Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   LEGE nr. 247 din 9 iunie 2004  pentru ratificarea Memorandumului de intelegere dintre Romania si Comunitatea Europeana privind participarea Romaniei la Programul comunitar in domeniul schimburilor electronice de date dintre administratii (IDA), semnat la Geneva la 10 decembrie 2003, si pentru aprobarea platii contributiei financiare aferente participarii la acest program in anul 2004    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

LEGE nr. 247 din 9 iunie 2004 pentru ratificarea Memorandumului de intelegere dintre Romania si Comunitatea Europeana privind participarea Romaniei la Programul comunitar in domeniul schimburilor electronice de date dintre administratii (IDA), semnat la Geneva la 10 decembrie 2003, si pentru aprobarea platii contributiei financiare aferente participarii la acest program in anul 2004

EMITENT: PARLAMENTUL
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 538 din 16 iunie 2004
LEGE nr. 247 din 9 iunie 2004
pentru ratificarea Memorandumului de înţelegere dintre România şi Comunitatea Europeanã privind participarea României la Programul comunitar în domeniul schimburilor electronice de date dintre administraţii (IDA), semnat la Geneva la 10 decembrie 2003, şi pentru aprobarea plãţii contribuţiei financiare aferente participãrii la acest program în anul 2004
EMITENT: PARLAMENTUL
PUBLICAT ÎN: MONITORUL OFICIAL nr. 538 din 16 iunie 2004

Parlamentul României adopta prezenta lege.

ART. 1
Se ratifica Memorandumul de înţelegere dintre România şi Comunitatea Europeanã privind participarea României la Programul comunitar în domeniul schimburilor electronice de date dintre administraţii (IDA), semnat la Geneva la 10 decembrie 2003.
ART. 2
(1) Se aproba plata contribuţiei financiare aferente participãrii României la Programul IDA pe anul 2004.
(2) Contribuţia se plãteşte de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Comunicaţiilor şi Tehnologiei Informatiei pe anul 2004, şi din fonduri alocate în acest scop prin Programul naţional PHARE.

Aceasta lege a fost adoptatã de Parlamentul României, cu respectarea prevederilor art. 75 şi ale art. 76 alin. (2) din Constituţia României, republicatã.

PREŞEDINTELE CAMEREI DEPUTAŢILOR
VALER DORNEANU

p. PREŞEDINTELE SENATULUI,
DORU IOAN TARACILA

Bucureşti, 9 iunie 2004.
Nr. 247.

MEMORANDUM DE ÎNŢELEGERE

între România şi Comunitatea Europeanã privind
participarea României la Programul comunitar în domeniul
schimburilor electronice de date dintre administraţii (IDA)*)

Guvernul României, denumit în continuare România, pe de o parte, şi Comisia Comunitãţii Europene, denumita în continuare Comisia, în numele Comunitãţii Europene, pe de alta parte,
întrucât:
(1) Decizia nr. 1/2002 a Consiliului de Asociere UE-România din 18 februarie 2002*1) stabileşte principiile generale referitoare la participarea României la programele Comunitãţii, lãsând Comisia şi autoritãţile competente din România sa determine termenii şi condiţiile specifice, incluzând şi contribuţia financiarã, cu referire la o astfel de participare la fiecare program;
(2) Programul IDA a fost stabilit prin Decizia nr. 1.719/1999/CE *2) şi Decizia 1.720/1999/CE *3) a Parlamentului European şi a Consiliului din 12 iulie 1999 şi a fost modificat corespunzãtor prin Decizia nr. 2.046/2002/CE , respectiv Decizia nr. 2.045/2002/CE a Parlamentului European şi a Consiliului din 21 octombrie 2002,
au convenit dupã cum urmeazã:
-------
*) Traducere.
*1) Decizia nr. 1/2002 a Consiliului de Asociere UE-România din 18 februarie 2002, care adopta termenii generali şi condiţiile de participare a României în programele Comunitãţii, OJ L 91, 6 aprilie 2002, p. 20-21.
*2) Decizia nr. 1.719/1999/CE a Parlamentului European şi a Consiliului din 12 iulie 1999 despre o serie de linii directoare incluzând identificarea proiectelor cu interese comune, pentru reţele intereuropene pentru schimbul electronic de date dintre administraţii (IDA), OJ L 203, 3 august 1999, p. 1.
*3) Decizia 1.720/1999/CE a Parlamentului European şi a Consiliului din 12 iulie 1999, care adopta o serie de acţiuni şi mãsuri pentru a asigura interoperabilitatea şi accesul la reţelele transeuropene pentru schimbul electronic de date dintre administraţii (IDA), OJ L 203, 3 august 1999, p. 9.

ART. 1
Program
România va participa la Programul IDA (denumit în continuare Program), în conformitate cu condiţiile stipulate de Decizia nr. 1/2002 a Consiliului de Asociere UE-România din data de 18 februarie 2002, care stabileşte principiile generale pentru participarea României la programele Comunitãţii, şi în conformitate cu termenii şi condiţiile la care se face referire în art. 2 din prezentul memorandum de înţelegere.
ART. 2
Termenii şi condiţiile privind participarea la Program
1. România va participa la activitãţile Programului în conformitate cu obiectivele, criteriile, procedurile şi termenele limita definite în deciziile nr. 1.719/1999/CE şi nr. 1.720/1999/CE .
2. Termenii şi condiţiile aplicabile predãrii, examinãrii şi selectãrii cererilor instituţiilor, organizaţiilor şi ale persoanelor fizice eligibile din România vor fi aceleaşi care se aplica instituţiilor, organizaţiilor şi persoanelor fizice eligibile din statele membre ale Uniunii Europene.
3. Pentru a participa la Program, România va plati o contribuţie financiarã anuala la Bugetul General al Uniunii Europene.
4. Contribuţia financiarã a României privind participarea sa şi implementarea Programului va fi adãugatã la suma specificatã în fiecare an în Bugetul General al Uniunii Europene, pentru îndeplinirea obligaţiilor financiare ce revin din diferitele forme ale mãsurilor necesare ce trebuie luate pentru executarea, gestionarea şi punerea în funcţiune a Programului.
5. Una dintre limbile oficiale ale Comunitãţii va fi folositã pentru procedurile referitoare la cereri, contracte şi rapoarte, precum şi pentru alte aspecte administrative ale Programului.
ART. 3
Contribuţia financiarã
Regulile privind contribuţia financiarã a României sunt stipulate în anexa.
O parte din contribuţia financiarã va fi finanţatã din instrumentul relevant al ajutorului extern al Comunitãţii, dacã România cere astfel*4).
--------
*4) Suma globalã pentru asistenta externa din partea Comunitãţii va fi indicatã în Memorandumul financiar din programul anual referitor la aceasta asistenta (PHARE).

ART. 4
Raportare şi evaluare
Fãrã a aduce atingere responsabilitãţilor Comisiei şi ale Curţii de Conturi a Comunitãţilor Europene referitoare la monitorizarea şi evaluarea Programului, participarea României la Program va fi monitorizata pe baza parteneriatului ce implica Comisia şi România.
România va trimite Comisiei rapoarte relevante şi va lua parte la alte activitãţi specifice oferite de cãtre Comunitate în contextul Programului.
ART. 5
Dispoziţii finale
Prezentul memorandum de înţelegere se va aplica pe durata Programului. Cu toate acestea, dacã Comunitatea Europeanã va decide sa prelungeascã durata Programului fãrã nici o schimbare esenţialã în cadrul acestuia, atunci prezentul memorandum de înţelegere va fi de asemenea prelungit în mod corespunzãtor şi automat, dacã nici o parte nu îl va denunta.
Anexa face parte integrantã din prezentul memorandum de înţelegere.
Prezentul memorandum de înţelegere va putea fi amendat numai în scris prin acordul comun al pãrţilor.
Prezentul memorandum de înţelegere va intra în vigoare la data la care România va informa Comisia Europeanã, prin canale diplomatice, ca a fost finalizatã procedura interna de ratificare.
Încheiat la Geneva la 10 decembrie 2003.

Pentru
Guvernul României,
Dan Nica,
ministrul comunicaţiilor şi tehnologiei informatiei

Pentru
Comisia Europeanã,
Erkki Liikanen,
membru al Comisiei pentru Industrie
şi Societatea Informationala


ANEXA

REGULI
privind contribuţia financiarã a României la Programul IDA

1. Contribuţia financiarã va fi plãtitã de România la Bugetul General al Uniunii Europene, pentru a participa la Program, şi va fi urmãtoarea:
- 133.364 euro pentru anul 2003;
- 156.705 euro pentru anul 2004.
2. Contribuţia României va acoperi costurile referitoare la pregãtirea, fezabilitatea, dezvoltarea şi executarea proiectelor de interes comun, precum şi pentru dezvoltarea şi implementarea mãsurilor orizontale conform prevederilor din Program.
3. Costurile de cãlãtorie ale reprezentanţilor şi ale experţilor romani cu scopul de a lua parte în calitate de observatori la activitatea comitetului la care s-a fãcut referire în art. 8 din Decizia nr. 1.719/1999/CE şi în art. 12 din Decizia nr. 1.720/1999/CE sau la alte intalniri referitoare la implementarea Programului vor fi rambursate de cãtre Comisie pe aceeaşi baza şi în conformitate cu procedurile în vigoare pentru reprezentanţii statelor membre ale Uniunii Europene.
4. Regulamentul financiar aplicabil Bugetului General al Uniunii Europene va fi aplicat şi gestionãrii contribuţiei României.
5. Când prezentul memorandum de înţelegere va intra în vigoare, precum şi la începutul fiecãrui an fiscal, Comisia va trimite României o cerere de fonduri corespunzãtoare contribuţiei ei la costurile acoperite de acest memorandum de înţelegere.
Contribuţia corespunzãtoare va fi plãtitã în euro într-un cont al Comisiei special stabilit pentru plati în euro.
6. România va plati contribuţia sa financiarã la costurile anuale în conformitate cu cererea de fonduri, dar nu mai târziu de 3 luni de la data cererii. Orice întârziere de plata va duce la plata de dobânzi de cãtre România, adãugate la suma respectiva începând de la acea data. Rata dobânzii va fi aceea a Bãncii Centrale Europene pentru operaţiunile sale principale de refinantare şi va fi facuta în euro la data limita, cu o creştere de 1,5%.
În cazul în care întârzierea plãţii contribuţiei este atât de mare încât poate periclita în mod semnificativ implementarea şi gestionarea Programului, participarea la Program a României pentru anul respectiv va fi suspendatã de cãtre Comisie în urma neplatii în termen de 20 de zile lucrãtoare de la trimiterea cãtre România a unei scrisori oficiale de avertizare.

------------

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016