Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   LEGE nr. 210 din 16 mai 2003  pentru aprobarea   Ordonantei Guvernului nr. 112/1999 privind calatoriile gratuite in interes de serviciu si in interes personal pe caile ferate romane    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

LEGE nr. 210 din 16 mai 2003 pentru aprobarea Ordonantei Guvernului nr. 112/1999 privind calatoriile gratuite in interes de serviciu si in interes personal pe caile ferate romane

EMITENT: PARLAMENTUL
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 352 din 22 mai 2003
Parlamentul României adopta prezenta lege.

ART. 1
Se aproba <>Ordonanta Guvernului nr. 112 din 30 august 1999 privind cãlãtoriile gratuite în interes de serviciu şi în interes personal pe cãile ferate romane, adoptatã în temeiul <>art. 1 lit. H pct. 11 din Legea nr. 140/1999 privind abilitarea Guvernului de a emite ordonanţe şi publicatã în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 425 din 31 august 1999, cu urmãtoarele modificãri şi completãri:

1. Articolul 1 va avea urmãtorul cuprins:
"Art. 1. - (1) Salariaţii încadraţi cu contract individual de munca pe durata nedeterminatã la compartimentele de specialitate feroviara din cadrul Ministerului lucrãrilor Publice, Transporturilor şi Locuinţei şi la Societatea Nationala de Transport Feroviar de Cãlãtori «C.F.R. Cãlãtori» - S.A., la filialele acesteia, precum şi la subunitatile din structura organizatoricã a acestora beneficiazã anual de autorizaţii de cãlãtorie în interes de serviciu şi în interes personal pe cãile ferate romane, în mod gratuit.
(2) Membrii de familie ai salariaţilor prevãzuţi la alin. (1) beneficiazã anual de 24 de file de permise de cãlãtorie pe cãile ferate romane, în mod gratuit."

2. Articolul 2 va avea urmãtorul cuprins:
"Art. 2. - (1) Beneficiazã anual de 24 de file de permise de cãlãtorie pe cãile ferate romane în interes personal, în mod gratuit, salariaţii încadraţi cu contract individual de munca pe durata nedeterminatã:
a) în aparatul central al Ministerului lucrãrilor Publice, Transporturilor şi Locuinţei, cu excepţia celor prevãzuţi la art. 1 alin. (1);
b) la Autoritatea Feroviara Romana - AFER;
c) în unitãţile medicale din reţeaua proprie a Ministerului lucrãrilor Publice, Transporturilor şi Locuinţei;
d) în grupurile şcolare industriale de transporturi cai ferate şi în grupurile şcolare de material rulant pentru transporturi feroviare;
e) la Clubul Sportiv Rapid Bucureşti;
f) la Casa Asigurãrilor de Sãnãtate a Ministerului lucrãrilor Publice, Transporturilor şi Locuinţei.
(2) Pentru cãlãtoria în interes de serviciu salariaţii prevãzuţi la alin. (1) beneficiazã de autorizaţii sau permise de cãlãtorie pe cãile ferate romane, în mod gratuit, dupã caz. Funcţiile de conducere din unitãţile menţionate la alin. (1) lit. a) şi b), care beneficiazã de autorizaţii de cãlãtorie, se stabilesc prin ordin al ministrului lucrãrilor publice, transporturilor şi locuinţei şi nu mai beneficiazã în anul respectiv de permise de cãlãtorie.
(3) Lista grupurilor şcolare industriale de transporturi cai ferate şi a grupurilor şcolare de material rulant pentru transporturi feroviare, ai cãror salariaţi beneficiazã de permise de cãlãtorie pe cãile ferate romane în interes personal, în mod gratuit, este prezentatã în anexa nr. 1.
(4) Membrii de familie ai salariaţilor prevãzuţi la alin. (1) beneficiazã anual de 12 file de permise de cãlãtorie pe cãile ferate romane, în mod gratuit."

3. Articolul 3 va avea urmãtorul cuprins:
"Art. 3. - (1) Salariaţii încadraţi cu contract individual de munca pe durata nedeterminatã de la Compania Nationala de Cai Ferate «C.F.R.» - S.A., Societatea Nationala de Transport Feroviar de Marfa «C.F.R. Marfa» - S.A., Societatea de Administrare Active Feroviare «S.A.A.F.» - S.A., Societatea Comercialã de Transport cu Metroul Bucureşti «Metrorex» - S.A., de la filialele acestora, precum şi de la subunitatile din structura organizatoricã a acestora beneficiazã de autorizaţii sau permise de cãlãtorie pe cãile ferate romane, în interes de serviciu sau în interes personal, în mod gratuit, în aceleaşi condiţii ca şi personalul Societãţii Naţionale de Transport Feroviar de Cãlãtori «C.F.R. Cãlãtori» - S.A., prevãzute la art. 1.
(2) Membrii de familie ai salariaţilor prevãzuţi la alin. (1) beneficiazã anual de 24 de file de permise de cãlãtorie pe cãile ferate romane, în mod gratuit.
(3) Eliberarea autorizaţiilor şi permiselor de cãlãtorie pe cãile ferate romane pentru personalul prevãzut la alin. (1) şi (2) se face pe baza contractelor încheiate între Societatea Nationala de Transport Feroviar de Cãlãtori «C.F.R. Cãlãtori» - S.A. şi unitãţile menţionate la alin. (1), numai dacã unitãţile respective suporta aceste cheltuieli."

4. Articolul 4 va avea urmãtorul cuprins:
"Art. 4. - (1) Salariaţii încadraţi cu contract individual de munca pe durata nedeterminatã în unitãţile desprinse din Societatea Nationala a Cãilor Ferate Romane înainte de intrarea în vigoare a <>Ordonanţei de urgenta a Guvernului nr. 12/1998 privind transportul pe cãile ferate romane şi reorganizarea Societãţii Naţionale a Cãilor Ferate Romane, aprobatã cu modificãri prin <>Legea nr. 89/1999 , precum şi salariaţii unitãţilor desprinse din fostul Departament al cãilor ferate şi din fosta Societate Nationala a Cãilor Ferate Romane, potrivit <>Hotãrârii Guvernului nr. 570/1991 privind modificarea <>Hotãrârii Guvernului nr. 235/1991 şi reorganizarea activitãţii transporturilor feroviare beneficiazã de maximum 24 de file de permise de cãlãtorie pe cãile ferate romane, în interes personal, în mod gratuit, pe intreaga perioada în care unitatea îşi pãstreazã profilul de activitate preponderent feroviara.
(2) Membrii de familie ai salariaţilor prevãzuţi la alin. (1) beneficiazã de jumãtate din numãrul de file de permise de cãlãtorie pe cãile ferate romane aferente titularului, în mod gratuit.
(3) Contravaloarea permiselor de cãlãtorie se suporta de unitãţile respective, în limitele stabilite prin contractele colective de munca încheiate la nivelul acestor unitãţi, şi sunt deductibile fiscal.
(4) Metodologia de acordare, de eliberare şi de retragere a permiselor de cãlãtorie pentru salariaţii agenţilor economici care beneficiazã de prevederile alin. (1)-(3) se stabileşte şi se aproba prin ordin al ministrului lucrãrilor publice, transporturilor şi locuinţei, în baza declaraţiei conducatorului unitãţii prin care confirma menţinerea profilului de activitate preponderent feroviara.
(5) Eliberarea autorizaţiilor şi permiselor de cãlãtorie pe cãile ferate romane se face numai pe baza de contracte încheiate între Societatea Nationala de Transport Feroviar de Cãlãtori «C.F.R. Cãlãtori» - S.A. şi unitãţile sus-menţionate, cu suportarea contravalorii acestora de cãtre unitãţile respective."

5. Dupã articolul 4 se introduc articolele 4^1 şi 4^2 cu urmãtorul cuprins:
"Art. 4^1. - Salariaţii încadraţi cu contract individual de munca pe durata determinata la unitãţile prevãzute la art. 1-4 pot beneficia de bilete de cãlãtorie pe cãile ferate romane în interes de serviciu, contravaloarea acestora suportandu-se în acelaşi mod ca şi autorizaţiile de cãlãtorie.
Art. 4^2. - (1) Dreptul la autorizaţii şi permise de cãlãtorie pe cãile ferate romane se pierde dacã acestea se înstrãineazã pentru a fi folosite de alte persoane, în anul respectiv în care s-a constatat abaterea, aplicându-se sancţiunile disciplinare şi penale prevãzute de legislaţia în vigoare. Deplasarea în interes de serviciu se va face cu bilete de cãlãtorie în interes de serviciu.
(2) Pierderea dreptului de cãlãtorie pe baza de autorizaţii sau permise are loc în urmãtoarele cazuri:
a) desfacerea disciplinarã a contractului de munca;
b) înstrãinarea autorizaţiei sau permisului de cãlãtorie pentru a fi utilizat de alta persoana.
(3) Pierderea dreptului de cãlãtorie pe baza de autorizaţii sau permise de cãlãtorie pentru salariaţi ori pensionari determina pierderea dreptului şi pentru membrii de familie ai acestora.
(4) Membrii de familie ai posesorilor de autorizaţii şi permise de cãlãtorie pe cãile ferate romane care au decedat îşi menţin dreptul la permise de cãlãtorie pana la finele anului, în anul urmãtor urmând a primi permise de cãlãtorie dacã îndeplinesc condiţiile de emitere menţionate în metodologia prevãzutã la art. 10."

6. Articolul 5 va avea urmãtorul cuprins:
"Art. 5. - (1) Pensionãrii şi membrii lor de familie beneficiazã de permise de cãlãtorie pe cãile ferate romane, în mod gratuit, dacã la data pensionãrii persoana care se pensioneazã îndeplineşte una dintre urmãtoarele condiţii:
a) este salariata într-o unitate prevãzutã la art. 1, art. 2 alin. (1) lit. a) şi b) şi art. 3 şi are cel puţin o vechime de 10 ani în aceste unitãţi sau în cadrul persoanelor juridice din care aceste unitãţi au rezultat prin reorganizare;
b) este salariata la alta unitate decât cele prevãzute la art. 1, art. 2 alin. (1) lit. a) şi b) şi art. 3 şi are o vechime de 25 de ani bãrbaţii şi 20 de ani femeile în unitãţile prevãzute la art. 1, art. 2 alin. (1) lit. a) şi b) şi art. 3, precum şi în unitãţile desprinse din cadrul fostului Departament al cãilor ferate şi fostei Societãţi Naţionale a Cãilor Ferate Romane, potrivit <>Hotãrârii Guvernului nr. 570/1991 privind modificarea <>Hotãrârii Guvernului nr. 235/1991 şi reorganizarea activitãţii transporturilor feroviare, cu modificãri;
c) vechimea în munca se calculeazã prin cumularea perioadelor în care salariatul a lucrat ca angajat pe durata nedeterminatã în unitãţile menţionate la lit. a) şi b).
(2) Pensionãrii pentru invaliditate de orice grad, cauzatã de accidente de munca sau de evenimente de cale feratã, proveniţi din salariaţii unitãţilor prevãzute la art. 1-3, precum şi membrii lor de familie beneficiazã de permise de cãlãtorie pe cãile ferate romane, în mod gratuit, indiferent de vechimea avutã în aceste unitãţi.
(3) Pensionãrii care îndeplinesc condiţiile pentru a beneficia de permise de cãlãtorie pe cãile ferate romane în mod gratuit au dreptul anual la 24 de file de permise de cãlãtorie, iar membrii lor de familie la 12 file de permise de cãlãtorie.
(4) Contravaloarea permiselor de cãlãtorie pe cãile ferate romane emise în mod gratuit pensionarilor care îndeplinesc condiţiile prevãzute la alin. (1) lit. a) şi b) şi alin. (2) şi membrilor lor de familie se suporta din bugetul Ministerului lucrãrilor Publice, Transporturilor şi Locuinţei.
(5) Dreptul de a solicita permise de cãlãtorie pe cãile ferate romane în mod gratuit se prescrie dupã trecerea a 3 ani de la data pensionãrii, dacã solicitarea nu a fost facuta în acest termen."

7. Articolul 6 va avea urmãtorul cuprins:
"Art. 6. - (1) Pensionãrii şi membrii lor de familie, cãrora li s-au acordat permise de cãlãtorie pe cãile ferate romane în interes personal, în mod gratuit, pana la data intrãrii în vigoare a legii de aprobare a ordonanţei, beneficiazã în continuare de acest drept, atâta timp cat sunt îndeplinite condiţiile în baza cãrora au fost acordate.
(2) Contravaloarea permiselor de cãlãtorie pe cãile ferate romane emise în mod gratuit se suporta din bugetul Ministerului lucrãrilor Publice, Transporturilor şi Locuinţei."

8. Articolul 7 se abroga.

9. Articolul 8 va avea urmãtorul cuprins:
"Art. 8. - În înţelesul prezentei ordonanţe, membrii de familie sunt soţul, sotia şi copiii minori, precum şi copiii care se încadreazã în categoriile prevãzute în anexa nr. 2."

10. Articolul 9 va avea urmãtorul cuprins:
"Art. 9. - Societatea Nationala de Transport Feroviar de Cãlãtori «C.F.R. Cãlãtori» - S.A. poate elibera legitimatii de cãlãtorie pe cãile ferate romane, pe timp limitat, în mod gratuit, unor persoane din afarã societãţii comerciale, care se deplaseaza pentru acţiuni în interesul acesteia, pentru cazurile şi persoanele stabilite de consiliul de administraţie al societãţii."

11. Articolul 10 va avea urmãtorul cuprins:
"Art. 10. - (1) Metodologia privind încadrarea în categoria de tren, clasa, condiţiile de emitere, gestionarea şi folosirea legitimatiilor de cãlãtorie pe cãile ferate romane, prevãzute în prezenta ordonanta, va fi reactualizata în termen de 45 de zile de la aprobarea prin lege a ordonanţei, prin ordin al ministrului lucrãrilor publice, transporturilor şi locuinţei.
(2) Prin ordin al ministrului lucrãrilor publice, transporturilor şi locuinţei se aproba tarifele pentru autorizaţiile şi permisele de cãlãtorie pe cãile ferate romane, precum şi metodologia de decontare a contravalorii acestora, pentru persoanele prevãzute la art. 2 alin. (1) şi pentru pensionãrii prevãzuţi la art. 5 alin. (1) şi (2) şi la art. 6."

12. Dupã articolul 11 se introduce articolul 11^1 cu urmãtorul cuprins:
"Art. 11^1. - În cazul schimbãrii denumirii unitãţilor menţionate în prezenta ordonanta, Ministerul lucrãrilor Publice, Transporturilor şi Locuinţei va face rectificarea corespunzãtoare prin ordin al ministrului lucrãrilor publice, transporturilor şi locuinţei, care se va publica în Monitorul Oficial al României, Partea I."

13. Articolul 12 va avea urmãtorul cuprins:
"Art. 12. - La data intrãrii în vigoare a legii de aprobare a ordonanţei se abroga:
a) Decretul Consiliului de Stat nr. 1/1981 privind cãlãtoriile gratuite pe cãile ferate în interes personal şi cãlãtoriile gratuite pe cãile ferate, cu navele fluviale NAVROM şi cu autovehicule, în interes de serviciu, nepublicat, cu modificãrile şi completãrile ulterioare;
b) <>art. 2, 3, 4, 5 şi 6 din Decretul-lege nr. 26/1990 privind acordarea unor drepturi şi înlesniri beneficiarilor prestaţiilor de transporturi, posta şi telecomunicaţii, precum şi personalului din unitãţile Ministerului Transporturilor, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 10 din 15 ianuarie 1990;
c) <>art. 12 din Hotãrârea Guvernului nr. 570/1991 privind modificarea <>Hotãrârii Guvernului nr. 235/1991 şi reorganizarea activitãţii transporturilor feroviare, publicatã în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 189 din 19 septembrie 1991, cu modificãri;
d) <>art. 5 din Hotãrârea Guvernului nr. 691/1991 privind înfiinţarea unor societãţi comerciale ca urmare a reorganizãrii activitãţii transporturilor feroviare, publicatã în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 214 din 22 octombrie 1991, astfel cum a fost modificatã prin <>Hotãrârea Guvernului nr. 77/1992 privind înfiinţarea unor societãţi comerciale ca urmare a reorganizãrii activitãţii transporturilor feroviare, publicatã în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 36 din 5 martie 1992, cu modificãrile ulterioare;
e) <>art. 4 din Hotãrârea Guvernului nr. 519/1992 privind înfiinţarea unei societãţi comerciale ca urmare a divizãrii Societãţii Comerciale «Rova» - S.A. Rosiori de Vede, publicatã în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 231 din 18 septembrie 1992, precum şi orice alte dispoziţii contrare."

14. Dupã articolul 12 se introduc articolele 12^1 -12^3 cu urmãtorul cuprins:
"Art. 12^1. - (1) Categoriile sociale care beneficiazã de cãlãtorii gratuite sau de reduceri de tarife la transportul de cãlãtori pe cãile ferate romane se stabilesc prin lege.
(2) Actul normativ de aprobare a cãlãtoriilor gratuite sau a reducerilor tarifare în transportul de cãlãtori pe calea feratã trebuie sa indice în mod obligatoriu sursa din care se deconteazã cãtre Societatea Nationala de Transport Feroviar de Cãlãtori «C.F.R. Cãlãtori» - S.A. contravaloarea cãlãtoriilor gratuite sau diferenţa de tarif.
(3) Circulaţia cãlãtorilor beneficiari de gratuitãţi sau de reduceri de tarif se face în baza legitimatiilor eliberate de Societatea Nationala de Transport Feroviar de Cãlãtori «C.F.R. Cãlãtori» - S.A., în urma încheierii contractului cu unitatea care suporta diferenţa de tarif.
Art. 12^2. - (1) Contravaloarea autorizaţiilor şi permiselor de cãlãtorie pe cãile ferate romane de care beneficiazã, în mod gratuit, persoanele prevãzute la art. 3 şi 4 se suporta de agenţii economici sau de instituţiile publice, dupã caz, şi sunt deductibile fiscal.
(2) Contravaloarea autorizaţiilor şi permiselor de cãlãtorie pe cãile ferate romane de care beneficiazã, în mod gratuit, persoanele prevãzute la art. 2 alin. (1) se suporta din bugetul Ministerului lucrãrilor Publice, Transporturilor şi Locuinţei.
(3) Contravaloarea autorizaţiilor şi permiselor de cãlãtorie pe cãile ferate romane de care beneficiazã, în mod gratuit, persoanele prevãzute la art. 1 şi 9 se suporta de Societatea Nationala de Transport Feroviar de Cãlãtori «C.F.R. Cãlãtori» - S.A. şi sunt deductibile fiscal.
(4) Contravaloarea autorizaţiilor şi permiselor de cãlãtorie pe cãile ferate romane, emise în mod gratuit, nu constituie venit impozabil pentru persoanele care beneficiazã de acestea.
Art. 12^3.- Anexele nr. 1 şi 2 fac parte integrantã din prezenta ordonanta."

15. Înaintea anexei se introduce o anexa noua, ca anexa nr. 1, cu urmãtorul cuprins:
"ANEXA Nr. 1
LISTA
grupurilor şcolare industriale de transporturi cai ferate şi a grupurilor şcolare de material rulant pentru transporturi feroviare, ai cãror salariaţi beneficiazã de permise de cãlãtorie pe cãile ferate romane în interes personal, în mod gratuit, conform art. 2 alin. (1) lit. d)
1. Grupul şcolar industrial de transporturi cai ferate Bucureşti.
2. Grupul şcolar industrial de transporturi cai ferate Craiova.
3. Grupul şcolar industrial de transporturi cai ferate Timişoara.
4. Grupul şcolar industrial de transporturi cai ferate Arad.
5. Grupul şcolar industrial de transporturi cai ferate Cluj-Napoca.
6. Grupul şcolar industrial de transporturi cai ferate Oradea.
7. Grupul şcolar industrial de transporturi cai ferate Braşov.
8. Grupul şcolar industrial de transporturi cai ferate Sibiu.
9. Grupul şcolar industrial de transporturi cai ferate Iaşi.
10. Grupul şcolar industrial de transporturi cai ferate Buzau.
11. Grupul şcolar industrial de transporturi cai ferate Galaţi.
12. Grupul şcolar industrial de transporturi cai ferate Constanta.
13. Grupul şcolar de material rulant pentru transporturi feroviare Bucureşti.
14. Grupul şcolar de material rulant pentru transporturi feroviare Cluj-Napoca.
15. Grupul şcolar de material rulant pentru transporturi feroviare Rosiori de Vede.
16. Grupul şcolar de material rulant pentru transporturi feroviare Pascani.
17. Grupul şcolar de material rulant pentru transporturi feroviare Simeria."

16. Anexa, care devine anexa nr. 2, va avea urmãtorul cuprins:
"ANEXA Nr. 2
CATEGORII DE PERSOANE
care beneficiazã de permise de cãlãtorie pe cãile ferate romane în interes personal, în mod gratuit, în condiţiile art. 8
a) copiii minori înfiaţi, aflaţi sub tutela, în plasament familial ori încredinţaţi în condiţiile legii unor persoane care beneficiazã de autorizaţii sau permise de cãlãtorie, precum şi copiii beneficiarilor de autorizaţii sau permise de cãlãtorie aflaţi în aceleaşi situaţii la alte persoane care nu beneficiazã de acest drept;
b) copiii minori ai beneficiarilor de autorizaţii sau permise de cãlãtorie, proveniţi dintr-o cãsãtorie anterioarã şi încredinţaţi acestora prin hotãrâre judecãtoreascã definitiva şi irevocabilã;
c) copiii minori ai beneficiarilor de autorizaţii sau permise de cãlãtorie care au decedat;
d) copiii majori inapti de munca ai beneficiarilor de autorizaţii sau permise de cãlãtorie, inclusiv în cazul în care sunt înfiaţi, aflaţi sub tutela, în plasament familial ori încredinţaţi, în condiţiile legii, unor persoane care beneficiazã de autorizaţii sau permise de cãlãtorie pe calea feratã, precum şi cei aflaţi în aceeaşi situaţie la persoane care nu beneficiazã de autorizaţii sau permise de cãlãtorie;
e) soţul ori sotia beneficiarului de autorizaţii sau permise de cãlãtorie care a decedat şi care are pensie de urmaş;
f) copiii majori ai beneficiarilor de autorizaţii sau permise de cãlãtorie pe cãile ferate romane, care sunt în întreţinerea acestora, a tutorilor ori aflaţi în plasament familial, elevi sau studenţi, în varsta de pana la 25 de ani, respectiv 26 de ani în cazul în care urmeazã studii superioare cu o durata de învãţãmânt mai mare de 5 ani, în unitãţi de învãţãmânt de stat ori particular acreditate."

ART. 2
<>Ordonanta Guvernului nr. 112/1999 privind cãlãtoriile gratuite în interes de serviciu şi în interes personal pe cãile ferate romane, cu modificãrile şi completãrile aduse prin prezenta lege, va fi republicatã în Monitorul Oficial al României, Partea I, dându-se textelor o noua numerotare.

Aceasta lege a fost adoptatã de Senat în şedinţa din 10 aprilie 2003, cu respectarea prevederilor art. 74 alin. (2) din Constituţia României.

p. PREŞEDINTELE SENATULUI,
ALEXANDRU ATHANASIU

Aceasta lege a fost adoptatã de Camera Deputaţilor în şedinţa din 15 aprilie 2003, cu respectarea prevederilor art. 74 alin. (2) din Constituţia României.

PREŞEDINTELE CAMEREI DEPUTAŢILOR
VALER DORNEANU

Bucureşti, 16 mai 2003.
Nr. 210.

-------
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016