Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   LEGE nr. 22 din 1 martie 1991  a bugetului administratiei centrale de stat pe anul 1991    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

LEGE nr. 22 din 1 martie 1991 a bugetului administratiei centrale de stat pe anul 1991

EMITENT: PARLAMENTUL
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 65 din 29 martie 1991

    Parlamentul României adopta prezenta lege.

    ART. 1
    Bugetul administraţiei centrale de stat pe anul 1991 cuprinde veniturile centralizate ale statului şi repartizarea acestora pentru realizarea cu precădere a drepturilor cetăţenilor României cu privire la învăţămînt, sănătate, cultura, ocrotiri sociale, alocaţii şi ajutoare pentru copii, alte activităţi social-culturale, protecţie ecologica; susţinerea unor programe prioritare de cercetare, îndeosebi fundamentală, desfăşurarea în condiţii normale a activităţilor regiilor autonome, instituţiilor publice, a unor societăţi comerciale cu capital social integral de stat, asigurarea apărării tarii şi ordinii publice.
    Bugetul administraţiei centrale de stat se stabileşte la venituri în suma de 369,8 miliarde lei, din care venituri ordinare 332,5 miliarde lei şi venituri extraordinare 37,3 miliarde lei, iar la cheltuieli în suma de 367,0 miliarde lei.
    La partea de cheltuieli a bugetului administraţiei centrale de stat este prevăzută şi suma de 67,1 miliarde lei pentru care Guvernul este autorizat sa o repartizeze pe acţiuni şi în cadrul acestora pe ministere, celelalte instituţii centrale de stat, precum şi pe prefecturi şi Primăria municipiului Bucureşti, pe măsura reglarii preţurilor şi creării condiţiilor de stabilire a evoluţiei indicilor de preţuri pentru cheltuielile materiale şi de capital, cheltuieli care în buget sînt stabilite în preţuri în vigoare la 30 septembrie 1990.
    Repartizarile din suma rezervată se vor face la propunerea Ministerului Finanţelor, pe baza cererilor primite de la ordonatorii principali de credite bugetare, la perioadele şi în funcţie de schimbările intervenite în indicii de preţuri pentru cheltuielile care, potrivit legii, se finanţează din bugetul administraţiei centrale de stat şi din bugetele locale.
    În bugetul administraţiei centrale de stat este prevăzut un fond de rezerva la dispoziţia Guvernului de 2,8 miliarde lei, sub 1% din totalul cheltuielilor, pentru a fi utilizat de acesta la acoperirea financiară a unor acţiuni sau sarcini noi, intervenite în cursul anului.
    Sinteza bugetului administraţiei centrale de stat se prezintă în anexa
nr. 1.
    ART. 2
    Veniturile ordinare cuprind veniturile curente în suma de 331,3 miliarde lei şi venituri din capital în suma de 1,2 miliarde lei.
    În cadrul veniturilor ordinare, veniturile fiscale înscrise în bugetul administraţiei centrale de stat se stabilesc în suma de 322,1 miliarde lei, iar din acestea 159,8 miliarde lei sînt impozite directe şi 162,3 miliarde lei impozite indirecte.
    Impozitele directe se constituie, în principal, din:
    - impozitul pe profit în suma de 66 miliarde lei;
    - impozitul pe salarii în suma de 93,5 miliarde lei.
    În cadrul impozitelor indirecte, impozitul pe circulaţia mărfurilor se stabileşte în suma de 157,0 miliarde lei şi se datorează de agenţii economici, indiferent de forma de proprietate, pentru produsele livrate şi serviciile executate de aceştia.
    ART. 3
    Veniturile nefiscale, prevăzute în cadrul veniturilor cuvenite bugetului administraţiei centrale de stat, se stabilesc la suma de 9,2 miliarde lei şi provin, în principal, din vărsăminte de la instituţiile publice în suma de 4,7 miliarde lei, restituiri de fonduri din finanţarea bugetară a anilor precedenti în suma de 1,2 miliarde lei, încasarea ratelor şi dobînzilor la creditele externe acordate de la buget în suma de 1,0 miliarde lei.
    ART. 4
    Impozitele, taxele şi alte venituri, precum şi actele normative care le reglementează şi în baza cărora urmează sa se încaseze în anul 1991 la bugetul administraţiei centrale de stat şi la bugetele locale, după caz, sînt redate în anexa nr. 2.
    ART. 5
    In bugetul administraţiei centrale de stat pe anul 1991, în scopul asigurării echilibrului bugetar, sînt prevăzute venituri extraordinare în suma de 37,3 miliarde lei. Constituirea acestor venituri se va realiza pe seama lansării unui împrumut de stat, prin intermediul Băncii Naţionale a României, ale cărui condiţii se vor stabili în baza unei legi.
    ART. 6
    Cheltuielile bugetului administraţiei centrale de stat pe anul 1991 se repartizează astfel:
    a) cheltuieli curente 265,2 miliarde lei
       din acestea:

    - cheltuieli de personal 95,6 miliarde lei
    - cheltuieli materiale 43,3 miliarde lei
    - subvenţii şi transferuri 126,3 miliarde lei

    b) cheltuieli de capital 34,7 miliarde lei
       din acestea:

    - cheltuieli de la buget pentru investiţii 30,8 miliarde lei
    - cheltuieli pentru rezerva de stat 3,9 miliarde lei

    ART. 7
    Cheltuielile bugetului administraţiei centrale de stat din domeniul social-cultural se stabilesc în suma de 122,4 miliarde lei, din care pentru personal 63,8 miliarde lei, materiale 17,3 miliarde lei, transferuri şi subvenţii 37,2 miliarde lei şi capital 4,1 miliarde lei.
    ART. 8
    Cheltuielile pentru apărarea tarii se stabilesc la suma de 32,8 miliarde lei.
    ART. 9
    Cheltuielile pentru păstrarea ordinii publice se stabilesc la suma de 7,3 miliarde lei.
    ART. 10
    Cheltuielile pentru organele puterii legislative, Preşedinţia tarii, organele puterii executive şi organele puterii judecătoreşti şi ale procuraturii se stabilesc în suma de 8,8 miliarde lei, din care pentru personal 5,9 miliarde lei, materiale 1,2 miliarde lei, subvenţii 0,5 miliarde lei şi capital 1,2 miliarde lei.
    Din totalul acestor cheltuieli 173,9 milioane lei se stabilesc pentru funcţionarea Senatului, 411,4 milioane lei pentru Adunarea Deputaţilor, 126,7 milioane lei pentru funcţionarea Presedentiei tarii, iar 979,2 milioane lei pentru organele judecătoreşti şi ale procuraturii.
    Cheltuielile pentru organele puterii executive sînt stabilite la suma de 7.133,8 milioane lei, din care pentru Guvern 767,0 milioane lei şi pentru ministere şi celelalte instituţii centrale ale administraţiei de stat 6.366,8 milioane lei.
    ART. 11
    Cheltuielile bugetului administraţiei centrale de stat în domeniul economic se stabilesc în suma de 102,0 miliarde lei, din care pentru personal 9,3 miliarde lei, materiale 13,6 miliarde lei, subvenţii şi diferenţe de preţ în suma de 64,7 miliarde lei şi capital 14,4 miliarde lei.
    Cheltuielile privind domeniul economic cuprind:
    a) 22,5 miliarde lei pentru agricultura, ape, silvicultura şi mediul înconjurător, reprezentind diferenţe de preţ şi tarif la produsele agricole, precum şi la produsele alimentare de baza ale căror preţuri nu se modifica pînă la 1 aprilie 1991, cheltuieli pentru combaterea dăunătorilor şi bolilor din sectorul vegetal, reproductia şi selecţia animalelor, prevenirea şi combaterea inundatiilor şi gheturilor, susţinerea programelor privind combaterea poluarii mediului, controlul stării de eutrofizare a lacurilor de acumulare, refacerea, protecţia şi conservarea Deltei Dunării, supravegherea factorilor de mediu, precum şi alte acţiuni;
    b) 3,0 miliarde lei pentru susţinerea unor programe prioritare de cercetare ştiinţifică fundamentală şi avansată, precum şi a programelor naţionale de cercetare în domenii vizind asigurarea resurselor de materii prime şi materiale, elaborarea unor tehnologii nepoluante, asimilarea unor produse de înalta tehnicitate, mecanizarea, automatizarea proceselor de producţie;
    c) 5,2 miliarde lei pentru prospecţiuni şi lucrări geologice;
    d) 49,6 miliarde lei subvenţii pentru acoperirea diferenţelor de preţ şi tarif la produsele şi serviciile cu caracter industrial destinate populaţiei la care preţurile cu amănuntul şi tarifele temporar nu se modifica în cursul anului 1991, precum şi subvenţii şi cheltuieli de capital la regiile autonome şi unele societăţi comerciale din industria extractivă, producătoare de materii prime;
    e) 13,7 miliarde lei, suma aferentă transporturilor, pentru dezvoltarea şi întreţinerea drumurilor şi podurilor, navigaţia şi aviaţia civilă, precum şi acoperirea diferenţelor de preţ şi tarif la abonamentele pe calea ferată şi metrou, ale căror tarife rămîn nemodificate în cursul anului 1991;
    f) 7,9 miliarde lei pentru acoperirea diferenţelor de preţ şi tarif ale activităţilor de exploatare a sistemului de îmbunătăţiri funciare şi cheltuielile cu rezerva de stat.
    ART. 12
    Veniturile şi cheltuielile bugetului asigurărilor sociale de stat, pentru anul 1991, se stabilesc potrivit anexei nr. 3.
    Contribuţia pentru asigurări sociale de stat, datorată potrivit legii, se stabileşte în cota unica de 20%, cu excepţia cazurilor pentru care, prin prevederile legale în vigoare s-a stabilit o cota mai mare.
    ART. 13
    In anul 1991, pentru asigurarea echilibrului bugetelor locale, se prevede a se transfera acestor bugete, din bugetul administraţiei centrale de stat, suma de 23,9 miliarde lei, repartizata pe judeţe şi municipiul Bucureşti, potrivit anexei nr. 4.
    La stabilirea nivelului acestor transferuri s-a avut în vedere ca în bugetele locale sa se prevadă, în anul 1991, categoriile de venituri şi de cheltuieli cuprinse în anexa nr. 5.
    Pentru anul 1991, repartizarea pe comune, oraşe, municipii, sectoare ale municipiului Bucureşti, a veniturilor, cheltuielilor, precum şi a transferurilor din bugetul administraţiei centrale de stat se va realiza de către prefecturi şi Primăria municipiului Bucureşti, cu asistenta de specialitate a direcţiilor generale ale finanţelor publice din subordinea Ministerului Finanţelor.
    ART. 14
    In cadrul cheltuielilor prevăzute în bugetul administraţiei centrale de stat pentru acţiunile social-culturale s-a inclus suma de 468,3 milioane lei, reprezentind transferuri din bugetele unor ministere în bugetele instituţiilor publice, în completarea veniturilor proprii ale acestora, care, în condiţiile legii, le reţin pentru acoperirea cheltuielilor.
    Veniturile proprii, subvenţiile din bugetele ministerelor şi cheltuielile acestor instituţii publice sînt redate în anexe la bugetul fiecărui minister.
    ART. 15
    În anul 1991 se constituie fondul pentru restructurarea economiei, alimentat cu venituri din vînzarea locuinţelor din fondul locativ de stat şi a participatiilor statului la capitalul social al societăţilor comerciale.
    Modul de constituire şi utilizare a fondului pentru restructurarea economiei se va stabili printr-o lege specială.
    ART. 16
    Regiile autonome şi societăţile comerciale cu capital integral de stat, în cazuri justificate, pot efectua, din profitul realizat, cheltuieli pentru satisfacerea unor necesitaţi social-culturale şi sportive, în limita unei cote de pînă la 1% aplicată asupra fondului de salarii anual.
    ART. 17
    Plătitorii impozitului pe profit, alţii decît regiile autonome şi societăţile comerciale cu capital integral de stat, pot efectua anual prelevări şi donaţii în scopuri umanitare, precum şi pentru sprijinirea activităţilor sociale, culturale şi sportive, care se scad din veniturile realizate în vederea determinării profitului impozabil, într-o cota de pînă la 2,5% din profitul brut.
    ART. 18
    Cheltuielile bugetului administraţiei centrale de stat sînt prezentate pe ministere şi celelalte organe centrale de stat în anexa nr. 6.
    ART. 19
    Începînd cu anul 1991 încetează a se mai finanta din bugetul administraţiei centrale de stat şi din bugetele locale cheltuielile prevăzute în anexa nr. 7, abrogindu-se prevederile din actele normative care reglementează plata de la buget a unor asemenea cheltuieli.
    ART. 20
    Trimestrial, Guvernul va prezenta Parlamentului rapoarte şi propuneri privind măsurile fiscale şi bugetare, precum şi modificările intervenite în volumul şi structura veniturilor şi cheltuielilor bugetului administraţiei centrale de stat pe anul 1991, ca urmare a introducerii în acţiuni şi pe ministere a influenţelor din liberalizarea preţurilor şi din adaptarea legislaţiei la condiţiile economiei de piaţa.
    ART. 21
    Se autorizează Guvernul ca din resursele financiare peste cele prevăzute în buget sau altele identificate în procesul execuţiei bugetare sa efectueze repartizari pentru finanţarea unor acţiuni urgente din domeniile: apărare, ordine publica, agricultura, sănătate, învăţămînt, cercetare ştiinţifică, cultura şi altele, urmînd ca trimestrial, în baza art. 20, sa fie supuse aprobării Parlamentului.
    Resursele financiare prevăzute la alin. 1 se vor repartiza cu prioritate pentru satisfacerea necesităţilor suplimentare ale apărării naţionale, pînă la suma de 10,2 miliarde lei, şi ale păstrării ordinii publice, pînă la suma de 4,8 miliarde lei.
    Resursele cu destinaţiile prevăzute la alin. 2 se exceptează de la aplicarea dispoziţiilor art. 15.
    ART. 22
    Se adoptă contul general de încheiere a exerciţiului bugetar pe anul 1989, la venituri în sumă de 348,4 miliarde lei, iar la cheltuieli în sumă de 288,4 miliarde lei, cu un excedent în sumă de 60,0 miliarde lei, din care la bugetul republican de 59,4 miliarde lei, iar la bugetele locale de 0,6 miliarde lei.
    ART. 23
    Anexele nr. 1-7 fac parte integrantă din prezenta lege.

    Aceasta lege a fost adoptată de Senat în şedinţa din 26 februarie 1991.

              PREŞEDINTELE SENATULUI
         academician ALEXANDRU BÎRLĂDEANU

    Aceasta lege a fost adoptată de Adunarea Deputaţilor în şedinţa din 26 februarie 1991.

         PREŞEDINTELE ADUNĂRII DEPUTAŢILOR
                    MARŢIAN DAN

    In temeiul art. 82 lit. m) din Decretul-lege nr. 92/1990 pentru alegerea parlamentului şi a Preşedintelui României,
    promulgăm Legea bugetului administraţiei centrale de stat pe anul 1991 şi dispunem publicarea sa în Monitorul Oficial al României.

                PREŞEDINTELE ROMÂNIEI
                     ION ILIESCU

    ANEXA 1
                     BUGETUL ADMINISTRAŢIEI CENTRALE DE STAT
                                  PE ANUL 1991

                                                             - milioane lei -
-------------------------------------------------------------------------------
                                          1991 1991
                                        Propuneri Propuneri Diferenţe %
       DENUMIRE INDICATORI în preţuri în preţuri (2-1) (2/1)
                                       30.09.1990 1.04.1991
-------------------------------------------------------------------------------
               A 1 2 3 4
-------------------------------------------------------------------------------
    A. Venituri - total (I+II) 243.516,9 369.789,4 126.272,5 151,8
    I. Venituri ordinare (1+2) 243.516,9 332.493,0 88.976,1 136,5
1. Venituri curente 242.350,6 331.326,7 88.976,1 136,7
  1.1. Venituri fiscale 233.663,5 322.122,8 88.459,3 137,9
      a) Impozite directe 123.840,8 159.760,9 35.920,1 129,0
      b) Impozite indirecte 109.822,7 162.361,9 52.539,2 147,8
  1.2. Venituri nefiscale 8.687,1 9.203,9 516,8 105,9
2. Venituri din capital 1.166,3 1.166,3 - 100,0

    II. Venituri extraordinare - 37.296,4 37.296,4 -
   B. Cheltuieli - total (I+II+III) 250.763,5 366.989,4 116.225,9 146,3

        I. Cheltuieli curente 216.102,8 265.207,0 49.104,2 122,7
    din acestea:
1. Cheltuieli de personal 64.944,8 95.635,2 30.690,4 147,2
2. Cheltuieli materiale 38.511,1 43.310,2 4.799,1 112,5
3. Subvenţii şi transferuri 112.646,9 126.261,6 13.614,7 112,1
   din care:
   - subvenţii pentru regii autonome si
     societăţi comerciale cu capital
     de stat 33.602,5 28.265,5 -5.336,9 84,1
   - subvenţii pentru acoperirea dife-
     rentelor de preţuri şi tarife 27.444,4 36.459,4 9.015,0 132,8
   - subvenţii pentru instituţiile
     publice 1.243,3 1.365,4 122,1 109,8
   - transferuri 50.356,7 60.171,2 9.814,5 119,5

        II. Cheltuieli de capital 34.660,7 34.660,7 - 100,0
  III. Suma ce se va repartiza pe
       acţiuni în funcţie de evoluţia
       preţurilor - 67.121,7 67.121,7 -
      C. Rezerva/deficit (A-B) -7.246,6 2.800,0 10.046,6 -
   - fond de rezerva la dispoziţia
     guvernului - 2.800,0 2.800,0 -
-------------------------------------------------------------------------------
                               VENITURI FISCALE
                                 PE ANUL 1991
                                                             - milioane lei -
-------------------------------------------------------------------------------
                                          1991 1991
                                        Propuneri Propuneri Diferenţe %
       DENUMIRE INDICATORI în preţuri în preţuri (2-1) (2/1)
                                       30.09.1990 1.04.1991
-------------------------------------------------------------------------------
               A 1 2 3 4
-------------------------------------------------------------------------------
     TOTAL VENITURI FISCALE (I+II) 233.663,5 322.122,8 88.459,3 137,9
           I. Impozite directe 123.840,8 159.760,9 35.920,1 129,0
1. Impozitul pe profit 62.754,6 66.000,0 3.245,4 105,2
2. Impozitul pe salarii 60.800,0 93.474,7 32.674,7 153,7
3. Taxa pentru folosirea terenurilor ce
   se scot din fondul forestier in
   vederea executării unor lucrări 25,0 25,0 - 100,0
4. Impozitul pe veniturile realizate de
   persoanele fizice şi juridice
   nerezidente 51,2 51,2 - 100,0
5. Alte încasări din impozite directe 210,0 210,0 - 100,0
          II. Impozite indirecte 109.822,7 162.361,9 52.539,2 147,8
1. Impozitul pe circulaţia mărfurilor 105.863,7 157.002,9 51.139,2 148,3
2. taxe vamale 1.400,0 2.200,0 800,0 157,1
3. taxe de timbru de la persoane
   juridice 250,0 850,0 600,0 340,0
4. Penalităţi şi majorări pentru
   venituri nevarsate în termen 100,0 100,0 - 100,0
5. Alte încasări din impozite indirecte 2.209,0 2.209,0 - 100,0
-------------------------------------------------------------------------------
                              VENITURI NEFISCALE
                                 PE ANUL 1991
                                                             - milioane lei -
-------------------------------------------------------------------------------
                                          1991 1991
                                        Propuneri Propuneri Diferenţe %
       DENUMIRE INDICATORI în preţuri în preţuri (2-1) (2/1)
                                       30.09.1990 1.04.1991
-------------------------------------------------------------------------------
               A 1 2 3 4
-------------------------------------------------------------------------------
       TOTAL VENITURI NEFISCALE 8.687,1 9.203,9 516,8 105,9
1. Vărsăminte de la instituţii
   publice (a-s) 4.602,1 4.707,1 105,0 102,3
   a) Veniturile creşelor 42,1 42,1 - 100,0
   b) taxe de spitalizare, analize,
       consultaţii, tratamente, inregis-
       trarea medicamentelor şi proteze 257,5 257,5 - 100,0
   c) Veniturile sanatoriilor balneo-
      climaterice 38,5 38,5 - 100,0
   d) taxe de metrologie 36,5 36,5 - 100,0
   e) taxe pentru brevete de invenţii si
      înregistrarea marcilor de fabrica 60,0 60,0 - 100,0
   f) Venituri din activitatea de naviga-
      tie şi alte prestări de servicii in
      porturi şi taxe pentru folosirea
      drumurilor 570,0 575,0 5,0 100,9
   g) taxe consulare 1.000,0 1.100,0 100,0 110,0
   h) Venituri din sumele ce se încă-
      seaza de către instituţii drept
      regie de cămin şi cantina 72,6 72,6 - 100,0
   i) taxe pentru analize efectuate de
      laboratoare, altele decît cele
      sanitare, de pe lîngă instituţii 38,5 38,5 - 100,0
   j) taxe pentru examinarea conducători-
      lor de autovehicule, eliberarea per-
      miselor de conducere şi alte veni-
      turi privind circulaţia pe drumu-
      rile publice 208,9 208,9 - 100,0
   k) Venituri din activitatea de gospo-
      darire a apelor 20,0 20,0 - 100,0
   l) Venituri din încasarea contravalorii
      lucrărilor de combatere a daunatori-
      lor şi bolilor în sectorul vegetal 300,0 300,0 - 100,0
   m) Veniturile unităţilor de reproducţie
      şi selecţie a animalelor 24,0 24,0 - 100,0
   n) Veniturile circumscripţiilor, labora-
      toarelor şi dispensarelor veterinare 89,7 89,7 - 100,0
   o) taxe şi alte venituri din protecţia
      mediului 300,0 300,0 - 100,0
   p) Vărsăminte din disponibilităţile
      instituţiilor publice şi activita-
      tilor autofinantate 390,0 390,0 - 100,0
   r) Vărsăminte din veniturile institu-
      tiilor publice şi activităţilor
      autofinantate 342,0 342,0 - 100,0
   s) Alte venituri de la instituţiile
      publice 811,8 811,8 - 100,0
2. Veniturile din aplicarea prescripţiei
   extinctive 500,0 500,0 - 100,0
3. Venituri din recuperarea cheltuielilor
   de judecata, imputatii şi despăgubiri 176,0 176,0 - 100,0
4. Venituri din amenzile aplicate,
   potrivit dispoziţiilor legale 303,0 303,0 - 100,0
5. Încasări din cota reţinută, conform
   Legii nr. 6/1973 60,0 60,0 - 100,0
6. Restituiri de fonduri din finanţarea
   bugetară a anilor precedenti 1.500,0 1.200,0 -300,0 80,0
7. Încasarea ratelor scadente la credi-
   tele externe acordate de la buget 300,0 958,0 658,0 319,3
8. Încasarea dobînzilor aferente credi-
   telor externe acordate de la buget 30,0 83,8 53,8 279,3
9. Vărsăminte de la unităţile economice
   comerciale din sectorul public repre-
   zentind plusuri de mărfuri şi produse
   constatate cu ocazia inventarierilor
   rămase definitive 335,0 335,0 - 100,0
10. Încasări din alte surse 881,0 881,0 - 100,0
-------------------------------------------------------------------------------
                             VENITURI DIN CAPITAL
                                PE ANUL 1991
                                                             - milioane lei -
-------------------------------------------------------------------------------
                                          1991 1991
                                        Propuneri Propuneri Diferenţe %
       DENUMIRE INDICATORI în preţuri în preţuri (2-1) (2/1)
                                       30.09.1990 1.04.1991
-------------------------------------------------------------------------------
               A 1 2 3 4
-------------------------------------------------------------------------------
     TOTAL VENITURI DIN CAPITAL 1.166,3 1.166,3 - 100,0
1. Venituri din valorificarea unor
   bunuri ale instituţiilor publice 552,3 552,3 - 100,0
2. Venituri din valorificarea stocurilor
   de la rezerva de stat şi de mobilizare 614,0 614,0 - 100,0
-------------------------------------------------------------------------------
             CHELTUIELILE BUGETULUI ADMINISTRAŢIEI CENTRALE DE STAT
                                PE ANUL 1991
                                                             - milioane lei -
-------------------------------------------------------------------------------
                                          1991 1991
                                        Propuneri Propuneri Diferenţe %
       DENUMIRE INDICATORI în preţuri în preţuri (2-1) (2/1)
                                       30.09.1990 1.04.1991
-------------------------------------------------------------------------------
               A 1 2 3 4
-------------------------------------------------------------------------------
       CHELTUIELI - TOTAL 250.763,5 366.989,4 116.225,9 146,3
1. Cheltuieli curente 216.102,8 265.207,0 49.104,2 122,7
   1.1. Cheltuieli de personal 64.944,8 95.635,2 30.690,4 147,2
   1.2. Cheltuieli materiale 38.511,1 43.310,2 4.799,1 112,5
   1.3. Subvenţii şi transferuri 112.646,9 126.261,6 13.614,7 112,1
        din care:
        - subvenţii pentru regii autono-
          me şi societăţi comerciale cu
          capital de stat 33.602,5 28.265,6 -5.336,9 84,1
        - subvenţii pentru acoperirea
          diferenţelor de preţuri si
          tarife 27.444,4 36.459,4 9.015,0 132,8
        - subvenţii pentru instituţiile
          publice 1.243,3 1.365,4 122,1 109,8
        - transferuri 50.356,7 60.171,2 9.814,5 119,5
2. Cheltuieli de capital 34.660,7 34.660,7 - 100,0
3. Suma ce se va repartiza pe acţiuni
   în funcţie de evoluţia preţurilor - 67.121,7 67.121,7 -
        DIN TOTAL CHELTUIELI
I. Cheltuieli cu caracter social-cultural 92.313,3 122.385,1 30.071,8 132,6
1. Cheltuieli curente 88.213,3 118.285,1 30.071,8 134,1
   1.1. Cheltuieli de personal 42.861,5 63.830,9 25.969,4 149,1
   1.2. Cheltuieli materiale 16.298,9 17.296,9 998,0 106,1
   1.3. Subvenţii şi transferuri 29.052,9 37.157,3 8.104,4 127,9
        din care:
        - subvenţii pentru instituţii
          publice 1.243,3 1.365,4 122,1 109,8
        - transferuri 27.809,6 35.791,9 7.982,3 128,7
2. Cheltuieli de capital 4.100,0 4.100,0 - 100,0
        A. Învăţămînt 32.357,2 47.511,5 15.154,3 146,8
   din acestea:
1. Cheltuieli curente 30.957,2 46.111,5 15.154,3 148,9
   1.1. Cheltuieli de personal 25.170,5 37.433,5 12.263,0 148,7
   1.2. Cheltuieli materiale 5.289,6 5.608,3 318,7 106,0
   1.3. Subvenţii şi transferuri 497,1 3.069,7 2.572,6 617,5
        din care:
        - transferuri 497,1 3.069,7 2.572,6 617,5
2. Cheltuieli de capital 1.400,0 1.400,0 - 100,0
         B. Sănătate 29.300,0 38.572,3 9.272,3 131,6
   din acestea:
1. Cheltuieli curente 27.700,0 36.972,3 9.272,3 133,5
   1.1. Cheltuieli de personal 17.536,8 26.135,8 8.599,0 149,0
   1.2. Cheltuieli materiale 10.163,5 10.836,5 673,3 106,6
2. Cheltuieli de capital 1.600,0 1.600,0 - 100,0
        C. Cultura şi arta 1.674,7 1.769,2 94,5 105,6
   din acestea:
1. Cheltuieli curente 1.124,7 1.219,2 94,5 108,4
   1.1. Cheltuieli de personal 127,3 221,8 94,5 174,2
   1.2. Cheltuieli materiale 639,7 639,7 - 100,0
   1.3. Subvenţii şi transferuri 357,7 357,7 - 100,0
        din care:
        - subvenţii pentru instituţii
          publice 357,7 357,7 - 100,0
2. Cheltuieli de capital 550,0 550,0 - 100,0
         D. Asistenta socială 633,9 662,8 28,9 104,6
   din acestea:
1. Cheltuieli curente 183,9 212,8 28,9 115,7
   1.1. Cheltuieli de personal 26,9 39,8 12,9 147,9
   1.2. Cheltuieli materiale 56,4 62,4 6,0 110,6
   1.3. Subvenţii şi transferuri 100,6 110,6 10,0 109,9
        din care:
        - subvenţii pentru instituţii
          publice 100,6 110,6 10,0 109,9
2. Cheltuieli de capital 450,0 450,0 - 100,0
         E. Alocaţii şi alte ajutoare
            pentru copii 24.102,5 27.919,5 3.817,0 115,8
   din acestea:
1. Cheltuieli curente 24.102,5 27.919,5 3.817,0 115,8
   1.1. Subvenţii şi transferuri 24.102,5 27.919,5 3.817,0 115,8
        din care:
        - transferuri 24.102,5 27.919,5 3.817,0 115,8
    F. Pensii şi ajutoare I.O.V.R.,
       militari şi alte persoane 3.210,0 4.802,7 1.592,7 149,6
   din acestea:
1. Cheltuieli curente 3.210,0 4.802,7 1.592,7 149,6
   1.1. Subvenţii şi transferuri 3.210,0 4.802,7 1.592,7 149,6
        din care:
        - transferuri 3.210,0 4.802,7 1.592,7 149,6
    G. Alte cheltuieli cu caracter
       social-cultural 1.035,0 1.147,1 112,1 110,8
   din acestea:
1. Cheltuieli curente 935,0 1.047,1 112,1 112,0
   1.1. Cheltuieli materiale 150,0 150,0 - 100,0
   1.2. Subvenţii şi transferuri 785,0 897,1 112,1 114,3
        din care:
        - subvenţii pentru instituţii
          publice 785,0 897,1 112,1 114,3
2. Cheltuieli de capital 100,0 100,0 - 100,0
   II. Cheltuieli pentru apărarea
       naţionala 29.230,0 32.750,0 3.520,0 112,0
1. Cheltuieli curente 15.000,0 18.520,0 3.520,0 123,5
   1.1. Cheltuieli de personal 8.157,0 10.802,5 2.645,5 132,4
   1.2. Cheltuieli materiale 6.843,0 7.717,5 874,5 112,8
2. Cheltuieli de capital 14.230,0 14.230,0 - 100,0
   III. Cheltuieli pentru ordinea
        publica 5.755,0 7.267,3 1.512,3 126,3
1. Cheltuieli curente 5.209,0 6.721,3 1.512,3 129,0
   1.1. Cheltuieli de personal 2.956,7 4.110,7 1.154,0 139,0
   1.2. Cheltuieli materiale 2.252,3 2.610,6 358,3 115,9
2. Cheltuieli de capital 546,0 546,0 - 100,0
   IV. Cheltuieli pentru organele
       puterii de stat 6.810,3 8.824,9 2.014,6 129,6
1. Cheltuieli curente 5.610,3 7.624,9 2.014,6 135,9
   1.1. Cheltuieli de personal 4.088,5 5.906,5 1.818,0 144,5
   1.2. Cheltuieli materiale 1.253,7 1.252,6 -1,1 99,9
   1.3. Subvenţii şi transferuri*) 268,1 465,8 197,7 173,7
        din care:
        - transferuri 268,1 465,8 197,7 173,7
2. Cheltuieli de capital 1.200,0 1.200,0 - 100,0
  A. Cheltuieli pentru Preşedinţia tarii 120,7 126,7 6,0 104,9
   din acestea:
1. Cheltuieli curente 77,7 83,7 6,0 107,7
   1.1. Cheltuieli de personal 21,5 27,5 6,0 127,9
   1.2. Cheltuieli materiale 56,2 56,2 - 100,0
1. Cheltuieli de capital 43,0 43,0 - 100,0
    B. Cheltuieli pentru organele
       puterii legislative 537,1 585,2 48,1 108,9
   din acestea:
1. Cheltuieli curente 367,1 415,2 48,1 113,1
   1.1. Cheltuieli de personal 257,9 306,0 48,1 118,7
   1.2. Cheltuieli materiale 109,2 109,2 - 100,0
2. Cheltuieli de capital 170,0 170,0 - 100,0
   a) Adunarea Deputaţilor 380,0 411,4 31,4 108,3
1. Cheltuieli curente 229,0 260,4 31,4 113,7
   1.1. Cheltuieli de personal 171,9 203,3 31,4 118,3
   1.2. Cheltuieli materiale 57,1 57,1 - 100,0
2. Cheltuieli de capital 151,0 151,0 - 100,0
   b) Senat 157,1 173,9 16,8 110,7
1. Cheltuieli curente 138,1 154,9 16,8 112,1
   1.1. Cheltuieli de personal 86,0 102,8 16,8 119,5
   1.2. Cheltuieli materiale 52,1 52,1 - 100,0
2. Cheltuieli de capital 19,0 19,0 - 100,0
   C. Cheltuieli pentru organele puterii
      judecătoreşti şi ale procuraturii 749,8 979,2 229,4 130,6
   din acestea:
1. Cheltuieli curente 740,3 969,7 229,4 130,9
   1.1. Cheltuieli de personal 581,6 811,0 229,4 139,4
   1.2. Cheltuieli materiale 158,7 158,7 - 100,0
2. Cheltuieli de capital 9,5 9,5 - 100,0
   a) Curtea Suprema de Justiţie 19,6 24,4 4,8 124,5
1. Cheltuieli curente 19,6 24,4 4,8 124,5
   1.1. Cheltuieli de personal 17,5 22,3 4,8 127,4
   1.2. Cheltuieli materiale 2,1 2,1 - 100,0
   b) Celelalte organe judecătoreşti 480,5 630,0 149,5 131,1
1. Cheltuieli curente 480,5 630,0 149,5 131,1
   1.1. Cheltuieli de personal 357,2 506,7 149,5 141,9
   1.2. Cheltuieli materiale 123,3 123,3 - 100,0
   c) Procuratura României 249,7 324,9 75,2 130,1
1. Cheltuieli curente 240,2 315,4 75,2 131,3
   1.1. Cheltuieli de personal 206,9 282,1 75,2 136,3
   1.2. Cheltuieli materiale 33,3 33,3 - 100,0
2. Cheltuieli de capital 9,5 9,5 - 100,0
    D. Cheltuieli pentru organele
          puterii executive 5.402,7 7.133,8 1.731,1 132,0
   din acestea:
1. Cheltuieli curente 4.425,2 6.156,3 1.731,1 139,1
   1.1. Cheltuieli de personal 3.227,5 4.761,9 1.534,4 147,5
   1.2. Cheltuieli materiale 929,6 928,6 -1,0 99,9
   1.3. Subvenţii şi transferuri 268,1 465,8 197,7 173,7
        din care:
        - transferuri 268,1 465,8 197,7 173,7
2. Cheltuieli de capital 977,5 977,5 - 100,0
   a) Guvernul României 753,0 767,0 14,0 101,8
1. Cheltuieli curente 88,9 102,9 14,0 115,7
   1.1. Cheltuieli de personal 45,1 59,1 14,0 131,0
   1.2. Cheltuieli materiale 43,8 43,8 - 100,0
2. Cheltuieli de capital 664,1 664,1 - 100,0
   b) Ministere şi celelalte organe
      centrale 4.649,7 6.366,8 1.717,1 136,9
1. Cheltuieli curente 4.336,3 6.053,4 1.717,1 139,6
   1.1. Cheltuieli de personal 3.182,4 4.702,8 1.520,4 147,8
   1.2. Cheltuieli materiale 885,8 884,8 -1,0 99,9
   1.3. Subvenţii şi transferuri 268,1 465,8 197,7 173,7
        din care:
        - transferuri 268,1 465,8 197,7 173,7
2. Cheltuieli de capital 313,4 313,4 - 100,0
  V. Cheltuieli pentru acţiuni economice 91.991,2 101.987,5 9.996,3 110,9
   din acestea:
1. Cheltuieli curente 77.610,5 87.606,8 9.996,3 112,9
   1.1. Cheltuieli de personal 5.512,6 9.271,1 3.758,5 168,2
   1.2. Cheltuieli materiale 11.051,0 13.610,7 2.559,7 123,2
   1.3. Subvenţii şi transferuri 61.046,9 64.725,0 3.678,1 106,0
        din care:
        - subvenţii pentru regii autonome
          şi societăţi comerciale cu
          capital de stat 33.602,5 28.265,6 -5.336,9 84,1
        - subvenţii pentru acoperirea
          diferenţelor de preţuri si
          tarife 27.444,4 36.459,4 9.015,0 132,8
2. Cheltuieli de capital 14.380,7 14.380,7 - 100,0
   A. Agricultura, silvicultura, ape,
          mediu înconjurător 32.568,8 22.533,0 -10.035,8 69,2
   din acestea:
1. Cheltuieli curente 29.468,8 19.433,0 -10.035,8 65,9
   1.1. Cheltuieli de personal 2.845,0 4.748,2 1.903,2 166,9
   1.2. Cheltuieli materiale 2.323,8 2.684,8 361,0 115,5
   1.3. Subvenţii şi transferuri 24.300,0 12.000,0 -12.300,0 49,4
        din care:
        - subvenţii pentru acoperirea
          diferenţelor de preţ şi tarif 24.300,0 12.000,0 -12.300,0 49,4
2. Cheltuieli de capital 3.100,0 3.100,0 - 100,0
       B. Cercetare ştiinţifică 2.841,8 3.053,0 211,2 107,4
   din acestea:
1. Cheltuieli curente 2.841,8 3.053,0 211,2 107,4
   1.1. Cheltuieli de personal 444,9 656,1 211,2 147,5
   1.2. Cheltuieli materiale 2.396,9 2.396,9 - 100,0
    C. Prospecţiuni şi lucrări geologice
       de cercetare pentru descoperiri
            de zăcăminte noi 3.567,0 5.179,6 1.612,6 145,2
   din acestea:
1. Cheltuieli curente 3.567,0 5.179,6 1.612,6 145,2
   1.1. Cheltuieli materiale 3.567,0 5.179,6 1.612,6 145,2
    D. Industria extractivă, energetica,
       metalurgică, chimica şi alte
         subramuri ale industriei 39.231,9 49.575,0 10.343,1 126,4
   din acestea:
1. Cheltuieli curente 33.831,9 44.175,0 10.343,1 130,6
   1.1 Subvenţii şi transferuri 33.831,9 44.175,0 10.343,1 130,6
       din care:
       - subvenţii pentru regii autonome
         şi societăţi comerciale cu
         capital de stat 33.602,5 28.265,6 -5.336,9 84,1
       - subvenţii pentru acoperirea
         diferenţelor de preţuri si
         tarife 229,4 15.909,4 15.680,0 -
2. Cheltuieli de capital 5.400,0 5.400,0 - 100,0
           E. Transporturi 6.528,8 13.743,5 7.214,7 210,5
   din acestea:
1. Cheltuieli curente 4.528,8 11.743,5 7.214,7 259,3
   1.1. Cheltuieli de personal 1.468,7 2.964,9 1.496,2 201,9
   1.2. Cheltuieli materiale 2.745,1 3.178,6 433,5 115,8
   1.3. Subvenţii şi transferuri 315,0 5.600,0 5.285,0 -
        din care:
        - subvenţii pentru acoperirea
          diferenţelor de preţuri si
          tarife 315,0 5.600,0 5.285,0 -
2. Cheltuieli de capital 2.000,0 2.000,0 - 100,0
          F. Alte acţiuni economice 7.252,9 7.903,4 650,5 108,9
   din acestea:
1. Cheltuieli curente 3.372,2 4.022,7 650,6 119,3
   1.1. Cheltuieli de personal 754,0 901,9 147,9 119,6
   1.2. Cheltuieli materiale 18,2 170,8 152,6 938,5
   1.3. Subvenţii şi transferuri 2.600,0 2.950,0 350,0 113,5
        din care:
        - subvenţii pentru acoperirea
          diferenţelor de preţuri si
          tarife 2.600,0 2.950,0 350,0 113,5
2. Cheltuieli de capital 3.880,7 3.880,7 - 100,0
     VI Cheltuieli pentru alte acţiuni 2.384,7 2.739,4 354,7 114,9
   din acestea:
1. Cheltuieli curente 2.180,7 2.535,4 354,7 116,3
   1.1. Cheltuieli de personal 1.368,5 1.713,5 345,0 125,2
   1.2. Cheltuieli materiale 812,2 821,9 9,7 101,2
2. Cheltuieli de capital 204,0 204,0 - 100,0
      VII. Transferuri din bugetul
       administraţiei centrale de stat 22.279,0 23.913,5 1.634,5 107,3
1. Transferuri din bugetul administraţiei
   centrale de stat la bugetele locale 10.050,0 23.913,5 13.863,5 237,9
2. Transferuri din bugetul administraţiei
   centrale de stat la bugetul asigu-
   rarilor sociale 12.229,0 - -12.229,0 -
      VIII. Suma ce se va repartiza pe
         acţiuni în funcţie de evoluţia
                   preţurilor - 67.121,7 67.121,7 -
-------------------------------------------------------------------------------
    *) Rezerva pentru plata cotizaţiilor şi contribuţia României la organisme
internaţionale în condiţiile noului curs valutar: de la 15,77 lei rubla şi
21 lei dolarul la 35 lei.



    ANEXA 2

                                  LISTA
           impozitelor, taxelor şi celorlalte venituri pe anul 1991

                  1. Pentru administraţia centrala de stat
-------------------------------------------------------------------------------
      Denumirea impozitelor, taxelor Actele normative care reglemen-
         sau celorlalte venituri teaza încasarea impozitelor, taxe-
                                             lor sau celorlalte venituri
-------------------------------------------------------------------------------
          I. Venituri curente
          A. Venituri fiscale
         A.1. Impozite directe
- impozitul pe profit Legea privind impozitul pe profit
- impozitul pe salarii Legea privind impozitul pe salarii
- alte impozite directe
  a) taxa pentru folosirea terenurilor Legea fondului funciar
ce se scot din fondul forestier în ve-
derea executării unor lucrări
  b) impozitul pe veniturile realizate Decretul nr. 276/1973 pentru regle-
de persoanele fizice şi juridice mentarea impunerii unor venituri
nerezidente realizate în România de persoanele
                                            fizice şi juridice nerezidente, cu
                                            modificările aduse prin Decretul
                                            nr. 125/1977
  c) alte încasări din impozite directe
     - venituri din expertize în domeniul Decretul nr. 212/1981 privind ex-
       navigaţiei pertizele în domeniul navigaţiei
                                            civile
         A. 2. Impozite indirecte
- impozitul pe circulaţia mărfurilor Hotărîrea Guvernului nr. 1109/1990
                                            cu privire la liberalizarea pretu-
                                            rilor şi măsuri de protecţie
                                            socială
- taxe vamale
  a) taxe vamale de la persoane juridice Legea nr. 30/1978 privind Codul va-
                                            mal al României,
                                            Decretul nr. 337/1981 privind
                                            aprobarea regulamentului vamal
  b) taxe vamale şi alte venituri - idem -
     încasate de la persoane fizice de Hotărîrea Guvernului nr. 685, 1046,
     unităţile vamale 1194 şi 1274 din 1990
- alte impozite indirecte Decretul nr. 199/1955 privind taxe-
  a) taxe de timbru de la persoane le de timbru, cu modificările ul-
     juridice terioare; H.C.M. nr. 911/1955 si
                                            Hotărîrea Guvernului nr. 1295/1990
  b) majorări şi penalizări de intirziere Actul normativ care reglementează
     pentru venituri nevarsate la termen venitul în cauza
  c) alte încasări din impozite indirecte
     - venituri din rezerve pentru cheltu- Instrucţiunile Ministerului Finan-
       ieli preliminate rămase neconsuma- telor de aplicare a planurilor de
       te în anul precedent şi constatate conturi
       în anul în curs, la regiile autono-
       me sau societăţile comerciale de
       stat
     - contravaloarea ambalajelor şi pale- Decretul nr. 146/1980 privind unele
       tilor care însoţesc mărfurile im- măsuri de îmbunătăţire a circulati-
       portate de regiile autonome sau ei, utilizării şi recuperării
       societăţile comerciale de stat, ambalajelor pentru mărfurile ce se
       incluse în preţul acestora desfac prin comerţul cu amănuntul
           B. Venituri nefiscale
- vărsăminte din profitul net al regiilor Legea privind impozitul pe profit
  autonome
- dividende pentru participarea statului Legea nr. 15/1990 privind reorgani-
  la capitalul social al societăţilor zarea unităţilor economice de stat
  comerciale ca regii autonome şi societăţi
                                            comerciale
                                            Legea privind impozitul pe profit
- vărsăminte de la instituţiile publice
  a) veniturile creşelor Decretul nr. 65/1982 privind orga-
                                            nizarea creşelor şi gradinitelor si
                                            stabilirea contribuţiei părinţilor
                                            pentru copiii din aceste unităţi
  b) taxe de spitalizare, analize, con- Decretul nr. 246/1958 privind re-
     sultatii, tratamente, înregistrare glementarea acordării asistenţei
     medicamente şi proteze medicale şi a medicamentelor modi-
                                            ficat prin Decretul nr. 279/1983
                                            privind reglementarea asistenţei
                                            medicale cu plata şi Decretul-lege
                                            nr. 132/1990
  c) taxe de brevete, de invenţii şi Legea nr. 62/1974 privind inventiile
     înregistrarea marcilor de fabrica şi inovatiile
                                            Decretul nr. 363/1976 privind taxele
                                            pentru cererile de brevete de inven-
                                            tii şi pentru brevete de invenţii
                                            acordate
                                            Legea nr. 28/1967 privind mărcile de
                                            fabrica de comerţ şi de servicii
  d) taxe de metrologie Legea nr. 27/1978 a metrologiei
  e) veniturile sanatoriilor balneo- Decretul nr. 246/1958 privind re-
     climaterice glementarea asistenţei medicale si
                                            a medicamentelor
  f) venituri din activitatea de naviga- Decretul nr. 311/1987 privind apro-
     tie şi alte prestări de servicii barea tarifelor în transporturi,
     în porturi şi taxe pentru folosirea posta şi telecomunicaţii
     drumurilor Decretul nr. 297/1983 privind sta-
                                            bilirea taxei de trecere cu autove-
                                            hicule pe podul de peste Dunare de
                                            la Giurgeni-Vadu Oii
                                            Decretul nr. 250/1981 privind sta-
                                            bilirea regimului de folosire a
                                            drumurilor de către vehicule inma-
                                            triculate în alte state care tran-
                                            sporta mărfuri în trafic internatio-
                                            nal pe teritoriul României cu modi-
                                            ficarile aduse prin Decretul nr.
                                            91/1984
  g) taxe consulare Hotărîrea Guvernului României nr.
                                            443/1990 privind stabilirea taxelor
                                            consulare
  h) taxe şi alte venituri din protecţia Hotărîrea Guvernului nr. 938/1990
     mediului privind organizarea Ministerului
                                            Mediului
  i) venituri din sumele ce se încasează Legea nr. 9/1971 privind cantinele-
     de către instituţii drept regie de restaurant pentru salariaţi
     cămin şi cantina Hotărîrea Guvernului nr. 440/1990
                                            privind atribuirea burselor de sco-
                                            larizare pe baza de contract şi al-
                                            tor forme de sprijin material
                                            elevilor şi studenţilor de la
                                            învăţămîntul de zi
  j) taxe pentru analize efectuate de Decretul nr. 446/1966 privind orga-
     laboratoare, altele decît cele nizarea instituţiilor şi serviciilor
     sanitare de pe lîngă instituţii medicale
  k) taxe pentru examinarea conducători- Decretul nr. 328/1966 privind circu-
     lor de autovehicule, eliberarea de latia pe drumurile publice republi-
     permise de conducere şi alte veni- cat în anul 1984
     turi privind circulaţia pe drumu-
     rile publice
  l) venituri din activitatea de gos- Hotărîrea Guvernului nr. 1001/1990
     podarire a apelor privind stabilirea unui sistem uni-
                                            tar de plati pentru produsele si
                                            serviciile de gospodărire a apelor
  m) venituri din încasarea contravalorii Legea pomiculturii nr. 11/1974
     lucrărilor de combatere a daunatori- Decretul nr. 697/1956 privind pro-
     lor şi bolilor din sectorul vegetal tectia plantelor cultivate şi a
                                            pădurilor
  n) veniturile unităţilor de reproducţie Legea nr. 8/1971 pentru organizarea,
     şi selecţie a animalelor administrarea pajiştilor, loturilor
                                            zootehnice şi semincere, precum si
                                            a staţiunilor comunale de monta
                                            Legea nr. 40/1975 privind creşterea
                                            şi ameliorarea animalelor
  o) veniturile circumscripţiilor, labo- Decretul nr. 217/1957 privind stabi-
     ratoarelor şi dispensarelor lirea modului de acordare a asis-
     veterinare tentei sanitar-veterinare şi a mate-
                                            rialelor de uz veterinar
  p) vărsăminte din disponibilităţile Decretul nr. 151/1975 privind auto-
     instituţiilor publice şi a acti- finanţarea unor activităţi ale
     vitatilor autofinantate instituţiilor de stat cu completări-
                                            le ulterioare
  r) vărsăminte din veniturile institu- Decretul nr. 151/1975 privind auto-
     tiilor publice şi ale activităţilor finanţarea unor activităţi ale
     autofinantate instituţiilor de stat cu completări-
                                            le ulterioare
  s) alte venituri de la instituţiile Decretul nr. 474/1977 privind orga-
     publice nizarea şi funcţionarea Agenţiei
     - veniturile din vînzarea reporta- Romane de Presa
       jelor şi din serviciile de ştiri
       realizate de Rompres
                Diverse venituri
  a) venituri din aplicarea prescrip- Decretul nr. 167/1958 privind
     tiei extinctive prescripţia extinctiva
                                            Decretul nr. 219/1960 privind obli-
                                            gatiile unităţilor debitoare urmare
                                            a prescripţiei extinctive
  b) venituri din recuperarea cheltu- Codul penal, Codul civil şi Codul
     ielilor de judecata, imputatii şi muncii
     despăgubiri Decretul nr. 208/1976 privind evalu-
                                            area pagubelor aduse avutului
                                            obştesc, republicat
  c) venituri în amenzi aplicate con- Legea nr. 32/1968 privind stabilirea
     form dispoziţiilor legale şi sancţionarea contravenţiilor
                                            Hotărîrile elaborate în baza Legii
                                            nr. 32/1968
  d) încasări din cota reţinută conform Legea nr. 6/1973 pentru modificarea
     Legii nr. 6/1973 Codului penal al României
  e) restituirea de fonduri din finan- Legea finanţelor publice
     tarea bugetară a anilor precedenti
  f) încasarea ratelor scadente la cre- Acorduri guvernamentale
     ditele externe acordate de la buget
  g) încasarea dobînzilor aferente cre- Acorduri guvernamentale
     ditelor externe acordate de la buget
  h) vărsăminte de la unităţile eco- H.C.M. nr. 1397/1974 privind unele
     nomice comerciale din sectorul pu- măsuri pentru realizarea de econo-
     blic, reprezentind plusuri de mar- mii la cheltuielile unităţilor eco-
     furi şi produse constatate cu oca- nomice din sectorul public
     zia inventarierilor, rămase
     definitive
  i) venituri din concesiuni Hotărîrea Guvernului nr. 1228/1990
                                            pentru aprobarea metodologiei conce-
                                            sionarii, închirierii şi locaţiei
                                            gestiunii
  j) încasări din alte surse Decretul nr. 232/1982 privind modi-
     - venituri din penalizări de către ficarea preţurilor de producţie si
       furnizorii de gaze naturale de livrare în industrie, a tarifelor
                                            în transporturi şi a preţurilor de
                                            deviz pentru activitatea de
                                            construcţii-montaj (art. 4)
          II. Venituri din capital Legea finanţelor publice
- venituri din valorificarea unor bunuri
  ale statului
  a) venituri din valorificarea unor
     bunuri ale instituţiilor publice
  b) venituri din valorificarea stocuri- Decretul nr. 357/1979 privind
     lor de la rezerva de stat şi de regimul rezervelor de stat
     mobilizare
-------------------------------------------------------------------------------
                      2. Pentru bugetele locale pe anul 1991
-------------------------------------------------------------------------------
     Denumirea impozitelor şi taxelor Actul normativ care reglementează
                                               încasarea impozitelor şi taxelor
-------------------------------------------------------------------------------
            I. Venituri curente
            A. Venituri fiscale
           A.1. Impozite directe
- Impozitul pe profit Legea privind impozitul pe profit
- Impozite şi taxe de la populaţie
  a) impozitul pe terenurile agricole ale Legea nr. 2/1977 privind impozitul
     populaţiei agricol
  b) impozitul pe veniturile liber-profe- Decretul nr. 153/1954 cu privire la
     sionistilor, meseriaşilor şi ale impozitul pe veniturile populaţiei
     altor persoane fizice independente Decretul-lege nr. 54/1990 privind
     şi asociaţiilor familiale organizarea şi desfăşurarea unor
                                             activităţi economice pe baza libe-
                                             rei iniţiative; Hotărîrea Guvernu-
                                             lui nr. 201/1990
  c) impozitul pe clădirile şi terenurile Legea nr. 25/1981 privind impozite-
     populaţiei le şi taxele locale
                                             Decretul nr. 425/1981 privind sta-
                                             bilirea şi încasarea impozitelor si
                                             taxelor locale
  d) taxa asupra mijloacelor de transport - Idem -
  e) taxe de timbru asupra succesiunilor Decretul nr. 199/1955 privind taxe-
     şi alte taxe de timbru de la le de timbru
     populaţie H.C.M. nr. 911/1955, Hotărîrea
                                             Guvernului nr. 1295/1990
  f) alte impozite şi taxe de la populaţie Legea nr. 25/1981 privind impozi-
                                             tele şi taxele locale
                                             Decretul nr. 425/1981 privind sta-
                                             bilirea şi încasarea impozitelor si
                                             taxelor locale
- Alte impozite directe
  a) taxa pentru folosirea terenurilor Legea fondului funciar
     proprietate de stat
  b) impozitul pe clădiri de la persoane Legea nr. 25/1981 privind impozi-
     juridice tele şi taxele locale
                                             Decretul nr. 425/1981 privind sta-
                                             bilirea şi încasarea impozitelor si
                                             taxelor locale
  c) alte încasări din impozite directe - Idem -
         A.2. Impozite indirecte
- Impozitul pe spectacole Decretul nr. 295/1983 privind re-
                                             gimul de stabilire a tarifelor de
                                             intrare la spectacole teatrale,
                                             muzicale şi cinematografice
- Alte impozite indirecte Legea nr. 25/1981 privind impozite-
                                             le şi taxele locale
                                             Decretul nr. 425/1981 privind sta-
                                             bilirea şi încasarea impozitelor si
                                             taxelor locale
- Majorări şi penalizări de intirziere Actul normativ care reglementează
  pentru venituri nevarsate la termen venitul în cauza
          B. Venituri nefiscale
- Vărsăminte din profitul net al regiilor Legea privind impozitul pe profit
  autonome
- Vărsăminte de la instituţiile publice
  a) vărsăminte din disponibilităţile Decretul nr. 151/1975 privind auto-
     instituţiilor publice şi activita- finanţarea unor activităţi ale
     tilor autofinantate instituţiilor de stat, cu comple-
                                             ţările ulterioare
- Diverse venituri
  a) venituri din concesiuni Hotărîrea Guvernului nr. 1228/1990
                                             privind aprobarea metodologiei
                                             concesionarii, închirierii si
                                             locaţiei gestiunii
        II. Venituri din capital
- Venituri din valorificarea unor bunuri
  ale statului
  a) venituri din valorificarea unor Legea finanţelor publice
     bunuri ale instituţiilor publice
      III. Subvenţii şi transferuri
  a) subvenţii şi transferuri din bugetul Legea finanţelor publice
     administraţiei centrale de stat
  b) subvenţii şi transferuri la bugetele Legea finanţelor publice
     locale
-------------------------------------------------------------------------------


    ANEXA 3

                      BUGETUL ASIGURĂRILOR SOCIALE DE STAT
                                PE ANUL 1991

                                                            - milioane lei -
-------------------------------------------------------------------------------
                                          1990 1991
                                        Program Propuneri Diferenţe %
       DENUMIRE INDICATORI în preţuri în preţuri (2-1) (2/1)
                                       30.09.1990 1.04.1991
-------------------------------------------------------------------------------
               A 1 2 3 4
-------------------------------------------------------------------------------
        I. Venituri - Total 52.232,0 105.239,0 53.007,0 201,5
din care:
- Contribuţia pentru asigurări sociale
  de stat 52.061,0 104.980,0 52.919,0 201,6
- Contribuţia personalului salariat
  pentru bilete de tratament balnear
  şi odihna 140,0 224,0 84,0 160,0
- Alte venituri 31,0 35,0 4,0 112,9
        II. Cheltuieli - Total 56.838,8 97.129,0 40.290,2 170,9
din care:
- Pensii plătite prin oficii 44.542,9 81.840,0 37.297,1 183,7
- Pensii plătite prin întreprinderi 210,6 210,6 - 100,0
- Indemnizaţii de boala 5.150,0 5.065,0 -85,0 98,3
- Indemnizaţii de maternitate 4.075,0 6.201,0 2.126,0 152,1
- Ajutoare pentru decese şi proteze
  personal salariat 55,0 64,5 9,5 117,3
- Ajutoare sociale 266,1 386,9 120,8 145,4
- Ajutoare pentru decese pensionari 187,2 191,4 4,2 102,2
- Bilete de tratament balnear şi odihna 240,0 415,0 175,0 172,9
- Cheltuieli cu plata pensiilor 375,0 654,0 279,0 174,4
- Impozit asupra indemnizaţiilor de
  de asigurări sociale 1.490,0 1.847,6 357,6 124,0
- Alte cheltuieli 2,0 3,0 1,0 150,0
   III. Depăşirea veniturilor asupra
             cheltuielilor -4.606,8 8.110,0 - -
-------------------------------------------------------------------------------

    ANEXA 4

   TRANSFERURI DIN BUGETUL ADMINISTRAŢIEI CENTRALE DE STAT LA BUGETELE LOCALE
                                 PE ANUL 1991

                                              - sume în mii lei -
     TOTAL 23.913.500
  Judeţul Alba 352.290
  Judeţul Arad 483.232
  Judeţul Argeş 424.617
  Judeţul Bacău 813.173
  Judeţul Bihor 594.743
  Judeţul Bistriţa-Năsăud 367.860
  Judeţul Botoşani 412.224
  Judeţul Braşov 637.175
  Judeţul Brăila 443.935
  Judeţul Buzău 264.499
  Judeţul Caras-Severin 461.947
  Judeţul Călăraşi 189.560
  Judeţul Cluj 785.801
  Judeţul Constanta 1.109.099
  Judeţul Covasna 250.016
  Judeţul Dîmboviţa 348.779
  Judeţul Dolj 749.387
  Judeţul Galaţi 506.412
  Judeţul Giurgiu 235.033
  Judeţul Gorj 159.157
  Judeţul Harghita 255.636
  Judeţul Hunedoara 463.683
  Judeţul Ialomiţa 186.030
  Judeţul Iaşi 868.003
  Judeţul Maramureş 522.904
  Judeţul Mehedinţi 233.181
  Judeţul Mureş 528.452
  Judeţul Neamţ 480.753
  Judeţul Olt 265.225
  Judeţul Prahova 600.023
  Judeţul Satu Mare 326.576
  Judeţul Sălaj 283.074
  Judeţul Sibiu 558.823
  Judeţul Suceava 427.481
  Judeţul Teleorman 186.416
  Judeţul Timiş 921.415
  Judeţul Tulcea 198.634
  Judeţul Vaslui 468.000
  Judeţul Vîlcea 348.445
  Judeţul Vrancea 387.804
  Municipiul Bucureşti 5.814.003


    ANEXA 5

       CATEGORII DE VENITURI SI CHELTUIELI AVUTE IN VEDERE LA STABILIREA
     TRANSFERURILOR DIN BUGETUL ADMINISTRAŢIEI CENTRALE LA BUGETELE LOCALE

        Venituri proprii
 1. Impozitul pe profit
 2. Impozitul agricol de la cooperaţia agricolă
 3. Impozite şi taxe de la populaţie
    - Impozitul pe terenurile agricole ale populaţiei
    - Impozitul pe veniturile liber-profesionistilor, meseriaşilor şi ale altor
      persoane fizice independente şi asociaţii familiale
    - Impozitul pe clădiri şi terenurile populaţiei
    - taxe asupra mijloacelor de transport
    - taxe de timbru asupra succesiunilor şi alte taxe de timbru de la populaţie
    - Alte impozite şi taxe de la populaţie
 4. Alte impozite directe
    - Taxa pentru folosirea terenurilor proprietate de stat
    - Impozitul pe clădiri de la persoane juridice
    - Alte încasări din impozite directe
 5. Vărsăminte din profitul net al regiilor autonome
 6. Impozitul pe spectacole
 7. Alte impozite indirecte
    - Majorări şi penalizări de intirziere pentru venituri nevarsate la termen
    - Alte încasări din impozite indirecte
 8. Vărsăminte de la instituţiile publice
    - Vărsăminte din disponibilităţile instituţiilor publice şi activităţilor
      autofinantate
    - Alte venituri de la instituţiile publice
 9. Diverse venituri
    - Venituri din concesiuni
    - Încasări din alte surse
10. Venituri din valorificarea unor bunuri ale statului
    - Venituri din valorificarea unor bunuri ale instituţiilor publice
           Cheltuieli curente şi de capital
 1. Cultura şi arta
 2. Asistenta socială
 3. Gospodărie comunală şi locativă
 4. Cheltuieli pentru organele puterii executive
 5. Cercetare ştiinţifică
 6. Transporturi şi comunicaţii
 7. Alte acţiuni economice
 8. Alte acţiuni
    NOTA:
    La stabilirea alocaţiei de la buget pentru construcţii de locuinţe s-a avut în vedere, în principal, satisfacerea necesităţilor de spaţii locative pentru familiile cu venituri scăzute şi pentru persoanele handicapate. Necesităţile de locuinţe pentru celelalte categorii de cetăţeni urmează sa se realizeze din fonduri de la populaţie şi prin credite bancare, în condiţiile legii.

    ANEXA 6/01

      CHELTUIELILE BUGETULUI ADMINISTRAŢIEI CENTRALE DE STAT PE MINISTERE
                    SI CELELALTE ORGANE CENTRALE DE STAT

      MINISTERUL RESURSELOR SI INDUSTRIEI

                                  BUGETUL
                                PE ANUL 1991

                                                                  - mii lei -
-------------------------------------------------------------------------------
                                          1990 1991
                                        Program Propuneri Diferenţe %
       DENUMIRE INDICATORI în preţuri în preţuri (2-1) (2/1)
                                       30.09.1990 liberalizate
-------------------------------------------------------------------------------
               A 1 2 3 4
-------------------------------------------------------------------------------
     CHELTUIELI - TOTAL 48.302.146 56.524.948 8.222.802 117,0
1. Cheltuieli curente 36.591.331 49.604.148 13.012.817 135,6
  1.1. Cheltuieli de personal 485.310 595.362 110.052 122,7
  1.2. Cheltuieli materiale 8.601.444 4.886.427 -3.715.017 56,8
  1.3. Subvenţii şi transferuri 27.504.577 44.122.359 16.617.782 160,4
       din care:
       - subvenţii pentru regii auto-
         nome şi societăţi comerciale
         cu capital de stat 24.132.800 28.265.600 4.132.800 117,1
       - subvenţii pentru acoperirea
         diferenţelor de preţuri si
         tarife 3.352.500 15.854.400 12.501.900 472,9
       - subvenţii pentru instituti-
         ile publice 1.757 2.359 602 134,3
       - transferuri 17.520 - -17.520 -
2. Cheltuieli de capital 11.710.815 6.920.800 -4.790.015 59,1
    I. Cheltuieli cu caracter social
          A. Cultura şi arta 1.757 2.359 602 134,3
   din acestea:
1. Cheltuieli curente 1.757 2.359 602 134,3
  1.1. Subvenţii şi transferuri 1.757 2.359 602 134,3
  a) Muzee 1.757 2.359 602 134,3
  II. Cheltuieli pentru puterea si
         administraţia de stat
  A. Cheltuieli pentru organele
        puterii executive
  a) Ministere şi celelalte organe
     centrale 513.205 489.040 -24.165 95,3
1. Cheltuieli curente 513.205 489.040 -24.165 95,3
   1.1. Cheltuieli de personal 429.261 390.513 -38.748 91,0
   1.2. Cheltuieli materiale 66.424 98.527 32.103 148,3
   1.3. Subvenţii şi transferuri 17.520 - -17.520 -
    III. Cheltuieli pentru acţiuni
             economice 47.765.184 56.009.200 8.244.016 117,3
1. Cheltuieli curente 36.054.369 49.088.400 13.034.031 136,2
   1.1. Cheltuieli de personal 42.449 188.800 146.351 444,8
   1.2. Cheltuieli materiale 8.526.620 4.779.600 -3.747.020 56,1
   1.3. Subvenţii şi transferuri 27.485.300 44.120.000 16.634.700 160,5
2. Cheltuieli de capital 11.710.815 6.920.800 -4.790.015 59,1
     A. Cercetare ştiinţifică 372.695 - -372.695 -
   din acestea:
1. Cheltuieli curente 338.695 - -338.695 -
   1.1. Cheltuieli de personal 4.494 - -4.494 -
   1.2. Cheltuieli materiale 334.201 - -334.201 -
2. Cheltuieli de capital 34.000 - -34.000 -
   a) Obiective, teme de cercetare
      şi cercetări complexe 329.995 - -329.995 -
   b) Alte instituţii şi acţiuni
      pentru cercetare ştiinţifică 42.700 - -42.700 -
  B. Prospecţiuni şi lucrări geologice
      de cercetare pentru descoperiri
            de zăcăminte noi 8.147.000 4.779.600 -3.367.400 58,7
1. Cheltuieli curente 8.147.000 4.779.600 -3.367.400 58,7
   1.1. Cheltuieli materiale 8.147.000 4.779.600 -3.367.400 58,7
  C. Industria extractivă, energetica,
       metalurgică, chimica şi alte
         subramuri ale industriei 37.323.846 49.520.000 12.196.154 132,7
   din acestea:
1. Cheltuieli curente 27.485.300 44.120.000 16.634.700 160,5
   1.1. Subvenţii şi transferuri 27.485.300 44.120.000 16.634.700 160,5
   din care:
   a) Subvenţii pentru regii autono-
      me şi societăţi comerciale cu
      capital de stat 24.132.800 28.265.600 4.132.800 117,1
   b) Subvenţii pentru acoperirea
      diferenţelor de preţuri si
      tarife 3.352.500 15.854.400 12.501.900 472,9
2. Cheltuieli de capital 9.838.546 5.400.000 -4.438.546 54,9
    D. Alte acţiuni economice 1.921.643 1.709.600 -212.043 89,0
   din acestea:
1. Cheltuieli curente 83.374 188.800 105.426 226,4
   1.1. Cheltuieli de personal 37.955 188.800 105.845 497,4
   1.2. Cheltuieli materiale 45.419 - -45.419 -
2. Cheltuieli de capital 1.838.269 1.520.800 -317.469 82,7
   a) Rezerva de stat şi de mobilizare 1.838.269 1.520.800 -317.469 82,7
   b) Alte cheltuieli pentru rezerva
      de stat 45.919 97.300 51.381 211,9
   c) Alte cheltuieli pentru acţiuni
      economice 37.455 91.500 54.045 244,3
   IV. Cheltuieli pentru alte acţiuni 22.000 24.349 2.349 110,7
1. Cheltuieli curente 22.000 24.349 2.349 110,7
   1.1. Cheltuieli de personal 13.600 16.049 2.449 118,0
   1.2. Cheltuieli materiale 8.400 8.300 -100 98,8
   a) Centre şi oficii de calcul 22.000 24.349 2.349 110,7

-------------------------------------------------------------------------------

                  CHELTUIELI BUGETARE DETALIATE PE ARTICOLE
                                                                  - mii lei -
-------------------------------------------------------------------------------
                                          1990 1991
                                        Program Propuneri Diferenţe %
       DENUMIRE INDICATORI în preţuri în preţuri (2-1) (2/1)
                                       30.09.1990 liberalizate
-------------------------------------------------------------------------------
               A 1 2 3 4
-------------------------------------------------------------------------------
         CULTURA SI ARTA
      A. Cheltuieli curente 1.757 2.359 602 134,3
SUBVENŢII 1.757 2.359 602 134,3
CHELTUIELI PENTRU ORGANELE PUTERII
          EXECUTIVE
      A. Cheltuieli curente 513.205 489.040 -24.165 95,3
CHELTUIELI DE PERSONAL 429.261 390.513 -38.748 91,0
- Cheltuieli cu salarii 315.241 249.409 -65.832 79,1
- Impozitul pe salarii 49.402 39.630 -9.772 80,2
- Contribuţii pentru asigurări sociale
  de stat 46.668 57.701 11.033 123,6
- Cheltuieli pentru constituirea fondu-
  lui pentru plata ajutorului de şomaj 7.980 7.595 -385 95,2
- Deplasări, detaşări, transferări 9.970 36.178 26.208 362,9
CHELTUIELI MATERIALE SI SERVICII 66.424 98.527 32.103 148,3
- Cheltuieli pentru întreţinere si
  gospodărie 57.800 85.048 27.248 147,1
- Materiale şi prestări de servicii
  cu caracter funcţional 409 3.185 2.776 778,7
- Obiecte de inventar de mica valoare
  sau scurta durata şi echipament 140 1.144 1.004 817,1
- Reparaţii curente 642 3.115 2.473 485,2
- Cărţi şi publicaţii 843 1.770 927 210,0
- Alte cheltuieli 6.590 4.265 2.325 64,7
SUBVENŢII - transferuri 17.520 - -17.520 -
     CERCETARE ŞTIINŢIFICĂ
     A. Cheltuieli curente 338.695 *) -338.695 -
CHELTUIELI DE PERSONAL 4.494 -4.494 -
- Cheltuieli cu salariile 3.220 -3.220 -
- Impozitul pe salarii 563 -563 -
- Contribuţii pentru asigurări sociale
  de stat 530 -530 -
- Cheltuieli pentru constituirea fondu-
  lui pentru plata ajutorului de şomaj 81 -81 -
- Deplasări, detaşări, transferări 100 -100 -
CHELTUIELI MATERIALE SI SERVICII 334.201 -334.201 -
- Alte cheltuieli 334.201 -334.201 -
PROSPECŢIUNI SI LUCRĂRI GEOLOGICE DE
  CERCETARE PENTRU DESCOPERIRI DE
          ZĂCĂMINTE NOI
   A. Cheltuieli curente 8.147.000 4.779.600 -3.367.400 58,7
CHELTUIELI MATERIALE SI SERVICII 8.147.000 4.779.600 -3.367.400 58,7
- Alte cheltuieli 8.147.000 4.779.600 -3.367.400 58,7
  INDUSTRIE EXTRACTIVĂ, ENERGETICA,
METALURGICĂ, CHIMICA SI ALTE SUBRAMURI
        A. Cheltuieli curente 27.485.300 44.120.000 16.634.700 160,5
SUBVENŢII 27.485.300 44.120.000 16.634.700 160,5
   CHELTUIELI PENTRU ALTE ACŢIUNI
        A. Cheltuieli curente 22.000 24.349 2.349 110,7
CHELTUIELI DE PERSONAL 13.600 16.049 2.449 118,0
- Cheltuieli cu salariile 10.087 11.185 -1.098 110,8
- Impozitul pe salarii 1.438 1.789 351 124,4
- Contribuţii pentru asigurări
  sociale de stat 1.605 2.595 990 161,6
- Cheltuieli pentru constituirea fondu-
  lui pentru plata ajutorului de şomaj 274 280 6 102,2
- Deplasări, detaşări, transferări 196 200 4 102,0
CHELTUIELI MATERIALE SI SERVICII 8.400 8.300 -100 98,8
- Cheltuieli pentru întreţinere si
  gospodărie 4.450 4.400 -50 98,9
- Materiale şi prestări de servicii cu
  caracter funcţional 3.050 3.000 -50 98,4
- Obiecte de inventar de mica valoare
  sau scurta durata şi echipament 200 200 - 100,0
- Reparaţii curente 400 400 - 100,0
- Cărţii şi publicaţii 50 50 - 100,0
- Alte cheltuieli 250 250 - 100,0
       ALTE ACŢIUNI ECONOMICE
       A. Cheltuieli curente 83.374 188.800 105.426 226,4
CHELTUIELI DE PERSONAL 37.955 188.800 150.845 497,4
- Cheltuieli cu salariile 10.822 17.300 6.478 159,9
- Impozitul pe salarii 1.554 2.900 1.346 186,6
- Contribuţii pentru asigurări sociale
  de stat 1.624 4.100 2.476 252,5
- Deplasări, detaşări, transferări 23.955 164.500 140.545 686,7
CHELTUIELI MATERIALE SI SERVICII 45.419 - -45.419 -
- Alte cheltuieli 45.419 - -45.419 -
----------------------------
    *) Pentru anul 1991 fondurile necesare finanţării obiectivelor şi temelor
de cercetare ştiinţifică şi cercetării din domeniul metalelor rare s-au cuprins
în proiectul de buget al Ministerului Învăţămîntului şi Ştiinţei.



MINISTERUL RESURSELOR SI INDUSTRIEI

                                   MUZEE

                                                                 - mii lei -
-------------------------------------------------------------------------------
                                                   Propuneri 1991
                                  ---------------------------------------------
                                                      Transferuri
    DENUMIREA INSTITUŢIEI Venituri proprii de la bugetul Cheltuieli
                                                     administraţiei (1+2)
                                                        centrale
-------------------------------------------------------------------------------
             0 1 2 3
-------------------------------------------------------------------------------
1. Departamentul petrolului
   Muzeul petrolului 230 930 1.860
2. Departamentul energiei electrice
   Muzeul ştiinţei şi tehnicii
   "ing. D. Leonida" 600 1.429 2.029
-------------------------------------------------------------------------------


    ANEXA 6/02

 MINISTERUL AGRICULTURII SI
     ALIMENTAŢIEI
                                    BUGETUL
                                  PE ANUL 1991

                                                                 - mii lei -
-------------------------------------------------------------------------------
                                          1990 1991
                                        Program Propuneri Diferenţe %
        DENUMIRE INDICATORI în preţuri în preţuri (2-1) (2/1)
                                       30.09.1990 liberalizate
-------------------------------------------------------------------------------
               A 1 2 3 4
-------------------------------------------------------------------------------
   CHELTUIELI - TOTAL 38.766.374 22.647.510 -16.118.864 58,4
1. Cheltuieli curente 32.363.731 21.321.510 -11.042.221 65,9
   1.1. Cheltuieli de personal 3.378.742 4.404.943 1.026.201 130,4
   1.2. Cheltuieli materiale 3.236.647 2.341.567 -895.080 72,3
   1.3. Subvenţii şi transferuri 25.748.342 14.575.000 -11.173.342 56,8
        din care:
        - Subvenţii pentru acoperirea
          diferenţelor de preţuri si
          tarife 25.748.342 14.575.000 -11.173.342 56,6
2. Cheltuieli de capital 6.402.643 1.326.000 -5.076.643 20,7
   I. Cheltuieli pentru puterea si
       administraţia de stat 147.459 177.710 30.251 120,1
A. Cheltuieli pentru organele puterii
              executive
   din acestea:
   a) Ministere şi celelalte organe
      centrale 147.459 177.710 30.251 120,1
1. Cheltuieli curente 147.459 177.710 30.251 120,5
   1.1. Cheltuieli de personal 88.135 137.343 49.208 155,8
   1.2. Cheltuieli materiale 31.324 40.367 9.043 128,8
   1.3. Subvenţii şi transferuri 28.000 - -28.000 -
     II. Cheltuieli pentru acţiuni
              economice 38.618.915 22.469.800 -16.149.115 58,2
   din care:
1. Cheltuieli curente 32.216.272 21.143.800 -11.072.472 65,6
   1.1. Cheltuieli de personal 3.290.607 4.267.600 976.993 129,7
   1.2. Cheltuieli materiale 3.205.323 2.301.200 -904.123 71,8
   1.3. Subvenţii şi transferuri 25.720.342 14.575.000 -11.145.342 56,7
2. Cheltuieli de capital 6.402.643 1.326.000 -5.076.643 20,7
  A. Agricultura, mediu înconjurător,
                ape 33.996.699 19.023.400 -14.973.299 56,0
   din acestea:
1. Cheltuieli curente 27.594.056 18.023.400 -9.570.656 65,3
   1.1. Cheltuieli de personal 3.289.292 4.097.200 807.908 124,6
   1.2. Cheltuieli materiale 1.974.422 2.301.200 326.778 116,5
   1.3. Subvenţii şi transferuri 22.330.342 11.625.000 -10.705.342 52,1
2. Cheltuieli de capital 6.402.643 1.000.000 -5.402.643 15,6
a) Amendarea solurilor acide 90.000 100.000 10.000 111,1
b) Acoperirea sumelor fixe stabilite
   la cantităţile de seminţe 144.000 130.000 -14.000 90,3
c) Salarii şi indemnizaţii ce se pla-
   tesc, potrivit legii, de către
   stat specialiştilor din C.A.P. 1.000.000 650.000 -350.000 65,0
d) Combaterea dăunătorilor şi bolilor
   din sectorul vegetal 1.098.048 1.846.000 747.952 168,1
e) Prime pentru viţei 379.178 - -379.178 -
f) Reproductia şi selecţia animalelor 603.488 947.000 343.513 156,9
g) Direcţii sanitar-veterinare, cir-
   cumscriptii, spitale şi laboratoare
   veterinare, precum şi cheltuieli
   pentru combaterea epizootiilor 1.170.000 1.929.000 759.000 164,9
h) Direcţii generale pentru agri-
   cultura şi alimentaţie 605.000 699.000 94.000 115,5
i) Alte unităţi şi acţiuni din
   domeniul agriculturii 174.000 97.400 -76.600 56,0
j) Subvenţii pentru acoperirea dife-
   rentelor de preţ la produsele
   agricole 22.330.342 11.625.000 -10.705.342 52,1
      B. Cercetare ştiinţifică 271.295 - -271.295 -
   din acestea:
1. Cheltuieli curente 271.295 - -271.295 -
   1.1. Cheltuieli de personal 1.315 - -1.315 -
   1.2. Cheltuieli materiale 269.980 - -269.980 -
  C. Prospecţiuni şi lucrări geologice
      de cercetare pentru descoperiri
            de zăcăminte noi
   din acestea:
1. Cheltuieli curente 5.000 - -5.000 -
   1.1. Cheltuieli de personal 5.000 - -5.000 -
    D. Alte acţiuni economice 4.345.921 3.446.400 -899.521 79,3
   din acestea:
1. Cheltuieli curente 4.345.921 3.120.400 -1.225.521 71,8
   1.1. Cheltuieli de personal - 170.400 170.400 -
   1.2. Cheltuieli materiale 955.921 - -955.921 -
   1.3. Subvenţii şi transferuri 3.390.000 2.950.000 -440.000 87,0
2. Cheltuieli de capital - 326.000 326.000 -
a) Subvenţii pentru acoperirea dife-
   rentelor de preţuri şi tarife
   pentru activitatea de îmbunătăţiri
   funciare 3.390.000 2.950.000 -440.000 87,0
b) Rezerva de stat şi de mobilizare 892.567 326.000 -566.567 36,5
c) Alte cheltuieli pentru rezerva
   de stat 63.354 168.600 105.246 266,1
d) Alle cheltuieli pentru acţiuni
   economice - 1.800 1.800 -
    CHELTUIELI PENTRU PUTEREA SI
       ADMINISTRAŢIA DE STAT
     A. Cheltuieli curente 147.459 177.710 30.251 120,5
CHELTUIELI DE PERSONAL 88.135 137.343 49.208 155,8
- Cheltuieli cu salariile 58.439 81.881 23.442 140,1
- Impozitul pe salarii 9.369 13.097 3.728 139,7
- Contribuţii pentru asigurări
  sociale de stat 8.831 18.854 10.023 139,8
- Cheltuieli pentru constituirea
  fondului pentru plata ajutorului
  de şomaj 1.479 2.758 1.279 186,5
- Deplasări, detaşări, transferări 10.017 20.753 10.736 207,2
CHELTUIELI MATERIALE SI SERVICII 31.324 40.367 9.043 128,9
- Cheltuieli pentru întreţinere si
  gospodărie 26.184 27.998 1.814 106,9
- Materiale şi prestări de servicii
  cu caracter funcţional 1.200 7.409 6.209 617,4
- Obiecte de inventar de mica valoare
  sau scurta durata şi echipament 605 760 155 125,6
- Reparaţii curente 925 1.050 125 113,5
- Cărţii şi publicaţii 480 570 90 118,8
- Alte cheltuieli 1.930 2.580 650 133,7
       CERCETARE ŞTIINŢIFICĂ
       A. Cheltuieli curente 271.295 *) -271.295 -
CHELTUIELI DE PERSONAL 1.315 - -1.315 -
- Cheltuieli cu salariile 970 - -970 -
- Impozitul pe salarii 136 - -136 -
- Contribuţii pentru asigurări
  sociale de stat 144 - -144 -
- Cheltuieli pentru constituirea fondu-
  lui pentru plata ajutorului de şomaj 25 - -25 -
- Deplasări, detaşări, transferări 40 - -40 -
CHELTUIELI MATERIALE SI SERVICII 269.980 - -269.980 -
- Cheltuieli pentru întreţinere si
  gospodărie 255 - -255 -
- Materiale şi prestări de servicii
  cu caracter funcţional 340 - -340 -
- Reparaţii curente 40 - -40 -
- Cărţii şi publicaţii 10 - -10 -
- Alte cheltuieli 269.335 - -269.335 -
  AGRICULTURA, MEDIU ÎNCONJURĂTOR,
        APE, SILVICULTURA
       A. Cheltuieli curente 5.263.714 6.398.400 1.134.686 121,5
CHELTUIELI DE PERSONAL 3.289.292 4.097.200 807.908 124,6
- Cheltuieli cu salariile 2.504.192 2.878.900 374.708 115,0
- Impozitul pe salarii 368.036 444.300 76.264 120,5
- Contribuţii pentru asigurări
  sociale de stat 346.390 644.200 297.810 186,0
- Cheltuieli pentru constituirea
  fondului pentru plata ajutorului
  de şomaj 53.574 98.000 44.426 182,9
- Deplasări, detaşări, transferări 17.100 31.800 14.700 186,0
CHELTUIELI MATERIALE SI SERVICII 1.974.422 2.301.200 326.778 116,5
- Drepturi cu caracter social 320 350 30 109,4
- Hrana 22.950 24.000 1.050 104,6
- Medicamente şi materiale sanitare 1.145.128 1.506.350 361.222 131,5
- Cheltuieli pentru întreţinere si
  gospodărie 220.000 250.000 30.000 113,6
- Materiale şi prestări de servicii
  cu caracter funcţional 139.700 150.000 10.300 107,4
- Obiecte de inventar de mica valoare
  sau scurta durata şi echipament 10.500 15.000 4.500 142,9
- Reparaţii curente 18.500 25.000 6.500 135,1
- Reparaţii capitale 11.000 30.000 19.000 272,7
- Cărţi şi publicaţii 658 500 -158 76,0
- Alte cheltuieli 405.666 300.000 -105.666 74,0
-------------------------------------------------------------------------------
    *) Pentru anul 1991 fondurile pentru finanţarea activităţii Băncii de
Resurse Genetice Vegetale Suceava şi a obiectivelor şi temelor de cercetare
ştiinţifică s-au cuprins în proiectul de buget al Ministerului Învăţămîntului
şi Ştiinţei.



    ANEXA 6/03

 DEPARTAMENTUL COMERŢULUI EXTERIOR
                                   BUGETUL
                                 PE ANUL 1991

                                                                  - mii lei -
-------------------------------------------------------------------------------
                                          1990 1991
                                        Program Propuneri Diferenţe %
        DENUMIRE INDICATORI în preţuri în preţuri (2-1) (2/1)
                                       30.09.1990 liberalizate
-------------------------------------------------------------------------------
               A 1 2 3 4
-------------------------------------------------------------------------------
    CHELTUIELI - TOTAL 157.199 251.700 94.501 160,1
1. Cheltuieli curente 157.069 251.700 94.631 160,2
   1.1. Cheltuieli de personal 133.139 229.480 96.341 172,4
   1.2. Cheltuieli materiale 13.230 22.220 8.990 168,0
   1.3. Subvenţii şi transferuri 10.700 - -10.700 -
2. Cheltuieli de capital 130 - -130 -
   I. Cheltuieli pentru puterea si
        administraţia de stat
  A. Cheltuieli pentru organele
        puterii executive
a) Ministere şi celelalte organe
   centrale 120.199 172.100 51.901 143,2
1. Cheltuieli curente 120.069 172.100 52.031 143,3
   1.1. Cheltuieli de personal 96.139 149.880 53.741 155,9
   1.2. Cheltuieli materiale 13.230 22.220 8.990 168,0
   1.3. Subvenţii şi transferuri 10.700 - -10.700 -
2. Cheltuieli de capital 130 - -130 -
     II. Cheltuieli pentru acţiuni
             economice
     ALTE ACŢIUNI ECONOMICE 37.000 79.600 42.600 215,1
   din acestea:
1. Cheltuieli curente 37.000 79.600 42.600 215,1
   1.1. Cheltuieli de personal 37.000 79.600 42.600 215,1
a) Alte cheltuieli pentru acţiuni
   economice 37.000 79.600 42.600 215,1

                   CHELTUIELI BUGETARE DETALIATE PE ARTICOLE
     CHELTUIELI PENTRU PUTEREA
     SI ADMINISTRAŢIA DE STAT
         A. Cheltuieli curente 120.069 172.100 52.031 143,3
CHELTUIELI DE PERSONAL 96.139 149.880 53.741 155,9
- Cheltuieli cu salariile 74.088 102.251 28.163 138,0
- Impozitul pe salarii 6.192 9.339 3.147 150,8
- Contribuţii pentru asigurări
  sociale de stat 6.009 18.690 12.681 311,0
- Cheltuieli pentru constituirea fondu-
  lui pentru plata ajutorului de şomaj 850 2.000 1.150 235,2
- Deplasări, detaşări, transferări 9.000 17.600 8.600 190,6
CHELTUIELI MATERIALE SI SERVICII 13.230 22.220 8.990 167,9
- Cheltuieli pentru întreţinere si
  gospodărie 10.000 16.750 6.750 167,5
- Reparaţii curente - 400 400 -
- Cărţi şi publicaţii 600 300 -300 50,0
- Alte cheltuieli 2.630 4.770 2.140 181,4
SUBVENŢII 10.700 - -10.700 -
    ALTE ACŢIUNI ECONOMICE 37.000 79.600 42.600 215,1
CHELTUIELI CURENTE 37.000 79.600 42.600 215,1
CHELTUIELI DE PERSONAL 37.000 79.600 42.600 215,1
- Deplasări, detaşări, transferări 37.000 79.600 42.600 215,1
-------------------------------------------------------------------------------


    ANEXA 6/04

 DEPARTAMENTUL COMERŢULUI INTERIOR
                                   BUGETUL
                                 PE ANUL 1991

                                                                  - mii lei -
-------------------------------------------------------------------------------
                                          1990 1991
                                        Program Propuneri Diferenţe %
        DENUMIRE INDICATORI în preţuri în preţuri (2-1) (2/1)
                                       30.09.1990 liberalizate
-------------------------------------------------------------------------------
               A 1 2 3 4
-------------------------------------------------------------------------------
     CHELTUIELI - TOTAL 2.149.234 344.240 -1.804.994 16,0
1. Cheltuieli curente 2.139.594 344.240 -1.795.354 16,1
   1.1. Cheltuieli de personal 16.494 39.710 23.216 240,7
   1.2. Cheltuieli materiale 4.100 4.530 430 110,5
   1.3. Subvenţii şi transferuri 2.119.000 300.000 -1.819.000 14,1
       din care:
       - Subvenţii pentru acoperirea
         diferenţelor de preţuri si
         tarife 2.119.000 300.000 -1.819.000 14,1
2. Cheltuieli de capital 9.640 - -9.640 -
    I. Cheltuieli pentru puterea si
         administraţia de stat
CHELTUIELI PENTRU ORGANELE PUTERII
           EXECUTIVE
   a) Ministere şi celelalte organe
      centrale 30.234 44.240 14.006 146,3
1. Cheltuieli curente 20.594 44.240 23.646 214,8
   1.1. Cheltuieli de personal 16.494 39.710 23.216 240,7
   1.2. Cheltuieli materiale 4.100 4.530 430 110,5
2. Cheltuieli de capital 9.640 - -9.640 -
     I. Cheltuieli pentru acţiuni
              economice
AGRICULTURA, MEDIU ÎNCONJURĂTOR, APE 2.119.000 300.000 -1.819.000 14,1
   din acestea:
1. Cheltuieli curente 2.119.000 300.000 -1.819.000 14,1
   1.1. Subvenţii şi transferuri 2.119.000 300.000 -1.819.000 14,1
   Diferenţe de preţ 2.119.000 300.000 -1.819.000 14,1
                    CHELTUIELI BUGETARE DETALIATE PE ARTICOLE
    CHELTUIELI PENTRU PUTEREA
    SI ADMINISTRAŢIA DE STAT
      A. Cheltuieli curente 2.139.594 344.240 -1.795.354 16,1
CHELTUIELI DE PERSONAL 16.494 39.710 23.216 240,7
- Cheltuieli cu salariile 10.848 24.820 13.972 228,8
- Impozitul pe salarii 1.736 3.972 2.236 228,8
- Contribuţii pentru asigurări
  sociale de stat 1.636 5.758 4.122 351,9
- Cheltuieli pentru constituirea
  fondului pentru plata ajutorului
  e şomaj 274 760 486 277,4
- Deplasări, detaşări, transferări 2.000 4.400 2.400 220,0
CHELTUIELI MATERIALE SI SERVICII 4.100 4.530 430 110,5
- Cheltuieli pentru întreţinere si
  gospodărie 2.000 3.000 1.000 150,0
- Materiale şi prestări de servicii
  cu caracter funcţional 1.000 550 -450 55,0
- Obiecte de inventar de mica valoare
  sau scurta durata şi echipament 100 30 -70 30,0
- Reparaţii curente 500 500 - 100,0
- Cărţi şi publicaţii 200 200 - 100,0
- Alte cheltuieli 300 250 -50 83,3
SUBVENŢII 2.119.000 300.000 -1.819.000 14,1
-------------------------------------------------------------------------------


    ANEXA 6/05

DEPARTAMENTUL TURISMULUI
                                   BUGETUL
                                 PE ANUL 1991

                                                                  - mii lei -
-------------------------------------------------------------------------------
                                          1990 1991
                                        Program Propuneri Diferenţe %
        DENUMIRE INDICATORI în preţuri în preţuri (2-1) (2/1)
                                       30.09.1990 liberalizate
-------------------------------------------------------------------------------
               A 1 2 3 4
-------------------------------------------------------------------------------
        CHELTUIELI - TOTAL 28.982 46.050 17.068 158,9
1. Cheltuieli curente 28.982 46.050 17.068 158,9
   1.1. Cheltuieli de personal 22.362 38.930 16.568 174,1
   1.2. Cheltuieli materiale 4.820 7.120 2.300 147,7
   1.3. Subvenţii şi transferuri 1.800 - -1.800 -
        din care:
        - Subvenţii pentru acoperirea
          diferenţelor de preţuri si
          tarife 1.800 - -1.800 -
    I. Cheltuieli pentru puterea si
          administraţia de stat
   CHELTUIELI PENTRU ORGANELE PUTERII
               EXECUTIVE
   a) Ministere şi celelalte organe
      centrale 28.982 46.050 17.068 158,9
1. Cheltuieli curente 28.982 46.050 17.068 158,9
   1.1. Cheltuieli de personal 22.362 38.930 16.568 174,1
   1.2. Cheltuieli materiale 4.820 7.120 2.300 147,7
   1.3. Subvenţii şi transferuri 1.800 - -1.800 -
                  CHELTUIELILE BUGETARE DETALIATE PE ARTICOLE
       A. Cheltuieli curente 28.982 46.050 17.068 158,9
CHELTUIELI DE PERSONAL 22.362 38.930 16.568 174,1
- Cheltuieli cu salariile 13.137 18.370 5.233 139,8
- Impozitul pe salarii 2.102 2.940 838 139,9
- Contribuţii pentru asigurări
  sociale de stat 1.981 4.260 2.279 215,0
- Cheltuieli pentru constituirea
  fondului pentru plata ajutorului
  de şomaj 337 585 248 173,6
- Deplasări, detaşări, transferări 4.805 12.775 7.970 265,9
CHELTUIELI MATERIALE SI SERVICII 4.820 7.120 2.300 147,7
- Cheltuieli pentru întreţinere si
  gospodărie 1.700 3.000 1.300 176,5
- Materiale şi prestări de servicii
  cu caracter funcţional 1.500 2.500 1.000 166,7
- Obiecte de inventar de mica valoare
  sau scurta durata şi echipament 120 120 - 100,0
- Reparaţii curente 500 500 - 100,0
- Cărţi şi publicaţii 300 300 - 100,0
- Alte cheltuieli 700 700 - 100,0
SUBVENŢII 1.800 - -1.800 -
-------------------------------------------------------------------------------


    ANEXA 6/06

 MINISTERUL LUCRĂRILOR PUBLICE,
 TRANSPORTURILOR SI AMENAJĂRII
       TERITORIULUI
                                   BUGETUL
                                 PE ANUL 1991

                                                                  - mii lei -
-------------------------------------------------------------------------------
                                          1990 1991
                                        Program Propuneri Diferenţe %
        DENUMIRE INDICATORI în preţuri în preţuri (2-1) (2/1)
                                       30.09.1990 liberalizate
-------------------------------------------------------------------------------
               A 1 2 3 4
-------------------------------------------------------------------------------
   CHELTUIELI - TOTAL 11.118.163 15.007.126 3.888.963 135,0
1. Cheltuieli curente 3.624.499 12.864.126 9.239.627 354,9
   1.1. Cheltuieli de personal 1.597.482 3.843.185 2.245.703 240,6
   1.2. Cheltuieli materiale 1.843.772 3.420.641 1.576.869 185,5
   1.3. Subvenţii şi transferuri 183.245 5.600.300 5.417.055 -
        din care:
        - Subvenţii pentru acoperirea
          diferenţelor de preţuri si
          tarife 183.000 5.600.000 5.417.000 -
        - Subvenţii pentru instituţiile
          publice 245 300 55 122,4
2. Cheltuieli de capital 7.493.664 2.143.000 -5.350.664 28,6
I. Cheltuieli cu caracter social 534.930 956.300 421.370 178,8
1. Cheltuieli curente 534.930 917.300 382.370 171,5
   1.1. Cheltuieli de personal 387.500 719.600 332.100 185,7
   1.2. Cheltuieli materiale 147.185 194.400 50.215 134,1
   1.3. Subvenţii şi transferuri 245 300 55 122,4
2. Cheltuieli de capital - 39.000 39.000 -
           A. Sănătate 534.685 956.000 421.315 178,8
   din acestea:
1. Cheltuieli curente 534.685 917.000 382.315 171,5
   1.1. Cheltuieli de personal 387.500 700.600 332.100 185,7
   1.2. Cheltuieli materiale 147.185 197.400 50.215 134,1
2. Cheltuieli de capital - 39.000 39.000 -
   a) Dispensare 247.185 411.400 164.215 166,4
   b) Spitale 236.000 420.000 184.000 178,0
   c) Centre de recoltare si
      conservare a singelui 800 1.300 500 162,5
   d) Staţii de salvare 2.300 3.800 1.500 165,7
   e) Alte instituţii şi acţiuni
      economice 48.400 119.500 71.100 246,9
           B. Cultura şi arta 245 300 55 122,4
   din acestea:
1. Cheltuieli curente 245 300 55 122,4
   1.1. Subvenţii şi transferuri 245 300 55 122,4
   a) Muzee 245 300 55 122,4
     II. Cheltuieli pentru puterea şi
           administraţia de stat
     CHELTUIELI PENTRU ORGANELE PUTERII
                EXECUTIVE
   a) Ministere şi celelalte organe
      centrale 154.659 191.980 37.321 124,1
1. Cheltuieli curente 151.659 191.980 40.321 126,6
   1.1. Cheltuieli de personal 99.356 150.568 51.212 151,5
   1.2. Cheltuieli materiale 26.503 41.412 14.909 156,3
   1.3. Subvenţii şi transferuri 25.800 - -25.800 -
2. Cheltuieli de capital 3.000 - -3.000 -
   III. Cheltuieli pentru acţiuni
             economice 10.428.574 13.858.846 3.430.272 132,9
1. Cheltuieli curente 2.937.910 11.754.846 8.816.936 400,1
   1.1. Cheltuieli de personal 1.110.626 2.973.017 1.862.391 267,7
   1.2. Cheltuieli materiale 1.670.084 3.181.829 1.511.745 190,5
   1.3. Subvenţii şi transferuri 157.200 5.600.000 5.442.800 -
2. Cheltuieli de capital 7.490.664 2.104.000 -5.386.664 28,1
        A. Cercetare ştiinţifică 65.000 - -65.000 -
   din acestea:
1. Cheltuieli curente 65.000 - -65.000 -
   1.1. Cheltuieli materiale 65.000 - -65.000 -
   a) Obiective, teme de cercetare
     şi cercetări complexe 65.000 - -65.000 -
 B. Prospecţiuni şi lucrări geologice
     de cercetare pentru descoperiri
           de zăcăminte noi 2.000 4.000 2.000 200,0
   din acestea:
1. Cheltuieli curente 2.000 4.000 2.000 200,0
   1.1. Cheltuieli materiale 2.000 4.000 2.000 200,0
   C. Industrie extractivă, energetica,
        metalurgică, chimica şi alte
         subramuri ale industriei 20.500 - -20.500 -
   din acestea:
2. Cheltuieli de capital 20.500 - -20.500 -
        D. Transporturi 10.277.894 13.742.746 3.464.852 133,7
   din acestea:
1. Cheltuieli curente 2.865.638 11.742.746 8.877.108 409,8
   1.1. Cheltuieli de personal 1.110.626 2.964.917 1.854.291 267,0
   1.2. Cheltuieli materiale 1.598.412 3.177.829 1.579.417 198,8
   1.3. Subvenţii şi transferuri 156.600 5.600.000 5.443.400 -
2. Cheltuieli de capital 7.412.256 2.000.000 -5.412.256 27,0
   a) Aviaţia civilă 392.680 953.560 560.880 242,8
   b) Navigaţia civilă 398.476 857.746 459.270 215,3
   c) Metrologie, supravegherea fabri-
      catiei şi reparaţii de aeronave 5.165 23.440 18.275 453,8
   d) Drumuri şi poduri 1.912.717 4.308.000 2.395.283 225,2
   e) Transport feroviar (metrou) 156.600 1.100.000 943.400 -
   f) Comunicaţii
   g) Alte cheltuieli în domeniul
      transporturilor conform anexei
      nr. 4 la H.G. nr. 1149/1990 4.500.000 4.500.000 -
   h) Alte instituţii şi acţiuni
      economice 7.412.256 2.000.000 -5.412.256 27,0
        E. Alte acţiuni economice 63.180 112.100 48.920 177,4
   din acestea:
1. Cheltuieli curente 5.272 8.100 2.828 153,6
   1.1. Cheltuieli de personal - 8.100 8.100 -
   1.2. Cheltuieli materiale 4.672 - -4.672 -
   1.3. Subvenţii şi transferuri 600 - -600 -
2. Cheltuieli de capital 57.908 104.000 46.092 179,6
   a) Rezerva de stat şi de mobilizare 57.908 104.000 46.092 179,6
   b) Alte cheltuieli pentru acţiuni
      economice 600 1.200 600 200,0
   c) Alte cheltuieli pentru rezerva
      de stat 4.672 6.900 2.228 147,7
                   CHELTUIELILE BUGETARE DETALIATE PE ARTICOLE
SĂNĂTATE
       A. Cheltuieli curente 534.685 917.000 382.315 171,5
CHELTUIELI DE PERSONAL 387.500 719.600 332.100 185,7
- Cheltuieli cu salariile 301.700 508.300 206.600 168,5
- Impozitul pe salarii 40.800 76.100 35.300 186,5
- Contribuţii pentru asigurări
  sociale de stat 40.500 117.500 77.000 290,1
- Cheltuieli pentru constituirea
  fondului pentru plata ajutorului
  de şomaj 4.200 15.100 10.900 359,5
- Deplasări, detaşări, transferări 300 2.600 2.300 -
CHELTUIELI MATERIALE SI SERVICII 147.185 197.400 50.215 134,1
- Hrana 34.100 50.300 16.200 147,5
- Medicamente şi materiale sanitare 55.600 72.000 16.400 129,5
- Obiecte de inventar de mica valoare
  sau scurta durata şi echipament 8.500 12.000 3.500 141,2
- Drepturi cu caracter social 600 2.500 1.900 416,7
- Cheltuieli pentru întreţinere si
  gospodărie 22.585 24.000 1.415 106,3
- Materiale şi prestări servicii 8.500 11.000 2.500 129,4
- Reparaţii curente 14.900 21.000 6.100 140,9
- Reparaţii capitale - 1.400 1.400 -
- Cărţi şi publicaţii 100 200 100 200,0
- Alte cheltuieli 2.300 3.000 700 130,4
          CULTURA SI ARTA
SUBVENŢII 245 300 55 122,4
     CHELTUIELI PENTRU PUTEREA SI
       ADMINISTRAŢIA DE STAT
       A. Cheltuieli curente 151.659 191.980 40.321 126,6
CHELTUIELI DE PERSONAL 100.120 150.568 50.448 150,4
- Cheltuieli cu salariile 71.642 96.264 24.622 134,4
- Impozitul pe salarii 11.462 15.401 3.939 134,4
- Contribuţii pentru asigurări
  sociale de stat 10.853 22.335 11.482 205,8
- Cheltuieli pentru constituirea
  fondului pentru plata ajutorului
  de şomaj 1.813 3.078 1.265 169,8
- Deplasări, detaşări, transferări 4.350 13.460 9.110 309,4
CHELTUIELI MATERIALE SI SERVICII 25.739 41.412 15.673 160,9
- Cheltuieli pentru întreţinere
  şi gospodărie 18.778 31.104 12.326 165,3
- Materiale şi prestări de servicii
  cu caracter funcţional 2.200 3.948 1.748 179,4
- Obiecte de inventar de mica valoare
  sau scurta durata şi echipament 750 1.374 624 183,2
- Reparaţii capitale 900 1.330 430 147,8
- Cărţi şi publicaţii 453 1.413 960 311,9
- Alte cheltuieli 2.658 2.243 -415 84,4
SUBVENŢII 25.800 *) -25.800 -
CERCETARE ŞTIINŢIFICĂ
      A. Cheltuieli curente 65.000 - -65.000 -
CHELTUIELI MATERIALE SI SERVICII 65.000 - -65.000 -
- Alte cheltuieli 65.000 - -65.000 -
PROSPECŢIUNI SI LUCRĂRI GEOLOGICE
DE CERCETARE PENTRU DESCOPERIRI
      DE ZĂCĂMINTE NOI
         A. Cheltuieli curente 2.000 4.000 2.000 200,0
CHELTUIELI MATERIALE SI SERVICII 2.000 4.000 2.000 200,0
- Alte cheltuieli 2.000 4.000 2.000 200,0
TRANSPORTURI
        A. Cheltuieli curente 2.865.638 11.742.746 8.877.108 409,8
CHELTUIELI DE PERSONAL 1.110.626 2.964.917 1.854.291 267,0
- Cheltuieli cu salariile 822.334 2.155.313 1.332.979 262,1
- Impozitul pe salarii 135.742 302.500 166.758 222,8
- Contribuţii pentru asigurări
  sociale de stat 134.250 437.900 303.650 326,2
- Cheltuieli pentru constituirea
  fondului pentru plata ajutorului
  de şomaj 18.300 69.204 50.904 378,2
CHELTUIELI MATERIALE SI SERVICII 1.598.412 3.177.829 1.579.417 198,8
- Hrana 19.697 46.740 27.043 237,3
- Cheltuieli pentru întreţinere si
  gospodărie 84.285 235.900 151.615 279,9
- Materiale şi prestări de servicii
  cu caracter funcţional 77.434 154.868 77.434 200,0
- Obiecte de inventar de mica valoare
  sau scurta durata şi echipament 54.166 100.200 46.034 184,9
- Reparaţii curente 844.665 1.646.621 801.956 194,9
- Reparaţii capitale 496.716 950.000 453.284 191,3
- Cărţi şi publicaţii 257 500 243 194,6
- Alte cheltuieli 21.192 43.000 21.808 202,9
SUBVENŢII 156.600 5.600.000 5.443.400 -
CHELTUIELI PENTRU ALTE ACŢIUNI 5.272 8.100 2.828 153,6
CHELTUIELI DE PERSONAL 5.272 8.100 2.828 153,6
- Cheltuieli cu salariile 3.300 4.900 1.600 148,5
- Impozitul pe salarii 550 800 250 145,5
- Contribuţii pentru asigurări
  sociale de stat 700 1.000 300 142,9
- Cheltuieli pentru constituirea
  fondului pentru plata ajutorului
  de şomaj 122 200 78 163,9
- Deplasări, detaşări, transferări 600 1.200 600 200,0
-------------------------------------------------------------------------------
    *) Creditele aferente cotizaţiilor şi contribuţiilor la organismele
internaţionale se vor deschide pe măsura aprobării lor; pentru anul 1991
fondurile pentru finanţarea obiectivelor şi temelor de cercetare ştiinţifică
s-au cuprins în proiectul de buget al Ministerului Învăţămîntului şi Ştiinţei.



 MINISTERUL LUCRĂRILOR PUBLICE,
  TRANSPORTULUI SI AMENAJĂRII
       TERITORIULUI
                                   MUZEE

                                                                 - mii lei -
-------------------------------------------------------------------------------
                                                   Propuneri 1991
                                  ---------------------------------------------
                                                      Transferuri
    DENUMIREA INSTITUŢIEI Venituri proprii de la bugetul Cheltuieli
                                                     administraţiei (1+2)
                                                        centrale
-------------------------------------------------------------------------------
             0 1 2 3
-------------------------------------------------------------------------------
Departamentul transporturilor
Muzeul transporturilor 100 300 400
-------------------------------------------------------------------------------


    ANEXA 6/07

 MINISTERUL MEDIULUI

                                   BUGETUL
                                 PE ANUL 1991

                                                                  - mii lei -
-------------------------------------------------------------------------------
                                          1990 1991
                                        Program Propuneri Diferenţe %
        DENUMIRE INDICATORI în preţuri în preţuri (2-1) (2/1)
                                       30.09.1990 liberalizate
-------------------------------------------------------------------------------
               A 1 2 3 4
-------------------------------------------------------------------------------
  CHELTUIELI - TOTAL 4.311.976 3.235.920 1.076.056 75,0
1. Cheltuieli curente 1.164.041 1.135.920 -28.121 97,6
   1.1. Cheltuieli de personal 725.360 708.460 -16.900 97,7
   1.2. Cheltuieli materiale 431.348 427.460 -3.888 99,1
   1.3. Subvenţii şi transferuri 7.333 - -7.333 -
   din care:
   - Transferuri 7.333 - -7.333 -
2. Cheltuieli de capital 3.147.935 2.100.000 -1.047.935 66,7
  I. Cheltuieli pentru puterea si
       administraţia de stat
   A. Cheltuieli pentru organele
         puterii executive
   a) Ministere şi celelalte organe
      centrale 50.133 67.220 17.087 134,1
1. Cheltuieli curente 50.133 67.220 17.087 134,1
   1.1. Cheltuieli de personal 35.330 57.460 22.130 162,6
   1.2. Cheltuieli materiale 7.470 9.760 2.290 130,6
   1.3. Subvenţii şi transferuri 7.333 - -7.333 -
  II. Cheltuieli pentru acţiuni
      economice 4.261.843 3.168.700 -1.093.143 74,3
1. Cheltuieli curente 1.113.908 1.068.700 -45.208 95,9
   1.1. Cheltuieli de personal 690.030 651.000 -39.030 94,3
   1.2. Cheltuieli materiale 423.878 417.700 -6.178 98,5
2. Cheltuieli de capital 3.147.935 2.100.000 -1.047.935 66,7
  A. Agricultura, mediu înconjurător,
             ape 4.056.265 3.130.000 -926.265 77,2
   din acestea:
1. Cheltuieli curente 908.330 1.030.000 121.670 113,4
   1.1. Cheltuieli de personal 690.030 651.000 -39.030 94,3
   1.2. Cheltuieli materiale 218.300 379.000 160.700 173,6
2. Cheltuieli de capital 3.147.935 2.100.000 -1.047.935 66,7
   a) Prevenirea şi combaterea
      inundatiilor şi gheturilor 6.000 6.000 - 100,0
   b) Silvicultura 939.800 - -939.800 -
   c) Activitatea de gospodărire
      a apelor 2.757.465 2.210.000 -547.465 80,1
   d) Mediul înconjurător 353.000 804.000 451.000 227,8
   e) Meteorologie - hidrologie - 110.000 110.000 -
      B. Cercetare ştiinţifică 175.578 - -175.578 -
   din acestea:
1. Cheltuieli curente 175.578 - -175.578 -
   1.1. Cheltuieli materiale 175.578 - -175.578 -
   a) Obiective, teme de cercetare
      şi cercetări complexe 175.578 - -175.578 -
 C. Prospecţiuni şi lucrări geologice
    de cercetare pentru descoperiri
          de zăcăminte noi 30.000 38.700 8.700 129,0
   din acestea:
1. Cheltuieli curente 30.000 38.700 8.700 129,0
   1.1. Cheltuieli materiale 30.000 38.700 8.700 129,0
                  CHELTUIELILE BUGETARE DETALIATE PE ARTICOLE
    CHELTUIELI PENTRU AGRICULTURA,
       MEDIU ÎNCONJURĂTOR, APE
        A. Cheltuieli curente 908.330 1.030.000 121.670 113,4
CHELTUIELI DE PERSONAL 690.030 651.000 -39.030 94,3
- Cheltuieli cu salariile 500.000 460.000 -40.000 92,0
- Impozitul pe salarii 86.530 67.000 -19.530 77,4
- Contribuţii pentru asigurări
  sociale de stat 83.400 82.000 -1.400 98,3
- Cheltuieli pentru constituirea
  fondului pentru plata ajutorului
  de şomaj 5.200 12.000 6.800 230,8
- Deplasări, detaşări, transferări 14.900 30.000 15.100 201,3
  CHELTUIELI MATERIALE SI SERVICII 218.300 379.000 160.700 173,6
- Cheltuieli pentru întreţinere si
  gospodărie 19.500 40.000 20.500 205,1
- Materiale şi prestări de servicii
  cu caracter funcţional 169.850 315.300 145.450 185,6
- Obiecte de inventar de mica valoare
  sau scurta durata şi echipament 2.300 2.550 250 110,9
- Reparaţii curente 5.200 6.000 800 115,4
- Cărţi şi publicaţii 150 150 - 100,0
- Alte cheltuieli 21.300 15.000 -6.300 70,4
CHELTUIELI PENTRU ORGANELE PUTERII
EXECUTIVE
    A. Cheltuieli curente 50.133 67.220 17.087 134,1
CHELTUIELI DE PERSONAL 35.330 57.460 22.130 162,6
- Cheltuieli cu salariile 23.451 33.510 10.059 142,9
- Impozitul pe salarii 3.752 5.330 1.578 142,1
- Contribuţii pentru asigurări sociale
  de stat 3.537 7.600 4.063 214,9
- Cheltuieli pentru constituirea
  fondului pentru plata ajutorului
  de şomaj 590 1.120 530 189,8
- Deplasări, detaşări, transferări 4.000 9.900 5.900 247,5
CHELTUIELI MATERIALE SI SERVICII 7.470 9.760 2.290 130,6
- Cheltuieli pentru întreţinere si
  gospodărie 6.200 8.190 1.990 132,1
- Obiecte de inventar de mica valoare
  sau scurta durata şi echipament 200 200 - 100,0
- Reparaţii curente 170 170 - 100,0
- Cărţi şi publicaţii 300 400 100 133,3
- Alte cheltuieli 600 800 200 133,3
SUBVENŢII (TRANSFERURI) 7.333 - -7.333 -
CERCETARE ŞTIINŢIFICĂ
       A. Cheltuieli curente 175.578 *) -175.578 -
CHELTUIELI MATERIALE SI SERVICII
- Alte cheltuieli 175.578 - -175.578 -
PROSPECŢIUNI SI LUCRĂRI GEOLOGICE DE
CERCETARE PENTRU DESCOPERIRI DE
ZĂCĂMINTE NOI
       A. Cheltuieli curente 30.000 38.700 8.700 129,0
CHELTUIELI MATERIALE SI SERVICII 30.000 38.700 8.700 129,0
- Materiale şi prestări de servicii
  cu caracter funcţional 30.000 38.700 8.700 129,0
------------------
    *) Pentru anul 1991 fondurile s-au cuprins în proiectul de buget al
Ministerului Învăţămîntului şi Ştiinţei.


    ANEXA 6/08

 MINISTERUL CULTURII
                                   BUGETUL
                                 PE ANUL 1991

                                                                  - mii lei -
-------------------------------------------------------------------------------
                                          1990 1991
                                        Program Propuneri Diferenţe %
        DENUMIRE INDICATORI în preţuri în preţuri (2-1) (2/1)
                                       30.09.1990 liberalizate
-------------------------------------------------------------------------------
               A 1 2 3 4
-------------------------------------------------------------------------------
   CHELTUIELI - TOTAL 798.853 1.334.126 535.273 167,0
1. Cheltuieli curente 553.328 855.126 301.798 154,5
   1.1. Cheltuieli de personal 39.638 123.436 83.798 311,4
   1.2. Cheltuieli materiale 327.907 433.090 60.183 116,1
   1.3. Subvenţii şi transferuri 140.783 298.600 157.817 212,1
   din care:
      - subvenţii pentru instituţiile
        publice 140.783 298.600 157.817 212,1
2. Cheltuieli de capital 245.525 479.000 233.475 195,1
    I. Cheltuieli cu caracter social
       A. Cultura şi arta 768.696 1.291.936 523.240 168,1
   din acestea:
1. Cheltuieli curente 523.171 812.936 289.765 155,4
   1.1. Cheltuieli de personal 22.800 86.736 63.936 380,4
   1.2. Cheltuieli materiale 364.571 427.600 63.029 117,3
   1.3. Subvenţii şi transferuri 135.800 298.600 162.800 219,9
2. Cheltuieli de capital 245.525 479.000 233.475 195,1
a) Biblioteci naţionale, universitare 25.900 44.822 18.922 173,0
b) Muzee 53.050 80.000 26.950 150,8
c) Teatre şi instituţii muzicale 82.700 141.200 58.500 170,7
d) Alte instituţii şi acţiuni de
   cultura şi arta 607.046 1.026.014 418.968 169,0
  II. Cheltuieli pentru puterea si
      administraţia de stat
 A. Cheltuieli pentru organele puterii
              executive
   din acestea:
a) Ministere şi celelalte organe
   centrale 21.100 42.190 21.090 199,0
1. Cheltuieli curente 21.100 42.190 21.090 199,0
   1.1. Cheltuieli de personal 16.050 36.700 20.650 228,7
   1.2. Cheltuieli materiale 5.050 5.490 440 108,7
     III. Cheltuieli pentru acţiuni
          economice 9.057 - -9.057 -
   din acestea:
1. Cheltuieli curente 9.057 - -9.057 -
   1.1. Cheltuieli de personal 788 - -788 -
   1.2. Cheltuieli materiale 3.286 - -3.286 -
   1.3. Subvenţii şi transferuri 4.983 - -4.983 -
        A. Cercetare ştiinţifică 4.074 - -4.074 -
   din acestea:
1. Cheltuieli curente 4.074 - -4.074 -
   1.1. Cheltuieli de personal 788 - -788 -
   1.2. Cheltuieli materiale 3.286 - -3.286 -
a) Obiective, teme de cercetare si
   cercetări complexe 2.400 - -2.400 -
b) Unităţi de cercetare 1.674 - -1.674 -
         B. Alte acţiuni economice 4.983 - -4.983 -
   din acestea:
1. Cheltuieli curente 4.983 - -4.983 -
   1.1. Subvenţii şi transferuri 4.983 - -4.983 -
a) Alte cheltuieli pentru acţiuni
   economice 4.983 - -4.983 -
                  CHELTUIELI BUGETARE DETALIATE PE ARTICOLE
        CULTURA SI ARTA
       A. Cheltuieli curente 523.171 812.936 289.765 155,4
CHELTUIELI DE PERSONAL 22.800 86.736 63.936 380,4
- Cheltuieli cu salariile 17.600 61.176 43.576 347,6
- Impozitul pe salarii 2.600 9.177 6.577 353,0
- Contribuţii pentru asigurări sociale
  de stat 2.600 14.070 11.470 541.1
- Cheltuieli pentru constituirea
  fondului pentru plata ajutorului
  de şomaj - 2.313 2.313 -
CHELTUIELI MATERIALE SI SERVICII 364.571 427.600 63.029 117,3
- Reparaţii curente 1.300 1.300 - 100,0
- Reparaţii capitale 196.000 300.000 104.000 153,1
- Cărţi şi publicaţii 1.900 2.800 900 147,4
- Alte cheltuieli 165.371 123.500 -41.871 74,7
SUBVENŢII 135.800 298.600 162.800 219,9
     CHELTUIELI PENTRU PUTEREA
      SI ADMINISTRAŢIA DE STAT
      A. Cheltuieli curente 21.100 42.190 21.090 199,9
CHELTUIELI DE PERSONAL 16.050 36.700 20.650 228,7
- Cheltuieli cu salariile 11.268 23.725 12.457 210,5
- Impozitul pe salarii 1.803 3.793 1.990 210,4
- Contribuţii pentru asigurări
  sociale de stat 1.699 5.499 3.800 323,7
- Cheltuieli pentru constituirea
  fondului pentru plata ajutorului
  de şomaj 280 752 472 268,6
- Deplasări, detaşări, transferări 1.000 2.931 1.931 293,1
CHELTUIELI MATERIALE SI SERVICII 5.050 5.490 440 108,7
-Reparaţii curente 150 150 100,0
- Alte cheltuieli 4.900 5.340 440 109,0
       CERCETARE ŞTIINŢIFICĂ
        A. Cheltuieli curente 4.074 - -4.074 -
CHELTUIELI DE PERSONAL 788 - -788 -
- Cheltuieli cu salariile 584 - -584 -
- Impozitul pe salarii 82 - -82 -
- Contribuţii pentru asigurări
  sociale de stat
- Cheltuieli pentru constituirea
  fondului pentru plata ajutorului
  de şomaj 15 - -15 -
- Deplasări, detaşări, transferări 20 - -20 -
CHELTUIELI MATERIALE SI SERVICII 3.286 - -3.286 -
- Cheltuieli pentru întreţinere si
  gospodărie 293 - -293 -
- Reparaţii curente 60 - -60 -
- Cărţi şi publicaţii 162 - -162 -
- Alte cheltuieli*) 2.771 - -2.771 -
din care:
- obiective şi teme de cercetare 2.400 - -2.400 -
     CHELTUIELI PENTRU ALTE ACŢIUNI
                ECONOMICE
       A. Cheltuieli curente 4.983 -4.983 -
SUBVENŢII 4.983 -4.983 -
---------------------
    *) Pentru anul 1991 propunerile de fonduri s-au cuprins în proiectul de
buget al Ministerului Învăţămîntului şi Ştiinţei.


            TEATRE SI INSTITUŢII MUZICALE LA MINISTERUL CULTURII

                                                                 - mii lei -
-------------------------------------------------------------------------------
                                                   Propuneri 1991
                                  ---------------------------------------------
                                                       Subventie
    DENUMIREA INSTITUŢIEI Venituri proprii de la bugetul Cheltuieli
                                                     administraţiei (1 + 2)
                                                    centrale de stat
-------------------------------------------------------------------------------
             0 1 2 3
-------------------------------------------------------------------------------
  TOTAL TEATRE SI INSTITUŢII MUZICALE 36.300 141.200 177.500
 1. Teatrul Naţional "I.L. Caragiale"
    Bucureşti 6.600 17.100 23.700
 2. Teatrul Naţional "Tîrgu Mureş" 2.100 7.100 9.200
 3. Teatrul Naţional Craiova 2.500 5.700 8.200
 4. Teatrul Naţional "V. Alecsandri" Iaşi 1.400 9.300 10.700
 5. Teatrul Maghiar Cluj 1.000 5.000 6.000
 6. Teatrul Naţional "Matei Millo"
    Timişoara 1.000 3.700 4.700
 7. Teatrul Naţional Cluj 1.400 4.800 6.200
 8. Teatrul "Masca" 1.000 1.900 2.900
 9. Teatrul "Excelsior" 800 1.800 2.600
10. Teatrul "Emil Botta" 800 2.300 3.100
11. Opera Romana Bucureşti 2.300 22.500 24.800
12. Opera Romana Timişoara 2.000 8.500 10.500
13. Opera Romana Iaşi 1.300 8.600 9.900
14. Opera Romana Cluj 1.200 9.200 10.400
15. Opera Maghiara Cluj 1.200 6.900 8.100
16. Filarmonica "George Enescu" Bucureşti 4.200 7.900 12.100
17. Teatrul de Opereta Bucureşti 1.000 9.400 10.400
18. Ansamblul artistic al tineretului 4.500 9.500 14.000
-------------------------------------------------------------------------------
                           MUZEE LA MINISTERUL CULTURII
                                                                 - mii lei -
-------------------------------------------------------------------------------
                                                   Propuneri 1991
                                  ---------------------------------------------
                                                       Subventie
    DENUMIREA INSTITUŢIEI Venituri proprii de la bugetul Cheltuieli
                                                     administraţiei (1 + 2)
                                                    centrale de stat
-------------------------------------------------------------------------------
             0 1 2 3
-------------------------------------------------------------------------------
       TOTAL INSTITUŢII MUZICALE 16.775 80.000 96.775
1. Muzeul Naţional de Istorie al României 2.500 12.500 15.000
2. Muzeul Naţional de Arta al României 2.000 19.000 21.000
3. Muzeul Satului 3.000 8.400 11.400
4. Muzeul Taranului Roman 500 10.000 10.500
5. Muzeul Literaturii Romane 1.000 2.700 3.700
6. Muzeul "Bruckenthal" Sibiu 2.200 8.600 10.800
7. Muzeul "Peleş" şi laborator Posada 4.275 7.000 11.275
8. Muzeul Bran 1.300 11.800 13.100
-------------------------------------------------------------------------------
         ALTE INSTITUŢII CARE PRIMESC SUBVENŢII LA MINISTERUL CULTURII
                                                                  - mii lei -
-------------------------------------------------------------------------------
                                                   Propuneri 1991
                                  ---------------------------------------------
                                                       Subventie
    DENUMIREA INSTITUŢIEI Venituri proprii de la bugetul Cheltuieli
                                                     administraţiei (1 + 2)
                                                    centrale de stat
-------------------------------------------------------------------------------
             0 1 2 3
-------------------------------------------------------------------------------
      TOTAL ALTE INSTITUŢII 60.000 77.400 137.400
1. Oficiul Naţional de Expoziţii 700 7.400 8.100
2. Studioul de creaţie cinematografica 1.000 20.000 21.000
3. Trustul "Domus" 57.300 43.000 100.300
4. Editura "Video" 1.000 7.000 8.000
-------------------------------------------------------------------------------


    ANEXA 6/09

 MINISTERUL ÎNVĂŢĂMÎNTULUI SI ŞTIINŢEI
                                   BUGETUL
                                PE ANUL 1991

                                                                - mii lei -
-------------------------------------------------------------------------------
                                        1990 1991
                                       Program Propuneri Diferenţe %
   DENUMIRE INDICATORI în preţuri în preţuri (2-1) (2/1)
                                      30.09.1990 liberalizate
-------------------------------------------------------------------------------
              A 1 2 3 4
-------------------------------------------------------------------------------
   CHELTUIELI - TOTAL 21.838.533 48.483.947*)26.645.414 222,0
1. Cheltuieli curente 21.407.361 47.023.647 25.616.286 219,6
   1.1. Cheltuieli de personal 17.803.356 36.892.067 19.088.711 207,2
   1.2. Cheltuieli materiale 3.241.190 6.985.180 3.743.990 215,5
   1.3. Subvenţii şi transferuri 362.815 3.146.400 2.783.585 867,2
   din care:
        - Subvenţii pentru
          instituţiile publice 53.315 76.700 23.385 143,8
        - Transferuri 309.500 3.069.700 2.760.200 919,8
2. Cheltuieli de capital 431.172 1.460.300 1.029.128 365,5
   I. Cheltuieli cu caracter social 21.633.007 46.461.199 24.828.192 214,7
1. Cheltuieli curente 21.234.207 45.000.899 23.766.692 211,9
   1.1. Cheltuieli de personal 17.753.404 36.754.399 19.000.995 207,0
   1.2. Cheltuieli materiale 3.121.438 5.100.100 1.978.662 163,3
   1.3. Subvenţii şi transferuri 359.365 3.146.400 2.787.035 875,5
2. Cheltuieli de capital 398.800 1.460.300 1.061.500 366,2
        A. Învăţămînt 21.501.607 46.182.400 24.680.793 214,8
   din acestea:
1. Cheltuieli curente 21.106.207 44.783.400 23.677.193 212,2
   1.1. Cheltuieli de personal 17.716.404 36.693.100 18.976.696 207,1
   1.2. Cheltuieli materiale 3.080.303 5.020.600 1.940.297 163,0
   1.3. Subvenţii şi transferuri 309.500 3.069.700 2.760.200 991,8
2. Cheltuieli de capital 395.400 1.399.000 1.003.600 353,8
   a) Învăţămînt preşcolar 1.650.400 3.624.300 1.973.900 219,6
   b) Învăţămînt primar şi gimnazial 11.500.000 19.216.900 7.716.900 167,1
   c) Învăţămînt complementar 67.400 181.500 114.100 269,3
   d) Învăţămînt profesional - 1.803.700 1.803.700 -
   e) Învăţămînt liceal 3.406.807 8.710.500 5.303.693 255,6
   f) Învăţămînt postliceal 15.000 46.300 31.300 308,6
   g) Învăţămînt superior 2.200.000 5.023.100 2.823.100 228,3
   h) Învăţămînt pentru copii cu
      deficiente 800.000 2.340.700 1.540.700 292,5
   i) Case de copii 721.000 1.891.800 1.170.800 262,4
   j) Inspectorate şcolare - 365.400 365.400 -
   k) Alte instituţii şi acţiuni de
      învăţămînt 1.141.000 2.978.200 1.837.200 261,0
           B. Cultura şi arta 86.400 206.999 120.599 239,6
   din acestea:
1. Cheltuieli curente 83.000 145.699 62.699 175,5
   1.1. Cheltuieli de personal 37.000 61.299 24.299 165,7
   1.2. Cheltuieli materiale 41.135 79.500 38.365 193,3
   1.3. Subvenţii şi transferuri 4.865 4.900 35 100,7
2. Cheltuieli de capital 3.400 61.300 57.900 180,3
   a) Biblioteci naţionale, universitare 42.635 70.799**) 28.164 166,1
   b) Muzee 4.865 4.900 35 100,7
   c) Alte instituţii şi acţiuni de
      cultura şi arta 38.900 131.300***) 92.400 337,5
-------------------------------
     *) Inclusiv Institutul Naţional de Informare şi Documentare.
    **) Din care 3.000 lei UNESCO.
   ***) Cuprinde şi reparaţia capitala în suma de 4,0 mil. lei la Muzeul "Grigore Antipa".
      C. Alte cheltuieli cu
         caracter social 45.000 71.800 26.800 159,5
   din acestea:
1. Cheltuieli curente 45.000 71.800 26.800 159,5
   1.1. Subvenţii şi transferuri 45.000 71.800 26.800 159,5
   - Activitatea sportiva şi de tineret 45.000 71.800 26.800 159,5
  II. Cheltuieli pentru puterea si
        administraţia de stat
   A. Cheltuieli pentru organele
         puterii executive
   a) Ministere şi celelalte organe
      centrale 42.210 99.880 57.670 236,6
1. Cheltuieli curente 42.210 99.880 57.670 236,6
   1.1. Cheltuieli de personal 34.500 83.863 49.368 243,1
   1.2. Cheltuieli materiale 4.260 16.012 11.752 375,9
   1.3. Subvenţii şi transferuri 3.450 - -3.450 -
     III. Cheltuieli pentru acţiuni
              economice
       A. Cercetare ştiinţifică 163.316 1.922.868*) 1.759.552 -
   din acestea:
1. Cheltuieli curente 130.944 1.922.868 1.791.924 -
   1.1. Cheltuieli de personal 15.452 53.800 38.348 348,2
   1.2. Cheltuieli materiale 115.492 1.869.068 1.753.576 -
2. Cheltuieli de capital 32.372 - -32.372 -
a) Obiective, teme de cercetare si
   cercetări complexe 113.604 1.847.404*) 1.733.800 -
b) Unităţi de cercetare 14.498 39.514 25.016 272,5
c) Alte instituţii şi acţiuni pentru
   cercetare ştiinţifică 35.214 35.950 736 102,1
                   CHELTUIELILE BUGETARE DETALIATE PE ARTICOLE
ÎNVĂŢĂMÎNT
      A. Cheltuieli curente 21.106.207 44.783.400 23.677.193 212,2
CHELTUIELI DE PERSONAL 17.716.404 36.693.100 18.976.696 207,1
- Cheltuieli cu salariile 13.597.104 26.201.800 12.604.696 192,7
- Impozitul pe salarii 1.963.600 3.874.800 1.911.200 197,3
- Contribuţii pentru asigurări
  sociale de stat 1.953.700 5.864.000 3.910.300 300,1
- Cheltuieli pentru constituirea
  fondului pentru plata ajutorului
  de şomaj 202.000 752.500 550.500 372,5
CHELTUIELI MATERIALE SI SERVICII 3.080.303 5.020.600 1.940.297 163,0
- Hrana 436.300 980.200 543.900 224,6
- Cheltuieli pentru întreţinere si
  gospodărie 1.168.300 1.338.200 169.900 114,5
- Obiecte de inventar de mica valoare
  sau scurta durata şi echipament 267.500 604.300 336.800 225,9
- Reparaţii curente 506.100 839.500 333.400 165,8
- Reparaţii capitale - 518.000 518.000 -
- Alte cheltuieli 702.103 740.400 38.297 105,4
TRANSFERURI 309.500 3.069.700 2.760.200 991,8
-------------------------------
    *) Inclusiv Institutul Naţional de Informare şi Documentare.
            CULTURA SI ARTA
         A. Cheltuieli curente 83.000 145.699 62.699 175,5
CHELTUIELI DE PERSONAL 37.000 61.299 24.299 165,7
- Cheltuieli cu salariile 28.467 43.591 15.124 153,1
- Impozitul pe salarii 4.277 6.539 2.262 152,9
- Contribuţii pentru asigurări
  sociale de stat 4.256 10.026 5.770 235,6
- Cheltuieli pentru constituirea
  fondului pentru plata ajutorului
  de şomaj - 1.143 1.143 -
CHELTUIELI MATERIALE SI SERVICII 41.135 79.500 38.365 193,3
- Reparaţii curente 1.732 620 -1.112 35,8
- Reparaţii capitale 35.500 70.000 34.500 197,2
- Cărţi şi publicaţii 3.903 6.100 2.197 156,3
- Alte cheltuieli - 2.780 2.780 -
SUBVENŢII 4.865 4.900 35 100,7
   ALTE CHELTUIELI CU CARACTER SOCIAL
        A. Cheltuieli curente 45.000 71.800 26.800 159,5
SUBVENŢII 45.000 71.800 26.800 159,5
      CHELTUIELI PENTRU ORGANELE
          PUTERII EXECUTIVE
        A. Cheltuieli curente 42.210 99.880 57.670 236,6
CHELTUIELI DE PERSONAL 34.500 83.868 49.368 243,1
- Cheltuieli cu salariile 24.321 53.943 29.622 221,8
- Impozitul pe salarii 3.891 8.515 4.624 218,8
- Contribuţii pentru asigurări
  sociale de stat 3.668 12.356 8.688 336,8
- Cheltuieli pentru constituirea
  fondului pentru plata ajutorului
  de şomaj 620 1.815 1.195 292,7
- Deplasări, detaşări, transferări 2.000 7.239 5.239 362,0
CHELTUIELI MATERIALE SI SERVICII 4.260 16.012 11.752 375,9
- Cheltuieli pentru întreţinere si
  gospodărie 2.250 3.643 1.393 161,9
- Reparaţii curente 500 1.300 800 260,0
- Reparaţii capitale 250 - -250 -
- Alte cheltuieli 1.260 11.069 9.809 878,5
SUBVENŢII 3.450 - -3.450 -
         CERCETARE ŞTIINŢIFICĂ
          A. Cheltuieli curente 130.944 1.922.868 1.791.924 -
CHELTUIELI DE PERSONAL 15.452 53.800 38.348 348,2
- Cheltuieli cu salariile 12.144 38.887 26.743 320,2
- Impozitul pe salarii 1.560 5.717 4.157 366,5
- Contribuţii pentru asigurări
  sociale de stat 1.572 8.290 6.718 527,3
- Cheltuieli pentru constituirea
  fondului pentru plata ajutorului
  de şomaj 176 906 730 514,8
CHELTUIELI MATERIALE SI SERVICII 115.492 1.869.068 1.753.576 -
- Cheltuieli pentru întreţinere si
  gospodărie 233 1.951 1.718 837,3
- Reparaţii curente 445 1.365 920 306,7
- Cărţi şi publicaţii 33 710 677 -
- Alte cheltuieli 114.781 1.865.042 1.750.261 -
din care:
- Obiective, teme de cercetare
  şi cercetări complexe 113.604 1.847.404*) 1.733.800 -
--------------------------------------------------------------------------------
    *) Potrivit competentelor Ministerului Învăţămîntului şi Ştiinţei, de
administrare a fondurilor pentru cercetare ştiinţifică, în proiectul de buget
pe anul 1991 s-au cuprins sumele necesare pentru finanţarea cercetărilor de
interes naţional, intersectorial, interdepartamental, cu caracter fundamental
din domeniul tehnic, precum şi pentru programele aprobate.



MINISTERUL ÎNVĂŢĂMÎNTULUI SI ŞTIINŢEI

                                 MUZEE

                                                                 - mii lei -
-------------------------------------------------------------------------------
                                                    1991
                                  ---------------------------------------------
                                                       Subvenţii
    DENUMIREA INSTITUŢIEI Venituri proprii de la bugetul Cheltuieli
                                                     administraţiei (1 + 2)
                                                    centrale de stat
-------------------------------------------------------------------------------
             0 1 2 3
-------------------------------------------------------------------------------
Muzeul "Grigore Antipa" 1.300 4.900 6.200
-------------------------------------------------------------------------------


    ANEXA 6/10

 MINISTERUL SĂNĂTĂŢII

                                   BUGETUL
                                PE ANUL 1991

                                                                - mii lei -
-------------------------------------------------------------------------------
                                        1990 1991
                                       Program Propuneri Diferenţe %
   DENUMIRE INDICATORI în preţuri în preţuri (2-1) (2/1)
                                      30.09.1990 liberalizate
-------------------------------------------------------------------------------
              A 1 2 3 4
-------------------------------------------------------------------------------
   CHELTUIELI - TOTAL 22.920.745 36.753.064 13.832.319 160,3
1. Cheltuieli curente 21.605.620 35.241.424 13.635.804 163,1
   1.1. Cheltuieli de personal 13.794.813 24.951.064 11.156.251 180,8
   1.2. Cheltuieli materiale 7.779.842 10.235.060 2.455.218 131,5
   1.3. Subvenţii şi transferuri 30.965 55.300 24.335 178,5
        din care:
        - Subvenţii pentru acoperirea
          diferenţelor de preţuri si
          tarife - 55.000 55.000 -
        - Transferuri 30.965 300 -30.665 1,0
2. Cheltuieli de capital 1.315.125 1.511.640 196.515 114,9
    I. Cheltuieli cu caracter social
             A. Sănătate 22.721.307 36.613.700 13.892.393 161,1
   din acestea:
1. Cheltuieli curente 21.428.282 35.120.700 13.692.418 163,9
   1.1. Cheltuieli de personal 13.761.300 24.896.100 11.134.800 180,9
   1.2. Cheltuieli materiale 7.666.982 10.224.600 2.557.618 133,3
2. Cheltuieli de capital 1.293.025 1.493.000 199.975 115,5
   a) Dispensare 6.185.400 10.000.000 3.814.600 161,7
   b) Spitale 12.739.982 21.248.700 8.508.718 166,7
   c) Sanatorii, preventorii si
      dispensare cu stationar TBC 212.700 360.000 147.300 169,2
   d) Creşs 553.000 930.000 377.000 168,2
   e) Leagane de copii 446.700 760.000 313.300 170,1
   f) Centre de recoltare şi
      conservare a singelui 193.500 325.000 131.500 168,0
   g) Staţii de salvare 638.100 1.070.000 431.900 167,7
   h) Alte instituţii şi acţiuni
      economice 1.751.925 1.920.000 168.075 109,6
    II. Cheltuieli pentru puterea si
          administraţia de stat
   A. Cheltuieli pentru organele
         puterii executive
   a) Ministere şi celelalte organe
      centrale 48.565 32.120 -16.445 66,1
1. Cheltuieli curente 48.565 32.120 -16.445 66,1
   1.1. Cheltuieli de personal 13.850 26.960 13.110 194,6
   1.2. Cheltuieli materiale 3.750 4.860 1.110 129,6
   1.3. Subvenţii şi transferuri 30.965 300 -30.665 1,0
     III. Cheltuieli pentru acţiuni
                economice 133.233 90.840 -42.393 42,4
   din acestea:
1. Cheltuieli curente 111.133 72.200 -38.933 64,9
   1.1. Cheltuieli de personal 9.063 17.200 8.137 189,7
   1.2. Cheltuieli materiale 102.070 - -102.070 -
   1.3. Subvenţii şi transferuri - 55.000 55.000 -
2. Cheltuieli de capital 22.100 18.640 -3.460 84,3
        A. Cercetare ştiinţifică 98.772 - -98.772 -
   din acestea:
1. Cheltuieli curente 98.772 - -98.772 -
   1.1. Cheltuieli materiale 98.772 - -98.772 -
   a) Obiective, teme de cercetare si
      cercetări complexe 98.772 - -98.772 -
   B. Alte subramuri ale industriei - 55.000 55.000 -
1. Cheltuieli curente - 55.000 55.000 -
   1.1. Subvenţii şi transferuri - 55.000 55.000 -
   a) Subvenţii pentru acoperirea
      diferenţelor de preţ (proteze
      ortopedice) - 55.000 55.000 -
         C. Alte acţiuni economice 34.461 35.840 1.379 104,0
   din acestea:
1. Cheltuieli curente 12.361 17.200 4.839 139,1
   1.1. Cheltuieli de personal 9.063 17.200 8.137 189,8
   1.2. Cheltuieli materiale 3.298 - -3.298 -
2. Cheltuieli de capital 22.100 18.640 -3.460 84,3
   a) Rezerva de stat şi de mobilizare 22.100 18.640 -3.460 84,3
   b) Alte cheltuieli pentru rezerva
      de stat 12.361 17.200 4.839 139,1
   IV. Cheltuieli pentru alte acţiuni 17.640 16.404 -1.236 92,9
1. Cheltuieli curente 17.640 16.404 -1.236 92,9
   1.1. Cheltuieli de personal 10.600 10.804 204 101,9
   1.2. Cheltuieli materiale 7.040 5.600 -1.440 79,5
   a) Centre şi oficii de calcul 17.640 16.404 -1.236 92,9
                   CHELTUIELILE BUGETARE DETALIATE PE ARTICOLE
        SĂNĂTATE
     A. Cheltuieli curente 21.428.282 35.120.700 13.692.418 163,9
CHELTUIELI DE PERSONAL 13.761.300 24.896.100 11.134.800 180,9
- Cheltuieli cu salariile 10.400.600 17.542.600 7.142.000 168,7
- Impozitul pe salarii 1.564.500 2.631.400 1.066.900 168,2
- Contribuţii pentru asigurări
  sociale de stat 1.559.500 4.034.800 2.475.300 258,7
- Cheltuieli pentru constituirea
  fondului pentru plata ajutorului
  de şomaj 149.500 493.200 343.700 329,9
- Deplasări, detaşări, transferări 87.200 194.100 106.900 222,5
CHELTUIELI MATERIALE SI SERVICII 7.666.982 10.224.600 2.557.618 133,3
- Hrana 1.574.800 2.517.000 942.200 159,8
- Medicamente şi materiale sanitare 3.058.500 3.908.500 850.000 127,8
- Obiecte de inventar de mica valoare
  sau scurta durata şi echipament 470.900 547.200 76.300 116,2
- Drepturi cu caracter social 23.300 52.200 28.900 224,0
- Cheltuieli pentru întreţinere si
  gospodărie 1.347.382 1.794.500 447.118 133,2
- Materiale şi prestări de servicii
  cu caracter funcţional 440.600 539.500 98.900 122,4
- Reparaţii curente 493.200 503.400 10.200 102,1
- Reparaţii capitale 156.300 248.500 92.200 159,0
- Cărţi şi publicaţii 4.900 5.800 900 118,4
_ Alte cheltuieli 97.100 108.000 10.900 111,2
       CHELTUIELI PENTRU ORGANELE
           PUTERII EXECUTIVE
     A. Cheltuieli curente 48.565 32.120 -16.445 66,1
CHELTUIELI DE PERSONAL 13.850 26.960 13.110 194,6
- Cheltuieli cu salariile 9.918 18.030 8.112 181,9
- Impozitul pe salarii 1.587 2.886 1.299 181,8
- Contribuţii pentru asigurări
  sociale de stat 1.495 4.176 2.681 279,3
- Cheltuieli pentru constituirea
  fondului pentru plata ajutorului
  de şomaj 250 563 313 225,2
- Deplasări, detaşări, transferări 600 1.305 705 217,5
CHELTUIELI MATERIALE SI SERVICII 3.750 4.860 1.110 129,6
- Cheltuieli pentru întreţinere si
  gospodărie 3.000 3.600 600 120,0
- Obiecte de inventar de mica valoare
  sau scurta durata şi echipament - 100 100 -
- Reparaţii curente 500 700 200 140,0
- Cărţi şi publicaţii 50 50 - -
- Alte cheltuieli 200 410 210 205,0
SUBVENŢII (transferuri) 30.965 300 -30.665 1,0
         CERCETARE ŞTIINŢIFICĂ
       A. Cheltuieli curente 98.772 - -98.772 -
CHELTUIELI MATERIALE SI SERVICII 98.772 - -98.772 -
- Alte cheltuieli 98.772*) - -98.772 -
      CHELTUIELI PENTRU ALTE ACŢIUNI
                 ECONOMICE
       A. Cheltuieli curente 12.361 17.200 4.839 139,1
CHELTUIELI DE PERSONAL 9.063 17.200 8.137 189,8
- Cheltuieli cu salariile 7.006 12.300 5.294 175,6
- Impozitul pe salarii 1.051 2.000 949 190,3
- Contribuţii pentru asigurări
  sociale de stat 1.006 2.900 1.894 288,3
--------------------------
    *) Obiective şi teme de cercetare.
    Pentru anul 1991 propunerile de fonduri s-au cuprins în proiectul de buget
al Ministerului Învăţămîntului şi Ştiinţei.



    ANEXA 6/11

 MINISTERUL TINERETULUI SI SPORTULUI

                            BUGETUL CHELTUIELILOR
                                PE ANUL 1991

                                                                - mii lei -
-------------------------------------------------------------------------------
                                        1990 1991
                                       Program Propuneri Diferenţe %
     DENUMIRE INDICATORI în preţuri în preţuri (2-1) 1991/
                                      30.09.1990 liberalizate 1990
-------------------------------------------------------------------------------
              A 1 2 3 4
-------------------------------------------------------------------------------
   CHELTUIELI - TOTAL 517.300 1.027.040 509.740 198,5
1.Cheltuieli curente 397.300 932.040 534.740 234,6
   1.1. Cheltuieli de personal - 23.440 23.440 -
   1.2. Cheltuieli materiale 50.300 154.900 104.600 307,9
   1.3. Subvenţii şi transferuri 347.000 753.700 406.700 217,2
        din care:
        - Subvenţii pentru
          instituţiile publice 347.000 753.700 406.700 217,2
2. Cheltuieli de capital 120.000 95.000 -25.000 79,1
    I. Cheltuieli cu caracter social
 A. Alte cheltuieli cu caracter social 517.000 998.770 481.700 193,2
   din acestea:
1. Cheltuieli curente 397.000 903.700 506.700 227,6
   1.1. Cheltuieli materiale 50.000 150.000 100.000 300,0
   1.2. Subvenţii şi transferuri 347.000 753.700 406.700 217,2
      - Subvenţii pentru instituţiile
        publice 347.000 753.700 406.700 217,2
2. Cheltuieli de capital 120.000 95.000 -25.000 79,1
   II. Cheltuieli pentru puterea si
          administraţia de stat
  A. Cheltuieli pentru organele puterii
                executive
   din acestea:
   a) Ministere şi celelalte organe
      centrale - 28.340 28.340 -
1. Cheltuieli curente - 28.340 28.340 -
   1.1. Cheltuieli de personal - 23.440 23.440 -
   1.2. Cheltuieli materiale - 4.900 4.900 -
     III. Cheltuieli pentru acţiuni
               economice
      A. Cercetare ştiinţifică 300*) -**) -300 -
   din acestea:
1. Cheltuieli curente 300*) - -300 -
   1.1. Cheltuieli materiale 300 - -300 -
   a) Obiective, teme de cercetare si
      cercetări complexe 300 - -300 -
                CHELTUIELILE BUGETARE DETALIATE PE ARTICOLE
   I. Cheltuieli cu caracter social
 A. Alte cheltuieli cu caracter social
        CHELTUIELI CURENTE 397.000 903.700 506.700 227,6
CHELTUIELI MATERIALE SI SERVICII 50.000 150.000 100.000 300,0
- Reparaţii capitale 50.000 150.000 100.000 300,0
SUBVENŢII 347.000 753.700 406.700 217,2
   II. Cheltuieli pentru puterea si
          administraţia de stat
   A. Cheltuieli pentru organele
        puterii executive
   a) Ministere şi celelalte organe
      centrale
         CHELTUIELI CURENTE - 28.340 28.340 -
CHELTUIELI DE PERSONAL - 23.440 23.440 -
- Cheltuieli cu salariile - 14.760 14.760 -
- Impozitul pe salarii - 2.360 2.360 -
- Contribuţii pentru asigurări
  sociale de stat - 3.420 3.420 -
- Cheltuieli pentru constituirea
  fondului pentru plata ajutorului
  de şomaj - 480 480 -
- Deplasări, detaşări, transferări - 2.420 2.420 -
CHELTUIELI MATERIALE SI SERVICII - 4.900 4.900 -
- Cheltuieli pentru întreţinere si
  gospodărie - 3.200 3.200 -
- Reparaţii curente - 500 500 -
- Materiale şi prestări servicii - 300 300 -
- Obiecte de inventar - 200 200 -
- Cărţi şi publicaţii - 150 150 -
- Alte cheltuieli - 550 550 -
   III. Cheltuieli pentru acţiuni
            economice
      A. Cercetare ştiinţifică 300 - -300 -
        CHELTUIELI CURENTE 300 - -300 -
CHELTUIELI MATERIALE SI SERVICII 300 - -300 -
- Alte cheltuieli 300 - -300 -
-------------------
    *) Centrul de cercetare pentru probleme de tineret s-a înfiinţat la data
de 01.10.1990.
   **) Pentru anul 1991 fondurile de cercetare au fost cuprinse în bugetul
Ministerului Învăţămîntului şi Ştiinţei.


    ANEXA 6/12

 MINISTERUL MUNCII SI PROTECŢIEI SOCIALE

                            BUGETUL CHELTUIELILOR
                                PE ANUL 1991

                                                                - mii lei -
-------------------------------------------------------------------------------
                                        1990 1991
                                       Program Propuneri Diferenţe %
     DENUMIRE INDICATORI în preţuri în preţuri (2-1) 1991/
                                      30.09.1990 liberalizate 1990
-------------------------------------------------------------------------------
              A 1 2 3 4
-------------------------------------------------------------------------------
   CHELTUIELI - TOTAL 24.372.082 31.485.812 7.113.730 129,2
1. Cheltuieli curente 24.299.082 31.017.812 6.718.730 127,7
   1.1. Cheltuieli de personal 268.174 1.219.925 951.751 454,9
   1.2. Cheltuieli materiale 327.704 590.351 262.647 180,1
   1.3. Subvenţii, transferuri si
        cheltuieli diverse 23.703.204 29.207.536 5.504.332 123,2
2. Cheltuieli de capital 73.000 468.000 395.000 641,1
  I. Cheltuieli cu caracter social 24.261.200 30.916.842 6.655.642 127,4
1. Cheltuieli curente 24.188.200 30.448.842 6.260.642 125,9
   1.1. Cheltuieli de personal 205.900 695.014 489.114 337,5
   1.2. Cheltuieli materiale 306.600 546.292 239.692 178,2
   1.3. Subvenţii, transferuri si
        cheltuieli diverse 23.675.700 29.207.536 5.531.836 123,4
2. Cheltuieli de capital 73.000 468.000 395.000 641,1
        A. Învăţămînt 416.600 1.094.600 678.000 262,7
   din acestea:
1. Cheltuieli curente 358.600 1.094.600 678.000 305,2
   1.1. Cheltuieli de personal 151.300 622.100 470.800 411,2
   1.2. Cheltuieli materiale 207.300 472.500 265.200 227,9
2. Cheltuieli de capital 58.000 - -58.000 -
   a) Unităţi de învăţămînt pentru
      copii cu deficiente 358.300 1.094.100 735.800 305,4
   b) Alte instituţii şi acţiuni
      de învăţămînt*) 58.300 500 -57.800 0,9
         B. Sănătate 31.000 62.500 31.500 201,6
   din acestea:
1. Cheltuieli curente 29.000 44.500 15.500 153,4
   1.1. Cheltuieli de personal 19.000 33.100 14.100 174,2
   1.2. Cheltuieli materiale 10.000 11.400 1.400 114,0
2. Cheltuieli de capital 2.000 18.000 16.000 900,0
   a) Spitale urbane şi spitale clinici 29.000 44.500 15.500 153,4
   b) Alte instituţii şi acţiuni
      economice 2.000 18.000 16.000 900,0
    C. Asistenta socială 157.900 662.842 504.942 419,8
   din acestea:
1. Cheltuieli curente 144.900 212.842 67.942 146,9
   1.1. Cheltuieli de personal 35.600 39.814 4.214 111,8
   1.2. Cheltuieli materiale 89.300 62.392 -26.908 69,9
   1.3. Subvenţii, transferuri si
        cheltuieli diverse 20.000 110.636 90.636 553,2
2. Cheltuieli de capital 13.000 450.000 437.000 3461,5
   a) Cămine de batrini şi pensionari 12.400 31.156 18.756 251,3
   b) Cămine spitale pentru invalizi si
      bolnavi cronici 1.200 2.650 1.450 220,8
   c) Cămine pentru copii infirmi si
      cămine atelier 96.400 30.490 -65.910 31,6
   d) Alte acţiuni de asistenta socială 47.900 598.546 550.646 1249,6
      D. Alocaţii şi alte ajutoare
              pentru copii 23.100.500 27.919.500 4.819.000 120,9
   din acestea:
1. Cheltuieli curente 23.100.500 27.919.500 4.819.000 120,9
   1.1. Subvenţii, transferuri 23.100.500 27.919.500 4.819.000 120,9
   a) Alocaţia de stat pentru copii 17.860.000 18.572.000 712.000 104,0
   b) Ajutoare pentru mame cu
      mulţi copii 4.858.000 5.130.700 272.700 105,6
   c) Indemnizaţii de naştere 360.500 375.000 14.500 104,0
   d) Ajutoare pentru sotii de
      militari în termen 22.000 24.800 2.800 112,7
   e) Compensaţii pentru majorarea
      preţurilor şi tarifelor - 3.817.000 3.817.000 -
     E. Pensii şi ajutoare I.O.V.R.,
        militari şi alte persoane 555.200 1.177.400 622.200 212,1
   din acestea:
1. Cheltuieli curente 555.200 1.177.400 622.200 212,1
   1.1. Subvenţii, transferuri si
        cheltuieli diverse 555.200 1.177.400 622.200 212,1
   a) Pensii şi ajutoare I.O.V.R. 555.200 517.000 -38.200 93,1
   b) Compensaţii pentru majorarea
      preţurilor şi tarifelor - 660.400 660.400 -
     II. Cheltuieli pentru puterea si
           administraţia de stat
    A. Cheltuieli pentru organele
          puterii executive
   a) Ministere şi celelalte organe
      centrale 110.882 568.970 458.088 513,1
1. Cheltuieli curente 110.882 568.970 458.088 513,1
   1.1. Cheltuieli de personal 62.274 524.911 462.637 842,9
   1.2. Cheltuieli materiale 21.104 44.059 22.955 208,7
   1.3. Subvenţii, transferuri si
        cheltuieli diverse 27.504 - -27.504 -

                  CHELTUIELILE BUGETARE DETALIATE PE ARTICOLE
                                                                - mii lei -
-------------------------------------------------------------------------------
                                        1990 1991
                                       Program Propuneri Diferenţe %
     DENUMIRE INDICATORI în preţuri în preţuri (2-1) (2/1)
                                      30.09.1990 liberalizate
-------------------------------------------------------------------------------
              A 1 2 3 4
-------------------------------------------------------------------------------
   I. Cheltuieli cu caracter social
           A. Învăţămînt
CHELTUIELI CURENTE 358.600 1.094.600 736.000 305,2
CHELTUIELI DE PERSONAL 151.300 622.100 470.800 411,1
- Cheltuieli cu salariile 115.000 440.700 325.700 383,2
- Impozitul pe salarii 17.200 68.200 51.000 396,5
- Contribuţii pentru asigurări
  sociale de stat 17.100 102.200 85.100 597,6
- Cheltuieli pentru constituirea
  fondului pentru plata ajutorului
  de şomaj 2.000 11.000 9.000 550,0
CHELTUIELI MATERIALE SI SERVICII 207.300 472.500 265.200 227,9
- Hrana 79.700 226.700 147.000 284,4
- Cheltuieli pentru întreţinere si
  gospodărie 22.900 42.200 19.300 184,3
- Obiecte de inventar de mica valoare
  sau scurta durata şi echipament 61.600 88.300 26.700 143,3
- Reparaţii curente 33.900 43.500 9.600 128,3
- Reparaţii capitale - 54.000 54.000 -
- Alte cheltuieli 9.200 17.800 8.600 193,5
          B. Sănătate
CHELTUIELI CURENTE 29.000 44.500 15.500 153,4
CHELTUIELI DE PERSONAL 19.000 33.100 14.100 174,2
- Cheltuieli cu salariile 14.000 21.100 7.100 150,7
- Impozitul pe salarii 2.100 3.300 1.200 157,1
- Contribuţii pentru asigurări
  sociale de stat 2.100 4.900 2.800 233,3
- Cheltuieli pentru constituirea
  fondului pentru plata ajutorului
  de şomaj 300 2.500 2.200 833,3
- Deplasări, detaşări, transferări 500 1.300 800 260,0
CHELTUIELI MATERIALE SI SERVICII 10.000 11.400 1.400 114,0
- Hrana 3.100 4.600 1.500 148,4
- Medicamente şi materiale sanitare 1.900 1.500 -400 79,0
- Obiecte de inventar de mica valoare
  sau scurta durata şi echipament 600 800 200 133,3
- Drepturi cu caracter social 100 400 300 400,0
- Cheltuieli de întreţinere şi
  funcţionare 2.500 2.600 100 104,0
- Cheltuieli cu caracter funcţional 900 900 - 100,0
- Reparaţii curente 900 600 -300 66,7
     C. Cheltuieli pentru asistenta
                socială
CHELTUIELI CURENTE 144.900 212.842 67.942 146,9
CHELTUIELI DE PERSONAL 35.600 39.814 4.214 111,8
- Cheltuieli cu salariile 26.103 28.237 2.134 108,2
- Impozitul pe salarii 4.650 4.248 -402 91,4
- Contribuţia pentru asigurări
  sociale de stat 4.363 6.514 2.151 149,3
- Cheltuieli pentru constituirea
  fondului pentru plata ajutorului
  de şomaj 484 815 331 168,4
CHELTUIELI MATERIALE SI SERVICII 89.300 62.392 -26.908 69,9
- Hrana 33.000 20.304 -12.696 61,5
- Cheltuieli pentru întreţinere si
  gospodărie 7.900 4.100 -3.800 51,9
- Obiecte de inventar de mica valoare
  sau scurta durata şi echipament 20.000 10.400 -9.600 52,0
- Reparaţii curente 7.000 3.500 -3.500 50,0
- Reparaţii capitale 1.000 6.000 5.000 600,0
- Drepturi cu caracter social 15.000 14.900 -100 99,3
- Medicamente şi materiale sanitare 474 480 6 101,3
- Alte cheltuieli 4.926 2.708 -2.218 55,0
SUBVENŢII 20.000 110.636 90.636 553,2
   D. Alocaţii şi alte ajutoare
         pentru copii
      CHELTUIELI CURENTE 23.100.500 27.919.500 4.819.000 120,9
SUBVENŢII 23.100.500 27.919.500 4.819.000 120,9
   E. Pensii şi ajutoare I.O.V.R.,
       militari şi alte persoane
        CHELTUIELI CURENTE 555.200 1.177.400 622.200 212,1
SUBVENŢII 555.200 1.177.400 622.200 121,1
   II. Cheltuieli pentru puterea si
         administraţia de stat
    A. Cheltuieli pentru organele
          puterii executive
   a) Ministere şi celelalte organe
      centrale
          CHELTUIELI CURENTE 110.882 568.970 458.088 513,1
CHELTUIELI DE PERSONAL 62.274 524.911 462.637 842,9
- Cheltuieli cu salariile 43.606 355.206 311.600 814,6
- Impozitul pe salarii 6.977 56.829 49.852 814,5
- Contribuţii pentru asigurări
  sociale de stat 6.577 82.402 75.825 1.252,9
- Cheltuieli pentru constituirea
  fondului pentru plata ajutorului
  de şomaj 1.114 11.600 10.486 104,1
- Deplasări, detaşări, transferări 4.000 18.874 14.874 471,9
CHELTUIELI MATERIALE SI SERVICII 21.104 44.059 22.955 208,7
- Cheltuieli pentru întreţinere şi
  gospodărie 11.400 30.529 19.129 267,8
- Materiale şi prestări de servicii
  cu caracter funcţional 500 1.060 560 212,0
- Obiecte de inventar de mica valoare
  sau scurta durata şi echipament 1.500 2.136 636 142,4
- Reparaţii curente 2.500 5.130 2.630 205,2
- Cărţi şi publicaţii 402 402 - 100,0
- Alte cheltuieli 4.802 4.802 - 100,0
SUBVENŢII 27.504 - -27.504 -


    ANEXA 6/13

 MINISTERUL COMUNICAŢIILOR
                                BUGETUL
                             PE ANUL 1991

                                                                - mii lei -
-------------------------------------------------------------------------------
                                        1990 1991
                                       Program Propuneri Diferenţe %
     DENUMIRE INDICATORI în preţuri în preţuri (2-1) (2/1)
                                      30.09.1990 liberalizate
-------------------------------------------------------------------------------
              A 1 2 3 4
-------------------------------------------------------------------------------
   CHELTUIELI - TOTAL 40.111 45.960 5.849 114,6
1. Cheltuieli curente 19.094 14.490 -4.604 75,9
   1.1 Cheltuieli de personal 11.464 11.686 222 101,9
   1.2. Cheltuieli materiale 2.184 2.804 620 128,4
   1.3. Subvenţii şi transferuri 5.446 - -5.446 -
        din care:
        - Subvenţii pentru instituţii
          publice 5.446 - -5.446 -
2. Cheltuieli de capital 21.017 31.470 10.453 149,7
    I. Cheltuieli pentru puterea si
          administraţia de stat
    A. Cheltuieli pentru organele
          puterii executive
   a) Ministere şi celelalte organe
      centrale 22.493 13.110 -9.383 58,3
1. Cheltuieli curente 18.706 13.110 -5.596 70,0
   1.1. Cheltuieli de personal 11.156 11.006 -150 98,7
   1.2. Cheltuieli materiale 2.104 2.104 - 100,0
   1.3. Subvenţii şi transferuri 5.446 -*) -5.446 -
2. Cheltuieli de capital 3.787 - -3.787 -
     II. Cheltuieli pentru acţiuni
              economice 17.618 32.850 15.232 186,4
1. Cheltuieli curente 388 1.380 992 355,6
   1.1. Cheltuieli de personal 308 680 372 220,0
   1.2. Cheltuieli materiale 80 700 620 875,0
2. Cheltuieli de capital 17.230 31.470 14.240 182,6
        A. Comunicaţii - 700 700 -
   din acestea:
1. Cheltuieli curente - 700 700 -
   1.1. Cheltuieli materiale - 700 700 -
a) Alte cheltuieli în domeniul
   comunicaţiilor - 700 700 -
      B. Alte acţiuni economice 17.618 32.150 14.532 182,5
   din acestea:
1. Cheltuieli curente 388 680 292 175,3
   1.1. Cheltuieli de personal 308 680 372 220,8
   1.2. Cheltuieli materiale 80 - -80 -
2. Cheltuieli de capital 17.230 31.470 14.240 182,6
a) Stocuri constituite ca rezerva
   de stat 17.230 31.470 14.240 182,6
b) Alte cheltuieli pentru rezerva
   de stat 80 30 -50 37,5
c) Alte cheltuieli pentru acţiuni
   economice 308 650 342 211,0
---------------------
    *) Creditele aferente cotizaţiilor şi contribuţiilor la organismele
internaţionale se vor deschide pe măsura aprobării lor.

                  CHELTUIELILE BUGETARE DETALIATE PE ARTICOLE
                                                                - mii lei -
-------------------------------------------------------------------------------
                                        1990 1991
                                       Program Propuneri Diferenţe %
     DENUMIRE INDICATORI în preţuri în preţuri (2-1) (2/1)
                                      30.09.1990 liberalizate
-------------------------------------------------------------------------------
              A 1 2 3 4
-------------------------------------------------------------------------------
  I. Cheltuieli pentru puterea si
         administraţia de stat
   A. Cheltuieli pentru organele
        puterii executive
a) Ministere şi celelalte organe
   centrale
1. Cheltuieli curente 18.706 13.110 -5.596 70,0
CHELTUIELI DE PERSONAL 11.156 11.006 -150 98,7
- Cheltuieli cu salariile 7.934 6.825 -1.109 86,0
- Impozitul pe salarii 1.269 1.093 -176 86,1
- Contribuţii pentru asigurări
  sociale de stat 1.197 1.584 387 132,3
- Cheltuieli pentru constituirea
  fondului pentru plata ajutorului
  de şomaj 206 212 6 102,9
- Deplasări, detaşări, transferări 550 1.292 742 234,9
CHELTUIELI MATERIALE SI SERVICII 2.104 2.104 - 100,0
- Cheltuieli pentru întreţinere si
  gospodărie 1.900 1.900 - 100,0
- Obiecte de inventar de mica valoare
  sau scurta durata şi echipament 40 40 - 100,0
- Cărţi şi publicaţii 56 56 - 100,0
- Alte cheltuieli 108 108 - 100,0
SUBVENŢII 5.446 - -5.446 -
II. Cheltuieli pentru acţiuni economice 388 1.380 992 355,6
        A. Comunicaţii
CHELTUIELI CURENTE - 700 700 -
CHELTUIELI MATERIALE SI SERVICII - 700 700 -
- Alte cheltuieli - 700 700 -
    B. Alte acţiuni economice
CHELTUIELI CURENTE 388 680 292 175,3
CHELTUIELI DE PERSONAL 308 680 372 220,7
- Deplasări, detaşări, transferări 308 680 372 220,7
CHELTUIELI MATERIALE SI SERVICII 80 - -80 -
- Alte cheltuieli 80 - -80 -
--------------------------------------------------------------------------------


    ANEXA 6/14

 MINISTERUL APĂRĂRII NAŢIONALE
                                BUGETUL
                             PE ANUL 1991

                                                                - mii lei -
-------------------------------------------------------------------------------
                                        1990 1991
                                       Program Propuneri Diferenţe %
     DENUMIRE INDICATORI în preţuri în preţuri (2-1) (2/1)
                                     30.09.1990 liberalizate
-------------------------------------------------------------------------------
              A 1 2 3 4
-------------------------------------------------------------------------------
   CHELTUIELI - TOTAL 31.141.000 36.749.100 5.608.100 118,0
1. Cheltuieli curente 14.699.000 22.467.100 7.768.100 152,8
   1.1. Cheltuieli de personal 7.132.911 11.891.800 4.758.889 166,7
   1.2. Cheltuieli materiale 6.291.889 8.763.300 2.471.411 139,3
   1.3. Subvenţii şi transferuri 1.274.200 1.812.000 537.800 142,2
        din care:
        - Subvenţii pentru instituţii
          publice 29.200 45.300 16.100 155,1
        - Transferuri 1.245.000 1.766.700 521.700 141,9
1. Cheltuieli de capital 16.442.000 14.282.000 -2.160.000 86,9
    I. Cheltuieli cu caracter social 1.926.400 2.852.700 926.300 148,1
1. Cheltuieli curente 1.908.400 2.800.700 892.300 146,8
   1.1. Cheltuieli de personal 310.765 537.700 226.935 173,0
   1.2. Cheltuieli materiale 323.435 451.000 127.565 139,4
   1.3. Subvenţii şi transferuri 1.274.200 1.812.000 537.800 142,2
2. Cheltuieli de capital 18.000 52.000 34.000 288,9
        A. Învăţămînt 187.100 212.000 24.900 113,3
   din acestea:
1. Cheltuieli curente 181.600 211.000 29.400 116,2
   1.1. Cheltuieli de personal 78.978 96.000 17.022 121,6
   1.2. Cheltuieli materiale 102.622 115.000 12.378 112,1
2. Cheltuieli de capital 5.500 1.000 -4.500 18,2
   a) Învăţămînt preşcolar 4.400 5.000 600 113,6
   b) Învăţămînt liceal 182.700 207.000 24.300 113,3
         B. Sănătate 460.200 822.700 362.500 178,8
   din acestea:
1. Cheltuieli curente 452.600 777.700 325.100 171,8
   1.1. Cheltuieli de personal 231.787 441.700 209.913 190,6
   1.2. Cheltuieli materiale 220.813 336.000 115.187 152,2
2. Cheltuieli de capital 7.600 45.000 37.400 592,1
   a) Spitale 459.000 820.500 361.500 178,8
   b) Creşs 1.200 2.200 1.000 183,3
         C. Cultura şi arta 2.200 10.100 7.900 459,1
   din acestea:
1. Cheltuieli curente 2.200 9.100 6.900 413,6
   1.1. Subvenţii şi transferuri 2.200 9.100 6.900 413,6
2. Cheltuieli de capital - 1.000 1.000 -
   a) Teatre şi instituţii muzicale 2.200 10.100 7.900 459,1
     D. Pensii şi ajutoare I.O.V.R.,
        militari şi alte persoane 1.245.000 1.766.700 521.700 141,9
   din acestea:
1. Cheltuieli curente 1.245.000 1.766.700 521.700 141,9
   1.1. Subvenţii şi transferuri 1.245.000 1.766.700 521.700 141,9
   a) Pensii militare 1.245.000 1.766.700 521.700 141,9
     E. Alte cheltuieli cu caracter
                social 31.900 41.200 9.300 129,2
   din acestea:
1. Cheltuieli curente 27.000 36.200 9.200 134,1
   1.1. Subvenţii şi transferuri 27.000 36.200 9.200 134,1
2. Cheltuieli de capital 4.900 5.000 100 102,0
   - Activitatea sportiva şi de
     tineret 27.000 36.200 9.200 134,1
  II. Cheltuieli pentru apărarea
            naţionala 28.341.800 32.750.000 4.408.200 115,6
1. Cheltuieli curente 11.937.700 18.520.000 6.582.300 155,1
   1.1. Cheltuieli de personal 6.531.166 10.802.500 4.271.334 165,4
   1.2. Cheltuieli materiale 5.406.534 7.717.500 2.310.966 142,7
2. Cheltuieli de capital 16.404.100 14.230.000 -2.174.100 86,7
     III. Cheltuieli pentru acţiuni
                 economice
   CERCETARE ŞTIINŢIFICĂ 130.000 450.000 320.000 346,1
   din acestea:
1. Cheltuieli curente 130.000 450.000 320.000 346,1
   1.1. Cheltuieli materiale 130.000 450.000 320.000 346,1
   a) Obiective, teme de cercetare
      şi cercetări complexe 130.000 450.000 320.000 346,1
  IV. Cheltuieli pentru alte acţiuni 742.800 696.400 -46.400 93,6
   din acestea:
1. Cheltuieli curente 722.900 696.400 -26.500 96,3
   1.1. Cheltuieli de personal 290.980 551.600 260.620 189,6
   1.2. Cheltuieli materiale 431.920 144.800 -287.120 33,5
2. Cheltuieli de capital 19.900 - -19.900 -


    ANEXA 6/15

 MINISTERUL AFACERILOR EXTERNE
                                BUGETUL
                             PE ANUL 1991

                                                                - mii lei -
-------------------------------------------------------------------------------
                                        1990 1991
                                       Program Propuneri Diferenţe %
     DENUMIRE INDICATORI în preţuri în preţuri (2-1) (2/1)
                                     30.09.1990 liberalizate
-------------------------------------------------------------------------------
              A 1 2 3 4
-------------------------------------------------------------------------------
   CHELTUIELI - TOTAL 645.041 863.954 218.913 133,9
1. Cheltuieli curente 623.541 851.354 227.813 136,5
   1.1. Cheltuieli de personal 251.756 531.060 279.304 210,9
   1.2. Cheltuieli materiale 195.935 274.200 78.265 139,9
   1.3. Subvenţii şi transferuri 175.850 46.094 -129.756 26,2
        din care:
        - Subvenţii pentru instituţii
          publice 175.850 46.094 -129.756 26,2
2. Cheltuieli de capital 21.500 12.600 -8.900 58,6
   TOTAL
   din care:
   I. Cheltuieli cu caracter social 26.750 38.194 11.444 142,8
1. Cheltuieli curente 26.750 38.194 11.444 142,8
   1.1. Cheltuieli de personal 700 1.400 700 200,0
   1.2. Cheltuieli materiale 200 200 - 100,0
   1.3. Subvenţii şi transferuri 25.850 36.594 10.744 141,6
        din care:
        - Subvenţii pentru instituţii
          publice 25.850 36.594 10.744 141,6
          A. Învăţămînt 900 1.600 700 177,8
   din acestea:
1. Cheltuieli curente 900 1.600 700 177,8
   1.1. Cheltuieli de personal 700 1.400 700 200,0
   1.2. Cheltuieli materiale 200 200 - -
   a) Învăţămînt liceal 900 1.600 700 177,8
        B. Cultura şi arta 25.850 36.594 10.744 141,6
   din acestea:
1. Cheltuieli curente 25.850 36.594 10.744 141,6
   1.1. Cheltuieli de personal - - - -
   1.2. Cheltuieli materiale - - - -
   1.3. Subvenţii şi transferuri 25.850 36.594 10.744 141,6
        din care:
        - Subvenţii pentru instituţii
          publice 25.850 36.594 10.744 141,6
   a) Alte instituţii şi acţiuni de
      cultura şi arta 25.850 36.594 10.744 141,6
    II. Cheltuieli pentru puterea si
           administraţia de stat
CHELTUIELI PENTRU ORGANELE PUTERII
EXECUTIVE 598.291 805.860 207.569 134,7
Ministere şi celelalte organe centrale 598.291 805.860 207.569 134,7
1. Cheltuieli curente 576.791 793.260 216.469 137,5
   1.1. Cheltuieli de personal 251.056 529.960 278.904 211,1
   1.2. Cheltuieli materiale 175.735 253.800 78.065 144,4
   1.3. Subvenţii şi transferuri 150.000 9.500 -140.500 6,3
        din care:
        - Subvenţii pentru instituţii
          publice 150.000 9.500 -140.500 6,3
2. Cheltuieli de capital 21.500 12.600 -8.900 58,6
    III. Cheltuieli pentru acţiuni
              economice
       ALTE ACŢIUNI ECONOMICE 20.000 20.000 - -
   din acestea:
1. Cheltuieli curente 20.000 20.000 - -
   1.1. Cheltuieli de personal - - - -
   1.2. Cheltuieli materiale 20.000 20.000 - -
a) Alte cheltuieli pentru acţiuni
   economice 20.000 20.000 - -
--------------------------------------------------------------------------------

                  CHELTUIELILE BUGETARE DETALIATE PE ARTICOLE
                                                                - mii lei -
-------------------------------------------------------------------------------
                                        1990 1991
                                       Program Propuneri Diferenţe %
     DENUMIRE INDICATORI în preţuri în preţuri (2-1) (2/1)
                                     30.09.1990 liberalizate
-------------------------------------------------------------------------------
              A 1 2 3 4
-------------------------------------------------------------------------------
    CHELTUIELI PENTRU PUTEREA SI
       ADMINISTRAŢIA DE STAT
        A. Cheltuieli curente 576.791 793.260 216.469 137,5
CHELTUIELI DE PERSONAL 251.056 529.960 278.904 211,1
- Cheltuieli cu salariile 135.665 222.657 86.992 164,1
- Impozitul pe salarii 7.121 15.387 8.266 216,1
- Contribuţii pentru asigurări
  sociale de stat 6.705 31.246 23.479 450,2
- Cheltuieli pentru constituirea
  fondului pentru plata ajutorului
  de şomaj 1.115 2.320 1.205 208,1
- Deplasări, detaşări, transferări 100.450 258.350 157.900 257,2
CHELTUIELI MATERIALE SI SERVICII 175.735 253.800 78.065 144,4
- Cheltuieli pentru întreţinere şi
  gospodărie 123.625 201.550 77.925 163,0
- Reparaţii curente 5.200 5.200 - -
- Materiale şi prestări servicii 4.500 - -4.500 -
- Obiecte de inventar de mica valoare
  sau scurta durata 510 510 - 100,0
- Cărţi şi publicaţii 900 900 - 100,0
- Alte cheltuieli 41.000 45.640 4.640 111,3
SUBVENŢII 150.000 9.500 -140.500 6,3
CHELTUIELI PENTRU ACŢIUNI ECONOMICE
        A. Cheltuieli curente 20.000 20.000 - 100,0
CHELTUIELI MATERIALE SI SERVICII 20.000 20.000 - 100,0
- Cheltuieli pentru întreţinere si
  gospodărie 20.000 20.000 - 100,0
CHELTUIELI PENTRU ÎNVĂŢĂMÎNT DE LA BUGET
         A. Cheltuieli curente 900 1.600 700 177,8
CHELTUIELI DE PERSONAL 700 1.400 700 200,0
- Cheltuieli cu salariile 540 900 360 166,7
- Impozitul pe salarii 80 100 20 125,0
- Contribuţii pentru asigurări sociale
  de stat 78 400 322 512,8
- Cheltuieli pentru constituirea
  fondului pentru plata ajutorului
  de şomaj 2 - -2 -
CHELTUIELI MATERIALE SI SERVICII 200 200 - -
- Cheltuieli pentru întreţinere si
  gospodărie 200 200 - -
CHELTUIELI PENTRU CULTURA SI ARTA
SUBVENŢII 25.850 36.594 10.744 141,6
--------------------------------------------------------------------------------


    ANEXA 6/16

 MINISTERUL DE INTERNE

                                BUGETUL
                             PE ANUL 1991

                                                                - mii lei -
-------------------------------------------------------------------------------
                                        1990 1991
                                       Program Propuneri Diferenţe %
     DENUMIRE INDICATORI în preţuri în preţuri (2-1) (2/1)
                                     30.09.1990 liberalizate
-------------------------------------------------------------------------------
              A 1 2 3 4
-------------------------------------------------------------------------------
   CHELTUIELI - TOTAL 6.233.032 9.061.800 2.828.768 145,4
1. Cheltuieli curente 5.789.434 8.510.800 2.721.366 147,0
   1.1. Cheltuieli de personal 2.797.253 4.155.957 1.358.704 148,6
   1.2. Cheltuieli materiale 1.796.681 2.673.343 876.662 148,8
   1.3. Subvenţii şi transferuri 1.195.500 1.681.500 486.000 140,7
   din care:
   - Subvenţii pentru instituţii
     publice 28.900 41.300 12.400 142,9
   - Transferuri 1.166.600 1.640.200 473.600 140,6
2. Cheltuieli de capital 443.598 551.000 107.402 124,2
  I. Cheltuieli cu caracter social 1.272.100 1.788.500 516.400 140,6
1. Cheltuieli curente 1.272.100 1.783.500 511.400 140,2
   1.1. Cheltuieli de personal 32.267 45.257 12.990 140,3
   1.2. Cheltuieli materiale 58.133 62.143 4.010 106,9
   1.3. Subvenţii şi transferuri 1.181.700 1.676.100 494.400 141,8
   din care:
      - Subvenţii pentru instituţii
        publice 28.900 41.300 12.400 142,9
      - Transferuri 1.152.800 1.634.800 482.000 141,8
2. Cheltuieli de capital - 5.000 5.000 -
        A. Sănătate 90.400 112.400 22.000 124,3
   din acestea:
1. Cheltuieli curente 90.400 107.400 17.000 118,8
   1.1. Cheltuieli de personal 32.267 45.257 12.990 140,3
   1.2. Cheltuieli materiale 58.133 62.143 4.010 106,9
2. Cheltuieli de capital - 5.000 5.000 -
   a) Alte instituţii şi acţiuni
      economice 90.400 112.400 22.000 124,3
      B. Cultura şi arta 2.900 5.900 3.000 203,4
   din acestea:
1. Cheltuieli curente 2.900 5.900 3.000 203,4
   1.1. Subvenţii şi transferuri 2.900 5.900 3.000 203,4
        din care:
        - Subvenţii la instituţii
          publice 2.900 5.900 3.000 203,4
   a) Alte instituţii şi acţiuni de
      cultura şi arta 2.900 5.900 3.000 203,4
    C. Pensii şi ajutoare I.O.V.R.,
        militari şi alte persoane 1.152.800 1.634.800 482.000 141,8
   din acestea:
1. Cheltuieli curente 1.152.800 1.634.800 482.000 141,8
   1.1. Subvenţii şi transferuri 1.152.800 1.634.800 482.000 141,8
        din care:
        - Transferuri 1.152.800 1.634.800 482.000 141,8
a) Pensii militare 1.152.800 1.225.000 72.200 106,3
b) Compensaţii pentru majorarea
   preţurilor şi tarifelor - 409.800 409.800 -
    D. Alte cheltuieli cu caracter
                social 26.000 35.400 9.400 136,2
   din acestea:
1. Cheltuieli curente 26.000 35.400 9.400 136,2
   1.1. Subvenţii şi transferuri 26.000 35.400 9.400 136,2
        din care:
        - Subvenţii pentru instituţii
          publice 26.000 35.400 9.400 136,2
    II. Cheltuieli pentru ordinea
                publica 4.946.832 7.267.300 2.320.468 146,3
1. Cheltuieli curente 4.503.234 6.721.300 2.218.066 149,3
   1.1. Cheltuieli de personal 2.764.986 4.110.700 1.345.714 148,7
   1.2. Cheltuieli materiale 1.738.248 2.610.600 872.352 150,2
2. Cheltuieli de capital 443.598 546.000 102.402 123,1
 III. Cheltuieli pentru alte acţiuni 14.100 6.000 -8.100 42,6
1. Cheltuieli curente 14.100 6.000 -8.100 42,6
   1.1. Cheltuieli materiale 300 600 300 200,0
   1.2. Subvenţii şi transferuri 13.800 5.400 -8.400 39,1
        din care:
        - Transferuri 13.800 5.400 -8.400 39,1
-------------------------------------------------------------------------------


    ANEXA 6/17

 MINISTERUL JUSTIŢIEI
                        BUGETUL CHELTUIELILOR
                             PE ANUL 1991

                                                                - mii lei -
-------------------------------------------------------------------------------
                                        1990 1991
                                       Program Propuneri Diferenţe %
     DENUMIRE INDICATORI în preţuri în preţuri (2-1) (2/1)
                                      30.09.1990 liberalizate
-------------------------------------------------------------------------------
              A 1 2 3 4
-------------------------------------------------------------------------------
   CHELTUIELI - TOTAL 412.068 693.760 281.692 168,4
1. Cheltuieli curente 389.118 672.760 283.642 172,9
   1.1. Cheltuieli de personal 305.068 547.678 242.610 179,5
   1.2. Cheltuieli materiale 84.050 125.082 41.032 148,8
2. Cheltuieli de capital 22.950 21.000 -1.950 91,5
   I. Cheltuieli pentru puterea si
          administraţia de stat 412.068 693.760 281.692 168,4
1. Cheltuieli curente 389.118 672.760 283.642 172,9
   1.1. Cheltuieli de personal 305.068 547.678 242.610 179,5
   1.2. Cheltuieli materiale 84.050 125.082 41.032 148,8
2. Cheltuieli de capital 22.950 21.000 -1.950 91,5
    A. Cheltuieli pentru funcţionarea
          organelor judecătoreşti 391.218 622.300 231.082 159,1
   din acestea:
1. Cheltuieli curente 370.788 622.300 251.512 167,8
   1.1. Cheltuieli de personal 287.658 499.048 211.390 173,5
   1.2. Cheltuieli materiale 83.130 123.252 40.122 148,3
2. Cheltuieli de capital 20.430 - -20.430 -
   a) Organele puterii judecătoreşti
      (tribunale, judecătorii,
      notariate) 391.218 622.300 231.082 159,1
1. Cheltuieli curente 370.788 622.300 251.512 167,8
   1.1. Cheltuieli de personal 287.658 499.048 211.390 173,5
   1.2. Cheltuieli materiale 83.130 123.252 40.122 148,3
2. Cheltuieli de capital 20.430 - -20.430 -
    B. Cheltuieli pentru organele
           puterii executive 20.850 71.460 50.610 342,7
   din acestea:
1. Cheltuieli curente 18.330 50.460 32.130 275,3
   1.1. Cheltuieli de personal 17.410 48.630 31.220 279,3
   1.2. Cheltuieli materiale 920 1.830 910 199,0
2. Cheltuieli de capital 2.520 21.000 18.480 833,3
   a) Ministere şi celelalte organe
      centrale 20.850 71.460 50.610 342,7
1. Cheltuieli curente 18.330 50.460 32.130 275,3
   1.1. Cheltuieli de personal 17.410 48.630 31.220 279,3
   1.2. Cheltuieli materiale 920 1.830 910 199,0
2. Cheltuieli de capital 2.520 21.000 18.480 833,3
-------------------------------------------------------------------------------

                   CHELTUIELILE BUGETARE DETALIATE PE ARTICOLE
                                                                - mii lei -
-------------------------------------------------------------------------------
                                        1990 1991
                                       Program Propuneri Diferenţe %
     DENUMIRE INDICATORI în preţuri în preţuri (2-1) (2/1)
                                      30.09.1990 liberalizate
-------------------------------------------------------------------------------
              A 1 2 3 4
-------------------------------------------------------------------------------
  A. Cheltuieli pentru funcţionarea
        organelor judecătoreşti
CHELTUIELI CURENTE 370.788 622.300 251.512 167,8
CHELTUIELI DE PERSONAL 287.658 499.048 211.390 173,5
- Cheltuieli cu salariile 215.274 351.361 136.087 163,2
- Impozitul pe salarii 34.444 55.560 21.116 161,3
- Contribuţii pentru asigurări
  sociale de stat 32.363 80.550 48.187 248,9
- Cheltuieli pentru constituirea
  fondului pentru plata ajutorului
  de şomaj 5.277 10.807 5.530 204,8
- Deplasări, detaşări, transferări 300 770 470 256,7
CHELTUIELI MATERIALE SI SERVICII 83.130 123.252 40.122 148,3
- Cheltuieli pentru întreţinere si
  gospodărie 14.330 12.620 -1.710 88,1
- Reparaţii curente 9.950 9.582 -368 96,3
- Reparaţii capitale 17.150 60.000 42.850 349,9
- Alte cheltuieli 41.025 40.450 -575 98,6
- Obiecte de inventar de mica valoare
  sau scurta durata şi echipament 450 450 - 100,0
- Cărţi şi publicaţii 225 150 -75 66,7
    B. Cheltuieli pentru organele
          puterii executive
CHELTUIELI CURENTE 18.330 50.460 32.130 275,3
CHELTUIELI DE PERSONAL 17.410 48.630 31.220 279,3
- Cheltuieli cu salariile 11.900 32.970 21.070 277,1
- Impozitul pe salarii 1.904 5.221 3.317 274,2
- Contribuţii pentru asigurări
  sociale de stat 1.895 7.571 5.676 399,5
- Cheltuieli pentru constituirea
  fondului pentru plata ajutorului
  de şomaj 511 668 157 130,7
- Deplasări, detaşări, transferări 1.200 2.200 1.000 183,3
CHELTUIELI MATERIALE SI SERVICII 920 1.830 910 198,9
- Cheltuieli pentru întreţinere si
  gospodărie 670 1.380 710 206,0
- Reparaţii curente 50 100 50 200,0
- Alte cheltuieli 75 150 75 200,0
- Obiecte de inventar de mica valoare
  sau scurta durata şi echipament 50 50 - 100,0
- Cărţi şi publicaţii 75 150 75 200,0
-------------------------------------------------------------------------------


    ANEXA 6/18

 MINISTERUL FINANŢELOR
                                BUGETUL
                             PE ANUL 1991

                                                                - mii lei -
-------------------------------------------------------------------------------
                                        1990 1991
                                       Program Propuneri Diferenţe %
     DENUMIRE INDICATORI în preţuri în preţuri (2-1) (2/1)
                                     30.09.1990 liberalizate
-------------------------------------------------------------------------------
              A 1 2 3 4
-------------------------------------------------------------------------------
   CHELTUIELI - TOTAL 20.272.826 93.893.226 73.620.400 463.2
1. Cheltuieli curente 20.242.251 93.647.426 73.405.175 462,6
   1.1. Cheltuieli de personal 435.011 2.055.641 1.620.630 472,6
   1.2. Cheltuieli materiale 48.069 101.585*) 53.516 211,3
   1.3. Subvenţii şi transferuri 19.759.171 91.490.200 71.731.029 463,0
        din care:
        - Transferuri 19.759.717 91.490.200 71.731.029 463,0
2. Cheltuieli de capital 30.575 245.800 215.225 803,9
    I. Cheltuieli pentru puterea si
           administraţia de stat
    A. Cheltuieli pentru organele
           puterii executive
   a) Ministere şi celelalte organe
      centrale 702.795 2.525.460 1.822.665 359,3
1. Cheltuieli curente 672.220 2.279.660 1.607.440 339,1
   1.1. Cheltuieli de personal 335.500 1.749.255 1.413.755 521,4
   1.2. Cheltuieli materiale 27.949*) 75.405*) 47.456 269,8
   1.3. Subvenţii şi transferuri 308.771**) 45.000**) 146.229 147,4
2. Cheltuieli de capital 30.575 245.800 215.225 803,9
     II. Cheltuieli pentru acţiuni
              economice
    A. Alte acţiuni economice 100.181 309.258 209.077 308,7
   din acestea:
1. Cheltuieli curente 100.181 309.258 209.077 308,7
   1.1. Cheltuieli de personal 87.451 291.038 203.587 332,8
   1.2. Cheltuieli materiale 12.730 18.220 5.490 143,1
   a) Unităţi vamale 100.181 309.258 209.077 308,7
   III. Cheltuieli pentru alte acţiuni
1. Cheltuieli curente 19.450 23.308 3.858 119,8
   1.1. Cheltuieli de personal 12.060 15.348 3.288 127,3
   1.2. Cheltuieli materiale 7.390 7.960 570 107,7
   a) Centre şi oficii de calcul 19.450 23.308 3.858 119,8
    IV. Transferuri din bugetul
       administraţiei centrale de
               stat 19.450.400 23.913.500 4.463.100 122,9
1. Transferuri din bugetul adminis-
   tratiei centrale de stat la
   bugetele locale 14.843.600 23.913.500 9.069.900 161,1
2. Transferuri din bugetul adminis-
   tratiei centrale de stat la
   bugetul asigurărilor sociale 4.606.800 - -4.606.800 -
    V. Suma ce se va repartiza pe
     acţiuni în funcţie de evoluţia
              preţurilor - 67.121.700 67.121.700 -
           VI. Rezerva
1. Fondul de rezerva la dispoziţia
   Guvernului 1.139.600 2.800.000 1.660.400 245,7
-------------------------------------------------------------------------------
     *) Include rezerva pentru acţiuni de protocol.
    **) Include echivalentul în lei al rezervei în valuta pentru plata
cotizatiei şi contribuţiilor României la organismele internaţionale.

                CHELTUIELILE BUGETARE DETALIATE PE ARTICOLE
                                                               - mii lei -
-------------------------------------------------------------------------------
                                        1990 1991
                                       Program Propuneri Diferenţe %
     DENUMIRE INDICATORI în preţuri în preţuri (2-1) (2/1)
                                     30.09.1990 liberalizate
-------------------------------------------------------------------------------
              A 1 2 3 4
-------------------------------------------------------------------------------
   CHELTUIELI PENTRU PUTEREA SI
      ADMINISTRAŢIA DE STAT
     A. Cheltuieli curente 672.220 2.279.660 1.607.440 339,1
CHELTUIELI DE PERSONAL 335.500 1.749.255 1.413.755 521,4
- Cheltuieli cu salariile 239.846 1.127.990 888.144 470,3
- Impozitul pe salarii 38.375 180.497 142.122 470,4
- Contribuţii pentru asigurări
  sociale de stat 36.169 261.765 225.596 723,7
- Cheltuieli pentru constituirea
  fondului pentru plata ajutorului
  de şomaj 6.110 36.003 29.893 589,2
- Deplasări, detaşări, transferări 15.000 143.000 128.000 953,3
CHELTUIELI MATERIALE SI SERVICII 27.949 75.405 47.456 269,8
- Cheltuieli pentru întreţinere si
  gospodărie 10.000 51.600 41.600 516,0
- Obiecte de inventar de mica valoare
  sau scurta durata şi echipament 200 1.055 855 527,5
- Reparaţii curente 700 3.000 2.300 428,6
- Reparaţii capitale - 7.900 7.900 -
- Cărţi şi publicaţii 200 800 600 400,0
- Rest cheltuieli 16.849*) 11.050*) -5.799 65,5
SUBVENŢII SI TRANSFERURI 308.771**) 455.000**) 146.229 147,4
- Transferuri 308.771**) 455.000**) 146.229 147,4
CHELTUIELI PENTRU ACŢIUNI ECONOMICE
       A. Cheltuieli curente 100.181 309.258 209.077 308,7
CHELTUIELI DE PERSONAL 87.451 291.038 203.587 332,8
- Cheltuieli cu salariile 64.019 204.343 140.324 319,2
- Impozitul pe salarii 9.379 28.911 19.532 308,3
- Contribuţii pentru asigurări sociale
  de stat 9.103 43.872 34.769 482,0
- Cheltuieli pentru constituirea
  fondului pentru plata ajutorului
  de şomaj 1.600 4.932 3.332 308,3
- Deplasări, detaşări, transferări 3.350 8.980 5.630 268,1
CHELTUIELI MATERIALE SI SERVICII 12.730 18.220 5.490 143,1
- Cheltuieli pentru întreţinere si
  gospodărie 7.230 8.500 1.270 117,6
- Reparaţii curente 200 350 150 175,0
- Reparaţii capitale 50 - -50 -
- Obiecte de inventar de mica valoare
  sau scurta durata şi echipament 5.000 9.000 4.000 180,0
- Cărţi şi publicaţii 50 70 20 140,0
- Alte cheltuieli 200 300 100 150,0
CHELTUIELI PENTRU ALTE ACŢIUNI
    A. Cheltuieli curente 19.450 23.308 3.858 119,8
CHELTUIELI DE PERSONAL 12.060 15.348 3.288 127,3
- Cheltuieli cu salariile 8.956 10.700 1.744 119,5
- Impozitul pe salarii 1.271 1.712 441 134,7
- Contribuţii pentru asigurări sociale
  de stat 1.421 2.483 1.062 174,7
- Cheltuieli pentru constituirea
  fondului pentru plata ajutorului
  de şomaj 239 263 24 110,0
- Deplasări, detaşări, transferări 173 190 17 109,8
CHELTUIELI MATERIALE SI SERVICII 7.390 7.960 570 107,7
- Cheltuieli pentru întreţinere si
  gospodărie 3.900 4.200 300 107,7
- Reparaţii curente 350 380 30 108,6
- Materiale şi prestări de servicii cu
  caracter de funcţionare 2.660 2.900 240 109,0
- Obiecte de inventar de mica valoare
  sau scurta durata şi echipament 190 190 - 100,0
- Cărţi şi publicaţii 50 50 - 100,0
- Alte cheltuieli 240 240 - 100,0
-------------------------------------------------------------------------------
     *) Include rezerva pentru acţiuni de protocol.
    **) Include echivalentul în lei al rezervei în valuta pentru plata
cotizaţiilor şi contribuţiilor României la organismele internaţionale.


    ANEXA 6/26

 PREŞEDINŢIA ROMÂNIEI
                                BUGETUL
                             PE ANUL 1991

                                                                - mii lei -
-------------------------------------------------------------------------------
                                        1990 1991
                                       Program Propuneri Diferenţe %
     DENUMIRE INDICATORI în preţuri în preţuri (2-1) (2/1)
                                     30.09.1990 liberalizate
-------------------------------------------------------------------------------
              A 1 2 3 4
-------------------------------------------------------------------------------
   CHELTUIELI - TOTAL 49.000 126.730 77.730 258,6
1. Cheltuieli curente 32.500 83.730 51.230 257,6
   1.1. Cheltuieli de personal 8.650 27.570 18.920 318,7
   1.2. Cheltuieli materiale 23.850 56.160 32.310 235,5
2. Cheltuieli de capital 16.500 43.000 26.500 260,6
    I. Cheltuieli pentru puterea si
         administraţia de stat
 A. Cheltuieli pentru Preşedinţia tarii 49.000 126.730 77.730 258,6
   din acestea:
1. Cheltuieli curente 32.500 83.730 51.230 257,6
   1.1. Cheltuieli de personal 8.650 27.570 18.920 318,7
   1.2. Cheltuieli materiale 23.850 56.160 32.310 235,5
2. Cheltuieli de capital 16.500 43.000 26.500 260,6
-------------------------------------------------------------------------------
                   CHELTUIELILE BUGETARE DETALIATE PE ARTICOLE
                                                                - mii lei -
-------------------------------------------------------------------------------
                                        1990 1991
                                       Program Propuneri Diferenţe %
     DENUMIRE INDICATORI în preţuri în preţuri (2-1) (2/1)
                                     30.09.1990 liberalizate
-------------------------------------------------------------------------------
              A 1 2 3 4
-------------------------------------------------------------------------------
    A. Cheltuieli curente 32.500 83.730 51.230 257,6
CHELTUIELI DE PERSONAL 8.650 27.570 18.920 318,7
- Cheltuieli cu salariile 6.400 18.890 12.490 295,1
- Impozitul pe salarii 1.024 2.890 1.866 282,2
- Contribuţii pentru asigurări
  sociale de stat 966 4.300 3.334 445,1
- Cheltuieli pentru constituirea
  fondului pentru plata ajutorului
  de şomaj 160 610 450 381,2
- Deplasări, detaşări, transferări 100 880 780 880,0
CHELTUIELI MATERIALE SI SERVICII 23.850 56.160 32.310 235,5
- Cheltuieli pentru întreţinere si
  gospodărie 300 650 350 216,6
- Materiale şi prestări de servicii 5.600 14.500 8.900 258,9
- Obiecte de inventar de mica valoare
  sau scurta durata şi echipament 50 200 150 400,0
- Cărţi şi publicaţii 200 400 200 200,0
- Alte cheltuieli 17.700 40.410 22.710 228,3
-------------------------------------------------------------------------------


    ANEXA 6/27

 SENAT
                                BUGETUL
                             PE ANUL 1991

                                                                - mii lei -
-------------------------------------------------------------------------------
                                        1990 1991
                                       Program Propuneri Diferenţe %
     DENUMIRE INDICATORI în preţuri în preţuri (2-1) (2/1)
                                     30.09.1990 liberalizate
-------------------------------------------------------------------------------
              A 1 2 3 4
-------------------------------------------------------------------------------
   CHELTUIELI - TOTAL 106.900 173.850 66.950 162,6
1. Cheltuieli curente 94.900 154.880 59.980 163,2
   1.1. Cheltuieli de personal 60.260 102.780 42.520 170,5
   1.2. Cheltuieli materiale 34.640 52.100 17.460 150,4
2. Cheltuieli de capital 12.000 18.970 6.970 158,1
    I. Cheltuieli pentru puterea si
          administraţia de stat
  CHELTUIELI PENTRU ORGANELE PUTERII
            LEGISLATIVE
   Senat 106.900 173.850 66.950 162,6
1. Cheltuieli curente 94.900 154.880 59.980 163,2
   1.1. Cheltuieli de personal 60.260 102.780 42.520 170,5
   1.2. Cheltuieli materiale 34.640 52.100 17.460 150,4
2. Cheltuieli de capital 12.000 18.970 6.970 158,1
-------------------------------------------------------------------------------

                   CHELTUIELILE BUGETARE DETALIATE PE ARTICOLE
                                                                - mii lei -
-------------------------------------------------------------------------------
                                        1990 1991
                                       Program Propuneri Diferenţe %
     DENUMIRE INDICATORI în preţuri în preţuri (2-1) (2/1)
                                     30.09.1990 liberalizate
-------------------------------------------------------------------------------
              A 1 2 3 4
-------------------------------------------------------------------------------
      A. Cheltuieli curente 94.900 154.880 59.980 163,2
CHELTUIELI DE PERSONAL 60.260 102.780 42.520 170,6
- Cheltuieli cu salariile 51.330 78.770 27.440 153,5
- Impozitul pe salarii 3.200 5.940 2.740 185,6
- Contribuţii pentru asigurări
  sociale de stat 4.530 12.470 7.940 275,3
- Cheltuieli pentru constituirea
  fondului pentru plata ajutorului
  de şomaj 500 1.200 700 240,0
- Deplasări, detaşări, transferări 700 4.400 3.700 628,6
CHELTUIELI MATERIALE SI SERVICII 34.640 52.100 17.460 150,4
- Cheltuieli pentru întreţinere si
  gospodărie 21.440 28.100 6.660 131,1
- Reparaţii curente 2.000 3.000 1.000 150,0
- Materiale şi prestări servicii 3.000 10.000 7.000 333,3
- Obiecte de inventar de mica valoare
  sau scurta durata şi echipament 700 1.500 800 214,3
- Cărţi şi publicaţii 2.500 3.000 500 120,0
- Alte cheltuieli 5.000 6.500 1.500 130,0
------------------------------------------------------------------------------


    ANEXA 6/28

 ADUNAREA DEPUTAŢILOR
                                BUGETUL
                             PE ANUL 1991

                                                                - mii lei -
-------------------------------------------------------------------------------
                                        1990 1991
                                       Program Propuneri Diferenţe %
     DENUMIRE INDICATORI în preţuri în preţuri (2-1) (2/1)
                                     30.09.1990 liberalizate
-------------------------------------------------------------------------------
              A 1 2 3 4
-------------------------------------------------------------------------------
   CHELTUIELI - TOTAL 161.057 411.350 250.293 255,4
1. Cheltuieli curente 141.657 260.350 118.693 183,8
   1.1. Cheltuieli de personal 103.364 203.250 99.886 196,6
   1.2. Cheltuieli materiale 38.293 57.100 18.807 149,1
2. Cheltuieli de capital 19.400 151.000 131.600 778,3
    I. Cheltuieli pentru puterea si
          administraţia de stat
  CHELTUIELI PENTRU ORGANELE PUTERII
            LEGISLATIVE
   Adunarea Deputaţilor 161.057 411.350 250.293 255,4
1. Cheltuieli curente 141.657 260.350 118.693 183,8
   1.1. Cheltuieli de personal 103.364 203.250 99.886 196,6
   1.2. Cheltuieli materiale 38.293 57.100 18.807 149,1
2. Cheltuieli de capital 19.400 151.000 131.600 778,3
                   CHELTUIELILE BUGETARE DETALIATE PE ARTICOLE
    A. Cheltuieli curente 141.657 260.350 118.693 183,8
CHELTUIELI DE PERSONAL 103.364 203.250 99.886 196,6
- Cheltuieli cu salariile 90.199 166.740 76.541 184,8
- Impozitul pe salarii 3.600 7.890 4.290 219,2
- Contribuţii pentru asigurări
  sociale de stat 8.400 23.400 15.000 278,6
- Cheltuieli pentru constituirea
  fondului pentru plata ajutorului
  de şomaj 465 3.680 3.215 791,4
- Deplasări, detaşări, transferări 700 1.540 840 220,0
CHELTUIELI MATERIALE SI SERVICII 38.293 57.100 18.807 149,1
- Cheltuieli pentru întreţinere si
  gospodărie 26.393 40.000 13.607 151,6
- Reparaţii curente 1.300 1.300 - 100,0
- Materiale şi prestări de servicii 2.000 4.000 2.000 200,0
- Obiecte de inventar de mica valoare
  sau scurta durata şi echipament 2.500 2.700 200 108,0
- Cărţi şi publicaţii 600 1.600 1.000 266,7
- Alte cheltuieli 5.500 7.500 2.000 136,4
-------------------------------------------------------------------------------


    ANEXA 6/29

 SECRETARIATUL GENERAL AL GUVERNULUI
                                BUGETUL
                             PE ANUL 1991

                                                                - mii lei -
-------------------------------------------------------------------------------
                                        1990 1991
                                       Program Propuneri Diferenţe %
     DENUMIRE INDICATORI în preţuri în preţuri (2-1) (2/1)
                                     30.09.1990 liberalizate
-------------------------------------------------------------------------------
              A 1 2 3 4
-------------------------------------------------------------------------------
   CHELTUIELI - TOTAL 77.307 767.000 689.693 992,1
1. Cheltuieli curente 57.407 102.900 45.493 179,2
   1.1. Cheltuieli de personal 21.093 59.100 38.007 280,2
   1.2. Cheltuieli materiale 36.314 43.800 7.486 120,6
2. Cheltuieli de capital 19.900 664.100 644.200 3.337,2
    I. Cheltuieli pentru puterea si
         administraţia de stat
   A. Cheltuieli pentru organele
         puterii executive
   a) Guvernul României 77.307 767.000 689.993 992,1
1. Cheltuieli curente 57.407 102.900 45.493 179,2
   1.1. Cheltuieli de personal 21.093 59.100 38.007 280,2
   1.2. Cheltuieli materiale 36.314 43.800 7.486 120,6
2. Cheltuieli de capital 19.900 664.100 644.200 3.337,2
-------------------------------------------------------------------------------
                  CHELTUIELILE BUGETARE DETALIATE PE ARTICOLE
    CHELTUIELI PENTRU PUTEREA
    SI ADMINISTRAŢIA DE STAT
    A. Cheltuieli curente 57.407 102.900 45.493 179,2
CHELTUIELI DE PERSONAL 21.093 59.100 38.007 280,2
- Cheltuieli cu salariile 15.265 39.660 24.395 259,8
- Impozitul pe salarii 2.442 6.380 3.338 261,2
- Contribuţii pentru asigurări
  sociale de stat 2.303 9.140 6.837 396,9
- Cheltuieli pentru constituirea
  fondului pentru plata ajutorului
  de şomaj 383 1.280 897 334,2
- Deplasări, detaşări, transferări 700 2.640 1.940 377,1
CHELTUIELI MATERIALE SI SERVICII 36.314 43.800 7.486 120,6
- Cheltuieli pentru întreţinere si
  gospodărie 8.000 14.400 6.400 180,0
- Reparaţii curente 500 500 - 100,0
- Obiecte de inventar de mica valoare
  sau scurta durata şi echipament 500 500 - 100,0
- Alte cheltuieli 26.814 27.900 1.086 104,1
-------------------------------------------------------------------------------


    ANEXA 6/30

 PROCURATURA GENERALĂ A ROMÂNIEI

                                BUGETUL
                             PE ANUL 1991

                                                                - mii lei -
-------------------------------------------------------------------------------
                                        1990 1991
                                       Program Propuneri Diferenţe %
     DENUMIRE INDICATORI în preţuri în preţuri (2-1) (2/1)
                                     30.09.1990 liberalizate
-------------------------------------------------------------------------------
              A 1 2 3 4
-------------------------------------------------------------------------------
   CHELTUIELI - TOTAL 216.850 324.850 108.000 149,8
1. Cheltuieli curente 207.550 315.350 107.800 151,9
   1.1. Cheltuieli de personal 185.100 282.062 96.962 152,4
   1.2. Cheltuieli materiale 22.450 33.288 10.838 148,3
2. Cheltuieli de capital 9.300 9.500 200 102,1
   I. Cheltuieli pentru puterea
       şi administraţia de stat
    CHELTUIELI PENTRU ORGANELE
          JUDECĂTOREŞTI
   Procuratura României 216.850 324.850 108.000 149,8
1. Cheltuieli curente 207.550 315.350 107.800 151,9
   1.1. Cheltuieli de personal 185.100 282.062 96.962 152,4
   1.2. Cheltuieli materiale 22.450 33.288 10.838 148,3
2. Cheltuieli de capital 9.300 9.500 200 102,1
                  CHELTUIELILE BUGETARE DETALIATE PE ARTICOLE
     A. Cheltuieli curente 207.550 315.350 107.800 151,9
CHELTUIELI DE PERSONAL 185.100 282.062 96.962 152,4
- Cheltuieli cu salariile 136.649 194.131 57.482 142,1
- Impozitul pe salarii 21.863 31.057 9.194 142,1
- Contribuţii pentru asigurări
  sociale de stat 20.608 45.040 24.432 218,5
- Cheltuieli pentru constituirea
  fondului pentru plata ajutorului
  de şomaj 3.480 6.114 2.634 175,7
- Deplasări, detaşări, transferări 2.500 5.720 3.220 228,2
CHELTUIELI MATERIALE SI SERVICII 22.450 33.288 10.838 148,3
- Cheltuieli pentru întreţinere si
  gospodărie 13.500 17.500 4.000 129,6
- Reparaţii curente 2.000 4.000 2.000 200,0
- Reparaţii capitale 5.200 10.000 4.800 192,3
- Materiale şi prestări de servicii 450 468 18 104,0
- Obiecte de inventar de mica valoare
  sau scurta durata 200 250 50 125,0
- Cărţi şi publicaţii 150 170 20 113,3
- Alte cheltuieli 950 900 -50 94,7
-------------------------------------------------------------------------------


    ANEXA 6/31

 CURTEA SUPREMA DE JUSTIŢIE
                                BUGETUL
                             PE ANUL 1991

                                                                - mii lei -
-------------------------------------------------------------------------------
                                        1990 1991
                                       Program Propuneri Diferenţe %
     DENUMIRE INDICATORI în preţuri în preţuri (2-1) (2/1)
                                     30.09.1990 liberalizate
-------------------------------------------------------------------------------
              A 1 2 3 4
-------------------------------------------------------------------------------
   CHELTUIELI - TOTAL 15.390 24.360 8.960 158,3
1. Cheltuieli curente 15.270 24.360 9.090 159,5
   1.1. Cheltuieli de personal 13.570 22.304 8.734 164,4
   1.2. Cheltuieli materiale 1.700 2.056 356 120,9
2. Cheltuieli de capital 120 - -120 -
    I. Cheltuieli pentru puterea
        şi administraţia de stat
    A. Cheltuieli pentru organele
           puterii executive
a) Ministere şi celelalte organe centrale 15.390 24.360 8.960 158,3
1. Cheltuieli curente 15.270 24.360 9.090 159,5
   1.1. Cheltuieli de personal 13.570 22.304 8.734 164,4
   1.2. Cheltuieli materiale 1.700 2.056 356 120,9
2. Cheltuieli de capital 120 - -120 -
                   CHELTUIELILE BUGETARE DETALIATE PE ARTICOLE
CHELTUIELI PENTRU ORGANELE PUTERII
          EXECUTIVE
      A. Cheltuieli curente 15.270 24.360 9.090 159,5
CHELTUIELI DE PERSONAL 13.570 22.304 8.734 164,4
- Cheltuieli cu salariile 10.085 15.498 5.413 153,7
- Impozitul pe salarii 1.613 2.485 872 154,1
- Contribuţii pentru asigurări
  sociale de stat 1.522 3.595 2.073 236,2
- Cheltuieli pentru constituirea
  fondului pentru plata ajutorului
  de şomaj 250 506 256 202,4
- Deplasări, detaşări, transferări 100 220 120 220,0
CHELTUIELI MATERIALE SI SERVICII 1.700 2.056 356 120,9
- Cheltuieli pentru întreţinere si
  gospodărie 1.500 1.600 100 106,7
- Reparaţii curente 50 50 - -
- Materiale şi prestări de servicii 50 150 100 300,0
- Obiecte de inventar de mica valoare
  sau scurta durata şi echipament - 20 20 -
- Cărţi şi publicaţii 30 36 6 120,0
- Alte cheltuieli 70 200 130 285,7


    ANEXA 6/32

 ACADEMIA ROMANA
                                BUGETUL
                             PE ANUL 1991

                                                                - mii lei -
-------------------------------------------------------------------------------
                                        1990 1991
                                       Program Propuneri Diferenţe %
     DENUMIRE INDICATORI în preţuri în preţuri (2-1) (2/1)
                                     30.09.1990 liberalizate
-------------------------------------------------------------------------------
              A 1 2 3 4
-------------------------------------------------------------------------------
   CHELTUIELI - TOTAL 506.854*) 710.036**) 203.182 140,1
1. Cheltuieli curente 259.581 710.036 450.455 273,5
   1.1. Cheltuieli de personal 204.889 613.725 408.836 299,5
   1.2. Cheltuieli materiale 54.262 95.111 40.849 175,3
   1.3. Subvenţii şi transferuri 430 1.000 530 232,6
2. Cheltuieli de capital 247.273 - -247.273 -
   TOTAL 506.854 682.209 175.355 134,6
   din care:
   I. Cheltuieli cu caracter social 17.630 29.875 12.245 169,4
1. Cheltuieli curente 17.630 29.875 12.245 169,4
   1.1. Cheltuieli de personal 5.100 11.425 6.325 244,0
   1.2. Cheltuieli materiale 12.100 17.250 5.150 142,6
   1.3. Subvenţii şi transferuri 430 1.000 570 232,6
          A. Cultura şi arta 17.200 28.675 11.475 166,7
   din acestea:
1. Cheltuieli curente 17.200 28.675 11.475 166,7
   1.1. Cheltuieli de personal 5.100 11.425 6.325 224,0
   1.2. Cheltuieli materiale 12.100 17.250 5.150 142,6
   a) Alte instituţii şi acţiuni de
      cultura şi arta 17.200 28.675 11.475 166,7
    B. Pensii şi ajutoare I.O.V.R.,
       militari şi alte persoane 430 1.000 570 232,6
   din acestea:
1. Cheltuieli curente
   1.1. Subvenţii şi transferuri 430 1.000 570 232,6
   a) Pensii şi ajutoare I.O.V.R. 430 500 70 116,3
   b) Compensaţii pentru majorarea
      preţurilor şi tarifelor - 500 500 -
     I. Cheltuieli pentru acţiuni
             economice 489.224 680.161 190.937 139,0
       A. Cercetare ştiinţifică 489.224 680.161 190.937 139,0
   din acestea:
1. Cheltuieli curente 241.951 680.161 138.210 281,1
   1.1. Cheltuieli de personal 199.789 602.300 402.511 301,5
   1.2. Cheltuieli materiale 42.162 77.861 35.699 184,7
2. Cheltuieli de capital 247.273 - -247.273 -
   a) Unităţi de cercetare 200.922 591.740 390.818 294,5
   b) Alte instituţii şi acţiuni
      pentru cercetare ştiinţifică 288.302 88.421 -199.881 30,7
                  CHELTUIELILE BUGETARE DETALIATE PE ARTICOLE
         CERCETARE ŞTIINŢIFICĂ
      A. Cheltuieli curente 241.951 680.161**) 438.210 281,1
CHELTUIELI DE PERSONAL 199.789 602.300 402.511 301,5
- Cheltuieli cu salariile 146.772 404.113 257.341 275,3
- Impozitul pe salarii 23.565 69.400 45.835 294,5
- Contribuţii pentru asigurări
  sociale de stat 22.570 100.300 77.730 444,4
- Cheltuieli pentru constituirea
  fondului pentru plata ajutorului
  de şomaj 3.382 11.987 8.605 254,4
- Deplasări, detaşări, transferări 3.500 16.500 12.000 366,0
CHELTUIELI MATERIALE SI SERVICII 42.162 77.861 35.699 185,0
- Cheltuieli pentru întreţinere si
  gospodărie 12.000 20.961 8.961 168,0
- Materiale şi prestări de servicii
  cu caracter funcţional 10.160 12.559 2.397 124,0
- Obiecte de inventar de mica valoare
  sau scurta durata şi echipament 3.000 4.000 1.000 133,0
- Reparaţii curente 2.000 6.300 4.300 315,0
- Reparaţii capitale - 12.000 12.000 -
- Cărţi şi publicaţii 6.000 10.200 4.200 170,0
- Alte cheltuieli 9.000 11.841 2.841 131,6
       CULTURA SI ARTA
     A. Cheltuieli curente 17.200 28.675 11.475 166,7
CHELTUIELI DE PERSONAL 5.100 11.425 6.325 224,0
- Cheltuieli cu salariile 3.560 8.076 4.516 226,8
- Impozitul pe salarii 850 1.211 361 142,5
- Contribuţii pentru asigurări
  sociale de stat 570 1.857 1.287 325,8
- Cheltuieli pentru constituirea
  fondului pentru plata ajutorului
  de şomaj 120 281 161 234,2
CHELTUIELI MATERIALE SI SERVICII 12.100 17.250 5.150 142,0
- Materiale şi prestări de servicii
  cu caracter funcţional 12.100 16.950 4.850 140,0
- Reparaţii curente - 300 300 -
PENSII SI AJUTOARE I.O.V.R, MILITARI
         SI ALTE PERSOANE
      A. Cheltuieli curente 430 1.200 770 279,0
SUBVENŢII 430 1.200 770 279,0
-------------------------------------------------------------------------------
     *) Exclusiv Institutul Naţional de Cercetare Economică.
    **) Inclusiv Institutul Naţional de Cercetare Economică.


    ANEXA 6/33

 SECRETARIATUL DE STAT
 PENTRU CULTE
                                BUGETUL
                             PE ANUL 1991

                                                                - mii lei -
-------------------------------------------------------------------------------
                                        1990 1991
                                       Program Propuneri Diferenţe %
     DENUMIRE INDICATORI în preţuri în preţuri (2-1) (2/1)
                                     30.09.1990 liberalizate
-------------------------------------------------------------------------------
              A 1 2 3 4
-------------------------------------------------------------------------------
   CHELTUIELI - TOTAL 229.539 221.816 -7.723 96,6
1. Cheltuieli curente 225.639 221.816 -7.823 98,3
   1.1. Cheltuieli de personal 174.729 219.187 44.458 125,4
   1.2. Cheltuieli materiale 910 2.629 1.719 288,9
   1.3. Subvenţii şi transferuri 50.000 - -50.000 -
    - Subvenţii pentru instituţiile
      publice 50.000 - -50.000 -
2. Cheltuieli de capital 3.900 - -3.900 -
    I. Cheltuieli cu caracter social 4.888 20.936 16.048 428,3
1. Cheltuieli curente 4.888 20.936 16.048 428,3
   1.1. Cheltuieli de personal 4.888 20.936 16.048 428,3
           A. Învăţămînt 4.888 20.936 16.048 428,3
1. Cheltuieli curente 4.888 20.936 16.048 428,3
   1.1. Cheltuieli de personal 4.888 20.936 16.048 428,3
   a) Învăţămînt liceal 4.888 20.936 16.048 428,3
    II. Cheltuieli pentru puterea si
           administraţia de stat
    A. Cheltuieli pentru organele
           puterii executive
   a) Ministere şi celelalte organe
      centrale 9.280 10.880 1.600 117,2
1. Cheltuieli curente 5.380 10.880 5.500 202,2
   1.1. Cheltuieli de personal 4.470 8.251 3.781 184,6
   1.2. Cheltuieli materiale 910 2.629 1.719 288,9
2. Cheltuieli de capital 3.900 - -3.900 -
  III. Cheltuieli pentru alte acţiuni 215.371 190.000 -25.371 88,2
1. Cheltuieli curente 215.371 190.000 -25.371 88,2
   1.1. Cheltuieli de personal 165.371 190.000 24.629 114,9
   1.2. Subvenţii şi transferuri 50.000 - -50.000 -
   a) Contribuţia pentru deserventii
      cultelor religioase 215.371 190.000 -25.371 88,2

                     CHELTUIELILE BUGETARE DETALIATE PE ARTICOLE
       ÎNVĂŢĂMÎNT
CHELTUIELI CURENTE 4.888 20.936 16.048 428,3
CHELTUIELI DE PERSONAL 4.888 20.936 16.048 428,3
- Cheltuieli cu salariile 3.788 15.110 11.322 398,9
- Impozitul pe salarii 600 2.267 1.667 377,8
- Contribuţii pentru asigurări
  sociale de stat 500 3.559 3.059 711,8
CHELTUIELI PENTRU ORGANELE PUTERII
            EXECUTIVE
CHELTUIELI CURENTE 5.380 10.880 5.500 202,2
CHELTUIELI DE PERSONAL 4.470 8.251 3.781 184,6
- Cheltuieli cu salariile 3.120 5.086 1.966 163,2
- Impozitul pe salarii 500 818 318 163,6
- Contribuţii pentru asigurări
  sociale de stat 470 1.182 712 251,5
- Cheltuieli pentru constituirea
  fondului pentru plata ajutorului
  de şomaj 80 160 80 200,0
- Deplasări, detaşări, transferări 300 1.005 705 335,0
CHELTUIELI MATERIALE SI SERVICII 910 2.629 1.719 288,9
- Cheltuieli pentru întreţinere si
  gospodărie 700 600 -100 85,7
- Materiale şi prestări de servicii
  cu caracter funcţional 10 1.115 1.005 -
- Obiecte de inventar de mica valoare
  sau scurta durata şi echipament - 5 5 -
- Reparaţii curente - 300 300 -
- Cărţi şi publicaţii 50 39 -11 78,0
- Alte cheltuieli 150 570 420 380,0
   CHELTUIELI PENTRU ALTE ACŢIUNI
CHELTUIELI CURENTE 215.371 190.000 -25.371 88,2
CHELTUIELI DE PERSONAL 165.371 190.000 24.629 114,9
- Cheltuieli cu salariile 110.000 126.000 16.000 114,5
- Impozitul pe salarii 25.000 28.000 3.000 112,0
- Contribuţii pentru asigurări
  sociale de stat 30.371 35.000 4.629 115,2
SUBVENŢII 50.000 - -50.000 -
--------------------------------------------------------------------------------


    ANEXA 6/34

 COMISIA NAŢIONALA DE STANDARDE,
 METROLOGIE SI CALITATE
                                BUGETUL
                             PE ANUL 1991

                                                                - mii lei -
-------------------------------------------------------------------------------
                                        1990 1991
                                       Program Propuneri Diferenţe %
     DENUMIRE INDICATORI în preţuri în preţuri (2-1) (2/1)
                                     30.09.1990 liberalizate
-------------------------------------------------------------------------------
              A 1 2 3 4
-------------------------------------------------------------------------------
   CHELTUIELI - TOTAL 128.618 175.250 46.632 136,2
1. Cheltuieli curente 116.370 175.250 58.880 150,6
   1.1. Cheltuieli de personal 108.840 165.900 57.060 152,4
   1.2. Cheltuieli materiale 7.530 9.350 1.820 124,2
2. Cheltuieli de capital 12.248 - -12.248 -
   I. Cheltuieli pentru puterea si
        administraţia de stat
 CHELTUIELI PENTRU ORGANELE PUTERII
             EXECUTIVE
   a) Ministere şi celelalte organe
      centrale 128.618 175.250 46.632 136,2
1. Cheltuieli curente 116.370 175.250 58.880 150,6
   1.1. Cheltuieli de personal 108.840 165.900 57.060 152,4
   1.2. Cheltuieli materiale 7.530 9.350 1.820 124,2
2. Cheltuieli de capital 12.248 - -12.248 -
                     CHELTUIELILE BUGETARE DETALIATE PE ARTICOLE
     A. Cheltuieli curente 116.370 175.250 58.880 150,6
CHELTUIELI DE PERSONAL 108.842 165.900 57.060 152,4
- Cheltuieli cu salariile 77.708 106.610 28.902 137,2
- Impozitul pe salarii 12.433 17.070 4.637 137,3
- Contribuţii pentru asigurări
  sociale de stat 11.719 24.700 12.981 210,8
- Cheltuieli pentru constituirea
  fondului pentru plata ajutorului
  de şomaj 1.980 4.320 2.340 218,0
- Deplasări, detaşări, transferări 5.000 13.200 8.200 264,0
CHELTUIELI MATERIALE SI SERVICII 7.530 9.350 1.820 124,0
- Cheltuieli pentru întreţinere si
  gospodărie 5.500 6.000 500 109,0
- Reparaţii curente 500 600 100 120,0
- Alte cheltuieli 1.530 2.050 520 133,9
--------------------------------------------------------------------------------


    ANEXA 6/35

 COMISIA NAŢIONALA DE INFORMATICA
                                BUGETUL
                             PE ANUL 1991

                                                                - mii lei -
-------------------------------------------------------------------------------
                                        1990 1991
                                       Program Propuneri Diferenţe %
     DENUMIRE INDICATORI în preţuri în preţuri (2-1) (2/1)
                                     30.09.1990 liberalizate
-------------------------------------------------------------------------------
              A 1 2 3 4
-------------------------------------------------------------------------------
   CHELTUIELI - TOTAL 27.830 10.080 -17.750 36,2
1. Cheltuieli curente 22.030 10.080 -11.950 45,8
   1.1. Cheltuieli de personal 5.475 9.232 3.757 168,6
   1.2. Cheltuieli materiale 16.555 848 -15.707 5,1
2. Cheltuieli de capital 5.800 - -5.800 -
    I. Cheltuieli pentru puterea si
         administraţia de stat
   A. Cheltuieli pentru organele
         puterii executive
a) Ministere şi celelalte organe centrale 27.830 10.080 -17.750 36,2
1. Cheltuieli curente 22.030 10.080 -11.950 45,8
   1.1. Cheltuieli de personal 5.475 9.232 3.757 168,6
   1.2. Cheltuieli materiale 16.555 848 -15.707 5,1
2. Cheltuieli de capital 5.800 - -5.800 -

                   CHELTUIELILE BUGETARE DETALIATE PE ARTICOLE
CHELTUIELI PENTRU ORGANELE PUTERII
           EXECUTIVE
    A. Cheltuieli curente 22.030 10.080 -11.950 45,8
CHELTUIELI DE PERSONAL 5.475 9.332 3.757 168,6
- Cheltuieli cu salariile 4.020 6.310 2.290 157,0
- Impozitul pe salarii 643 1.006 363 156,5
- Contribuţii pentru asigurări
  sociale de stat 607 1.460 853 240,5
- Cheltuieli pentru constituirea
  fondului pentru plata ajutorului
  de şomaj 105 196 91 186,0
- Deplasări, detaşări, transferări 100 260 160 260,0
CHELTUIELI MATERIALE SI SERVICII 16.555 848 -15.707 5,1
- Cheltuieli pentru întreţinere si
  gospodărie 260 360 100 138,0
- Reparaţii curente 30 60 30 200,0
- Alte cheltuieli 16.265 428 -15.837 263,0
--------------------------------------------------------------------------------


    ANEXA 6/36

 COMISIA NAŢIONALA PENTRU STATISTICA
                                BUGETUL
                             PE ANUL 1991

                                                                - mii lei -
-------------------------------------------------------------------------------
                                        1990 1991
                                       Program Propuneri Diferenţe %
     DENUMIRE INDICATORI în preţuri în preţuri (2-1) (2/1)
                                     30.09.1990 liberalizate
-------------------------------------------------------------------------------
              A 1 2 3 4
-------------------------------------------------------------------------------
   CHELTUIELI - TOTAL 226.035 490.306 264.271 216,9
1. Cheltuieli curente 201.335 476.306 274.971 236,6
   1.1. Cheltuieli de personal 157.835 334.873 177.038 212,2
   1.2. Cheltuieli materiale 43.500 141.433 97.933 325,1
2. Cheltuieli de capital 24.700 14.000 -10.700 56,7
   I. Cheltuieli pentru puterea si
         administraţia de stat
   A. Cheltuieli pentru organele
         puterii executive
   a) Ministere şi celelalte organe
      centrale 189.735 454.810 265.075 239,7
1. Cheltuieli curente 165.035 440.810 275.775 267,1
   1.1. Cheltuieli de personal 135.335 311.377 176.042 230,0
   1.2. Cheltuieli materiale 29.700 129.433 99.733 435,8
2. Cheltuieli de capital 24.700 14.000 -10.700 56,7
  II. Cheltuieli pentru alte acţiuni 36.300 35.496 -804 97,8
1. Cheltuieli curente 36.300 35.496 -804 97,8
   1.1. Cheltuieli de personal 22.500 23.496 996 104,4
   1.2. Cheltuieli materiale 13.800 12.000 -1.800 87,0
                  CHELTUIELILE BUGETARE DETALIATE PE ARTICOLE
     CHELTUIELI PENTRU ORGANELE
         PUTERII EXECUTIVE
    A. Cheltuieli curente 165.035 440.810 275.775 267,1
CHELTUIELI DE PERSONAL 135.335 311.377 176.042 230,0
- Cheltuieli cu salariile 108.159 170.829 62.670 157,9
- Impozitul pe salarii 12.169 23.657 11.488 194,4
- Contribuţii pentru asigurări
  sociale de stat 11.469 33.831 22.392 295,2
- Cheltuieli pentru constituirea
  fondului pentru plata ajutorului
  de şomaj 1.938 4.162 2.224 214,7
- Deplasări, detaşări, transferări 1.600 78.868 77.268 492,9
CHELTUIELI MATERIALE SI SERVICII 29.700 129.433 99.733 435,8
- Cheltuieli pentru întreţinere si
  gospodărie 24.000 111.456 87.456 464,4
- Reparaţii curente 1.350 1.350 - 100,0
- Reparaţii capitale - 3.000 3.000 -
- Obiecte de inventar de mica valoare
  şi scurta durata 1.000 1.010 10 101,0
- Cărţi şi publicaţii 250 250 - 100,0
- Alte cheltuieli 3.100 12.367 9.267 398,9
--------------------------------------------------------------------------------


    ANEXA 6/37

    AGENŢIA ROMANA PENTRU PROMOVAREA
 INVESTIŢIILOR SI ASISTENTA ECONOMICĂ DIN
              STRĂINĂTATE
                                BUGETUL
                             PE ANUL 1991

                                                                - mii lei -
-------------------------------------------------------------------------------
                                        1990 1991
                                       Program Propuneri Diferenţe %
     DENUMIRE INDICATORI în preţuri în preţuri (2-1) (2/1)
                                     30.09.1990 liberalizate
-------------------------------------------------------------------------------
              A 1 2 3 4
-------------------------------------------------------------------------------
   CHELTUIELI - TOTAL 12.500 29.672 17.172 237,4
1 Cheltuieli curente 8.000 26.672 18.672 333,4
   1.1. Cheltuieli de personal 4.800 19.352 14.552 403,2
   1.2. Cheltuieli materiale 3.200 6.320 3.120 197,5
   1.3. Subvenţii şi transferuri si
        cheltuieli diverse - 1.000 1.000 -
2. Cheltuieli de capital 4.500 3.000 1.500 66,7
   I. Cheltuieli pentru puterea si
         administraţia de stat
    A. Cheltuieli pentru organele
           puterii executive
   a) Ministere şi celelalte organe
      centrale 12.500 28.720 16.220 229,8
1. Cheltuieli curente 8.000 25.720 17.720 321,5
   1.1. Cheltuieli de personal 4.800 18.700 13.900 389,5
   1.2. Cheltuieli materiale 3.200 6.020 2.820 188,1
   1.3. Subvenţii şi transferuri - 1.000 1.000 -
2. Cheltuieli de capital 4.500 3.000 1.500 66,7
  II. Cheltuieli pentru alte acţiuni - 952 952 -
1. Cheltuieli curente - 952 952 -
   1.1. Cheltuieli de personal - 652 652 -
   1.2. Cheltuieli materiale - 300 300 -
  a) Centre şi oficii de calcul - 952 952 -

                  CHELTUIELILE BUGETARE DETALIATE PE ARTICOLE
    A. Cheltuieli curente 8.000 25.720 17.720 321,5
   I. Cheltuieli de personal 4.800 18.700 13.900 389,6
- Cheltuieli cu salariile 2.994 6.890 3.896 230,1
- Impozitul pe salarii 479 861 382 179,7
- Contribuţii pentru asigurări
  sociale de stat 451 1.372 921 304,2
- Cheltuieli pentru constituirea
  fondului pentru plata ajutorului
  de şomaj 76 209 130 271,0
- Deplasări, detaşări, transferări 800 9.371 8.571 -
  II. Cheltuieli materiale şi servicii 3.200 6.020 2.820 188,1
- Cheltuieli pentru întreţinere si
  gospodărie 900 1.800 900 200,0
- Materiale şi prestări de servicii 400 900 500 225,0
- Obiecte de inventar de mica valoare
  sau scurta durata şi echipament 100 320 220 320,0
- Reparaţii curente 100 800 700 800,0
- Cărţi şi publicaţii 100 800 700 800,0
- Alte cheltuieli 1.600 1.400 -200 87,5
    III. Subvenţii - 1.000 1.000 -
   A. Cheltuieli curente - 952 952 -
CHELTUIELI DE PERSONAL - 652 652 -
- Cheltuieli cu salariile - 455 455 -
- Impozitul pe salarii - 73 73 -
- Contribuţii pentru asigurări
  sociale de stat - 105 105 -
- Cheltuieli pentru constituirea
  fondului pentru plata ajutorului
  de şomaj - 11 11 -
- Deplasări, detaşări, transferări - 8 8 -
CHELTUIELI MATERIALE SI SERVICII - 300 300 -
- Cheltuieli pentru întreţinere si
  gospodărie - 160 160 -
- Reparaţii curente - 14 14 -
- Materiale şi prestări de servicii - 100 100 -
- Obiecte de inventar de mica valoare
  sau scurta durata - 7 7 -
- Alte cheltuieli - 19 19 -
--------------------------------------------------------------------------------


    ANEXA 6/38

 OFICIUL PENTRU ADMINISTRAŢIA LOCALĂ
                                BUGETUL
                             PE ANUL 1991

                                                                - mii lei -
-------------------------------------------------------------------------------
                                        1990 1991
                                       Program Propuneri Diferenţe %
     DENUMIRE INDICATORI în preţuri în preţuri (2-1) (2/1)
                                     30.09.1990 liberalizate
-------------------------------------------------------------------------------
              A 1 2 3 4
-------------------------------------------------------------------------------
   CHELTUIELI - TOTAL 8.350 9.850 1.500 118,0
1. Cheltuieli curente 6.450 9.850 3.400 152,7
   1.1. Cheltuieli de personal 4.600 7.986 3.386 173,6
   1.2. Cheltuieli materiale 1.850 1.864 14 100,8
2. Cheltuieli de capital 1.900 - -1.900 -
    I. Cheltuieli pentru puterea si
           administraţia de stat
    A. Cheltuieli pentru organele
            puterii executive
a) Ministere şi celelalte organe centrale 8.350 9.850 1.500 118,0
1. Cheltuieli curente 6.450 9.850 3.400 152,7
   1.1. Cheltuieli de personal 4.600 7.986 3.386 173,6
   1.2. Cheltuieli materiale 1.850 1.864 14 100,8
2. Cheltuieli de capital 1.900 - -1.900 -
                      CHELTUIELILE BUGETARE DETALIATE PE ARTICOLE
       A. Cheltuieli curente 6.450 9.850 3.400 152,7
CHELTUIELI DE PERSONAL 4.600 7.986 3.386 173,6
- Cheltuieli cu salariile 2.837 4.380 1.543 154,4
- Impozitul pe salarii 454 700 246 154,2
- Contribuţii pentru asigurări
  sociale de stat 429 1.008 579 235,0
- Cheltuieli pentru constituirea
  fondului pentru plata ajutorului
  de şomaj 80 138 58 172,5
- Deplasări, detaşări, transferări 800 1.760 960 220,0
CHELTUIELI MATERIALE SI SERVICII 1.850 1.864 14 100,7
- Cheltuieli pentru întreţinere si
  gospodărie 1.400 1.400 - -
- Reparaţii curente 30 35 5 116,7
- Materiale 190 199 9 104,7
- Obiecte de inventar de mica valoare
  sau scurta durata şi echipament 120 120 - 100,0
- Cărţi şi publicaţii 50 50 - 100,0
- Alte cheltuieli 60 60 - 100,0
                     CHELTUIELILE BUGETARE DETALIATE PE ARTICOLE
    A. Cheltuieli curente 8.000 25.720 17.720 321,5
   I. Cheltuieli de personal 4.800 18.700 13.900 389,6
- Cheltuieli cu salariile 2.994 6.890 3.896 230,1
- Impozitul pe salarii 479 861 382 179,7
- Contribuţii pentru asigurări
  sociale de stat 451 1.372 921 304,2
- Cheltuieli pentru constituirea
  fondului pentru plata ajutorului
  de şomaj 76 209 130 271,0
- Deplasări, detaşări, transferări 800 9.371 8.571 -
   II. Cheltuieli materiale şi servicii 3.200 6.020 2.820 188,1
- Cheltuieli pentru întreţinere si
  gospodărie 900 1.800 900 200,0
- Materiale şi prestări de servicii 400 900 500 225,0
- Obiecte de inventar de mica valoare
  sau scurta durata şi echipament 100 320 220 320,0
- Reparaţii curente 100 800 700 800,0
- Cărţi şi publicaţii 100 800 700 800,0
- Alte cheltuieli 1.600 1.400 -200 87,5
      III. Subvenţii - 1.000 1.000 -
    A. Cheltuieli curente - 952 952 -
CHELTUIELI DE PERSONAL - 652 652 -
- Cheltuieli cu salariile - 455 455 -
- Impozitul pe salarii - 73 73 -
- Contribuţii pentru asigurări
  sociale de stat - 105 105 -
- Cheltuieli pentru constituirea
  fondului pentru plata ajutorului
  de şomaj - 11 11 -
- Deplasări, detaşări, transferări - 8 8 -
CHELTUIELI MATERIALE SI SERVICII - 300 300 -
- Cheltuieli pentru întreţinere si
  gospodărie - 160 160 -
- Reparaţii curente - 14 14 -
- Materiale şi prestări de servicii - 100 100 -
- Obiecte de inventar de mica valoare
  şi scurta durata - 7 7 -
- Alte cheltuieli - 19 19 -


    ANEXA 6/39

 INSTITUTUL NAŢIONAL DE CERCETĂRI
        ECONOMICE
                                BUGETUL
                             PE ANUL 1991

                                                                - mii lei -
-------------------------------------------------------------------------------
                                        1990 1991
                                       Program Propuneri Diferenţe %
     DENUMIRE INDICATORI în preţuri în preţuri (2-1) (2/1)
                                     30.09.1990 liberalizate
-------------------------------------------------------------------------------
              A 1 2 3 4
-------------------------------------------------------------------------------
   CHELTUIELI - TOTAL 74.546 108.109 33.563 145,0
1. Cheltuieli curente 69.346 108.109 38.763 155,8
   1.1. Cheltuieli de personal 55.902 93.469 37.567 167,2
   1.2. Cheltuieli materiale 13.444 14.640 -1.196 108,9
2. Cheltuieli de capital 5.200 - -5.200 -
    I. Cheltuieli pentru acţiuni
              economice
   A. Cercetare ştiinţifică 74.546 108.109 33.563 145,0
1. Cheltuieli curente 69.346 108.109 38.763 155,8
   1.1. Cheltuieli de personal 55.902 93.469 37.567 167,2
   1.2. Cheltuieli materiale 13.444 14.640 -1.196 108,9
2. Cheltuieli de capital 5.200 - -5.200 -
   a) Unităţi de cercetare 69.346 107.269 37.923 154,6
   b) Alte instituţii şi acţiuni
      pentru cercetare ştiinţifică 5.200 840 -4.360 16,1
                  CHELTUIELILE BUGETARE DETALIATE PE ARTICOLE
        CERCETARE ŞTIINŢIFICĂ
      A. Cheltuieli curente 69.346 108.109 38.763 155,8
CHELTUIELI DE PERSONAL 55.902 93.469 37.567 167,2
- Cheltuieli cu salariile 40.789 61.490 20.701 150,7
- Impozitul pe salarii 6.390 9.636 3.246 150,7
- Contribuţii pentru asigurări
  sociale de stat 5.914 14.023 8.109 237,1
- Cheltuieli pentru constituirea
  fondului pentru plata ajutorului
  de şomaj 1.009 1.720 711 170,5
- Deplasări, detaşări, transferări 1.800 6.600 4.800 366,7
CHELTUIELI MATERIALE SI SERVICII 13.444 14.640 1.196 109,0
- Cheltuieli pentru întreţinere si
  gospodărie 9.979 8.961 -1.018 90,0
- Materiale şi prestări de servicii
  cu caracter funcţional 559 559 - 100,0
- Reparaţii curente 135 300 165 222,0
- Reparaţii capitale - 2.000 2.000 -
- Cărţi şi publicaţii 1.000 2.200 1.200 220,0
- Alte cheltuieli 1.771 620 -1.151 35,0
-------------------------------------------------------------------------------


    ANEXA 6/40

 COMISIA NAŢIONALA DE PROGNOZA, PLAN
     SI DEZVOLTARE ECONOMICĂ
                                BUGETUL
                             PE ANUL 1991

                                                                - mii lei -
-------------------------------------------------------------------------------
                                        1990 1991
                                       Program Propuneri Diferenţe %
     DENUMIRE INDICATORI în preţuri în preţuri (2-1) (2/1)
                                     30.09.1990 liberalizate
-------------------------------------------------------------------------------
              A 1 2 3 4
-------------------------------------------------------------------------------
   CHELTUIELI - TOTAL 3.420 18.960 15.540 544,4
1. Cheltuieli curente 3.420 17.960 14.540 525,1
   1.1. Cheltuieli de personal 2.750 14.957 12.207 543,9
   1.2. Cheltuieli materiale 670 3.003 2.333 448,2
2. Cheltuieli de capital - 1.000 1.000 -
    I. Cheltuieli pentru puterea
       şi administraţia de stat
    A. Cheltuieli pentru organele
          puterii executive
   a) Ministere şi celelalte organe
      centrale 3.020 17.060 14.040 564,9
1. Cheltuieli curente 3.020 16.060 13.040 531,8
   1.1. Cheltuieli de personal 2.430 13.697 11.267 563,6
   1.2. Cheltuieli materiale 590 2.363 1.773 400,5
2. Cheltuieli de capital - 1.000 1.000 -
  II. Cheltuieli pentru alte acţiuni
1. Cheltuieli curente 400 1.900 1.500 475,0
   1.1. Cheltuieli de personal 320 1.260 940 393,7
   1.2. Cheltuieli materiale 80 640 560 800,0
   - Centre şi oficii de calcul 80 640 560 800,0
                      CHELTUIELILE BUGETARE DETALIATE PE ARTICOLE
CHELTUIELI PENTRU ORGANELE PUTERII
           EXECUTIVE
    A. Cheltuieli curente 3.020 16.060 13.040 531,8
CHELTUIELI DE PERSONAL 2.430 13.697 11.267 563,6
- Cheltuieli cu salariile 1.744 8.970 7.226 514,3
- Impozitul pe salarii 279 1.430 1.511 512,5
- Contribuţii pentru asigurări
  sociale de stat 263 2.078 1.815 790,1
- Cheltuieli pentru constituirea
  fondului pentru plata ajutorului
  de şomaj 44 339 295 770,5
- Deplasări, detaşări, transferări 100 880 780 880,0
CHELTUIELI MATERIALE SI SERVICII 590 2.363 1.773 400,5
- Cheltuieli pentru întreţinere şi
  gospodărie 500 2.018 1.518 403,6
- Materiale şi prestări de servicii
  cu caracter funcţional 10 40 30 400,0
- Obiecte de inventar de mica valoare
  sau scurta durata şi echipament - 10 10 -
- Reparaţii curente 30 100 70 333,3
- Cărţi şi publicaţii 10 50 40 500,0
- Alte cheltuieli 40 145 105 362,5
  CHELTUIELI PENTRU ALTE ACŢIUNI
       A. Cheltuieli curente 400 1.900 1.500 475,0
CHELTUIELI DE PERSONAL 320 1.260 940 393,7
- Cheltuieli cu salariile 238 878 640 368,9
- Impozitul pe salarii 33 140 107 424,2
- Contribuţii pentru asigurări
  sociale de stat 38 205 167 539,5
- Cheltuieli pentru constituire
  fondului pentru plata autorului
  de şomaj 7 22 15 314,3
- Deplasări, detaşări, transferări 4 15 11 375,0
CHELTUIELI MATERIALE SI SERVICII 80 640 560 800,0
- Cheltuieli pentru întreţinere si
  gospodărie 43 340 297 790,0
- Materiale şi prestări de servicii
  cu caracter funcţional 30 230 200 766,7
- Obiecte de inventar de mica valoare
  sau scurta durata şi echipament - 20 20 -
- Reparaţii curente 4 30 26 750,0
- Alte cheltuieli 3 20 17 666,7
-------------------------------------------------------------------------------


    ANEXA 6/41

 INSTITUTUL ROMAN PENTRU SONDAREA
       OPINIEI PUBLICE
                                BUGETUL
                             PE ANUL 1991

                                                                - mii lei -
-------------------------------------------------------------------------------
                                        1990 1991
                                       Program Propuneri Diferenţe %
     DENUMIRE INDICATORI în preţuri în preţuri (2-1) (2/1)
                                     30.09.1990 liberalizate
-------------------------------------------------------------------------------
              A 1 2 3 4
-------------------------------------------------------------------------------
   CHELTUIELI - TOTAL 6.656 8.391 1.735 126,0
1. Cheltuieli curente 5.156 8.391 3.235 162,7
   1.1. Cheltuieli de personal 4.126 6.861 2.735 166,7
   1.2. Cheltuieli materiale 1.030 1.530 500 148,5
2. Cheltuieli de capital 1.500 - -1.500 -
    I. Cheltuieli pentru alte acţiuni 6.656 8.391 1.735 126,0
1. Cheltuieli curente 5.156 8.391 3.235 162,7
   1.1. Cheltuieli de personal 4.126 6.861 2.735 166,7
   1.2. Cheltuieli materiale 1.030 1.530 500 148,5
2. Cheltuieli de capital 1.500 - -1.500 -
                 CHELTUIELILE BUGETARE DETALIATE PE ARTICOLE
   I. Cheltuieli pentru alte acţiuni
CHELTUIELI CURENTE 5.156 8.391 3.235 162,7
CHELTUIELI DE PERSONAL 4.126 6.861 2.735 166,2
- Cheltuieli cu salariile 3.047 4.779 1.732 156,8
- Impozitul pe salarii 465 765 300 164,5
- Contribuţii pentru asigurări
  sociale de stat 472 1.109 637 234,9
- Cheltuieli pentru constituirea
  fondului pentru plata ajutorului
  de şomaj 79 116 37 146,8
- Deplasări, detaşări, transferări 63 92 29 146,0
CHELTUIELI MATERIALE SI SERVICII 1.030 1.530 500 148,5
- Cheltuieli pentru întreţinere si
  gospodărie 540 800 260 148,1
- Materiale şi prestări servicii cu
  caracter funcţional 370 550 180 148,6
- Obiecte de inventar de mica valoare
  sau scurta durata şi echipament 30 40 10 133,3
- Reparaţii curente 50 70 20 140,0
- Cărţi şi publicaţii - 10 10 -
- Alte cheltuieli 40 60 20 150,0
------------------------------------------------------------------------------


    ANEXA 6/42

 CENTRUL NAŢIONAL AL CINEMATOGRAFIEI
                                BUGETUL
                             PE ANUL 1991

                                                                - mii lei -
-------------------------------------------------------------------------------
                                        1990 1991
                                       Program Propuneri Diferenţe %
     DENUMIRE INDICATORI în preţuri în preţuri (2-1) (2/1)
                                     30.09.1990 liberalizate
-------------------------------------------------------------------------------
              A 1 2 3 4
-------------------------------------------------------------------------------
   CHELTUIELI - TOTAL 5.388 16.544 11.156 307,0
1. Cheltuieli curente 5.388 14.344 8.956 266,2
   1.1. Cheltuieli de personal 3.490 10.453 6.963 299,5
   1.2. Cheltuieli materiale 1.898 3.891 1.993 205,0
2. Cheltuieli de capital - 2.200 2.200 -
  I. Cheltuieli cu caracter social
     A. Cultura şi arta 3.816 10.984 7.168 287,8
   din acestea:
1. Cheltuieli curente 3.816 8.784 4.968 230,2
   1.1. Cheltuieli de personal 2.510 6.664 4.154 265,5
   1.2. Cheltuieli materiale 1.306 2.120 814 162,3
2. Cheltuieli de capital - 2.200 2.200 -
   a) Alte instituţii şi acţiuni de
      cultura şi arta 3.816 10.984 7.168 287,8
   II. Cheltuieli pentru puterea si
         administraţia de stat
    A. Cheltuieli pentru organele
           puterii executive 1.572 5.560 3.988 353,7
1. Cheltuieli curente 1.572 5.560 3.988 353,7
   1.1. Cheltuieli de personal 980 3.789 2.809 386,6
   1.2. Cheltuieli materiale 592 1.771 1.179 299,1
                     CHELTUIELILE BUGETARE DETALIATE PE ARTICOLE
    I. Cheltuieli social-culturale
       A. Cultura şi arta
CHELTUIELI CURENTE 3.816 8.784 4.968 230,2
CHELTUIELI DE PERSONAL 2.510 6.664 4.154 265,5
- Cheltuieli cu salariile 1.919 4.723 2.804 246,1
- Impozitul pe salarii 267 708 441 265,2
- Contribuţii pentru asigurări
  sociale de stat 267 1.086 764 393,3
- Cheltuieli pentru constituirea
  fondului pentru plata ajutorului
  de şomaj - 127 127 -
- Deplasări, detaşări, transferări 57 20 -37 35,1
CHELTUIELI MATERIALE SI SERVICII 1.306 2.120 814 162,3
- Cheltuieli pentru întreţinere si
  gospodărie 737 1.230 493 166,9
- Materiale şi prestări de servicii
  cu caracter funcţional 239 400 161 167,4
- Reparaţii curente 269 450 181 167,3
- Alte cheltuieli 61 40 -21 65,6
    II. Cheltuieli pentru puterea si
          administraţia de stat
    A. Cheltuieli pentru organele
           puterii executive
CHELTUIELI CURENTE 1.572 5.560 3.988 353,7
CHELTUIELI DE PERSONAL 980 3.789 2.809 386,6
- Cheltuieli cu salariile 696 2.578 1.882 370,4
- Impozitul pe salarii 111 414 303 373,0
- Contribuţii pentru asigurări
  sociale de stat 105 595 490 566,6
- Cheltuieli pentru constituirea
  fondului pentru plata ajutorului
  de şomaj 18 72 54 400,0
- Deplasări, detaşări, transferări 50 130 80 260,0
CHELTUIELI MATERIALE SI SERVICII 592 1.771 1.179 299,1
- Reparaţii curente 100 620 520 620,0
- Alte cheltuieli 492 1.151 659 233,9
-------------------------------------------------------------------------------


    ANEXA 6/43

 SECRETARIATUL GENERAL AL GUVERNULUI
 REGIA AUTONOMĂ A ADMINISTRAŢIEI
 PATRIMONIULUI PROTOCOLULUI DE STAT

                                BUGETUL
                             PE ANUL 1991

                                                                - mii lei -
-------------------------------------------------------------------------------
                                        1990 1991
                                       Program Propuneri Diferenţe %
     DENUMIRE INDICATORI în preţuri în preţuri (2-1) (2/1)
                                     30.09.1990 liberalizate
-------------------------------------------------------------------------------
              A 1 2 3 4
-------------------------------------------------------------------------------
   CHELTUIELI - TOTAL 225.352 29.600 -195.752 13,1
1. Cheltuieli curente 147.350 29.600 -117.750 20,1
   1.1. Cheltuieli de personal 7.411 - -7.411 -
   1.2. Cheltuieli materiale 37.937 - -37.937 -
   1.3. Subvenţii şi transferuri 102.002 29.600 -72.402 29,0
        din care:
        - Subvenţii pentru acoperirea
          diferenţelor de preţuri si
          de tarife - 29.600 29.600 -
2. Cheltuieli de capital 78.002 - -78.002 -
   CHELTUIELI PENTRU ORGANELE PUTERII
              EXECUTIVE
   din acestea:
   a) Ministere şi celelalte organe
      centrale 120.150 - -120.150 -
1. Cheltuieli curente 42.148 - -42.148 -
   1.1. Cheltuieli de personal 7.411 - -7.411 -
   1.2. Cheltuieli materiale 34.737 - -34.737 -
2. Cheltuieli de capital 78.002 - -78.002 -
    II. Cheltuieli pentru acţiuni
             economice
  A. Agricultura, mediu înconjurător,
                  ape
   din acestea:
1. Cheltuieli curente 105.202 29.600 -75.602 28,1
   1.1. Cheltuieli materiale 3.200 - -3.200 -
   1.2. Subvenţii şi transferuri 102.002 29.600 -72.402 29,0
   a) Combaterea dăunătorilor si
      bolilor din sectorul vegetal 2.000 3.400 1.400 170,0
   b) Prime pentru viţei 600 - -600 -
   c) Programe pentru susţinerea
      preţurilor la produsele agricole 102.002 25.000 -77.002 24,5
   d) Alte unităţi şi acţiuni din
      domeniul agriculturii 600 1.200 600 200
                  CHELTUIELILE BUGETARE DETALIATE PE ARTICOLE
CHELTUIELI PENTRU ORGANELE PUTERII
            EXECUTIVE
      A. Cheltuieli curente 42.148 - -42.148 -
CHELTUIELI DE PERSONAL 7.411 - -7.411 -
- Cheltuieli cu salariile 5.627 - -5.627 -
- Impozitul pe salarii 851 - -851 -
- Contribuţii pentru asigurări
  sociale de stat 933 - -933 -
CHELTUIELI MATERIALE SI SERVICII 34.737 - -34.737 -
- Cheltuieli pentru întreţinere si
  gospodărie 8.102 - -8.102 -
- Obiecte de inventar de mica valoare
  sau scurta durata şi echipament 872 - -872 -
- Reparaţii capitale 16.353 - -16.353 -
- Cărţi şi publicaţii 746 - -746 -
SUBVENŢII 8.664 - -8.664 -
AGRICULTURA, MEDIUL ÎNCONJURĂTOR, APE
      A. Cheltuieli curente 105.202 29.600 -75.602 28,1
CHELTUIELI MATERIALE SI SERVICII 3.200 - -3.200 -
- Hrana 2.500 - -2.500 -
- Medicamente şi materiale sanitare 700 - -700 -
SUBVENŢII 102.002 29.600 -72.402 29,0
-------------------------------------------------------------------------------


    ANEXA 6/44

 AGENŢIA DE PRESA "ROMPRES"

                                BUGETUL
                             PE ANUL 1991

                                                                - mii lei -
-------------------------------------------------------------------------------
                                        1990 1991
                                       Program Propuneri Diferenţe %
     DENUMIRE INDICATORI în preţuri în preţuri (2-1) (2/1)
                                     30.09.1990 liberalizate
-------------------------------------------------------------------------------
              A 1 2 3 4
-------------------------------------------------------------------------------
   CHELTUIELI - TOTAL 62.975 81.136 18.161 128,8
1. Cheltuieli curente 55.975 74.636 18.661 133,3
   1.1. Cheltuieli de personal 35.657 55.636 19.979 156,0
   1.2. Cheltuieli materiale 20.318 19.000 -1.318 93,5
2. Cheltuieli de capital 7.000 6.500 -500 92,9
    I. Cheltuieli cu caracter social
      A. Cultura şi arta 62.975 81.136 18.161 128,8
   din acestea:
1. Cheltuieli curente 55.975 74.636 18.661 133,3
   1.1. Cheltuieli de personal 35.657 55.636 19.979 156,0
   1.2. Cheltuieli materiale 20.318 19.000 -1.318 93,5
2. Cheltuieli de capital 7.000 6.500 -500 92,9
    a) Alte instituţii şi acţiuni de
       cultura şi arta 62.975 81.136 18.161 128,8
                  CHELTUIELILE BUGETARE DETALIATE PE ARTICOLE
       CULTURA SI ARTA
CHELTUIELI CURENTE 55.975 74.636 18.661 133,3
CHELTUIELI DE PERSONAL 35.657 55.636 19.979 156,0
- Cheltuieli cu salariile 26.057 37.096 11.039 142,4
- Impozitul pe salarii 3.900 5.564 1.664 142,7
- Contribuţii pentru asigurări
  sociale de stat 3.850 8.532 4.682 221,6
- Cheltuieli pentru constituirea
  fondului pentru plata ajutorului
  de şomaj 350 1.144 794 326,9
- Deplasări, detaşări, transferări 1.500 3.300 1.800 220,0
CHELTUIELI MATERIALE SI SERVICII 20.318 19.000 -1.318 93,5
- Cheltuieli pentru întreţinere si
  gospodărie 14.703 14.285 -418 97,2
- Materiale şi prestări de servicii
  cu caracter funcţional 5.000 4.100 -900 82,0
- Obiecte de inventar de mica valoare
  sau scurta durata şi echipament 5 5 - 100,0
- Cărţi şi publicaţii 300 300 - 100,0
- Alte cheltuieli 310 310 - 100,0
-------------------------------------------------------------------------------


    ANEXA 6/45

 RADIOTELEVIZIUNEA ROMANA

                                BUGETUL
                             PE ANUL 1991

                                                                - mii lei -
-------------------------------------------------------------------------------
                                        1990 1991
                                       Program Propuneri Diferenţe %
     DENUMIRE INDICATORI în preţuri în preţuri (2-1) (2/1)
                                     30.09.1990 liberalizate
-------------------------------------------------------------------------------
              A 1 2 3 4
-------------------------------------------------------------------------------
   CHELTUIELI - TOTAL 90.000 94.197 4.197 104,7
1. Cheltuieli curente 90.000 94.197 4.197 104,7
   1.1. Cheltuieli de personal 11.752 - -11.752 -
   1.2. Cheltuieli materiale 78.248 94.197 15.949 120,4
   I. Cheltuieli cu caracter social
       A. Cultura şi arta 90.000 94.197 4.197 104,7
   din acestea:
1. Cheltuieli curente 90.000 94.197 4.197 104,7
   1.1. Cheltuieli de personal 11.752 - -11.752 -
   1.2. Cheltuieli materiale 78.248 94.197 15.949 120,4
   a) Alte instituţii şi acţiuni de
      cultura şi arta 90.000 94.197 4.197 104,7
                     CHELTUIELILE BUGETARE DETALIATE PE ARTICOLE
          CULTURA SI ARTA
     A. Cheltuieli curente 90.000 94.197 4.197 104,7
CHELTUIELI DE PERSONAL 11.752 - -11.752 -
- Cheltuieli cu salariile 8.895 - -8.895 -
- Impozitul pe salarii 1.275 - -1.275 -
- Contribuţii pentru asigurări
  sociale de stat 1.270 - -1.270 -
- Cheltuieli pentru constituirea
  fondului pentru plata ajutorului
  de şomaj 212 - -212 -
- Deplasări, detaşări, transferări 100 - -100 -
CHELTUIELI MATERIALE SI SERVICII 78.248 94.197 15.949 120,4
- Cheltuieli pentru întreţinere si
  gospodărie 77.948 93.897 16.049 118,9
- Cărţi şi publicaţii 200 200 - 100,0
- Alte cheltuieli 100 100 - 100,0
-------------------------------------------------------------------------------


    ANEXA 6/47

 SOCIETATEA ROMANA DE CRUCE ROŞIE

                                BUGETUL
                             PE ANUL 1991

                                                                - mii lei -
-------------------------------------------------------------------------------
                                        1990 1991
                                       Program Propuneri Diferenţe %
     DENUMIRE INDICATORI în preţuri în preţuri (2-1) (2/1)
                                     30.09.1990 liberalizate
-------------------------------------------------------------------------------
              A 1 2 3 4
-------------------------------------------------------------------------------
   CHELTUIELI - TOTAL 12.493 18.300 5.807 146,5
1. Cheltuieli curente 12.493 18.300 5.807 146,5
   1.1. Subvenţii şi transferuri
        din care:
        - Transferuri 12.493 18.300 5.807 146,5
   I. Cheltuieli cu caracter social
   A. Pensii şi ajutoare I.O.V.R.,
       militari şi alte persoane 12.493 18.300 5.807 146,5
   din acestea:
1. Cheltuieli curente 12.493 18.300 5.807 146,5
   1.1. Subvenţii şi transferuri 12.493 18.300 5.807 146,5
   a) Pensii şi ajutoare I.O.V.R. 12.493 12.500 7 100,1
   b) Compensaţii pentru majorarea
      preţurilor şi tarifelor - 5.800 5.800 -
                     CHELTUIELILE BUGETARE DETALIATE PE ARTICOLE
    I. Cheltuieli cu caracter social
    A. Pensii şi ajutoare I.O.V.R.,
        militari şi alte persoane
CHELTUIELI CURENTE 12.493 18.300 5.807 146,5
TRANSFERURI 12.493 18.300 5.807 146,5
- Pensii şi ajutoare I.O.V.R.,
  militari şi alte persoane 12.493 18.300 5.807 146,5
-------------------------------------------------------------------------------


    ANEXA 6/48

 AGENŢIA NAŢIONALĂ PENTRU PRIVATIZARE
   ŞI DEZVOLTARE ÎNTREPRINDERI MICI
           ŞI MIJLOCII

                                BUGETUL
                             PE ANUL 1991

                                                                - mii lei -
-------------------------------------------------------------------------------
                                        1990 1991
                                       Program Propuneri Diferenţe %
     DENUMIRE INDICATORI în preţuri în preţuri (2-1) (2/1)
                                     30.09.1990 liberalizate
-------------------------------------------------------------------------------
              A 1 2 3 4
-------------------------------------------------------------------------------
   CHELTUIELI - TOTAL 22.226 82.330 60.104 370,4
1. Cheltuieli curente 20.951 80.330 59.379 383,4
   1.2. Cheltuieli de personal 18.840 75.080 56.240 398,5
   1.2. Cheltuieli materiale 2.111 5.250 3.139 248,7
2. Cheltuieli de capital 1.275 2.000 725 156,9
   I. Cheltuieli pentru puterea si
         administraţia de stat
    A. Cheltuieli pentru organele
           puterii executive
a) Ministere şi celelalte organe centrale 22.226 82.330 60.104 370,4
1. Cheltuieli curente 20.951 80.330 59.379 383,4
   1.2. Cheltuieli de personal 18.840 75.080 56.240 398,5
   1.2. Cheltuieli materiale 2.111 5.250 3.139 248,7
2. Cheltuieli de capital 1.275 2.000 725 156,9
                  CHELTUIELILE BUGETARE DETALIATE PE ARTICOLE
    I. Cheltuieli pentru puterea si
          administraţia de stat
    A. Cheltuieli pentru organele
          puterii executive
CHELTUIELI CURENTE 20.951 80.330 59.379 383,4
CHELTUIELI DE PERSONAL 18.840 75.080 56.240 398,5
- Cheltuieli cu salariile 12.229 48.878 36.649 399,6
- Impozitul pe salarii 1.957 7.426 5.469 379,4
- Contribuţii pentru asigurări
  sociale de stat 1.844 11.286 9.442 612,0
- Cheltuieli pentru constituirea
  fondului pentru plata ajutorului
  de şomaj 310 1.550 1.240 500,0
- Deplasări, detaşări, transferări 2.500 5.940 3.440 237,6
CHELTUIELI MATERIALE SI SERVICII 2.111 5.250 3.139 248,7
- Cheltuieli pentru întreţinere si
  gospodărie 1.898 4.400 2.502 231,8
- Cărţi şi publicaţii 50 300 250 600,0
- Alte cheltuieli 163 550 387 337,4
-------------------------------------------------------------------------------



    ANEXA 6/49

 UNITATEA SPECIALĂ DE PAZA SI PROTOCOL

                               BUGETUL
                             PE ANUL 1991

                                                                - mii lei -
-------------------------------------------------------------------------------
                                        1990 1991
                                       Program Propuneri Diferenţe %
     DENUMIRE INDICATORI în preţuri în preţuri (2-1) (2/1)
                                     30.09.1990 liberalizate
-------------------------------------------------------------------------------
              A 1 2 3 4
-------------------------------------------------------------------------------
   CHELTUIELI - TOTAL 97.700 127.800 30.100 130,8
1. Cheltuieli curente 27.000 123.800 96.800 458,2
   1.1. Cheltuieli de personal 16.400 89.300 72.900 544,5
   1.2. Cheltuieli materiale 10.600 34.500 23.900 325,5
2. Cheltuieli de capital 70.700 4.000 -66.700 5,6
     I. Cheltuieli pentru alte acţiuni 97.700 127.800 30.100 130,8
1. Cheltuieli curente 27.000 123.800 96.800 458,2
   1.1. Cheltuieli de personal 16.400 89.300 72.900 544,5
   1.2. Cheltuieli materiale 10.600 34.500 23.900 325,5
2. Cheltuieli de capital 70.700 4.000 -66.700 5,6
   a) Alte cheltuieli 97.700 127.800 30.100 130,8
-------------------------------------------------------------------------------


    ANEXA 6/50

 OFICIUL DE STAT PENTRU PROBLEME SPECIALE

                                BUGETUL
                             PE ANUL 1991

                                                                - mii lei -
-------------------------------------------------------------------------------
                                        1990 1991
                                       Program Propuneri Diferenţe %
     DENUMIRE INDICATORI în preţuri în preţuri (2-1) (2/1)
                                     30.09.1990 liberalizate
-------------------------------------------------------------------------------
              A 1 2 3 4
-------------------------------------------------------------------------------
   CHELTUIELI - TOTAL 5.800 17.900 12.100 308,6
1. Cheltuieli curente 5.800 17.900 12.100 308,6
   1.1. Cheltuieli de personal 3.100 15.000 11.900 483,8
   1.2. Cheltuieli materiale 2.700 2.900 200 107,4
    I. Cheltuieli pentru puterea si
         administraţia de stat
    A. Cheltuieli pentru organele
          puterii executive
a) Ministere şi celelalte organe centrale 5.800 17.900 12.100 308,6
1. Cheltuieli curente 5.800 17.900 12.100 308,6
   1.1. Cheltuieli de personal 3.100 15.000 11.900 483,8
   1.2. Cheltuieli materiale 2.700 2.900 200 107,4
                    CHELTUIELILE BUGETARE DETALIATE PE ARTICOLE
    I. Cheltuieli pentru organele
          puterii executive
       A. Cheltuieli curente 5.800 17.900 12.100 308,6
CHELTUIELI DE PERSONAL 3.100 15.000 11.900 483,8
- Cheltuieli cu salariile 2.720 13.000 10.280 477,9
- Impozitul pe salarii 315 1.480 1.165 469,8
- Contribuţii pentru asigurări
  sociale de stat 60 500 440 833,3
- Cheltuieli pentru constituirea
  fondului pentru plata ajutorului
  de şomaj 5 20 15 400,0
CHELTUIELI MATERIALE SI SERVICII 2.700 2.900 200 107,4
- Cheltuieli pentru întreţinere si
  gospodărie 395 2.100 1.705 531,7
- Materiale şi prestări de servicii
  cu caracter funcţional 10 100 90 -
- Cărţi şi publicaţii 20 200 180 -
- Alte cheltuieli 2.275 500 -1.775 2,2
-------------------------------------------------------------------------------


    ANEXA 6/51

 SERVICIUL ROMAN DE INFORMAŢII

                                BUGETUL
                             PE ANUL 1991

                                                                - mii lei -
-------------------------------------------------------------------------------
                                        1990 1991
                                       Program Propuneri Diferenţe %
     DENUMIRE INDICATORI în preţuri în preţuri (2-1) (2/1)
                                     30.09.1990 liberalizate
-------------------------------------------------------------------------------
              A 1 2 3 4
-------------------------------------------------------------------------------
   CHELTUIELI - TOTAL 779.600 1.817.400 1.037.800 233,1
1. Cheltuieli curente 779.600 1.617.400 837.800 207,5
   1.1. Cheltuieli de personal 568.200 808.100 239.900 142,2
   1.2. Cheltuieli materiale 211.400 605.000 393.600 286,2
   1.3. Subvenţii şi transferuri - 204.300 204.300 -
2. Cheltuieli de capital - 200.000 200.000 -
    I. Cheltuieli cu caracter social
1. Cheltuieli curente - 209.300 209.300 -
   1.1. Cheltuieli materiale - 5.000 5.000 -
   1.2. Subvenţii şi transferuri - 204.300 204.300 -
      A. Sănătate - 5.000 5.000 -
   din acestea:
1. Cheltuieli curente - 5.000 5.000 -
   1.1. Cheltuieli materiale - 5.000 5.000 -
        a) Alte instituţii şi acţiuni
           economice - 5.000 5.000 -
   B. Pensii şi ajutoare I.O.V.R.,
      militari şi alte persoane - 204.300 204.300 -
   din acestea:
1. Cheltuieli curente - 204.300 204.300 -
   1.1. Subvenţii şi transferuri - 204.300 204.300 -
        a) Pensii militare - 150.000 150.000 -
        b) Compensaţii pentru majorarea
           preţurilor şi tarifelor - 54.300 54.300 -
    II. Cheltuieli pentru alte acţiuni 779.600 1.608.100 828.500 206,2
1. Cheltuieli curente 779.600 1.408.100 628.500 180,6
   1.1. Cheltuieli de personal 568.200 808.100 239.900 142,2
   1.2. Cheltuieli materiale 211.400 600.000 388.600 283,8
2. Cheltuieli de capital - 200.000 200.000 -
   a) Alte cheltuieli - 200.000 200.000 -
-------------------------------------------------------------------------------


    ANEXA 6/52

 CASA AUTONOMĂ DE PENSII SI ASIGURĂRI
         SOCIALE ALE ŢĂRĂNIMII

                                BUGETUL
                             PE ANUL 1991

                                                                - mii lei -
-------------------------------------------------------------------------------
                                        1990 1991
                                       Program Propuneri Diferenţe %
     DENUMIRE INDICATORI în preţuri în preţuri (2-1) (2/1)
                                     30.09.1990 liberalizate
-------------------------------------------------------------------------------
              A 1 2 3 4
-------------------------------------------------------------------------------
   CHELTUIELI - TOTAL 41.200 33.470*) -7.730 81,2
2. Cheltuieli curente 41.200 33.470 -7.730 81,2
   1.1. Cheltuieli de personal - 33.470 33.470 -
   1.2. Subvenţii şi transferuri 41.200 - -41.200 -
    I. Cheltuieli pentru puterea si
           administraţia de stat
    A. Cheltuieli pentru organele
           puterii executive
a) Ministere şi celelalte organe centrale 41.200 33.470 -7.730 81,2
2. Cheltuieli curente 41.200 33.470 -7.730 81,2
   1.1. Cheltuieli de personal - 33.470 33.470 -
   1.2. Subvenţii şi transferuri 41.200 - -41.200 -
                  CHELTUIELILE BUGETARE DETALIATE PE ARTICOLE
   I. Cheltuieli pentru puterea si
          administraţia de stat
   A. Cheltuieli pentru organele
          puterii executive
CHELTUIELI CURENTE 41.200 33.470 -9.045 78,0
CHELTUIELI DE PERSONAL - 33.470 33.470 -
- Cheltuieli cu salariile - 23.540 23.540 -
- Impozitul pe salarii - 3.760 3.760 -
- Contribuţii pentru asigurări
  sociale de stat - 5.460 5.460 -
- Cheltuieli pentru constituirea
  fondului pentru plata ajutorului
  de şomaj - 710 710 -
SUBVENŢII 41.200 - -41.200 -
-------------------------------------------------------------------------------
    *) Pentru anul 1991 nu s-a mai acordat subventie pentru Uniunea Cooperaţiei
Agricole, acoperindu-se doar cheltuielile ocazionate de funcţionarea Casei
autonome de pensii ale ţărănimii.


    ANEXA 6/53

 OFICIUL NAŢIONAL AL REZERVELOR
        MATERIALE

                                BUGETUL
                             PE ANUL 1991

                                                                - mii lei -
-------------------------------------------------------------------------------
                                        1990 1991
                                       Program Propuneri Diferenţe %
     DENUMIRE INDICATORI în preţuri în preţuri (2-1) (2/1)
                                     30.09.1990 liberalizate
-------------------------------------------------------------------------------
              A 1 2 3 4
-------------------------------------------------------------------------------
   CHELTUIELI - TOTAL 1.747.670 2.207.468 459.798 126,3
1. Cheltuieli curente 254.590 327.668 73.078 128,7
   1.1. Cheltuieli de personal 102.852 156.482 53.630 152,1
   1.2. Cheltuieli materiale 151.738 171.186 19.448 112,8
2. Cheltuieli de capital 1.493.080 1.879.800 386.720 125,9
    I. Cheltuieli pentru puterea
       şi administraţia de stat
 A. Cheltuieli pentru organele
       puterii executive
   a) Ministere şi celelalte organe
      centrale 66.970 49.005 -17.965 73,2
1. Cheltuieli curente 44.890 49.005 4.115 109,2
   1.1. Cheltuieli de personal 8.487 10.400 1.913 122,5
   1.2. Cheltuieli materiale 36.403 38.605 2.202 106,0
2. Cheltuieli de capital 22.080 - -22.080 -
    II. Cheltuieli pentru acţiuni
              economice
    A. Alte acţiuni economice 1.680.700 2.158.463 477.763 128,4
   din acestea:
1. Cheltuieli curente 209.700 278.663 68.963 132,9
   1.1. Cheltuieli de personal 94.365 146.082 51.717 154,8
   1.2. Cheltuieli materiale 115.335 132.581 17.246 114,9
2. Cheltuieli de capital 1.471.000 1.879.800 408.800 127,8
   a) Rezerva de stat 1.471.000 1.879.800 408.800 127,8
   b) Alte cheltuieli pentru
     rezerva de stat 209.700 278.663 68.963 132,9
                   CHELTUIELILE BUGETARE DETALIATE PE ARTICOLE
CHELTUIELI PENTRU ORGANELE PUTERII
          EXECUTIVE
    A. Cheltuieli curente 44.890 49.005 4.115 109,2
CHELTUIELI DE PERSONAL 8.487 10.400 1.913 122,5
- Cheltuieli cu salariile 6.147 7.400 1.253 120,4
- Impozitul pe salarii 872 1.130 258 129,6
- Contribuţii pentru asigurări
  sociale de stat 1.062 1.249 187 117,6
- Deplasări, detaşări, transferări 379 621 242 163,9
CHELTUIELI MATERIALE SI SERVICII 36.403 38.605 2.202 106,0
- Cheltuieli pentru întreţinere si
  gospodărie 615 377 -238 61,3
- Obiecte de inventar de mica valoare
  sau scurta durata şi echipament 6 5 -1 83,3
- Reparaţii curente 9 - -9 -
- Reparaţii capitale 35.700 38.000 2.300 106,4
- Cărţi şi publicaţii 57 40 -17 70,2
- Alte cheltuieli 16 183 167 1.143,0
    ALTE ACŢIUNI ECONOMICE
      A. Cheltuieli curente 209.700 278.663 68.963 132,9
CHELTUIELI DE PERSONAL 94.365 146.082 51.717 154,8
- Cheltuieli cu salariile 70.878 107.954 37.076 152,3
- Impozitul pe salarii 11.114 17.380 6.266 156,3
- Contribuţii pentru asigurări
  sociale de stat 11.534 19.000 7.466 164,7
- Deplasări, detaşări, transferări 839 1.748 909 208,3
CHELTUIELI MATERIALE SI SERVICII 115.335 132.581 17.246 114,9
- Cheltuieli pentru întreţinere
  şi gospodărie 37.746 51.282 13.536 135,8
- Obiecte de inventar de mica valoare
  sau scurta durata şi echipament 1.678 2.279 601 135,8
- Reparaţii curente 10.275 13.675 3.400 133,1
- Cărţi şi publicaţii 42 57 15 135,7
- Alte cheltuieli 65.594 65.288 -306 99,5
-------------------------------------------------------------------------------


    ANEXA 6/54

 SECRETARIATUL DE STAT
 PENTRU HANDICAPATI

                                BUGETUL
                             PE ANUL 1991

                                                                - mii lei -
-------------------------------------------------------------------------------
                                        1990 1991
                                       Program Propuneri Diferenţe %
     DENUMIRE INDICATORI în preţuri în preţuri (2-1) (2/1)
                                     30.09.1990 liberalizate
-------------------------------------------------------------------------------
              A 1 2 3 4
-------------------------------------------------------------------------------

   CHELTUIELI - TOTAL - 56.510 56.510 -
1. Cheltuieli curente - 42.510 42.510 -
   1.1. Cheltuieli de personal - 38.460 38.460 -
   1.2. Cheltuieli materiale - 4.050 4.050 -
2. Cheltuieli de capital - 14.000 14.000 -
    I. Cheltuieli pentru puterea si
          administraţia de stat
    A. Cheltuieli pentru organele
           puterii executive
a) Ministere şi celelalte organe centrale - 56.510 56.510 -
1. Cheltuieli curente - 42.510 42.510 -
   1.1. Cheltuieli de personal - 38.460 38.460 -
   1.2. Cheltuieli materiale - 4.050 4.050 -
2. Cheltuieli de capital - 14.000 14.000 -
                  CHELTUIELILE BUGETARE DETALIATE PE ARTICOLE
CHELTUIELI PENTRU ORGANELE PUTERII
            EXECUTIVE
      A. Cheltuieli curente - 42.510 42.510 -
CHELTUIELI DE PERSONAL - 38.460 38.460 -
- Cheltuieli cu salariile - 21.740 21.740 -
- Impozitul pe salarii - 3.478 3.478 -
- Contribuţii pentru asigurări
  sociale de stat - 4.863 4.863 -
- Cheltuieli pentru constituirea
  fondului pentru plata ajutorului
  de şomaj - 679 679 -
- Deplasări, detaşări, transferări - 7.700 7.700 -
CHELTUIELI MATERIALE SI SERVICII - 4.050 4.050 -
- Cheltuieli pentru întreţinere si
  gospodărie - 900 900 -
- Alte cheltuieli - 600 600 -
- Materiale şi prestări de servicii
  cu caracter funcţional - 1.000 1.000 -
- Obiecte de inventar de mica valoare
  sau scurta durata şi echipament - 1.500 1.500 -
- Cărţi şi publicaţii - 50 50 -
-------------------------------------------------------------------------------


    ANEXA 6/55

 CENTROCOOP

                                BUGETUL
                             PE ANUL 1991

                                                                - mii lei -

-------------------------------------------------------------------------------
                                        1990 1991
                                       Program Propuneri Diferenţe %
     DENUMIRE INDICATORI în preţuri în preţuri (2-1) (2/1)
                                     30.09.1990 liberalizate
-------------------------------------------------------------------------------
              A 1 2 3 4
-------------------------------------------------------------------------------

   CHELTUIELI - TOTAL 460.600 50.000 -410.600 10,8
1. Cheltuieli curente 460.600 50.000 -410.600 10,8
   1.1. Subvenţii, transferuri si
        cheltuieli diverse 460.600 50.000 -410.600 10,8
    I. Cheltuieli pentru acţiuni
             economice 460.600 50.000 -410.600 10,8
   din acestea:
1. Cheltuieli curente 460.600 50.000 -410.600 10,8
   1.1. Subvenţii, transferuri si
        cheltuieli diverse 460.600 50.000 -410.600 10,8
   a) Subvenţii pentru acoperirea
      diferenţelor de preţ la
      produse agricole 460.600 50.000 -410.600 10,8
-------------------------------------------------------------------------------


    ANEXA 7

       Prevederi din acte normative care se abroga, referitoare la plata
   de la bugetul administraţiei centrale de stat şi bugetelor locale a unor
                        cheltuieli în anul 1991

1. H.C.M. nr. 476/1974 privind finanţarea Proiectarea şi asistenta tehnica la
   activităţilor de proiectare şi asis- amenajările locale de îmbunătăţiri
   tenta tehnica la amenajările locale de funciare şi de gospodărirea apelor
   îmbunătăţiri funciare şi de gospodari- la cooperativele agricole de
   rea apelor la cooperativele agricole producţie
   de producţie.*)
2. Art. 20 alin. 3 şi art. 28 din Legea Material săditor de dud şi nuc.
   pomiculturii nr. 11 din 1974.*)
3. Anexa nr. 1 E la Decretul nr. 32/1980, Laboratoarele pentru controlul ca-
   capitolul "Controlul calităţii litatii nutreturilor şi alimenta-
   furajelor".*) tiei animalelor.
4. Art. 8 din Decretul-lege nr. 43/1990.**) Plata salariilor şi a celorlalte
                                            drepturi cuvenite specialiştilor
                                            agricoli, jurisconsultilor şi altor
                                            cadre cu studii superioare, precum
                                            şi contabililor şefi care lucrează
                                            în cooperativele agricole şi sînt
                                            încadraţi la direcţiile generale
                                            pentru agricultura şi alimentaţie.
5. Pct. 5, 6, 7, 8 şi 9 din anexa nr. 13 Prime pentru viţei.
   cap. II la Decretul-lege nr. 75/1990.*)
------------------------
     *) Prevederea se abrogă începînd cu data de 1.I.1991.
    **) Prevederea se abrogă începînd cu data de 1.VII.1991.


                       -------
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016