Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   LEGE nr. 3 din 18 februarie 2004  pentru ratificarea Memorandumului de intelegere dintre Romania si Comunitatea Europeana privind participarea Romaniei la Mecanismul comunitar de facilitare a intaririi cooperarii in interventiile de asistenta in domeniul protectiei civile, semnat la Bruxelles la 28 noiembrie 2002    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

LEGE nr. 3 din 18 februarie 2004 pentru ratificarea Memorandumului de intelegere dintre Romania si Comunitatea Europeana privind participarea Romaniei la Mecanismul comunitar de facilitare a intaririi cooperarii in interventiile de asistenta in domeniul protectiei civile, semnat la Bruxelles la 28 noiembrie 2002

EMITENT: PARLAMENTUL
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 160 din 24 februarie 2004
LEGE nr. 3 din 18 februarie 2004
pentru ratificarea Memorandumului de înţelegere dintre România şi Comunitatea Europeanã privind participarea României la Mecanismul comunitar de facilitare a intaririi cooperãrii în intervenţiile de asistenta în domeniul protecţiei civile, semnat la Bruxelles la 28 noiembrie 2002
EMITENT: PARLAMENTUL
PUBLICAT ÎN: MONITORUL OFICIAL nr. 160 din 24 februarie 2004

Parlamentul României adopta prezenta lege.

ART. 1
Se ratifica Memorandumul de înţelegere dintre România şi Comunitatea Europeanã privind participarea României la Mecanismul comunitar de facilitare a intaririi cooperãrii în intervenţiile de asistenta în domeniul protecţiei civile, semnat la Bruxelles la 28 noiembrie 2002.
ART. 2
(1) România, ca membra a Mecanismului comunitar de facilitare a intaririi cooperãrii în intervenţiile de asistenta în domeniul protecţiei civile, contribuie la bugetul acestuia, pe perioada functionarii, cu o cotizatie stabilitã anual de Comisia Europeanã.
(2) Contribuţia prevãzutã la alin. (1) se cuprinde în bugetele anuale aprobate Ministerului Administraţiei şi Internelor.
(3) Obligaţiile financiare care revin României pentru anul 2003, care decurg din plata contribuţiei prevãzute la alin. (1), se asigura din bugetul aprobat Ministerului Administraţiei şi Internelor pentru anul 2004.

Aceasta lege a fost adoptatã de Camera Deputaţilor în şedinţa din 16 decembrie 2003, cu respectarea prevederilor art. 76 alin. (2) din Constituţia României, republicatã.

PREŞEDINTELE CAMEREI DEPUTAŢILOR
VALER DORNEANU

Aceasta lege a fost adoptatã de Senat în şedinţa din 5 februarie 2004, cu respectarea prevederilor art. 76 alin. (2) din Constituţia României, republicatã.

p. PREŞEDINTELE SENATULUI,
DORU IOAN TARACILA

Bucureşti, 18 februarie 2004.
Nr. 3.

MEMORANDUM DE ÎNŢELEGERE
între România şi Comunitatea Europeanã privind
participarea României la Mecanismul comunitar de facilitare a intaririi
cooperãrii în intervenţiile de asistenta în domeniul protecţiei civile*)

____________
*) Traducere.

Guvernul României, în numele României, pe de o parte, şi Comisia Europeanã, denumita în continuare Comisia, în numele Comunitãţii Europene, pe de alta parte,
având în vedere:
1. Mecanismul comunitar de facilitare a intaririi cooperãrii în intervenţiile de asistenta în domeniul protecţiei civile, înfiinţat prin Decizia Consiliului 2001/792/EC , Euratom, din 23 octombrie 2001*1);
2. Decizia Consiliului de Asociere România - UE nr. 1/2002 din 18 februarie 2002*2), care stabileşte principiile generale privind participarea României la programele Comunitãţii Europene, lãsând Comisia şi autoritãţile competente din România sa stabileascã termenii şi condiţiile specifice, inclusiv contribuţia financiarã, cu privire la o astfel de participare la fiecare program individual,
au convenit urmãtoarele:

-----------
*1) OJ L 297 din 15.11.2001.
*2) OJ L 91 din 6.04.2002.

ART. 1
Program
România va participa la Mecanismul comunitar de facilitare a intaririi cooperãrii în intervenţiile de asistenta în domeniul protecţiei civile (denumit în continuare Mecanismul), în conformitate cu condiţiile prevãzute în Decizia Consiliului de Asociere România - UE nr. 1/2002 din 18 februarie 2002, prin care s-au adoptat termenii şi condiţiile generale pentru participarea României la programele Comunitãţii Europene, şi în conformitate cu termenii şi condiţiile prevãzute în art. 2-4 din prezentul memorandum de înţelegere.
ART. 2
Termeni şi condiţii privind participarea la Mecanism
România va participa, începând cu 1 ianuarie 2003, la activitãţile Mecanismului, în conformitate cu obiectivele, criteriile şi procedurile, astfel cum sunt definite în Decizia Consiliului 2001/792/EC , Euratom. Trebuie precizat ca activitãţile desfãşurate în conformitate cu prevederile de securitate ale Comunitãţii Europene, prevãzute prin Decizia Consiliului 2001/264/EC *3) , prin care a fost adoptat regulamentul de securitate, sunt excluse din obiectul acestui memorandum.
Termenii şi condiţiile aplicabile depunerii, evaluãrii şi selectionarii cererilor formulate de cãtre instituţiile, organizaţiile şi persoanele eligibile din România vor fi aceleaşi cu cele aplicabile în cazul instituţiilor, organizaţiilor şi persoanelor eligibile din statele membre ale Uniunii Europene.
Pentru a participa la Mecanism, România va plati anual o contribuţie financiarã la bugetul general al Uniunii Europene în conformitate cu art. 3.
Contribuţia financiarã a României în legatura cu participarea şi implementarea Mecanismului se va adauga la suma prevãzutã anual în bugetul general al Uniunii Europene pentru angajarea alocaţiilor destinate satisfacerii obligaţiilor financiare ce decurg din diferitele forme de mãsuri necesare pentru executarea, gestionarea şi funcţionarea Mecanismului.
Una dintre limbile oficiale ale Comunitãţii va fi utilizata pentru derularea procedurilor referitoare la solicitãri, contracte şi rapoarte, precum şi pentru alte aspecte administrative ale Mecanismului.

--------
*3) Decizia Consiliului din 19 martie 2001 (2001/264/EC) OJ 101, 11.04.2001, pagina 1, prin care s-au adoptat prevederile de securitate ale Consiliului.

ART. 3
Contribuţie financiarã
Contribuţia financiarã ce decurge din participarea la implementarea programelor specifice va fi stabilitã proporţional cu şi în completarea sumei anuale disponibile în bugetul general al Uniunii Europene pentru angajarea alocaţiilor destinate satisfacerii obligaţiilor financiare ale Comisiei ce decurg din activitatea ce trebuie desfasurata în formele necesare implementarii, gestionãrii şi functionarii acestui Mecanism.
Regulile ce guverneazã contribuţia financiarã a României sunt stipulate în anexa nr. I.
O parte din aceasta contribuţie financiarã poate fi finanţatã prin instrumentele relevante de ajutor extern ale Comunitãţii, în cazul în care România solicita aceasta.
ART. 4
Raportare şi evaluare
Fãrã a prejudicia responsabilitãţile Comisiei şi ale Curţii de Audit a Comunitãţilor Europene în legatura cu monitorizarea şi evaluarea Mecanismului, participarea României la Mecanism va fi monitorizata incontinuu, pe baza unui parteneriat între Comisie şi România. România va inainta Comisiei rapoarte relevante şi va participa la alte activitãţi specifice organizate de Comunitatea Europeanã în acest context.
ART. 5
Dispoziţii finale
Prezentul memorandum de înţelegere se va aplica pe durata Mecanismului.
Anexa nr. I face parte integrantã din prezentul memorandum de înţelegere.
Prezentul memorandum de înţelegere poate fi modificat numai în scris, prin acordul comun al pãrţilor.
Prezentul memorandum de înţelegere va intra în vigoare la 1 ianuarie 2003.
Semnat la Bruxelles la 28 noiembrie 2002.

Pentru Guvernul României,
Toma Zaharia,
general de divizie, secretar de stat,
prim-loctiitor al ministrului de interne,
Ministerul de Interne din România

Pentru Comisie, în numele Comunitãţii
Europene,
Margot Wallstom,
comisar pentru mediu


ANEXA I

REGULILE
care guverneazã contribuţia României la Mecanismul comunitar de facilitare
a intaririi cooperãrii în intervenţiile de asistenta în domeniul
protecţiei civile

(1) Contribuţia financiarã pe care România urmeazã sa o plãteascã la bugetul general al Uniunii Europene pentru participarea la Mecanism este de 48.550 euro pentru anul 2003. În privinta anului 2004, calculul se va face dupã formula de mai jos, ca procent din bugetul anual de referinta pentru Mecanism, în conformitate cu procedurile în vigoare în prezent pentru reprezentanţii statelor membre ale Uniunii Europene.
Calcularea contribuţiei anuale:


┌ ┐ ┌ ┐
│ AMB*4) X CCh*5) │ │ GDPcc*6) │


│ EUh*7) │ │ GDP(EU)*8) │
└ ┘ └ ┘

-----------
*4) AMB: bugetul anual provizoriu pentru Mecanism (3 milioane euro pentru 2002 şi 2003).
*5) CCh: numãrul de locuitori din ţara candidata în discuţie.
*6) GDPcc: PIB pe cap de locuitor din ţara candidata în discuţie.
*7) EUh: numãrul de locuitori din Uniunea Europeanã (377.073.600).
*8) GDP(EU): PIB mediu pe cap de locuitor din Uniunea Europeanã (21.340 euro pe cap de locuitor la nivelul preţurilor din 1999).

(2) Contribuţia României va acoperi costurile legate de pregãtirea, fezabilitatea, dezvoltarea şi executarea proiectelor de interes comun, precum şi de dezvoltarea şi punerea în aplicare a mãsurilor orizontale prevãzute în cadrul Mecanismului.
(3) Costurile de cãlãtorie aferente participãrii reprezentanţilor şi experţilor romani ca observatori la lucrãrile comitetului, la care se face referire în art. 9 al Deciziei Consiliului 2001/792/EC , Euratom, sau la alte intalniri legate de punerea în aplicare a Mecanismului vor fi rambursate de Comisie pe aceeaşi baza şi în conformitate cu procedurile în vigoare în prezent pentru reprezentanţii statelor membre ale Uniunii Europene.
(4) Regulamentul financiar aplicabil bugetului general al Uniunii Europene se va aplica gestionãrii contribuţiei României.
(5) Atunci când prezentul memorandum de înţelegere va intra în vigoare, precum şi la începutul fiecãrui an bugetar urmãtor, Comisia va transmite României o solicitare de fonduri corespunzãtoare contribuţiei sale, calculate conform celui de-al doilea alineat al paragrafului (1).
(6) Aceasta contribuţie va fi plãtitã în euro, într-un cont bancar în euro al Comisiei.
(7) România va plati contribuţia sa la costurile anuale, în conformitate cu solicitarea de fonduri înaintatã şi nu mai târziu de trei luni de la data solicitãrii. Orice întârziere la plata contribuţiei va genera plata de cãtre România a dobânzii implicite asupra sumei restante, pentru perioada începând cu data scadentei plãţii. Rata dobânzii va fi rata aplicatã de Banca Centrala Europeanã pentru principalele sale operaţiuni de refinantare în euro, la data scadentei, majoratã cu 1,5 puncte procentuale. În situaţia în care întârzierea plãţii contribuţiei este atât de mare încât aceasta poate periclita în mod semnificativ aplicarea şi gestionarea programului, precum şi în cazul neefectuarii plãţii în termen de douãzeci de zile lucrãtoare de la trimiterea de cãtre Comisie cãtre România a unei scrisori oficiale de notificare a întârzierii, participarea României la programul pentru anul respectiv va fi suspendatã.

--------
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016