Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
LEGE nr. 298 din 7 iulie 2006 privind informarea publicului asupra modalitatii de interpretare play-back de catre artistii interpreti vocali in timpul spectacolelor sau concertelor
EMITENT: PARLAMENTUL PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 596 din 11 iulie 2006
Parlamentul României adoptã prezenta lege.
ART. 1
Prezenta lege reglementeazã obligativitatea şi modalitãţile prin care publicul spectator, telespectator sau radioascultãtor trebuie informat asupra modalitãţii de interpretare play-back de cãtre artiştii interpreţi vocali în timpul spectacolelor sau concertelor.
ART. 2
În sensul prezentei legi, prin play-back se înţelege modalitatea de mimare a interpretãrii reale, vocea fiind înregistratã pe orice tip de suport material şi difuzatã astfel publicului prin mijloace tehnice specifice.
ART. 3
Obligaţia de a informa publicul spectator asupra modalitãţii de interpretare play-back de cãtre artiştii interpreţi vocali revine producãtorilor, organizatorilor ori prezentatorilor spectacolelor muzicale sau concertelor, dupã caz.
ART. 4
Obligaţia prevãzutã la art. 3 se referã la informarea publicului spectator, telespectator sau radioascultãtor, atât prin mijloacele de publicitate şi promovare, cât şi direct de cãtre prezentatorii spectacolelor ori emisiunilor.
ART. 5
Informarea publicului spectator, telespectator sau radioascultãtor se realizeazã dupã cum urmeazã:
a) prin tipãrirea, pe afişele de prezentare a spectacolelor sau concertelor, lângã numele artiştilor interpreţi vocali sau lângã denumirea formaţiilor muzicale în care evolueazã artiştii interpreţi vocali, a cuvintelor "play-back";
b) prin anunţarea de cãtre prezentatorii spectacolelor sau concertelor, în faţa publicului, a modalitãţii de interpretare play-back;
c) în cazul emisiunilor de televiziune, specificaţia "play-back" va fi reprodusã lângã numele artiştilor interpreţi vocali sau lângã denumirea formaţiilor muzicale în care evolueazã artiştii interpreţi vocali, atunci când acestea sunt subtitrate pe ecran, sau, dupã caz, de prezentatorii de concerte, spectacole ori emisiuni realizate în studio, preluate în direct sau înregistrate şi difuzate ulterior;
d) în cazul emisiunilor care sunt realizate în studiourile de radio sau sunt transmise în direct, anunţarea modalitãţii de interpretare play-back se face de cãtre prezentatorul transmisiunii sau emisiunii.
ART. 6
(1) Încãlcarea dispoziţiilor prezentei legi de cãtre producãtori, organizatori sau, dupã caz, prezentatori se sancţioneazã cu amendã contravenţionalã de la 5.000 lei (RON) la 10.000 lei (RON).
(2) Încãlcarea, în mod repetat, a dispoziţiilor prezentei legi de cãtre producãtori, organizatori sau, dupã caz, prezentatori se sancţioneazã cu amendã contravenţionalã de la 8.000 lei (RON) la 15.000 lei (RON).
(3) Constatarea contravenţiilor şi aplicarea sancţiunilor se fac de cãtre Autoritatea Naţionalã pentru Protecţia Consumatorului, precum şi de cãtre persoane împuternicite în acest sens prin ordin al ministrului culturii şi cultelor.
(4) Contravenţiilor prevãzute la alin. (1) li se aplicã regimul general prevãzut de <>Ordonanţa Guvernului nr. 2/2001 privind regimul juridic al contravenţiilor, aprobatã cu modificãri şi completãri prin <>Legea nr. 180/2002 .
(5) Sumele încasate se constituie ca venit în bugetul Fondului cultural naţional.
Aceastã lege a fost adoptatã de Parlamentul României, cu respectarea prevederilor art. 75 şi ale art. 76 alin. (2) din Constituţia României, republicatã.
PREŞEDINTELE CAMEREI DEPUTAŢILOR
BOGDAN OLTEANU
PREŞEDINTELE SENATULUI
NICOLAE VĂCĂROIU
Bucureşti, 7 iulie 2006.
Nr. 298.
-----------
Newsletter GRATUIT
Aboneaza-te si primesti zilnic Monitorul Oficial pe email
Comentarii
Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect: