Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   LEGE nr. 290 din 15 mai 2002  privind organizarea si functionarea unitatilor de cercetare-dezvoltare din domeniile agriculturii, silviculturii, industriei alimentare si a Academiei de Stiinte Agricole si Silvice Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

LEGE nr. 290 din 15 mai 2002 privind organizarea si functionarea unitatilor de cercetare-dezvoltare din domeniile agriculturii, silviculturii, industriei alimentare si a Academiei de Stiinte Agricole si Silvice "Gheorghe Ionescu-Sisesti"

EMITENT: PARLAMENTUL
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 358 din 29 mai 2002

Parlamentul României adopta prezenta lege.

CAP. 1
Dispoziţii generale

ART. 1
(1) Cercetarea ştiinţificã, dezvoltarea tehnologicã şi inovarea, denumite în continuare cercetare-dezvoltare, sunt activitãţi creative cu rol fundamental în generarea şi susţinerea progresului tehnic în domeniul agriculturii, al silviculturii, al industriei alimentare, al protecţiei mediului şi al dezvoltãrii rurale, denumite în continuare domeniul agricol.
(2) Cercetarea-dezvoltarea în domeniul agricol este prioritate nationala susţinutã de stat, fiind organizatã şi coordonata în concordanta cu reglementãrile legale în vigoare.
ART. 2
(1) Activitatea de cercetare-dezvoltare din domeniul agricol cuprinde: cercetarea ştiinţificã, dezvoltarea tehnologicã şi inovarea.
(2) Cercetarea ştiinţificã şi inovarea sunt activitãţi orientate cãtre generarea, gestionarea, valorificarea şi implementarea rezultatelor cercetãrii ştiinţifice şi ale dezvoltãrii tehnologice, în mod deosebit a materialelor biologice valoroase, a tehnologiilor de cultura şi de exploatare în domeniul agricol.

CAP. 2
Organizarea, statutul juridic şi patrimoniul unitãţilor de cercetare-dezvoltare

ART. 3
Sistemul naţional de cercetare-dezvoltare din domeniul agricol cuprinde ansamblul instituţiilor şi unitãţilor de cercetare-dezvoltare agricolã cu capital de stat prevãzute la art. 4 şi 5, care obţin acreditarea sau atestarea necesarã pentru a desfasura activitãţi de cercetare-dezvoltare, conform prezentei legi.
ART. 4
Activitatea de cercetare-dezvoltare şi inovare în domeniul agricol se desfãşoarã în urmãtoarele instituţii publice:
a) Academia de Ştiinţe Agricole şi Silvice "Gheorghe Ionescu-Sisesti" şi unitãţile de cercetare-dezvoltare subordonate acesteia;
b) instituţiile de învãţãmânt superior agroalimentar, silvic, de biologie, staţiunile didactice, centrele de studii europene, centrele de excelenta şi centrele de cercetare din învãţãmântul superior de stat;
c) institutele de cercetare agricolã de ramura, staţiunile de cercetare-dezvoltare, staţiunile de dezvoltare agricolã, centrele de excelenta, centrele de cercetãri şi laboratoarele acestora;
d) unitãţile de cercetare fundamentalã şi avansatã din subordinea Academiei Romane, finanţate de la bugetul de stat.
ART. 5
(1) Cercetarea ştiinţificã şi dezvoltarea tehnologicã din domeniul agricol se desfãşoarã în cadrul instituţiilor publice, societãţilor comerciale şi al altor organisme de drept public sau de drept privat, care îndeplinesc condiţiile de competenta şi eligibilitate stabilite de lege pentru atribuirea şi finanţarea lucrãrilor în sistem competitional, în mod direct sau în sistem institutional.
(2) Dreptul de a desfasura activitãţi de cercetare-dezvoltare şi inovare în domeniul agricol este recunoscut oricãrei persoane fizice, conform prezentei legi.
(3) Activitatea de cercetare-dezvoltare se poate desfasura în institute naţionale de cercetare-dezvoltare organizate conform legii şi în consortii de cercetare-dezvoltare constituite prin libera asociere, institute de cercetare agricolã şi de învãţãmânt superior agroalimentar, staţiuni de cercetare-dezvoltare, centre de studii europene, centre de excelenta şi centre de cercetare, organizate ca instituţii publice sau private.
ART. 6
(1) Academia de Ştiinţe Agricole şi Silvice "Gheorghe Ionescu-Sisesti" funcţioneazã în coordonarea Ministerului Agriculturii, Alimentaţiei şi Pãdurilor, fata de care rãspunde pentru activitatea de cercetare-dezvoltare, şi colaboreazã cu Ministerul Educaţiei şi Cercetãrii, cu Ministerul Apelor şi Protecţiei Mediului, cu Academia Romana, cu Consortiul Universitatilor de Ştiinţe Agricole, precum şi cu alte ministere şi instituţii interesate pentru realizarea unor obiective în domenii specifice.
(2) Ministerul Agriculturii, Alimentaţiei şi Pãdurilor, responsabil al politicilor de guvernare în domeniul agricol, are urmãtoarele atribuţii referitoare la activitatea de cercetare-dezvoltare:
a) stabileşte obiectivele de interes prioritar cu privire la activitatea de cercetare-dezvoltare în concordanta cu Programul Guvernului pentru fundamentarea strategiilor şi politicilor de dezvoltare a producţiei agricole, silviculturii şi industriei alimentare, pe care le finanţeazã de la bugetul propriu pe baza de contract;
b) stabileşte necesarul de fonduri pentru activitatea de cercetare-dezvoltare, la propunerea Academiei de Ştiinţe Agricole şi Silvice "Gheorghe Ionescu-Sisesti" şi a Consortiului Universitatilor de Ştiinţe Agricole, în vederea aprobãrii şi cuprinderii acestuia în bugetul ministerului;
c) asigura din bugetul propriu finanţarea investiţiilor şi dotãrilor necesare realizãrii obiectivelor de cercetare aprobate;
d) monitorizeazã activitatea de cercetare-dezvoltare şi rezultatele obţinute în cadrul programelor de cercetare finanţate din bugetul propriu;
e) urmãreşte şi controleazã modul de administrare a terenurilor agricole şi silvice aflate în administrarea unitãţilor de cercetare-dezvoltare.
(3) Ministerul Educaţiei şi Cercetãrii, ordonatorul principal de credite al cercetãrii-dezvoltãrii la nivel naţional, coordoneazã activitatea de elaborare, evaluare, atribuire şi finanţare a programelor şi proiectelor de cercetare-dezvoltare cuprinse în Planul naţional de cercetare-dezvoltare şi inovare şi atribuie în sistem competitional sau în mod direct conducerea şi monitorizarea programelor de cercetare-dezvoltare din domeniul agricol.
(4) Academia de Ştiinţe Agricole şi Silvice "Gheorghe Ionescu-Sisesti" şi Consortiul Universitatilor de Ştiinţe Agricole prezintã anual Ministerului Agriculturii, Alimentaţiei şi Pãdurilor şi Ministerului Educaţiei şi Cercetãrii rapoarte asupra rezultatelor cercetãrii ştiinţifice pentru proiectele finanţate de acestea şi propuneri pentru valorificarea lor.
ART. 7
(1) Unitãţile de cercetare-dezvoltare prevãzute în anexele nr. 1, 2, 3 şi 6 se reorganizeazã ca instituţii publice cu finanţare extrabugetara şi personalitate juridicã, în subordinea Academiei de Ştiinţe Agricole şi Silvice "Gheorghe Ionescu-Sisesti".
(2) Institutele de cercetare-dezvoltare coordonatoare, precum şi staţiunile de cercetare-dezvoltare coordonate sunt stabilite de Prezidiul Academiei de Ştiinţe Agricole şi Silvice "Gheorghe Ionescu-Sisesti" prin regulament de organizare şi funcţionare.
ART. 8
(1) Unitãţile de cercetare-dezvoltare din domeniul agricol care sunt organizate şi funcţioneazã ca instituţii publice, institute naţionale de cercetare-dezvoltare, unitãţi private de cercetare-dezvoltare sau ca unitãţi în structura unor regii sau companii naţionale exercita în nume propriu prerogativele dreptului de administrare asupra bunurilor din patrimoniul care le aparţine, iar bunurile domeniului public al statului se dobândesc prin concesionare conform legii.
(2) Unitãţile de cercetare-dezvoltare din domeniul agricol, care sunt organizate conform prezentei legi, pot beneficia de dreptul de preemţiune de a concesiona terenuri sau bunuri imobile proprietate a statului, conform <>Legii nr. 219/1998 privind regimul concesiunilor.
(3) Terenurile agricole, domeniu public al statului, aflate în administrarea institutelor şi staţiunilor de cercetare agricolã, precum şi ale unitãţilor şi instituţiilor de învãţãmânt şi ale unitãţilor de cercetare private, destinate cercetãrii ştiinţifice, activitãţii didactice şi producerii de seminţe, material sãditor din categoriile biologice superioare, precum şi furajarii animalelor de rasa destinate reproducerii, sunt scutite de plata redeventei.
ART. 9
(1) Academia de Ştiinţe Agricole şi Silvice "Gheorghe Ionescu-Sisesti", instituţie publica specializatã, de consacrare academica, cu personalitate juridicã, finanţatã integral din venituri extrabugetare, funcţioneazã conform prevederilor propriului statut adoptat de cãtre adunarea generalã a acesteia şi aprobat prin hotãrâre a Guvernului.
(2) Activitatea de cercetare-dezvoltare din domeniul agricol este organizatã şi coordonata de Academia de Ştiinţe Agricole şi Silvice "Gheorghe Ionescu-Sisesti", în colaborare cu instituţiile de învãţãmânt superior din domeniile agroalimentar şi silvic, precum şi cu alte instituţii de învãţãmânt superior.
ART. 10
(1) Academia de Ştiinţe Agricole şi Silvice "Gheorghe Ionescu-Sisesti" îşi organizeazã filiale împreunã cu instituţii de învãţãmânt superior de profil în centrele universitare Iaşi, Timişoara, Cluj-Napoca, Craiova şi Braşov.
(2) Regulamentul de organizare şi funcţionare privind funcţiile, structura organizatoricã şi de conducere a filialelor se va elabora de cãtre Academia de Ştiinţe Agricole şi Silvice "Gheorghe Ionescu-Sisesti" împreunã cu Consortiul Universitatilor de Ştiinţe Agricole în termen de 60 de zile de la publicarea prezentei legi în Monitorul Oficial al României, Partea I.
ART. 11
Academia de Ştiinţe Agricole şi Silvice "Gheorghe Ionescu-Sisesti" are urmãtoarele atribuţii principale:
a) fundamenteazã ştiinţific politicile agricole şi de dezvoltare ruralã ale Ministerului Agriculturii, Alimentaţiei şi Pãdurilor, cuprinse în programele de guvernare ale României;
b) propune şi realizeazã programe de cercetãri multidisciplinare;
c) colaboreazã la elaborarea programelor de cercetare anuale şi de perspectiva ale unitãţilor de cercetare;
d) analizeazã desfãşurarea activitãţii de cercetare ştiinţificã şi urmãreşte creşterea eficientei acesteia;
e) prezintã anual Ministerului Agriculturii, Alimentaţiei şi Pãdurilor şi Ministerului Educaţiei şi Cercetãrii sinteze ale rezultatelor cercetãrilor ştiinţifice şi propuneri pentru valorificarea lor;
f) organizeazã activitãţi de perfecţionare şi specializare profesionalã şi de atestare a cercetatorilor şi poate acorda în condiţiile legii titluri academice şi grade ştiinţifice;
g) organizeazã manifestãri ştiinţifice pe probleme de cercetare teoreticã şi aplicativa, precum şi de asistenta tehnica în agricultura, industrie alimentara şi silvicultura;
h) iniţiazã şi dezvolta relaţii de colaborare cu instituţii ştiinţifice din ţara şi din strãinãtate, precum şi cu organizaţii internaţionale;
i) stabileşte liniile directoare ale cercetãrilor ştiinţifice în domeniile agriculturii, industriei alimentare, silviculturii, imbunatatirilor funciare, protecţiei mediului în agricultura şi dezvoltãrii rurale durabile şi coordoneazã, pe linia realizãrii temelor şi programelor de cercetare, activitatea institutelor şi staţiunilor de cercetare agricolã din subordine;
j) acorda distincţii, premii şi diplome pentru cele mai valoroase lucrãri ştiinţifice publicate, invenţii şi aplicaţii ale cercetãrii ştiinţifice, în condiţiile legii.
ART. 12
Obiectivele activitãţii unitãţilor de cercetaredezvoltare sunt: cercetarea fundamentalã şi cercetarea aplicativa; dezvoltarea tehnologicã şi inovarea; producerea, multiplicarea şi comercializarea de seminţe, material sãditor, animale de rasa şi alte produse specifice profilului de activitate; transferul tehnologic al rezultatelor cercetãrii, instruirea profesionalã, servicii de consultanţa şi expertiza, editarea de publicaţii; relaţii ştiinţifice internaţionale; relaţii de cooperare şi de comerţ interior şi exterior cu diferite instituţii, organizaţii şi agenţi economici; alte obiective ce decurg din activitatea specifica unitãţilor de cercetare-dezvoltare, inclusiv activitãţi de cooperare sau de asociere cu alte instituţii, organizaţii şi agenţi economici din ţara şi din strãinãtate.
ART. 13
(1) Pentru evaluarea, atestarea şi acreditarea activitãţilor de cercetare-dezvoltare, prin ordin al preşedintelui Academiei de Ştiinţe Agricole şi Silvice "Gheorghe Ionescu-Sisesti" se constituie Consiliul de evaluare, atestare şi acreditare pentru cercetare-dezvoltare în agricultura, silvicultura şi industrie alimentara, având în componenta personalitãţi ştiinţifice, precum şi reprezentanţi ai Ministerului Agriculturii, Alimentaţiei şi Pãdurilor, Ministerului Educaţiei şi Cercetãrii şi Ministerului Apelor şi Protecţiei Mediului.
(2) Consiliul de evaluare, atestare şi acreditare pentru cercetare-dezvoltare în agricultura, silvicultura şi industrie alimentara îşi desfãşoarã activitatea pe baza regulamentului propriu adoptat de Adunarea generalã a Academiei de Ştiinţe Agricole şi Silvice "Gheorghe Ionescu-Sisesti".

CAP. 3
Finanţarea unitãţilor şi a activitãţii de cercetare-dezvoltare

ART. 14
Finanţarea activitãţilor din unitãţile de cercetare-dezvoltare se realizeazã prin venituri provenite din:
a) contracte de finanţare a programelor şi a proiectelor naţionale de cercetare-dezvoltare şi inovare;
b) contracte de cercetare-dezvoltare sau servicii cu instituţii şi agenţi economici din ţara şi din strãinãtate;
c) contractarea unor servicii de extensie, consultanţa şi expertiza;
d) valorificarea produselor din campurile şi loturile experimentale, din activitatea de producere de seminţe, material sãditor, animale de rasa şi a oricãror produse realizate de acestea;
e) redevenţe asupra soiurilor şi hibrizilor de plante şi raselor de animale, precum şi asupra altor creatii originale;
f) vânzãri de licenţe de soiuri, hibrizi de plante şi rase de animale, tehnologii şi metode;
g) cofinantare prin resurse rezultate din activitatea sectoarelor proprii de dezvoltare;
h) orice alte venituri rezultate din exploatarea patrimoniului în cadrul unor cooperãri cu diferite instituţii, organizaţii şi agenţi economici sau din activitãţi de cercetare-dezvoltare şi servicii.
ART. 15
Unitãţile de cercetare-dezvoltare prezentate în anexele nr. 1, 2, 3, 5 şi 6 nu sunt plãtitoare de T.V.A. şi beneficiazã de toate prevederile legislaţiei în vigoare privind subvenţiile, creditarea şi alte facilitãţi asigurate de stat agenţilor economici din agricultura, industrie alimentara şi silvicultura, inclusiv fonduri de investiţii.
ART. 16
Importurile de aparatura, utilaje, echipamente, tractoare şi maşini agricole, materii şi materiale, seminţe, material sãditor, material seminal şi animale de rasa, necesare dotãrii şi execuţiei activitãţii de cercetaredezvoltare, sunt scutite de taxe vamale pentru unitãţile de cercetare-dezvoltare.
ART. 17
Veniturile şi cheltuielile unitãţilor de cercetare-dezvoltare organizate ca instituţii publice finanţate integral din venituri extrabugetare se cuprind în bugetele şi bilanţurile contabile ale acestora, iar soldurile anuale provenite din diferenţa dintre venituri şi cheltuieli rãmân la dispoziţia acestora, nefiind afectate de taxe şi impozite, urmând sa fie folosite pentru activitatea anului urmãtor.
ART. 18
(1) Finanţarea activitãţii proprii a Academiei de Ştiinţe Agricole şi Silvice "Gheorghe Ionescu-Sisesti" se realizeazã extrabugetar din cote de pana la 0,3% din veniturile realizate din activitãţile de dezvoltare ale unitãţilor care fac obiectul prezentei legi.
(2) Sumele cuvenite se regularizeazã la sfârşitul anului agricol pe baza veniturilor realizate de unitãţile de cercetare-dezvoltare din activitãţile de dezvoltare.
(3) Academia de Ştiinţe Agricole şi Silvice "Gheorghe Ionescu-Sisesti" poate realiza venituri şi din contractarea de activitãţi de cercetare-dezvoltare realizate cu diferiţi beneficiari.

CAP. 4
Resurse umane

ART. 19
(1) Personalul unitãţilor de cercetare-dezvoltare organizate ca instituţii publice se considera transferat şi este salarizat potrivit dispoziţiilor legale privind salarizarea personalului din instituţiile organizate conform prezentei legi ca instituţii publice finanţate din venituri extrabugetare.
(2) Ocuparea funcţiilor de director general din unitãţile de cercetare-dezvoltare prevãzute la art. 7 se face prin concurs, cu respectarea legislaţiei în vigoare. Din comisia de concurs va face parte în mod obligatoriu câte un reprezentant al Ministerului Agriculturii, Alimentaţiei şi Pãdurilor, Ministerului Educaţiei şi Cercetãrii şi al Academiei de Ştiinţe Agricole şi Silvice "Gheorghe Ionescu-Sisesti".
ART. 20
Pentru integrarea cercetãrii ştiinţifice şi a învãţãmântului universitar unitãţile de cercetare-dezvoltare din agricultura, industrie alimentara, silvicultura şi universitãţile de profil pot asigura pe baza de protocol integrarea reciprocã a cadrelor didactice universitare şi a personalului de cercetare în activitatea didactica şi de cercetare ştiinţificã şi asigurarea instruirii practice a studenţilor.

CAP. 5
Dispoziţii finale

ART. 21
(1) Anexele nr. 1-6 fac parte integrantã din prezenta lege.
(2) Suprafeţele necesare pentru cercetarea şi producerea seminţelor şi materialului sãditor din categorii biologice superioare şi pentru furajarea animalelor de rasa sunt prevãzute în anexele nr. 1-6.
ART. 22
(1) Pentru realizarea obiectivelor din domeniul zootehniei şi legumiculturii se înfiinţeazã Institutul de Cercetare-Dezvoltare pentru Ameliorarea şi Creşterea Suinelor Peris, Institutul de Cercetare-Dezvoltare pentru Ameliorarea şi Creşterea Pasarilor Balotesti, Staţiunea de Cercetare-Dezvoltare pentru Animale de Blana Targu Mures, Staţiunea de Cercetãri Sericicole Baneasa, Bucureşti, Staţiunea de Cercetare pentru Acvacultura şi Ecologie Acvatica Iaşi şi Staţiunea de Dezvoltare pentru Legumicultura Arad, prin reorganizarea unitãţilor prevãzute în anexa nr. 6.
(2) În scopul cunoaşterii aprofundate a resurselor zonei montane şi pentru elaborarea unor soluţii ştiinţifice de dezvoltare durabila în zona montanã se înfiinţeazã Institutul de Cercetare-Dezvoltare pentru Montanologie Cristian, Sibiu.
(3) Unitãţile prevãzute la alin. (1) şi (2) se organizeazã ca instituţii publice cu finanţare extrabugetara şi cu personalitate juridicã, în subordinea Academiei de Ştiinţe Agricole şi Silvice "Gheorghe Ionescu-Sisesti".
(4) Înfiinţarea unitãţilor prevãzute la alin. (1) şi (2) se va face prin hotãrâre a Guvernului.
ART. 23
(1) Evaluarea, atestarea şi acreditarea unitãţilor de cercetare-dezvoltare conform art. 13 se face în decurs de 2 ani de la data intrãrii în vigoare a prezentei legi.
(2) Unitãţile de cercetare-dezvoltare acreditate se supun evaluãrii periodice la maximum 5 ani.
(3) În cazul în care unitãţile acreditate nu îndeplinesc criteriile şi standardele de acreditare, acestora li se retrage acreditarea.
(4) Pana la obţinerea evaluãrii, atestarii şi acreditãrii unitãţile de cercetare-dezvoltare din domeniul agricol beneficiazã de prevederile prezentei legi.

Aceasta lege a fost adoptatã de Camera Deputaţilor şi de Senat în şedinţa comuna din 10 aprilie 2002, cu respectarea prevederilor art. 74 alin. (1) şi ale art. 76 alin. (2) din Constituţia României.

PREŞEDINTELE CAMEREI
DEPUTAŢILOR
VALER DORNEANU

PREŞEDINTELE SENATULUI
NICOLAE VACAROIU



ANEXA 1

INSTITUTE DE CERCETARE - DEZVOLTARE
ŞI SUPRAFEŢELE AFLATE ÎN ADMINISTRARE
──┬─────────────┬─────────────────────┬─────────────┬─────────────────────┬─────
Nr│Denumirea │ Sediul │Denumirea │ Sediul │Supr.
c │unitãţii │ │unitãţii │ │tere-
r │care se │ │care se │ │nuri
t │desfiinţeazã │ │înfiinţeazã │ │afla-
│ │ │ │ │te în
│ │ │ │ │adm.
│ │ │ │ │-ha-
──┼─────────────┼──────────┬──────────┼─────────────┼──────────┬──────────┼─────
│ │Localitate│ Judeţul │ │Localitate│ Judeţul │
──┼─────────────┼──────────┼──────────┼─────────────┼──────────┼──────────┼─────
0│ 1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │ 6 │ 7
──┼─────────────┼──────────┼──────────┼─────────────┼──────────┼──────────┼─────
1│Institutul de│Fundulea │Calarasi │Institutul de│Fundulea │Calarasi │ 5677
│Cercetãri │ │ │Cercetare- │ │ │
│pentru │ │ │Dezvoltare │ │ │
│Cereale şi │ │ │Agricolã │ │ │
│Plante │ │ │Fundulea │ │ │
│Tehnice │ │ │ │ │ │
│Fundulea │ │ │ │ │ │
──┼─────────────┼──────────┼──────────┼─────────────┼──────────┼──────────┼─────
2│Institutul de│Braşov │Braşov │Institutul de│Braşov │Braşov │ 1590
│Cercetare şi │ │ │Cercetare- │ │ │
│Producţie a │ │ │Dezvoltare │ │ │
│Cartofului │ │ │pentru Cartof│ │ │
│Braşov │ │ │şi Sfecla de │ │ │
│ │ │ │Zahãr Braşov │ │ │
──┼─────────────┼──────────┼──────────┼─────────────┼──────────┼──────────┼─────
3│Institutul de│Braşov │Braşov │Institutul de│Braşov │Braşov │ 500
│Cercetare şi │ │ │Cercetare- │ │ │
│Producţie │ │ │Dezvoltare │ │ │
│pentru │ │ │pentru │ │ │
│Cultura │ │ │Pajişti │ │ │
│Pajiştilor │ │ │Braşov │ │ │
│Braşov │ │ │ │ │ │
──┼─────────────┼──────────┼──────────┼─────────────┼──────────┼──────────┼─────
4│Institutul de│Vidra │Ilfov │Institutul de│Vidra │Ilfov │ 309
│Cercetãri │ │ │Cercetare- │ │ │
│pentru │ │ │Dezvoltare │ │ │
│Legumicultura│ │ │pentru │ │ │
│şi │ │ │Legumicultura│ │ │
│floricultura │ │ │şi │ │ │
│Vidra │ │ │Floricultura │ │ │
│ │ │ │Vidra │ │ │
──┼─────────────┼──────────┼──────────┼─────────────┼──────────┼──────────┼─────
5│Institutul de│Maracineni│Arges │Institutul de│Maracineni│Arges │ 641
│Cercetare şi │ │ │Cercetare- │ │ │
│Producţie │ │ │Dezvoltare │ │ │
│pentru │ │ │pentru │ │ │
│Pomicultura │ │ │Pomicultura │ │ │
│Maracineni │ │ │Maracineni │ │ │
──┼─────────────┼──────────┼──────────┼─────────────┼──────────┼──────────┼─────
6│Institutul de│Valea │Prahova │Institutul de│Valea │Prahova │ 622
│Cercetãri │Caluga- │ │Cercetare- │Caluga- │ │
│pentru │reasca │ │Dezvoltare │reasca │ │
│Viticultura │ │ │pentru │ │ │
│şi │ │ │Viticultura │ │ │
│Vinificaţie │ │ │şi │ │ │
│Valea │ │ │Vinificaţie │ │ │
│Calugareasca │ │ │Valea │ │ │
│ │ │ │Calugareasca │ │ │
──┼─────────────┼──────────┼──────────┼─────────────┼──────────┼──────────┼─────
7│Institutul de│Balotesti │Ilfov │Institutul de│Balotesti │Ilfov │ 1829
│Cercetare şi │ │ │Cercetare- │ │ │
│Producţie │ │ │Dezvoltare │ │ │
│pentru │ │ │pentru Bovine│ │ │
│Creşterea │ │ │Balotesti │ │ │
│Bovinelor │ │ │ │ │ │
│Balotesti │ │ │ │ │ │
──┼─────────────┼──────────┼──────────┼─────────────┼──────────┼──────────┼─────
8│Institutul de│Constanta │Constanta │Institutul de│Constanta │Constanta │ 705
│Cercetare şi │ │ │Cercetare- │ │ │
│Producţie │ │ │Dezvoltare │ │ │
│pentru │ │ │pentru Ovine │ │ │
│Creşterea │ │ │şi Caprine │ │ │
│Ovinelor şi │ │ │Palas │ │ │
│Caprinelor │ │ │ │ │ │
│Palas │ │ │ │ │ │
──┼─────────────┼──────────┼──────────┼─────────────┼──────────┼──────────┼─────
9│Institutul de│Balotesti │Ilfov │Institutul de│Balotesti │Ilfov │ 260
│Biologie şi │ │ │Biologie şi │ │ │
│Nutritie │ │ │Nutritie │ │ │
│Animala │ │ │Animala │ │ │
│Balotesti │ │ │Balotesti │ │ │
──┼─────────────┼──────────┼──────────┼─────────────┼──────────┼──────────┼─────
10│Institutul de│Bucureşti │- │Institutul de│Bucureşti │- │-
│Chimie │ │ │Cercetãri │ │ │
│Alimentara │ │ │Alimentare │ │ │
──┼─────────────┼──────────┼──────────┼─────────────┼──────────┼──────────┼─────
11│Institutul de│Bucureşti │- │Institutul de│Bucureşti │- │ 19
│Cercetare- │ │ │Cercetare- │ │ │
│Dezvoltare │ │ │Dezvoltare │ │ │
│pentru │ │ │pentru │ │ │
│Pedologie, │ │ │Pedologie. │ │ │
│Agrochimie şi│ │ │Îmbunãtãţiri │ │ │
│Protecţia │ │ │Funciare şi │ │ │
│Mediului în │ │ │Protecţia │ │ │
│Agricultura │ │ │Mediului în │ │ │
│ │ │ │Agricultura │ │ │
──┼─────────────┼──────────┼──────────┼─────────────┼──────────┼──────────┼─────
12│Centrul de │Galaţi │Galaţi │Institutul de│Galaţi │Galaţi │ 441
│Cercetare şi │ │ │Cercetare- │ │ │
│Producţie │ │ │Dezvoltare │ │ │
│pentru │ │ │pentru │ │ │
│Piscicultura,│ │ │Piscicultura │ │ │
│Pescuit şi │ │ │şi │ │ │
│Industriali- │ │ │Industriali- │ │ │
│zarea │ │ │zarea │ │ │
│Pestelui │ │ │Pestelui │ │ │
──┼─────────────┼──────────┼──────────┼─────────────┼──────────┼──────────┼─────
13│Centrul de │Bucureşti │- │Institutul de│Bucureşti │- │ 32
│Cercetãri │ │ │Cercetare- │ │ │
│pentru │ │ │Dezvoltare │ │ │
│Protecţia │ │ │pentru │ │ │
│Plantelor │ │ │Protecţia │ │ │
│ │ │ │Plantelor │ │ │
──┼─────────────┼──────────┼──────────┼─────────────┼──────────┼──────────┼─────
14│Institutul de│Bucureşti │- │Institutul de│Bucureşti │- │ 3,5
│Economie │ │ │Cercetare- │ │ │
│Agrarã │ │ │Dezvoltare │ │ │
│ │ │ │pentru │ │ │
│ │ │ │Economie │ │ │
│ │ │ │Agrarã │ │ │
──┼─────────────┼──────────┼──────────┼─────────────┼──────────┼──────────┼─────
15│Institutul de│Bucureşti │- │Institutul de│Bucureşti │0 │ 15
│Cercetare- │ │ │Cercetare- │ │ │
│Dezvoltare │ │ │Dezvoltare │ │ │
│pentru │ │ │pentru │ │ │
│Industriali- │ │ │Industriali- │ │ │
│zarea şi │ │ │zarea şi │ │ │
│Marketingul │ │ │Marketingul │ │ │
│Produselor │ │ │Produselor │ │ │
│Horticole │ │ │Horticole │ │ │
──┼─────────────┼──────────┼──────────┼─────────────┼──────────┼──────────┼─────
16│Institutul de│Bucureşti │- │Institutul de│Bucureşti │- │97062
│Cercetãri şi │ │ │Cercetãri şi │ │ │
│amenajãri │ │ │Amenajãri │ │ │
│Silvice │ │ │Silvice │ │ │
──┴─────────────┴──────────┴──────────┴─────────────┴──────────┴──────────┴─────






ANEXA 2

STAŢIUNI DE CERCETARE-DEZVOLTARE
ŞI SUPRAFEŢELE AFLATE ÎN ADMINISTRARE
──┬─────────────┬─────────────────────┬─────────────┬─────────────────────┬─────
Nr│Denumirea │ Sediul │Denumirea │ Sediul │Supr.
c │unitãţii │ │unitãţii │ │tere-
r │care se │ │care se │ │nuri
t │desfiinţeazã │ │înfiinţeazã │ │afla-
│ │ │ │ │te în
│ │ │ │ │adm.
│ │ │ │ │-ha-
──┼─────────────┼──────────┬──────────┼─────────────┼──────────┬──────────┼─────
│ │Localitate│ Judeţul │ │Localitate│ Judeţul │
──┼─────────────┼──────────┼──────────┼─────────────┼──────────┼──────────┼─────
0│ 1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │ 6 │ 7
──┼─────────────┼──────────┼──────────┼─────────────┼──────────┼──────────┼─────
1│Staţiunea │Pitesti │Arges │Staţiunea de │Pitesti │Arges │ 1038
│Centrala │ │ │Cercetare- │ │ │
│pentru │ │ │Dezvoltare │ │ │
│Cereale şi │ │ │Agricolã │ │ │
│Plante │ │ │Pitesti │ │ │
│Tehnice │ │ │ │ │ │
│Pitesti │ │ │ │ │ │
──┼─────────────┼──────────┼──────────┼─────────────┼──────────┼──────────┼─────
2│Staţiunea de │Caracal │Olt │Staţiunea de │Caracal │Olt │ 2695
│Cercetãri │ │ │Cercetare- │ │ │
│Agricole │ │ │Dezvoltare │ │ │
│Caracal │ │ │Agricolã │ │ │
│ │ │ │Caracal │ │ │
──┼─────────────┼──────────┼──────────┼─────────────┼──────────┼──────────┼─────
3│Staţiunea de │Valul lui │Constanta │Staţiunea de │Valul lui │Constanta │ 1778
│Cercetãri │Traian │ │Cercetare- │Traian │ │
│pentru │ │ │Dezvoltare │ │ │
│Culturi │ │ │Agricolã- │ │ │
│Irigate │ │ │Valul lui │ │ │
│Dobrogea │ │ │Traian │ │ │
──┼─────────────┼──────────┼──────────┼─────────────┼──────────┼──────────┼─────
4│Staţiunea de │Livada │Satu Mare │Staţiunea de │Livada │Satu Mare │ 1828
│Cercetãri │ │ │Cercetare- │ │ │
│Agricole │ │ │Dezvoltare │ │ │
│Livada │ │ │Agricolã │ │ │
│ │ │ │Livada │ │ │
──┼─────────────┼──────────┼──────────┼─────────────┼──────────┼──────────┼─────
5│Staţiunea de │Lovrin │Timis │Staţiunea de │Lovrin │Timis │ 2496
│Cercetãri │ │ │Cercetare- │ │ │
│Agricole │ │ │Dezvoltare │ │ │
│Lovrin │ │ │Agricolã │ │ │
│ │ │ │Lovrin │ │ │
──┼─────────────┼──────────┼──────────┼─────────────┼──────────┼──────────┼─────
6│Staţiunea de │Podu- │Iaşi │Staţiunea de │Podu- │Iaşi │ 2137
│Cercetãri │Iloaiei │ │Cercetare- │Iloaiei │ │
│Agricole │ │ │Dezvoltare │ │ │
│Podu Iloaiei │ │ │Agricolã │ │ │
│ │ │ │Podu Iloaiei │ │ │
──┼─────────────┼──────────┼──────────┼─────────────┼──────────┼──────────┼─────
7│Staţiunea de │Simnicu de│Dolj │Staţiunea de │Simnicu de│Dolj │ 2511
│Cercetãri │Jos │ │Cercetare- │Jos │ │
│Agricole │ │ │Dezvoltare │ │ │
│Simnic │ │ │Agricolã │ │ │
│ │ │ │Simnic │ │ │
──┼─────────────┼──────────┼──────────┼─────────────┼──────────┼──────────┼─────
8│Staţiunea de │Turda │Cluj │Staţiunea de │Turda │Cluj │ 1933
│Cercetãri │ │ │Cercetare- │ │ │
│Agricole │ │ │Dezvoltare │ │ │
│Turda │ │ │Agricolã │ │ │
│ │ │ │Turda │ │ │
──┼─────────────┼──────────┼──────────┼─────────────┼──────────┼──────────┼─────
9│Staţiunea de │Suceava │Suceava │Staţiunea de │Suceava │Suceava │ 1407
│Cercetãri │ │ │Cercetare- │ │ │
│Agricole │ │ │Dezvoltare │ │ │
│Suceava │ │ │Agricolã │ │ │
│ │ │ │Suceava │ │ │
──┼─────────────┼──────────┼──────────┼─────────────┼──────────┼──────────┼─────
10│Staţiunea de │Oradea │Bihor │Staţiunea de │Oradea │Bihor │ 982
│Cercetãri │ │ │Cercetare- │ │ │
│Agrozooteh- │ │ │Dezvoltare │ │ │
│nice Oradea │ │ │Agricolã │ │ │
│ │ │ │Oradea │ │ │
──┼─────────────┼──────────┼──────────┼─────────────┼──────────┼──────────┼─────
11│Staţiunea de │Secuieni │Neamt │Staţiunea de │Secuieni │Neamt │ 1672
│Cercetãri │ │ │Cercetare- │ │ │
│Agrozooteh- │ │ │Dezvoltare │ │ │
│nice │ │ │Agricolã │ │ │
│Secuieni │ │ │Secuieni │ │ │
──┼─────────────┼──────────┼──────────┼─────────────┼──────────┼──────────┼─────
12│Staţiunea de │Draganesti│Teleorman │Staţiunea de │Draganesti│Teleorman │ 2917
│Cercetãri │Vlasca │ │Cercetare- │Vlasca │ │
│Agricole │ │ │Dezvoltare │ │ │
│Teleorman │ │ │Agricolã │ │ │
│ │ │ │Teleorman │ │ │
──┼─────────────┼──────────┼──────────┼─────────────┼──────────┼──────────┼─────
13│Staţiunea de │Fundulea │Calarasi │Staţiunea de │Fundulea │Calarasi │ 406
│Cercetãri │ │ │Cercetare- │ │ │
│pentru Plante│ │ │Dezvoltare │ │ │
│Medicinale şi│ │ │pentru Plante│ │ │
│Aromatice │ │ │Medicinale şi│ │ │
│Fundulea │ │ │Aromatice │ │ │
│ │ │ │Fundulea │ │ │
──┼─────────────┼──────────┼──────────┼─────────────┼──────────┼──────────┼─────
14│Staţiunea de │Perisoru │Calarasi │Staţiunea de │Perisoru │Calarasi │ 2315
│Cercetãri │ │ │Cercetare- │ │ │
│pentru │ │ │Dezvoltare │ │ │
│Culturi │ │ │Agricolã │ │ │
│Irigate │ │ │Marculesti │ │ │
│Marculesti │ │ │ │ │ │
──┼─────────────┼──────────┼──────────┼─────────────┼──────────┼──────────┼─────
15│Staţiunea │Brãila │Brãila │Staţiunea de │Brãila │Brãila │ 3011
│Centrala de │ │ │Cercetare- │ │ │
│Cercetãri │ │ │Dezvoltare │ │ │
│pentru │ │ │Agricolã │ │ │
│Ameliorarea │ │ │Brãila │ │ │
│Solurilor │ │ │ │ │ │
│Saraturate │ │ │ │ │ │
│Brãila │ │ │ │ │ │
──┼─────────────┼──────────┼──────────┼─────────────┼──────────┼──────────┼─────
16│Staţiunea │Dabuleni │Dolj │Staţiunea de │Dabuleni │Dolj │ 2170
│Centrala de │ │ │Cercetare- │ │ │
│Cercetãri │ │ │Dezvoltare │ │ │
│pentru │ │ │pentru │ │ │
│cultura │ │ │Cultura │ │ │
│Plantelor pe │ │ │Plantelor pe │ │ │
│Nisipuri │ │ │Nisipuri │ │ │
│Dabuleni │ │ │Dabuleni │ │ │
──┼─────────────┼──────────┼──────────┼─────────────┼──────────┼──────────┼─────
17│Centrul de │Cluj- │Cluj- │Laboratorul │Cluj- │Cluj- │ -
│Cercetare şi │Napoca │Napoca │Central │Napoca │Napoca │
│Proiectare │ │ │pentru │ │ │
│"Bios" Cluj- │ │ │Bio- │ │ │
│Napoca │ │ │stimulatori │ │ │
│ │ │ │Cluj-Napoca │ │ │
──┼─────────────┼──────────┼──────────┼─────────────┼──────────┼──────────┼─────
18│Staţiunea de │Miercurea-│Harghita │Staţiunea de │Miercurea-│Harghita │ 108
│Cercetare şi │Ciuc │ │Cercetare- │Ciuc │ │
│Producţie a │ │ │Dezvoltare │ │ │
│Cartofului │ │ │pentru Cartof│ │ │
│Miercurea- │ │ │Miercurea- │ │ │
│Ciuc │ │ │Ciuc │ │ │
──┼─────────────┼──────────┼──────────┼─────────────┼──────────┼──────────┼─────
19│Staţiunea de │Marsani │Dolj │Staţiunea de │Marsani │Dolj │ 1220
│Cercetare şi │ │ │Cercetare- │ │ │
│Producţie a │ │ │Dezvoltare │ │ │
│Cartofului │ │ │pentru Cartof│ │ │
│Marsani │ │ │Marsani │ │ │
──┼─────────────┼──────────┼──────────┼─────────────┼──────────┼──────────┼─────
20│Staţiunea de │Targu │Covasna │Staţiunea de │Targu │Covasna │ 607
│Cercetare şi │Secuiesc │ │Cercetare- │Secuiesc │ │
│Producţie a │ │ │Dezvoltare │ │ │
│Cartofului │ │ │pentru Cartof│ │ │
│Tg. Secuiesc │ │ │Tg. Secuiesc │ │ │
──┼─────────────┼──────────┼──────────┼─────────────┼──────────┼──────────┼─────
21│Staţiunea de │Roman │Neamt │Staţiunea de │Roman │Neamt │ 116
│Cercetare şi │ │ │Cercetare- │ │ │
│Producţie │ │ │Dezvoltare │ │ │
│pentru │ │ │pentru Sfecla│ │ │
│Industriali- │ │ │de Zahãr │ │ │
│zarea Sfeclei│ │ │Roman │ │ │
│de Zahãr şi a│ │ │ │ │ │
│Substanţelor │ │ │ │ │ │
│Dulci Roman │ │ │ │ │ │
──┼─────────────┼──────────┼──────────┼─────────────┼──────────┼──────────┼─────
22│Staţiunea de │Timişoara │Timis │Staţiunea de │Timişoara │Timis │ 812
│Cercetare şi │ │ │Cercetare- │ │ │
│Producţie │ │ │Dezvoltare │ │ │
│pentru │ │ │pentru │ │ │
│Cultura │ │ │Pajişti │ │ │
│Pajiştilor │ │ │Timişoara │ │ │
│Timişoara │ │ │ │ │ │
──┼─────────────┼──────────┼──────────┼─────────────┼──────────┼──────────┼─────
23│Staţiunea de │Vaslui │Vaslui │Staţiunea de │Vaslui │Vaslui │ 900
│Cercetare şi │ │ │Cercetare- │ │ │
│Producţie │ │ │Dezvoltare │ │ │
│pentru │ │ │pentru │ │ │
│Cultura │ │ │Pajişti │ │ │
│Pajiştilor │ │ │Vaslui │ │ │
│Vaslui │ │ │ │ │ │
──┼─────────────┼──────────┼──────────┼─────────────┼──────────┼──────────┼─────
24│Staţiunea de │Jucu │Cluj │Staţiunea de │Jucu │Cluj │ 1390
│Cercetare şi │ │ │Cercetare- │ │ │
│Producţie │ │ │Dezvoltare │ │ │
│pentru │ │ │pentru │ │ │
│Cultura │ │ │Pajişti Jucu │ │ │
│Pajiştilor │ │ │ │ │ │
│Jucu │ │ │ │ │ │
──┼─────────────┼──────────┼──────────┼─────────────┼──────────┼──────────┼─────
25│Staţiunea de │Bacau │Bacau │Staţiunea de │Bacau │Bacau │ 98
│Cercetare şi │ │ │Cercetare- │ │ │
│Producţie │ │ │Dezvoltare │ │ │
│Legumicola │ │ │pentru │ │ │
│Bacau │ │ │Legumicultura│ │ │
│ │ │ │Bacau │ │ │
──┼─────────────┼──────────┼──────────┼─────────────┼──────────┼──────────┼─────
26│Staţiunea de │Buzau │Buzau │Staţiunea de │Buzau │Buzau │ 422
│Cercetare şi │ │ │Cercetare- │ │ │
│Producţie │ │ │Dezvoltare │ │ │
│Legumicola │ │ │pentru │ │ │
│Buzau │ │ │Legumicultura│ │ │
│ │ │ │Buzau │ │ │
──┼─────────────┼──────────┼──────────┼─────────────┼──────────┼──────────┼─────
27│Staţiunea de │Iernut │Mures │Staţiunea de │Iernut │Mures │ 106
│Cercetare şi │ │ │Cercetare- │ │ │
│Producţie │ │ │Dezvoltare │ │ │
│Legumicola │ │ │pentru │ │ │
│Iernut │ │ │Legumicultura│ │ │
│ │ │ │Iernut │ │ │
──┼─────────────┼──────────┼──────────┼─────────────┼──────────┼──────────┼─────
28│Staţiunea de │Isalnita │Dolj │Staţiunea de │Isalnita │Dolj │ 565
│Cercetare şi │ │ │Cercetare- │ │ │
│Producţie │ │ │Dezvoltare │ │ │
│Legumicola │ │ │pentru │ │ │
│Isalnita │ │ │Legumicultura│ │ │
│ │ │ │Isalnita │ │ │
──┼─────────────┼──────────┼──────────┼─────────────┼──────────┼──────────┼─────
29│Staţiunea de │Arad │Arad │Staţiunea de │Arad │Arad │ 610
│Cercetare şi │ │ │Cercetare- │ │ │
│Producţie │ │ │Dezvoltare │ │ │
│pentru │ │ │pentru │ │ │
│Industri- │ │ │Legumicultura│ │ │
│alizarea │ │ │Arad │ │ │
│Sfeclei de │ │ │ │ │ │
│Zahãr şi a │ │ │ │ │ │
│substanţelor │ │ │ │ │ │
│Dulci Arad │ │ │ │ │ │
──┼─────────────┼──────────┼──────────┼─────────────┼──────────┼──────────┼─────
30│Staţiunea de │Bucureşti │ - │Staţiunea de │Bucureşti │ - │ 442
│Cercetare şi │ │ │Cercetare- │ │ │
│Producţie │ │ │Dezvoltare │ │ │
│Pomicola │ │ │pentru │ │ │
│Baneasa │ │ │Pomicultura │ │ │
│ │ │ │Baneasa │ │ │
──┼─────────────┼──────────┼──────────┼─────────────┼──────────┼──────────┼─────
31│Staţiunea de │Bistrita │Bistrita- │Staţiunea de │Bistrita │Bistrita- │ 296
│Cercetare şi │ │Nasaud │Cercetare- │ │Nasaud │
│Producţie │ │ │Dezvoltare │ │ │
│Pomicola │ │ │pentru │ │ │
│Bistrita │ │ │Pomicultura │ │ │
│ │ │ │Bistrita │ │ │
──┼─────────────┼──────────┼──────────┼─────────────┼──────────┼──────────┼─────
32│Staţiunea de │Cluj │Cluj │Staţiunea de │Cluj │Cluj │ 366
│Cercetare şi │ │ │Cercetare- │ │ │
│Producţie │ │ │Dezvoltare │ │ │
│Pomicola Cluj│ │ │pentru │ │ │
│ │ │ │Pomicultura │ │ │
│ │ │ │Cluj │ │ │
──┼─────────────┼──────────┼──────────┼─────────────┼──────────┼──────────┼─────
33│Staţiunea de │Falticeni │Suceava │Staţiunea de │Falticeni │Suceava │ 504
│Cercetare şi │ │ │Cercetare- │ │ │
│Producţie │ │ │Dezvoltare │ │ │
│Pomicola │ │ │pentru │ │ │
│Falticeni │ │ │Pomicultura │ │ │
│ │ │ │Falticeni │ │ │
──┼─────────────┼──────────┼──────────┼─────────────┼──────────┼──────────┼─────
34│Staţiunea de │Geoagiu │Hunedoara │Staţiunea de │Geoagiu │Hunedoara │ 285
│Cercetare şi │ │ │Cercetare- │ │ │
│Producţie │ │ │Dezvoltare │ │ │
│Pomicola │ │ │pentru │ │ │
│Geoagiu │ │ │Pomicultura │ │ │
│ │ │ │Geoagiu │ │ │
──┼─────────────┼──────────┼──────────┼─────────────┼──────────┼──────────┼─────
35│Staţiunea de │Tg. Jiu │Gorj │Staţiunea de │Tg. Jiu │Gorj │ 897
│Cercetare şi │ │ │Cercetare- │ │ │
│Producţie │ │ │Dezvoltare │ │ │
│Pomicola │ │ │Horticola │ │ │
│Tg. Jiu │ │ │Tg. Jiu │ │ │
──┼─────────────┼──────────┼──────────┼─────────────┼──────────┼──────────┼─────
36│Staţiunea de │Rm. Valcea│Valcea │Staţiunea de │Rm. Valcea│Valcea │ 424
│Cercetare şi │ │ │Cercetare- │ │ │
│Producţie │ │ │Dezvoltare │ │ │
│Pomicola │ │ │pentru │ │ │
│Valcea │ │ │Pomicultura │ │ │
│ │ │ │Valcea │ │ │
──┼─────────────┼──────────┼──────────┼─────────────┼──────────┼──────────┼─────
37│Staţiunea de │Voinesti │Dambovita │Staţiunea de │Voinesti │Dambovita │ 114
│Cercetare şi │ │ │Cercetare- │ │ │
│Producţie │ │ │Dezvoltare │ │ │
│Pomicola │ │ │pentru │ │ │
│Voinesti │ │ │Pomicultura │ │ │
│ │ │ │Voinesti │ │ │
──┼─────────────┼──────────┼──────────┼─────────────┼──────────┼──────────┼─────
38│Staţiunea de │Oradea │Bihor │Staţiunea de │Oradea │Bihor │ 414
│Cercetare şi │ │ │Cercetare- │ │ │
│Producţie │ │ │Dezvoltare │ │ │
│Pomicola │ │ │pentru │ │ │
│Bihor │ │ │Pomicultura │ │ │
│ │ │ │Bihor │ │ │
──┼─────────────┼──────────┼──────────┼─────────────┼──────────┼──────────┼─────
39│Staţiunea de │Constanta │Constanta │Staţiunea de │Constanta │Constanta │ 710
│Cercetare şi │ │ │Cercetare- │ │ │
│Producţie │ │ │Dezvoltare │ │ │
│Pomicola │ │ │pentru │ │ │
│Constanta │ │ │Pomicultura │ │ │
│ │ │ │Constanta │ │ │
──┼─────────────┼──────────┼──────────┼─────────────┼──────────┼──────────┼─────
40│Staţiunea de │Iaşi │Iaşi │Staţiunea de │Iaşi │Iaşi │ 978
│Cercetare şi │ │ │Cercetare- │ │ │
│Producţie │ │ │Dezvoltare │ │ │
│Pomicola Iaşi│ │ │pentru │ │ │
│ │ │ │Pomicultura │ │ │
──┼─────────────┼──────────┼──────────┼─────────────┼──────────┼──────────┼─────
41│Staţiunea de │Blaj │Alba │Staţiunea de │Blaj │Alba │ 895
│Cercetare şi │ │ │Cercetare- │ │ │
│Producţie │ │ │Dezvoltare │ │ │
│Vitivinicolã │ │ │pentru │ │ │
│Blaj │ │ │Viticultura │ │ │
│ │ │ │şi │ │ │
│ │ │ │Vinificaţie │ │ │
│ │ │ │Blaj │ │ │
──┼─────────────┼──────────┼──────────┼─────────────┼──────────┼──────────┼─────
42│Staţiunea de │Dragasani │Valcea │Staţiunea de │Dragasani │Valcea │ 308
│Cercetare şi │ │ │Cercetare- │ │ │
│Producţie │ │ │Dezvoltare │ │ │
│Vitivinicolã │ │ │pentru │ │ │
│Dragasani │ │ │Viticultura │ │ │
│ │ │ │şi │ │ │
│ │ │ │Vinificaţie │ │ │
│ │ │ │Dragasani │ │ │
──┼─────────────┼──────────┼──────────┼─────────────┼──────────┼──────────┼─────
43│Staţiunea de │Iaşi │Iaşi │Staţiunea de │Iaşi │Iaşi │ 410
│Cercetare şi │ │ │Cercetare- │ │ │
│Producţie │ │ │Dezvoltare │ │ │
│Vitivinicolã │ │ │pentru │ │ │
│Iaşi │ │ │Viticultura │ │ │
│ │ │ │şi │ │ │
│ │ │ │Vinificaţie │ │ │
│ │ │ │Iaşi │ │ │
──┼─────────────┼──────────┼──────────┼─────────────┼──────────┼──────────┼─────
44│Staţiunea de │Gheoroc │Arad │Staţiunea de │Gheoroc │Arad │ 435
│Cercetare şi │ │ │Cercetare- │ │ │
│Producţie │ │ │Dezvoltare │ │ │
│Vitivinicolã │ │ │pentru │ │ │
│Minis │ │ │Viticultura │ │ │
│ │ │ │şi │ │ │
│ │ │ │Vinificaţie │ │ │
│ │ │ │Minis │ │ │
──┼─────────────┼──────────┼──────────┼─────────────┼──────────┼──────────┼─────
45│Staţiunea de │Murfatlar │Constanta │Staţiunea de │Murfatlar │Constanta │ 688
│Cercetare şi │ │ │Cercetare- │ │ │
│Producţie │ │ │Dezvoltare │ │ │
│Vitivinicolã │ │ │pentru │ │ │
│Murfatlar │ │ │Viticultura │ │ │
│ │ │ │şi │ │ │
│ │ │ │Vinificaţie │ │ │
│ │ │ │Murfatlar │ │ │
──┼─────────────┼──────────┼──────────┼─────────────┼──────────┼──────────┼─────
46│Staţiunea de │Odobesti │Vrancea │Staţiunea de │Odobesti │Vrancea │ 453
│Cercetare şi │ │ │Cercetare- │ │ │
│Producţie │ │ │Dezvoltare │ │ │
│Vitivinicolã │ │ │pentru │ │ │
│Odobesti │ │ │Viticultura │ │ │
│ │ │ │şi │ │ │
│ │ │ │Vinificaţie │ │ │
│ │ │ │Odobesti │ │ │
──┼─────────────┼──────────┼──────────┼─────────────┼──────────┼──────────┼─────
47│Staţiunea de │Stefanesti│Arges │Staţiunea de │Stefanesti│Arges │ 1961
│Cercetare şi │ │ │Cercetare- │ │ │
│Producţie │ │ │Dezvoltare │ │ │
│Vitivinicolã │ │ │pentru │ │ │
│Stefanesti │ │ │Viticultura │ │ │
│ │ │ │şi │ │ │
│ │ │ │Vinificaţie │ │ │
│ │ │ │Stefanesti │ │ │
──┼─────────────┼──────────┼──────────┼─────────────┼──────────┼──────────┼─────
48│Staţiunea de │Pietroase-│Buzau │Staţiunea de │Pietroase-│Buzau │ 512
│Cercetare şi │le │ │Cercetare- │le │ │
│Producţie │ │ │Dezvoltare │ │ │
│Vitivinicolã │ │ │pentru │ │ │
│Pietroasele │ │ │Viticultura │ │ │
│ │ │ │şi │ │ │
│ │ │ │Vinificaţie │ │ │
│ │ │ │Pietroasele │ │ │
──┼─────────────┼──────────┼──────────┼─────────────┼──────────┼──────────┼─────
49│Staţiunea de │Tg. Bujor │Galaţi │Staţiunea de │Tg. Bujor │Galaţi │ 749
│Cercetare şi │ │ │Cercetare- │ │ │
│Producţie │ │ │Dezvoltare │ │ │
│Vitivinicolã │ │ │pentru │ │ │
│Bujoru │ │ │Viticultura │ │ │
│ │ │ │şi │ │ │
│ │ │ │Vinificaţie │ │ │
│ │ │ │Bujoru │ │ │
──┼─────────────┼──────────┼──────────┼─────────────┼──────────┼──────────┼─────
50│Staţiunea de │Arad │Arad │Staţiunea de │Arad │Arad │ 1700
│Cercetare şi │ │ │Cercetare- │ │ │
│Producţie │ │ │Dezvoltare │ │ │
│pentru │ │ │pentru │ │ │
│Creşterea │ │ │Bovine Arad │ │ │
│Bovinelor │ │ │ │ │ │
│Mures-Arad │ │ │ │ │ │
──┼─────────────┼──────────┼──────────┼─────────────┼──────────┼──────────┼─────
51│Staţiunea de │Dancu │Iaşi │Staţiunea de │Dancu │Iaşi │ 634
│Cercetare şi │ │ │Cercetare- │ │ │
│Producţie │ │ │Dezvoltare │ │ │
│pentru │ │ │pentru Bovine│ │ │
│Creşterea │ │ │Dancu │ │ │
│Bovinelor │ │ │ │ │ │
│Dancu │ │ │ │ │ │
──┼─────────────┼──────────┼──────────┼─────────────┼──────────┼──────────┼─────
52│Staţiunea de │Sighetu- │Maramures │Staţiunea de │Sighetu- │Maramures │ 760
│Cercetare şi │Marmatiei │ │Cercetare- │Marmatiei │ │
│Producţie │ │ │Dezvoltare │ │ │
│pentru │ │ │pentru │ │ │
│Creşterea │ │ │Bovine │ │ │
│Bovinelor │ │ │Sighet │ │ │
│Sighet │ │ │ │ │ │
──┼─────────────┼──────────┼──────────┼─────────────┼──────────┼──────────┼─────
53│Staţiunea de │Tg. Mures │Mures │Staţiunea de │Tg. Mures │Mures │ 595
│Cercetare şi │ │ │Cercetare- │ │ │
│Producţie │ │ │Dezvoltare │ │ │
│pentru │ │ │pentru │ │ │
│Creşterea │ │ │Bovine │ │ │
│Bovinelor │ │ │Tg. Mures │ │ │
│Tg. Mures │ │ │ │ │ │
──┼─────────────┼──────────┼──────────┼─────────────┼──────────┼──────────┼─────
54│Staţiunea de │Secuieni │Bacau │Staţiunea de │Secuieni │Bacau │ 612
│Cercetare şi │ │ │Cercetare- │ │ │
│Producţie │ │ │Dezvoltare │ │ │
│pentru │ │ │pentru Ovine │ │ │
│Creşterea │ │ │şi Caprine │ │ │
│Ovinelor şi │ │ │Secuieni │ │ │
│Caprinelor │ │ │ │ │ │
│Secuieni │ │ │ │ │ │
──┼─────────────┼──────────┼──────────┼─────────────┼──────────┼──────────┼─────
55│Staţiunea de │Reghin │Mures │Staţiunea de │Reghin │Mures │ 237
│Cercetare şi │ │ │Cercetare- │ │ │
│Producţie │ │ │Dezvoltare │ │ │
│pentru │ │ │pentru Ovine │ │ │
│Creşterea │ │ │şi Caprine │ │ │
│Ovinelor şi │ │ │Reghin │ │ │
│Caprinelor │ │ │ │ │ │
│Reghin │ │ │ │ │ │
──┼─────────────┼──────────┼──────────┼─────────────┼──────────┼──────────┼─────
56│Staţiunea de │Popauti │Botosani │Staţiunea de │Popauti │Botosani │ 1317
│Cercetare şi │ │ │Cercetare- │ │ │
│Producţie │ │ │Dezvoltare │ │ │
│pentru │ │ │pentru Ovine │ │ │
│Creşterea │ │ │Popauti │ │ │
│Ovinelor │ │ │ │ │ │
│Popauti │ │ │ │ │ │
──┼─────────────┼──────────┼──────────┼─────────────┼──────────┼──────────┼─────
57│Staţiunea de │Caransebes│Caras- │Staţiunea de │Caransebes│Caras- │ 492
│Cercetare şi │ │Severin │Cercetare- │ │Severin │
│Producţie │ │ │Dezvoltare │ │ │
│pentru │ │ │pentru Ovine │ │ │
│Creşterea │ │ │Caransebes │ │ │
│Ovinelor │ │ │ │ │ │
│Caransebes │ │ │ │ │ │
──┼─────────────┼──────────┼──────────┼─────────────┼──────────┼──────────┼─────
58│Staţiunea │Perieni │Vaslui │Staţiunea de │Perieni │Vaslui │ 819
│Centrala de │ │ │Cercetare- │ │ │
│Cercetãri │ │ │Dezvoltare │ │ │
│pentru │ │ │pentru │ │ │
│combaterea │ │ │Combaterea │ │ │
│Eroziunii │ │ │Eroziunii │ │ │
│Solului │ │ │Solului │ │ │
│Perieni │ │ │Perieni │ │ │
──┼─────────────┼──────────┼──────────┼─────────────┼──────────┼──────────┼─────
59│Institutul de│Baneasa │Giurgiu │Staţiunea de │Baneasa │Giurgiu │ 3000
│Cercetare şi │ │ │Cercetare- │ │ │
│Inginerie │ │ │Dezvoltare │ │ │
│Tehnologicã │ │ │pentru │ │ │
│pentru │ │ │Irigaţii şi │ │ │
│Irigaţii şi │ │ │Drenaje │ │ │
│Drenaje │ │ │Baneasa- │ │ │
│Baneasa- │ │ │Giurgiu │ │ │
│Giurgiu │ │ │ │ │ │
──┼─────────────┼──────────┼──────────┼─────────────┼──────────┼──────────┼─────
60│Staţiunea de │Nucet │Dambovita │Staţiunea de │Nucet │Dambovita │ 168
│Cercetare │ │ │Cercetare- │ │ │
│pentru │ │ │Dezvoltare │ │ │
│Piscicultura │ │ │pentru │ │ │
│Nucet │ │ │Piscicultura │ │ │
│ │ │ │Nucet │ │ │
──┴─────────────┴──────────┴──────────┴─────────────┴──────────┴──────────┴─────





ANEXA 3

STAŢIUNI DE DEZVOLTARE
ŞI SUPRAFEŢELE AFLATE ÎN ADMINISTRARE
──┬─────────────┬─────────────────────┬─────────────┬─────────────────────┬─────
Nr│Denumirea │ Sediul │Denumirea │ Sediul │Supr.
c │unitãţii │ │unitãţii │ │tere-
r │care se │ │care se │ │nuri
t │desfiinţeazã │ │înfiinţeazã │ │afla-
│ │ │ │ │te în
│ │ │ │ │adm.
│ │ │ │ │-ha-
──┼─────────────┼──────────┬──────────┼─────────────┼──────────┬──────────┼─────
│ │Localitate│ Judeţul │ │Localitate│ Judeţul │
──┼─────────────┼──────────┼──────────┼─────────────┼──────────┼──────────┼─────
0│ 1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │ 6 │ 7
──┼─────────────┼──────────┼──────────┼─────────────┼──────────┼──────────┼─────
1│Ferma de │Stoenesti │Prahova │Statiuna de │Stoenesti │Prahova │ 683
│Cercetare şi │ │ │Dezvoltare │ │ │
│Producţie │ │ │Agricolã │ │ │
│Agricolã │ │ │Stoenesti │ │ │
│Stoenesti │ │ │ │ │ │
──┼─────────────┼──────────┼──────────┼─────────────┼──────────┼──────────┼─────
2│Staţiunea de │Buzau │Buzau │Staţiunea de │Buzau │Buzau │ 605
│Cercetare şi │ │ │Dezvoltare │ │ │
│Producţie │ │ │Pomicola │ │ │
│Pomicola │ │ │Buzau │ │ │
│Buzau │ │ │ │ │ │
──┼─────────────┼──────────┼──────────┼─────────────┼──────────┼──────────┼─────
3│Staţiunea de │Viile Satu│Satu Mare │Staţiunea de │Viile Satu│Satu Mare │ 443
│Cercetare şi │Mare │ │Dezvoltare │Mare │ │
│Producţie │ │ │Pomicola Satu│ │ │
│Pomicola Satu│ │ │Mare │ │ │
│Mare │ │ │ │ │ │
──┼─────────────┼──────────┼──────────┼─────────────┼──────────┼──────────┼─────
4│Staţiunea de │Strejesti │Olt │Staţiunea de │Strejesti │Olt │ 821
│Cercetare şi │ │ │Dezvoltare │ │ │
│Producţie │ │ │Pomicola │ │ │
│Pomicola │ │ │Strejesti │ │ │
│Strejesti │ │ │ │ │ │
──┼─────────────┼──────────┼──────────┼─────────────┼──────────┼──────────┼─────
5│Staţiunea de │Caransebes│Caras- │Staţiunea de │Caransebes│Caras- │ 492
│Cercetare şi │ │Severin │Dezvoltare │ │Severin │
│Producţie │ │ │Pomicola │ │ │
│Pomicola │ │ │Caransebes │ │ │
│Caransebes │ │ │ │ │ │
──┼─────────────┼──────────┼──────────┼─────────────┼──────────┼──────────┼─────
6│Staţiunea de │Carcea │Dolj │Staţiunea de │Carcea │Dolj │ 719
│Cercetare şi │ │ │Dezvoltare │ │ │
│Producţie │ │ │Pomicola │ │ │
│Pomicola │ │ │Dolj │ │ │
│Dolj │ │ │ │ │ │
──┼─────────────┼──────────┼──────────┼─────────────┼──────────┼──────────┼─────
7│Staţiunea de │Focsani │Vrancea │Staţiunea de │Focsani │Vrancea │ 575
│Cercetare şi │ │ │Dezvoltare │ │ │
│Producţie │ │ │Pomicola │ │ │
│Pomicola │ │ │Vrancea │ │ │
│Vrancea │ │ │ │ │ │
──┼─────────────┼──────────┼──────────┼─────────────┼──────────┼──────────┼─────
8│Staţiunea de │Zalau │Salaj │Staţiunea de │Zalau │Salaj │ 121
│Cercetare şi │ │ │Dezvoltare │ │ │
│Producţie │ │ │Pomicola │ │ │
│Pomicola │ │ │Zalau │ │ │
│Zalau │ │ │ │ │ │
──┼─────────────┼──────────┼──────────┼─────────────┼──────────┼──────────┼─────
9│Staţiunea de │Drobeta- │Mehedinti │Staţiunea de │Drobeta- │Mehedinti │ 555
│Cercetare şi │Tr.Severin│ │Dezvoltare │Tr.Severin│ │
│Producţie │ │ │Pomicola │ │ │
│Pomicola │ │ │Mehedinti │ │ │
│Mehedinti │ │ │ │ │ │
──┼─────────────┼──────────┼──────────┼─────────────┼──────────┼──────────┼─────
10│Staţiunea de │Greaca │Giurgiu │Staţiunea de │Greaca │Giurgiu │ 400
│Cercetare şi │ │ │Dezvoltare │ │ │
│Producţie │ │ │pentru │ │ │
│Vitivinicolã │ │ │Viticultura │ │ │
│Greaca │ │ │şi Vinifica- │ │ │
│ │ │ │tie Greaca │ │ │
──┼─────────────┼──────────┼──────────┼─────────────┼──────────┼──────────┼─────
11│Staţiunea de │Dulbanu │Buzau │Staţiunea de │Dulbanu │Buzau │ 462
│Cercetare şi │ │ │Dezvoltare │ │ │
│Producţie │ │ │pentru │ │ │
│pentru │ │ │Bovine │ │ │
│Creşterea │ │ │Dulbanu │ │ │
│Bovinelor │ │ │ │ │ │
│Dulbanu │ │ │ │ │ │
──┼─────────────┼──────────┼──────────┼─────────────┼──────────┼──────────┼─────
12│Staţiunea de │Sercaia │Braşov │Staţiunea de │Sercaia │Braşov │ 542
│Cercetare şi │ │ │Dezvoltare │ │ │
│Producţie │ │ │pentru │ │ │
│pentru │ │ │Creşterea │ │ │
│Creşterea │ │ │Bubalinelor │ │ │
│Bubalinelor │ │ │Sercaia │ │ │
│Sercaia │ │ │ │ │ │
──┼─────────────┼──────────┼──────────┼─────────────┼──────────┼──────────┼─────
13│Staţiunea de │Rusetu │Buzau │Staţiunea de │Rusetu │Buzau │ 2000
│Cercetare şi │ │ │Dezvoltare │ │ │
│Producţie │ │ │pentru │ │ │
│pentru │ │ │Ovine Rusetu │ │ │
│Creşterea │ │ │ │ │ │
│Ovinelor │ │ │ │ │ │
│Rusetu │ │ │ │ │ │
──┼─────────────┼──────────┼──────────┼─────────────┼──────────┼──────────┼─────
14│Staţiunea de │Bilciu- │Dambovita │Staţiunea de │Bilciu- │Dambovita │ 725
│Cercetare şi │resti │ │Dezvoltare │resti │ │
│Producţie │ │ │pentru │ │ │
│pentru │ │ │Creşterea şi │ │ │
│Creşterea │ │ │Ameliorarea │ │ │
│Ovinelor │ │ │Ovinelor │ │ │
│Bilciuresti │ │ │Bilciuresti │ │ │
──┼─────────────┼──────────┼──────────┼─────────────┼──────────┼──────────┼─────
15│Staţiunea de │Tulcea │Tulcea │Staţiunea de │Tulcea │Tulcea │ 765
│Cercetare şi │ │ │Dezvoltare │ │ │
│Producţie a │ │ │pentru │ │ │
│Cartofului │ │ │Cultura │ │ │
│Tulcea │ │ │Cartofului │ │ │
│ │ │ │Tulcea │ │ │
──┴─────────────┴──────────┴──────────┴─────────────┴──────────┴──────────┴─────






ANEXA 4

UNITĂŢI DE CERCETARE ŞI PRODUCŢIE
CARE SE DESFIINŢEAZĂ ŞI FUZIONEAZĂ CU ALTE UNITĂŢI C-D
ŞI SUPRAFEŢELE AFLATE ÎN ADMINISTRARE
──┬─────────────┬─────────────────────┬─────────────┬─────────────────────┬─────
Nr│Denumirea │ Sediul │Denumirea │ Sediul │Supr.
c │unitãţii │ │unitãţii │ │tere-
r │care se │ │care se │ │nuri
t │desfiinţeazã │ │înfiinţeazã │ │afla-
│ │ │ │ │te în
│ │ │ │ │adm.
│ │ │ │ │-ha-
──┼─────────────┼──────────┬──────────┼─────────────┼──────────┬──────────┼─────
│ │Localitate│ Judeţul │ │Localitate│ Judeţul │
──┼─────────────┼──────────┼──────────┼─────────────┼──────────┼──────────┼─────
0│ 1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │ 6 │ 7
──┼─────────────┼──────────┼──────────┼─────────────┼──────────┼──────────┼─────
1│Institutul de│Fundulea │Calarasi │Fuzioneazã cu│Braşov │Braşov │ -
│Cercetare şi │ │ │Institutul de│ │ │
│Producţie pt.│ │ │Cercetare- │ │ │
│Industriali- │ │ │Dezvoltare │ │ │
│zarea Sfectei│ │ │pentru Cartof│ │ │
│de Zahãr şi a│ │ │şi Sfecla de │ │ │
│Substanţelor │ │ │Zahãr Braşov │ │ │
│Dulci │ │ │ │ │ │
──┼─────────────┼──────────┼──────────┼─────────────┼──────────┼──────────┼─────
2│Staţiunea de │Pitesti │Arges │Fuzioneazã cu│Pitesti │Arges │ 490
│Cercetare şi │ │ │Staţiunea de │ │ │
│Producţie │ │ │Cercetare- │ │ │
│pentru │ │ │Dezvoltare │ │ │
│Cultura │ │ │Agricolã │ │ │
│Pajiştilor │ │ │Pitesti │ │ │
│Pitesti │ │ │ │ │ │
──┼─────────────┼──────────┼──────────┼─────────────┼──────────┼──────────┼─────
3│Staţiunea de │Braşov │Braşov │Fuzioneazã cu│Braşov │Braşov │ 108
│Cercetare şi │ │ │Institutul de│ │ │
│Producţie pt.│ │ │Cercetare- │ │ │
│Industriali- │ │ │Dezvoltare │ │ │
│zarea Sfeclei│ │ │pentru Cartof│ │ │
│de Zahãr şi a│ │ │şi Sfecla de │ │ │
│Substanţelor │ │ │Zahãr Braşov │ │ │
│Dulci │ │ │ │ │ │
│Braşov │ │ │ │ │ │
──┼─────────────┼──────────┼──────────┼─────────────┼──────────┼──────────┼─────
4│Staţiunea de │Tg. Jiu │Gorj │Fuzioneazã cu│Tg. Jiu │Gorj │ 383
│Cercetare şi │ │ │Staţiunea de │ │ │
│Producţie a │ │ │Cercetare- │ │ │
│Cartofului │ │ │Dezvoltare │ │ │
│Tg. Jiu │ │ │Horticola │ │ │
│ │ │ │Tg. Jiu │ │ │
──┼─────────────┼──────────┼──────────┼─────────────┼──────────┼──────────┼─────
5│Staţiunea de │Giurgiu │Giurgiu │Fuzioneazã cu│Baneasa │Giurgiu │ 329
│Cercetare │ │ │Staţiunea de │ │ │
│pentru Indus-│ │ │Cercetare- │ │ │
│trializarea │ │ │Dezvoltare │ │ │
│Sfeclei de │ │ │pentru Iriga-│ │ │
│Zahãr şi a │ │ │tii şi Drenaj│ │ │
│Substanţelor │ │ │Baneasa- │ │ │
│Dulci │ │ │Giurgiu │ │ │
│Giurgiu │ │ │ │ │ │
──┼─────────────┼──────────┼──────────┼─────────────┼──────────┼──────────┼─────
6│Staţiunea de │Tg.Mures │Mures │Fuzioneazã cu│Reghin │Mures │ 141
│Cercetare şi │ │ │Staţiunea de │ │ │
│Producţie │ │ │Cercetare- │ │ │
│Pomicola │ │ │Dezvoltare pt│ │ │
│Mures │ │ │Creşterea şi │ │ │
│ │ │ │Ameliorarea │ │ │
│ │ │ │Ovinelor │ │ │
│ │ │ │Reghin │ │ │
──┼─────────────┼──────────┼──────────┼─────────────┼──────────┼──────────┼─────
7│Staţiunea de │Margineni │Neamt │Fuzioneazã cu│Secuieni │Neamt │ 466
│Cercetare şi │ │ │Staţiunea de │ │ │
│Producţie │ │ │Cercetare- │ │ │
│pentru │ │ │Dezvoltare │ │ │
│Creşterea │ │ │Agricolã │ │ │
│Bovinelor │ │ │Secuieni- │ │ │
│Margineni │ │ │Neamt │ │ │
──┼─────────────┼──────────┼──────────┼─────────────┼──────────┼──────────┼─────
8│Institutul de│Fundulea │Calarasi │Fuzioneazã cu│Fundulea │Calarasi │ 248
│Cercetare şi │ │ │Institutul de│ │ │
│Producţie │ │ │Cercetare- │ │ │
│pentru Indus-│ │ │Dezvoltare │ │ │
│trializarea │ │ │Agricolã │ │ │
│Sfeclei de │ │ │Fundulea │ │ │
│Zahãr şi a │ │ │ │ │ │
│Substanţelor │ │ │ │ │ │
│Dulci │ │ │ │ │ │
│(Baza │ │ │ │ │ │
│Fundulea) │ │ │ │ │ │
──┴─────────────┴──────────┴──────────┴─────────────┴──────────┴──────────┴─────





ANEXA 5

STATIUNII ŞI FERME DIDACTICE
ALE UNIVERSITATILOR DE ŞTIINŢE AGRONOMICE ŞI MEDICINA VETERINARA
ŞI SUPRAFEŢELE AFLATE ÎN ADMINISTRARE

──┬─────────────┬─────────────────────┬─────────────┬─────────────────────┬─────
Nr│Denumirea │ Sediul │Denumirea │ Sediul │Supr.
c │unitãţii de │ │unitãţii │ │-ha-
r │învãţãmânt │ │care se │ │
t │care se │ │înfiinţeazã │ │
│desfiinţeazã │ │ │ │
──┼─────────────┼──────────┬──────────┼─────────────┼──────────┬──────────┼─────
│ │Localitate│ Judeţul │ │Localitate│ Judeţul │
──┼─────────────┼──────────┼──────────┼─────────────┼──────────┼──────────┼─────
0│ 1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │ 6 │ 7
──┼─────────────┼──────────┼──────────┼─────────────┼──────────┼──────────┼─────
1│Universitatea│Bucureşti │Bucureşti │1.1.Ferma │Belciuga- │Calarasi │ 1563
│de Ştiinţe │ │ │Belciugatele │tele │ │ 576
│Agronomice şi│ │ │1.2.Ferma │Moara Dom-│Ilfov │
│Medicina │ │ │Moara Dom- │neasca │ │
│Veterinara │ │ │neasca │ │
│ │ │ │1.3.Ferma │Baneasa │Bucureşti 226,61
│ │ │ │Baneasa │ │
──┼─────────────┼──────────┼──────────┼─────────────┼──────────┼──────────┼─────
2│Universitatea│Cluj- │Cluj- │2.1.Staţiunea│Cluj- │Cluj- 858,58
│de Ştiinţe │Napoca │Napoca │Didactica │Napoca │Napoca
│Agronomice şi│ │ │Experimentala│ │ │
│Medicina │ │ │Manastur │ │ │
│Veterinara │ │ │ │ │ │
──┼─────────────┼──────────┼──────────┼─────────────┼──────────┼──────────┼─────
3│Universitatea│Craiova │Dolj │3.1.Staţiunea│Craiova │Dolj │ 1124
│din Craiova │ │ │Didactica │ │ │
│ │ │ │"Banu │ │ │
│ │ │ │Maracine" │ │ │
──┼─────────────┼──────────┼──────────┼─────────────┼──────────┼──────────┼─────
4│Universitatea│Iaşi │Iaşi │4.1.Staţiune │Iaşi │Iaşi │ 411
│de Ştiinţe │ │ │Didactica │ │ │
│Agronomice şi│ │ │ │ │ │
│Medicina │ │ │ │ │ │
│Veterinara │ │ │ │ │ │
│"Ion Ionescu │ │ │ │ │ │
│de la Brad │ │ │ │ │ │
──┼─────────────┼──────────┼──────────┼─────────────┼──────────┼──────────┼─────
5│Universitatea│Timişoara │Timis │5.1.Staţiune │Timişoara │Timis 1633,77
│de Ştiinţe │ │ │Didactica │ │
│Agronomice şi│ │ │Experimentala│ │ │
│Medicina │ │ │ │ │ │
│Veterinara a │ │ │ │ │ │
│Banatului │ │ │ │ │ │
──┴─────────────┴──────────┴──────────┴─────────────┴──────────┴──────────┴─────





ANEXA 6

SOCIETĂŢI COMERCIALE
CARE SE REORGANIZEAZĂ ÎN UNITĂŢI DE CERCETARE-DEZVOLTARE
ŞI SUPRAFEŢELE AFLATE ÎN ADMINISTRARE
──┬─────────────┬─────────────────────┬─────────────┬─────────────────────┬─────
Nr│Denumirea │ Sediul │Denumirea │ Sediul │Supr.
c │unitãţii │ │unitãţii │ │-ha-
r │care se │ │care se │ │
t │desfiinţeazã │ │înfiinţeazã │ │
──┼─────────────┼──────────┬──────────┼─────────────┼──────────┬──────────┼─────
│ │Localitate│ Judeţul │ │Localitate│ Judeţul │
──┼─────────────┼──────────┼──────────┼─────────────┼──────────┼──────────┼─────
0│ 1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │ 6 │ 7
──┼─────────────┼──────────┼──────────┼─────────────┼──────────┼──────────┼─────
1│SC Romsuin- │Peris │Ilfov │Institutul de│Peris │Ilfov │ 289
│test Peris SA│ │ │Cercetare- │ │ │
│ │ │ │Dezvoltare │ │ │
│ │ │ │pentru │ │ │
│ │ │ │Ameliorarea │ │ │
│ │ │ │Creşterea │ │ │
│ │ │ │Suinelor, │ │ │
│ │ │ │Peris │ │ │
──┼─────────────┼──────────┼──────────┼─────────────┼──────────┼──────────┼─────
2│SC Institutul│Balotesti │Ilfov │Institutul de│Balotesti │Ilfov │ 88
│de Cercetare │ │ │Cercetare- │ │ │
│şi Producţie │ │ │Dezvoltare │ │ │
│pentru Pãsãri│ │ │pentru │ │ │
│şi Animale │ │ │Ameliorarea │ │ │
│Mici SA │ │ │şi Creşterea │ │ │
│Balotesti │ │ │Pasarilor, │ │ │
│ │ │ │Balotesti │ │ │
──┼─────────────┼──────────┼──────────┼─────────────┼──────────┼──────────┼─────
3│SC Staţiunea │Tg. Mures │Mures │Staţiunea de │Tg. Mures │Mures │10,34
│de Cercetare │ │ │Cercetare- │ │ │
│şi Producţie │ │ │Dezvoltare │ │ │
│pentru │ │ │pentru │ │ │
│Animale de │ │ │Creşterea │ │ │
│Blana SA, │ │ │Animalelor de│ │ │
│Tg. Mures │ │ │Blana, Tg. │ │ │
│ │ │ │Mures │ │ │
──┼─────────────┼──────────┼──────────┼─────────────┼──────────┼──────────┼─────
4│SC Sericarom │Bucureşti │Bucureşti │Staţiunea de │Bucureşti │Bucureşti │ 53,8
│SA │ │ │Cercetãri │ │ │
│ │ │ │Sericicole, │ │ │
│ │ │ │Baneasa │ │ │
│ │ │ │-Bucureşti- │ │ │
──┼─────────────┼──────────┼──────────┼─────────────┼──────────┼──────────┼─────
5│Societatea │Cristian │Sibiu │Institutul de│Cristian │Sibiu │ 1476
│Comercialã de│ │ │Cercetare- │ │ │
│Cercetare- │ │ │Dezvoltare │ │ │
│Dezvoltare │ │ │pentru │ │ │
│Ruralã │ │ │Montanologie,│ │ │
│"CEDER" SA │ │ │Cristian- │ │ │
│Cristian- │ │ │Sibiu │ │ │
│Sibiu │ │ │ │ │ │
──┼─────────────┼──────────┼──────────┼─────────────┼──────────┼──────────┼─────
6│SC Staţiunea │Iaşi │Iaşi │Staţiunea de │Iaşi │Iaşi │10,73
│de Cercetare │ │ │Cercetare- │ │ │
│pentru │ │ │Dezvoltare │ │ │
│Acvacultura │ │ │pentru │ │ │
│şi Ecologie │ │ │Acvacultura │ │ │
│Acvatica SA │ │ │şi Ecologie │ │ │
│Iaşi │ │ │Acvatica, │ │ │
│ │ │ │Iaşi │ │ │
──┼─────────────┼──────────┼──────────┼─────────────┼──────────┼──────────┼─────
7│SC Supersem │Arad │Arad │Staţiunea de │Arad │Arad │ 311
│SA Arad │ │ │Dezvoltare │ │ │
│ │ │ │pentru │ │ │
│ │ │ │Legumicultura│ │ │
│ │ │ │Arad │ │ │
──┴─────────────┴──────────┴──────────┴─────────────┴──────────┴──────────┴─────





─────────────────
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016