Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   LEGE nr. 263 din 27 iunie 2006  privind aprobarea   Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 209/2005 pentru modificarea si completarea unor acte normative din domeniul proprietatii    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

LEGE nr. 263 din 27 iunie 2006 privind aprobarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 209/2005 pentru modificarea si completarea unor acte normative din domeniul proprietatii

EMITENT: PARLAMENTUL
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 572 din 3 iulie 2006
Parlamentul României adoptã prezenta lege.

ART. I
Se aprobã <>Ordonanţa de urgenţã a Guvernului nr. 209 din 22 decembrie 2005 pentru modificarea şi completarea unor acte normative din domeniul proprietãţii, publicatã în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 1.194 din 30 decembrie 2005, cu urmãtoarele modificãri şi completãri:
1. La titlul I punctul 10 al articolului unic, alineatul (5) al articolului 38 va avea urmãtorul cuprins:
"(5) În cazul autoritãţilor administraţiei publice locale situate pe raza teritorialã a judeţului, respectiv a municipiului Bucureşti, constatarea contravenţiilor şi aplicarea sancţiunilor revin organelor de control, respectiv Corpului de control din cadrul Autoritãţii Naţionale pentru Restituirea Proprietãţilor sau prefectului judeţului ori al municipiului Bucureşti sau persoanelor desemnate de aceştia din cadrul instituţiei prefectului."
2. La titlul I punctul 11 al articolului unic, alineatele (1), (2) şi (5) ale articolului 38^1 vor avea urmãtorul cuprins:
"Art. 38^1. - (1) Autoritãţile administraţiei publice locale şi centrale, precum şi celelalte entitãţi învestite cu soluţionarea notificãrilor sunt obligate sã punã la dispoziţia organelor de control, respectiv a Corpului de control din cadrul Autoritãţii Naţionale pentru Restituirea Proprietãţilor sau, dupã caz, a prefectului judeţului ori al municipiului Bucureşti sau persoanelor desemnate de aceştia din cadrul instituţiei prefectului, dosarele de restituire solicitate, precum şi orice documente referitoare la situaţia restituirilor solicitate în temeiul prezentei legi.
(2) Reprezentanţii legali ai entitãţilor învestite cu soluţionarea notificãrilor sunt obligaţi sã desemneze pe perioada lipsei acestora din instituţie sau societate, prin ordin/dispoziţie sau decizie, o persoanã care sã punã la dispoziţia Corpului de control din cadrul Autoritãţii Naţionale pentru Restituirea Proprietãţilor sau a prefectului judeţului ori al municipiului Bucureşti sau persoanelor desemnate de aceştia din cadrul instituţiei prefectului documentele solicitate de aceştia în vederea efectuãrii controlului.
...........................................................................
(5) Încãlcarea obligaţiei prevãzute la alin. (2), (3) şi (4), precum şi necomunicarea sau comunicarea eronatã a datelor prevãzute la alin. (3) şi (4) constituie contravenţie, atrãgând sancţionarea conducãtorului instituţiei cu amendã de la 3.000 lei (RON) la 10.000 lei (RON)."
3. La titlul I punctul 12 al articolului unic, punctul 3 al literei a) din anexa nr. 2 va avea urmãtorul cuprins:
"3. Imobilele ocupate de administraţii financiare, trezorerii, ministere şi alte autoritãţi ale administraţiei publice centrale, parchete, judecãtorii, tribunale, curţi de apel, poliţie, poliţie de frontierã, jandarmerii, servicii publice comunitare pentru situaţii de urgenţã, sedii vamale, arhive naţionale, direcţii judeţene, case de asigurãri de sãnãtate, primãrii, prefecturi, consilii locale şi judeţene, inspectorate şcolare;".
4. La titlul IV al articolului unic, articolul V va avea urmãtorul cuprins:
"<>Art. V. - (1) Controlul aplicãrii fazei administrative a Legii nr. 10/2001 , republicatã, cu modificãrile şi completãrile ulterioare, se exercitã de cãtre autoritatea administrativã constituitã în temeiul <>Hotãrârii Guvernului nr. 361/2005 privind organizarea şi funcţionarea Autoritãţii Naţionale pentru Restituirea Proprietãţilor, cu modificãrile şi completãrile ulterioare, şi, dupã caz, de cãtre prefecţi sau persoanele desemnate de aceştia din cadrul instituţiei prefectului.
(2) Salariaţii instituţiilor publice implicaţi în mod direct în aplicarea <>Legii nr. 10/2001 , republicatã, cu modificãrile şi completãrile ulterioare, şi a <>Ordonanţei de urgenţã a Guvernului nr. 83/1999 privind restituirea unor bunuri imobile care au aparţinut comunitãţilor cetãţenilor aparţinând minoritãţilor naţionale din România, republicatã, beneficiazã de un spor lunar de dificultate de pânã la 50% din salariul de încadrare, pe o perioadã de 2 ani. Stabilirea salariaţilor care beneficiazã de acest drept şi a cuantumului sporului ce se acordã se face anual de cãtre conducãtorul instituţiei implicate în aplicarea dispoziţiilor legale privind restituirea, în limita fondurilor alocate pentru plata salariilor.
(3) Termenul prevãzut la alin. (2) curge de la data de 3 ianuarie 2006."
5. La titlul V punctul 1 al articolului unic, partea introductivã a alineatului (6) al articolului 9 va avea urmãtorul cuprins:
"(6) Constituie contravenţie şi se sancţioneazã cu amendã de la 3.000 lei (RON) la 10.000 lei (RON) urmãtoarele fapte, dacã nu au fost sãvârşite în astfel de condiţii încât, potrivit legii, sã fie considerate infracţiune:".
6. La titlul V punctul 2 al articolului unic, alineatul (2) al articolului 10 va avea urmãtorul cuprins:
"(2) În cazul autoritãţilor administraţiei publice locale situate pe raza teritorialã a judeţului, respectiv a municipiului Bucureşti, constatarea contravenţiilor şi aplicarea sancţiunilor revin Corpului de control din cadrul Autoritãţii Naţionale pentru Restituirea Proprietãţilor sau, dupã caz, prefectului judeţului, respectiv prefectului municipiului Bucureşti, sau persoanelor desemnate de aceştia din cadrul instituţiei prefectului."
7. La titlul V punctul 3 al articolului unic, alineatele (1) şi (3) ale articolului 10^1 vor avea urmãtorul cuprins:
"Art. 10^1. - (1) Autoritãţile administraţiei publice locale şi centrale, ministerele, unitãţile deţinãtoare prevãzute la art. 2, precum şi celelalte entitãţi cu atribuţii în aplicarea prezentei ordonanţe de urgenţã sunt obligate sã punã la dispoziţie membrilor Corpului de control din cadrul Autoritãţii Naţionale pentru Restituirea Proprietãţilor sau, dupã caz, prefectului judeţului ori prefectului municipiului Bucureşti sau persoanelor desemnate de aceştia din cadrul instituţiei prefectului situaţiile solicitate, precum şi orice documente referitoare la situaţia restituirilor, potrivit dispoziţiilor prezentei ordonanţe de urgenţã.
...........................................................................
(3) Încãlcarea obligaţiilor prevãzute la alin. (1) şi (2) constituie contravenţie şi se sancţioneazã cu amendã de la 3.000 lei (RON) la 10.000 lei (RON)."
8. La titlul VI, partea introductivã a articolului unic va avea urmãtorul cuprins:
"Articol unic. - <>Legea fondului funciar nr. 18/1991 , republicatã în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 1 din 5 ianuarie 1998, cu modificãrile şi completãrile ulterioare, se modificã şi se completeazã dupã cum urmeazã:".
9. La titlul VI punctul 2 al articolului unic, litera e) a articolului 110^1 va avea urmãtorul cuprins:
"e) fapta preşedintelui comisiei de a lipsi de la sediul acesteia, în timpul programului de lucru, fãrã a desemna o persoanã în mãsurã sã ofere toate informaţiile şi documentele necesare controlului efectuat de Autoritatea Naţionalã pentru Restituirea Proprietãţilor sau prefect ori împuterniciţii acestuia;".
10. La titlul VI punctul 4 al articolului unic, alineatul (2) al articolului 110^3 va avea urmãtorul cuprins:
"(2) În cazul în care organul de control considerã necesar, organele de poliţie, jandarmerie sau alţi agenţi ai forţei publice, dupã caz, sunt obligaţi sã îi acorde concursul pentru obţinerea datelor şi informaţiilor necesare desfãşurãrii activitãţii de control, precum şi pentru îndeplinirea oricãror alte activitãţi necesare în acest scop."
ART. II
(1) Salariaţii instituţiilor publice implicaţi în mod direct în aplicarea legilor fondului funciar, membrii în comisiile constituite în baza <>art. 12 din Legea nr. 18/1991 , republicatã, cu modificãrile şi completãrile ulterioare, beneficiazã de un spor lunar de dificultate de pânã la 50% din salariul de încadrare, pe o perioadã de un an calculatã de la data intrãrii în vigoare a prezentei legi. Stabilirea salariaţilor care beneficiazã de acest drept şi a cuantumului sporului ce se acordã se face anual de cãtre conducãtorul instituţiei implicate în aplicarea dispoziţiilor legale privind reconstituirea dreptului de proprietate asupra proprietãţii funciare, în limita fondurilor alocate pentru plata salariilor.
(2) Reprezentanţii foştilor proprietari deposedaţi sau moştenitorii acestora care au solicitat terenuri în termenul legal, membrii în comisiile constituite în baza <>art. 12 din Legea nr. 18/1991 , republicatã, cu modificãrile şi completãrile ulterioare, beneficiazã de o indemnizaţie echivalentã cu media sumelor reprezentând sporurile acordate celorlalţi membri ai comisiei, salariaţi ai instituţiilor publice.
(3) Indemnizaţiile prevãzute la alin. (2) vor fi asigurate din bugetul unitãţii administrativ-teritoriale în care funcţioneazã comisia.

Aceastã lege a fost adoptatã de Parlamentul României, cu respectarea prevederilor art. 75 şi ale art. 76 alin. (1) din Constituţia României, republicatã.

PREŞEDINTELE CAMEREI DEPUTAŢILOR
BOGDAN OLTEANU

PREŞEDINTELE SENATULUI
NICOLAE VĂCĂROIU

Bucureşti, 27 iunie 2006.
Nr. 263.
___________
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016