Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   LEGE nr. 221 din 4 iulie 2007  pentru modificarea si completarea   Legii nr. 7/2006 privind statutul functionarului public parlamentar    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

LEGE nr. 221 din 4 iulie 2007 pentru modificarea si completarea Legii nr. 7/2006 privind statutul functionarului public parlamentar

EMITENT: PARLAMENTUL
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 460 din 9 iulie 2007

Parlamentul României adoptã prezenta lege.

ART. I
<>Legea nr. 7/2006 privind statutul funcţionarului public parlamentar, publicatã în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 35 din 16 ianuarie 2006, cu completãrile ulterioare, se modificã şi se completeazã dupã cum urmeazã:
1. La articolul 4, dupã alineatul (2) se introduce un nou alineat, alineatul (3), cu urmãtorul cuprins:
"(3) Prin excepţie de la prevederile alin. (2), funcţionarul public parlamentar care îşi desfãşoarã activitatea la Cancelaria preşedintelui, la cabinetele membrilor Biroului permanent, la cabinetele liderilor grupurilor parlamentare şi la grupurile parlamentare îşi exercitã atribuţiile cu respectarea principiului legalitaţii şi al subordonãrii ierarhice."
2. La articolul 5, alineatul (2) se modificã şi va avea urmãtorul cuprins:
"(2) Funcţiile publice parlamentare din cadrul structurilor de specialitate ale Parlamentului sunt funcţiile publice în care sunt numite, pe duratã nedeterminatã, persoane care desfãşoarã activitãţile prevãzute la art. 3 şi persoanele numite în funcţia de şef de cabinet."
3. La articolul 5, dupã alineatul (2) se introduce un nou alineat, alineatul (2^1), cu urmãtorul cuprins:
"(2^1) Persoanele care desfãşoarã activitãţi de specialitate la Cancelaria preşedintelui, la cabinetele membrilor Biroului permanent, la cabinetele liderilor grupurilor parlamentare şi la grupurile parlamentare pot fi încadrate ca funcţionar public parlamentar pe perioadã nedeterminatã, funcţionar public parlamentar pe perioadã determinatã sau personal contractual."
4. La articolul 6, alineatul (2) se modificã şi va avea urmãtorul cuprins:
"(2) Clasificarea funcţiilor publice parlamentare este reglementatã în aneza care face parte integrantã din prezenta lege."
5. La articolul 9, dupã alineatul (3) se introduce un nou alineat, alineatul (4), cu urmãtorul cuprins:
"(4) Dispoziţiile prezentei legi privind activitatea politicã a funcţionarului public parlamentar nu se aplicã persoanelor care desfãşoarã activitãţile prevãzute la art. 3 la Cancelaria preşedintelui, la cabinetele membrilor Biroului permanent, la cabinetele liderilor grupurilor parlamentare şi la grupurile parlamentare."
6. La articolul 11 alineatul (1), litera e) se modificã şi va avea urmãtorul cuprins:
"e) îndeplineşte condiţiile de studii şi vechime în specialitate stabilite potrivit prezentei legi;".
7. La articolul 11, dupã alineatul (1) se introduc douã noi alineate, alineatele (1^1) şi (1^2), cu urmãtorul cuprins:
"(1^1) Prevederile alin. (1) lit. e) referitoare la vechimea în specialitate şi ale alin. (1) lit. i) nu sunt aplicabile funcţionarului public parlamentar care îşi desfãşoarã activitatea la Cancelaria preşedintelui, la cabinetele membrilor Biroului permanent, la cabinetele liderilor grupurilor parlamentare sau la grupurile parlamentare.
(1^2) Condiţiile de vechime în specialitate necesarã pentru ocuparea funcţiilor publice parlamentare de conducere din structurile de specialitate ale Camerei Deputaţilor şi Senatului se stabilesc de cãtre birourile permanente reunite ale celor douã Camere, iar vechimea minimã în specialitate necesarã pentru ocuparea funcţiilor publice parlamentare de execuţie se stabileşte, de comun acord, de cãtre secretarii generali ai celor douã Camere ale Parlamentului."
8. Dupã articolul 11 se introduce un nou articol, articolul 11^1, cu urmãtorul cuprins:
"Art. 11^1. - Numirea funcţionarului public parlamentar care îşi desfãşoarã activitatea la Cancelaria preşedintelui, la cabinetele membrilor Biroului permanent, la cabinetele liderilor grupurilor parlamentare sau la grupurile parlamentare se face la propunerea preşedintelui Camerei Deputaţilor sau al Senatului, dupã caz, a membrului Biroului permanent respectiv sau a liderului grupului parlamentar, dupã caz."
9. La articolul 17, dupã alineatul (3) se introduc douã noi alineate, alineatele (4) şi (5), cu urmãtorul cuprins:
"(4) La eliberarea din funcţia de secretar general sau din cea de secretar general adjunct din motive neimputabile, prin grija Biroului permanent al fiecãrei Camere a Parlamentului se va proceda la reîncadrarea persoanei respective într-o funcţie publicã parlamentarã corespunzãtoare înalţilor funcţionari publici.
(5) La eliberarea din funcţia de şef departament sau de director general din motive neimputabile, se va proceda la reîncadrarea persoanei respective într-o funcţie publicã parlamentarã corespunzãtoare pregãtirii profesionale."
10. La articolul 18, alineatul (1) se modificã şi va avea urmãtorul cuprins:
"Art. 18. - (1) În funcţiile publice parlamentare de conducere din structurile Camerei Deputaţilor sau Senatului se numesc funcţionari publici cu studii superioare de lungã duratã, absolvite cu diplomã de licenţã ori echivalentã, dupã caz, care îndeplinesc condiţiile stabilite conform art. 11."
11. La articolul 21, alineatul (2) se modificã şi va avea urmãtorul cuprins:
"(2) Promovarea într-o funcţie publicã parlamentarã superioarã se face prin concurs sau examen."
12. La articolul 22 alineatul (1), litera a) se modificã şi va avea urmãtorul cuprins:
"a) sã aiba vechimea minimã stabilitã conform art. 11 alin. (1^2);".
13. La articolul 38, alineatul (4) se modificã şi va avea urmãtorul cuprins:
"(4) Secretarul general şi secretarul general adjunct al Camerei Deputaţilor şi Senatului beneficiazã de indemnizaţia prevãzutã în <>Ordonanţa de urgenţã a Guvernului nr. 24/2000 , aprobatã prin <>Legea nr. 383/2001 , cu modificãrile ulterioare. Ei beneficiazã, de asemenea, şi de drepturile prevãzute de <>Legea nr. 53/1991 privind indemnizaţiile şi celelalte drepturi ale senatorilor şi deputaţilor, precum şi salarizarea personalului din aparatul Parlamentului României, republicatã, cu modificãrile şi completãrile ulterioare."
14. La articolul 46, dupã alineatul (1) se introduce un nou alineat, alineatul (1^1), cu urmãtorul cuprins:
"(1^1) Prevederile alin. (1) nu sunt aplicabile funcţionarilor publici parlamentari care îşi desfãşoarã activitatea la Cancelaria preşedintelui, la cabinetele membrilor Biroului permanent, la cabinetele liderilor grupurilor parlamentare şi la grupurile parlamentare."
15. La articolul 53, litera d) se modificã şi va avea urmãtorul cuprins:
"d) trecerea într-o altã funcţie, ca urmare a promovãrii unui concurs sau examen, sau în cadrul altui compartiment din structurile de specialitate ale Camerei Deputaţilor sau Senatului, dupã caz."
16. Articolul 67 se modificã şi va avea urmãtorul cuprins:
"Art. 67. - Raportul de serviciu înceteazã de drept la data comunicãrii deciziei de pensionare a funcţionarului public parlamentar pentru limita de vârstã ori invaliditate."
17. La articolul 72, alineatul (7) se modificã şi va avea urmãtorul cuprins:
"(7) La data intrãrii în vigoare a prezentei legi, pensiile pentru limita de vârstã şi vechime integralã ale celor care au ocupat, cel puţin 4 ani, funcţii corespunzãtoare funcţionarului public parlamentar în structurile de specialitate ale Parlamentului se recalculeazã şi se actualizeazã în acord cu dispoziţiile alin. (3) şi (5), avându-se în vedere venitul brut lunar al funcţionarului public parlamentar în activitate corespunzãtor funcţiei avute la data pensionãrii."
18. La articolul 79, dupã alineatul (2) se introduce un nou alineat, alineatul (3), cu urmãtorul cuprins:
"(3) Nu constituie abatere disciplinarã fapta sãvârşitã în condiţiile alin. (2) lit. b) de funcţionarul public parlamentar care îşi desfãşoarã activitatea la Cancelaria preşedintelui, la cabinetele membrilor Biroului permanent, la cabinetele liderilor grupurilor parlamentare şi la grupurile parlamentare."
19. La articolul 89, alineatul (5) se modificã şi va avea urmãtorul cuprins:
"(5) De prevederile art. 39, art. 41 şi ale art. 71-73 beneficiazã şi personalul prevãzut la art. 5 alin. (3)."
20. Anexa se modificã şi va avea urmãtorul cuprins:

"ANEXĂ
CLASIFICAREA
funcţiilor publice parlamentare şi condiţiile de studii

I. Funcţiile publice parlamentare de conducere din structurile de specialitate ale Camerei Deputaţilor şi Senatului


───────────────────────────────────────────────────────────────────
Nr. Funcţia Nivelul
crt. studiilor
───────────────────────────────────────────────────────────────────
1. Funcţii publice parlamentare corespunzãtoare
categoriei înalţilor funcţionari publici
a) Secretar general S
b) Secretar general adjunct S
c) Şef departament, director general S
2. Funcţii publice parlamentare de conducere
a) Director, director adjunct S
b) Şef serviciu, şef secţie S
c) Şef birou S
───────────────────────────────────────────────────────────────────



II. Funcţiile publice parlamentare de execuţie din structurile de specialitate ale Camerei Deputaţilor şi Senatului


───────────────────────────────────────────────────────────────────
Nr. Funcţia Nivelul
crt. studiilor
───────────────────────────────────────────────────────────────────
1. Consilier parlamentar S
2. Expert parlamentar S
3. Consultant parlamentar S
4. Şef cabinet*) S, SSD,
PL, M
5. Referent**) SSD, PL,
M
6. Stenodactilograf PL, M
───────────────────────────────────────────────────────────────────



*) Funcţia de şef cabinet se utilizeazã la cabinetele membrilor birourilor permanente, la comisiile permanente, la secretarii generali şi secretarii generali adjuncţi, precum şi la departamente şi la direcţiile generale, dupã caz.
**) Persoanele cu studii generale absolvite cu diplomã, care, la data intrãrii în vigoare a prezentei legi, desfãşoarã activitãţi de natura funcţiei publice, potrivit prezentei legi, vor putea fi menţinute în funcţia publicã parlamentarã ca funcţionar public parlamentar."

ART. II
(1) Prevederile art. 72 şi ale <>art. 73 din Legea nr. 7/2006 privind statutul funcţionarului public parlamentar, cu completãrile ulterioare, sunt aplicabile şi funcţionarilor publici parlamentari şi personalului contractual din Camera Deputaţilor şi Senat care au vârsta de minimum 55 de ani şi depun cererea de pensionare, în termen de 90 de zile de la intrarea în vigoare a prezentei legi, cu îndeplinirea cumulativã a condiţiei de vechime în muncã de 30 de ani şi în structurile Parlamentului de 14 ani.
(2) Dispoziţiile alin. (1) sunt aplicabile funcţionarilor publici şi personalului din cadrul Consiliului Legislativ - organ consultativ de specialitate al Parlamentului - şi membrilor acestuia, precum şi personalului Curţii Constituţionale asimilat, potrivit legii, celui cu funcţii similare din structurile Parlamentului.
ART. III
<>Legea nr. 7/2006 privind statutul funcţionarului public parlamentar, cu completãrile ulterioare şi cu modificãrile şi completãrile aduse prin prezenta lege, va fi republicatã în Monitorul Oficial al României, Partea I, dându-se textelor o nouã numerotare.

Aceastã lege a fost adoptatã de Parlamentul României, cu respectarea prevederilor art. 75 şi ale art. 76 alin. (1) din Constituţia României, republicatã.

PREŞEDINTELE CAMEREI DEPUTAŢILOR
BOGDAN OLTEANU

p. PREŞEDINTELE SENATULUI,
DORU IOAN TĂRĂCILĂ

Bucureşti, 4 iulie 2007.
Nr. 221.
----

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 Modele de Contracte Civile si Acte Comerciale conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 Modele de Contracte Civile si Acte Comerciale conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016