Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   LEGE nr. 245 din 17 iulie 2013  pentru ratificarea Protocolului dintre Romania si Republica Austria si a Protocolului aditional, semnate la Viena la 1 octombrie 2012, de modificare a Conventiei pentru evitarea dublei impuneri si prevenirea evaziunii fiscale cu privire la impozitele pe venit si pe capital, semnata la Bucuresti la 30 martie 2005    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

LEGE nr. 245 din 17 iulie 2013 pentru ratificarea Protocolului dintre Romania si Republica Austria si a Protocolului aditional, semnate la Viena la 1 octombrie 2012, de modificare a Conventiei pentru evitarea dublei impuneri si prevenirea evaziunii fiscale cu privire la impozitele pe venit si pe capital, semnata la Bucuresti la 30 martie 2005

EMITENT: PARLAMENTUL
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 448 din 22 iulie 2013

    Parlamentul României adoptă prezenta lege.

    ARTICOL UNIC
    Se ratifică Protocolul dintre România şi Republica Austria şi Protocolul adiţional, semnate la Viena la 1 octombrie 2012, de modificare a Convenţiei pentru evitarea dublei impuneri şi prevenirea evaziunii fiscale cu privire la impozitele pe venit şi pe capital, semnată la Bucureşti la 30 martie 2005 şi ratificată prin Legea nr. 333/2005, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 1.034 din 22 noiembrie 2005.

    Această lege a fost adoptată de Parlamentul României, cu respectarea prevederilor art. 75 şi ale art. 76 alin. (2) din Constituţia României, republicată.


          PREŞEDINTELE CAMEREI DEPUTAŢILOR
               VALERIU-ŞTEFAN ZGONEA

            p. PREŞEDINTELE SENATULUI,
             CRISTIAN-SORIN DUMITRESCU


    Bucureşti, 17 iulie 2013.
    Nr. 245.


                                  PROTOCOL
     între România şi Republica Austria şi Protocol adiţional de modificare a
     Convenţiei pentru evitarea dublei impuneri şi prevenirea evaziunii fiscale
                 cu privire la impozitele pe venit şi pe capital,
                    semnată la Bucureşti la 30 martie 2005

    România şi Republica Austria,
    dorind să încheie un protocol şi un protocol adiţional care să modifice Convenţia pentru evitarea dublei impuneri şi prevenirea evaziunii fiscale cu privire la impozitele pe venit şi pe capital, semnată la Bucureşti la 30 martie 2005 (denumită în continuare Convenţia),
    au convenit după cum urmează:

    ART. 1
    Articolul 27 al Convenţiei se înlocuieşte cu următoarele:
    "ARTICOLUL 27
    Schimbul de informaţii
    1. Autorităţile competente ale statelor contractante vor schimba astfel de informaţii care se consideră că sunt relevante pentru aplicarea prevederilor prezentei Convenţii sau pentru administrarea ori implementarea legislaţiilor interne privitoare la impozitele de orice fel şi de orice natură percepute de sau în numele statelor contractante ori al autorităţilor locale sau al unităţilor sale administrativ-teritoriale, în măsura în care impozitarea la care se referă nu este contrară Convenţiei. Schimbul de informaţii nu este limitat de articolele 1 şi 2.
    2. Orice informaţie obţinută conform paragrafului 1 de un stat contractant va fi tratată ca fiind secretă în acelaşi mod ca şi informaţia obţinută în baza legislaţiei interne a acelui stat şi va fi dezvăluită numai persoanelor sau autorităţilor (inclusiv instanţelor judecătoreşti şi organelor administrative) însărcinate cu stabilirea, încasarea, aplicarea, urmărirea sau soluţionarea contestaţiilor cu privire la impozitele care fac obiectul paragrafului 1 sau cu supravegherea acţiunilor menţionate anterior. Aceste persoane sau autorităţi vor folosi informaţia numai în astfel de scopuri. Acestea pot dezvălui informaţia în procedurile judecătoreşti sau în deciziile judiciare. Independent de prevederile anterioare, informaţiile obţinute de un stat contractant pot fi utilizate în alte scopuri atunci când informaţiile respective pot fi utilizate în astfel de scopuri potrivit legislaţiei ambelor state şi când autoritatea competentă a statului furnizor autorizează o astfel de utilizare.
    3. Prevederile paragrafelor 1 şi 2 nu vor fi interpretate ca impunând unui stat contractant obligaţia:
    a) de a lua măsuri administrative contrare legislaţiei şi practicii administrative a acelui stat sau a celuilalt stat contractant;
    b) de a furniza informaţii care nu pot fi obţinute în baza legislaţiei sau în cadrul practicii administrative normale a acelui stat sau a celuilalt stat contractant;
    c) de a furniza informaţii care ar dezvălui un secret comercial, de afaceri, industrial sau profesional ori un procedeu de fabricaţie sau informaţii a căror divulgare ar fi contrară ordinii publice.
    4. Dacă un stat contractant solicită informaţii în conformitate cu acest articol, celălalt stat contractant va utiliza măsurile sale de culegere a informaţiilor pentru a obţine informaţiile solicitate, chiar dacă celălalt stat nu are nevoie de astfel de informaţii în scopurile sale fiscale proprii. Obligaţia prevăzută în propoziţia anterioară este supusă limitărilor prevăzute de paragraful 3, însă aceste limitări nu vor fi interpretate ca permiţând unui stat contractant să refuze furnizarea de informaţii doar pentru faptul că acesta nu are niciun interes naţional faţă de informaţiile respective.
    5. Prevederile paragrafului 3 nu vor fi interpretate ca permiţând unui stat contractant să refuze furnizarea de informaţii doar pentru faptul că informaţiile sunt deţinute de o bancă, de o altă instituţie financiară, de un împuternicit sau de o persoană care acţionează ca agent sau în calitate fiduciară sau pentru că acestea se referă la participaţiile deţinute în cadrul unei persoane."
    ART. 2
    Statele contractante se vor notifica reciproc, pe cale diplomatică, cu privire la îndeplinirea tuturor procedurilor legale necesare pentru intrarea în vigoare a prezentului protocol. Protocolul va intra în vigoare în prima zi a celei de-a treia luni imediat următoare datei la care s-a primit ultima dintre notificările menţionate mai sus. Prevederile prezentului protocol vor produce efecte pentru perioadele impozabile care încep la 1 ianuarie sau după 1 ianuarie a anului calendaristic imediat următor anului în care protocolul intră în vigoare.
    ART. 3
    Prezentul protocol va face parte integrantă din Convenţie şi va rămâne în vigoare atât timp cât va rămâne în vigoare Convenţia şi se va aplica atât timp cât se va aplica Convenţia.
    Drept care, reprezentanţii celor două state contractante, autorizaţi în bună şi cuvenită formă, au semnat prezentul protocol.

    Semnat la Viena, la 1 octombrie 2012, în două exemplare originale, în limbile română, germană şi engleză, toate textele fiind egal autentice. În caz de divergenţe de interpretare, textul în limba engleză va prevala.


                  PENTRU ROMÂNIA
                 Silvia Davidoiu,
    ambasadorul României în Republica Austria

           PENTRU REPUBLICA AUSTRIA
                Andreas Schieder,
                secretar de stat
        Ministerul Federal al Finanţelor


                     PROTOCOL ADIŢIONAL

    La data semnării Protocolului de modificare a Convenţiei pentru evitarea dublei impuneri şi prevenirea evaziunii fiscale cu privire la impozitele pe venit şi pe capital, semnată la Bucureşti la 30 martie 2005, încheiat astăzi între România şi Republica Austria, subsemnaţii au convenit faptul că următoarele prevederi vor face parte integrantă din protocol:
    Referitor la articolul 27:
    1. Autoritatea competentă a statului solicitant va furniza următoarele informaţii autorităţii competente a statului solicitat atunci când va face o solicitare de informaţii în baza Convenţiei pentru a demonstra relevanţa informaţiilor pentru solicitare:
    a) identitatea persoanei aflată sub examinare sau investigare;
    b) o declaraţie privind informaţiile solicitate, inclusiv natura lor şi forma în care statul solicitant doreşte să primească informaţiile de la statul solicitat;
    c) scopul fiscal pentru care sunt solicitate informaţiile;
    d) motivele care au condus la presupunerea că informaţiile solicitate sunt prezente în statul solicitat sau se află în posesia sau controlul unei persoane din jurisdicţia statului solicitat;
    e) în măsura în care se cunosc, numele şi adresa oricărei persoane care se presupune că se află în posesia informaţiilor solicitate;
    f) o declaraţie din care să rezulte că statul solicitant a urmat toate căile posibile de obţinere a informaţiilor de pe teritoriul său, cu excepţia celor care ar fi dat naştere unor dificultăţi majore.
    2. Se înţelege că schimbul de informaţii prevăzut de articolul 27 nu include măsuri care constituie "investigaţii aleatoare".
    3. Se înţelege că paragraful 5 al articolului 27 nu impune statelor contractante să facă schimb de informaţii în mod spontan sau automat în condiţiile prevăzute de acel paragraf.
    4. Se înţelege că, în vederea interpretării articolului 27 - în plus faţă de principiile menţionate mai sus -, vor fi luate în considerare şi principiile stabilite în comentariile OCDE.
    Drept care, reprezentanţii celor două state contractante, autorizaţi în bună şi cuvenită formă, au semnat prezentul protocol adiţional.

    Semnat la Viena, la 1 octombrie 2012, în două exemplare originale, în limbile română, germană şi engleză, toate textele fiind egal autentice. În caz de divergenţe de interpretare, textul în limba engleză va prevala.


                  PENTRU ROMÂNIA
                 Silvia Davidoiu,
      ambasadorul României în Republica Austria

             PENTRU REPUBLICA AUSTRIA
                 Andreas Schieder,
                 secretar de stat
           Ministerul Federal al Finanţelor
                       ________
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016