Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   LEGE Nr. 29 din 6 mai 1996  privind bugetul de stat pe anul 1996    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

LEGE Nr. 29 din 6 mai 1996 privind bugetul de stat pe anul 1996

EMITENT: PARLAMENTUL
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL NR. 91 din 6 mai 1996
Parlamentul României adopta prezenta lege.

ART. 1
(1) Bugetul de stat cuprinde resursele financiare mobilizate la dispoziţia statului, repartizate, în principal, pentru realizarea acţiunilor social-culturale, instructiv-educative, asigurarea apãrãrii tarii, ordinii publice şi infaptuirii justiţiei, autoritatea publica, finanţarea unor investiţii şi activitãţi de interes strategic, stimularea producãtorilor agricoli, asigurarea protecţiei şi refacerii mediului înconjurãtor, asigurarea mãsurilor de protecţie socialã aprobate pentru populaţie, realizarea programelor de cercetare.
(2) Bugetul de stat pe anul 1996 se stabileşte la venituri în suma de 16.981,6 miliarde lei, iar la cheltuieli în suma de 20.174,6 miliarde lei, cu un deficit de 3.193,0 miliarde lei.
(3) Sinteza bugetului de stat pe anul 1996, desfasurata la venituri, pe capitole şi subcapitole, iar la cheltuieli pe acţiuni, se prezintã în anexa nr. 1.
(4) Sinteza cheltuielilor bugetului de stat pe anul 1996, cu detalierea pe articole de cheltuieli, se prezintã în anexa nr. 2, iar bugetele ordonatorilor principali de credite sînt prevãzute în anexa nr. 3.
ART. 2
(1) Veniturile bugetului de stat se constituie din venituri curente în suma de 16.973,1 miliarde lei şi venituri din capital în suma de 8,5 miliarde lei.
(2) În cadrul veniturilor curente, veniturile fiscale sînt în suma de 16.568,1 miliarde lei, din care 8.405,4 miliarde lei reprezintã impozitele directe şi 8.162,7 miliarde lei impozitele indirecte.
(3) Impozitele directe se constituie, în principal, din impozitul pe profit în suma de 4.100,0 miliarde lei şi din impozitul pe salarii în suma de 4.152,6 miliarde lei.
(4) În cadrul impozitelor indirecte, taxa pe valoarea adãugatã, accizele şi impozitul pe titeiul din producţia interna şi gazele naturale se stabilesc în suma de 6.809,9 miliarde lei, iar taxele vamale în suma de 1.230,8 miliarde lei.
(5) Veniturile nefiscale se stabilesc în suma de 405,0 miliarde lei şi provin din: vãrsãminte din profitul net al regiilor autonome în suma de 86,0 miliarde lei, vãrsãminte de la instituţiile publice în suma de 133,9 miliarde lei şi diverse venituri în suma de 185,1 miliarde lei.
(6) Veniturile din capital se constituie din valorificarea unor bunuri ale instituţiilor publice în suma de 5,5 miliarde lei şi din valorificarea stocurilor de la rezervele materiale naţionale şi de mobilizare în suma de 3,0 miliarde lei.
ART. 3
Impozitele, taxele şi alte venituri, precum şi actele normative care le reglementeazã, în baza cãrora se fac încasãri în anul 1996 la bugetul de stat şi la bugetele locale, dupã caz, sînt prevãzute în anexa nr. 4.
ART. 4
(1) Încasarea impozitelor, taxelor şi celorlalte venituri ale bugetului de stat şi ale bugetelor locale pe anul 1996 se efectueazã în conformitate cu prevederile din actele normative care reglementeazã aceste resurse financiare, precum şi potrivit dispoziţiilor prezentei legi.
(2) Organizaţiile de nevãzãtori şi de invalizi, asociaţiile persoanelor handicapate şi unitãţile economice ale acestora, precum şi asociaţiile de binefacere se scutesc de plata impozitului pe profit.
(3) Contribuabilii, alţii decît cei mentionati la alineatul precedent, cu un numãr de peste 250 de salariaţi, care au creat locuri de munca protejate, special organizate şi care angajeazã cel puţin 3% persoane care, potrivit legii, sînt considerate handicapate sub aspectul capacitãţii lor fizice şi intelectuale, beneficiazã de reducerea impozitului pe profit, proporţional cu ponderea persoanelor respective în totalul salariaţilor angajaţi.
(4) Producerea şi valorificarea obiectelor şi produselor necesare activitãţii de cult, realizate de unitãţile aparţinînd cultelor religioase, sînt scutite de plata impozitului pe profit.
(5) Se menţin prevederile art. 68 din Legea nr. 64/1991 privind brevetele de invenţie.
(6) Banca Nationala a României efectueazã, la bugetul de stat pe anul 1996, vãrsãminte din profitul net obţinut în anul 1995, într-o cota de 50% din acesta. Cu sumele respective se autorizeaza Guvernul sa efectueze majorarea veniturilor bugetului de stat şi a cheltuielilor de capital la Ministerul Transporturilor şi la Ministerul Apelor, Pãdurilor şi Protecţiei Mediului, pentru cheltuieli şi obiective vizind înlãturarea efectelor calamitãţilor naturale şi pentru consolidarea şi protejarea zonelor calamitate.
ART. 5
(1) În structura economicã, cheltuielile bugetului de stat pe anul 1996 se prezintã astfel:
- miliarde lei -
CHELTUIELI - TOTAL 20.174,6
din care:
1. Cheltuieli curente 18.007,8
din acestea:
a) cheltuieli de personal 5.916,5
b) cheltuieli materiale şi servicii 2.796,7
c) subvenţii 1.874,8
d) prime 896,0
e) transferuri 4.854,7
f) dobinzi aferente datoriei publice 1.360,0
g) sume prevãzute în poziţii globale
ca rezerve 309,1
2. Cheltuieli de capital 1.855,7
3. Împrumuturi de acordat 85,3
4. Rambursãri de credite externe şi
plati de dobinzi şi comisioane
aferente acestora, 225,8
din care:
a) rambursãri de credite externe 129,8
b) plati de dobinzi şi comisioane
la credite externe 96,0
(2) Cheltuielile prevãzute în bugetul de stat pe anul 1996 reprezintã limite maxime, care nu pot fi depasite, iar modificarea lor se face în condiţiile legii. Angajarea, contractarea de lucrãri şi bunuri şi efectuarea de cheltuieli se fac numai cu respectarea prevederilor legale şi în cadrul limitelor aprobate.
(3) În vederea încadrãrii în cheltuielile de personal aprobate, în anul 1996, ordonatorii principali de credite nu vor putea depãşi numãrul mediu de personal prevãzut în anexa nr. 3*). Cheltuielile pentru depasiri, detaşãri, transferãri, prevãzute în bugetele ordonatorilor de credite pe anul 1996, nu pot fi majorate prin virari de credite bugetare.
(4) Cheltuielile pentru deplasãri, detaşãri şi transferãri, cheltuielile de protocol, pentru organizarea de simpozioane, conferinţe, schimburi de experienta, seminarii şi altele asemãnãtoare, pe anul 1996, vor fi stabilite la nivelul celor realizate pe anul 1995, reduse cu 15%.
(5) Posturile vacante existente la data intrãrii în vigoare a prezentei legi, în cadrul numãrului mediu de personal prevãzut în anexa nr. 3, se blocheaza în proporţie de 50%.
(6) Ordonatorii principali de credite au obligaţia ca, în termen de 30 de zile de la data intrãrii în vigoare a prezentei legi, sa propunã Ministerului Finanţelor trecerea la Fondul de rezerva bugetarã la dispoziţia Guvernului a sumelor rezultate din reducerea cheltuielilor prevãzute la alin. (4) şi din blocarea posturilor vacante prevãzute la alin. (5).
*) Anexa nr. 3 se publica ulterior şi se difuzeazã celor interesaţi.
ART. 6
(1) Cheltuielile pentru autoritãţile publice se stabilesc în suma de 791,8 miliarde lei. Din totalul acestor cheltuieli se stabilesc:
a) 21,4 miliarde lei pentru Senat şi 67,1 miliarde lei pentru Camera Deputaţilor. Veniturile extrabugetare realizate de Camera Deputaţilor vor fi reţinute integral de cãtre aceasta, pentru acoperirea unor cheltuieli curente şi de capital aferente acţiunilor şi activitãţilor extrabugetare. Administrarea, contabilizarea şi raportarea veniturilor şi a cheltuielilor respective se vor realiza în regim extrabugetar, iar disponibilitãţile de la finele anului se vor reporta în anul urmãtor, pentru a fi cheltuite cu aceleaşi destinaţii;
b) 11,1 miliarde lei pentru Preşedinţia României şi 459,5 miliarde lei pentru organele autoritãţii executive, din care 34,6 miliarde lei pentru Guvern şi 424,9 miliarde lei pentru ministere şi celelalte organe de specialitate ale administraţiei publice centrale;
c) 180,2 miliarde lei pentru autoritãţile judecãtoreşti;
d) 44,9 miliarde lei pentru Curtea de Conturi, 1,8 miliarde lei pentru Curtea Constituţionalã, 3,2 miliarde lei pentru Consiliul Legislativ şi 2,6 miliarde lei pentru Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare.
(2) În bugetul Ministerului Justiţiei se cuprind şi veniturile realizate din vînzarea timbrului judiciar, potrivit <>Ordonanţei Guvernului nr. 32/1995 , aprobatã prin Legea nr. 106/1995. Sumele încasate din aceste venituri vor fi utilizate potrivit destinaţiilor stabilite de <>Ordonanta Guvernului nr. 32/1995 .
ART. 7
(1) Cheltuielile pentru apãrarea tarii se stabilesc în suma de 1.939,0 miliarde lei. Pentru participarea armatei romane în cadrul Programului Parteneriat pentru Pace şi la operaţiunile de menţinere a pãcii se stabilesc cheltuieli în suma de 14,6 miliarde lei. La capitolul "Apãrare" sînt prevãzute inclusiv cheltuielile privind asigurarea interoperabilitatii în cadrul acţiunilor de integrare euroatlantica.
(2) Cheltuielile pentru ordinea publica şi siguranta nationala se stabilesc în suma de 1.481,0 miliarde lei.
(3) În cheltuielile prevãzute la alin. (1) şi (2) nu sînt cuprinse cheltuielile de personal aferente instituţiilor militare de învãţãmînt superior şi ale şcolilor de maiştri militari şi subofiteri din reţeaua Ministerului Apãrãrii Naţionale şi a Ministerului de Interne, care se finanţeazã de la acţiunea "Învãţãmînt".
(4) Veniturile în lei şi în valuta încasate de Ministerul Apãrãrii Naţionale, Ministerul de Interne şi celelalte componente ale forţelor armate din valorificarea în ţara şi/sau la export a unor bunuri aflate în dotare, precum şi din diferite prestãri de servicii, vor fi reţinute integral de cãtre acestea, ca mijloace extrabugetare, pentru finanţarea cheltuielilor materiale şi de capital, în conformitate cu normele privind finanţele publice.
(5) Din sumele în lei şi în valuta încasate, potrivit legii, din amenzi şi confiscari de sume şi bunuri de cãtre personalul unitãţilor de poliţie, graniceri, pompieri şi jandarmi, dupã recuperarea tuturor cheltuielilor efectuate cu valorificarea, conservarea, expertizarea şi transportul bunurilor confiscate, o cota de 25% se va retine de cãtre Ministerul de Interne, ca mijloace extrabugetare, pentru a fi folosite la finanţarea cheltuielilor materiale şi de capital, specifice dotãrilor operative, în conformitate cu normele privind finanţele publice.
(6) Veniturile în valuta, încasate de Ministerul Apãrãrii Naţionale din operaţiunile de participare la Parteneriatul pentru Pace sau din alte surse, vor fi reţinute integral de cãtre acesta, ca mijloace extrabugetare, pentru finanţarea cheltuielilor materiale şi de capital.
(7) Instituţiile publice prevãzute la alin. (4), (5) şi (6) vor raporta, prin dãrile de seama trimestriale şi anuale, modul de constituire a veniturilor şi de efectuare a cheltuielilor menţionate mai sus.
ART. 8
Cheltuielile pentru acţiunile social-culturale, ce se finanţeazã de la bugetul de stat, se stabilesc în suma de 6.370,7 miliarde lei, din care: 3.545,2 miliarde lei reprezintã cheltuielile de personal, 813,9 miliarde lei cheltuieli materiale şi servicii, 203,5 miliarde lei pentru alocaţii în completarea veniturilor proprii ale instituţiilor publice, 1.302,9 miliarde lei transferuri, 422,4 miliarde lei pentru cheltuieli de capital şi 82,8 miliarde lei pentru rambursãri de credite externe şi plati de dobinzi şi comisioane aferente acestora.
ART. 9
(1) Cheltuielile pentru învãţãmînt, finanţate de la bugetul de stat, sînt în suma de 3.004,7 miliarde lei, din care: 2.185,2 miliarde lei reprezintã cheltuieli de personal, 423,5 miliarde lei cheltuieli materiale şi servicii, 35,2 miliarde lei subvenţii, 144,0 miliarde lei transferuri, 214,3 miliarde lei cheltuieli de capital şi 2,5 miliarde lei plati de dobinzi şi comisioane aferente creditelor externe.
(2) Veniturile proprii realizate de unitãţile de învãţãmînt în conformitate cu prevederile <>Legii învãţãmîntului nr. 84/1995 , inclusiv disponibilitãţile Fondului special pentru învãţãmînt la finele anului 1995, care rãmîn la dispoziţia Ministerului Învãţãmîntului, precum şi cheltuielile ce se pot efectua din acestea, la nivelul a 168,0 miliarde lei, sînt prevãzute în anexa la bugetul Ministerului Învãţãmîntului.
ART. 10
(1) Cheltuielile pentru sãnãtate, finanţate de la bugetul de stat, sînt în suma de 1.758,4 miliarde lei, din care: 1.276,2 miliarde lei reprezintã cheltuieli de personal, 265,0 miliarde lei cheltuieli materiale şi servicii, 0,5 miliarde lei transferuri, 140,0 miliarde lei cheltuieli de capital şi 76,7 miliarde lei pentru rambursãri de credite externe şi plati de dobinzi şi comisioane aferente acestora.
(2) Suma de 0,5 miliarde lei pentru transferuri prevãzutã la alin. (1) este destinatã pentru susţinerea activitãţii Societãţii Naţionale de Cruce Roşie.
ART. 11
(1) Cheltuielile pentru cultura, religie şi acţiuni privind activitatea sportiva şi de tineret, finanţate de la bugetul de stat, sînt în suma de 398,0 miliarde lei, din care: pentru acţiunile de cultura 273,4 miliarde lei, sprijinirea cultelor religioase 35,3 miliarde lei, activitatea sportiva şi de tineret 75,6 miliarde lei, precum şi pentru cheltuieli de administraţie şi servicii publice descentralizate 13,7 miliarde lei.
(2) Instituţiile de cultura şi arta, care în anul 1996 vor fi finanţate integral sau parţial de la bugetul de stat prin Ministerul Culturii, sînt cele prevãzute în anexele la bugetul Ministerului Culturii.
(3) Din sumele alocate pentru achiziţii de cãrţi şi publicaţii, Ministerul Culturii poate efectua achiziţii şi pentru dotarea bibliotecilor publice din subordinea autoritãţilor administraţiei publice locale.
(4) În limita fondurilor repartizate prin bugetul de stat, Ministerul Culturii finanţeazã şi lucrãri de proiectare, conservare, restaurare, consolidare şi punere în valoare a monumentelor istorice aparţinînd instituţiilor publice de subordonare centrala şi celor de subordonare localã, precum şi a celor aparţinînd cultelor religioase.
(5) Din sumele alocate pentru achiziţii de bunuri şi alte cheltuieli de investiţii, Ministerul Culturii poate efectua şi achiziţii de case memoriale, precum şi de terenuri situate în situri istorice de importanta deosebita.
(6) În anul 1996, de la data intrãrii în vigoare a prezentei legi, numãrul de posturi din unitãţile de cult cu venituri mici sau fãrã venituri, care beneficiazã de o contribuţie la nivelul a doua salarii de baza minime brute pe ţara, prevãzut la <>art. 1 alin. (1) din Ordonanta Guvernului nr. 38/1994 privind stabilirea unor forme de sprijin financiar pentru unitãţile de cult cu venituri mici sau fãrã venituri şi acordarea de indemnizaţii unor ierarhi şi cadre din conducerea cultelor, aprobatã prin Legea nr. 130/1994, se poate majorã, cu acordul Secretariatului de Stat pentru Culte, la maximum 3.000 de posturi, Guvernul urmînd sa introducã modificãrile corespunzãtoare în bugetul Secretariatului de Stat pentru Culte şi în bugetul de stat pe anul 1996, pe seama Fondului de rezerva bugetarã la dispoziţia Guvernului.
ART. 12
Cheltuielile pentru asistenta socialã, alocaţii, pensii, ajutoare şi indemnizaţii finanţate de la bugetul de stat sînt în suma de 1.209,7 miliarde lei, din care: alocaţii de stat pentru copii 582,3 miliarde lei, pensii militari 268,4 miliarde lei şi pensii, ajutoare, indemnizaţii şi sporuri I.O.V.R., veterani de rãzboi şi pentru alte categorii de beneficiari 266,4 miliarde lei.
ART. 13
Cheltuielile pentru servicii şi dezvoltare publica şi locuinţe se stabilesc în suma de 202,0 miliarde lei, din care 50,0 miliarde lei cu destinaţia construirii de locuinţe pentru tineri şi familiile ţinere, potrivit legii.
ART. 14
Cheltuielile pentru mediu şi ape, prevãzute în bugetul de stat, sînt în suma de 157,8 miliarde lei.
ART. 15
(1) Cheltuielile din bugetul de stat pentru domeniul economic se stabilesc în suma de 4.594,5 miliarde lei, din care: 223,8 miliarde lei cheltuieli de personal, 233,2 miliarde lei cheltuieli materiale şi servicii, 1.521,3 miliarde lei pentru subvenţii, 896,0 miliarde lei pentru prime, 1.043,2 miliarde lei pentru transferuri, 600,9 miliarde lei pentru cheltuieli de capital şi 76,1 miliarde lei pentru rambursãri de credite externe şi plati de dobinzi şi comisioane.
(2) Cheltuielile bugetului de stat pentru acţiunile economice cuprind:
a) 1.776,3 miliarde lei pentru agricultura, silvicultura, irigaţii, desecãri şi combaterea eroziunii solului, cheltuieli de capital; subvenţiile de orice fel, prevãzute în bugetul Ministerului Agriculturii şi Alimentaţiei, destinate sprijinirii agriculturii, în condiţiile reglementãrilor în vigoare, se executa şi prin serviciile descentralizate ale ministerului, care au calitatea de ordonatori secundari de credite;
b) cheltuielile pentru industrie în suma de 1.539,3 miliarde lei, din care: 922,5 miliarde lei pentru subvenţii pe produse, 199,8 miliarde lei transferuri în sectorul extractiv şi sectorul prospecţiuni şi lucrãri geologice pentru descoperirea de resurse minerale, 60,0 miliarde lei pentru plata la intern a contravalorii livrãrilor de echipamente şi prestãri de servicii pentru Centrala Termoelectrica PUCHENG - China, reprezentind ratele scadente în anul 1996 la creditul fãrã dobinda acordat României de cãtre Republica Populara Chineza în anul 1970, 90,0 miliarde lei prospecţiuni şi lucrãri geologice pentru descoperirea de resurse minerale, iar pentru cheltuieli de capital 257,8 miliarde lei;
c) cheltuielile pentru transporturi şi comunicaţii în suma de 950,0 miliarde lei, din care 941,9 miliarde lei pentru transferuri privind activitãţi în domeniul drumurilor naţionale şi podurilor, infrastructurii cãilor ferate, administrãrii aeroporturilor, navigaţiei, subvenţii pentru transportul în comun cu metroul şi pentru transportul de cãlãtori şi mãrfuri în Delta Dunãrii, cheltuieli de capital în transporturi şi comunicaţii, precum şi rambursãri de credite externe şi plati de dobinzi şi comisioane;
d) 83,1 miliarde lei pentru constituirea stocurilor pentru rezerve materiale naţionale şi de mobilizare.
(3) Din sumele încasate, potrivit legii, de cãtre Agenţia Nationala Sanitar-Veterinara o cota de 25% se va retine de cãtre Ministerul Agriculturii şi Alimentaţiei, ca mijloace extrabugetare, pentru finanţarea cheltuielilor materiale şi de capital specifice activitãţii Agenţiei Naţionale Sanita-Veterinare şi Centrului Naţional de Reproducţie şi Selecţie a Animalelor, în conformitate cu normele privind finanţele publice.
ART. 16
Pentru finanţarea Programului naţional de cercetare-dezvoltare, a altor lucrãri de cercetare fundamentalã, aplicativa şi dezvoltare tehnologicã, precum şi a celorlalte activitãţi de cercetare-dezvoltare, se aloca suma de 518,1 miliarde lei, din care 90,0 miliarde lei pentru cofinantarea unor activitãţi de dezvoltare tehnologicã, transfer tehnologic şi valorificarea rezultatelor, suma care se utilizeazã potrivit dispoziţiilor legale.
ART. 17
În anul 1996, cheltuielile destinate stimulãrii producţiei de export şi a exportului se stabilesc în suma de 130,0 miliarde lei, din care:
a) 120,0 miliarde lei destinate stabilizarii ratei dobinzii la creditele pe termen scurt, mediu şi lung acordate de Banca de Export-Import a României - S.A. şi de bãncile comerciale pentru producţia de export şi pentru exportul de maşini, utilaje, instalaţii complexe şi executarea de obiective în strãinãtate, precum şi pentru alte exporturi creditate pe termen scurt, efectuate în anii 1995 şi 1996, potrivit prevederilor legale;
b) 10,0 miliarde lei cheltuieli pentru asigurarea, în numele şi în contul statului, a creditelor de export acordate în anul 1996; eventualele disponibilitati se pot utiliza pentru stabilizarea ratei dobinzii la creditele bancare potrivit prevederilor lit.a).
ART. 18
(1) Cheltuielile pentru datoria publica se stabilesc în suma de 1.360,0 miliarde lei, din care: 1.235,7 miliarde lei dobinzi la datoria publica interna, 24,3 miliarde lei dobinzi aferente datoriei publice externe care, potrivit reglementãrilor legale, se plãtesc de la bugetul de stat şi 100,0 miliarde lei cheltuieli ocazionate de emisiunea şi plasarea titlurilor de stat şi de riscul garanţiilor acordate de stat în condiţiile legii.
(2) Guvernul, prin Ministerul Finanţelor, este autorizat sa contracteze împrumuturi de stat pentru finanţarea deficitelor bugetului de stat, din anii anteriori şi din anul 1996, pînã la nivelul înregistrat la finele fiecãrui an.
ART. 19
(1) Împrumuturile acordate pentru finalizarea unor obiective aprobate prin convenţii bilaterale şi acorduri interguvernamentale sînt în suma de 85,3 miliarde lei.
(2) Guvernul va acţiona pentru recuperarea creanţelor din participarea la realizarea obiectivelor aprobate prin convenţii bilaterale şi acorduri interguvernamentale, urmãrindu-se, prin negocieri, obţinerea unor termene cît mai scurte de încasare a drepturilor cuvenite partii romane, în interiorul termenelor prevãzute pentru terminarea livrãrilor româneşti cãtre beneficiari.
ART. 20
La partea de cheltuieli a bugetului de stat se stabilesc şi se utilizeazã, pe baza de hotãrîri ale Guvernului:
a) Fondul de redresare financiarã la dispoziţia Guvernului, în suma de 250,0 miliarde lei;
b) Fondul de rezerva bugetarã la dispoziţia Guvernului, în suma de 44,1 miliarde lei, care se foloseşte pentru finanţarea unor acţiuni şi sarcini intervenite în cursul anului în bugetul de stat şi în bugetele locale, cu menţinerea echilibrului bugetar. Alocarea de sume din Fondul de rezerva bugetarã la dispoziţia Guvernului pentru bugetele locale se face prin majorarea sumelor defalcate din impozitul pe salarii sau a transferurilor de la bugetul de stat la bugetele locale, dupã caz;
c) Fondul de intervenţie la dispoziţia Guvernului, în suma de 10,0 miliarde lei, pentru înlãturarea efectelor unor calamitati naturale. Acest fond poate fi majorat de cãtre Guvern din fondul de rezerva bugetarã la dispoziţia acestuia, în funcţie de necesitãţile asigurãrii sumelor pentru înlãturarea efectelor calamitãţilor naturale;
d) Fondul la dispoziţia Guvernului României pentru relaţiile cu Republica Moldova, în suma de 5,0 miliarde lei.
ART. 21
(1) În cadrul cheltuielilor bugetului de stat se stabileşte suma de 353,5 miliarde lei, reprezentind alocaţii din bugetele unor ministere pentru completarea veniturilor proprii ale instituţiilor publice subordonate, la care finanţarea cheltuielilor de funcţionare şi de investiţii se asigura, potrivit legii, din venituri extrabugetare şi alocaţii acordate de la buget.
(2) Veniturile proprii, alocaţiile din bugetele ministerelor şi cheltuielile acestor instituţii publice, precum şi intrãrile de credite externe sînt prevãzute în anexa la bugetul fiecãrui minister.
ART. 22
(1) Pentru sprijinirea activitãţii organizaţiilor nepolitice ale cetãţenilor aparţinînd minoritãţilor naţionale, se aloca, în anul 1996, transferuri de la bugetul de stat, prin bugetul Secretariatului General al Guvernului, în suma de 3.500,0 milioane lei. Suma alocata este destinatã sa acopere parţial cheltuielile ocazionate de: funcţionarea şi dotarea minima a sediilor, activitatea de presa, carte, publicaţii proprii, acţiuni culturale, ştiinţifice, simpozioane şi alte asemenea manifestãri organizate în ţara, precum şi pentru unele acţiuni în strãinãtate.
(2) Din suma de 3.500,0 milioane lei prevãzutã la alin. (1), 3.194,0 milioane lei vor fi folosite pentru activitãţile de la alin. (1), iar suma de 306,0 milioane lei pentru finanţarea unor programe şi proiecte în cadrul "Campaniei europene pentru combaterea rasismului, xenofobiei, antisemitismului şi intolerantei".
(3) Pentru sprijinirea activitãţii romanilor din afarã graniţelor se aloca, în anul 1996, transferuri de la bugetul de stat, puse la dispoziţia Consiliului pentru Problemele Romanilor de Pretutindeni şi derulate prin bugetul Secretariatului General al Guvernului, în suma de 2.500,0 milioane lei.
(4) Pentru promovarea imaginii şi a intereselor româneşti peste hotare se aloca, în anul 1996, transferuri de la bugetul de stat, puse la dispoziţia Departamentului Informaţiilor Publice şi derulate prin bugetul Secretariatului General al Guvernului, în suma de 1.533,0 milioane lei.
(5) Pentru realizarea de acţiuni cu caracter ştiinţific şi social-cultural, în situaţii justificate, din sumele alocate la capitolul "Cultura, religie şi acţiuni privind activitatea sportiva şi de tineret", Secretariatul General al Guvernului poate efectua cheltuieli în limita sumei de 1.557,0 milioane lei prin instituţii, asociaţii sau alte persoane juridice, pe baza de selecţie a ofertelor, cu respectarea criteriilor de competitivitate.
(6) Modul de repartizare şi de utilizare a sumelor destinate acţiunilor prevãzute în prezentul articol se aproba prin hotãrîre a Guvernului, initiata de Secretariatul General al Guvernului, la propunerea Departamentului Informaţiilor Publice, Consiliului pentru Minoritãţile Naţionale, Comitetului Permanent al Congresului Spiritualitatii Româneşti, Consiliului pentru Problemele Romanilor de Pretutindeni, Forumului Organizaţiilor Cultural-Ştiinţifice şi Sociale Româneşti şi a altor instituţii interesate, dupã caz.
ART. 23
(1) În anul 1996, Oficiul de Stat pentru Invenţii şi Mãrci va putea utiliza o cota de 23% din veniturile în lei şi în valuta, obţinute din înregistrarea nationala de mãrci şi denumiri de origine, din examinarea de mãrci internaţionale, din taxele pentru cererile de brevet de invenţie şi pentru brevetele de invenţie, cît şi din taxele pentru desenele şi modelele industriale, în regim extrabugetar, pentru destinatiile prevãzute de <>Legea nr. 120/1992 privind taxele pentru cererile de brevet de invenţie şi pentru brevetele de invenţie, <>Hotãrîrea Guvernului nr. 274/1991 privind taxele cu privire la mãrci de fabrica, de comerţ şi de serviciu, precum şi la denumiri de origine a produselor, <>Legea nr. 129/1992 privind protecţia desenelor şi modelelor industriale.
(2) Disponibilitãţile înregistrate la finele anului, în lei şi în valuta, din sumele reţinute potrivit alin. (1), se reporteazã în anul urmãtor, urmînd a fi utilizate pentru aceleaşi destinaţii prevãzute de reglementãrile în vigoare.
ART. 24
(1) În vederea încadrãrii în limita aprobatã pentru deficitul bugetului de stat, creditele bugetare ale ordonatorilor de credite, aprobate pe anul 1996, se blocheaza în proporţie de 4,5% din prevederile anuale. Sumele blocate pot fi angajate şi utilizate de cãtre ordonatorii de credite numai dupã deblocarea acestora, începînd cu luna septembrie 1996, cu aprobarea primului-ministru, în funcţie de realizarea veniturilor bugetului de stat şi de asigurarea finanţãrii externe a deficitului bugetar, pe baza cererilor justificate ale ordonatorilor principali de credite, cu avizul Ministerului Finanţelor.
(2) Sînt exceptate de la prevederile alin. (1) urmãtoarele cheltuieli: dobinzile aferente datoriei publice, transferurile, rezervele, împrumuturile, rambursarile de credite externe şi plãţile de dobinzi şi comisioanele aferente acestora, precum şi cele cu medicamentele.
(3) Ordonatorii de credite bugetare au obligaţia sa încheie contracte cu antreprenorii, constructorii şi furnizorii de bunuri sau servicii pentru activitatea anului 1996, numai în limita creditelor bugetare aprobate asupra cãrora nu acţioneazã mãsura blocarii.
(4) Pentru contractele perfectate în anii anteriori se vor încheia acte adiţionale pentru activitatea anului 1996, în condiţiile alineatului precedent.
(5) Ordonatorii de credite vor putea angaja personal pe posturile vacante, cu încadrare în numãrul mediu de personal aprobat a se finanta în anul 1996, numai în limita cheltuielilor de personal prevãzute prin buget şi neblocate.
ART. 25
(1) În anul 1996, din impozitul pe salarii se vor stabili şi incasa la bugetele locale sume defalcate din acest venit cuvenit bugetului de stat, reprezentind 1.600,6 miliarde lei, potrivit anexei nr. 5.
(2) În anul 1996 se acorda transferuri din bugetul de stat la bugetele locale în suma de 1.641,0 miliarde lei, potrivit anexei nr. 6, cu urmãtoarele destinaţii:
a) asigurarea protecţiei sociale vizind energia termica livrata populaţiei, la care prin cumularea preţului cu ridicatã al producãtorilor cu tariful de distribuţie se depãşeşte nivelul maxim al preţului de livrare stabilit pentru populaţie, cu excepţia preţului cu ridicatã al energiei termice livrate de Regia Autonomã de Electricitate "Renel" în calitate de producãtor, precum şi asigurarea functionalitatii serviciilor de transport urban în comun, de cãlãtori, potrivit dispoziţiilor legale, care pot fi acoperite în completare şi din venituri proprii şi din sume defalcate din impozitul pe salarii;
b) cheltuieli de capital la obiective şi lucrãri de investiţii în continuare sau noi, de natura celor prevãzute în anexa nr. 7, integral sau în completarea surselor proprii, a altor fonduri legal constituite pentru finanţarea unor astfel de investiţii şi a alocaţiilor aprobate cu aceasta destinaţie prin bugetele locale.
(3) Consiliile locale şi judeţene vor asigura, cu prioritate, din transferurile aprobate pentru cheltuieli de capital, resursele financiare necesare executãrii obiectivelor şi lucrãrilor de investiţii, de natura celor prevãzute în anexa nr. 7, la care cel puţin jumãtate din fondurile de finanţare reprezintã contribuţia gratuita din strãinãtate, precum şi pe cele necesare continuãrii şi finalizarii obiectivelor şi lucrãrilor de aceeaşi natura, corelat cu duratele de execuţie aprobate.
(4) Categoriile de venituri şi cheltuieli aferente bugetelor locale ale comunelor, oraşelor, municipiilor şi judeţelor pe anul 1996 sînt cuprinse în anexa nr. 8.
ART. 26
(1) Cheltuielile pentru întreţinere şi gospodãrie, cele pentru reparaţii curente şi capitale aferente unitãţilor de învãţãmînt preuniversitar şi cheltuielile materiale şi cele privind prestãrile de servicii, cu excepţia medicamentelor şi a materialelor sanitare, aferente unitãţilor sanitare, ale cãror limite minime pe acţiuni sînt cuprinse în anexa nr. 9, se vor asigura, pentru instituţiile publice respective, din bugetul local al unitãţii administrativ-teritoriale de care aparţin.
(2) Categoriile de instituţii publice şi de acţiuni din domeniile învãţãmîntului preuniversitar şi sãnãtãţii, ale cãror cheltuieli se vor asigura din bugetele locale în condiţiile alineatului precedent, sînt cuprinse în anexa nr. 10.
(3) Veniturile realizate în condiţiile prevederilor <>Ordonanţei Guvernului nr. 22/1992 privind finanţarea ocrotirii sãnãtãţii, aprobatã prin <>Legea nr. 114/1992 , de cãtre instituţiile de sãnãtate prevãzute în anexa nr. 10, rãmîn la dispoziţia acestora şi pot fi utilizate pentru finanţarea unor cheltuieli materiale, prestãri de servicii şi dotãri ale acestora, potrivit bugetului fondului special de venituri şi cheltuieli aprobat fiecãrei instituţii publice de cãtre Ministerul Sãnãtãţii, prin direcţiile sanitare teritoriale.
ART. 27
Sumele defalcate din impozitul pe salarii şi transferurile din bugetul de stat la bugetele locale, stabilite şi aprobate potrivit anexelor nr. 5 şi 6, precum şi limitele de cheltuieli aprobate pentru învãţãmînt şi sãnãtate cuprinse în anexa nr. 9, se repartizeazã în cadrul sumelor aprobate pe total judeţ, municipiul Bucureşti şi sectorul agricol Ilfov, pe comune, oraşe, municipii, sectoare ale municipiului Bucureşti şi consiliile judeţelor, municipiului Bucureşti şi al sectorului agricol Ilfov, de cãtre consiliul judeţean împreunã cu direcţia generalã a finanţelor publice şi controlului financiar de stat, dupã consultarea primarilor şi a reprezentanţilor consiliilor locale.
ART. 28
(1) La propunerea justificatã a ordonatorilor principali de credite, în funcţie de derularea procesului investitional şi de evoluţia preţurilor, se autorizeaza Guvernul, prin Ministerul Finanţelor, sa aprobe, pînã la 31 octombrie 1996, modificãri valorice în listele de investiţii, anexe la bugetele ministerelor şi ale celorlalte organe de specialitate ale administraţiei publice centrale, cu excepţia majorãrii poziţiei "Achiziţii de bunuri, dotãri independente şi alte cheltuieli de investiţii", cu încadrarea în volumul cheltuielilor de capital aprobate la capitolul respectiv.
(2) Listele de investiţii, anexe la bugetele locale, precum şi modificarea acestora în condiţiile alineatului precedent se aproba de cãtre fiecare autoritate publica localã, cu avizul organelor teritoriale ale Ministerului Finanţelor.
ART. 29
Veniturile şi cheltuielile bugetului Fondului special pentru sãnãtate pe anul 1996, constituit în baza <>Legii nr. 114/1992 , se stabilesc potrivit anexei nr. 11.
ART. 30
(1) Veniturile şi cheltuielile bugetului Fondului de risc şi accident pentru protecţia specialã a persoanelor handicapate pe anul 1996, stabilite în baza <>Legii nr. 53/1992 , cu modificãrile ulterioare, sînt prevãzute în anexa nr. 12.
(2) Sumele ce se vor incasa în anul 1996 din restantele anilor anteriori se vor utiliza pentru efectuarea cheltuielilor prevãzute în bugetul Fondului de risc şi accident pentru protecţia specialã a persoanelor handicapate.
(3) Se aloca suma de 275,0 miliarde lei transferuri de la bugetul de stat pentru echilibrarea bugetului Fondului de risc şi accident pentru protecţia specialã a persoanelor handicapate.
ART. 31
Veniturile şi cheltuielile bugetului Fondului special pentru dezvoltarea şi modernizarea punctelor de control pentru trecerea frontierei, precum şi a celorlalte unitãţi vamale, pe anul 1996, stabilite în baza <>Legii nr. 8/1994 , precum şi a prevederilor referitoare la nivelul comisionului pentru servicii vamale aprobat prin legile speciale de ratificare a acordurilor internaţionale, sînt prevãzute în anexa nr. 13.
ART. 32
(1) Veniturile şi cheltuielile bugetului Fondului special pentru dezvoltarea sistemului energetic pe anul 1996, stabilite în baza <>Ordonanţei Guvernului nr. 29/1994 , aprobatã prin Legea nr. 136/1994, sînt cuprinse în anexa nr. 14.
(2) Pentru anul 1996, Fondul special pentru dezvoltarea sistemului energetic se poate utiliza şi pentru finanţarea continuãrii lucrãrilor la Centrala Nuclearo-Electrica Cernavoda.
ART. 33
Veniturile şi cheltuielile bugetului Fondului special pentru dezvoltarea şi modernizarea drumurilor publice pe anul 1996, constituit în baza <>Legii nr. 13/1994 , sînt prevãzute în anexa nr. 15.
ART. 34
(1) Veniturile şi cheltuielile bugetului Fondului special pentru protejarea asiguraţilor pe anul 1996 se stabilesc în suma de 1,5 miliarde lei, potrivit anexei nr. 16.
(2) Veniturile Fondului special pentru protejarea asiguraţilor se constituie prin aplicarea unei cote de 0,5% asupra volumului de prime brute încasate potrivit <>Legii nr. 136/1995 privind asigurãrile şi reasigurarile în România.
(3) Fondul special pentru protejarea asiguraţilor se utilizeazã pentru plata despãgubirilor datorate în caz de faliment al societãţilor de asigurare.
(4) Gestionarea Fondului special pentru protejarea asiguraţilor se face de cãtre Ministerul Finanţelor, iar eventualele disponibilitati rãmase nefolosite la finele anului se reporteazã în anul urmãtor cu aceeaşi destinaţie. Ministerul Finanţelor va elabora norme referitoare la constituirea fondului, termenele de vãrsare, penalitãţile de intirziere, utilizarea şi gestionarea acestui fond.
ART. 35
Veniturile şi cheltuielile bugetului Fondului special pentru pensia suplimentarã a pensionarilor militari pe anul 1996, stabilite potrivit dispoziţiilor legale, sînt prevãzute în anexa nr. 17.
ART. 36
(1) Veniturile şi cheltuielile bugetului Fondului special pentru plata pensiilor şi a altor drepturi de asigurãri sociale ale agricultorilor pe anul 1996, constituite şi utilizate în baza <>Legii nr. 80/1992 , republicatã, sînt prevãzute în anexa nr. 18.
(2) Sumele ce se vor incasa în anul 1996 din restantele anilor anteriori se vor utiliza pentru efectuarea cheltuielilor prevãzute în bugetul Fondului special pentru plata pensiilor şi a altor drepturi de asigurãri sociale ale agricultorilor.
(3) Se aloca suma de 340,6 miliarde lei transferuri de la bugetul de stat pentru echilibrarea bugetului Fondului special pentru plata pensiilor şi a altor drepturi de asigurãri sociale ale agricultorilor.
ART. 37
Soldul bugetului Fondului special pentru cercetare-dezvoltare, rãmas neconsumat la 31 decembrie 1995, precum şi sumele datorate de cãtre agenţii economici la acest fond pentru perioada de pînã la 31 decembrie 1994 se fac venit la bugetul de stat. Regularizarea eventualelor sume vãrsate, necuvenite Fondului special pentru cercetare-dezvoltare, se efectueazã cu bugetul de stat, pe baza documentelor justificative prezentate de agenţii economici, iar sumele rãmase neachitate la finele anului 1995 din bugetul Fondului special pentru cercetare-dezvoltare se suporta din bugetul aprobat Ministerului Cercetãrii şi Tehnologiei.
ART. 38
(1) Regiile autonome şi societãţile comerciale pot efectua, anual, în limita unei cote de pînã la 1,5% aplicatã asupra fondului de salarii realizat anual, cheltuieli care sînt deductibile la calculul profitului impozabil, pentru funcţionarea corespunzãtoare a unor activitãţi sau unitãţi aflate în administrarea acestora potrivit legii, şi anume: grãdiniţe, crese, dispensare, cabinete medicale, muzee, cantine, baze sportive, cluburi, cãmine de nefamilisti, precum şi pentru şcolile pe care le au sub patronaj.
(2) În limita cotei prevãzute la alin. (1), unitãţile menţionate pot aloca sume şi pentru acoperirea unei pãrţi din cheltuielile ocazionate de: procurarea unor daruri pentru copiii salariaţilor; acoperirea parţialã a costului transportului la şi de la locul de munca al salariaţilor; suportarea parţialã a costului biletelor de tratament sau de odihna pentru salariaţii proprii şi membrii de familie ai acestora, inclusiv a transportului; acordarea de ajutoare unor salariaţi care au suferit pierderi însemnate în gospodãriile proprii datoritã calamitãţilor naturale, precum şi pentru acoperirea unei pãrţi din cheltuieli, în cazul unor boli grave sau incurabile.
(3) Cheltuielile de natura celor prevãzute la alin. (1) şi (2), inclusiv cele suportate din transferurile pentru protecţia socialã acordate regiilor autonome care produc şi comercializeazã produse subvenţionate de la bugetul de stat, se prevãd în bugetele de venituri şi cheltuieli ale acestora, la nivelul stabilit şi aprobat de cãtre Guvern.
(4) Veniturile de natura celor menţionate la alin. (2), realizate de salariaţi, nu se supun impozitãrii.
ART. 39
(1) Agenţii economici plãtitori de impozit pe profit pot efectua cheltuieli de protocol, reclama şi publicitate, deductibile din profitul impozabil, în limita unei cote de 3% aplicatã asupra diferenţei rezultate dintre totalul veniturilor încasate şi al cheltuielilor aferente, inclusiv accizele.
(2) În cazul regiilor autonome, cheltuielile de protocol, reclama şi publicitate se aproba, în limita cotei menţionate la alineatul precedent, de cãtre Guvern, consiliile locale sau judeţene, dupã caz, o data cu bugetele de venituri şi cheltuieli ale regiilor respective.
ART. 40
(1) Execuţia bugetului de venituri şi cheltuieli privind Fondul pentru plata ajutorului de şomaj şi Fondul pentru plata pensiei suplimentare se efectueazã prin contul general al trezoreriei statului, potrivit art. 1 şi 2 din Ordonanta Guvernului nr. 66/1994 privind formarea şi utilizarea resurselor derulate prin trezoreria statului, republicatã. Pentru disponibilitãţile provenite din anii precedenti şi din anul curent, aflate în conturile fondurilor respective, se acorda dobinda potrivit reglementãrilor în vigoare.
(2) Deficitul bugetului asigurãrilor sociale de stat pe anul 1996 se finanţeazã temporar, fãrã dobinda, din disponibilitãţile aflate în contul general al trezoreriei statului, în condiţiile prevederilor art. 5 din Ordonanta Guvernului nr. 66/1994, republicatã.
ART. 41
Încasãrile din restituirea împrumuturilor acordate de la bugetul de stat pentru înfiinţarea corpurilor gardienilor publici, potrivit prevederilor <>Legii nr. 26/1993 privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea Corpului gardienilor publici, se fac venit la bugetul propriu al consiliului judeţean, municipiului Bucureşti şi sectorul agricol Ilfov, dupã caz, în care scop organele financiare ale consiliilor respective vor urmãri încasarea acestor sume, potrivit convenţiilor încheiate cu corpurile gardienilor publici.
ART. 42
(1) Ordonatorii principali şi secundari de credite vor aproba şi vor transmite instituţiilor publice din subordine bugetele pe structura de cheltuieli prevãzutã în anexa nr. 3, în termen de 15 zile de la data intrãrii în vigoare a prezentei legi.
(2) În cadrul termenului prevãzut la alin. (1), Guvernul va aproba bugetele de venituri şi cheltuieli ale regiilor autonome, pe anul 1996, la propunerea ministerelor şi a altor organe centrale coordonatoare, cu avizul Ministerului Finanţelor.
(3) Consiliile locale şi consiliile judeţene, dupã caz, vor definitiva şi aproba bugetele locale şi bugetele regiilor autonome din subordine în termen de 30 de zile de la intrarea în vigoare a prezentei legi.
ART. 43
Ordonatorii principali de credite au obligaţia de a analiza lunar situaţia creditelor aprobate prin bugetul de stat pe anul 1996 pentru care, în baza unor dispoziţii legale sau a altor cauze, acţiunile şi sarcinile au fost ori pot fi anulate sau aminate şi de a propune anularea prevederilor bugetare corespunzãtoare şi majorarea Fondului de rezerva bugetarã la dispoziţia Guvernului.
ART. 44
Nivelul dobinzilor pentru disponibilitãţile şi depozitele pãstrate în contul general al trezoreriei statului, pentru care, potrivit reglementãrilor legale, exista obligaţia acordãrii de dobinzi, se stabileşte de cãtre Guvern, la propunerea Ministerului Finanţelor.
ART. 45
(1) Guvernul este autorizat ca, în termen de 30 de zile de la data intrãrii în vigoare a prezentei legi, sa aprobe, prin hotãrîre, acţiunile şi categoriile de cheltuieli pentru care se vor putea efectua plati în avans de pînã la 30% din fondurile publice, criteriile, procedurile şi limitele care se vor folosi în acest scop, în vederea accelerarii procesului investitional, îmbunãtãţirii infrastructurii în transporturi, precum şi pentru achiziţii de bunuri, realizari de lucrãri sau prestãri de servicii şi executarea contractelor de cercetare ştiinţificã.
(2) Pentru manuale şcolare, medicamente din producţia interna, precum şi pentru lucrãri fundamentale urgente propuse de secţiile de profil ale Academiei Romane, se pot efectua plati în avans de pînã la 70%.
(3) Achiziţii de bunuri din import pot fi efectuate de cãtre persoanele juridice achizitoare, definite potrivit legii, numai în condiţiile stabilite de cãtre Guvern.
ART. 46
(1) Sînt deductibile la calculul impozitului pe profit creşterile de active care au ca sursa:
a) alocaţiile pentru investiţii acordate din bugetul de stat, bugetele locale şi bugetele fondurilor speciale sub forma cheltuielilor de capital;
b) sumele acordate de Fondul Proprietãţii de Stat pentru efectuarea de investiţii necesare restructurãrii, reabilitãrii şi rentabilizarii societãţilor comerciale, conform <>Legii privatizãrii societãţilor comerciale nr. 58/1991 ;
c) sumele acordate cu titlu gratuit de cãtre Fondul Proprietãţii de Stat societãţilor comerciale privatizate, potrivit <>Legii nr. 55/1995 pentru accelerarea procesului de privatizare;
d) pierderile, respectiv veniturile, rezultate din reducerea şi anularea creanţelor sau a datoriilor, dupã caz, înscrise în acordurile de conciliere aprobate conform dispoziţiilor <>Ordonanţei Guvernului nr. 13/1995 .
(2) Prevederile alin. (1) se aplica şi la închiderea anului fiscal 1995.
ART. 47
Guvernul poate prezenta Parlamentului propuneri de rectificare a bugetului de stat pe anul 1996 ca urmare a schimbãrilor intervenite în evoluţia indicatorilor macroeconomici, a unor mãsuri fiscale, a adaptãrii legislaţiei la condiţiile economiei de piata sau a altor cauze justificate.
ART. 48
(1) Ministerul Muncii şi Protecţiei Sociale şi Ministerul Finanţelor pot constitui fonduri distincte pentru acordarea de stimulente personalului, prin aplicarea unei cote de 1% asupra veniturilor suplimentare încasate, ca urmare a controalelor efectuate, peste nivelul veniturilor declarate şi al obligaţiilor de plata asumate fata de bugetul asigurãrilor sociale de stat, bugetul de stat şi bugetele fondurilor speciale.
(2) Condiţiile de constituire şi modul de utilizare a fondurilor prevãzute la alineatul precedent se stabilesc prin hotãrîre a Guvernului.
ART. 49
(1) Prevederile <>art. 3 din Legea nr. 118/1995 privind abilitarea Ministerului Finanţelor şi Bãncii Naţionale a României de a efectua împrumuturi externe pe termen mediu şi lung, precum şi aprobarea plafonului de indatorare publica externa pe anul 1996, se modifica şi se completeazã astfel:
"ART. 3 - Banca Nationala a României este abilitata sa efectueze, pînã la 31 decembrie 1996, operaţiuni de împrumuturi externe pe termen mediu şi lung de pe piata internationala de capitaluri pentru consolidarea rezervelor internaţionale ale statului şi constituirea fondului valutar pentru programul energetic, pînã la un nivel cumulat de 1,5 miliarde dolari S.U.A., inclus în plafonul de indatorare aprobat pe anul 1995 şi în plafonul de indatorare publica externa pe anul 1996 prevãzut la art. 1 din prezenta lege."
(2) Fondul valutar pentru programul energetic se administreazã de cãtre Banca Nationala a României în colaborare cu Ministerul Industriilor.
ART. 50
Anexele nr. 1-18 fac parte integrantã din prezenta lege.

Aceasta lege a fost adoptatã de Camera Deputaţilor şi Senat în şedinţa comuna din 17 aprilie 1996, cu respectarea prevederilor art. 74 alin. (2) din Constituţia României.

PREŞEDINTELE CAMEREI DEPUTAŢILOR
ADRIAN NASTASE

PREŞEDINTELE SENATULUI
prof. univ. dr. OLIVIU GHERMAN


ANEXA 1

BUGETUL DE STAT PE ANUL 1996
- mii lei -
-------------------------------------------------------------------------------
Bugetul Intrari de Total
de stat credite (3=1+2)
externe
-------------------------------------------------------------------------------
1 2 3
-------------------------------------------------------------------------------
VENITURI 16.981.570.000 16.981.570.000
I. VENITURI CURENTE 16.973.070.000 16.973.070.000
A. VENITURI FISCALE 16.568.100.000 16.568.100.000
A1. IMPOZITE DIRECTE 8.405.400.000 8.405.400.000
IMPOZITUL PE PROFIT 4.100.000.000 4.100.000.000
IMPOZITUL PE SALARII 4.152.600.000 4.152.600.000
Impozitul pe salarii - total - 5.753.200.000 5.753.200.000
Sume defalcate din impozitul
pe salarii pentru bugetele
locale (se scad) -1.600.600.000 -1.600.600.000
ALTE IMPOZITE DIRECTE 152.800.000 152.800.000
Impozitul pe profit obţinut
din activitãţi comerciale
ilicite sau din nerespectarea
Legii privind protecţia
consumatorilor 1.300.000 1.300.000
Impozitul pe dividende de la
societãţile comerciale 150.000.000 150.000.000
Alte încasãri din impozite
directe 1.500.000 1.500.000
A2. IMPOZITE INDIRECTE 8.162.700.000 8.162.700.000
TAXA PE VALOAREA ADĂUGATĂ 5.296.900.000 5.296.900.000
ACCIZE ŞI IMPOZIT PE
CIRCULAŢIE 1.513.000.000 1.513.000.000
Accize 989.300.000 989.300.000
Impozitul pe titeiul din
producţia interna şi gazele
naturale 523.700.000 523.700.000
taxe VAMALE 1.230.800.000 1.230.800.000
Taxe vamale de la persoane
juridice 1.185.800.000 1.185.800.000
Taxe vamale şi alte venituri
încasate de la persoane fizice
prin unitãţile vamale 45.000.000 45.000.000
ALTE IMPOZITE INDIRECTE 122.000.000 122.000.000
Majorãri şi penalitãţi de
intirziere pentru venituri
nevarsate la termen 100.000.000 100.000.000
Taxe pentru eliberarea de
licenţe şi autorizaţii de
funcţionare 16.000.000 16.000.000
Alte încasãri din impozite
indirecte 6.000.000 6.000.000
B. VENITURI NEFISCALE 404.970.000 404.970.000
VĂRSĂMINTE DIN PROFITUL
NET AL REGIILOR AUTONOME 86.000.000 86.000.000
VĂRSĂMINTE DE LA INSTITUŢIILE
PUBLICE 133.850.000 133.850.000
Taxe de metrologie 600.000 600.000
Taxe pentru brevete de invenţii şi
înregistrarea marcilor de fabrica 3.000.000 3.000.000
Taxe pentru prestaţiile şi
serviciile efectuate de capitaniile
de port şi pentru eliberarea
autorizaţiilor de transport cu
autovehicule în trafic internaţional
de mãrfuri 5.100.000 5.100.000
Taxe consulare 80.000.000 80.000.000
Taxe pentru analize efectuate de
laboratoare, altele decît cele
sanitare, de pe lîngã instituţii 2.000.000 2.000.000
Venituri din încasarea contravalorii
lucrãrilor de combatere a dãuna-
torilor şi bolilor în sectorul
vegetal 4.000.000 4.000.000
Veniturile unitãţilor de repro-
ductie şi selecţie a animalelor 1.000.000 1.000.000
Veniturile circumscriptiilor,
laboratoarelor şi dispensarelor
veterinare 15.000.000 15.000.000
Taxe şi alte venituri din
protecţia mediului 300.000 300.000
Vãrsãminte din disponibilitãţile
instituţiilor publice şi activi-
tatilor autofinantate 1.500.000 1.500.000
Venituri din timbrul judiciar 1.350.000 1.350.000
Alte venituri de la instituţiile
publice 20.000.000 20.000.000
DIVERSE VENITURI 185.120.000 185.120.000
Venituri din amenzile aplicate,
potrivit dispoziţiilor legale 38.000.000 38.000.000
Încasãri din cota reţinutã,
conform Legii nr. 6/1973 1.300.000 1.300.000
Restituiri de fonduri din
finanţarea bugetarã a anilor
precedenti 70.000.000 70.000.000
Venituri din concesiuni 20.000 20.000
Încasarea dobinzilor aferente
ratelor lunare din vînzarea locu-
intelor construite din fondurile
statului 2.300.000 2.300.000
Încasãri din valorificarea
bunurilor confiscate şi alte sume
constatate o data cu confiscarea,
potrivit legii 42.000.000 42.000.000
Încasãri din alte surse 31.500.000 31.500.000

II. VENITURI DIN CAPITAL 8.500.000 8.500.000
VENITURI DIN VALORIFICAREA
UNOR BUNURI ALE STATULUI 8.500.000 8.500.000
Venituri din valorificarea unor
bunuri ale instituţiilor publice 5.500.000 5.500.000
Venituri din valorificarea
stocurilor de la rezerva de stat
şi de mobilizare 3.000.000 3.000.000

II. CHELTUIELI - TOTAL 20.174.632.257 430.745.700*) 20.605.377.957
CHELTUIELI CURENTE 18.007.860.724 188.072.475 18.195.933.199
CHELTUIELI DE PERSONAL 5.916.488.618 8.075.995 5.924.564.613
CHELTUIELI MATERIALE ŞI
SERVICII 2.796.760.901 35.687.980 2.832.448.881
SUBVENŢII 1.874.807.976 1.874.807.976
Subvenţii pentru instituţii
publice 353.532.359 353.532.359
Subvenţii pe produse şi
activitãţi 987.519.000 987.519.000
Subvenţii pentru acoperirea
diferenţelor de preţ şi tarif 533.756.617 533.756.617
PRIME 896.000.000 896.000.000
TRANSFERURI 4.854.696.329 144.308.500 4.999.004.829
DOBINZI AFERENTE DATORIEI
PUBLICE 1.360.000.000 1.360.000.000
REZERVE 309.106.900 309.106.900
CHELTUIELI DE CAPITAL 1.855.667.073 242.673.225 2.098.340.298
ÎMPRUMUTURI ACORDATE 85.300.000 85.300.000
Împrumuturi acordate pentru
finalizarea unor obiective
aprobate prin convenţii bila-
terale şi acorduri intergu-
vernamentale 85.300.000 85.300.000
RAMBURSĂRI DE CREDITE, PLATI
DE DOBINZI ŞI COMISIOANE LA
CREDITE 225.804.460 225.804.460
Rambursãri de credite externe 129.822.522 129.822.522
Plati de dobinzi şi comisioane 95.981.938 95.981.938

PARTEA I - SERVICII PUBLICE
GENERALE 791.786.226 791.786.226

Autoritãţi publice 791.786.226 791.786.226
CHELTUIELI CURENTE 679.129.543 679.129.543
CHELTUIELI DE PERSONAL 429.050.075 429.050.075
CHELTUIELI MATERIALE ŞI
SERVICII 199.119.768 199.119.768
SUBVENŢII 2.700.000 2.700.000
Subvenţii pentru instituţii
publice 2.700.000 2.700.000
TRANSFERURI 48.259.700 48.259.700
CHELTUIELI DE CAPITAL 108.532.883 108.532.883
RAMBURSĂRI DE CREDITE, PLATI
DE DOBINZI ŞI COMISIOANE LA
CREDITE 4.123.800 4.123.800
Rambursãri de credite externe 3.419.900 3.419.900
Plati de dobinzi şi comisioane 703.900 703.900

Preşedinţia României 11.090.000 11.090.000
Autoritãţi legislative 88.510.926 88.510.926
Autoritãţi judecãtoreşti 180.176.500 180.176.500
Alte organe ale autoritãţilor
publice 52.521.000 52.521.000
Autoritãţi executive 459.487.800 459.487.800

PARTEA A II-A - APĂRARE, ORDINE
PUBLICA ŞI SIGURANTA
NATIONALA 3.420.015.943 14.740.000 3.434.755.943
CHELTUIELI CURENTE 2.905.049.440 2.905.049.440
CHELTUIELI DE PERSONAL 1.635.648.194 1.635.648.194
CHELTUIELI MATERIALE ŞI
SERVICII 1.122.525.190 1.122.525.190
SUBVENŢII 146.876.056 146.876.056
Subvenţii pentru instituţii
publice 146.876.056 146.876.056
CHELTUIELI DE CAPITAL 452.136.103 14.740.000 466.876.103
RAMBURSĂRI DE CREDITE, PLATI
DE DOBINZI ŞI COMISIOANE LA
CREDITE 62.830.400 62.830.400
Rambursãri de credite externe 49.791.240 49.791.240
Plati de dobinzi şi comisioane 13.039.160 13.039.160

Apãrare nationala 1.939.000.000 9.640.000 1.948.640.000
CHELTUIELI CURENTE 1.578.428.390 1.578.428.390
CHELTUIELI DE PERSONAL 864.207.500 864.207.500
CHELTUIELI MATERIALE ŞI
SERVICII 714.220.890 714.220.890
CHELTUIELI DE CAPITAL 314.871.610 9.640.000 324.511.610
RAMBURSĂRI DE CREDITE, PLATI
DE DOBINZI ŞI COMISIOANE LA
CREDITE 45.700.000 45.700.000
SUBVENŢII 146.876.056 146.876.056
Rambursãri de credite externe 35.320.000 35.320.000
Plati de dobinzi şi comisioane 10.380.000 10.380.000

Ordinea publica şi
siguranta nationala 1.481.015.943 5.100.000 1.486.115.943
CHELTUIELI CURENTE 1.326.621.050 1.326.621.050
CHELTUIELI DE PERSONAL 771.440.694 771.440.694
CHELTUIELI MATERIALE ŞI
SERVICII 408.304.300 408.304.300
SUBVENŢII 146.876.056 146.876.056
Subvenţii pentru instituţii
publice 146.876.056 146.876.056
CHELTUIELI DE CAPITAL 137.264.493 5.100.000 142.364.493
RAMBURSĂRI DE CREDITE, PLATI
DE DOBINZI ŞI COMISIOANE LA
CREDITE 17.130.400 17.130.400
Rambursãri de credite externe 14.471.240 14.471.240
Plati de dobinzi şi comisioane 2.659.160 2.659.160

PARTEA A III-A - CHELTUIELI
SOCIAL-CULTURALE 6.370.763.932 209.987.200 6.580.751.132
CHELTUIELI CURENTE 5.865.523.650 43.763.975 5.909.287.625
CHELTUIELI DE PERSONAL 3.545.154.489 8.075.995 3.553.230.484
CHELTUIELI MATERIALE ŞI
SERVICII 813.921.503 35.687.980 849.609.483
SUBVENŢII 203.541.403 203.541.403
Subvenţii pentru instituţii
publice 203.541.403 203.541.403
TRANSFERURI 1.302.906.255 1.302.906.255
CHELTUIELI DE CAPITAL 422.442.642 166.223.225 588.665.867
RAMBURSĂRI DE CREDITE, PLATI
DE DOBINZI ŞI COMISIOANE LA
CREDITE 82.797.640 82.797.640
Rambursãri de credite externe 47.732.364 47.732.364
Plati de dobinzi şi comisioane 35.065.276 35.065.276

Învãţãmînt 3.004.670.926 25.507.200 3.030.178.126
CHELTUIELI CURENTE 2.787.871.333 24.083.975 2.811.955.308
CHELTUIELI DE PERSONAL 2.185.165.334 8.075.995 2.193.241.329
CHELTUIELI MATERIALE ŞI
SERVICII 423.465.949 16.007.980 439.473.929
SUBVENŢII 35.180.295 35.180.295
Subvenţii pentru instituţii
publice 35.180.295 35.180.295
TRANSFERURI 144.059.755 144.059.755
CHELTUIELI DE CAPITAL 214.298.793 1.423.225 215.722.018
RAMBURSĂRI DE CREDITE, PLATI
DE DOBINZI ŞI COMISIOANE LA
CREDITE 2.500.800 2.500.800
Plati de dobinzi şi comisioane 2.500.800 2.500.800

Sãnãtate 1.758.456.113 179.480.000 1.937.936.113
CHELTUIELI CURENTE 1.541.734.534 19.680.000 1.561.414.534
CHELTUIELI DE PERSONAL 1.276.222.400 1.276.222.400
CHELTUIELI MATERIALE ŞI
SERVICII 265.012.134 19.680.000 284.692.134
TRANSFERURI 500.000 500.000
CHELTUIELI DE CAPITAL 140.024.739 159.800.000 299.824.739
RAMBURSĂRI DE CREDITE, PLATI
DE DOBINZI ŞI COMISIOANE LA
CREDITE 76.696.840 76.696.840
Rambursãri de credite externe 45.572.364 45.572.364
Plati de dobinzi şi comisioane 31.124.476 31.124.476

Cultura, religie şi acţiuni
privind activitatea sportiva
şi de tineret 397.981.900 397.981.900
CHELTUIELI CURENTE 351.487.790 351.487.790
CHELTUIELI DE PERSONAL 55.219.848 55.219.848
CHELTUIELI MATERIALE ŞI
SERVICII 101.172.850 101.172.850
SUBVENŢII 166.076.092 166.076.092
Subvenţii pentru instituţii
publice 166.076.092 166.076.092
TRANSFERURI 29.019.000 29.019.000
CHELTUIELI DE CAPITAL 46.494.110 46.494.110

Asistenta socialã, alocaţii,
pensii, ajutoare şi
indemnizaţii 1.209.654.993 5.000.000 1.214.654.993
CHELTUIELI CURENTE 1.184.429.993 1.184.429.993
CHELTUIELI DE PERSONAL 28.546.907 28.546.907
CHELTUIELI MATERIALE ŞI
SERVICII 24.270.570 24.270.570
SUBVENŢII 2.285.016 2.285.016
Subvenţii pentru instituţii
publice 2.285.016 2.285.016
TRANSFERURI 1.129.327.500 1.129.327.500
CHELTUIELI DE CAPITAL 21.625.000 5.000.000 26.625.000
RAMBURSĂRI DE CREDITE, PLATI
DE DOBINZI ŞI COMISIOANE LA
CREDITE 3.600.000 3.600.000
Rambursãri de credite externe 2.160.000 2.160.000
Plati de dobinzi şi comisioane 1.440.000 1.440.000

PARTEA A IV-A - SERVICII ŞI
DEZVOLTARE PUBLICA, LOCUINŢE,
MEDIU ŞI APE 359.836.441 359.836.441
CHELTUIELI CURENTE 129.677.497 129.677.497
CHELTUIELI DE PERSONAL 14.535.011 14.535.011
CHELTUIELI MATERIALE ŞI
SERVICII 5.714.112 5.714.112
TRANSFERURI 109.428.374 109.428.374
CHELTUIELI DE CAPITAL 230.158.944 230.158.944

Servicii şi dezvoltare
publica şi locuinţe 202.000.000 202.000.000
CHELTUIELI CURENTE 112.320.700 112.320.700
CHELTUIELI DE PERSONAL 2.231.214 2.231.214
CHELTUIELI MATERIALE ŞI
SERVICII 661.112 661.112
TRANSFERURI 109.428.374 109.428.374
CHELTUIELI DE CAPITAL 89.679.300 89.679.300

Mediu şi ape 157.836.441 157.836.441
CHELTUIELI CURENTE 17.356.797 17.356.797
CHELTUIELI DE PERSONAL 12.303.797 12.303.797
CHELTUIELI MATERIALE ŞI
SERVICII 5.053.000 5.053.000
CHELTUIELI DE CAPITAL 140.479.644 140.479.644

PARTEA A V-A - ACŢIUNI ECONOMICE 4.594.461.760 206.018.500 4.800.480.260
CHELTUIELI CURENTE 3.917.516.458 144.308.500 4.061.824.958
CHELTUIELI DE PERSONAL 223.758.638 223.758.638
CHELTUIELI MATERIALE ŞI
SERVICII 233.250.203 233.250.203
SUBVENŢII 1.521.275.617 1.521.275.617
Subvenţii pe produse şi
activitãţi 987.519.000 987.519.000
Subvenţii pentru acoperirea
diferenţelor de preţ şi tarif 533.756.617 533.756.617
PRIME 896.000.000 896.000.000
TRANSFERURI 1.043.232.000 144.308.500 1.187.540.500
CHELTUIELI DE CAPITAL 600.892.682 61.710.000 662.602.682
RAMBURSĂRI DE CREDITE, PLATI
DE DOBINZI ŞI COMISIOANE LA
CREDITE 76.052.620 76.052.620
Rambursãri de credite externe 28.879.018 28.879.018
Plati de dobinzi şi comisioane 47.173.602 47.173.602

Industrie 1.539.312.006 6.248.500 1.545.560.506
CHELTUIELI CURENTE 1.280.685.022 6.248.500 1.286.933.522
CHELTUIELI DE PERSONAL 6.517.422 6.517.422
CHELTUIELI MATERIALE ŞI
SERVICII 91.848.600 91.848.600
SUBVENŢII 922.519.000 922.519.000
Subvenţii pe produse şi
activitãţi 922.519.000 922.519.000
TRANSFERURI 259.800.000 6.248.500 266.048.500
CHELTUIELI DE CAPITAL 257.814.984 257.814.984
RAMBURSĂRI DE CREDITE, PLATI
DE DOBINZI ŞI COMISIOANE LA
CREDITE 812.000 812.000
Plati de dobinzi şi comisioane 812.000 812.000

Agricultura şi silvicultura 1.776.300.000 1.776.300.000
CHELTUIELI CURENTE 1.726.350.500 1.726.350.500
CHELTUIELI DE PERSONAL 195.349.626 195.349.626
CHELTUIELI MATERIALE ŞI
SERVICII 98.744.257 98.744.257
SUBVENŢII 533.756.617 533.756.617
Subvenţii pentru acoperirea
diferenţelor de preţ şi tarif 533.756.617 533.756.617
PRIME 896.000.000 896.000.000
TRANSFERURI 2.500.000 2.500.000
CHELTUIELI DE CAPITAL 44.300.000 44.300.000
RAMBURSĂRI DE CREDITE, PLATI
DE DOBINZI ŞI COMISIOANE LA
CREDITE 5.649.500 5.649.500
Rambursãri de credite externe 1.841.000 1.841.000
Plati de dobinzi şi comisioane 3.808.500 3.808.500

Transporturi şi comunicaţii 950.000.000 199.770.000 1.149.770.000
CHELTUIELI CURENTE 668.343.618 138.060.000 806.403.618
CHELTUIELI DE PERSONAL 10.633.868 10.633.868
CHELTUIELI MATERIALE ŞI
SERVICII 14.777.750 14.777.750
SUBVENŢII 65.000.000 65.000.000
Subvenţii pe produse şi activitãţi 65.000.000 65.000.000
TRANSFERURI 577.932.000 138.060.000 715.992.000
CHELTUIELI DE CAPITAL 212.065.262 61.710.000 273.775.262
RAMBURSĂRI DE CREDITE, PLATI
DE DOBINZI ŞI COMISIOANE LA
CREDITE 69.591.120 69.591.120
Rambursãri de credite externe 27.038.018 27.038.018
Plati de dobinzi şi comisioane 42.553.102 42.553.102

Alte acţiuni economice 328.849.754 328.849.754
CHELTUIELI CURENTE 242.137.318 242.137.318
CHELTUIELI DE PERSONAL 11.257.722 11.257.722
CHELTUIELI MATERIALE ŞI
SERVICII 27.879.596 27.879.596
TRANSFERURI 203.000.000 203.000.000
CHELTUIELI DE CAPITAL 86.712.436 86.712.436

PARTEA A VI-A - ALTE ACŢIUNI 626.761.055 626.761.055
CHELTUIELI CURENTE 585.257.236 585.257.236
CHELTUIELI DE PERSONAL 68.342.211 68.342.211
CHELTUIELI MATERIALE ŞI
SERVICII 422.230.125 422.230.125
SUBVENŢII 414.900 414.900
Subvenţii pentru instituţii
publice 414.900 414.900
TRANSFERURI 94.270.000 94.270.000
CHELTUIELI DE CAPITAL 41.503.819 41.503.819

Cercetare ştiinţificã 518.120.422 518.120.422
CHELTUIELI CURENTE 492.616.603 492.616.603
CHELTUIELI DE PERSONAL 25.624.111 25.624.111
CHELTUIELI MATERIALE ŞI
SERVICII 374.307.592 374.307.592
SUBVENŢII 414.900 414.900
Subvenţii pentru instituţii
publice 414.900 414.900
TRANSFERURI 92.270.000 92.270.000
CHELTUIELI DE CAPITAL 25.503.819 25.503.819

Alte acţiuni 108.640.633 108.640.633
CHELTUIELI CURENTE 92.640.633 92.640.633
CHELTUIELI DE PERSONAL 42.718.100 42.718.100
CHELTUIELI MATERIALE ŞI
SERVICII 47.922.533 47.922.533
TRANSFERURI 2.000.000 2.000.000
CHELTUIELI DE CAPITAL 16.000.000 16.000.000

PARTEA A VII-A - TRANSFERURI 2.256.600.000 2.256.600.000
TRANSFERURI DIN BUGETUL DE
STAT 2.256.600.000 2.256.600.000
CHELTUIELI CURENTE 2.256.600.000 2.256.600.000
TRANSFERURI 2.256.600.000 2.256.600.000
Transferuri din bugetul de stat
cãtre bugetele locale pentru
asigurarea protecţiei sociale
a populaţiei pentru energie
termica şi transport urban de
cãlãtori 571.000.000 571.000.000
Transferuri din bugetul de stat
cãtre bugetele locale pentru
investiţii 1.027.500.000 1.027.500.000
Transferuri din bugetul de stat
cãtre bugetele locale pentru
investiţii finanţate parţial
din împrumuturi externe 42.500.000 42.500.000
Transferuri din bugetul de stat
cãtre bugetul Fondului de risc
şi accident pentru protecţia
specialã a persoanelor
handicapate 275.000.000 275.000.000
Transferuri din bugetul de stat
cãtre bugetul Fondului special
pentru plata pensiilor şi
altor drepturi de asigurãri
sociale ale agricultorilor 340.600.000 340.600.000

PARTEA A VIII-A - ÎMPRUMUTURI
ACORDATE 85.300.000 85.300.000
ÎMPRUMUTURI 85.300.000 85.300.000
ÎMPRUMUTURI ACORDATE 85.300.000 85.300.000
Împrumuturi acordate pentru
finalizarea unor obiective
aprobate prin convenţii
bilaterale şi acorduri
interguvernamentale 85.300.000 85.300.000

PARTEA A IX-A - PLATI DE DOBINZI
ŞI ALTE CHELTUIELI AFE-
RENTE DATORIEI PUBLICE 1.360.000.000 1.360.000.000
DOBINZI AFERENTE DATORIEI
PUBLICE ŞI ALTE CHELTUIELI 1.360.000.000 1.360.000.000
CHELTUIELI CURENTE 1.360.000.000 1.360.000.000
DOBINZI AFERENTE DATORIEI
PUBLICE 1.360.000.000 1.360.000.000
Dobinzi aferente datoriei
publice interne 1.235.660.000 1.235.660.000
Dobinzi aferente datoriei
publice externe 24.340.000 24.340.000
Cheltuieli ocazionate de
emisiunea şi plasarea titlurilor
de stat şi de riscul garanţiilor
date de stat, în condiţiile legii 100.000.000 100.000.000

PARTEA A XI-A - FONDURI DE REZERVA 309.106.900 309.106.900
FONDURI DE REZERVA 309.106.900 309.106.900
REZERVE 309.106.900 309.106.900
Fond de rezerva bugetarã la
dispoziţia Guvernului 44.106.900 44.106.900
Fond de intervenţie la dispoziţia
Guvernului 10.000.000 10.000.000
Fond la dispoziţia Guvernului
României pentru relaţiile cu
Republica Moldova 5.000.000 5.000.000
Fond de redresare financiarã la
dispoziţia Guvernului 250.000.000 250.000.000
DEFICIT -3.193.062.257 -430.745.700 -3.623.807.957
-------------------------------------------------------------------------------
*) În funcţie de derularea programelor de împrumut se pot efectua modificãri în structura şi între ordonatorii principali de credite, cu aprobarea Guvernului.

NOTA:
Cheltuielile reprezentind taxele poştale privind transmiterea încasãrilor din impozite şi taxe în contul general al trezoreriei statului şi a documentelor de deschidere şi repartizare a creditelor bugetare, precum şi comisioanele pentru serviciile prestate de Casa de Economii şi Consemnaţiuni pentru încasarea veniturilor bugetare, se suporta din bugetul de venituri şi cheltuieli al trezoreriei statului, aprobat conform legii.

ANEXA 2

BUGETUL DE STAT PE ANUL 1996
- detalierea pe articole de cheltuieli -
- mii lei -
-------------------------------------------------------------------------------
Bugetul Intrari de Total
de stat credite (3=1+2)
externe
-------------------------------------------------------------------------------
1 2 3
-------------------------------------------------------------------------------
II. CHELTUIELI - TOTAL 20.174.632.257 430.745.700*) 20.605.377.957
CHELTUIELI CURENTE 18.007.860.724 188.072.475 18.195.933.199
CHELTUIELI DE PERSONAL 5.916.488.618 8.075.995 5.924.564.613
CHELTUIELI MATERIALE ŞI
SERVICII 2.796.760.901 35.687.980 2.832.448.881
SUBVENŢII 1.874.807.976 1.874.807.976
Subvenţii pentru instituţii
publice 353.532.359 353.532.359
Subvenţii pe produse şi
activitãţi 987.519.000 987.519.000
Subvenţii pentru acoperirea
diferenţelor de preţ şi
tarif 533.756.617 533.756.617
PRIME 896.000.000 896.000.000
TRANSFERURI 4.854.696.329 144.308.500 4.999.004.829
DOBINZI AFERENTE DATORIEI
PUBLICE 1.360.000.000 1.360.000.000
Dobinzi aferente datoriei
publice interne 1.235.660.000 1.235.660.000
Dobinzi aferente datoriei
publice externe 24.340.000 24.340.000
Cheltuieli ocazionate de
emisiunea şi plasarea titlu-
rilor de stat şi de riscul
garanţiilor date de stat,
în condiţiile legii 100.000.000 100.000.000
REZERVE 309.106.900 309.106.900
CHELTUIELI DE CAPITAL 1.855.667.073 242.673.225 2.098.340.298
ÎMPRUMUTURI ACORDATE 85.300.000 85.300.000
Împrumuturi acordate pentru
finalizarea unor obiective
aprobate prin convenţii
bilaterale şi acorduri
interguvernamentale 85.300.000 85.300.000
RAMBURSĂRI DE CREDITE, PLATI
DE DOBINZI ŞI COMISIOANE LA
CREDITE 225.804.460 225.804.460
Rambursãri de credite externe 129.822.522 129.822.522
Plati de dobinzi şi comisioane 95.981.938 95.981.938

Autoritãţi publice 791.786.226 791.786.226
CHELTUIELI CURENTE 679.129.543 679.129.543
CHELTUIELI DE PERSONAL 429.050.075 429.050.075
Cheltuieli cu salariile 309.151.952 309.151.952
Contribuţii pentru asigurãri
sociale de stat 66.354.288 66.354.288
Cheltuieli pentru constituirea
Fondului pentru plata ajutoru-
lui de şomaj 13.288.840 13.288.840
Deplasãri, detaşãri,
transferãri 40.254.995 40.254.995
- deplasãri, detaşãri,
transferãri în ţara 24.013.637 24.013.637
- deplasãri în strãinãtate 16.241.358 16.241.358
CHELTUIELI MATERIALE ŞI
SERVICII 199.119.768 199.119.768
Hrana 210.000 210.000
Cheltuieli pentru întreţinere
şi gospodãrie 76.336.382 76.336.382
Materiale şi prestãri de
servicii cu caracter funcţional 17.071.735 17.071.735
Obiecte de inventar de mica
valoare sau scurta durata şi
echipament 11.151.368 11.151.368
Reparaţii curente 18.033.124 18.033.124
Reparaţii capitale 33.601.900 33.601.900
Cãrţi şi publicaţii 4.390.769 4.390.769
Alte cheltuieli 38.324.490 38.324.490
SUBVENŢII 2.700.000 2.700.000
Subvenţii pentru instituţii
publice 2.700.000 2.700.000
TRANSFERURI 48.259.700 48.259.700
Transferuri neconsolidabile 48.259.700 48.259.700
CHELTUIELI DE CAPITAL 108.532.883 108.532.883
Investiţii ale instituţiilor
publice 108.532.883 108.532.883
RAMBURSĂRI DE CREDITE, PLATI
DE DOBINZI ŞI COMISIOANE LA
CREDITE 4.123.800 4.123.800
Rambursãri de credite externe 3.419.900 3.419.900
Plati de dobinzi şi comisioane 703.900 703.900

Apãrare nationala 1.939.000.000 9.640.000 1.948.640.000
CHELTUIELI CURENTE 1.578.428.390 1.578.428.390
CHELTUIELI DE PERSONAL 864.207.500 864.207.500
CHELTUIELI MATERIALE ŞI
SERVICII 714.220.890 714.220.890
CHELTUIELI DE CAPITAL 314.871.610 9.640.000 324.511.610
Investiţii ale instituţiilor
publice 314.871.610 9.640.000 324.511.610
RAMBURSĂRI DE CREDITE, PLATI
DE DOBINZI ŞI COMISIOANE LA
CREDITE 45.700.000 45.700.000
Rambursãri de credite externe 35.320.000 35.320.000
Plati de dobinzi şi comisioane 10.380.000 10.380.000

Ordinea publica şi
siguranta nationala 1.481.015.943 5.100.000 1.486.115.943
CHELTUIELI CURENTE 1.326.621.050 1.326.621.050
CHELTUIELI DE PERSONAL 771.440.694 771.440.694
CHELTUIELI MATERIALE ŞI
SERVICII 408.304.300 408.304.300
Subvenţii pentru instituţii
publice 146.876.056 146.876.056
CHELTUIELI DE CAPITAL 137.264.493 5.100.000 142.364.493
Investiţii ale instituţiilor
publice 137.264.493 5.100.000 142.364.493
RAMBURSĂRI DE CREDITE, PLATI
DE DOBINZI ŞI COMISIOANE LA
CREDITE 17.130.400 17.130.400
Rambursãri de credite externe 14.471.240 14.471.240
Plati de dobinzi şi comisioane 2.659.160 2.659.160

Învãţãmînt 3.004.670.926 25.507.200 3.030.178.126
CHELTUIELI CURENTE 2.787.871.333 24.083.975 2.811.955.308
CHELTUIELI DE PERSONAL 2.185.165.334 8.075.995 2.193.241.329
Cheltuieli cu salariile 1.687.290.371 1.687.290.371
Contribuţii pentru asigu-
rari sociale de stat 409.887.188 409.887.188
Cheltuieli pentru consti-
tuirea Fondului pentru
plata ajutorului de şomaj 82.015.175 82.015.175
Deplasãri, detaşãri,
transferãri 5.972.600 8.075.995 14.048.595
- deplasãri, detaşãri,
transferãri în ţara 3.279.100 3.279.100
- deplasãri în strãinãtate 2.693.500 8.075.995 10.769.495
CHELTUIELI MATERIALE ŞI
SERVICII 423.465.949 16.007.980 439.473.929
Drepturi cu caracter social 64.674.174 13.442.370 78.116.544
Hrana 63.719.490 63.719.490
Medicamente şi materiale
sanitare 740.544 740.544
Cheltuieli pentru întreţinere
şi gospodãrie 77.562.544 77.562.544
Materiale şi prestãri de
servicii cu caracter funcţional 7.658.004 7.658.004
Obiecte de inventar de mica
valoare sau scurta durata şi
echipament 62.990.518 62.990.518
Reparaţii curente 21.096.263 21.096.263
Reparaţii capitale 120.391.073 120.391.073
Cãrţi şi publicaţii 3.732.467 734.400 4.466.867
Alte cheltuieli 900.872 1.831.210 2.732.082
SUBVENŢII 35.180.295 35.180.295
Subvenţii pentru instituţii
publice 35.180.295 35.180.295
TRANSFERURI 144.059.755 144.059.755
Transferuri neconsolidabile 144.059.755 144.059.755
CHELTUIELI DE CAPITAL 214.298.793 1.423.225 215.722.018
Investiţii ale instituţiilor
publice 214.298.793 1.423.225 215.722.018
RAMBURSĂRI DE CREDITE, PLATI
DE DOBINZI ŞI COMISIOANE LA
CREDITE 2.500.800 2.500.800
Plati de dobinzi şi comisioane 2.500.800 2.500.800

Sãnãtate 1.758.456.113 179.480.000 1.937.936.113
CHELTUIELI CURENTE 1.541.734.534 19.680.000 1.561.414.534
CHELTUIELI DE PERSONAL 1.276.222.400 1.276.222.400
Cheltuieli cu salariile 978.157.769 978.157.769
Contribuţii pentru asigu-
rari sociale de stat 247.420.528 247.420.528
Cheltuieli pentru constitu-
irea Fondului pentru plata
ajutorului de şomaj 47.712.948 47.712.948
Deplasãri, detaşãri,
transferãri 2.913.155 2.931.155
- deplasãri, detaşãri,
transferãri în ţara 2.064.300 2.064.300
- deplasãri în strãinãtate 866.855 866.855
CHELTUIELI MATERIALE ŞI SERVICII 265.012.134 19.680.000 284.692.134
Drepturi cu caracter social 1.736.000 1.736.000
Hrana 12.386.451 12.386.451
Medicamente şi materiale
sanitare 198.465.242 19.680.000 218.145.242
Cheltuieli pentru întreţinere
şi gospodãrie 17.696.614 17.696.614
Materiale şi prestãri de
servicii cu caracter funcţional 7.538.584 7.538.584
Obiecte de inventar de mica
valoare sau scurta durata şi
echipament 6.427.158 6.427.158
Reparaţii curente 11.127.498 11.127.498
Reparaţii capitale 4.975.960 4.975.960
Cãrţi şi publicaţii 118.336 118.336
Alte cheltuieli 4.540.291 4.540.291
TRANSFERURI 500.000 500.000
Transferuri neconsolidabile 500.000 500.000
CHELTUIELI DE CAPITAL 140.024.739 159.800.000 299.824.739
Investiţii ale instituţiilor
publice 140.024.739 159.800.000 299.824.739
RAMBURSĂRI DE CREDITE, PLATI
DE DOBINZI ŞI COMISIOANE LA
CREDITE 76.696.840 76.696.840
Rambursãri de credite externe 45.572.364 45.572.364
Plati de dobinzi şi comisioane 31.124.476 31.124.476

Cultura, religie şi acţiuni
privind activitatea sportiva
şi de tineret 397.981.900 397.981.900
CHELTUIELI CURENTE 351.487.790 351.487.790
CHELTUIELI DE PERSONAL 55.219.848 55.219.848
Cheltuieli cu salariile 40.561.105 40.561.105
Contribuţii pentru asigurãri
sociale de stat 10.017.524 10.017.524
Cheltuieli pentru constitu-
irea Fondului pentru plata
ajutorului de şomaj 2.000.981 2.000.981
Deplasãri, detaşãri,
transferãri 2.640.238 2.640.238
- deplasãri, detaşãri,
transferãri în ţara 1.134.990 1.134.990
- deplasãri în strãinãtate 1.505.248 1.505.248
CHELTUIELI MATERIALE ŞI
SERVICII 101.172.850 101.172.850
Cheltuieli pentru întreţinere
şi gospodãrie 4.661.300 4.661.300
Materiale şi prestãri de
servicii cu caracter funcţional 57.680.642 57.680.642
Obiecte de inventar de mica
valoare sau scurta durata şi
echipament 671.400 671.400
Reparaţii curente 871.200 871.200
Reparaţii capitale 22.899.100 22.899.100
Cãrţi şi publicaţii 4.493.828 4.493.828
Alte cheltuieli 9.895.380 9.895.380
SUBVENŢII 166.076.092 166.076.092
Subvenţii pentru instituţii
publice 166.076.092 166.076.092
TRANSFERURI 29.019.000 29.019.000
Transferuri neconsolidabile 29.019.000 29.019.000
CHELTUIELI DE CAPITAL 46.494.110 46.494.110
Investiţii ale instituţiilor
publice 46.494.110 46.494.110

Asistenta socialã, alocaţii,
pensii, ajutoare şi
indemnizaţii 1.209.654.993 5.000.000 1.214.654.993
CHELTUIELI CURENTE 1.184.429.993 1.184.429.993
CHELTUIELI DE PERSONAL 28.546.907 28.546.907
Cheltuieli cu salariile 21.114.959 21.114.959
Contribuţii pentru asigurãri
sociale de stat 5.278.740 5.278.740
Cheltuieli pentru constitu-
irea Fondului pentru plata
ajutorului de şomaj 1.055.750 1.055.750
Deplasãri, detaşãri,
transferãri 1.097.458 1.097.458
- deplasãri, detaşãri,
transferãri în ţara 713.348 713.348
- deplasãri în strãinãtate 384.110 384.110
CHELTUIELI MATERIALE ŞI
SERVICII 24.270.570 24.270.570
Drepturi cu caracter social 14.893.400 14.893.400
Hrana 89.182 89.182
Medicamente şi materiale
sanitare 5.000 5.000
Cheltuieli pentru întreţinere
şi gospodãrie 6.711.870 6.711.870
Materiale şi prestãri de ser-
vicii cu caracter funcţional 95.211 95.211
Obiecte de inventar de mica
valoare sau scurta durata şi
echipament 565.361 565.361
Reparaţii curente 672.417 672.417
Reparaţii capitale 557.484 557.484
Cãrţi şi publicaţii 97.744 97.744
Alte cheltuieli 582.901 582.901
SUBVENŢII 2.285.016 2.285.016
Subvenţii pentru instituţii
publice 2.285.016 2.285.016
TRANSFERURI 1.129.327.500 1.129.327.500
Transferuri neconsolidabile 1.129.327.500 1.129.327.500
CHELTUIELI DE CAPITAL 21.625.000 5.000.000 26.625.000
Investiţii ale instituţiilor
publice 21.625.000 5.000.000 26.625.000
RAMBURSĂRI DE CREDITE, PLATI
DE DOBINZI ŞI COMISIOANE LA
CREDITE 3.600.000 3.600.000
Rambursãri de credite externe 2.160.000 2.160.000
Plati de dobinzi şi comisioane 1.440.000 1.440.000

Servicii şi dezvoltare publica
şi locuinţe 202.000.000 202.000.000
CHELTUIELI CURENTE 112.320.700 112.320.700
CHELTUIELI DE PERSONAL 2.231.214 2.231.214
Cheltuieli cu salariile 1.524.895 1.524.895
Contribuţii pentru asigurãri
sociale de stat 381.224 381.224
Cheltuieli pentru constitu-
irea Fondului pentru plata
ajutorului de şomaj 76.245 76.245
Deplasãri, detaşãri, transferãri 248.850 248.850
- deplasãri, detaşãri,
transferãri în ţara 26.000 26.000
- deplasãri în strãinãtate 222.850 222.850
CHELTUIELI MATERIALE ŞI
SERVICII 661.112 661.112
Cheltuieli pentru întreţinere
şi gospodãrie 333.121 333.121
Materiale şi prestãri de ser-
vicii cu caracter funcţional 109.246 109.246
Obiecte de inventar de mica
valoare sau scurta durata şi
echipament 12.556 12.556
Reparaţii curente 99.422 99.422
Reparaţii capitale 20.737 20.737
Cãrţi şi publicaţii 10.665 10.665
Alte cheltuieli 75.365 75.365
TRANSFERURI 109.428.374 109.428.374
Transferuri neconsolidabile 109.428.374 109.428.374
CHELTUIELI DE CAPITAL 89.679.300 89.679.300
Investiţii ale instituţiilor
publice 89.679.300 89.679.300

Mediu şi ape 157.836.441 157.836.441
CHELTUIELI CURENTE 17.356.797 17.356.797
CHELTUIELI DE PERSONAL 12.303.797 12.303.797
Cheltuieli cu salariile 8.914.459 8.914.459
Contribuţii pentru asigu-
rari sociale de stat 2.228.615 2.228.615
Cheltuieli pentru constitu-
irea Fondului pentru plata
ajutorului de şomaj 445.723 445.723
Deplasãri, detaşãri, transferãri 715.000 715.000
- deplasãri, detaşãri,
transferãri în ţara 715.000 715.000
CHELTUIELI MATERIALE ŞI
SERVICII 5.053.000 5.053.000
Medicamente şi materiale
sanitare 9.000 9.000
Cheltuieli pentru întreţinere
şi gospodãrie 1.120.000 1.120.000
Materiale şi prestãri de ser-
vicii cu caracter funcţional 2.675.500 2.675.500
Obiecte de inventar de mica
valoare sau scurta durata şi
echipament 83.000 83.000
Reparaţii curente 355.500 355.500
Reparaţii capitale 300.000 300.000
Cãrţi şi publicaţii 10.000 10.000
Alte cheltuieli 500.000 500.000
CHELTUIELI DE CAPITAL 140.479.644 140.479.644
Investiţii ale instituţiilor
publice 140.379.644 140.379.644
Investiţii ale regiilor
autonome şi societãţilor
comerciale cu capital de stat 100.000 100.000

Industrie 1.539.312.006 6.248.500 1.545.560.506
CHELTUIELI CURENTE 1.280.685.022 6.248.500 1.286.933.522
CHELTUIELI DE PERSONAL 6.517.422 6.517.422
Cheltuieli cu salariile 4.599.563 4.599.563
Contribuţii pentru asigu-
rari sociale de stat 1.149.891 1.149.891
Cheltuieli pentru constitu-
irea Fondului pentru plata
ajutorului de şomaj 229.978 229.978
Deplasãri, detaşãri, transferãri 537.990 537.990
- deplasãri, detaşãri,
transferãri în ţara 167.990 167.990
- deplasãri în strãinãtate 370.000 370.000
CHELTUIELI MATERIALE ŞI
SERVICII 91.848.600 91.848.600
Cheltuieli pentru intreti-
nere şi gospodãrie 439.611 439.611
Materiale şi prestãri de
servicii cu caracter funcţional 907.773 907.773
Obiecte de inventar de mica
valoare sau scurta durata şi
echipament 8.811 8.811
Reparaţii curente 177.950 177.950
Reparaţii capitale 102.978 102.978
Cãrţi şi publicaţii 11.827 11.827
Alte cheltuieli 90.199.650 90.199.650
SUBVENŢII 922.519.000 922.519.000
Subvenţii pe produse şi
activitãţi 922.519.000 922.519.000
TRANSFERURI 259.800.000 6.248.500 266.048.500
Transferuri neconsolidabile 259.800.000 6.248.500 266.048.500
CHELTUIELI DE CAPITAL 257.814.984 257.814.984
Investiţii ale instituţiilor
publice 569.250 569.250
Investiţii ale regiilor
autonome şi societãţilor
comerciale cu capital de stat 257.245.734 257.245.734
RAMBURSĂRI DE CREDITE, PLATI
DE DOBINZI ŞI COMISIOANE LA
CREDITE 812.000 812.000
Plati de dobinzi şi comisioane 812.000 812.000

Agricultura şi silvicultura 1.776.300.000 1.776.300.000
CHELTUIELI CURENTE 1.726.350.500 1.726.350.500
CHELTUIELI DE PERSONAL 195.349.626 195.349.626
Cheltuieli cu salariile 147.400.125 147.400.125
Contribuţii pentru asigu-
rari sociale de stat 36.278.602 36.278.602
Cheltuieli pentru constitu-
irea Fondului pentru plata
ajutorului de şomaj 7.227.149 7.227.149
Deplasãri, detaşãri, transferãri 4.443.750 4.443.750
- deplasãri, detaşãri,
transferãri în ţara 4.197.500 4.197.500
- deplasãri în strãinãtate 246.250 246.250
CHELTUIELI MATERIALE ŞI
SERVICII 98.744.257 98.744.257
Hrana 1.047.000 1.047.000
Medicamente şi materiale
sanitare 8.380.000 8.380.000
Cheltuieli pentru întreţinere
şi gospodãrie 8.400.000 8.400.000
Materiale şi prestãri de ser-
vicii cu caracter funcţional 65.227.000 65.227.000
Obiecte de inventar de mica
valoare sau scurta durata şi
echipament 7.333.000 7.333.000
Reparaţii curente 2.095.000 2.095.000
Reparaţii capitale 3.142.000 3.142.000
Cãrţi şi publicaţii 1.000.000 1.000.000
Alte cheltuieli 2.120.257 2.120.257
SUBVENŢII 533.756.617 533.756.617
Subvenţii pentru acoperirea
diferenţelor de preţ şi tarif 533.756.617 533.756.617
PRIME 896.000.000 896.000.000
Prime acordate producãtorilor
agricoli 896.000.000 896.000.000
TRANSFERURI 2.500.000 2.500.000
Transferuri neconsolidabile 2.500.000 2.500.000
CHELTUIELI DE CAPITAL 44.300.000 44.300.000
Investiţii ale instituţiilor
publice 18.250.000 18.250.000
Investiţii ale regiilor
autonome şi societãţilor
comerciale cu capital de stat 26.050.000 26.050.000
RAMBURSĂRI DE CREDITE, PLATI
DE DOBINZI ŞI COMISIOANE LA
CREDITE 5.649.500 5.649.500
Rambursãri de credite externe 1.841.000 1.841.000
Plati de dobinzi şi comisioane 3.808.500 3.808.500

Transporturi şi comunicaţii 950.000.000 199.770.000 1.149.770.000
CHELTUIELI CURENTE 668.343.618 138.060.000 806.403.618
CHELTUIELI DE PERSONAL 10.633.868 10.633.868
Cheltuieli cu salariile 7.562.167 7.562.167
Contribuţii pentru asigurãri
sociale de stat 1.890.542 1.890.542
Cheltuieli pentru constitu-
irea Fondului pentru plata
ajutorului de şomaj 378.107 378.107
Deplasãri, detaşãri, transferãri 803.052 803.052
- deplasãri, detaşãri,
transferãri în ţara 551.402 551.402
- deplasãri în strãinãtate 251.650 251.650
CHELTUIELI MATERIALE ŞI
SERVICII 14.777.750 14.777.750
Drepturi cu caracter social 106.965 106.965
Hrana 355.333 355.333
Medicamente şi materiale sanitare 10.907 10.907
Cheltuieli pentru întreţinere
şi gospodãrie 1.160.410 1.160.410
Materiale şi prestãri de ser-
vicii cu caracter funcţional 3.295.182 3.295.182
Obiecte de inventar de mica
valoare sau scurta durata şi
echipament 333.976 333.976
Reparaţii curente 1.352.530 1.352.530
Reparaţii capitale 5.829.680 5.829.680
Cãrţi şi publicaţii 60.029 60.029
Alte cheltuieli 2.272.738 2.272.738
SUBVENŢII 65.000.000 65.000.000
Subvenţii pe produse şi
activitãţi 65.000.000 65.000.000
TRANSFERURI 577.932.000 138.060.000 715.992.000
Transferuri neconsolidabile 577.932.000 138.060.000 715.992.000
CHELTUIELI DE CAPITAL 212.065.262 61.710.000 273.775.262
Investiţii ale instituţiilor
publice 144.800 144.800
Investiţii ale regiilor
autonome şi societãţilor
comerciale cu capital de stat 211.920.462 61.710.000 273.630.462
RAMBURSĂRI DE CREDITE, PLATI
DE DOBINZI ŞI COMISIOANE LA
CREDITE 69.591.120 69.591.120
Rambursãri de credite externe 27.038.018 27.038.018
Plati de dobinzi şi comisioane 42.553.102 42.553.102

Alte acţiuni economice 328.849.754 328.849.754
CHELTUIELI CURENTE 242.137.318 242.137.318
CHELTUIELI DE PERSONAL 11.257.722 11.257.722
Cheltuieli cu salariile 8.382.455 8.382.455
Contribuţii pentru asigurãri
sociale de stat 2.308.514 2.308.514
Cheltuieli pentru constitu-
irea Fondului pentru plata
ajutorului de şomaj 419.243 419.243
Deplasãri, detaşãri, transferãri 147.510 147.510
- deplasãri, detaşãri,
transferãri în ţara 137.410 137.410
- deplasãri în strãinãtate 10.100 10.100
CHELTUIELI MATERIALE ŞI
SERVICII 27.879.596 27.879.596
Hrana 5.000 5.000
Cheltuieli pentru întreţinere
şi gospodãrie 7.509.244 7.509.244
Materiale şi prestãri de ser-
vicii cu caracter funcţional 1.965.000 1.965.000
Obiecte de inventar de mica
valoare sau scurta durata şi
echipament 164.000 164.000
Reparaţii curente 3.054.600 3.054.600
Reparaţii capitale 2.790.152 2.790.152
Cãrţi şi publicaţii 22.100 22.100
Alte cheltuieli 12.369.500 12.369.500
TRANSFERURI 203.000.000 203.000.000
Transferuri neconsolidabile 203.000.000 203.000.000
CHELTUIELI DE CAPITAL 86.712.436 86.712.436
Stocuri pentru rezerve
materiale naţionale şi de
mobilizare 83.101.000 83.101.000
Investiţii ale instituţiilor
publice 3.511.436 3.511.436
Investiţii ale regiilor
autonome şi societãţilor
comerciale cu capital de stat 100.000 100.000

Cercetare ştiinţificã 518.120.422 518.120.422
CHELTUIELI CURENTE 492.616.603 492.616.603
CHELTUIELI DE PERSONAL 25.624.111 25.624.111
Cheltuieli cu salariile 19.481.971 19.481.971
Contribuţii pentru asigu-
rari sociale de stat 4.553.170 4.553.170
Cheltuieli pentru constitu-
irea Fondului pentru plata
ajutorului de şomaj 910.634 910.634
Deplasãri, detaşãri, transferãri 678.336 678.336
- deplasãri, detaşãri,
transferãri în ţara 318.176 318.176
- deplasãri în strãinãtate 360.160 360.160
CHELTUIELI MATERIALE ŞI
SERVICII 374.307.592 374.307.592
Hrana 5.000 5.000
Cheltuieli pentru întreţinere
şi gospodãrie 2.031.221 2.031.221
Materiale şi prestãri de ser-
vicii cu caracter funcţional 971.275 971.275
Obiecte de inventar de mica
valoare sau scurta durata şi
echipament 35.152 35.152
Reparaţii curente 265.836 265.836
Reparaţii capitale 2.051.007 2.051.007
Cãrţi şi publicaţii 225.235 225.235
Alte cheltuieli 368.722.866 368.722.866
SUBVENŢII 414.900 414.900
Subvenţii pentru instituţii
publice 414.900 414.900
TRANSFERURI 92.270.000 92.270.000
Transferuri neconsolidabile 92.270.000 92.270.000
CHELTUIELI DE CAPITAL 25.503.819 25.503.819
Investiţii ale instituţiilor
publice 25.503.819 25.503.819

Alte acţiuni 108.640.633 108.640.633
CHELTUIELI CURENTE 92.640.633 92.640.633
CHELTUIELI DE PERSONAL 42.718.100 42.718.100
Cheltuieli cu salariile 37.754.500 37.754.500
Contribuţii pentru asigu-
rari sociale de stat 3.601.100 3.601.100
Cheltuieli pentru constitu-
irea Fondului pentru plata
ajutorului de şomaj 720.200 720.200
Deplasãri, detaşãri, transferãri 642.300 642.300
- deplasãri, detaşãri,
transferãri în ţara 502.300 502.300
- deplasãri în strãinãtate 140.000 140.000
CHELTUIELI MATERIALE ŞI
SERVICII 47.922.533 47.922.533
Cheltuieli pentru întreţinere
şi gospodãrie 2.530.000 2.530.000
Materiale şi prestãri de ser-
vicii cu caracter funcţional 43.067.533 43.067.533
Obiecte de inventar de mica
valoare sau scurta durata şi
echipament 1.548.000 1.548.000
Reparaţii curente 223.000 223.000
Reparaţii capitale 81.000 81.000
Cãrţi şi publicaţii 24.000 24.000
Alte cheltuieli 449.000 449.000
TRANSFERURI 2.000.000 2.000.000
Transferuri neconsolidabile 2.000.000 2.000.000
CHELTUIELI DE CAPITAL 16.000.000 16.000.000
Investiţii ale instituţiilor
publice 16.000.000 16.000.000
TRANSFERURI DIN BUGETUL DE STAT 2.256.600.000 2.256.600.000
Transferuri din bugetul de
stat cãtre bugetele locale
pentru asigurarea protecţiei
sociale a populaţiei pentru
energie termica şi transport
urban de cãlãtori 571.000.000 571.000.000
Transferuri din bugetul de
stat cãtre bugetele locale
pentru investiţii 1.027.500.000 1.027.500.000
Transferuri din bugetul de
stat cãtre bugetele locale
pentru investiţii finanţate
parţial din împrumuturi
externe 42.500.000 42.500.000
Transferuri din bugetul de
stat cãtre bugetele Fondului
de risc şi accident pentru
protecţia specialã a
persoanelor handicapate 275.000.000 275.000.000
Transferuri din bugetul de
stat cãtre bugetul Fondului
special pentru plata pen-
siilor şi altor drepturi
de asigurãri sociale ale
agricultorilor 340.600.000 340.600.000
ÎMPRUMUTURI 85.300.000 85.300.000
ÎMPRUMUTURI ACORDATE 85.300.000 85.300.000
Împrumuturi acordate pentru
finalizarea unor obiective
aprobate prin convenţii
bilaterale şi acorduri
interguvernamentale 85.300.000 85.300.000

PARTEA A IX-A - PLATI DE DOBINZI
ŞI ALTE CHELTUIELI AFERENTE
DATORIEI PUBLICE 1.360.000.000 1.360.000.000
DOBINZI AFERENTE DATORIEI
PUBLICE ŞI ALTE CHELTUIELI 1.360.000.000 1.360.000.000
Dobinzi aferente datoriei
publice interne 1.235.660.000 1.235.660.000
Dobinzi aferente datoriei
publice externe 24.340.000 24.340.000
Cheltuieli ocazionate de
emisiunea şi plasarea
titlurilor de stat şi de
riscul garanţiilor date de
stat, în condiţiile legii 100.000.000 100.000.000

PARTEA A XI-A - FONDURI DE
REZERVA 309.106.900 309.106.900
FONDURI DE REZERVA 309.106.900 309.106.900
Fondul de rezerva bugetarã
la dispoziţia Guvernului 44.106.900 44.106.900
Fondul de intervenţie la
dispoziţia Guvernului 10.000.000 10.000.000
Fondul la dispoziţia
Guvernului României pentru
relaţiile cu Republica Moldova 5.000.000 5.000.000
Fondul de redresare financiarã
la dispoziţia Guvernului 250.000.000 250.000.000
DEFICIT -3.193.062.257 -430.745.700 -3.623.807.957
-------------------------------------------------------------------------------
*) În funcţie de derularea programelor de împrumut se pot efectua modificãri în structura şi între ordonatorii principali de credite, cu aprobarea Guvernului.

NOTA:
Cheltuielile reprezentind taxele poştale privind transmiterea încasãrilor din impozite şi taxe în contul general al trezoreriei statului şi a documentelor de deschidere şi repartizare a creditelor bugetare, precum şi comisioanele pentru servicii prestate de Casa de Economii şi Consemnaţiuni pentru încasarea veniturilor bugetare, se suporta din bugetul de venituri şi cheltuieli al trezoreriei statului, aprobat conform legii.


ANEXA 4

LISTA
impozitelor, taxelor şi a celorlalte venituri pe anul 1996
-------------------------------------------------------------------------------
Denumirea impozitelor, Actele normative care reglementeazã
taxelor şi a celorlalte impozitele, taxele şi alte venituri
venituri
-------------------------------------------------------------------------------
I. PENTRU BUGETUL DE STAT
I. Venituri curente
A. Venituri fiscale
A1. Impozite directe:
1. Impozitul pe profit Ordonanta Guvernului nr. 70/1994 privind impozitul
pe profit, cu completãrile şi modificãrile ulteri-
oare; Legea nr. 71/1994 privind acordarea unor
facilitãţi suplimentare fata de Legea nr. 35/1991,
republicatã, pentru atragerea de investitori strãini
în industrie; Legea nr. 77/1994 privind asociaţiile
salariaţilor şi membrilor conducerii societãţilor
comerciale care se privatizeazã; Legea petrolului
nr. 134/1995; Hotãrîrea Guvernului nr. 1.222/1990
privind regimul impozitelor şi taxelor aplicabile
reprezentantelor din România ale societãţilor
comerciale sau organizaţiilor economice strãine,
precum şi drepturile şi obligaţiile legate de
salarizarea personalului roman; Legea nr. 12/1991*)
privind impozitul pe profit.
2. Impozitul pe salarii Legea nr. 32/1991 privind impozitul pe salarii,
modificatã şi completatã prin Legea nr. 35/1993;
Legea nr. 46/1994 pentru modificarea şi completarea
Legii nr. 32/1991 privind impozitul pe salarii;
Legea nr. 135/1995 pentru completarea Legii nr.
32/1991 privind impozitul pe salarii, republicatã;
Ordonanta Guvernului nr. 17/1995 pentru modificarea
şi completarea Legii nr. 32/1991 privind impozitul
pe salarii, republicatã, aprobatã şi modificatã
prin Legea nr. 122/1995; Ordonanta Guvernului nr.
13/1995 privind unele mãsuri de accelerare a
procesului de restructurare a regiilor autonome
şi a societãţilor comerciale cu capital majoritar
de stat, de intarire a disciplinei financiare şi
de imbunatatire a decontãrilor în economie,
aprobatã şi modificatã prin Legea nr. 119/1995;
Ordonanta Guvernului nr. 8/1996 pentru modificarea
şi completarea Legii nr. 32/1991 privind impozitul
pe salarii, republicatã, cu modificãrile ulterioare.
3. Alte impozite directe,
din care:
a) impozitul pe profit Legea nr. 12/1990 privind protejarea populaţiei
obţinut din activitãţi impotriva unor activitãţi comerciale ilicite,
comerciale ilicite sau din modificatã şi completatã prin Legea nr. 42/1991;
nerespectarea Legii privind Ordonanta Guvernului nr. 21/1992 privind protecţia
protecţia consumatorilor consumatorilor, aprobatã şi modificatã prin
Legea nr. 11/1994.
b) impozitul pe divi- Legea nr/ 77/1994 privind asociaţiile salariaţilor
dende de la societãţile şi membrilor conducerii societãţilor comerciale
comerciale care se privatizeazã; Ordonanta Guvernului nr.
26/1995 privind impozitul pe dividende, aprobatã
şi modificatã prin Legea nr. 101/1995; Legea nr.
40/1992*) privind stabilirea impozitului pe
dividende la societãţile comerciale.

A2. Impozite indirecte:
1. Taxa pe valoarea Ordonanta Guvernului nr. 3/1992 privind taxa pe
adãugatã valoarea adãugatã, republicatã în temeiul Ordonanţei
Guvernului nr. 22/1995, aprobatã şi modificatã prin
Legea nr. 100/1995; Ordonanta Guvernului nr. 30/1995
privind regimul de concesionare a construirii şi
exploatãrii unor tronsoane de cai de comunicaţii
terestre - autostrazi şi cai ferate; Ordonanta
Guvernului nr. 2/1996 cu privire la completarea şi
modificarea unor reglementãri referitoare la taxa
pe valoarea adãugatã.
2. Accize şi impozit pe Legea nr. 42/1993 privind accizele la produsele
circulaţie din import şi din ţara, precum şi impozitul la
titeiul din producţia interna şi gazele naturale,
republicatã în temeiul Ordonanţei Guvernului nr.
22/1995, aprobatã şi modificatã prin Legea nr.
100/1995.
3. taxe vamale:
a) taxe vamale de la per- Ordonanta Guvernului nr. 26/1993 privind Tariful
soane juridice vamal de import al României, aprobatã şi modifi-
câtã prin Legea nr. 102/1994; Legea nr. 30/1978
privind Codul vamal al României; Legea nr. 35/1991
privind regimul investiţiilor strãine, republicatã,
cu modificãrile ulterioare; Legea nr. 56/1994 pentru
modificarea art. 12 alin. (1) din Legea nr. 83/1993
privind sprijinul acordat de stat producãtorilor
agricoli; Legea nr. 71/1994 privind acordarea unor
facilitãţi suplimentare fata de Legea nr. 35/1991,
republicatã, pentru atragerea de investitori strãini
în industrie; Legea petrolului nr. 134/1995;
Decretul nr. 337/1981 pentru aprobarea
Regulamentului vamal;
Ordonanta Guvernului nr. 12/1995 privind unele
mãsuri referitoare la regimul vamal al maşinilor,
utilajelor şi instalaţiilor importate în cadrul
tranzacţiilor de leasing, precum şi la regimul
vamal al materiilor prime, pieselor de schimb,
materialelor şi componentelor folosite în
producţia proprie a unor agenţi economici, aprobatã
prin Legea nr. 59/1995; Ordonanta Guvernului nr.
3/1996 privind calificarea notiunii de producţie
proprie în aplicarea regimului vamal aferent
investiţiilor strãine, aprobatã prin Legea nr.
9/1996.
b) taxe vamale şi alte Legea nr. 10/1991 privind finanţele publice;
venituri încasate de la Legea nr. 30/1978 privind Codul vamal al României;
persoane fizice prin Decretul nr. 337/1981 pentru aprobarea Regulamen-
unitãţile vamale tului vamal; Hotãrîrea Guvernului nr. 685/1990
privind regimul vamal aplicabil persoanelor fizice;
Hotãrîrea Guvernului nr. 269/1994 privind modifi-
carea limitelor valorice şi a condiţiilor pentru
bunurile introduse sau scoase din ţara de cãtre
persoane fizice; Hotãrîrea Guvernului nr. 935/1995
privind modificarea Hotãrîrii Guvernului nr.
269/1994.
4. Alte impozite indi-
recte:
a) majorãri şi penalita- Legea nr. 10/1991 privind finanţele publice;
tati de intirziere pentru Legea nr. 87/1994 pentru combaterea evaziunii
venituri nevarsate la fiscale; Ordonanta Guvernului nr. 34/1995 privind
termen unele mãsuri de reducere şi de reglementare
unitarã a majorãrilor de intirziere pentru neplata
la termen a sumelor datorate bugetului de stat,
bugetului asigurãrilor sociale de stat, bugetelor
locale, bugetelor fondurilor speciale, precum şi
a primelor de asigurare prin efectul legii, aprobatã
prin Legea nr. 99/1995; Ordonanta Guvernului nr.
14/1992*) privind modificarea nivelului majorãrilor
de intirziere datorate pentru neplata în termen a
veniturilor cuvenite bugetului, aprobatã prin Legea
nr. 114/1992; Ordonanta Guvernului nr. 18/1994*)
privind mãsuri pentru întãrirea disciplinei
financiare a agenţilor economici, aprobatã şi
modificatã prin Legea nr. 12/1995; Ordonanta
Guvernului nr. 11/1996 privind executarea creanţe-
lor bugetare; Ordonanta Guvernului nr. 13/1996
privind acordarea unor înlesniri referitoare la
majorãrile de intirziere.
b) taxe pentru elibera- Ordonanta Guvernului nr. 33/1995 privind mãsuri
rea de licenţe şi autori- pentru colectarea, reciclarea şi reintroducerea în
zatii de funcţionare circuitul productiv a deşeurilor refolosibile;
Ordonanta Guvernului nr. 42/1995 privind producţia
de produse alimentare destinate comercializãrii,
aprobatã şi modificatã prin Legea nr. 123/1995;
Ordonanta Guvernului nr. 5/1996 privind actualiza-
rea taxelor de avizare şi atestare, precum şi
întãrirea disciplinei financiare în activitatea
jocurilor de noroc.
c) alte încasãri din
impozite indirecte:
- impozitul pe circu- Hotãrîrea Guvernului nr. 779/1991*) privind
latia mãrfurilor impozitul pe circulaţia mãrfurilor şi accizele
- contravaloarea amba- Legea nr. 10/1991 privind finanţele publice;
lajelor şi paletelor care Decretul nr. 146/1980 privind unele mãsuri de
însoţesc mãrfurile, imbunatatire a circulaţiei, utilizãrii şi recupe-
incluse în preţul rarii ambalajelor pentru mãrfurile ce se desfac
acestora, importate de prin comerţul cu amãnuntul, aprobat prin Legea
instituţiile publice nr. 23/1980.

B. Venituri nefiscale
1. Vãrsãminte din profi- Ordonanta Guvernului nr. 15/1993 privind unele
tul net al regiilor mãsuri pentru restructurarea activitãţii regiilor
autonome autonome; Ordonanta Guvernului nr. 70/1994 privind
impozitul pe profit, cu completãrile şi modifica-
rile ulterioare.
2. Vãrsãminte de la
instituţiile publice:
a) taxe de metrologie Ordonanta Guvernului nr. 20/1992 privind activita-
tea de metrologie, aprobatã şi modificatã prin
Legea nr. 11/1994.
b) taxe pentru brevete Legea nr. 64/1991 privind brevetele de invenţie;
de invenţie şi inregistra- <>Legea nr. 120/1992 privind taxele pentru cererile
rea marcilor de fabrica de brevete de invenţie şi pentru brevetele de
invenţie; <>Legea nr. 129/1992 privind protecţia
desenelor şi modelelor industriale; Legea nr.
16/1995 privind protecţia topografiilor circuite-
lor integrate; <>Hotãrîrea Guvernului nr. 274/1991
privind taxele cu privire la mãrci de fabrica, de
comerţ şi de serviciu, precum şi la denumiri de
origine a produselor.
c) taxe pentru presta- Ordonanta Guvernului nr. 48/1994 privind modifica-
tiile şi serviciile efec- rea unor taxe pentru folosirea drumurilor
tuate de capitaniile de publice şi pentru unele prestãri de servicii în
port şi pentru eliberarea porturi şi aeroporturi, aprobatã prin Legea nr.
autorizaţiilor de trans- 123/1994.
port cu autovehicule în
trafic internaţional de
mãrfuri
d) taxe consulare Ordonanta Guvernului nr. 24/1992 privind stabilirea
serviciilor consulare şi a taxelor percepute pentru
prestarea acestora, aprobatã şi modificatã prin
Legea nr. 89/1993; Ordonanta Guvernului nr. 10/1993
privind actualizarea, în funcţie de rata inflaţiei,
a unor taxe stabilite în sume fixe pentru serviciile
prestate în favoarea unor persoane fizice şi
juridice, aprobatã prin Legea nr. 102/1994;
Ordonanta Guvernului nr. 43/1994 pentru modificarea
Ordonanţei Guvernului nr. 24/1992, aprobatã prin
Legea nr. 123/1994.
e) taxe pentru analize Ordonanta Guvernului nr. 21/1992 privind protecţia
efectuate de laboratoare, consumatorilor, aprobatã şi modificatã prin Legea
altele decît cele sanitare, nr. 11/1994; Legea nr. 10/1991 privind finanţele
de pe lîngã instituţii publice.
f) venituri din încasarea Decretul-lege nr. 43/1990 privind unele mãsuri
contravalorii lucrãrilor pentru stimularea ţãrãnimii şi activitãţii econo-
de combatere a daunato- mice a unitãţilor agricole cooperatiste şi de stat;
rilor şi bolilor în Legea nr. 10/1991 privind finanţele publice.
sectorul vegetal
g) veniturile unitãţilor Legea nr. 40/1975 privind creşterea şi ameliorarea
de reproducţie şi selecţie animalelor; Decretul-lege nr. 43/1990 privind
a animalelor unele mãsuri pentru stimularea ţãrãnimii şi activi-
tatii economice a unitãţilor agricole cooperatiste
şi de stat; Legea nr. 10/1991 privind finanţele
publice.
h) veniturile circum- Decretul-lege nr. 43/1990 privind unele mãsuri
scriptiilor, laboratoare- pentru stimularea ţãrãnimii şi activitãţii econo-
lor şi dispensarelor mice a unitãţilor agricole cooperatiste şi de
veterinare stat; Legea nr. 10/1991 privind finanţele publice.
i) taxe şi alte venituri Legea nr. 10/1991 privind finanţele publice;
din protecţia mediului Decretul nr. 221/1990 privind funcţionarea şi
atribuţiile Comisiei Naţionale pentru Controlul
Activitãţilor Nucleare.
j) vãrsãminte din venitu- <>Decretul nr. 151/1975 privind autofinantarea unor
rile instituţiilor publice activitãţi ale instituţiilor de stat, cu completa-
şi activitãţilor auto- rile ulterioare; Legea nr. 10/1991 privind
finanţate finanţele publice.
k) venituri din timbrul <>Ordonanta Guvernului nr. 32/1995 privind timbrul
judiciar judiciar, aprobatã şi modificatã prin Legea nr.
106/1995.
l) alte venituri de la
instituţiile publice:
- venituri realizate din Legea nr. 10/1991 privind finanţele publice;
comercializarea de stan- Ordonanta Guvernului nr. 19/1992 privind activi-
darde şi alte publicaţii tatea de standardizare în România, aprobatã prin
de specialitate, precum Legea nr. 11/1994.
şi alte prestãri de ser-
vicii de cãtre Institutul
Roman de Standardizare
- venituri din vinza- Legea nr. 10/1991 privind finanţele publice.
rea reportajelor şi din
serviciile de ştiri
realizate de Agenţia
Nationala de Presa
"Rompres"
- taxe pentru obţine- Ordonanta Guvernului nr. 9/1993 privind taxele de
rea deciziilor de eliberare a deciziilor de autorizare în domeniul
autorizare în domeniul audiovizualului, aprobatã prin Legea nr. 102/1994.
audiovizualului
- venituri din chiriile Legea nr. 5/1973 privind administrarea fondului
imobilelor proprietate de locativ şi reglementarea raporturilor dintre
stat administrate de proprietari şi chiriaşi.
instituţiile publice
- venituri din serviciile Ordonanta Guvernului nr. 9/1992 privind organizarea
de statistica publica la statisticii publice, republicatã în anul 1994,
cererea beneficiarilor aprobatã şi modificatã prin Legea nr. 11/1994.
interni şi externi
- sume încasate de Legea nr. 52/1994 privind valorile mobiliare şi
Comisia Nationala a Valori- bursele de valori.
lor Mobiliare
- sume încasate de Legea nr. 10/1991 privind finanţele publice.
Agenţia Nationala pentru
Resurse Minerale
- sume încasate din Decretul nr. 253/1971 privind contribuţia de
contribuţia de întreţinere întreţinere în unele instituţii de ocrotire,
datoratã de persoanele aprobat prin Legea nr. 54/1971.
asistate în cãminele de
pensionari
- soldul bugetului Legea bugetarã anuala.
Fondului special pentru
cercetare-dezvoltare, rãmas
neconsumat la 31 decembrie
1995
3. Diverse venituri:
a) venituri din amenzile Legea nr. 32/1968 privind stabilirea şi sanctiona-
aplicate, potrivit dispozi- rea contravenţiilor; Legea nr. 87/1994 pentru
tiilor legale combaterea evaziunii fiscale; Ordonanta Guvernului
nr. 12/1994 pentru modificarea şi abrogarea unor
dispoziţii ale Legii nr. 32/1968 privind stabilirea
şi sancţionarea contravenţiilor, aprobatã şi
modificatã prin Legea nr. 65/1994; Ordonanta
Guvernului nr. 17/1993 privind stabilirea şi
sancţionarea contravenţiilor la reglementãrile
financiar-gestionare şi fiscale, aprobatã prin
Legea nr. 83/1994;
Ordonanta Guvernului nr. 23/1992 privind modificarea
unor sancţiuni contravenţionale, aprobatã prin
<>Legea nr. 114/1992 ; Ordonanta Guvernului nr. 55/1994
privind majorarea limitelor minime şi maxime ale
amenzilor contravenţionale, stabilite prin acte
normative aflate în vigoare la 1 iunie 1994,
aprobatã prin Legea nr. 129/1994; Ordonanta
Guvernului nr. 15/1996 privind întãrirea
disciplinei financiar-valutare; legile specifice
desfãşurãrii activitãţii pentru care se stabilesc
amenzi.
b) încasãri din cota Legea nr. 6/1973 pentru modificarea Codului penal
reţinutã conform Legii al României; Legea nr. 104/1992 pentru modificarea
nr. 6/1973 şi completarea Codului penal, a Codului de
procedura penalã şi a altor legi, precum şi pentru
abrogarea Legii nr. 59/1968 şi a Decretului nr.
218/1977.
c) restituiri de fonduri Legea nr. 10/1991 privind finanţele publice.
din finanţarea bugetarã a
anilor precedenti
d) venituri din conce- Legea nr. 15/1990 privind reorganizarea unitãţilor
siuni economice de stat ca regii autonome şi societãţi
comerciale; Legea nr. 10/1991 privind finanţele
publice; Ordonanta Guvernului nr. 30/1995 privind
regimul de concesionare a construirii şi exploata-
rii unor tronsoane de cai de comunicaţii terestre
- autostrazi şi cai ferate.
e) încasarea dobinzilor Legea nr. 85/1992 privind vînzarea de locuinţe şi
aferente ratelor lunare spaţii cu alta destinaţie, construite din
din vînzarea locuinţelor fondurile statului şi din fondurile unitãţilor
construite din fondurile economice sau bugetare de stat, republicatã în
statului anul 1994.
f) încasãri din valori- Legea nr. 30/1978 privind Codul vamal al
ficarea bunurilor confis- României; Legea nr. 12/1990 privind protejarea
câte şi alte sume consta- populaţiei impotriva unor activitãţi comerciale
tate o data cu confiscarea ilicite; Legea nr. 56/1992 privind frontiera de
potrivit legii stat a României; Decretul nr. 111/1951 privind
reglementarea situaţiei bunurilor de orice fel
supuse confiscãrii, confiscate, fãrã moştenitor
sau fãrã stapin, precum şi a unor bunuri care nu
mai folosesc instituţiilor publice; Decretul nr.
337/1981 privind aprobarea Regulamentului vamal;
Ordonanta Guvernului nr. 26/1993 privind Tariful
vamal de import al României, aprobatã şi
modificatã prin Legea nr. 102/1994; Ordonanta
Guvernului nr. 33/1995 privind mãsuri pentru
colectarea, reciclarea şi reintroducerea în
circuitul productiv a deşeurilor refolosibile de
orice fel; Ordonanta Guvernului nr. 15/1996 privind
întãrirea disciplinei financiar-valutare.
g) încasãri din alte
surse:
- taxe pentru eliberarea Legea nr. 71/1991 privind instituirea taxei pentru
titlului de proprietate eliberarea titlurilor de proprietate asupra
asupra terenurilor terenurilor; Ordonanta Guvernului nr. 10/1993
privind actualizarea, în funcţie de rata inflaţiei,
a unor taxe stabilite în sume fixe pentru serviciile
prestate în favoarea unor persoane fizice şi
juridice, aprobatã prin Legea nr. 102/1994.
- cauţiunea nerestituita, Legea nr. 32/1990 pentru modificarea şi completarea
constituitã conform Legii unor dispoziţii ale Codului de procedura penalã.
nr. 32/1990
- venituri din expertize Decretul nr. 212/1981 privind expertizele în
în domeniul navigaţiei domeniul navigaţiei civile.
- numerarul existent în Decretul nr. 209/1976 pentru aprobarea Regulamen-
casierie, nejustificat de tului operaţiunilor de casa ale unitãţilor
documente, şi penalizãrile economice.
pentru nerespectarea
operaţiunilor de casa
- sumele restante dato- Legea bugetarã anuala.
rate de agenţii economici
la Fondul special pentru
cercetare-dezvoltare

II. Venituri din capital
1. Venituri din valorifi-
carea unor bunuri ale
statului:
- venituri din valorifi- Legea nr. 10/1991 privind finanţele publice;
carea unor bunuri ale Ordonanta Guvernului nr. 19/1995 privind unele
instituţiilor publice mãsuri de perfecţionare a regimului achiziţiilor
publice, precum şi a regimului de valorificare a
bunurilor scoase din funcţiune, aparţinînd
instituţiilor publice, aprobatã prin Legea nr.
96/1995.
- venituri din valorifi- Legea nr. 82/1992 privind rezervele materiale
carea stocurilor de la naţionale.
rezervele materiale
naţionale şi de mobilizare

II. PENTRU BUGETELE LOCALE
I. Venituri curente
A. Venituri fiscale
A1. Impozite directe:
1. Impozitul pe profit Ordonanta Guvernului nr. 70/1994 privind impozitul
pe profit, cu completãrile şi modificãrile
ulterioare; Legea nr. 71/1994 privind acordarea
unor facilitãţi suplimentare fata de Legea nr.
35/1991, republicatã, pentru atragerea de investi-
tori strãini în industrie; Legea nr. 77/1994
privind asociaţiile salariaţilor şi membrilor
conducerii societãţilor comerciale care se
privatizeazã; Legea nr. 12/1991*) privind
impozitul pe profit.
2. Impozite şi taxe de
la populaţie:
a) impozitul pe venitu- Decretul nr. 153/1954 privitor la impozitul pe
rile liber-profesionistilor,veniturile populaţiei, cu modificãrile ulterioare;
meseriasilor şi ale altor Decretul nr. 394/1973 privitor la impunerea
persoane fizice indepen- veniturilor realizate din închirieri de imobile,
dente şi asociaţii aprobat prin Legea nr. 113/1973; Decretul-lege nr.
familiale 54/1990 privind organizarea şi desfãşurarea unor
activitãţi economice pe baza liberei iniţiative;
Ordonanta Guvernului nr. 11/1992 privind modul de
desfãşurare şi impozitare a activitãţii de
taximetrie auto, aprobatã şi modificatã prin
<>Legea nr. 114/1992 ; Ordonanta Guvernului nr.
15/1992 cu privire la impozitele şi taxele locale,
aprobatã şi modificatã prin <>Legea nr. 114/1992 ;
Ordonanta Guvernului nr. 62/1994 privind stabilirea
unor facilitãţi pentru dezvoltarea sistemului de
turism rural din zona montanã, Delta Dunãrii şi
litoralul Marii Negre, aprobatã şi modificatã
prin Legea nr. 145/1994; Ordonanta Guvernului
nr. 44/1995 privind îmbunãtãţirea impunerii
activitãţilor producãtoare de venit din exerci-
tarea unei profesii libere şi din lucrãri literare,
de arta şi ştiinţifice, aprobatã şi modificatã
prin Legea nr. 125/1995.
b) impozitul pe clãdiri Legea nr. 27/1994 privind impozitele şi taxele
şi terenuri de la persoane locale; Ordonanta Guvernului nr. 24/1995 pentru
fizice modificarea şi completarea reglementãrilor
privind impozitul pe venitul agricol şi
impozitele şi taxele locale, aprobatã prin Legea
nr. 114/1995; Legea nr. 25/1981*) privind
impozitele şi taxele locale.
c) taxe asupra mijloace- Legea nr. 27/1994 privind impozitele şi taxele
lor de transport deţinute locale; Ordonanta Guvernului nr. 24/1995 pentru
de persoane fizice modificarea şi completarea reglementãrilor
privind impozitul pe venitul agricol şi impozitele
şi taxele locale, aprobatã prin Legea nr. 114/1995;
Legea nr. 25/1981*) privind impozitele şi taxele
locale.
d) taxe de timbru asupra Decretul nr. 199/1955 privind taxele de timbru;
succesiunilor şi alte taxe Ordonanta Guvernului nr. 10/1993 privind
de timbru de la populaţie actualizarea, în funcţie de rata inflaţiei, a unor
taxe stabilite în sume fixe pentru serviciile
prestate în favoarea unor persoane fizice şi
juridice, aprobatã prin Legea nr. 102/1994;
Ordonanta Guvernului nr. 37/1995 privind stabilirea
taxelor de timbru pentru activitatea notarialã,
aprobatã şi modificatã prin Legea nr. 105/1995;
H.C.M. nr. 911/1955 privind stabilirea listei
actelor şi faptelor supuse taxelor de timbru,
precum şi a tarifului taxelor de timbru, cu
modificãrile ulterioare; Hotãrîrea Guvernului nr.
1.295/1990 privind taxele de timbru pentru acţiunile
şi cererile introduse la instanţele judecãtoreşti,
precum şi asupra actelor de notariat şi a servi-
ciilor prestate de acestea, cu modificãrile şi
completãrile ulterioare; Ordonanta Guvernului
nr. 4/1996 privind modificarea plafonului
valoric în limita cãruia taxele de timbru se pot
achitã prin aplicarea şi anularea timbrelor mobile.
e) alte impozite şi taxe Legea nr. 27/1994 privind impozitele şi taxele
de la populaţie locale; Legea fondului funciar nr. 18/1991, Legea
nr. 18/1968 privind controlul provenientei unor
bunuri ale persoanelor fizice care nu au fost
dobîndite în mod licit; Ordonanta Guvernului nr.
24/1995 pentru modificarea şi completarea regle-
mentarilor privind impozitul pe venitul agricol
şi impozitele şi taxele locale, aprobatã prin
Legea nr. 114/1995; Legea nr. 25/1981*) privind
impozitele şi taxele locale.
3. Taxa pentru folosirea Legea nr. 69/1993 privind instituirea taxei pentru
terenurilor proprietate folosirea terenurilor proprietate de stat în alte
de stat scopuri decît pentru agricultura sau silvicultura;
Legea nr. 78/1995 privind protecţia personalului
şi a patrimoniului din sectorul producţiei de
apãrare; Ordonanta Guvernului nr. 30/1995 privind
regimul de concesionare a construirii şi exploata-
rii unor tronsoane de cai de comunicaţii terestre -
autostrazi şi cai ferate.
4. Impozitul pe clãdiri Legea nr. 27/1994 privind impozitele şi taxele
şi terenuri de la persoa- locale; Legea nr. 78/1995 privind protecţia
nele juridice personalului şi a patrimoniului din sectorul
producţiei de apãrare; Ordonanta Guvernului nr.
24/1995 pentru modificarea şi completarea
reglementãrilor privind impozitul pe venitul
agricol şi impozitele şi taxele locale, aprobatã
prin Legea nr. 114/1995; Legea nr. 25/1981*)
privind impozitele şi taxele locale.
5. Taxa asupra mijloace- Legea nr. 27/1994 privind impozitele şi taxele
lor de transport deţinute locale; Ordonanta Guvernului nr. 24/1995 pentru
de persoane juridice modificarea şi completarea reglementãrilor privind
impozitul pe venitul agricol şi impozitele şi
taxele locale, aprobatã prin Legea nr. 114/1995;
Legea nr. 25/1981*) privind impozitele şi taxele
locale.
6. Impozitul pe venitul Legea nr. 34/1994 privind impozitul pe venitul
agricol agricol; Ordonanta Guvernului nr. 24/1995 pentru
modificarea şi completarea reglementãrilor privind
impozitul pe venitul agricol şi impozitele şi
taxele locale, aprobatã prin Legea nr. 114/1995.
7. Alte impozite directe:
a) impozitul pe venituri- Decretul nr. 276/1973 privind reglementarea impune-
le realizate de persoanele rii unor venituri realizate din România de persoa-
fizice şi juridice nele fizice şi juridice nerezidente, aprobat prin
nerezidente Legea nr. 92/1973 cu modificãrile aduse prin
Decretul nr. 125/1977 pentru reglementarea
impunerii unor venituri realizate din România de
persoanele fizice şi juridice nerezidente, aprobat
prin Legea nr. 20/1977; Ordonanta Guvernului nr.
70/1994 privind impozitul pe profit, cu completa-
rile şi modificãrile ulterioare.
b) alte încasãri din Legea nr. 27/1994 privind impozitele şi taxele
impozite directe locale; Ordonanta Guvernului nr. 24/1995 pentru
modificarea şi completarea reglementãrilor privind
impozitul pe venitul agricol şi impozitele şi
taxele locale, aprobatã prin Legea nr. 114/1995;
Ordonanta Guvernului nr. 30/1995 privind regimul
de concesionare a construirii şi exploatãrii unor
tronsoane de cai de comunicaţii terestre - auto-
strãzi şi cai ferate; Legea nr. 25/1981*) privind
impozitele şi taxele locale.
A2. Impozite indirecte:
1. Impozitul pe specta- Hotãrîrea Guvernului nr. 679/1991 privind impozitul
cole pe spectacole; Ordonanta Guvernului nr. 15/1992 cu
privire la impozitele şi taxele locale, aprobatã
şi modificatã prin <>Legea nr. 114/1992 .
2. Alte impozite
indirecte:
a) taxe de timbru de la Decretul nr. 199/1955 privind taxele de timbru;
persoane juridice Ordonanta Guvernului nr. 10/1993 privind actualiza-
rea, în funcţie de rata inflaţiei, a unor taxe
stabilite în sume fixe pentru serviciile prestate
în favoarea unor persoane fizice şi juridice,
aprobatã prin Legea nr. 102/1994; Ordonanta
Guvernului nr. 37/1995 privind stabilirea taxelor
de timbru pentru activitatea notarialã, aprobatã
şi modificatã prin Legea nr. 105/1995; Hotãrîrea
Guvernului nr. 1.295/1990 privind taxele de timbru
pentru acţiunile şi cererile introduse la
instanţele judecãtoreşti, precum şi asupra actelor
de notariat şi a serviciilor prestate de acestea,
cu modificãrile şi completãrile ulterioare.
b) majorãri şi penalitãţi Legea nr. 10/1991 privind finanţele publice;
de intirziere pentru veni- Legea nr. 87/1994 pentru combaterea evaziunii fis-
turi nevarsate în termen cale; Ordonanta Guvernului nr. 34/1995 privind unele
mãsuri de reducere şi de reglementare unitarã a
majorãrilor de intirziere pentru neplata la termen
a sumelor datorate bugetului de stat, bugetului
asigurãrilor sociale de stat, bugetelor locale,
bugetelor fondurilor speciale, precum şi a primelor
de asigurare prin efectul legii, aprobatã prin
Legea nr. 99/1995; Ordonanta Guvernului nr.
14/1992*) privind modificarea nivelului majorãri-
lor de intirziere datorate pentru neplata în
termen a veniturilor cuvenite bugetului, aprobatã
prin <>Legea nr. 114/1992 ; Ordonanta Guvernului
nr. 18/1994*) privind mãsuri pentru întãrirea
disciplinei financiare a agenţilor economici,
aprobatã şi modificatã prin Legea nr. 12/1995;
Ordonanta Guvernului nr. 11/1996 privind executa-
rea creanţelor bugetare; Ordonanta Guvernului nr.
13/1996 privind acordarea unor înlesniri referitoare
la majorãrile de intirziere.
c) alte încasãri din Legea fondului funciar nr. 18/1991.
impozite indirecte

B. Venituri nefiscale
1. Vãrsãminte din profi- Ordonanta Guvernului nr. 15/1993 privind unele
tul net al regiilor mãsuri pentru restructurarea activitãţii regiilor
autonome autonome; Ordonanta Guvernului nr. 70/1994 privind
impozitul pe profit, cu completãrile şi modifica-
rile ulterioare.
2. Vãrsãminte de la
instituţiile publice:
a) taxe pentru examinarea Ordonanta Guvernului nr. 10/1993 privind actuali-
conducãtorilor de autove- zarea, în funcţie de rata inflaţiei, a unor taxe
hicule, eliberarea permise- stabilite în sume fixe pentru serviciile prestate
lor de conducere şi alte în favoarea unor persoane fizice şi juridice,
venituri privind circulaţia aprobatã prin Legea nr. 102/1994; Decretul nr.
pe drumurile publice 328/1966 privind circulaţia pe drumurile publice,
aprobat prin Legea nr. 14/1966, republicat în
1984, cu completãrile şi modificãrile ulterioare.
b) vãrsãminte din dis- <>Decretul nr. 151/1975 privind autofinantarea unor
ponibilitatile instituti- activitãţi ale instituţiilor de stat, aprobat
ilor publice şi ale prin Legea nr. 54/1975, modificatã prin Legea
activitãţilor autofinantate nr. 4/1978; Legea nr. 10/1991 privind finanţele
publice.
c) alte venituri de la
instituţiile publice:
- o cota din licentele Legea nr. 10/1991 privind finanţele publice;
de transport şi de Hotãrîrea Guvernului nr. 223/1992 privind normele
execuţie de organizare şi efectuare a transporturilor auto
internaţionale de persoane şi mãrfuri, a trans-
porturilor auto de persoane în trafic interjudetean
şi judeţean şi a transporturilor auto de mãrfuri
agabaritice şi periculoase, republicatã.
- venituri din chirii Legea nr. 5/1973 privind administrarea fondului
locativ şi reglementarea raporturilor dintre
proprietari şi chiriaşi; Legea administraţiei
publice locale nr. 69/1991, republicatã; Legea
nr. 10/1991 privind finanţele publice.
- sume încasate din Decretul nr. 253/1971 privind contribuţia de
contribuţia de întreţinere întreţinere în unele instituţii de ocrotire,
datoratã de persoanele aprobat prin Legea nr. 54/1971.
asistate în cãminele de
pensionari
3. Diverse venituri:
a) venituri din recupe- Legea nr. 10/1991 privind finanţele publice;
rarea cheltuielilor de ju- Codul penal; Codul civil; Codul muncii.
decata, imputatii şi
despãgubiri
b) venituri din amenzile Legea nr. 32/1968 privind stabilirea şi sanctiona-
aplicate, potrivit dispozi- rea contravenţiilor; Legea nr. 87/1994 pentru
tiilor legale combaterea evaziunii fiscale; Ordonanta
Guvernului nr. 12/1994 pentru modificarea şi
abrogarea unor dispoziţii ale Legii nr. 32/1968
privind stabilirea şi sancţionarea contraventi-
ilor, aprobatã şi modificatã prin Legea nr.
65/1994; Ordonanta Guvernului nr. 23/1992 privind
modificarea unor sancţiuni contravenţionale,
aprobatã prin <>Legea nr. 114/1992 ; Ordonanta
Guvernului nr. 17/1993 privind stabilirea şi
sancţionarea contravenţiilor la reglementãrile
financiar-gestionare şi fiscale, aprobatã prin
Legea nr. 83/1994; Ordonanta Guvernului nr. 55/1994
privind majorarea limitelor minime şi maxime ale
amenzilor contravenţionale stabilite prin acte
normative aflate în vigoare la 1 iunie 1994,
aprobatã prin Legea nr. 129/1994; Legile specifice
desfãşurãrii activitãţii pentru care se stabilesc
amenzi.
c) restituiri de fonduri Legea nr. 10/1991 privind finanţele publice.
din finanţarea bugetarã a
anilor precedenti
d) venituri din conce- Legea nr. 15/1990 privind reorganizarea unitãţilor
siuni de stat ca regii autonome şi societãţi comerciale;
Legea nr. 10/1991 privind finanţele publice;
Legea administraţiei publice locale nr. 69/1991,
republicatã; Ordonanta Guvernului nr. 15/1992 cu
privire la impozitele şi taxele locale, aprobatã
şi modificatã prin <>Legea nr. 114/1992 .
e) încasãri din alte Legea nr. 27/1994 privind impozitele şi taxele
surse locale; Ordonanta Guvernului nr. 24/1995 pentru
modificarea şi completarea reglementãrilor privind
impozitul pe venitul agricol şi impozitele şi taxele
locale, aprobatã prin Legea nr. 114/1995.

II. Venituri din capital
1. Venituri din valorifi-
carea unor bunuri ale
statului:
a) venituri din valorifi- Legea nr. 10/1991 privind finanţele publice;
carea unor bunuri ale Legea fondului funciar nr. 18/1991; Ordonanta
instituţiilor publice Guvernului nr. 19/1995 privind unele mãsuri de
perfecţionare a regimului achiziţiilor publice,
precum şi a regimului de valorificare a bunurilor
scoase din funcţiune, aparţinînd instituţiilor
publice, aprobatã prin Legea nr. 96/1995.
b) venituri din vinza- Legea nr. 85/1992 privind vînzarea de locuinţe şi
rea locuinţelor construite spaţii cu alta destinaţie, construite din
din fondurile statului fondurile statului şi din fondurile unitãţilor
economice sau bugetare de stat, republicatã în
anul 1994.
-------------------------------------------------------------------------------
*) Prevederile legilor nr. 12/1991, nr. 40/1992 şi nr. 25/1981, ale ordonanţelor Guvernului nr. 14/1992 şi nr. 18/1994, ale Hotãrîrii Guvernului nr. 779/1991, precum şi ale altor acte normative a cãror aplicabilitate a încetat, se aplica numai în cazul controlului fiscal şi stabilirii, urmãririi şi încasãrii debitelor pe anii precedenti, în limita perioadei de prescripţie.

ANEXA 5

SUME DEFALCATE
din impozitul pe salarii pe anul 1996
- mii lei -
----------------------------------------------
Nr.
crt. Judeţul Sume
----------------------------------------------
TOTAL 1.600.600.000
1. ALBA 26.250.000
2. ARAD 33.540.000
3. ARGES 35.010.000
4. BACAU 46.230.000
5. BIHOR 41.720.000
6. BISTRITA-NASAUD 25.190.000
7. BOTOSANI 35.370.000
8. BRAŞOV 39.100.000
9. BRĂILA 28.460.000
10. BUZAU 32.400.000
11. CARAS-SEVERIN 30.000.000
12. CALARASI 28.550.000
13. CLUJ 49.400.000
14. CONSTANTA 43.900.000
15. COVASNA 24.050.000
16. DIMBOVITA 32.430.000
17. DOLJ 42.020.000
18. GALAŢI 38.740.000
19. GIURGIU 20.210.000
20. GORJ 29.660.000
21. HARGHITA 24.200.000
22. HUNEDOARA 40.420.000
23. IALOMITA 20.840.000
24. IAŞI 57.920.000
25. MARAMURES 38.550.000
26. MEHEDINTI 23.380.000
27. MURES 44.420.000
28. NEAMT 35.740.000
29. OLT 32.400.000
30. PRAHOVA 50.440.000
31. SATU MARE 32.670.000
32. SALAJ 27.930.000
33. SIBIU 36.780.000
34. SUCEAVA 48.560.000
35. TELEORMAN 24.680.000
36. TIMIS 58.790.000
37. TULCEA 27.050.000
38. VASLUI 36.240.000
39. VILCEA 27.960.000
40. VRANCEA 30.000.000
41. MUNICIPIUL BUCUREŞTI 185.670.000
42. SECTORUL AGRICOL ILFOV 13.730.000
------------------------------------------------

ANEXA 6

TRANSFERURI
din bugetul de stat cãtre bugetele locale pe judeţe, municipiul Bucureşti şi sectorul agricol Ilfov pe anul 1996
- mii lei -
-------------------------------------------------------------------------------
din care, pentru:
---------------------------------------
Asigurarea Investiţii
protecţiei finanţate
sociale a parţial din
populaţiei Investiţii împrumuturi
Nr. pentru energie externe
crt. Judeţul Total termica şi
transferuri transport
urban, în comun,
de cãlãtori
-------------------------------------------------------------------------------
TOTAL 1.641.000.000 571.000.000 1.027.500.000 42.500.000
1. ALBA 25.840.000 4.840.000 21.000.000
2. ARAD 30.791.000 9.291.000 21.500.000
3. ARGES 29.100.000 10.100.000 19.000.000
4. BACAU 27.363.000 6.363.000 21.000.000
5. BIHOR 30.700.000 9.700.000 21.000.000
6. BISTRITA-NASAUD 19.459.000 6.459.000 13.000.000
7. BOTOSANI 27.146.000 9.646.000 17.500.000
8. BRAŞOV 43.300.000 19.300.000 24.000.000
9. BRĂILA 25.100.000 7.800.000 17.300.000
10. BUZAU 21.560.000 4.160.000 17.400.000
11. CARAS-SEVERIN 26.270.000 5.770.000 20.500.000
12. CALARASI 19.896.000 7.696.000 12.200.000
13. CLUJ 48.210.000 20.710.000 27.500.000
14. CONSTANTA 49.323.000 21.623.000 27.700.000
15. COVASNA 14.030.000 3.930.000 10.100.000
16. DIMBOVITA 25.070.000 3.570.000 21.500.000
17. DOLJ 36.738.000 12.738.000 24.000.000
18. GALAŢI 34.680.000 11.180.000 23.500.000
19. GIURGIU 14.376.000 2.776.000 11.600.000
20. GORJ 19.123.000 2.923.000 16.200.000
21. HARGHITA 19.250.000 6.650.000 12.600.000
22. HUNEDOARA 32.678.000 7.678.000 25.000.000
23. IALOMITA 17.700.000 3.100.000 14.600.000
24. IAŞI 50.800.000 22.900.000 27.900.000
25. MARAMURES 28.312.000 6.812.000 21.500.000
26. MEHEDINTI 18.220.000 3.220.000 15.000.000
27. MURES 22.380.000 4.380.000 18.000.000
28. NEAMT 28.111.000 4.711.000 23.400.000
29. OLT 27.715.000 9.015.000 18.700.000
30. PRAHOVA 41.770.000 14.770.000 27.000.000
31. SATU MARE 19.170.000 4.870.000 14.300.000
32. SALAJ 17.015.000 5.015.000 12.000.000
33. SIBIU 28.470.000 9.970.000 18.500.000
34. SUCEAVA 35.024.000 10.024.000 25.000.000
35. TELEORMAN 23.800.000 7.800.000 16.000.000
36. TIMIS 50.762.000 25.262.000 25.500.000
37. TULCEA 23.789.000 8.789.000 15.000.000
38. VASLUI 33.489.000 10.989.000 22.500.000
39. VILCEA 25.926.000 3.926.000 22.000.000
40. VRANCEA 28.547.000 7.547.000 21.000.000
41. MUNICIPIUL BUCUREŞTI 449.560.000 212.060.000 237.500.000
42. SECTORUL AGRICOL ILFOV 7.937.000 937.000 7.000.000
43. Transferuri de la bugetul
de stat cãtre bugetele
locale pentru investiţii
finanţate parţial din
împrumuturi externe*) 42.500.000 42.500.000
-------------------------------------------------------------------------------
*) Ministerul Finanţelor va repartiza transferurile respective pe judeţe pentru finanţarea obiectivelor de investiţii cuprinse în Proiectul de dezvoltare a utilitãţilor municipale, potrivit Acordurilor de împrumut subsidiar şi de garanţie, inclusiv pentru finanţarea Proiectului de alimentare cu apa a municipiului Bucureşti.

ANEXA 7

LISTA
categoriilor de obiective şi lucrãri de investiţii în continuare şi noi, finanţate din transferuri de la bugetul de stat în completarea surselor proprii, a altor fonduri legal constituite pentru finanţarea unor astfel de investiţii şi a alocaţiilor aprobate cu aceasta destinaţie din bugetele locale pe anul 1996

Reabilitari, modernizãri, extinderi şi lucrãri noi pentru:
1. Reţele, centrale şi puncte termice;
2. Alimentari cu apa;
3. Staţii de epurare pentru ape uzate, colectoare, staţii de pompare şi rampe de gunoi;
4. Canalizari;
5. Amenajãri hidrotehnice de interes local, în intravilan;
6. Lucrãri tehnico-edilitare conexe ansamblurilor de locuinţe;
7. Drumuri şi poduri locale, strãzi, pasaje denivelate în localitãţi;
8. Reţele de transport urban de cãlãtori, inclusiv dotãri cu tramvaie, autobuze şi troleibuze la regiile autonome şi serviciile publice de profil;
9. Lucrãri noi şi în continuare pentru introducerea de gaze naturale în localitãţi.
NOTA:
- Celelalte obiective de investiţii aflate, conform legii, în competenta de finanţare a autoritãţilor locale se vor acoperi financiar, dupã caz, din fondurile proprii ale unitãţilor, credite bancare, alte resurse constituite în acest scop şi din alocaţii de la bugetele locale, potrivit legii.
- La definitivarea listelor de investiţii, anexe la bugetele locale, se vor include prioritar investiţiile în continuare, cu încadrarea în termenele aprobate.
- Obiectivele noi pot fi incluse în listele de investiţii, dacã sînt asigurate sursele corespunzãtoare pentru primul an de execuţie.

ANEXA 8

CATEGORII DE VENITURI ŞI CHELTUIELI
care se prevãd în bugetele locale pe anul 1996
------------------------------------------------------------------------------
Nr.
crt. Denumirea veniturilor şi cheltuielilor
-------------------------------------------------------------------------------
CAPITOLUL I
Veniturile proprii şi cheltuielile care se prevãd în bugetele proprii ale judeţelor şi Consiliului Sectorului Agricol Ilfov

A. Venituri proprii (impozite, taxe şi alte venituri)
1. Impozitul pe profit de la regiile autonome din subordonarea judeţului şi a
sectorului agricol Ilfov
2. Alte încasãri din impozite directe*)
3. Vãrsãminte din profitul net al regiilor autonome din subordonarea judeţului
şi a sectorului agricol Ilfov
4. Alte venituri de la instituţiile publice**)
5. Venituri din amenzi aplicate, potrivit dispoziţiilor legale
6. Restituiri din finanţarea bugetarã a anilor precedenti***)
7. Încasãri din alte surse
8. Venituri din valorificarea unor bunuri ale instituţiilor publice
(subordonate judeţului şi sectorului agricol Ilfov)
9. Majorãri şi penalitãţi de intirziere pentru venituri nevarsate la termen la impozitele, taxele şi veniturile cuprinse la cap. I lit. A.
------------
*) Se includ taxele pentru eliberarea certificatelor, avizelor şi autorizaţiilor în domeniul construcţiilor acordate în conformitate cu dispoziţiile legale de cãtre consiliul judeţean potrivit prevederilor Legii nr. 27/1994 privind impozitele şi taxele locale, modificatã prin Ordonanta Guvernului nr. 24/1995.
**) Include şi cota de 30% din tariful pentru licenţe de transport, potrivit prevederilor Hotãrîrii Guvernului nr. 223/1992, republicatã în anul 1994.
***) Se include şi restituirea împrumutului acordat pentru înfiinţarea Corpului gardienilor publici, potrivit convenţiilor încheiate în acest scop.

B. Cheltuieli
1. Autoritãţi executive
2. Sãnãtate*)
3. Cultura, religie şi acţiuni privind activitatea sportiva şi de tineret**)
4. Asistenta socialã, alocaţii, pensii, ajutoare şi indemnizaţii***)
5. Servicii şi dezvoltare publica şi locuinţe
6. Transporturi şi comunicaţii
7. Alte acţiuni economice
8. Alte acţiuni
9. Dobinzi aferente împrumuturilor din fondul de tezaur
10. Rambursare împrumuturi acordate din fondul de tezaur
11. Rambursare împrumuturi acordate din trezoreria statului
12. Fondul de rezerva bugetarã.

CAPITOLUL II
Veniturile proprii şi cheltuielile care se prevãd în bugetele proprii ale comunelor, oraşelor, municipiilor, sectoarelor municipiului Bucureşti şi al Consiliului Local al Municipiului Bucureşti

A. Venituri proprii (impozite, taxe şi alte venituri)
1. Impozitul pe profit de la regiile autonome din subordonarea oraşelor,
municipiilor, sectoarelor municipiului Bucureşti şi a Consiliului Local al
Municipiului Bucureşti
2. Impozite şi taxe de la populaţie:
a) Impozitul pe veniturile liber-profesionistilor, meseriasilor şi ale
altor persoane fizice independente şi asociaţii familiale
b) Impozitul pe clãdiri şi terenuri de la persoane fizice
c) taxe asupra mijloacelor de transport deţinute de persoane fizice
d) taxe de timbru asupra succesiunilor şi alte taxe de timbru de la
populaţie
e) Alte impozite şi taxe de la populaţie.
3. Taxa pentru folosirea terenurilor proprietate de stat
4. Impozitul pe clãdiri şi terenuri de la persoane juridice
5. taxe asupra mijloacelor de transport deţinute de persoane juridice
6. Impozitul pe venitul agricol
7. Alte impozite directe:
a) Impozitul pe veniturile realizate de persoanele fizice şi juridice
nerezidente
b) Alte încasãri din impozite directe.
8. Impozitul pe spectacole
9. Alte impozite indirecte:
a) taxe de timbru de la persoane juridice
b) Majorãri şi penalitãţi de intirziere pentru venituri nevarsate la
termen la impozitele, taxele şi veniturile cuprinse la cap. II lit. A
c) Alte încasãri din impozite indirecte.
10. Vãrsãminte din profitul net al regiilor autonome din subordonarea oraşelor,
municipiilor, sectoarelor municipiului Bucureşti şi a Consiliului Local
al Municipiului Bucureşti
11. Vãrsãminte de la instituţiile publice:
a) taxe pentru examinarea conducãtorilor de autovehicule, eliberarea
permiselor de conducere şi alte venituri privind circulaţia pe
drumurile publice
b) Vãrsãminte din disponibilitãţile instituţiilor publice şi activitãţilor
autofinantate
c) Alte venituri de la instituţiile publice.
12. Diverse venituri:
a) Venituri din recuperarea cheltuielilor de judecata, imputatii şi
despãgubiri
b) Venituri din amenzile aplicate potrivit dispoziţiilor legale
c) Restituiri de fonduri din finanţarea bugetarã a anilor precedenti
d) Venituri din concesiuni
e) Încasãri din alte surse.
13. Venituri din capital:
a) Venituri din valorificarea unor bunuri ale instituţiilor publice
b) Venituri din vînzarea locuinţelor construite din fondurile statului.
-------------
*) Se includ cheltuielile pentru serviciile de ambulanta.
**) Se includ numai cheltuielile pentru unitãţile şi acţiunile de cultura aflate, potrivit dispoziţiilor legale, în competenta de finanţare a consiliului judeţean.
***) Se includ cheltuielile pentru centrele de primire a minorilor şi serviciile sociale pentru ocrotirea copilului.

B. Cheltuieli
1. Autoritãţi executive
2. Învãţãmînt (cheltuieli de întreţinere şi gospodãrie, reparaţii curente şi reparaţii capitale pentru unitãţile de învãţãmînt preuniversitar aparţinînd Ministerului Învãţãmîntului), exclusiv unitãţile de învãţãmînt din subordinea altor ministere decît Ministerul Învãţãmîntului
3. Sãnãtate (cheltuieli materiale şi prestãri de servicii, cu excepţia medicamentelor şi materialelor sanitare) pentru unitãţile sanitare aparţinînd Ministerului Sãnãtãţii, exclusiv unitãţile medicale din subordinea directa, prevãzute în anexa la hotãrîrea de organizare şi funcţionare a acestui minister
4. Cultura, religie şi acţiuni privind activitatea sportiva şi de tineret (se includ numai cheltuielile pentru unitãţile şi acţiunile de cultura aflate, potrivit dispoziţiilor legale, în competenta de finanţare a autoritãţilor locale)*)
5. Asistenta socialã, alocaţii, pensii, ajutoare şi indemnizaţii
6. Servicii şi dezvoltare publica şi locuinţe
7. Transporturi şi comunicaţii
8. Alte acţiuni economice
9. Alte acţiuni
10. Dobinzi aferente împrumuturilor din fondul de tezaur
11. Rambursare împrumuturi acordate din fondul de tezaur
12. Rambursare împrumuturi acordate din trezoreria statului
13. Fondul de rezerva bugetarã.
-------------------------------------------------------------------------------
*) Consiliile locale pot cuprinde şi cheltuieli pentru finalizarea obiectivelor de investiţii destinate activitãţii sportive, care au fost începute în anii precedenti cu finanţare din bugetele locale.
NOTA:
Repartizarea cheltuielilor pe bugete componente se face în funcţie de subordonarea unitãţilor, precum şi de localitatea în care îşi are sediul instituţia publica, în cazul unitãţilor preluate cu finanţarea parţialã sau totalã din bugetele locale.

ANEXA 9
LIMITELE
minime de cheltuieli aferente acţiunilor a cãror finanţare se asigura de autoritãţile publice locale pe anul 1996
- mii lei -
------------------------------------------------------------------------------
Nr.
crt. Judeţul Învãţãmînt Sãnãtate
---------------------------------------------------------
TOTAL 524.500.000 492.000.000
1. ALBA 9.000.000 6.700.000
2. ARAD 9.000.000 11.800.000
3. ARGES 10.000.000 10.200.000
4. BACAU 18.000.000 12.200.000
5. BIHOR 15.000.000 15.800.000
6. BISTRITA-NASAUD 10.000.000 6.700.000
7. BOTOSANI 10.000.000 10.200.000
8. BRAŞOV 11.000.000 13.100.000
9. BRĂILA 10.500.000 8.100.000
10. BUZAU 10.000.000 10.600.000
11. CARAS-SEVERIN 7.800.000 9.000.000
12. CALARASI 8.000.000 9.700.000
13. CLUJ 17.000.000 18.500.000
14. CONSTANTA 12.000.000 16.600.000
15. COVASNA 10.700.000 6.100.000
16. DIMBOVITA 10.500.000 10.400.000
17. DOLJ 13.800.000 14.400.000
18. GALAŢI 15.000.000 11.300.000
19. GIURGIU 6.000.000 4.500.000
20. GORJ 11.000.000 8.300.000
21. HARGHITA 10.000.000 7.800.000
22. HUNEDOARA 13.500.000 13.400.000
23. IALOMITA 6.000.000 4.600.000
24. IAŞI 18.000.000 18.600.000
25. MARAMURES 11.800.000 11.500.000
26. MEHEDINTI 6.500.000 6.400.000
27. MURES 14.500.000 14.100.000
28. NEAMT 12.800.000 9.500.000
29. OLT 11.000.000 7.800.000
30. PRAHOVA 15.000.000 18.500.000
31. SATU MARE 13.300.000 6.700.000
32. SALAJ 11.500.000 7.400.000
33. SIBIU 12.500.000 9.800.000
34. SUCEAVA 19.000.000 11.600.000
35. TELEORMAN 7.800.000 6.500.000
36. TIMIS 21.000.000 19.100.000
37. TULCEA 9.700.000 5.600.000
38. VASLUI 12.100.000 8.800.000
39. VILCEA 8.500.000 8.600.000
40. VRANCEA 7.200.000 10.300.000
41. MUNICIPIUL BUCUREŞTI 55.000.000 68.000.000
42. SECTORUL AGRICOL ILFOV 3.500.000 3.200.000
------------------------------------------------------------

ANEXA 10

CATEGORIILE DE ACŢIUNI ŞI DE INSTITUŢII PUBLICE
ale cãror limite minime de cheltuieli se asigura din bugetele locale pe anul 1996

1. În domeniul învãţãmîntului (cheltuieli pentru întreţinere şi gospodãrie, reparaţii curente şi reparaţii capitale):
- Învãţãmînt preşcolar
- Învãţãmînt primar şi gimnazial
- Învãţãmînt liceal
- Învãţãmînt profesional
- Învãţãmînt postliceal
- Case de copii
- Învãţãmînt special
- Internate, cãmine şi cantine pentru elevi şi studenţi.
2. În domeniul sãnãtãţii (cheltuieli materiale şi prestãri de servicii, cu excepţia medicamentelor şi a materialelor sanitare):
- Dispensare medicale
- Spitale
- Sanatorii şi preventorii
- Crese
- Leagane de copii
- Servicii de ambulanta
- Centre de sãnãtate, diagnostic şi tratament
- Alte instituţii şi acţiuni sanitare*)
------------
*) Se includ şi drepturile donatorilor onorifici de singe care se acorda potrivit Legii nr. 4/1995.
NOTA:
Se includ numai unitãţile de învãţãmînt preuniversitar aparţinînd Ministerului Învãţãmîntului, exclusiv unitãţile de învãţãmînt din subordinea altor ministere decît Ministerul Învãţãmîntului, precum şi unitãţile sanitare aparţinînd Ministerului Sãnãtãţii, exclusiv unitãţile medicale din subordinea directa, prevãzute în anexa la hotãrîrea de organizare şi funcţionare a acestui minister.

ANEXA 11

BUGETUL
Fondului special pentru sãnãtate pe anul 1996
- mii lei -
----------------------------------------------------------------------------
Explicaţii Program 1996
----------------------------------------------------------------------------
VENITURI - TOTAL 574.800.000
I. VENITURI CURENTE 574.800.000
A. VENITURI FISCALE 522.800.000
A1. IMPOZITE DIRECTE 504.800.000
CONTRIBUŢII PENTRU ASIGURĂRI SOCIALE 504.800.000
Contribuţii pentru asigurãri sociale 503.270.000
Contribuţia persoanelor asigurate 1.530.000
A2. IMPOZITE INDIRECTE 18.000.000
ALTE IMPOZITE INDIRECTE 18.000.000
Taxa asupra unor activitãţi şi din
publicitatea lor 18.000.000
B. VENITURI NEFISCALE 52.000.000
VĂRSĂMINTE DE LA INSTITUŢIILE PUBLICE 52.000.000
Alte venituri de la instituţiile publice 52.000.000
CHELTUIELI - TOTAL 574.800.000
CHELTUIELI CURENTE 532.000.000
CHELTUIELI MATERIALE ŞI SERVICII 532.000.000
CHELTUIELI DE CAPITAL 42.800.000
CHELTUIELI SOCIAL-CULTURALE 574.800.000
SĂNĂTATE 434.300.000
CHELTUIELI CURENTE 391.500.000
CHELTUIELI MATERIALE ŞI SERVICII 391.500.000
Drepturi cu caracter social 18.000.000
Hrana 6.400.000
Medicamente şi materiale sanitare 341.900.000
Cheltuieli pentru întreţinere şi gospodãrie 9.300.000
Materiale şi prestãri de servicii cu caracter
funcţional 5.100.000
Obiecte de inventar de mica valoare sau scurta
durata şi echipament 1.500.000
Reparaţii curente 5.200.000
Reparaţii capitale 3.000.000
Cãrţi şi publicaţii 100.000
Alte cheltuieli 1.000.000
CHELTUIELI DE CAPITAL 42.800.000
Investiţii ale instituţiilor publice 42.800.000
din total cheltuieli capitol:
Dispensare medicale 105.500.000
Spitale 237.500.000
Sanatorii şi preventorii 4.000.000
Crese 6.000.100
Leagane de copii 6.000.000
Centre de transfuzii sanguine 18.000.300
Servicii de ambulanta 13.002.000
Centre de sãnãtate, diagnostic şi tratament 15.000.000
Servicii publice descentralizate 800.000
Alte instituţii şi acţiuni 28.497.600
ALTE CHELTUIELI SOCIALE 140.500.000
CHELTUIELI CURENTE 140.500.000
CHELTUIELI MATERIALE ŞI SERVICII 140.500.000
Drepturi cu caracter social 140.500.000
din total cheltuieli capitol:
Cheltuieli pentru compensarea preţurilor la
medicamente 140.000.000
Cheltuieli pentru compensarea preţurilor pentru
proteze şi unele materiale sanitare 500.000
-------------------------------------------------------------------------

ANEXA 11/a

MINISTERUL SĂNĂTĂŢII

BUGETUL
Fondului special pentru sãnãtate pe anul 1996
- mii lei -
----------------------------------------------------------------------------
Explicaţii Program 1996
----------------------------------------------------------------------------
VENITURI - TOTAL 572.800.000
I. VENITURI CURENTE 572.800.000
A. VENITURI FISCALE 522.800.000
A1. IMPOZITE DIRECTE 504.800.000
CONTRIBUŢII PENTRU ASIGURĂRI SOCIALE 504.800.000
Contribuţii pentru asigurãri sociale 503.270.000
Contribuţia persoanelor asigurate 1.530.000
A2. IMPOZITE INDIRECTE 18.000.000
ALTE IMPOZITE INDIRECTE 18.000.000
Taxa asupra unor activitãţi şi din
publicitatea lor 18.000.000
B. VENITURI NEFISCALE 50.000.000
VĂRSĂMINTE DE LA INSTITUŢIILE PUBLICE 50.000.000
Alte venituri de la instituţiile publice 50.000.000
CHELTUIELI - TOTAL 572.800.000
CHELTUIELI CURENTE 530.400.000
CHELTUIELI MATERIALE ŞI SERVICII 530.400.000
CHELTUIELI DE CAPITAL 42.400.000
CHELTUIELI SOCIAL-CULTURALE 572.800.000
SĂNĂTATE 432.300.000
CHELTUIELI CURENTE 389.900.000
CHELTUIELI MATERIALE ŞI SERVICII 389.900.000
Drepturi cu caracter social 18.000.000
Hrana 6.000.000
Medicamente şi materiale sanitare 341.300.000
Cheltuieli pentru întreţinere şi gospodãrie 9.000.000
Materiale şi prestãri de servicii cu caracter
funcţional 5.000.000
Obiecte de inventar de mica valoare sau scurta
durata şi echipament 1.500.000
Reparaţii curente 5.000.000
Reparaţii capitale 3.000.000
Cãrţi şi publicaţii 100.000
Alte cheltuieli 1.000.000
CHELTUIELI DE CAPITAL 42.400.000
Investiţii ale instituţiilor publice 42.400.000
din total cheltuieli capitol:
Dispensare medicale 105.000.000
Spitale 236.300.000
Sanatorii şi preventorii 4.000.000
Crese 6.000.000
Leagane de copii 6.000.000
Centre de transfuzii sanguine 18.000.000
Servicii de ambulanta 13.000.000
Centre de sãnãtate, diagnostic şi tratament 15.000.000
Servicii publice descentralizate 800.000
Alte instituţii şi acţiuni 28.200.000
ALTE CHELTUIELI SOCIALE 140.500.000
CHELTUIELI CURENTE 140.500.000
CHELTUIELI MATERIALE ŞI SERVICII 140.500.000
Drepturi cu caracter social 140.500.000
din total cheltuieli capitol:
Cheltuieli pentru compensarea preţurilor la
medicamente 140.000.000
Cheltuieli pentru compensarea preţurilor pentru
proteze şi unele materiale sanitare 500.000
-------------------------------------------------------------------------

ANEXA 11/b

MINISTERUL TRANSPORTURILOR

BUGETUL
Fondului special pentru sãnãtate pe anul 1996
- mii lei -
----------------------------------------------------------------------------
Explicaţii Program 1996
----------------------------------------------------------------------------
VENITURI - TOTAL 2.000.000
I. VENITURI CURENTE 2.000.000
B. VENITURI NEFISCALE 2.000.000
VĂRSĂMINTE DE LA INSTITUŢIILE PUBLICE 2.000.000
Alte venituri de la instituţiile publice 2.000.000
CHELTUIELI - TOTAL 2.000.000
CHELTUIELI CURENTE 1.600.000
CHELTUIELI MATERIALE ŞI SERVICII 1.600.000
CHELTUIELI DE CAPITAL 400.000
CHELTUIELI SOCIAL-CULTURALE 2.000.000
SĂNĂTATE 2.000.000
CHELTUIELI CURENTE 1.600.000
CHELTUIELI MATERIALE ŞI SERVICII 1.600.000
Hrana 400.000
Medicamente şi materiale sanitare 600.000
Cheltuieli pentru întreţinere şi gospodãrie 300.000
Materiale şi prestãri de servicii cu caracter
funcţional 100.000
Reparaţii curente 200.000
CHELTUIELI DE CAPITAL 400.000
Investiţii ale instituţiilor publice 400.000
din total cheltuieli capitol:
Dispensare medicale 500.000
Spitale 1.200.000
Crese 100
Centre de transfuzii sanguine 300
Servicii de ambulanta 2.000
Alte instituţii şi acţiuni 297.600
-------------------------------------------------------------------------

ANEXA 12

BUGETUL
Fondului de risc şi accident pentru protecţia specialã a persoanelor handicapate pe anul 1996
- mii lei -
----------------------------------------------------------------------------
Explicaţii Program 1996
----------------------------------------------------------------------------
VENITURI - TOTAL 304.600.000
I. VENITURI CURENTE 29.500.000
A. VENITURI FISCALE 25.000.000
A1. IMPOZITE DIRECTE 25.000.000
ALTE IMPOZITE DIRECTE 25.000.000
Alte încasãri din impozite directe 25.000.000*)
B. VENITURI NEFISCALE 4.500.000
DIVERSE VENITURI 4.500.000
Vãrsãminte de la persoane juridice, pentru
persoane handicapate neincadrate 4.500.000
IV. SUBVENŢII PRIMITE DIN BUGETUL DE STAT 275.000.000
Subvenţii primite în completarea Fondului de risc
şi accident pentru protecţia specialã a
persoanelor handicapate 275.000.000
V. DONAŢII 100.000
CHELTUIELI - TOTAL 304.600.000
CHELTUIELI CURENTE 304.600.000
CHELTUIELI DE PERSONAL 544.560
CHELTUIELI MATERIALE ŞI SERVICII 165.697.540
TRANSFERURI 138.357.900
CHELTUIELI SOCIAL-CULTURALE 292.960.340
ASISTENTA SOCIALĂ, ALOCAŢII, PENSII, AJUTOARE
ŞI INDEMNIZAŢII 138.357.900
CHELTUIELI CURENTE 138.357.900
TRANSFERURI 138.357.900
Transferuri neconsolidabile 138.357.900
din total cheltuieli capitol:
Alocaţia de stat pentru copii 8.784.000
Pensii de asigurãri sociale 46.695.600**)
Ajutoare speciale 82.868.300
Ajutor de urmaş 10.000
ALTE CHELTUIELI SOCIALE 154.602.440
CHELTUIELI CURENTE 154.602.440
CHELTUIELI MATERIALE ŞI SERVICII 154.602.440
Drepturi cu caracter social 154.602.440
din total cheltuieli capitol:
Plata taxelor de abonament pentru deţinãtorii
de aparate radio şi televizoare 200.000
Acoperirea reducerii costului biletelor de intrare
la spectacole, muzee, manifestãri artistice
şi sportive 200.000
Plata taxelor de instalare, transferare şi
abonament telefonic, precum şi a costului unui
numãr de impulsuri 4.000.000
Acoperirea gratuitatii transportului urban cu
mijloace de transport în comun 14.000.000
Acoperirea gratuitatii transportului interurban 3.000.000
Indemnizaţii pentru persoanele care au în îngrijire,
supraveghere şi acorda ajutor permanent adultului
sau minorului handicapat 130.202.440
Asigurarea asistenţei medicale 3.000.000
ALTE ACŢIUNI 11.639.660
CHELTUIELI DE ADMINISTRARE A FONDULUI 11.639.660
CHELTUIELI CURENTE 11.639.660
CHELTUIELI DE PERSONAL 544.560
Cheltuieli cu salariile 411.200
Contribuţii pentru asigurãri sociale de stat 102.800
Cheltuieli pentru constituirea Fondului pentru
plata ajutorului de şomaj 20.560
Deplasãri, detaşãri, transferãri 10.000
CHELTUIELI MATERIALE ŞI SERVICII 11.095.100
Alte cheltuieli 11.095.100
din total cheltuieli capitol:
Cheltuieli cu personalul care gestioneazã fondul 544.560
Cheltuieli ocazionate de plata drepturilor 11.095.100
-----------------------------------------------------------------------
*) Reprezintã contribuţia agenţilor economici din restantele anilor precedenti.
**) Inclusiv indemnizaţia de însoţire, nevazator gradul 1, conform art. 1 alin. 2 din Hotãrîrea Guvernului nr. 610/1990.

ANEXA 13

BUGETUL
Fondului special pentru dezvoltarea şi modernizarea punctelor de control pentru trecerea frontierei, precum şi a celorlalte unitãţi vamale, pe anul 1996
- mii lei -
----------------------------------------------------------------------------
Explicaţii Program 1996
----------------------------------------------------------------------------
VENITURI - TOTAL 154.000.000
I. VENITURI CURENTE 154.000.000
A. VENITURI FISCALE 119.000.000
A2. IMPOZITE INDIRECTE 119.000.000
ALTE IMPOZITE INDIRECTE 119.000.000
Încasãri din comisionul pentru servicii vamale 119.000.000
B. VENITURI NEFISCALE 35.000.000
DIVERSE VENITURI 35.000.000
Încasãri din alte surse 35.000.000
CHELTUIELI - TOTAL 105.000.000
CHELTUIELI DE CAPITAL 105.000.000
ALTE ACŢIUNI 105.000.000
ALTE ACŢIUNI 105.000.000
CHELTUIELI DE CAPITAL 105.000.000
Investiţii ale instituţiilor publice 105.000.000
din total cheltuieli capitol:
Dezvoltarea şi modernizarea punctelor de
control pentru trecerea frontierei, precum şi a
celorlalte unitãţi vamale 105.000.000
EXCEDENT/DEFICIT 49.000.000
-----------------------------------------------------------------------------

ANEXA 14

BUGETUL
Fondului special pentru dezvoltarea sistemului energetic pe anul 1996
- mii lei -
----------------------------------------------------------------------------
Explicaţii Program 1996
----------------------------------------------------------------------------
VENITURI - TOTAL 376.044.000
I. VENITURI CURENTE 376.044.000
A. VENITURI FISCALE 376.044.000
A2. IMPOZITE INDIRECTE 376.044.000
ALTE IMPOZITE INDIRECTE 376.044.000
Taxa de dezvoltare cuprinsã în tariful energiei
electrice şi termice 376.044.000
CHELTUIELI - TOTAL 376.044.000
CHELTUIELI DE CAPITAL 376.044.000
ACŢIUNI ECONOMICE 376.044.000
INDUSTRIE 376.044.000
CHELTUIELI DE CAPITAL 376.044.000
Investiţii ale regiilor autonome 376.044.000
din total cheltuieli capitol:
Electricitate şi alte forme de energie 376.044.000
------------------------------------------------------------------------------

ANEXA 15

BUGETUL
Fondului special pentru dezvoltarea şi modernizarea drumurilor publice pe anul 1996
- mii lei -
----------------------------------------------------------------------------
Explicaţii Program 1996
----------------------------------------------------------------------------
VENITURI - TOTAL 136.500.000
I. VENITURI CURENTE 136.500.000
A. VENITURI FISCALE 136.500.000
A2. IMPOZITE INDIRECTE 136.500.000
ALTE IMPOZITE INDIRECTE 136.500.000
Cota asupra încasãrilor realizate de producãtori
şi importatori din vînzarea carburantilor auto
livrati la intern 136.500.000
CHELTUIELI - TOTAL 136.500.000*)
CHELTUIELI CURENTE 74.300.000
CHELTUIELI MATERIALE ŞI SERVICII 74.300.000
CHELTUIELI DE CAPITAL 62.200.000
din total cheltuieli:
a) pentru drumurile naţionale:
ACŢIUNI ECONOMICE 81.900.000**)
TRANSPORTURI ŞI COMUNICAŢII 81.900.000**)
CHELTUIELI CURENTE 44.580.000**)
CHELTUIELI MATERIALE ŞI SERVICII 44.580.000**)
Reparaţii curente 44.580.000**)
CHELTUIELI DE CAPITAL 37.320.000**)
Investiţii ale regiilor autonome 37.320.000**)
din total cheltuieli capitol:
Drumuri şi poduri 81.900.000**)
b) pentru drumurile locale:
ACŢIUNI ECONOMICE 54.600.000
TRANSPORTURI ŞI COMUNICAŢII 54.600.000
CHELTUIELI CURENTE 29.720.000
CHELTUIELI MATERIALE ŞI SERVICII 29.720.000
Reparaţii curente 29.720.000
CHELTUIELI DE CAPITAL 24.880.000
Investiţii ale regiilor autonome 24.880.000
din total cheltuieli capitol:
Drumuri şi poduri 54.600.000
---------------------------------------------------------------------------
*) Din care: 60% pentru finanţarea drumurilor naţionale şi 40% pentru finanţarea drumurilor locale.
**) Din cheltuielile totale pentru drumurile naţionale se vor deconta dobinzile şi comisioanele scadente în anul 1996, conform Hotãrîrii Guvernului nr. 999/1995.

ANEXA 16

BUGETUL
Fondului special pentru protejarea asiguraţilor pe anul 1996
- mii lei -
----------------------------------------------------------------------------
Explicaţii Program 1996
----------------------------------------------------------------------------
VENITURI - TOTAL 1.500.000
I. VENITURI CURENTE 1.500.000
B. VENITURI NEFISCALE 1.500.000
DIVERSE VENITURI 1.500.000
Venituri din aplicarea unei cote de 0,5%
asupra volumului de prime brute 1.500.000
CHELTUIELI - TOTAL 1.500.000
CHELTUIELI CURENTE 1.500.000
TRANSFERURI 1.500.000
ACŢIUNI ECONOMICE 1.500.000
ALTE ACŢIUNI ECONOMICE 1.500.000
CHELTUIELI CURENTE 1.500.000
TRANSFERURI 1.500.000
Transferuri neconsolidabile 1.500.000
din total cheltuieli capitol:
Despãgubiri datorate în caz de faliment al
societãţilor de asigurãri 1.500.000
-----------------------------------------------------------------------------

ANEXA 17

BUGETUL
Fondul special pentru pensia suplimentarã a pensionarilor militari pe anul 1996
- mii lei -
----------------------------------------------------------------------------
Explicaţii Program 1996
----------------------------------------------------------------------------
VENITURI - TOTAL 30.800.000
I. VENITURI CURENTE 30.800.000
A. VENITURI FISCALE 29.280.000
A1. IMPOZITE DIRECTE 29.280.000
CONTRIBUŢII PENTRU ASIGURĂRI SOCIALE 29.280.000
Contribuţii pentru pensia suplimentarã 29.280.000
B. VENITURI NEFISCALE 1.520.000
DIVERSE VENITURI 1.520.000
Încasãri din alte surse 1.520.000
CHELTUIELI - TOTAL 27.772.000
CHELTUIELI CURENTE 27.772.000
TRANSFERURI 27.772.000
CHELTUIELI SOCIAL-CULTURALE 27.772.000
ASISTENTA SOCIALĂ, ALOCAŢII, PENSII, AJUTOARE
ŞI INDEMNIZAŢII 27.772.000
CHELTUIELI CURENTE 27.772.000
TRANSFERURI 27.772.000
Transferuri neconsolidabile 27.772.000
din total cheltuieli capitol:
Pensia suplimentarã 27.772.000
EXCEDENT/DEFICIT 3.028.000
------------------------------------------------------------------------------

ANEXA 17/a

MINISTERUL APĂRĂRII NAŢIONALE

BUGETUL
Fondului special pentru pensia suplimentarã a pensionarilor militari pe anul 1996
- mii lei -
----------------------------------------------------------------------------
Explicaţii Program 1996
----------------------------------------------------------------------------
VENITURI - TOTAL 16.000.000
I. VENITURI CURENTE 16.000.000
A. VENITURI FISCALE 15.500.000
A1. IMPOZITE DIRECTE 15.500.000
CONTRIBUŢII PENTRU ASIGURĂRI SOCIALE 15.500.000
Contribuţii pentru pensia suplimentarã 15.500.000
B. VENITURI NEFISCALE 500.000
DIVERSE VENITURI 500.000
Încasãri din alte surse 500.000
CHELTUIELI - TOTAL 15.972.000
CHELTUIELI CURENTE 15.972.000
TRANSFERURI 15.972.000
CHELTUIELI SOCIAL-CULTURALE 15.972.000
ASISTENTA SOCIALĂ, ALOCAŢII, PENSII, AJUTOARE
ŞI INDEMNIZAŢII 15.972.000
CHELTUIELI CURENTE 15.972.000
TRANSFERURI 15.972.000
Transferuri neconsolidabile 15.972.000
din total cheltuieli capitol:
Pensia suplimentarã 15.972.000
EXCEDENT/DEFICIT 28.000
------------------------------------------------------------------------------
NOTA:
Eventualul deficit înregistrat în cursul anului se acoperã prin transfer din bugetul Fondului pentru pensia suplimentarã, gestionat de Ministerul Muncii şi Protecţiei Sociale.

ANEXA 17/b

MINISTERUL DE INTERNE

BUGETUL
Fondului special pentru pensia suplimentarã a pensionarilor militari pe anul 1996
- mii lei -
----------------------------------------------------------------------------
Explicaţii Program 1996
----------------------------------------------------------------------------
VENITURI - TOTAL 13.000.000
I. VENITURI CURENTE 13.000.000
A. VENITURI FISCALE 12.000.000
A1. IMPOZITE DIRECTE 12.000.000
CONTRIBUŢII PENTRU ASIGURĂRI SOCIALE 12.000.000
Contribuţii pentru pensia suplimentarã 12.000.000
B. VENITURI NEFISCALE 1.000.000
DIVERSE VENITURI 1.000.000
Încasãri din alte surse 1.000.000
CHELTUIELI - TOTAL 9.600.000
CHELTUIELI CURENTE 9.600.000
TRANSFERURI 9.600.000
CHELTUIELI SOCIAL-CULTURALE 9.600.000
ASISTENTA SOCIALĂ, ALOCAŢII, PENSII, AJUTOARE
ŞI INDEMNIZAŢII 9.600.000
CHELTUIELI CURENTE 9.600.000
TRANSFERURI 9.600.000
Transferuri neconsolidabile 9.600.000
din total cheltuieli capitol:
Pensia suplimentarã 9.600.000
EXCEDENT/DEFICIT 3.400.000
------------------------------------------------------------------------------

ANEXA 17/c

SERVICIUL ROMAN DE INFORMAŢII

BUGETUL
Fondului special pentru pensia suplimentarã a pensionarilor militari pe anul 1996
- mii lei -
----------------------------------------------------------------------------
Explicaţii Program 1996
----------------------------------------------------------------------------
VENITURI - TOTAL 1.800.000
I. VENITURI CURENTE 1.800.000
A. VENITURI FISCALE 1.780.000
A1. IMPOZITE DIRECTE 1.780.000
CONTRIBUŢII PENTRU ASIGURĂRI SOCIALE 1.780.000
Contribuţii pentru pensia suplimentarã 1.780.000
B. VENITURI NEFISCALE 20.000
DIVERSE VENITURI 20.000
Încasãri din alte surse 20.000
CHELTUIELI - TOTAL 2.200.000
CHELTUIELI CURENTE 2.200.000
TRANSFERURI 2.200.000
CHELTUIELI SOCIAL-CULTURALE 2.200.000
ASISTENTA SOCIALĂ, ALOCAŢII, PENSII, AJUTOARE
ŞI INDEMNIZAŢII 2.200.000
CHELTUIELI CURENTE 2.200.000
TRANSFERURI 2.200.000
Transferuri neconsolidabile 2.200.000
din total cheltuieli capitol:
Pensia suplimentarã 2.200.000
EXCEDENT/DEFICIT -400.000*)
------------------------------------------------------------------------------
*) Deficitul se acoperã din disponibilitãţile anului precedent şi în completare prin transferuri din bugetul Fondului pentru pensia suplimentarã, gestionat de Ministerul Muncii şi Protecţiei Sociale.

ANEXA 18

BUGETUL
Fondului special pentru plata pensiilor şi a altor drepturi de asigurãri sociale ale agricultorilor pe anul 1996
- mii lei -
----------------------------------------------------------------------------
Explicaţii Program 1996
----------------------------------------------------------------------------
VENITURI - TOTAL 403.453.000
I. VENITURI CURENTE 62.853.000
A. VENITURI FISCALE 61.427.000
A1. IMPOZITE DIRECTE 61.427.000
CONTRIBUŢII PENTRU ASIGURĂRI SOCIALE 61.427.000
Contribuţia persoanelor asigurate 61.427.000*)
B. VENITURI NEFISCALE 1.426.000
DIVERSE VENITURI 1.426.000
Contribuţii pentru bilete de tratament şi odihna 426.000
Încasãri din alte surse 1.000.000
SUBVENŢII PRIMITE DIN BUGETUL DE STAT 340.600.000
Subvenţii primite în completarea Fondului
special pentru plata pensiilor şi a altor
drepturi de asigurãri sociale ale agricultorilor 340.600.000
CHELTUIELI - TOTAL 403.453.000
CHELTUIELI CURENTE 403.453.000
CHELTUIELI MATERIALE ŞI SERVICII 28.565.000
TRANSFERURI 374.888.000
CHELTUIELI SOCIAL-CULTURALE 384.888.000
ASISTENTA SOCIALĂ, ALOCAŢII, PENSII, AJUTOARE
ŞI INDEMNIZAŢII 383.868.000
CHELTUIELI CURENTE 383.868.000
CHELTUIELI MATERIALE ŞI SERVICII 10.000.000
TRANSFERURI 373.868.000
Transferuri neconsolidabile 373.868.000
Din total cheltuieli capitol:
Pensii de asigurãri sociale 371.404.000
Indemnizaţii pentru incapacitate temporarã de
munca 32.000
Indemnizaţii pentru concedii de maternitate
şi îngrijirea copiilor 32.000
Ajutoare acordate pensionarilor pentru decese 2.400.000
Tratament balnear şi odihna 10.000.000
ALTE CHELTUIELI SOCIALE 1.020.000
CHELTUIELI CURENTE 1.020.000
TRANSFERURI 1.020.000
Transferuri consolidabile 1.020.000
Din total cheltuieli capitol:
Contribuţia persoanelor asigurate pentru
finanţarea ocrotirii sãnãtãţii 1.020.000
ALTE ACŢIUNI 18.565.000
CHELTUIELI DE ADMINISTRARE A FONDULUI 18.565.000
CHELTUIELI CURENTE 18.565.000
CHELTUIELI MATERIALE ŞI SERVICII 18.565.000
Alte cheltuieli 18.565.000
Din total cheltuieli capitol:
Cheltuieli ocazionate cu plata drepturilor 18.565.000
------------------------------------------------------------------------------
*) Sînt cuprinse şi contribuţiile (56,1 miliarde lei) datorate din anii precedenti de agenţii economici.

-----------------
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016