Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   LEGE nr. 17 din 11 ianuarie 2006  pentru modificarea si completarea   Legii nr. 567/2004 privind statutul personalului auxiliar de specialitate al instantelor judecatoresti si al parchetelor de pe langa acestea    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

LEGE nr. 17 din 11 ianuarie 2006 pentru modificarea si completarea Legii nr. 567/2004 privind statutul personalului auxiliar de specialitate al instantelor judecatoresti si al parchetelor de pe langa acestea

EMITENT: PARLAMENTUL
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 48 din 19 ianuarie 2006
Parlamentul României adoptã prezenta lege.

ART. I
<>Legea nr. 567/2004 privind statutul personalului auxiliar de specialitate al instanţelor judecãtoreşti şi al parchetelor de pe lângã acestea, publicatã în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 1.197 din 14 decembrie 2004, se modificã şi se completeazã dupã cum urmeazã:

1. Articolul 1 va avea urmãtorul cuprins:
"Art. 1. - În înfãptuirea actului de justiţie, munca personalului auxiliar de specialitate constituie un sprijin pentru judecãtori şi procurori, competenţa acestei categorii de personal şi îndeplinirea corectã a sarcinilor care le revin jucând un rol important în buna desfãşurare a întregii activitãţi a instanţelor judecãtoreşti şi a parchetelor de pe lângã acestea."

2. Articolul 2 va avea urmãtorul cuprins:
"Art. 2. - Personalul auxiliar de specialitate funcţioneazã în cadrul compartimentelor auxiliare ale instanţelor judecãtoreşti şi parchetelor de pe lângã acestea, organizate potrivit <>art. 116-118 din Legea nr. 304/2004 privind organizarea judiciarã, republicatã, cu modificãrile ulterioare."

3. La articolul 3, alineatele (1) şi (3) vor avea urmãtorul cuprins:
"Art. 3. - (1) Personalul auxiliar de specialitate al instanţelor judecãtoreşti şi al parchetelor de pe lângã acestea este format din grefieri, grefieri statisticieni, grefieri documentarişti, grefieri arhivari, grefieri registratori şi grefieri informaticieni.
.............................................................
(3) Sunt conexe personalului auxiliar de specialitate al instanţelor judecãtoreşti şi al parchetelor de pe lângã acestea funcţiile de agent procedural, aprod şi şofer."

4. La articolul 8, alineatul (3) va avea urmãtorul cuprins:
"(3) Concursul se desfãşoarã potrivit regulamentului aprobat de Consiliul Superior al Magistraturii, la propunerea ministrului justiţiei, preşedintelui Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, procurorului general al Parchetului de pe lângã Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi al Departamentului Naţional Anticorupţie."

5. La capitolul II, titlul secţiunii a 3-a va avea urmãtorul cuprins:
"SECŢIUNEA a 3-a
Recrutarea grefierilor arhivari, a grefierilor registratori şi a personalului conex"

6. La articolul 9, alineatul (1) va avea urmãtorul cuprins:
"Art. 9. - (1) Grefierii arhivari, grefierii registratori şi personalul conex se recruteazã prin concurs pentru ocuparea posturilor vacante."

7. Articolul 10 va avea urmãtorul cuprins:
"Art. 10. - Grefierii arhivari şi grefierii registratori care promoveazã concursul prevãzut la art. 9 vor efectua un stagiu de specializare de douã luni în cadrul Şcolii Naţionale de Grefieri."

8. La articolul 16, alineatul (2) va avea urmãtorul cuprins:
"(2) Directorul şi directorii adjuncţi sunt numiţi de Consiliul Superior al Magistraturii din rândul personalului de instruire care are calitatea de judecãtor sau procuror, pentru o perioadã de 3 ani, cu posibilitatea reînvestirii o singurã datã."

9. La articolul 16, dupã alineatul (2) se introduce un nou alineat, alineatul (3), cu urmãtorul cuprins:
"(3) Directorul economic se recruteazã prin concurs organizat de Consiliul Superior al Magistraturii."

10. La articolul 18, alineatul (1) va avea urmãtorul cuprins:
"Art. 18. - (1) Personalul de instruire al Şcolii Naţionale de Grefieri este numit de Consiliul Superior al Magistraturii dintre judecãtori sau procurori, grefieri cu studii superioare ori alţi specialişti."

11. La articolul 19, dupã alineatul (1) se introduce un nou alineat, alineatul (2), cu urmãtorul cuprins:
"(2) Salarizarea personalului de instruire al Şcolii Naţionale de Grefieri la plata cu ora se face în funcţie de numãrul de ore de seminar sau de curs susţinute, de indemnizaţia brutã lunarã a funcţiei de judecãtor de curte de apel şi de norma didacticã stabilitã conform <>art. 80 alin. (2) din Legea nr. 128/1997 privind Statutul personalului didactic, cu modificãrile şi completãrile ulterioare, pentru formatorii care desfãşoarã activitate didacticã în cadrul formãrii iniţiale a grefierilor cu studii superioare juridice şi conform art. 43 lit. c) din aceeaşi lege pentru formatorii care desfãşoarã activitãţi didactice în cadrul formãrii iniţiale a grefierilor fãrã studii superioare juridice sau în cadrul formãrii continue."

12. La articolul 20, alineatul (1) va avea urmãtorul cuprins:
"Art. 20. - (1) Cadrele didactice din învãţãmântul superior juridic care deţin funcţii de conducere sau de execuţie în cadrul Şcolii Naţionale de Grefieri sunt asimilate judecãtorilor şi procurorilor, pe perioada exercitãrii funcţiilor."

13. La articolul 21, alineatele (2) şi (3) vor avea urmãtorul cuprins:
"(2) Pentru grefierii cu studii superioare juridice, durata cursurilor este de 6 luni şi constã în pregãtirea teoreticã şi stagiu practic.
(3) Pentru grefierii cu studii superioare de altã specialitate sau studii medii, durata cursurilor este de un an şi include pregãtire teoreticã şi stagiu practic."

14. La articolul 26, dupã alineatul (1) se introduc douã noi alineate, alineatele (2) şi (3), cu urmãtorul cuprins:
"(2) Atestatul eliberat absolvenţilor Şcolii Naţionale de Grefieri constituie actul doveditor pentru vechimea în muncã.
(3) Perioada de şcolarizare prevãzutã în contractul de şcolarizare va fi asimilatã vechimii în specialitate, în raport cu nivelul studiilor de absolvire."

15. La articolul 31, alineatul (2) va avea urmãtorul cuprins:
"(2) Absolvirea oricãrei forme de pregãtire continuã, organizatã de Şcoala Naţionalã de Grefieri sau, dupã caz, de instituţiile de profil, constituie un punctaj care se are în vedere la evaluarea anualã a personalului auxiliar al instanţelor judecãtoreşti şi al parchetelor de pe lângã acestea."

16. Articolul 32 va avea urmãtorul cuprins:
"Art. 32. - În completarea formãrii continue organizate de Şcoala Naţionalã de Grefieri, la nivelul fiecãrei instanţe şi al fiecãrui parchet se vor organiza, trimestrial, ore de pregãtire profesionalã a personalului auxiliar de specialitate, sub îndrumarea unui judecãtor sau procuror desemnat de conducãtorul fiecãrei instanţe judecãtoreşti, respectiv al fiecãrui parchet de pe lângã aceasta."

17. La articolul 33, alineatul (2) va avea urmãtorul cuprins:
"(2) La numirea în funcţia de grefier, pentru îndeplinirea condiţiei prevãzute la alin. (1) lit. e), este necesarã absolvirea de studii superioare juridice sau de studii medii. Persoanele care au studii superioare de altã specialitate, altele decât cele prevãzute la alin. (3) şi (4), sunt asimilate celor cu studii medii din punct de vedere al încadrãrii."

18. Articolul 36 va avea urmãtorul cuprins:
"Art. 36. - (1) În cazul în care activitatea instanţelor sau parchetelor nu se poate desfãşura în condiţii normale din cauza numãrului mare de posturi vacante, recrutarea grefierilor se poate realiza prin concurs pentru ocuparea posturilor vacante. Concursul se desfãşoarã la nivelul curţilor de apel, parchetelor de pe lângã curţile de apel, Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, Parchetului de pe lângã Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi Departamentului Naţional Anticorupţie, potrivit regulamentului aprobat de Consiliul Superior al Magistraturii.
(2) Posturile de grefieri vacante temporar pot fi ocupate prin concurs organizat de cãtre instanţele şi parchetele prevãzute la alin. (1), potrivit regulamentului aprobat de Consiliul Superior al Magistraturii.
(3) La concurs pot participa persoanele care îndeplinesc condiţiile prevãzute la art. 33 alin. (1) lit. a)-e)."

19. La articolul 38, alineatele (1) şi (3) vor avea urmãtorul cuprins:
"Art. 38. - (1) Poate fi numitã în funcţia de grefier arhivar, grefier registrator, agent procedural, aprod sau şofer persoana care are studii medii şi îndeplineşte condiţiile prevãzute la art. 33 alin. (1) lit. a)-d).
..................................................................
(3) Modul de organizare şi desfãşurare a concursului se stabileşte prin regulamentul prevãzut la art. 9 alin. (2)."

20. Articolul 39 va avea urmãtorul cuprins:
"Art. 39. - Grefierii arhivari, grefierii registratori, agenţii procedurali, aprozii şi şoferii sunt numiţi prin decizie de cãtre preşedinţii curţilor de apel sau, dupã caz, de procurorii generali ai parchetelor de pe lângã acestea în a cãror circumscripţie teritorialã urmeazã sã îşi desfãşoare activitatea."

21. La articolul 40, alineatul (2) va avea urmãtorul cuprins:
"(2) Dispoziţiile <>art. 34 din Legea nr. 303/2004 , republicatã, cu modificãrile ulterioare, se aplicã în mod corespunzãtor."

22. Articolul 45 va avea urmãtorul cuprins:
"Art. 45. - (1) Promovarea în funcţii de conducere de prim-grefier, de grefier-şef, grefier şef secţie sau de grefier informatician-şef se face prin concurs de verificare a pregãtirii profesionale şi a aptitudinilor manageriale ale candidaţilor. Concursul se organizeazã la nivelul curţilor de apel, al parchetelor de pe lângã acestea sau, dupã caz, la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, la Parchetul de pe lângã Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie sau la Departamentul Naţional Anticorupţie, în baza regulamentului aprobat de Consiliul Superior al Magistraturii.
(2) La concursul pentru promovarea în funcţii de conducere a grefierilor şi grefierilor informaticieni se are în vedere îndeplinirea urmãtoarelor criterii:
a) o vechime de minimum 3 ani în funcţia de grefier, respectiv de grefier informatician. În cazul grefierilor cu studii superioare juridice este necesarã o vechime de minimum 6 luni în funcţia de grefier;
b) activitate profesionalã deosebitã, evaluatã cu calificativul «Foarte bine» în ultimii 3 ani, respectiv 6 luni."

23. La articolul 46, alineatul (1) va avea urmãtorul cuprins:
"Art. 46. - (1) Numirea în funcţia de prim-grefier, grefier-şef, grefier şef secţie se face pentru o perioadã de 5 ani, cu posibilitatea reînvestirii o singurã datã, prin decizie a preşedintelui curţii de apel sau a procurorului general al parchetului de pe lângã aceastã instanţã."

24. La articolul 46, dupã alineatul (1) se introduce un nou alineat, alineatul (1^1), cu urmãtorul cuprins:
"(1^1) În cazul în care nu sunt candidaţi care sã întruneascã condiţiile prevãzute de lege pentru prezentarea la concurs, prin derogare de la dispoziţiile alin. (1), persoanele numite în funcţiile de prim-grefier, grefier-şef, grefier şef secţie pot fi reînvestite în funcţie, pe durata a încã unui mandat, prin decizie a preşedintelui curţii de apel sau a procurorului general al parchetului de pe lângã aceastã instanţã."

25. La articolul 46, alineatul (2) va avea urmãtorul cuprins:
"(2) Numirea în funcţia de grefier informatician-şef se face pentru o perioadã de 3 ani, cu posibilitatea reînvestirii o singurã datã, prin decizie a preşedintelui curţii de apel sau a procurorului general al parchetului de pe lângã aceastã instanţã."

26. La articolul 46, dupã alineatul (2) se introduce un nou alineat, alineatul (2^1), cu urmãtorul cuprins:
"(2^1) În cazul în care nu sunt candidaţi care sã întruneascã condiţiile prevãzute de lege pentru prezentarea la concurs, prin derogare de la dispoziţiile alin. (1), persoana numitã în funcţia de grefier informatician-şef poate fi reînvestitã în funcţie pe durata a încã unui mandat, prin decizie a preşedintelui curţii de apel sau a procurorului general al parchetului de pe lângã aceastã instanţã."

27. La articolul 46, dupã alineatul (3) se introduce un nou alineat, alineatul (4), cu urmãtorul cuprins:
"(4) La încetarea mandatului funcţiei de conducere, personalul auxiliar de specialitate al instanţelor judecãtoreşti şi al parchetelor de pe lângã acestea poate ocupa, în condiţiile prevãzute la art. 45, o funcţie de conducere la aceeaşi instanţã sau la acelaşi parchet ori la altã instanţã sau parchet ori revin la instanţele sau parchetele de unde provin ori la o instanţã sau parchet unde au dreptul sã funcţioneze potrivit legii."

28. Articolul 47 va avea urmãtorul cuprins:
"Art. 47. - Dispoziţiile art. 45 şi 46 se aplicã în mod corespunzãtor şi în cazul promovãrii în funcţia de grefier arhivar-şef, în cadrul instanţelor şi al parchetelor de pe lângã acestea la care aceastã funcţie se impune."

29. La articolul 48 alineatul (1), litera a) va avea urmãtorul cuprins:
"a) când a fost pusã în mişcare acţiunea penalã împotriva sa prin ordonanţã sau rechizitoriu;".

30. La articolul 48, alineatul (2) va avea urmãtorul cuprins:
"(2) Suspendarea din funcţie se dispune de preşedintele curţii de apel sau, dupã caz, de procurorul general al parchetului de pe lângã aceasta, în a cãrui circumscripţie teritorialã îşi desfãşoarã activitatea persoana în cauzã. Pentru personalul auxiliar de specialitate al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, al Parchetului de pe lângã Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi al Departamentului Naţional Anticorupţie, suspendarea din funcţie se dispune de conducãtorii acestora."

31. La articolul 49, alineatul (1) va avea urmãtorul cuprins:
"Art. 49. - (1) În cazul prevãzut la art. 48 alin. (1) lit. a), preşedintele Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, procurorul general al Parchetului de pe lângã Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi al Departamentului Naţional Anticorupţie, preşedintele curţii de apel sau, dupã caz, procurorul general al parchetului de pe lângã aceasta comunicã de îndatã persoanei în cauzã şi conducerii instanţei sau parchetului unde aceasta funcţioneazã hotãrârea prin care s-a dispus suspendarea din funcţie."

32. La articolul 56, alineatul (1) va avea urmãtorul cuprins:
"Art. 56. - (1) Preşedintele curţii de apel sau, dupã caz, procurorul general al parchetului de pe lângã curtea de apel, cu avizul conducãtorului instanţei judecãtoreşti ori al parchetului de pe lângã aceasta, poate dispune detaşarea personalului auxiliar de specialitate în cadrul altor instanţe judecãtoreşti sau parchete de pe lângã acestea, în cadrul Ministerului Justiţiei, Consiliului Superior al Magistraturii ori al unitãţilor subordonate acestora sau al celor aflate în coordonarea acestora."

33. La articolul 60, alineatul (4) va avea urmãtorul cuprins:
"(4) Salarizarea personalului auxiliar de specialitate, a funcţionarilor publici şi a personalului contractual din cadrul instanţelor judecãtoreşti, parchetelor de pe lângã acestea, precum şi din cadrul Ministerului Justiţiei, Institutului Naţional al Magistraturii şi Şcolii Naţionale de Grefieri se stabileşte prin lege specialã."

34. La articolul 60, dupã alineatul (4) se introduce un nou alineat, alineatul (5), cu urmãtorul cuprins:
"(5) Pânã la intrarea în vigoare a legii speciale de salarizare, rãmân aplicabile în continuare dispoziţiile legale referitoare la salarizarea personalului prevãzut la alin. (4)."

35. La articolul 63, alineatul (4) va avea urmãtorul cuprins:
"(4) Pentru acoperirea cheltuielilor programelor de formare şi perfecţionare profesionalã a personalului auxiliar de specialitate, organizate în condiţiile prevãzute la alin. (2) lit. a) şi c), curţile de apel şi parchetele de pe lângã acestea, precum şi, dupã caz, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Parchetul de pe lângã Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Departamentul Naţional Anticorupţie şi Şcoala Naţionalã de Grefieri au obligaţia sã prevadã în bugetul anual propriu sumele necesare pentru cheltuielile respective."

36. La articolul 63, dupã alineatul (4) se introduce un nou alineat, alineatul (5), cu urmãtorul cuprins:
"(5) Cheltuielile privind masa şi cazarea personalului care participã la cursurile de perfecţionare profesionalã, organizate în condiţiile prevãzute la alin. (2) lit. c), se suportã de Şcoala Naţionalã de Grefieri, iar cheltuielile de transport, de cãtre instanţa sau parchetul al cãrui angajat este."

37. La articolul 68, alineatul (1) va avea urmãtorul cuprins:
"Art. 68. - (1) Personalul auxiliar de specialitate al instanţelor judecãtoreşti şi al parchetelor de pe lângã acestea, astfel cum este prevãzut la art. 3 alin. (1), cu o vechime de cel puţin 25 de ani în specialitate, beneficiazã, la împlinirea vârstei de 65 de ani, de pensie de serviciu, în cuantum de 80% din media salariilor de bazã brute lunare realizate în ultimele 12 luni de activitate înainte de data pensionãrii. În calcularea mediei salariilor de bazã brute lunare se includ şi sporurile cu caracter permanent."

38. La articolul 68, dupã alineatul (1) se introduce un nou alineat, alineatul (1^1), cu urmãtorul cuprins:
"(1^1) Personalul auxiliar de specialitate al instanţelor judecãtoreşti şi parchetelor de pe lângã acestea este pensionat la cerere, înainte de împlinirea vârstei prevãzute de lege, şi beneficiazã de pensia prevãzutã la alin. (1), dacã are o vechime de cel puţin 25 de ani numai în aceste funcţii."

39. La articolul 68, alineatele (2) şi (4) vor avea urmãtorul cuprins:
"(2) Pentru fiecare an care depãşeşte vechimea prevãzutã la alin. (1) se adaugã la cuantumul pensiei câte 1% din salariul de bazã brut lunar, fãrã a se putea depãşi salariul de bazã brut lunar avut la data pensionãrii.
....................................................................
(4) De prevederile alin. (1), (2) şi (3) beneficiazã şi personalul auxiliar pensionat anterior intrãrii în vigoare a prezentei legi."

40. La articolul 68, dupã alineatul (4) se introduc douã noi alineate, alineatele (4^1) şi (4^2), cu urmãtorul cuprins:
"(4^1) Persoanele care îndeplinesc condiţiile de vechime prevãzute la alin. (1) şi (3) numai în funcţia de personal auxiliar de specialitate al instanţelor judecãtoreşti şi parchetelor de pe lângã acestea beneficiazã de pensie de serviciu chiar dacã la data pensionãrii au avut sau au o altã ocupaţie. În acest caz, pensia se stabileşte pe baza drepturilor salariale ale personalului auxiliar de specialitate în funcţie în condiţii identice de vechime şi nivel al instanţei sau parchetului.
(4^2) De prevederile alin. (4^1) pot beneficia numai persoanele care au fost eliberate din funcţia de personal auxiliar de specialitate al instanţelor judecãtoreşti şi parchetelor de pe lângã acestea din motive neimputabile."

41. La articolul 68, alineatul (7) va avea urmãtorul cuprins:
"(7) Pensiile de serviciu ale personalului auxiliar de specialitate se actualizeazã anual, în raport cu media salariilor brute realizate în ultimele 12 luni ale personalului auxiliar de specialitate în activitate."

42. Dupã articolul 68 se introduce un nou articol, articolul 68^1, cu urmãtorul cuprins:
"Art. 68^1. - Dispoziţiile art. 67 şi ale art. 68 se aplicã în mod corespunzãtor şi executorilor judecãtoreşti, pensionaţi anterior intrãrii în vigoare a <>Legii nr. 188/2000 privind executorii judecãtoreşti, cu modificãrile şi completãrile ulterioare."

43. La articolul 69, alineatul (1) va avea urmãtorul cuprins:
"Art. 69. - (1) Personalul auxiliar de specialitate cu o vechime continuã în justiţie de 25 de ani la data pensionãrii sau a eliberãrii din funcţie pentru motive neimputabile beneficiazã de o indemnizaţie egalã cu 3 salarii de bazã de încadrare lunare brute, care se impoziteazã potrivit legii."

44. La articolul 77, alineatul (1) va avea urmãtorul cuprins:
"Art. 77. - (1) Funcţia de grefier este incompatibilã cu orice alte funcţii publice sau private, cu excepţia funcţiilor didactice."

45. La articolul 86, alineatul (2) va avea urmãtorul cuprins:
"(2) Sancţiunile prevãzute la art. 85 alin. (1) lit. b)-f) se aplicã de cãtre preşedintele Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, procurorul general al Parchetului de pe lângã Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie sau al Departamentului Naţional Anticorupţie ori, dupã caz, de preşedintele curţii de apel sau de procurorul general al parchetului de pe lângã curtea de apel în a cãrui circumscripţie teritorialã îşi desfãşoarã activitatea cel sancţionat."

46. La articolul 87, alineatul (2) va avea urmãtorul cuprins:
"(2) Cercetarea prealabilã este obligatorie în toate cazurile şi se efectueazã prin judecãtori sau procurori desemnaţi de Colegiul de conducere al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, al Parchetului de pe lângã Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, al Departamentului Naţional Anticorupţie ori, dupã caz, de preşedintele curţii de apel sau de procurorul general al parchetului de pe lângã curtea de apel. Cercetarea prealabilã se finalizeazã printr-un act de constatare."

47. La articolul 87, alineatul (3) se abrogã.

48. La articolul 88, alineatul (1) va avea urmãtorul cuprins:
"Art. 88. - (1) Pe perioada cercetãrii prealabile, conducãtorul instanţei sau parchetului prevãzut la art. 86 va putea dispune, în raport cu gravitatea faptei, suspendarea din funcţie a persoanei în cauzã."

49. La articolul 91, alineatul (2) va avea urmãtorul cuprins:
"(2) Grefierii dactilografi ale cãror posturi au fost transformate în posturi de grefieri urmeazã sã fie salarizaţi corespunzãtor legii speciale de salarizare. Tehnicienii criminalişti din cadrul parchetelor sunt asimilaţi grefierilor."

50. La articolul 91, dupã alineatul (2) se introduce un nou alineat, alineatul (3), cu urmãtorul cuprins:
"(3) La intrarea în vigoare a prezentei legi, registratorii şi informaticienii în funcţie vor fi încadraţi ca grefieri registratori, respectiv grefieri informaticieni, prin transformarea corespunzãtoare a posturilor, urmând sã fie salarizaţi corespunzãtor legii speciale de salarizare."

51. Articolul 93 va avea urmãtorul cuprins:
"Art. 93. - (1) Constituie vechime în specialitate perioada în care personalul auxiliar al instanţelor judecãtoreşti şi al parchetelor de pe lângã acestea a îndeplinit oricare dintre funcţiile prevãzute la art. 3, precum şi perioadele în care a îndeplinit, în cadrul instanţelor judecãtoreşti, procuraturii, fostelor arbitraje de stat sau departamentale şi fostelor notariate de stat, funcţia de: impiegat, secretar, secretar ajutor, secretar dactilograf, dactilograf, conducãtor de carte funciarã, arhivar, registrator, arhivar-registrator, curier, referent, stenodactilograf, şef de cabinet, funcţionar, statistician, grefier dactilograf, grefier analist programator.
(2) Constituie vechime în specialitate şi perioada în care personalul auxiliar de specialitate al instanţelor judecãtoreşti şi al parchetelor de pe lângã acestea a îndeplinit funcţia de executor judecãtoresc, pânã la data intrãrii în vigoare a <>Legii nr. 188/2000 , cu modificãrile şi completãrile ulterioare.
(3) Perioada în care personalul auxiliar de specialitate al instanţelor judecãtoreşti şi al parchetelor de pe lângã acestea a exercitat funcţii de aceeaşi naturã în cadrul Curţii Constituţionale sau în cadrul fostelor structuri jurisdicţionale ale Curţii de Conturi constituie vechime în specialitate.
(4) Pentru informaticieni constituie vechime în specialitate şi perioadele lucrate la instanţele judecãtoreşti, parchetele de pe lângã acestea şi Ministerul Justiţiei."

ART. II
Pe data intrãrii în vigoare a prezentei legi, în ceea ce îi priveşte pe informaticieni, se abrogã prevederile <>art. 128 din Legea nr. 304/2004 privind organizarea judiciarã, republicatã în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 827 din 13 septembrie 2005, precum şi orice alte dispoziţii contrare.
ART. III
Pe data intrãrii în vigoare a prezentei legi, noţiunea de informatician din <>Legea nr. 567/2004 privind statutul personalului auxiliar de specialitate al instanţelor judecãtoreşti şi al parchetelor de pe lângã acestea se înlocuieşte cu noţiunea de grefier informatician.
ART. IV
Pe data intrãrii în vigoare a prezentei legi, noţiunea de Parchet Naţional Anticorupţie din <>Legea nr. 567/2004 privind statutul personalului auxiliar de specialitate al instanţelor judecãtoreşti şi al parchetelor de pe lângã acestea se înlocuieşte cu noţiunea de Departament Naţional Anticorupţie.
ART. V
În termen de 60 de zile de la intrarea în vigoare a prezentei legi, Consiliul Superior al Magistraturii aprobã sau modificã, dupã caz, regulamentele prevãzute la art. 7, art. 8 alin. (3), art. 9 alin. (2), art. 17, art. 36 alin. (1) şi (2), art. 38 alin. (3), art. 44 alin. (3), art. 45 alin. (1), art. 65 alin. (3) şi art. 71 alin. (2).
ART. VI
(1) Personalul auxiliar de specialitate din cadrul instanţelor judecãtoreşti şi al parchetelor de pe lângã acestea, care la data intrãrii în vigoare a prezentei legi îndeplineşte condiţiile de pensionare prevãzute la art. 68 alin. (1^1), va fi eliberat din funcţie la împlinirea unui temen de 3 luni de la intrarea în vigoare a prezentei legi.
(2) Consiliul Superior al Magistraturii va lua mãsurile necesare pentru ocuparea în termen de 4 luni de la intrarea în vigoare a prezentei legi a posturilor care devin vacante prin pensionarea persoanelor prevãzute la alin. (1).
ART. VII
Prezenta lege intrã în vigoare la data intrãrii în vigoare a legii speciale de salarizare, prevãzutã la art. 60 alin. (4), cu excepţia dispoziţiilor art. I pct. 11 şi 35, care intrã în vigoare la 3 zile de la data publicãrii legii în Monitorul Oficial al României, Partea I.
ART. VIII
<>Legea nr. 567/2004 privind statutul personalului auxiliar de specialitate al instanţelor judecãtoreşti şi al parchetelor de pe lângã acestea, cu modificãrile şi completãrile aduse prin prezenta lege, se va republica, dându-se textelor o nouã numerotare.

Aceastã lege a fost adoptatã de Parlamentul României, cu respectarea prevederilor art. 75 şi ale art. 76 alin. (1) din Constituţia României, republicatã.

PREŞEDINTELE CAMEREI DEPUTAŢILOR
ADRIAN NĂSTASE

PREŞEDINTELE SENATULUI
NICOLAE VĂCĂROIU

Bucureşti, 11 ianuarie 2006.
Nr. 17.

-------
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016