Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   LEGE nr. 289 din 28 decembrie 2010  pentru modificarea si completarea unor acte normative    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

LEGE nr. 289 din 28 decembrie 2010 pentru modificarea si completarea unor acte normative

EMITENT: PARLAMENTUL
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 892 din 30 decembrie 2010

    Parlamentul României adoptã prezenta lege.

    ART. I
    <>Legea nr. 32/2000 privind activitatea de asigurare şi supravegherea asigurãrilor, publicatã în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 148 din 10 aprilie 2000, cu modificãrile şi completãrile ulterioare, se modificã şi se completeazã dupã cum urmeazã:
    1. La articolul 4, alineatele (2) şi (8), precum şi literele b), d) şi f) ale alineatului (16) se modificã şi vor avea urmãtorul cuprins:
    "(2) Comisia de Supraveghere a Asigurãrilor este autoritatea administrativã autonomã, de specialitate, independentã, autofinanţatã, cu personalitate juridicã, cu sediul în municipiul Bucureşti, care îşi exercitã atribuţiile potrivit prevederilor prezentei legi.
    ....................................................................
    (8) Numirea membrilor Consiliului Comisiei de Supraveghere a Asigurãrilor se face de pe lista comunã propusã de Comisia pentru buget, finanţe, activitate bancarã şi piaţã de capital din Senat şi de Comisia pentru buget, finanţe şi bãnci din Camera Deputaţilor, selectaţi exclusiv pe baza criteriilor de calificare profesionalã.
    .........................................................................
    b) sã nu fie senatori, deputaţi sau membri ai vreunui partid politic pe perioada exercitãrii mandatului;
    .........................................................................
    d) sã nu fie membri în consiliile de administraţie sau în comisiile de cenzori ale persoanelor juridice, subiecte ale supravegherii Comisiei de Supraveghere a Asigurãrilor, sau acţionari semnificativi ai acestora, atât ei, cât şi membrii familiilor lor pânã la gradul al treilea;
    ........................................................................
    f) sã nu aibã cazier judiciar şi fiscal;".
    2. La articolul 4 alineatul (16), dupã litera f) se introduce o nouã literã, litera g), cu urmãtorul cuprins:
    "g) sã nu fie soţi şi nici rude ori afini pânã la gradul al treilea cu Preşedintele României, preşedinţii Camerelor Parlamentului şi membrii Guvernului."
    3. La articolul 4, dupã alineatul (18^1) se introduce un nou alineat, alineatul (18^2), cu urmãtorul cuprins:
    "(18^2) Cheltuielile de judecatã ocazionate de procedurile judiciare iniţiate împotriva persoanelor prevãzute la alin. (18^1) se suportã de cãtre Comisia de Supraveghere a Asigurãrilor, urmând a fi recuperate, dupã caz, de la persoana care a cãzut în pretenţii."
    4. La articolul 7, alineatul (1) se modificã şi va avea urmãtorul cuprins:
    "Art. 7. - (1) În numele Consiliului Comisiei de Supraveghere a Asigurãrilor, preşedintele acesteia prezintã Parlamentului, pânã la data de 30 iunie a anului urmãtor, raportul anual al Comisiei de Supraveghere a Asigurãrilor, care cuprinde activitãţile acesteia, situaţiile financiare anuale şi raportul de audit, ce vor fi dezbãtute, fãrã a fi supuse votului, în şedinţa comunã a celor douã Camere ale Parlamentului."
    5. La articolul 8, dupã alineatul (4) se introduce un nou alineat, alineatul (5), cu urmãtorul cuprins:
    "(5) În îndeplinirea atribuţiilor sale, Comisia de Supraveghere a Asigurãrilor, precum şi personalul acesteia nu vor solicita sau primi instrucţiuni de orice naturã de la nicio instituţie ori autoritate publicã."
    6. La articolul 42, alineatele (1) şi (2) se modificã şi vor avea urmãtorul cuprins:
    "Art. 42. - (1) În toate aspectele privind organizarea şi funcţionarea Comisiei de Supraveghere a Asigurãrilor, precum şi reglementarea activitãţii de asigurare şi reasigurare se aplicã prevederile prezentei legi.
    (2) Orice dispoziţii legale referitoare la organizarea şi funcţionarea Comisiei de Supraveghere a Asigurãrilor şi la activitatea de asigurare/reasigurare sunt administrate de Comisia de Supraveghere a Asigurãrilor."
    ART. II
    <>Ordonanţa de urgenţã a Guvernului nr. 50/2005 privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private, publicatã în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 509 din 15 iunie 2005, aprobatã cu modificãri şi completãri prin <>Legea nr. 313/2005, se modificã şi se completeazã dupã cum urmeazã:
    1. La articolul 1, alineatul (2) se modificã şi va avea urmãtorul cuprins:
    "(2) Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private, denumitã în continuare Comisia, este autoritatea administrativã autonomã, de specialitate, independentã, autofinanţatã, cu personalitate juridicã, a cãrei autoritate se exercitã pe întreg teritoriul României şi care funcţioneazã în conformitate cu prevederile prezentei ordonanţe de urgenţã."
    2. La articolul 1, dupã alineatul (2) se introduce un nou alineat, alineatul (2^1), cu urmãtorul cuprins:
    "(2^1) În îndeplinirea atribuţiilor sale, Comisia, precum şi persoanele din conducerea acesteia nu vor solicita sau primi instrucţiuni de orice naturã de la nicio altã instituţie ori autoritate publicã."
    3. La articolul 1, alineatul (4) se abrogã.
    4. La articolul 3, dupã alineatul (2) se introduce un nou alineat, alineatul (2^1), cu urmãtorul cuprins:
    "(2^1) Comisiile reunite prevãzute la alin. (2) vor efectua selecţia propunerilor dintr-o listã care conţine un numãr mai mare de candidaţi decât numãrul membrilor ce urmeazã a fi numiţi, selectaţi exclusiv pe baza criteriilor de calificare profesionalã."
    5. La articolul 8, alineatul (1) se modificã şi va avea urmãtorul cuprins:
    "Art. 8. - (1) Durata mandatului de membru al Consiliului Comisiei este de 5 ani, cu excepţia preşedintelui şi a vicepreşedintelui, ale cãror mandate vor fi de 6 ani, fiecare membru putând fi reînvestit."
    6. La articolul 16, dupã alineatul (1) se introduce un nou alineat, alineatul (1^1), cu urmãtorul cuprins:
    "(1^1) Actul prin care Comisia aplicã sancţiunea cu amendã constituie titlu executoriu."
    7. La articolul 17, dupã alineatul (5) se introduce un nou alineat, alineatul (6), cu urmãtorul cuprins:
    "(6) Disponibilitãţile Comisiei pot fi plasate în instrumente purtãtoare de dobândã la instituţii de credit, în instrumente ale pieţei monetare, în titluri de stat sau titluri ale administraţiei publice locale, precum şi în alte plasamente ori alocãri stabilite prin legislaţia în vigoare."
    8. Articolul 18 se modificã şi va avea urmãtorul cuprins:
    "Art. 18. - În numele Consiliului Comisiei, preşedintele acesteia prezintã Parlamentului, pânã la data de 30 iunie a anului urmãtor, raportul anual al Comisiei, care cuprinde activitãţile acesteia, situaţiile financiare anuale şi raportul de audit, ce vor fi dezbãtute, fãrã a fi supuse votului, în şedinţa comunã a celor douã Camere ale Parlamentului."
    9. Dupã articolul 21 se introduce un nou articol, articolul 21^1, cu urmãtorul cuprins:
    "Art. 21^1. - (1) În toate problemele legate de organizarea şi funcţionarea Comisiei, precum şi de reglementarea, autorizarea, supravegherea şi controlul activitãţii în sistemul de pensii private se aplicã prevederile prezentei ordonanţe de urgenţã.
    (2) Orice dispoziţii legale referitoare la organizarea şi funcţionarea Comisiei şi a sistemului de pensii private sunt administrate de cãtre Comisie.
    (3) În caz de conflict între dispoziţiile prezentei ordonanţe de urgenţã şi prevederile cuprinse în alte acte normative în vigoare, se aplicã prevederile prezentei ordonanţe de urgenţã."
    10. Articolul 32 se modificã şi va avea urmãtorul cuprins:
    "Art. 32. - (1) Membrii Consiliului Comisiei şi personalul de specialitate însãrcinat sã exercite atribuţii de supraveghere şi control nu rãspund civil sau penal, dupã caz, dacã instanţele judecãtoreşti constatã îndeplinirea ori omisiunea îndeplinirii de cãtre aceste persoane, cu bunã-credinţã şi fãrã neglijenţã, a oricãrui act sau fapt în legãturã cu exercitarea, în condiţiile legii, a atribuţiilor de serviciu.
    (2) Cheltuielile de judecatã ocazionate de procedurile judiciare iniţiate împotriva persoanelor prevãzute la alin. (1) se suportã de Comisie, urmând a fi recuperate, dupã caz, de la persoana care a cãzut în pretenţii.
    (3) Încãlcarea, cu vinovãţie, de cãtre personalul de specialitate al Comisiei a îndatoririlor de serviciu atrage rãspunderea disciplinarã, contravenţionalã, civilã sau penalã, dupã caz."
    ART. III
    Anexa la <>Ordonanţa de urgenţã a Guvernului nr. 25/2002 privind aprobarea Statutului Comisiei Naţionale a Valorilor Mobiliare, publicatã în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 226 din 4 aprilie 2002, aprobatã cu modificãri şi completãri prin <>Legea nr. 514/2002, cu modificãrile şi completãrile ulterioare, se modificã şi se completeazã dupã cum urmeazã:
    1. La articolul 1, alineatele (1) şi (2) se modificã şi vor avea urmãtorul cuprins:
    "(1) Comisia Naţionalã a Valorilor Mobiliare, denumitã în continuare C.N.V.M., este o autoritate administrativã autonomã, de specialitate, independentã, autofinanţatã, cu personalitate juridicã.
    (2) C.N.V.M. reglementeazã şi supravegheazã piaţa de capital, pieţele reglementate de mãrfuri şi instrumente financiare derivate, precum şi instituţiile, instrumentele şi operaţiunile specifice acestora."
    2. La articolul 1, dupã alineatul (2) se introduce un nou alineat, alineatul (2^1), cu urmãtorul cuprins:
    "(2^1) C.N.V.M. este autoritatea competentã de reglementare şi supraveghere, în sensul art. 22 alin. (1) din Regulamentul (CE) nr. 1.060/2009 al Parlamentului European şi al Consiliului din 16 septembrie 2009 privind agenţiile de rating de credit, şi are atribuţiile şi competenţele stabilite prin acesta, exercitate în conformitate cu prevederile prezentului statut."
    3. La articolul 1, alineatul (3) se abrogã.
    4. La articolul 1, dupã alineatul (5) se introduc trei noi alineate, alineatul (6)-(8), cu urmãtorul cuprins:
    "(6) În toate problemele legate de organizarea şi funcţionarea C.N.V.M., precum şi de reglementarea, autorizarea, supravegherea şi controlul activitãţii pe piaţa de capital se aplicã prevederile prezentului statut şi ale <>Legii nr. 297/2004 privind piaţa de capital, cu modificãrile şi completãrile ulterioare.
    (7) Orice dispoziţii legale referitoare la organizarea şi funcţionarea C.N.V.M. şi la piaţa de capital sunt administrate de cãtre C.N.V.M.
    (8) În caz de conflict între dispoziţiile prezentului statut şi ale <>Legii nr. 297/2004, cu modificãrile şi completãrile ulterioare, pe de o parte, şi prevederile cuprinse în alte acte normative aflate în vigoare, pe de altã parte, se aplicã prevederile prezentului statut şi ale <>Legii nr. 297/2004, cu modificãrile şi completãrile ulterioare."
    5. Articolul 2 se modificã şi va avea urmãtorul cuprins:
    "ARTICOLUL 2
    Obiective fundamentale
    C.N.V.M. elaboreazã şi aplicã politica pieţei de capital şi are drept obiective fundamentale:
    a) stabilirea şi menţinerea cadrului necesar dezvoltãrii pieţelor de instrumente financiare;
    b) promovarea încrederii în pieţele de instrumente financiare şi în investiţiile în instrumente financiare;
    c) asigurarea protecţiei operatorilor şi investitorilor împotriva practicilor neloiale, abuzive şi frauduloase;
    d) promovarea funcţionãrii corecte şi transparente a pieţelor de instrumente financiare;
    e) prevenirea fraudei, a manipulãrii pieţei şi asigurarea integritãţii pieţelor de instrumente financiare;
    f) stabilirea standardelor de soliditate financiarã şi de practicã onestã pe pieţele de instrumente financiare;
    g) adoptarea mãsurilor necesare pentru evitarea apariţiei riscului sistemic pe pieţele de instrumente financiare;
    h) prevenirea afectãrii egalitãţii de informare şi tratament al investitorilor sau a intereselor acestora;
    i) cooperarea pe plan internaţional cu autoritãţi competente similare, în scopul atingerii obiectivelor prevãzute la lit. a)-h)."
    6. La articolul 3, dupã alineatul (2) se introduce un nou alineat, alineatul (2^1), cu urmãtorul cuprins:
    "(2^1) Comisiile reunite prevãzute la alin. (2) vor efectua selecţia propunerilor dintr-o listã care conţine un numãr mai mare de candidaţi decât numãrul membrilor ce urmeazã a fi numiţi, selectaţi exclusiv pe baza experienţei şi calificãrii tehnice în supravegherea sectorului financiar."
    7. La articolul 3, alineatul (11) se modificã şi va avea urmãtorul cuprins:
    "(11) Membrii C.N.V.M. nu rãspund civil sau penal, dupã caz, dacã instanţele judecãtoreşti constatã îndeplinirea ori omisiunea îndeplinirii de cãtre aceste persoane, cu bunã-credinţã şi fãrã neglijenţã, a oricãrui act sau fapt în legãturã cu exercitarea, în condiţiile legii, a atribuţiilor prevãzute de lege."
    8. La articolul 4, alineatul (1) se modificã şi va avea urmãtorul cuprins:
    "(1) Numirea membrilor C.N.V.M. se face pe o perioadã de 5 ani, cu posibilitatea reînnoirii mandatului, în condiţiile alin. (3) şi (4)."
    9. La articolul 4, alineatele (3) şi (4) se modificã şi vor avea urmãtorul cuprins:
    "(3) Membrii C.N.V.M. trebuie sã fie cetãţeni români, cu domiciliul stabil în România, în vârstã de minimum 30 de ani, cu o bunã reputaţie şi pregãtire profesionalã în domeniul economic sau juridic, având experienţã de minimum 5 ani în sectorul financiar.
    (4) Membrii C.N.V.M.:
    a) nu pot fi soţi şi nici rude ori afini pânã la gradul al treilea cu Preşedintele României, preşedinţii Camerelor Parlamentului, membrii Guvernului, guvernatorul Bãncii Naţionale a României, preşedintele Comisiei de Supraveghere a Asigurãrilor, membrii C.N.V.M.;
    b) nu pot fi deputaţi ori senatori, membri ai unui partid politic;
    c) se dedicã exercitãrii atribuţiilor lor, cu posibilitatea desfãşurãrii de activitãţi didactice, de cercetare ştiinţificã şi de consultanţã sau expertizã pentru organisme internaţionale, cu evitarea conflictului de interese;
    d) nu pot fi membri în consiliile de administraţie, directori executivi, cenzori ori auditori ai persoanelor juridice subiecte ale supravegherii C.N.V.M., Comisiei de Supraveghere a Asigurãrilor sau Bãncii Naţionale a României ori acţionari semnificativi la astfel de persoane juridice, atât ei, cât şi membrii familiilor lor;
    e) nu trebuie sã aibã cazier fiscal sau judiciar."
    10. La articolul 4, dupã alineatul (5) se introduc douã noi alineate, alineatele (5^1) şi (5^2), cu urmãtorul cuprins:
    "(5^1) Revocarea din funcţie a oricãrui membru al C.N.V.M. se face în şedinţã comunã a celor douã Camere ale Parlamentului, la propunerea comisiilor permanente de specialitate ale celor douã Camere ale Parlamentului prevãzute la art. 3 alin. (2), dacã acesta înceteazã sã îndeplineascã condiţiile necesare pentru exercitarea atribuţiilor sale sau dacã se face vinovat de infracţiuni, incompatibile cu exercitarea calitãţii de membru al C.N.V.M.
    (5^2) Niciun membru al C.N.V.M. nu poate fi revocat din funcţie din alte motive sau prin altã procedurã decât cea prevãzutã la alin. (5) şi (5^1)."
    11. La articolul 5, dupã alineatul (6) se introduce un nou alineat, alineatul (7), cu urmãtorul cuprins:
    "(7) În îndeplinirea atribuţiilor, atât membrii, cât şi personalul C.N.V.M. nu vor solicita sau primi instrucţiuni de orice naturã de la nicio altã instituţie ori autoritate publicã."
    12. La articolul 6, partea introductivã a alineatului (3) se modificã şi va avea urmãtorul cuprins:
    "(3) În cadrul negocierii sau al derulãrii unor acorduri internaţionale la care România sau C.N.V.M. este parte, C.N.V.M. va acorda asistenţã, în special în ceea ce priveşte schimbul de informaţii şi cooperarea în activitãţile de investigare. Acest tip de asistenţã include, fãrã a se limita la acestea:".
    13. La articolul 6, dupã alineatul (3) se introduce un nou alineat, alineatul (3^1), cu urmãtorul cuprins:
    "(3^1) În cadrul relaţiilor de cooperare internaţionalã, pentru a da curs solicitãrilor formulate de cãtre alte autoritãţi competente similare care deruleazã investigaţii pentru încãlcãri ale legislaţiei proprii, C.N.V.M. îşi exercitã prerogativele legale cu care este învestitã, în condiţiile legii."
    14. La articolul 6, alineatul (4) se modificã şi va avea urmãtorul cuprins:
    "(4) C.N.V.M. va emite reglementãri privind procedura de cooperare cu autoritãţile competente similare, în conformitate cu legislaţia comunitarã în vigoare."
    15. La articolul 7, dupã alineatul (3) se introduc trei noi alineate, alineatele (3^1)-(3^3), cu urmãtorul cuprins:
    "(3^1) C.N.V.M. este competentã sã ia mãsuri pentru impunerea respectãrii legislaţiei pieţei de capital şi sã aplice sancţiunile legale în cazurile de nerespectare a acestora.
    (3^2) C.N.V.M. autorizeazã, controleazã şi verificã, pe baza raportãrilor primite şi prin inspecţii la faţa locului, registrele, conturile de numerar şi de instrumente financiare şi orice alte documente ale entitãţilor reglementate, autorizate şi/sau supravegheate, dacã apreciazã cã este necesar.
    (3^3) C.N.V.M. are dreptul sã solicite orice informaţii şi sã aibã acces la orice document, sub orice formã ar fi, de la şi cu privire la orice persoanã sau entitate supusã supravegherii sale, în exercitarea atribuţiilor sale de autorizare, supraveghere şi control, pentru îndeplinirea obiectivelor fundamentale prevãzute la art. 2."
    16. La articolul 10, alineatul (1) se modificã şi va avea urmãtorul cuprins:
    "(1) C.N.V.M. poate delega unor agenţi ai sãi ori unor instituţii sau organisme ale pieţelor de instrumente financiare una sau mai multe dintre prerogativele cu care este învestitã prin lege."
    17. Dupã articolul 12 se introduce un nou articol, articolul 12^1, cu urmãtorul cuprins:
    "ARTICOLUL 12^1
    Bugetul C.N.V.M.
    Bugetul anual de venituri şi cheltuieli se aprobã de cãtre C.N.V.M. şi se verificã în execuţie, conform practicilor şi procedurilor controlului şi auditului intern."
    18. La articolul 13, alineatele (2) şi (3) se modificã şi vor avea urmãtorul cuprins:
    "(2) Veniturile C.N.V.M. provin din:
    a) o cotã de cel mult 0,08% din valoarea tranzacţiilor cu instrumente financiare supuse reglementãrii şi/sau supravegherii C.N.V.M., suportatã de cãtre cumpãrãtor, cu excepţia instrumentelor financiare derivate;
    b) o cotã lunarã de cel mult 0,1% din valoarea activului net al organismelor de plasament colectiv;
    c) o cotã de cel mult 0,5% din valoarea ofertelor publice de vânzare;
    d) o cotã de cel mult 2% din valoarea ofertelor publice de cumpãrare-preluare;
    e) tarife şi cote pentru tranzacţiile cu instrumente financiare derivate;
    f) tarife şi cote percepute la activitãţi pentru care se emite de cãtre C.N.V.M. un act individual;
    g) tarife şi cote percepute pentru prestarea de servicii cãtre entitãţi supravegheate sau terţe persoane;
    h) penalitãţi stabilite prin reglementãri proprii ca sancţiuni patrimoniale;
    i) donaţii;
    j) activitãţi de editurã, publicitate, multiplicare;
    k) orice alte surse legale.
    (3) Cotele şi tarifele prevãzute la alin. (2) se stabilesc periodic prin regulament al C.N.V.M."
    19. La articolul 13, alineatele (4) şi (5) se abrogã.
    20. Dupã articolul 13 se introduce un nou articol, articolul 13^1, cu urmãtorul cuprins:
    "ARTICOLUL 13^1
    Valorificarea disponibilitãţilor bãneşti
    Disponibilitãţile bãneşti ale C.N.V.M., în vederea fructificãrii acestora, pot fi plasate, în condiţiile existente pe piaţã şi cu evitarea conflictului de interese, în instrumente purtãtoare de dobândã la instituţii de credit, în titluri de stat sau titluri ale administraţiei publice locale, precum şi în alte instrumente cu grad de risc scãzut."
    21. La articolul 14, alineatul (3) se modificã şi va avea urmãtorul cuprins:
    "(3) Cheltuielile sunt stabilite prin bugetul anual al C.N.V.M., în conformitate cu obiectivele şi sarcinile acesteia."
    22. Articolul 15 se modificã şi va avea urmãtorul cuprins:
    "ARTICOLUL 15
    Personalul C.N.V.M.
    (1) Personalul C.N.V.M. va fi angajat conform prevederilor <>Legii nr. 53/2003 - Codul muncii, cu modificãrile şi completãrile ulterioare.
    (2) Prevederile art. 4 alin. (4) lit. c), d) şi e) se aplicã şi salariaţilor C.N.V.M.
    (3) Personalul angajat poate fi detaşat în condiţiile legii la alte autoritãţi de reglementare din ţarã sau din strãinãtate, respectiv la entitãţi supravegheate. În timpul detaşãrii aceştia rãmân angajaţi ai C.N.V.M. şi semneazã un contract de confidenţialitate cu entitatea la care au fost detaşaţi.
    (4) Personalul C.N.V.M. nu rãspunde civil sau penal, dupã caz, dacã instanţele judecãtoreşti constatã îndeplinirea ori omisiunea îndeplinirii de cãtre aceste persoane, cu bunãcredinţã şi fãrã neglijenţã, a oricãrui act sau fapt în legãturã cu exercitarea, în condiţiile legii, a atribuţiilor de serviciu."
    23. Dupã articolul 15 se introduce un nou articol, articolul 15^1, cu urmãtorul cuprins:
    "ARTICOLUL 15^1
    Cheltuieli judiciare
    Cheltuielile de judecatã ocazionate de procedurile judiciare iniţiate împotriva membrilor C.N.V.M. şi a personalului acesteia se suportã de C.N.V.M., urmând a fi recuperate, dupã caz, de la persoana care a cãzut în pretenţii."
    24. Articolul 16 se modificã şi va avea urmãtorul cuprins:
    "ARTICOLUL 16
    Raportul anual de activitate
    În numele C.N.V.M., preşedintele acesteia prezintã Parlamentului, pânã la data de 30 iunie a anului urmãtor, raportul anual al C.N.V.M., care cuprinde activitãţile acesteia, situaţiile financiare anuale şi raportul de audit, ce vor fi dezbãtute, fãrã a fi supuse votului, în şedinţa comunã a celor douã Camere ale Parlamentului."
    25. La articolul 17, dupã alineatul (3) se introduce un nou alineat, alineatul (4), cu urmãtorul cuprins:
    "(4) Actul individual prin care C.N.V.M. aplicã sancţiunea cu amendã constituie titlu executoriu."
    ART. IV
    <>Legea nr. 32/2000 privind activitatea de asigurare şi supravegherea asigurãrilor, publicatã în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 148 din 10 aprilie 2000, cu modificãrile şi completãrile ulterioare, precum şi cu cele aduse prin prezenta lege, se va republica în Monitorul Oficial al României, Partea I, dându-se textelor o nouã numerotare.
    ART. V
    <>Ordonanţa de urgenţã a Guvernului nr. 25/2002 privind aprobarea Statutului Comisiei Naţionale a Valorilor Mobiliare, publicatã în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 226 din 4 aprilie 2002, aprobatã cu modificãri şi completãri prin <>Legea nr. 514/2002, cu modificãrile şi completãrile ulterioare, precum şi cu cele aduse prin prezenta lege, se va republica în Monitorul Oficial al României, Partea I, dându-se textelor o nouã numerotare.
    ART. VI
    <>Ordonanţa de urgenţã a Guvernului nr. 50/2005 privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private, publicatã în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 509 din 15 iunie 2005, aprobatã cu modificãri şi completãri prin <>Legea nr. 313/2005, cu modificãrile şi completãrile aduse prin prezenta lege, se va republica în Monitorul Oficial al României, Partea I, dându-se textelor o nouã numerotare.

    Aceastã lege a fost adoptatã de Parlamentul României, în condiţiile art. 77 alin. (2), cu respectarea prevederilor art. 75 şi ale art. 76 alin. (1) din Constituţia României, republicatã.

                      p. PREŞEDINTELE CAMEREI DEPUTAŢILOR,
                                  IOAN OLTEAN

                             PREŞEDINTELE SENATULUI
                               MIRCEA-DAN GEOANĂ

    Bucureşti, 28 decembrie 2010.
    Nr. 289.

                                    ----------
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016