Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   LEGE nr. 190 din 16 iunie 1947  pentru portul si vanzarea armelor de foc    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

LEGE nr. 190 din 16 iunie 1947 pentru portul si vanzarea armelor de foc

EMITENT: PARLAMENTUL
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 134 din 16 iunie 1947

CAP. I
Dispoziţiuni generale

ART. 1
Posedarea, portul, cumpãrarea şi vânzarea armelor de foc, precum şi a muniţiunilor, sunt permise numai pe bazã de autorizaţiune, în cazurile şi în condiţiunile stabilite prin legea de faţã.
Autorizaţiunile sunt personale şi nu pot fi transmise în niciun mod.
ART. 2
Autorizarea de a purta armã se constatã printr-un permis care implicã şi dreptul de a poseda arma sau armele respective.
Autorizarea de a poseda arme se constatã printr-un permis special ce se va elibera pentru armele de panoplie şi de tir.
Permisul de port-armã nu dã dreptul celui ce-l are, sã poarte arma la întruniri publice, în localul instituţiunilor publice, în localuri de alegeri, sau în orice adunare.
ART. 3
Sunt considerate arme de apãrare şi pazã: pistoalele automate, revolverele şi puştile cu o singurã ţeavã cu glonţ, altele decât cele de tip militar.
Sunt considerate arme de vânãtoare, armele fabricate special pentru vânãtoare, şi anume: cu glonţ, cu alice sau mixte, ghintuite sau neghintuite, cu sau fãrã lunetã, întrebuinţând cartuşe diferite de cele militare.
ART. 4
Permisul de port-armã de apãrare şi pazã, dã dreptul titularului de a poseda cantitatea de maximum 50 cartuşe pentru arme prevãzutã în permis.
Permisul de port-armã de vânãtoare implicã şi posedarea unui numãr de cartuşe, stabilit prin instrucţiuni speciale, pentru asemenea arme.
Este interzisã posedarea altor muniţiuni decât cele specificate mai sus.
ART. 5
Autorizarea de a poseda arme se acordã numai pentru armele de panoplie şi de tir şi se constatã printr-un permis special de posedat astfel de arme.
ART. 6
Sunt considerate arme de panoplie, armele vechi şi armele amintire de familie, de orice tip.
Pentru armele de panoplie nu este permisã posedarea de muniţiuni.
Sunt considerate arme de tir, armele zise de salon şi armele cu aer comprimat, sau cu alte mecanisme care au un calibru sub 9 mm, şi o bãtaie maximã de 200 metri.
ART. 7
Permisele de port-armã, precum şi permisele speciale de posedat arme, sunt supuse taxelor ce se vor arãta în regulament, care se percep în afarã de acelea prevãzute în legea economiei vânatului, precum şi vizelor anuale de prelungire la data şi în condiţiunile ce se vor arãta în regulament.
ART. 8
Sunt exceptaţi:
a) De la obligaţia de a avea permise de port-armã, precum şi permisele speciale de posedat arme: membrii Familiei Regale;
b) De la obligaţia de a avea permise de port-armã, membrii Corpului Diplomatic, însã numai pe bazã de reciprocitate, miniştrii, subsecretarii de Stat şi membrii Adunãrii Deputaţilor;
c) De la obligaţia de a avea permise de port-armã de apãrare şi pazã:
Membrii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, primii preşedinţi ai Curţilor de Apel, precum şi magistraţii, ofiţerii de poliţie judiciarã, însã numai pe timpul cât exercitã funcţiunea care le atribuie calitatea de ofiţer de poliţie judiciarã;
Prefecţii de judeţ;
Ofiţerii şi agenţii poliţiei generale a Statului;
Ofiţerii şi subofiţerii în activitate.
ART. 9
În anumite împrejurãri, pentru nevoia asigurãrii ordinei publice şi a Siguranţei Statului, Ministerul Afacerilor Interne, poate suspenda şi chiar anula, printr-o decizie motivatã, permisele de port-armã din anumite localitãţi şi regiuni ale ţãrii şi a obliga pe posesorii lor sã depunã armele şi muniţiunile.

CAP. II
Eliberarea permiselor de port-armã de apãrare şi pazã şi a permiselor speciale de posedat arme de panoplie şi de tir

ART. 10
Permisele de port-armã de apãrare şi de pazã, precum şi permisele speciale de posedat arme de panoplie şi de tir, se pot elibera oricãrei persoane care prezintã garanţii de bunã purtare şi moralitate, în condiţiunile stabilite prin legea de faţã şi regulament.
ART. 11
Nu se pot elibera permise de port-armã de apãrare şi pazã, precum şi nici permise speciale de posedat arme de panoplie şi de tir:
Persoanelor care au suferit vreo condamnare pentru crimã;
Persoanelor care au suferit vreo condamnare pentru delicte sancţionate de lege cu pedepse privative de libertate, dacã de la executarea pedepsei n-au trecut 10 ani;
Persoanelor asupra cãrora existã indicii sau suspiciuni, cã vor face o rea întrebuinţare a armei, fie tulburând liniştea şi ordinea publicã, fie periclitând siguranţa Statului;
Persoanelor dovedite cã au activitate anti-democraticã;
Minorilor şi persoanelor aflate sub interdicţie, curatelã, sau sub consiliu judiciar.
ART. 12
Permisele speciale de posedat arme de tir, se pot elibera şi asociaţiunilor de tir recunoscute şi autorizate a funcţiona, spre a servi membrilor la exerciţii.
Armele de tir prevãzute în permisele menţionate la alineatul precedent nu pot fi pãstrate decât în locurile anume destinate acestui scop şi pe rãspunderea reprezentanţilor legali ai asociaţiunilor respective.
ART. 13
Permisele de port-armã, precum şi permisele speciale de posedat arme, se elibereazã de Prefectul Poliţiei, sau delegatul sãu, pentru Capitalã şi de inspectorii regionali de poliţie, pentru restul ţãrii, chiar dacã teritoriul respectiv se aflã sub stare de asediu.
ART. 14
Cererea pentru obţinerea permisului de port-armã sau a permisului special de posedat arme se va depune, în Capitalã, la comisariatul de poliţie pe raza cãruia domiciliazã solicitatorul, iar în restul ţãrii la unitatea poliţieneascã, sau postul de jandarmi respectiv.
Cererea va fi motivatã, arãtându-se cauzele care o justificã, felul, modelul şi seria armei, precum şi provenienţa ei.
Cererea va fi însoţitã de urmãtoarele acte:
a) Un certificat de bunã purtare şi moralitate, eliberat de şeful poliţiei în comunele urbane, şi de notar în comunele rurale, în care se va menţiona, pe rãspunderea semnatarului certificatului, cã solicitatorul prezintã garanţie realã de bunã purtare şi moralitate şi cã motivele pentru care cere permisul sunt juste.
Modelul acestui certificat se va arãta în regulament;
b) Un certificat doveditor cã solicitatorul nu a suferit nicio condamnare pentru crime sau delicte din cele intrând în prevederile art. 11, eliberat în Capitalã de Serviciul Central de Cazier şi Identificare din Bucureşti, iar în restul ţãrii de Biroul judiciar de cazier şi identificare judiciarã de pe lângã Tribunalul respectiv.
ART. 15
De la regula stabilitã în articolul precedent, se fac urmãtoarele excepţiuni:
a) Pentru magistraţi, alţii decât cei prevãzuţi la art. 8, pct. c, pentru membrii Consiliului Legislativ şi pentru membrii Înaltei Curţi de Conturi, precum şi ai Curţii Superioare Administrative, cererea pentru obţinerea permisului de port-armã sau a permisului special de a poseda arme, va fi însoţitã numai de un certificat eliberat pe proprie rãspundere de şeful autoritãţii respective;
b) Pentru organele administrative a cãror înarmare cade, potrivit legilor respective de organizare, în sarcina autoritãţilor sau instituţiunilor de care depind, cererea de înarmare se va face de autoritatea respectivã, în condiţiunile ce se vor stabili prin regulament;
c) Pentru guarzii comunali, administratorii de moşii, pãzitorii de vii, livezi şi ţarini, pãdurarii şi pãzitorii de vite, de fabrici, depozite şi altele asemãnãtoare, permisele de port-armã se vor elibera pe numele şi pe rãspunderea patronului sau proprietarului respectiv, în condiţiunile ce se vor stabili prin regulament.
Pentru aceste persoane portul armei nu este îngãduit decât pe timpul cât dureazã serviciul respectiv.
ART. 16
Societãţile constituite şi autorizate a funcţiona în vederea asigurãrii pazei, vor fi supuse la aceleaşi formalitãţi ca şi particularii, în ceea ce priveşte obţinerea permisului de port-armã, necesare înarmãrii personalului de serviciu.
ART. 17
Prefectura Poliţiei Capitalei şi Inspectoratele Regionale de Poliţie, vor ţine evidenţa permiselor de port-armã, precum şi a celor speciale de a poseda arme, în registre speciale, în care le vor înscrie în ordinea eliberãrii lor.
ART. 18
Permisele de port-armã, precum şi permisele speciale de a poseda arme, pot fi retrase de autoritãţile respective, în urmãtoarele cazuri:
a) Când posesorul permisului cade într-unul din cazurile prevãzute de articolul 11;
b) Când se dovedeşte cã posesorul permisului este un element de dezordine, sau face abuz de armã.

CAP. III
Eliberarea permiselor de port-armã de vânãtoare

ART. 19
Se vor elibera permise de port-armã de vânãtoare de autoritãţile prevãzute la art. 13, persoanelor care satisfac condiţiunile prevãzute de art. 10, nu intrã în niciunul din cauzele prevãzute de art. 11 şi fac parte din una dintre urmãtoarele categorii:
a) Vânãtorii care fac dovada cã posedã teren de vânãtoare, în condiţiunile prevãzute de legea economiei vânatului;
b) Cei care sunt autorizaţi în scris de cãtre arendaşul dreptului de vânãtoare de a vâna pe terenul acestuia, cu condiţiunea ca autorizaţiunea sã fie datã pe termen de cel puţin un an şi sã fi obţinut avizul favorabil al administratorului de vânãtoare din judeţul în care este situat terenul de vânãtoare respectiv;
c) Arendaşii dreptului de vânat, pentru înarmarea paznicilor particulari de vânãtoare, angajaţi şi recunoscuţi ca atare de cãtre Ministerul Agriculturii şi Domeniilor;
d) Paznicii speciali de vânat şi paznicii speciali de pescuit în apele de munte, recunoscuţi ca atare de Ministerul Agriculturii şi Domeniilor, şi care au ca ocupaţie principalã creşterea şi cultura vânatului;
e) Personalul silvic însãrcinat în mod special cu paza şi cultura vânatului;
f) Corpul poliţiei de vânãtoare al Ministerului Agriculturii şi Domeniilor, care va fi autorizat de a purta arme cu glonţ în scopul combaterii braconajului;
g) Elevii şcolilor agronomice, silvice şi veterinare, de orice grad, care nu intrã în prevederile art. 11, când fac cursuri de aplicaţie pe teren, sub conducerea profesorului, în care caz vor avea, în locul permisului de port-armã de vânãtoare, o autorizaţie specialã, eliberatã fãrã plata taxelor, de cãtre Ministerul Afacerilor Interne, la cererea Facultãţilor respective.
Permisele de port-armã de vânãtoare pentru persoanele prevãzute la punctele d şi e, se elibereazã pe numele şi pe rãspunderea instituţiunilor cãrora aparţin.
Aceste permise nu sunt valabile decât în zona încredinţatã pentru pazã.
ART. 20
Aprobarea permisului pentru mai multe arme de vânãtoare, se poate acorda numai pe baza avizului motivat al administratorului de vânãtoare din judeţul respectiv.
ART. 21
Purtarea armei de vânãtoare în afara domiciliului nu este permisã decât persoanelor care, pe lângã permisul de port-armã de vânãtoare, posedã şi permis de vânãtoare, valabil pe anul în curs.

CAP. IV
Comerţul cu arme şi muniţiuni

ART. 22
Exercitarea comerţului cu arme şi muniţiuni este supusã aprobãrii prealabile a Ministerului Afacerilor Interne şi se dovedeşte printr-o autorizaţie specialã eliberatã de acel minister - Direcţiunea Generalã a Poliţiei.
ART. 23
Comerţul cu arme nu este permis decât persoanelor care îndeplinesc urmãtoarele condiţiuni:
Sunt cetãţeni români majori, au satisfãcut serviciul militar şi au firmã înscrisã în registrul comerţului;
Nu intrã în niciunul din cazurile prevãzute de art. 11.
Persoanele juridice nu vor putea folosi, în exercitarea comerţului de arme, decât persoane care îndeplinesc condiţiunile de mai sus.
ART. 24
Niciun comerciant nu poate exercita comerţ cu arme şi muniţiuni înainte de a viza, la autoritatea poliţieneascã localã, registrele în care va înscrie toate armele şi muniţiunile intrate şi ieşite din magazin.
Modelul acestor registre, se va arãta în regulament.
ART. 25
Vânzarea armelor şi a muniţiunilor nu se poate face decât persoanelor care au permis valabil de port-armã, precum şi o autorizaţie specialã de a cumpãra arme sau muniţiuni, eliberate de prefectul poliţiei sau delegatul sãu, pentru Capitalã, şi de chestori şi şefii poliţiei de reşedinţã, pentru restul ţãrii, cu excepţia persoanelor prevãzute la art. 8.
Comercianţii nu pot vinde titularilor de permise de port-armã decât numãrul şi felul armelor sau cantitatea de muniţiuni prevãzutã în autorizaţia specialã menţionatã în alineatul precedent.
Autorizaţiile speciale, care dau dreptul de a cumpãra arme sau muniţiuni, se reţin de comercianţi şi se prezintã autoritãţilor poliţieneşti odatã cu situaţia menţionatã în alineatul precedent.
ART. 26
Comercianţii de arme şi muniţiuni sunt obligaţi a înainta trimestrial autoritãţilor poliţieneşti locale o situaţie exactã de intrãrile şi ieşirile de arme şi muniţiuni, potrivit modelului şi în condiţiunile ce se vor arãta în regulament.
Pentru armele şi muniţiunile vândute celor prevãzuţi la art. 8, comercianţii vor prezenta, ca justificare, dovezi semnate de acele persoane.
ART. 27
Vânzarea armelor între particulari este permisã numai în baza unei autorizaţiuni speciale prealabilã datã de autoritãţile prevãzute la art. 25, alineatul 1.
ART. 28
Nimeni nu poate importa sau fabrica arme sau muniţiuni fãrã o autorizaţie prealabilã a Ministerului Afacerilor Interne, Direcţiunea Generalã a Poliţiei şi a Ministerului de Rãzboi.

CAP. V
Sancţiuni

ART. 29
Se pedepseşte cu amendã de la 5.000.000 - 20.000.000 lei:
a) Acela care, având permis special de posedat arme de panoplie sau de tir, este gãsit cu asemenea arme în afara domiciliului sau proprietãţii sale;
b) Acela care, având permis de port-armã de vânãtoare, dar neavând permis de vânãtoare valabil pe anul în curs, poartã arma de vânãtoare în afara domiciliului sãu.
ART. 30
Se pedepseşte cu închisoarea corecţionalã de la 1 - 3 luni şi cu amendã de la 5.000.000 - 20.000.000 lei:
a) Acela care pãstreazã la domiciliul sãu arme de panoplie şi de tir, fãrã a avea permis special de posedat astfel de arme;
b) Acela care, având permis de port-armã, pãstreazã asupra sa ori la domiciliul sãu, alte muniţiuni decât cele prevãzute de art. 4;
c) Acela care, având permis special de posedat arme de panoplie sau de tir, lasã ca asemenea arme sã ajungã în mâna oricãror alte persoane, care nu au permis de posedat arme.
ART. 31
Se pedepseşte cu închisoarea corecţionalã de la 3 luni la 1 an şi cu amendã de la 10.000.000 - 50.000.000 lei:
a) Acela care, neavând permis de port-armã, pãstreazã muniţiuni asupra sa, ori la domiciliul sãu;
b) Acela care, având permis de port-armã, lasã ca arma respectivã sã ajungã în mâna unei persoane care nu are permis de port-armã şi nici nu intrã în vreuna din categoriile prevãzute la art. 8.
ART. 32
Se pedepseşte cu închisoarea corecţionalã de la 6 luni la 2 ani şi cu amendã de la 20.000.000 - 50.000.000 lei, acela care, neavând permis de port-armã şi nefãcând parte din niciuna din categoriile enumerate la art. 8, este gãsit cu armã de apãrare şi pazã sau cu armã de vânãtoare asupra sa ori la domiciliul sãu.
ART. 33
Se pedepseşte cu închisoarea corecţionalã de la 2 - 5 ani şi cu amendã de la 10.000.000 - 50.000.000 lei, acela care, va fi gãsit cu armã tip militar asupra sa ori la domiciliul sãu.
ART. 34
Se pedepseşte cu închisoarea corecţionalã de la 2 - 5 ani şi cu amendã de la 10.000.000 - 50.000.000 lei:
a) Acela care, având sau nu permis de port-armã, este gãsit purtând arma asupra sa la o întrunire publicã, în localuri de alegeri, la oricare adunare publicã sau în interiorul vreunei instituţiuni publice, afarã de funcţionarii acelei instituţii, posesori de permise de port-armã;
b) Acela care, fãrã sã posede permis de port-armã, este gãsit cu armã asupra sa, având o condamnare pentru delicte contra persoanei, sãvârşite cu violenţã, sau pentru violenţã şi rezistenţã faţã de autoritãţi, sau se aflã sub urmãrirea autoritãţilor pentru atari fapte, ori este gãsit noaptea într-o locuinţã ori în dependinţele ei, unde s-a introdus fãrã voia stãpânilor.
Dacã armele prevãzute la punctele a) şi b) sunt de tip militar, se va aplica maximum pedepsei.
ART. 35
Se aplicã dublul pedepselor prevãzute de art. 29 - 34, în urmãtoarele cazuri:
a) Când infracţiunea s-a comis pe un teritoriu aflat sub stare de asediu;
b) Când cel care, dupã ce a fost condamnat, printr-o hotãrîre irevocabilã, pentru vreuna din infracţiunile prevãzute de art. 29 - 33, sãvârşeşte din nou o infracţiune pedepsitã de prezenta lege.
În cazurile prevãzute de art. 31 - 34, judecãtorii vor dispune confiscarea armei şi muniţiei.
ART. 36
Dacã armele de tir, aparţinând asociaţiunilor de tir, în condiţiunile art. 12, sunt gãsite în afara locurilor asociaţiunii respective, unde se fac exerciţii sau concursuri de tir, reprezentanţii legali ai asociaţiunii vor fi pedepsiţi cu închisoare de la 1 - 3 luni şi amendã de la 10.000.000 - 50.000.000 lei.
ART. 37
Acei însãrcinaţi cu eliberarea certificatelor prevãzute de art. 14, care elibereazã certificate ce nu corespund realitãţii, se pedepsesc cu închisoarea corecţionalã de la 6 luni - 2 ani, cu amendã de la 10.000.000 - 50.000.000 lei şi cu interdicţie corecţionalã de la 1 - 2 ani.
ART. 38
Comercianţii care nu se conformã dispoziţiunilor prevãzute la cap. V, sau care vor prezenta situaţiuni inexacte ori false, vor fi pedepsiţi cu închisoarea corecţionalã de la 1 - 3 ani şi cu amendã de la 100.000.000 - 500.000.000 lei, ridicându-li-se şi dreptul de a mai face comerţ cu arme şi muniţiuni.
ART. 39
Particularii care vor efectua orice vânzare de arme şi muniţiuni, fãrã autorizaţiile prevãzute de art. 27, se vor pedepsi cu închisoarea de la 3 luni - 1 an şi cu amendã de la 10.000.000 - 50.000.000 lei.
În cazul când vânzãtorul sau cumpãrãtorul nu este posesor de permis de port-armã, pedepsele prevãzute de alineatul precedent se dubleazã.
ART. 40
Acei care vor importa sau fabrica arme şi muniţiuni fãrã autorizaţiile prealabile prevãzute de art. 28, se vor pedepsi cu închisoarea corecţionalã de la 6 - 10 ani, cu amendã de la 100.000.000 - 500.000.000 lei şi cu confiscarea armelor şi muniţiilor respective.
ART. 41
Toate infracţiunile prevãzute în prezenta lege vor fi constatate de orice ofiţer de poliţie judiciarã.
Procesul-verbal încheiat învesteşte direct instanţa de judecatã competentã.
ART. 42
Infracţiunile prevãzute în prezenta lege, sunt de competenţa judecãtoriilor.
Sentinţa tribunalului va fi pronunţatã cu drept de recurs la Curtea de Apel, în termen de 10 zile libere de la pronunţarea hotãrîrii.

CAP. VI
Dispoziţiuni finale

ART. 43
Nimeni nu poate împrumuta arme sau muniţiuni vreunei alte persoane. Se excepteazã armele de vânãtoare, care se pot împrumuta numai persoanelor care au permis de port-armã de vânãtoare şi permis de vânãtoare, valabile pe anul în curs.
Cei ce vor nesocoti dispoziţiunile alineatului precedent, se vor pedepsi cu pedepsele arãtate la art. 31.
ART. 44
Acel cãruia îi dispare sau care pierde o armã sau muniţiuni, este obligat sã anunţe în scris autoritatea poliţieneascã de unde i s-a eliberat permisul în termen de 10 zile, arãtând împrejurãrile în care s-a produs pierderea sau dispariţia, precum şi indicaţiuni asupra persoanei bãnuitã de însuşirea armei sau a muniţiunilor.
Cei ce vor nesocoti dispoziţiunile din alineatul precedent, se vor pedepsi cu amendã de la 5.000.000 - 20.000.000 lei.
În cazul când acei care au pierdut sau cãrora le-a dispãrut arma, doresc sã-şi procure o nouã armã, vor depune vechiul permis de port-armã sau permisul de posedat armã la autoritatea poliţieneascã care l-a eliberat, solicitând preschimbarea lui pentru noua armã.
Autoritatea poliţieneascã sesizatã va aprecia cererea, de la caz la caz, în raport cu împrejurarea în care a dispãrut sau a fost pierdutã arma.
ART. 45
Persoanele cãrora li s-a retras permisul de port-armã sau permisul special de a poseda arme de panoplie sau de tir, ori li s-au respins cererile pentru prelungirea acestor permise, pot vinde armele pentru care au permis, în timp de 60 zile de la retragerea permisului, respectând condiţiunile prevãzute în art. 27.
Dupã expirarea termenului de mai sus, armamentul se va depune, sub luare de dovadã, la comisariatele de poliţie sau la postul de jandarmi, pe raza cãruia domiciliazã titularul permisului.
Cei ce vor nesocoti dispoziţiunile de la alineatul precedent, se vor pedepsi cu închisoarea corecţionalã de la 2 - 6 luni şi cu amendã de la 10.000.000 - 50.000.000 lei.
ART. 46
Armamentul depus, la data publicãrii prezentei legi, la comisariatele de poliţie sau la posturile de jandarmi, va intra de drept în proprietatea Statului, dacã în decurs de 90 zile, proprietarii respectivi nu vor solicita restituirea lui, prezentând un permis valabil de port-armã, sau un permis special de posedat arme de panoplie sau de tir.
Armamentul intrat în proprietatea Statului va fi clasat armament utilizabil sau fier vechi, de cãtre o comisiune instituitã prin decizie ministerialã, dupã care se va proceda la vânzarea lui, cu respectarea dispoziţiunilor prezentei legi şi ale legii asupra contabilitãţii publice.
ART. 47
Pentru armamentul depus la comisariatele de poliţie sau la postul de jandarmi, în conformitate cu dispoziţiunile art. 44, se va proceda potrivit regulelor arãtate la art. 46.
ART. 48
În termen de 30 zile de la intrarea în vigoare a prezentei legi, cei ce vor depune de bunã voie la comisariatele de poliţie sau la postul de jandarmi, armamentul şi muniţiunea posedatã ilegal, vor fi apãraţi de orice penalitate.
ART. 49
Orice dispoziţiuni, contrarii prezentei legi, sunt şi rãmân abrogate.

(Avizul Consiliului Legislativ, secţia I, nr. 8 din 1947).

---------------
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016