Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   LEGE Nr. 29 din 26 aprilie 1995  pentru ratificarea Protocolului aditional nr. 2 la Acordul european dintre Romania, pe de o parte, si Comunitatile Europene si statele membre ale acestora, pe de alta parte, precum si la Acordul interimar privind comertul si aspectele legate de comertul dintre Romania, pe de o parte, si Comunitatea Economica Europeana si Comunitatea Europeana a Carbunelui si Otelului, pe de alta parte, incheiat la Bruxelles la 22 decembrie 1994    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

LEGE Nr. 29 din 26 aprilie 1995 pentru ratificarea Protocolului aditional nr. 2 la Acordul european dintre Romania, pe de o parte, si Comunitatile Europene si statele membre ale acestora, pe de alta parte, precum si la Acordul interimar privind comertul si aspectele legate de comertul dintre Romania, pe de o parte, si Comunitatea Economica Europeana si Comunitatea Europeana a Carbunelui si Otelului, pe de alta parte, incheiat la Bruxelles la 22 decembrie 1994

EMITENT: PARLAMENTUL ROMANIEI
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL NR. 79 din 2 mai 1995
Parlamentul României adopta prezenta lege.

ARTICOL UNIC
Se ratifica Protocolul adiţional nr. 2 la Acordul european dintre România, pe de o parte, şi Comunitatile Europene şi statele membre ale acestora, pe de alta parte, precum şi la Acordul interimar privind comerţul şi aspectele legate de comerţ dintre România, pe de o parte, şi Comunitatea Economicã Europeanã şi Comunitatea Europeanã a Carbunelui şi Otelului, pe de alta parte, încheiat la Bruxelles la 22 decembrie 1994.
Aceasta lege a fost adoptatã de Senat în şedinţa din 16 martie 1995, cu respectarea prevederilor art. 74 alin. (2) din Constituţia României.

PREŞEDINTELE SENATULUI
prof. univ. dr. OLIVIU GHERMAN

Aceasta lege a fost adoptatã de Camera Deputaţilor în şedinţa din 10 aprilie 1995, cu respectarea prevederilor art. 74 alin. (2) din Constituţia României.

p. PREŞEDINTELE CAMEREI DEPUTAŢILOR
RADU BERCEANU

PROTOCOL ADIŢIONAL Nr. 2
la Acordul european dintre România, pe de o parte, şi Comunitatile Europene şi statele membre ale acestora, pe de alta parte, precum şi la Acordul
interimar privind comerţul şi aspectele legate de comerţul dintre România, pe de o parte, şi Comunitatea Economicã Europeanã şi Comunitatea Europeanã a Carbunelui şi Otelului, pe de alta parte

România, pe de o parte, şi Comunitatea Europeanã şi Comunitatea Europeanã a Carbunelui şi Otelului, denumite în cele ce urmeazã Comunitatea, pe de alta parte,
avînd în vedere ca Acordul european instituind o asociere între România, pe de o parte, şi Comunitatile Europene şi statele membre ale acestora, pe de alta parte (denumit în cele ce urmeazã Acordul european), a fost semnat la Bruxelles la 1 februarie 1993 şi nu a intrat încã în vigoare,
avînd în vedere ca, pînã la intrarea în vigoare a Acordului european, prevederile acestuia privind comerţul şi aspectele legate de comerţ au fost puse în aplicare începînd cu 1 mai 1993 prin Acordul interimar privind comerţul şi aspectele legate de comerţul dintre România, pe de o parte, Comunitatea Economicã Europeanã şi Comunitatea Europeanã a Carbunelui şi Otelului, pe de alta parte (denumit în cele ce urmeazã Acordul interimar), semnat la Bruxelles la 1 februarie 1993,
avînd în vedere ca Acordul european şi Acordul interimar au fost modificate prin Protocolul adiţional semnat la 21 decembrie 1993, denumit în cele ce urmeazã Protocolul adiţional nr. 1,
recunoscind importanta cruciala a comerţului în tranzitia spre economia de piata,
ţinînd seama de dorinta Comunitãţii de a alinia calendarul romanesc al prevederilor comerciale din Acordul european şi Acordul interimar la cel al ţãrilor asociate din Grupul de la Visegrad,
ţinînd seama de obiectivele Acordului european şi, în principal, de cele menţionate în art. 1 al acestuia,
luind în considerare Acordul interimar,
hotarind sa încheie prezentul protocol şi sa desemneze în acest scop drept plenipotentiari ai lor:
ROMÂNIA:
Constantin Ene,
ambasador extraordinar şi plenipotenţiar,
şeful Misiunii României pe lîngã Uniunea Europeanã
COMUNITATEA EUROPEANĂ:
Dietrich von Kyaw,
ambasador extraordinar şi plenipotenţiar,
reprezentant permanent al Republicii Federale Germane,
preşedinte al Comitetului Reprezentanţilor Permanenţi
COMUNITATEA EUROPEANĂ A CARBUNELUI ŞI OTELULUI
care, dupã ce au procedat la schimbul deplinelor lor puteri, gãsite în buna şi cuvenitã forma,
au convenit asupra celor ce urmeazã:
ART. 1
Articolul 4 punctul 3 din Acordul interimar şi articolul 10 punctul 3 din Acordul european, asa cum au fost amendate prin Protocolul adiţional nr. 1, sînt înlocuite de urmãtorul text:
"3. Produsele originare din România cuprinse în anexa nr. 3 vor beneficia de o suspendare a taxelor vamale la import în limita unor contingente sau plafoane anuale ale Comunitãţii, care vor creste progresiv conform condiţiilor definite în acea anexa, astfel încît sa se ajungã la abolirea totalã a taxelor vamale la importul produselor respective cel mai tirziu la sfîrşitul celui de-al doilea an de la data intrãrii în vigoare a acordului.
În acelaşi timp, taxele vamale la import care se vor aplica dupã ce contingentele vor fi epuizate sau dupã ce nivelul taxelor vamale a fost reintrodus la produsele cuprinse în plafoanele tarifare vor fi eliminate progresiv de la intrarea în vigoare a acordului, prin reduceri anuale de 15% din taxa vamalã de baza. Pînã la sfîrşitul celui de-al doilea an, taxele vamale remanente vor fi abolite."
ART. 2
Notele de subsol ale anexei nr. 3 la Acordul interimar şi ale anexei nr. 3 la Acordul european nu mai sînt aplicabile.
ART. 3
Textul urmãtor înlocuieşte punctul 1 lit. b) al paragrafului introductiv din anexele nr. 11 a), 12 a) şi 12 b) la Acordul interimar şi din anexele nr. 11 a), 12 a) şi 12 b) la Acordul european, introdus prin Protocolul adiţional nr. 1:
"1. b) Cantitãţile în tone stabilite pentru anul al patrulea nu vor fi aplicate, iar cantitãţile stabilite pentru anul al cincilea vor fi aplicabile pentru anul al patrulea care va începe la 1.07.1995."
ART. 4
1. În paragraful introductiv al articolului 2 punctul 1 din Protocolul nr. 1 privind produsele textile şi de îmbrãcãminte, anexa la Acordul interimar, şi din Protocolul nr. 1 privind produsele textile şi de îmbrãcãminte, anexa la Acordul european, asa cum a fost modificat prin Protocolul adiţional nr. 1, cuvintele "eliminarea lor la sfîrşitul unei perioade de 5 ani" vor fi înlocuite cu cuvintele "eliminarea lor la sfîrşitul unei perioade de 4 ani".
2. Ultimul alineat al articolului 2 punctul 1 din Protocolul nr. 1 privind produsele textile şi de îmbrãcãminte, anexa la Acordul interimar, şi din Protocolul nr. 1 privind produsele textile şi de îmbrãcãminte, anexa la Acordul european, asa cum a fost modificat prin Protocolul adiţional nr. 1, va fi înlocuit cu urmãtorul text: "la începutul celui de-al cincilea an taxele vamale remanente vor fi eliminate".
ART. 5
Articolul 2 punctul 2 din Protocolul nr. 2 privind produsele C.E.C.O., anexa la Acordul interimar, şi din Protocolul nr. 2 privind produsele C.E.C.O., anexa la Acordul european, asa cum a fost modificat prin Protocolul adiţional nr. 1, va fi înlocuit cu urmãtorul text:
"2. Noi reduceri la 60, 40 şi 0% din taxa de baza vor fi efectuate la începutul celui de-al doilea, al treilea şi, respectiv, al patrulea an de la intrarea în vigoare a acordului".
ART. 6
În anexa A la Protocolul nr. 3 privind produsele agricole transformate, anexa la Acordul interimar, şi la Protocolul nr. 3 privind produsele agricole transformate, anexa la Acordul european, numãr de ani dupã care se va aplica ultima taxa vamalã, asa cum este prevãzut în coloana 7, va fi schimbat din 4 în 3 ani pentru produsele 1803, 1804.00.00, 1805.00.00 şi 1806.10.10 - Altele.
În anexa B la Protocolul nr. 3 privind produsele agricole transformate, anexa la Acordul interimar, şi la Protocolul nr. 3 privind produsele agricole transformate, anexa la Acordul european, cantitãţile în tone prevãzute pentru anul 1996 vor fi eliminate, iar cantitãţile în tone prevãzute pentru anul 1997 şi pentru perioada urmãtoare se vor aplica în anul 1996 şi în perioada urmãtoare.
ART. 7
În anexa nr. 2 şi în anexa la Appendixul B din Protocolul adiţional, anexa la Acordul european privind comerţul cu produse textile între România şi Comunitatea Economicã Europeanã, limitarile cantitative prevãzute pentru anul 1998 vor fi eliminate.
În Minuta convenitã nr. 5, cuvintele "o perioada de 5 ani începînd cu 1 ianuarie 1994" se vor înlocui cu cuvintele "o perioada de 4 ani începînd cu 1 ianuarie 1994".
ART. 8
Prezentul protocol va constitui parte integrantã din Acordul interimar şi din Acordul european.
ART. 9
Prezentul protocol va intra în vigoare în prima zi a lunii urmãtoare datei la care pãrţile îşi notifica, una celeilalte, îndeplinirea procedurilor necesare în acest scop.
Prezentul protocol se va aplica de la 1 ianuarie 1995.
Dacã prezentul protocol intra în vigoare dupã data de 1 ianuarie 1995, orice taxa plãtitã, care nu ar fi fost platibila dacã protocolul ar fi intrat în vigoare şi dacã prevederile sale ar fi fost aplicate de la data respectiva, va fi returnatã şi o astfel de returnare va fi consideratã ca fiind în deplina concordanta cu obligaţia de a nu impune astfel de taxe.
ART. 10
Prezentul protocol va fi redactat în patru copii în limbile: daneza, olandeza, engleza, franceza, germanã, greaca, italiana, portughezã, spaniola şi romana, fiecare dintre aceste texte fiind egal autentic.
Fãcut la Bruxelles la 22 decembrie 1994.
Pentru România, Pentru Comunitatea Europeanã,
Constantin Ene Dietrich von Kyaw
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016