) precursori - substantele chimice folosite la fabricarea ilicitã a drogurilor, prevãzute în anexa nr. 1, sarurile acestora, precum şi amestecurile ce conţin astfel de substanţe, cu excepţia preparatelor farmaceutice şi a altor preparate cu aceste substanţe, care nu pot fi recuperate sau utilizate în acest scop prin metode de laborator;
b) operator - persoana fizica sau juridicã ce efectueazã operaţiuni de fabricare, producere, tratare, sinteza, extractii, condiţionare, distribuire, punere în vânzare, plasare pe piata, livrare, procurare, folosire, ambalare, transport, stocare-depozitare, manipulare sau orice alta activitate legalã de import, export, tranzit ori intermediere de precursori, denumite în continuare operaţiuni cu precursori.
ART. 3
(1) Lista cuprinzând substantele chimice care sunt folosite în mod frecvent la fabricarea ilicitã a drogurilor, denumite în prezenta lege precursori, este prevãzutã în anexa nr. 1.
(2) Substantele înscrise în anexa nr. 1 se clasifica în trei categorii, în raport cu gradul de risc şi posibilitatea înlocuirii acestora cu alte substanţe în cadrul procesului de fabricare ilicitã a drogurilor, precum şi pentru asigurarea desfãşurãrii normale a operaţiunilor legale cu precursori.
(3) Anexa nr. 1 poate fi completatã prin înscrierea unor substanţe noi ori modificatã prin eliminarea altor substanţe sau prin transferarea acestora dintr-o categorie în alta, prin ordin al ministrului sãnãtãţii şi familiei.
ART. 4
(1) Operaţiunile cu precursorii din categoriile I şi a II-a prevãzute în anexa nr. 1 se autorizeaza de cãtre Ministerul Sãnãtãţii şi Familiei dupã obţinerea avizului prealabil şi obligatoriu al Inspectoratului General al Poliţiei.
(2) Operaţiunile cu precursorii din categoria a III-a prevãzutã în anexa nr. 1 sunt permise pe baza avizului de funcţionare emis de Ministerul Industriei şi Resurselor, cu excepţia cazurilor prevãzute la art. 5.
ART. 5
Persoanele fizice şi juridice pot deţine şi folosi, fãrã a fi obligate sa obţinã aviz, numai precursorii din categoria a III-a, autorizaţi sa fie desfacuti prin reţeaua comercialã cãtre populaţie, în limitele şi în cantitãţile stabilite prin regulamentul pentru aplicarea dispoziţiilor prezentei legi, la propunerea Ministerului Industriei şi Resurselor.
ART. 6
(1) Exportul şi importul precursorilor se efectueazã de operatori autorizaţi şi care au obţinut avizul conform prevederilor art. 4, pe baza licenţei emise de Ministerul Afacerilor Externe, numai dupã obţinerea avizului Inspectoratului General al Poliţiei, în baza documentelor ce vor fi stabilite prin regulamentul pentru aplicarea dispoziţiilor prezentei legi.
(2) Pentru eliberarea avizului necesar obţinerii licenţei de import operatorii trebuie sa prezinte Inspectoratului General al Poliţiei, dupã caz, şi declaraţia de utilizare finala sau declaraţia de utilizare, conform modelelor prezentate în anexa nr. 2, respectiv în anexa nr. 3.
(3) În cazul operatorilor care solicita avizul pentru obţinerea licenţei de export, aceştia trebuie sa prezinte şi licenta importatorului, precum şi declaraţia de utilizare finala a partenerului extern.
(4) Pentru substantele din categoriile I şi a II-a prevãzute în anexa nr. 1 este necesarã şi obţinerea unui certificat de export, eliberat de Ministerul Sãnãtãţii şi Familiei, întocmit conform anexei nr. 4.

CAP. 2
Operaţiuni cu precursori

ART. 7
Operatorii care produc precursori sunt obligaţi sa întocmeascã pentru fiecare produs norme tehnice specifice privind producţia, ambalarea, transportul, depozitarea, manipularea, distrugerea sau neutralizarea acestora, sa consemneze, sa asigure şi sa administreze antidotul în caz de intoxicare, stabilit cu acordul Ministerului Sãnãtãţii şi Familiei.
ART. 8
(1) Orice persoana fizica sau juridicã autorizata, care furnizeazã unui cumpãrãtor una dintre substantele prevãzute în anexa nr. 1, este obligatã sa obţinã de la cumpãrãtor o declaraţie în care sa se precizeze utilizarile concrete ale acestei substanţe.
(2) În cazul în care furnizarea are ca obiect mai multe substanţe dintre cele prevãzute la alin. (1), furnizorul va solicita cumpãrãtorului câte o declaraţie separatã pentru fiecare dintre aceste substanţe.
(3) Furnizorii precursorilor din categoria a II-a prevãzutã în anexa nr. 1 pot accepta din partea cumparatorilor pe care îi aprovizioneaza cu regularitate, ca alternativa la declaraţia pentru livrãri individuale, o singura declaraţie cuprinzând numãrul de livrãri pe o perioada de maximum un an. Declaraţia alternativa se accepta dacã sunt îndeplinite simultan urmãtoarele condiţii:
a) cumpãrãtorul este unul dintre cei cãrora furnizorul le-a livrat substanta de cel puţin 3 ori în ultimele 12 luni;
b) furnizorul nu are motive sa presupunã ca substanta ar putea fi folositã în scopuri ilegale;
c) cantitãţile comandate sunt compatibile cu consumurile obişnuite pentru acel cumpãrãtor.
(4) Declaraţiile de utilizare ale cumpãrãtorului pentru livrãri individuale şi livrãri multiple se întocmesc potrivit modelelor prevãzute în anexele nr. 5A şi, respectiv, nr. 5B.
ART. 9
(1) Operatorii sunt obligaţi sa asigure şi sa pãstreze evidenta miscarii zilnice a precursorilor în registre speciale, întocmite conform anexei nr. 6.
(2) Registrele vor fi numerotate, parafate, şnuruite, sigilate de operator şi apoi vizate anual de organul de poliţie care i-a acordat avizul.
(3) Toate documentele referitoare la operaţiunile efectuate cu precursori vor fi pãstrate separat de alte documente şi nu vor fi distruse mai devreme de 4 ani de la data întocmirii lor.
(4) Fiecare operator este obligat sa desemneze din cadrul angajaţilor sãi o persoana responsabilã de activitatea cu precursori, cu studii superioare sau medii în specialitatea chimie ori farmacie, şi sa stabileascã expres atribuţiile acesteia privind pãstrarea şi evidenta precursorilor.
ART. 10
(1) Operatorul este obligat sa depunã autorizaţia la Ministerul Sãnãtãţii şi Familiei în termen de 30 de zile lucrãtoare de la data încetãrii activitãţii cu precursori şi sa înştiinţeze în scris despre aceasta unitatea de poliţie care a avizat anterior autorizarea.
(2) În termenul de 30 de zile prevãzut la alin. (1) operatorul va preda în custodie intreaga cantitate de precursori, rãmasã în stoc la data încetãrii activitãţii, unui operator autorizat, la care va fi pastrata, pe cheltuiala operatorului care şi-a încetat activitatea, pana la valorificarea acesteia cãtre un cumpãrãtor autorizat. În cazul în care predarea în custodie a precursorilor nu se justifica sau nu este posibila, operatorul îi poate distruge în condiţii ecologice, pe baza de proces-verbal contrasemnat de organul de poliţie, cu respectarea aceluiaşi termen.
(3) La încetarea activitãţii operatorul este obligat sa predea toate documentele referitoare la operaţiunile cu precursori direcţiei judeţene sau a municipiului Bucureşti a Arhivelor Statului.
ART. 11
(1) Pãstrarea sau depozitarea precursorilor din categoriile I şi a II-a prevãzute în anexa nr. 1 se face în încãperi prevãzute cu usi metalice, grilaj de fier la ferestre, sisteme de închidere sigure şi de alarma, optice sau acustice, pentru prevenirea oricãror sustrageri. În aceste încãperi nu se vor depozita alte materiale sau produse, cu excepţia cazurilor în care spaţiile respective sunt autorizate, potrivit legii, pentru pãstrarea substanţelor toxice ori stupefiante.
(2) Pãstrarea precursorilor din categoriile I şi a II-a prevãzute în anexa nr. 1 în laboratoare şi farmacii este permisã în condiţiile de siguranta stabilite prin regulamentul pentru aplicarea dispoziţiilor prezentei legi.
ART. 12
Eliberarea precursorilor, indiferent în ce scop, din depozite, încãperi sau alte spaţii în care sunt pastrati se face numai în baza autorizaţiei primitorului sau, dupã caz, a avizului de funcţionare, obţinute în condiţiile art. 4.
ART. 13
(1) Operatorii care efectueazã operaţiuni al cãror obiect este producerea, sinteza, extractia, condiţionarea, tratarea sau vânzarea de precursori sunt obligaţi sa asigure etichetarea acestora înainte de a le pune în vânzare. Etichetele vor mentiona în mod obligatoriu cel puţin denumirea substanţei, astfel cum este înscrisã în anexa nr. 1, numãrul seriei sau al lotului de fabricaţie, data ambalarii, numele fabricantului şi, dacã substanta suferã o reambalare, numele operatorului care a efectuat-o.
(2) Operatorii sunt obligaţi sa respecte condiţiile legale de etichetare şi în cazul amestecurilor care conţin precursori.
ART. 14
Ambalarea şi etichetarea precursorilor clasificati substanţe chimice periculoase se vor efectua cu respectarea prevederilor legale în vigoare şi ale regulamentului pentru aplicarea dispoziţiilor prezentei legi.
ART. 15
(1) Operatorii pot incredinta precursorii pentru transport numai operatorilor de transport care deţin o autorizaţie specialã, eliberata în condiţiile art. 4.
(2) Operatorii vor preda o data cu precursorii destinaţi transportului, suplimentar fata de documentele prevãzute prin reglementãrile specifice fiecãrui mod de transport, şi ordinul de transport, conform modelului prevãzut în anexa nr. 7.
(3) Ordinul de transport se emite de cãtre predatorul mãrfii şi va fi semnat de conducãtorul unitãţii şi de persoana responsabilã de activitatea cu precursori.
ART. 16
Tranzitul precursorilor, precum şi orice alte operaţiuni vamale suspensive cu astfel de substanţe vor fi efectuate în conformitate cu dispoziţiile legale în vigoare şi potrivit regulamentului pentru aplicarea dispoziţiilor prezentei legi.
ART. 17
Pentru cazul tranzacţiilor comerciale cu precursori, care se efectueazã fãrã atingerea fizica a teritoriului României, operatorul roman care le realizeazã este obligat sa încunoştinţeze despre aceasta în scris, cu cel puţin 5 zile lucrãtoare înainte de data la care va avea loc operaţiunea, Ministerul Sãnãtãţii şi Familiei, în condiţiile prevãzute de regulamentul pentru aplicarea dispoziţiilor prezentei legi.
ART. 18
(1) Condiţiile şi procedura pentru eliberarea avizului şi a autorizaţiei prevãzute la art. 4 alin. (1) se stabilesc prin regulamentul pentru aplicarea dispoziţiilor prezentei legi.
(2) Cererea de autorizare pentru activitãţile cu precursori din categoriile I şi a II-a prevãzute în anexa nr. 1 se soluţioneazã în termen de 60 de zile de la data înregistrãrii la autoritatea competenta, în condiţiile prevãzute de regulamentul pentru aplicarea dispoziţiilor prezentei legi.
ART. 19
Autorizaţia privind activitãţile cu precursori este netransmisibila şi valabilã timp de 3 ani de la data emiterii, aceasta durata putând fi prelungitã succesiv, pe perioade de câte 3 ani, în condiţiile prevãzute în regulamentul pentru aplicarea dispoziţiilor prezentei legi.
ART. 20
Cererile de avizare privind activitãţile cu precursori din categoria a III-a prevãzutã în anexa nr. 1 se soluţioneazã în termen de 30 de zile de la data înregistrãrii la autoritatea competenta sa elibereze avizul respectiv.
ART. 21
Autorizaţia sau avizul de funcţionare se retrage dacã:
a) s-au înregistrat cazuri de deturnare de la destinaţia legalã a precursorilor din motive imputabile operatorului;
b) personalul cu funcţii de conducere ori persoana responsabilã de activitatea cu precursori din cadrul operatorului a suferit condamnãri pentru infracţiuni la regimul drogurilor ori precursorilor;
c) operatorul a fost sancţionat contraventional de mai mult de 3 ori în decursul unui an calendaristic pentru încãlcarea prevederilor legale în materie.
ART. 22
Avizul Inspectoratului General al Poliţiei, necesar obţinerii licenţei de import/export pentru substantele prevãzute în anexa nr. 1, nu se acorda în urmãtoarele situaţii:
a) prezentarea unor documente incomplete sau necorespunzãtoare ca forma şi conţinut ori fãrã avizele prevãzute de lege;
b) neprezentarea de cãtre solicitant a declaraţiilor de utilizare a precursorilor ce urmeazã a fi importati/exportati sau prezentarea unor declaraţii de utilizare neconforme cu realitatea sau incorect întocmite;
c) la solicitarea expresã şi justificatã a unei autoritãţi naţionale competente dintr-un alt stat, parte a Convenţiei Organizaţiei Naţiunilor Unite contra traficului ilicit de stupefiante şi substanţe psihotrope, adoptatã la Viena în 1988;
d) pentru cazurile prevãzute la art. 21;
e) neprezentarea documentelor privind justificarea consumului precursorilor ce au fost importati/exportati, înainte de obţinerea unui nou aviz;
f) lipsa menţiunii privind activitatea de import/export cu precursori în actul de constituire al operatorului în cauza sau într-un act adiţional al acestuia.
ART. 23
Producãtorii de precursori din categoriile I şi a II-a prevãzute în anexa nr. 1 vor notifica Ministerului Sãnãtãţii şi Familiei anual, pana la data de 31 ianuarie, situaţia pentru anul precedent a producţiei şi comercializãrii acestor substanţe, iar pentru cei din categoria a III-a, pana la aceeaşi data, Ministerului Industriei şi Resurselor.
ART. 24
Operatorii care efectueazã operaţiuni de import/export cu precursori sunt obligaţi sa comunice în scris Inspectoratului General al Poliţiei trimestrial, în termen de 10 zile lucrãtoare de la încheierea fiecãrui trimestru, urmãtoarele date:
a) denumirea şi cantitatea substanţelor prevãzute în anexa nr. 1, importate ori exportate;
b) furnizorul, destinatarul şi transportatorul.
ART. 25
Inspectoratul General al Poliţiei prenotifica operaţiunile de export cu precursori, efectuate de operatori romani, autoritãţilor naţionale competente din ţãrile de destinaţie.
ART. 26
(1) Controlul respectãrii dispoziţiilor prezentei legi se exercita, potrivit atribuţiilor ce le revin în domeniile lor de activitate, de Ministerul Sãnãtãţii şi Familiei, Ministerul de Interne, Ministerul Finanţelor Publice şi de Ministerul Industriei şi Resurselor.
(2) Autoritãţile prevãzute la alin. (1) sunt obligate sa colaboreze pentru realizarea scopurilor prezentei legi şi sa ia toate mãsurile necesare asigurãrii unei cooperãri permanente cu operatorii.
(3) Inspectoratul General al Poliţiei constituie banca de date privind operaţiunile cu precursori şi coopereazã cu autoritãţile competente din alte state, precum şi cu organismele internaţionale cu atribuţii în domeniul prevenirii şi combaterii utilizãrii precursorilor în scopul producerii ilegale a drogurilor.

CAP. 3
Contravenţii şi infracţiuni

ART. 27
Constituie contravenţii urmãtoarele fapte:
a) neanuntarea de cãtre operator, în scris, la organele de poliţie, în termen de 24 de ore din momentul constatãrii, a pierderii sau a sustragerii de precursori;
b) nedepunerea, în termen de 30 de zile lucrãtoare de la încetarea activitãţii cu precursori, a autorizaţiei la Ministerul Sãnãtãţii şi Familiei şi/sau neînştiinţarea în scris despre aceasta a unitãţii de poliţie care a avizat anterior autorizarea;
c) neintocmirea normelor tehnice prevãzute la art. 7 de cãtre operatorii care produc precursori;
d) nedesemnarea unei persoane responsabile de activitatea cu precursori;
e) transportul pe teritoriul României al precursorilor, cu încãlcarea regulilor prevãzute la art. 15;
f) nedeclararea, cu cel puţin 5 zile lucrãtoare înainte de data la care va avea loc operaţiunea, a tranzacţiilor comerciale cu precursori ce nu tranziteaza România;
g) netransmiterea datelor prevãzute la art. 23 şi 24 Inspectoratului General al Poliţiei şi Ministerului Sãnãtãţii şi Familiei ori nerespectarea termenelor de comunicare;
h) neanuntarea pierderii sau dispariţiei autorizaţiei eliberate în condiţiile art. 4 sau a certificatului de export, în termen de maximum 24 de ore de la constatare, la Ministerul Sãnãtãţii şi Familiei;
i) eliberarea, în orice scop şi a oricãror cantitãţi de precursori din categoriile I, a II-a şi a III-a prevãzute în anexa nr. 1, unui operator care, deşi deţine autorizaţia, respectiv avizul, potrivit art. 4, aceste documente nu se prezintã;
j) împiedicarea organelor de control de a avea acces în spaţiile de lucru sau de desfãşurare a operaţiunilor cu precursori ori refuzul punerii la dispoziţie organelor de control a datelor şi a documentelor solicitate, referitoare la operaţiunile cu precursori;
k) neîndeplinirea de cãtre operatori a obligaţiei privind evidenta miscarii zilnice a precursorilor în registre speciale;
l) neasigurarea condiţiilor de securitate şi paza prevãzute la art. 11 ori a celor dispuse de organele competente de control, în condiţiile legii;
m) nerespectarea de cãtre operatori a obligaţiilor privind etichetarea, prevãzute la art. 13 şi 14;
n) înscrierea în documentele pe baza cãrora operatorii efectueazã activitãţi cu precursori a altor denumiri decât cele prevãzute în anexa nr. 1.
ART. 28
(1) Contravenţiile prevãzute la art. 27 lit. a)-i) se sancţioneazã cu amenda de la 10.000.000 lei la 30.000.000 lei, iar cele prevãzute la lit. j)-n), cu amenda de la 20.000.000 lei la 60.000.000 lei.
(2) Contravenţiile prevãzute de legislaţia vamalã, dacã sunt sãvârşite în legatura cu precursorii, se sancţioneazã cu amenda de la 20.000.000 lei la 60.000.000 lei.
ART. 29
Constatarea contravenţiilor şi aplicarea sancţiunilor prevãzute la art. 27 şi 28 se efectueazã de organele de poliţie sau de personalul împuternicit al celorlalte autoritãţi prevãzute la art. 26 alin. (1), dupã caz.
ART. 30
Prevederile prezentei legi se completeazã cu dispoziţiile <>Ordonanţei Guvernului nr. 2/2001 privind regimul juridic al contravenţiilor.*)



────────────────
*) <>Ordonanta Guvernului nr. 2/2001 a fost publicatã în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 410 din 25 iulie 2001, şi a fost aprobatã şi modificatã prin <>Legea nr. 180/2002 , publicatã în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 268 din 22 aprilie 2002.

ART. 31
(1) Operatorii sunt obligaţi sa sesizeze de îndatã organele competente despre orice operaţiune cu precursori suspecta de a fi efectuatã în scopul fabricãrii ilicite a drogurilor şi sa le punã la dispoziţie evidentele şi documentele referitoare la operaţiunea respectiva, în cazul verificãrii veridicitatii sesizãrii.
(2) Autoritãţile competente sunt obligate sa asigure confidenţialitatea datelor şi informaţiilor furnizate de operatori.
ART. 32
(1) Producerea, sinteza, extractia, experimentarea, deţinerea, transportul, vânzarea, plasarea pe piata sau efectuarea altor operaţiuni cu precursori, fãrã drept, constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 1 an la 5 ani.
(2) Constituie infracţiune şi comercializarea de precursori cãtre agenţi economici ori persoane fizice neautorizate pentru activitatea cu astfel de substanţe şi se sancţioneazã cu pedeapsa prevãzutã la alin. (1).
(3) Dacã faptele prevãzute la alin. (1) şi (2) sunt sãvârşite în scopul producerii sau fabricãrii ilicite a drogurilor, altele decât drogurile de mare risc, se pedepsesc cu închisoare de la 3 ani la 10 ani.
ART. 33
Trecerea peste frontiera a precursorilor, fãrã documentele prevãzute la art. 6, constituie infracţiunea de contrabanda calificatã, prevãzutã şi pedepsita de <>art. 176 din Legea nr. 141/1997 privind Codul vamal al României.
ART. 34
(1) În cazul infracţiunilor prevãzute la art. 32 şi 33 se dispune confiscarea precursorilor în condiţiile art. 118 din Codul penal privind confiscarea specialã.
(2) În cazul în care precursorii care au fãcut obiectul infracţiunilor prevãzute la art. 32 nu se gãsesc, infractorul este obligat la plata echivalentului lor în bani.

CAP. 4
Dispoziţii finale

ART. 35
Anexele nr. 1-7 fac parte integrantã din prezenta lege.
ART. 36
Dispoziţiile prezentei legi se completeazã cu prevederile <>Legii nr. 143/2000 privind combaterea traficului şi consumului ilicit de droguri, în mãsura în care nu se dispune altfel.
ART. 37
În termen de 60 de zile de la data publicãrii prezentei legi în Monitorul Oficial al României, Partea I, Ministerul Sãnãtãţii şi Familiei, Ministerul de Interne, Ministerul Finanţelor Publice şi Ministerul Industriei şi Resurselor elaboreazã regulamentul pentru aplicarea dispoziţiilor prezentei legi, care se aproba prin hotãrâre a Guvernului.
ART. 38
(1) Prezenta lege intra în vigoare în termen de 60 de zile de la publicarea sa în Monitorul Oficial al României, Partea I.
(2) La data intrãrii în vigoare a prezentei legi orice alte dispoziţii contrare se abroga. Aceasta lege a fost adoptatã de Senat în şedinţa din 21 februarie 2002, cu respectarea prevederilor art. 74 alin. (1) din Constituţia României.


p. PREŞEDINTELE SENATULUI,
ALEXANDRU ATHANASIU

Aceasta lege a fost adoptatã de Camera Deputaţilor în şedinţa din 9 aprilie 2002, cu respectarea prevederilor art. 74 alin. (1) din Constituţia României.


PREŞEDINTELE CAMEREI DEPUTAŢILOR
VALER DORNEANU





ANEXA 1

LISTA
cuprinzând substantele care sunt folosite în mod frecvent la fabricarea
ilicitã a drogurilor (precursori)

Categoria I
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Nr. Substanta Poziţia tarifara
crt.
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
1. Efedrina 2939.41.00
2. Ergometrina 2939.61.00
3. Ergotamina 2939.62.00
4. Acid lisergic 2939.63.00
5. Fenil 1 propanona 2 (BMK) - fenilacetona 2914.31.00
6. Pseudoefedrina 2939.42.00
7. Acid N-acetil antranilic 2924.22.00
8. 3,4-Metilendioxifenil-propanona-2 (PMK) 2932.92.00
9. Isosafrol 2932.91.00
10. Piperonal 2932.93.00
11. Safrol 2932.94.00
12. Clorhidrat de pseudoefedrina 2939.42.00
13. Sulfat de pseudoefedrina 2939.42.00
14. Clorhidrat de efedrina 2939.41.00
15. Nitrat de efedrina 2939.41.00
16. Sulfat de efedrina 2939.41.00
17. Clorhidrat de ergometrina 2939.61.00
18. Hidrogenomaleat de ergometrina 2939.61.00
19. Oxalat de ergometrina 2939.61.00
20. Tartrat de ergometrina 2939.61.00
21. Clorhidrat de ergotamina 2939.62.00
22. Succinat de ergotamina 2939.62.00
23. Tartrat de ergotamina 2939.62.00
24. Norefedrina 2939.41.00
25. Permanganat de potasiu 2841.61.00
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────

Categoria a II-a
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Nr. Substanta Poziţia tarifara
crt.
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
26. Anhidrida aceticã 2915.24.00
27. Acid antranilic 2922.43.00
28. Acid fenil acetic 2916.34.00
29. Piperidina 2933.32.00
30. Auriclorura de piperidina 2843.30.00
31. Clorhidrat de piperidina 2933.32.00
32. Hidrogen tartrat de piperidina 2933.32.00
33. Nitrat de piperidina 2933.32.00
34. Fosfat de piperidina 2933.32.00
35. Picrat de piperidina 2933.32.00
36. Platinoclorura de piperidina 2843.90.90
37. Tiocianat de piperidina 2933.32.00
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────

Categoria a III-a
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Nr. Substanta Poziţia tarifara
crt.
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
38. Acetona 2914.11.00
39. Eter etilic (oxid de dietil) 2909.11.00
40. Metiletilcetona (MEK) butanona 2914.12.00
41. Toluen 2902.30.10
2902.30.90
42. Acid sulfuric 2807.00.10
43. Acid clorhidric 2806.10.00
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────



NOTA 1:
Poziţiile tarifare sunt conform Sistemului armonizat de denumire şi codificare a mãrfurilor şi Tarifului vamal de import al României 2001.
NOTA 2:
Se includ şi alte saruri ale substanţelor clasificate în aceste 3 categorii, cu excepţia sarurilor acidului clorhidric şi ale acidului sulfuric, ori de câte ori existenta unor astfel de saruri este posibila.

ANEXA 2
............................
(antetul operatorului)
............................
(nr. şi data înregistrãrii)


DECLARAŢIE DE UTILIZARE FINALA
............................................................, cu
(denumirea operatorului)
sediul social în ............/(adresa completa) ..............., prin prezenta declar pe propria rãspundere ca intreaga cantitate de .........................../ (cantitatea) ............/ (denumirea substanţei cum este înscrisã în anexa nr. 1 la Legea nr. 300/2002 privind regimul juridic al precursorilor folosiţi la fabricarea ilicitã a drogurilor) .................................... pe care urmeazã sa o importam de la ................/(denumirea şi adresa completa a exportatorului) .............., o vom utiliza în propriul proces de producţie în scopul .............................................................. şi nu o vom comercializa.
Am luat cunostinta de faptul ca nerespectarea scopului declarat în prezenta declaraţie constituie infracţiunea de fals în declaraţii, fapta prevãzutã şi pedepsita de art. 292 din Codul penal.

......................................
(numele şi prenumele) (data)

......................................
(funcţia) (semnatura)

ANEXA 3

..............................
(antetul operatorului)
..............................
(nr. şi data înregistrãrii)

DECLARAŢIE DE UTILIZARE
............................................................, cu
(denumirea operatorului)
sediul social în ............../(adresa completa) ............., prin prezenta declar pe propria rãspundere ca intreaga cantitate de .............../(cantitatea) ......................, (denumirea substanţei cum este înscrisã în anexa nr. 1 la Legea nr. 300/2002 privind regimul juridic al precursorilor folosiţi la fabricarea ilicitã a drogurilor) .................................... pe care urmeazã sa o importam de la ........................................./(denumirea şi adresa completa a exportatorului) ................................, o vom revinde unor cumpãrãtori numai dupã ce aceştia vor prezenta autoritãţilor competente romane declaraţii de utilizare finala reale şi legale, iar aceste autoritãţi vor permite în scris livrarea produsului importat.


.......................... ..........
(numele şi prenumele) (data)
................ ....................
(funcţia) (semnatura)

ANEXA 4

CERTIFICAT DE EXPORT
1 = Exportator (denumirea şi adresa)
2 = Certificat numãrul ..............., eliberat de ... la ...
4 = Data preconizata a exportului
5 = Importatorul din ţara de destinaţie (denumirea şi adresa)
6 = Autoritatea emitenta (denumirea şi adresa)
7 = Alt operator implicat (denumirea şi adresa)
8 = Biroul vamal la care va fi depusa declaraţia de export (denumirea şi adresa)
9 = Destinatarul final (denumirea şi adresa)
10 = Punctul vamal de ieşire din ţara
11 = Punctul vamal de intrare în ţara de destinaţie
12 = Mijlocul de transport
13 = Itinerarul
14a = Denumirea completa a substanţelor exportate
14b = Denumirea completa a substanţelor exportate
15a = Nr. cod
15b = Nr. cod
16a = Greutatea
16b = Greutatea
17a = Procentajul din amestec
17b = Procentajul din amestec
18a = Nr. facturii
18b = Nr. facturii
19 = Numele operatorului (reprezentantului), semnatura, data
20 = Nr. declaraţiei vamale de export. Loc pentru ştampila
21 = Confirmarea iesirii din ţara. Data iesirii
Semnatura
Funcţia
Data
Loc pentru ştampila

ANEXA 5A
.......................................
(antetul cumpãrãtorului)
.......................................
(nr. şi data înregistrãrii)

DECLARAŢIA
cumpãrãtorului privind utilizarea/ utilizarile concretã/concrete a/ale
substanţelor prevãzute în anexa nr. 1 (livrare individualã)

.........................../(denumirea operatorului, cu datele de identificare complete) ..................., cu sediul social în ....................../(adresa completa)........... .
Autorizaţia/avizul pentru activitatea cu precursori nr. ..........., emisã/emis la ...../(data) .......de cãtre ............/(denumirea autoritãţii emitente) .................. .
Am comandat de la .............../(denumirea şi adresa completa ale furnizorului) ............... urmãtoarea substanta: ............................/ (denumirea şi poziţia din anexa nr. 1 la Legea nr. 300/2002 privind regimul juridic al precursorilor folosiţi la fabricarea ilicitã a drogurilor) ............. cantitatea ................................. kg/l, pe care o vom utiliza în propriul proces de producţie în scopul ............/(se menţioneazã utilizarile concrete) ............................................. .
Declar ca substanta menţionatã va fi revanduta sau furnizatã unui cumpãrãtor numai cu condiţia ca acesta sa dea o declaraţie similarã privind utilizarea sau, pentru substantele din categoria a III-a, o declaraţie privind livrãrile multiple.
Am luat cunostinta de faptul ca nerespectarea scopului declarat în prezenta declaraţie constituie infracţiunea de fals în declaraţii, fapta prevãzutã şi pedepsita de art. 292 din Codul penal.

.....................................
(numele şi prenumele reprezentantului (data)
autorizat al cumpãrãtorului) ...............

.......................................
(funcţia) (semnatura)
................

ANEXA 5B


──────────
..................................
(antetul cumpãrãtorului)
..................................
(nr. şi data înregistrãrii)

DECLARAŢIA
cumpãrãtorului privind utilizarea/ utilizarile concretã/concrete a/ale
substanţelor din categoria a III-a prevãzutã în
anexa nr. 1 (livrãri multiple)
........./(denumirea operatorului, cu datele de identificare complete)......., cu sediul social în .............../(adresa completa)...................... .

Autorizaţia/avizul pentru activitatea cu precursori nr. .........., emisã/emis la ............/(data)............. de cãtre ................/(denumirea autoritãţii emitente) ..........................
Intentionam sa comandam de la .............../(denumirea şi adresa completa ale furnizorului) .................... urmãtoarea substanta: ........../(denumirea şi poziţia din anexa nr. 1 la Legea nr. 300/2002 privind regimul juridic al precursorilor folosiţi la fabricarea ilicitã a drogurilor)............. cantitatea ............. kg/l, pe care o vom utiliza în propriul proces de producţie în scopul .................../(se menţioneazã utilizarile concrete)............ .
Cantitatea sus-menţionatã este suficienta, dupã cea mai buna apreciere, pentru desfãşurarea normalã a procesului de producţie pentru ......../(maximum 12 luni)....... luni.
Declar ca substanta menţionatã va fi revanduta sau furnizatã unui cumpãrãtor numai cu condiţia ca acesta sa dea o declaraţie pentru livrãri individuale sau multiple.
Am luat cunostinta de faptul ca nerespectarea scopului declarat în prezenta declaraţie constituie infracţiunea de fals în declaraţii, fapta prevãzutã şi pedepsita de art. 292 din Codul penal.

......................................
(numele şi prenumele reprezentantului (data)
autorizat al cumpãrãtorului)
..................
......................................
(funcţia) (semnatura)





ANEXA 6
────────

REGISTRU
pentru evidenta miscarii zilnice a precursorilor la operatori
┌────┬──────────┬─────────────┬───────────────┬────────────────┬──────────────┐
│Data│Denumirea │ Numãrul │Cantitatea- │Operatorul de la│ │
│ │substanţei│documentului │intrari iesiri,│care s-a primit │Observaţii │
│ │ │de intrare │sold │sau cãruia i s-a│ │
│ │ │sau de ieşire│(U.M.=g.l) │livrat produsul │ │
├────┼──────────┼─────────────┼───────────────┼────────────────┼──────────────┤
│ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │
└────┴──────────┴─────────────┴───────────────┴────────────────┴──────────────┘



ANEXA 7


────────

Regim special

Societatea Comercialã ............., Nr. autorizaţiei speciale pentru
cu sediul social în ..............., activitatea cu precursori
str. ............... nr. .........., a transportatorului ............
judeţul/sectorul ...................

ORDIN DE TRANSPORT
Nr. ........... din ................

În baza autorizaţiei/avizului pentru activitatea cu precursori a predatorului mãrfii nr. ............ se transporta cu ............../(datele de identificare ale mijloacelor de transport: tip, marca, nr. de înregistrare sau de înmatriculare etc.)........... aparţinând .........., în perioada ......................, pe ruta ................., cantitatea de ..................../(bruta/neta)...... kg/l de ......../ (denumirea substanţei, conform anexei nr. 1 la Legea nr. 300/2002 privind regimul juridic al precursorilor folosiţi la fabricarea ilicitã a drogurilor) ................... .
Marfa se ridica de la .................../(denumirea furnizorului şi locul de unde se ridica marfa)............. având destinaţia ............./locul de destinaţie - denumirea şi adresa destinatarului)................ şi este însoţitã de ............../(numele, prenumele, seria şi nr. actului de identitate al delegatului) ............... şi de .............../(numele, prenumele, seria şi nr. actului de identitate al conducatorului auto)...............


Conducãtorul unitãţii,

Responsabil cu precursorii,

───────────────────
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016