Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   LEGE nr. 13 din 7 martie 2011  privind aprobarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 63/2010 pentru modificarea si completarea Legii nr. 273/2006 privind finantele publice locale, precum si pentru stabilirea unor masuri financiare    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

LEGE nr. 13 din 7 martie 2011 privind aprobarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 63/2010 pentru modificarea si completarea Legii nr. 273/2006 privind finantele publice locale, precum si pentru stabilirea unor masuri financiare

EMITENT: PARLAMENTUL
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 179 din 14 martie 2011
    Parlamentul României adoptã prezenta lege.

    ART. I
    Se aprobã <>Ordonanţa de urgenţã a Guvernului nr. 63 din 30 iunie 2010 pentru modificarea şi completarea <>Legii nr. 273/2006 privind finanţele publice locale, precum şi pentru stabilirea unor mãsuri financiare, publicatã în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 450 din 2 iulie 2010, cu urmãtoarele modificãri şi completãri:

    1. La articolul I punctul 5, la articolul 2, punctul 44^1 se modificã şi va avea urmãtorul cuprins:
    "44^1. plãţi restante - sume datorate şi neachitate care au depãşit termenul de platã prevãzut de actele normative sau de contract/facturã. Pentru sumele datorate şi neachitate, reeşalonate la platã, cu acordul pãrţilor, se modificã termenul de platã în mod corespunzãtor;".

    2. La articolul I punctul 6, la articolul 2 alineatul (2), litera a) se modificã şi va avea urmãtorul cuprins:
    "a) venituri proprii, potrivit art. 5 alin. (1) lit. a), cu excepţia veniturilor din valorificarea unor bunuri, sumelor reprezentând amortizarea mijloacelor fixe şi a sumelor aferente depozitelor speciale pentru construcţia de locuinţe;".

    3. La articolul I punctul 6, la articolul 2 alineatul (4), litera b) se modificã şi va avea urmãtorul cuprins:
    "b) sume rezultate din valorificarea unor bunuri, sume reprezentând amortizarea mijloacelor fixe şi sume aferente depozitelor speciale pentru construcţia de locuinţe;".

    4. La articolul I punctul 6, la articolul 2 alineatul (5), dupã litera d) se introduce o nouã literã, litera e), cu urmãtorul cuprins:
    "e) rambursarea împrumuturilor contractate pentru implementarea proiectelor cu finanţare externã nerambursabilã de postaderare, prevãzutã a fi realizatã din sumele rambursate."

    5. La articolul I, dupã punctul 9 se introduce un nou punct, punctul 9^1, cu urmãtorul cuprins:
    "9^1. La articolul 6, partea introductivã se modificã şi va avea urmãtorul cuprins:
    «Art. 6. - Trecerea de cãtre Guvern în administrarea şi finanţarea autoritãţilor administraţiei publice locale a unor cheltuieli publice, ca urmare a descentralizãrii unor competenţe, precum şi a altor cheltuieli publice noi se face prin lege, numai cu asigurarea resurselor financiare necesare realizãrii acestora, fundamentate pe baza standardelor de cost ale serviciilor publice respective, iar pânã la aprobarea acestora, pe baza sumelor aprobate pentru anul anterior, actualizate cu indicele preţurilor de consum, dupã cum urmeazã:»."

    6. La articolul I punctul 11, la articolul 14, alineatul (8) se modificã şi va avea urmãtorul cuprins:
    "(8) Ordonatorii de credite au obligaţia ca în execuţia bugetelor prevãzute la art. 1 alin. (2) sã asigure achitarea plãţilor restante prevãzute la alin. (6). Ordonatorii de credite pot face noi angajamente legale, în limita prevederilor bugetare aprobate, numai dupã stingerea plãţilor restante înregistrate la finele anului anterior, cu excepţia angajamentelor noi pentru proiecte finanţate din fonduri externe nerambursabile."

    7. La articolul I, dupã punctul 16 se introduce un nou punct, punctul 16^1, cu urmãtorul cuprins:
    "16^1. La articolul 30, alineatul (6) se modificã şi va avea urmãtorul cuprins:
    «(6) Taxele speciale se fac venit la bugetul local şi se încaseazã numai de la persoanele fizice şi juridice care beneficiazã de serviciile publice locale pentru care s-au instituit taxele respective.»"

    8. La articolul I, dupã punctul 17 se introduce un nou punct, punctul 17^1, cu urmãtorul cuprins:
    "17^1. La articolul 31, alineatul (2) se modificã şi va avea urmãtorul cuprins:
    «(2) Sumele reprezentând amortizarea calculatã pentru aceste mijloace fixe constituie integral venituri ale bugetelor locale, care se cuprind în secţiunea de dezvoltare, se utilizeazã exclusiv pentru realizarea de investiţii în domeniul respectiv şi se evidenţiazã distinct în programul de investiţii, ca sursã de finanţare a acestora, cu excepţiile prevãzute în acordurile de împrumut sau de garanţie încheiate cu instituţiile financiare internaţionale.»"

    9. La articolul I, dupã punctul 18 se introduce un nou punct, punctul 18^1, cu urmãtorul cuprins:
    "18^1. La articolul 33, pãrţile introductive ale alineatelor (3) şi (6) se modificã şi vor avea urmãtorul cuprins:
    «(3) Din sumele defalcate din unele venituri ale bugetului de stat pentru echilibrarea bugetelor locale, aprobate anual prin legea bugetului de stat, şi din cota de 21% prevãzutã la art. 32 alin. (1), o cotã de 27% se alocã bugetului propriu al judeţului, iar diferenţa se repartizeazã pentru bugetele locale ale comunelor, oraşelor şi municipiilor, astfel:
    ............................................................
    (6) Pentru municipiul Bucureşti, din cota de 10% prevãzutã la art. 32 alin. (4) se alocã o cotã de 25% pentru bugetul local al municipiului Bucureşti, iar diferenţa se repartizeazã pentru bugetele locale ale sectoarelor municipiului Bucureşti, astfel:»."

    10. La articolul I, dupã punctul 24 se introduce un nou punct, punctul 24^1, cu urmãtorul cuprins:
    "24^1. La articolul 49, alineatul (7) se modificã şi va avea urmãtorul cuprins:
    «(7) Virãrile de credite bugetare, în condiţiile prevederilor alin. (4), se pot efectua începând cu trimestrul al III-lea al anului bugetar.»"

    11. La articolul I punctul 33, la articolul 63, dupã alineatul (4^2) se introduce un nou alineat, alineatul (4^3), cu urmãtorul cuprins:
    "(4^3) În cazul împrumuturilor pentru refinanţarea datoriei publice locale, totalul datoriilor anuale, reprezentând rate scadente de capital, dobânzi şi comisioane aferente împrumuturilor refinanţate, nu se ia în considerare la determinarea încadrãrii în limita prevãzutã la alin. (4)."

    12. La articolul III, alineatul (4) se modificã şi va avea urmãtorul cuprins:
    "(4) În baza plafonului aprobat anual potrivit <>Legii responsabilitãţii fiscal-bugetare nr. 69/2010 se stabileşte nivelul maxim al cheltuielilor de personal aferent bugetului general centralizat al unitãţilor administrativ-teritoriale, care se repartizeazã pe judeţe şi municipiul Bucureşti prin ordin comun al ministrului administraţiei şi internelor şi al ministrului finanţelor publice. Repartizarea pe unitãţi/subdiviziuni administrativ-teritoriale a nivelului maxim al cheltuielilor de personal aferent bugetului general centralizat al unitãţilor administrativ-teritoriale, inclusiv redistribuirea între acestea, în cursul anului, se face de cãtre direcţiile generale ale finanţelor publice judeţene, respectiv a municipiului Bucureşti, dupã caz, cu informarea Ministerului Finanţelor Publice şi a Ministerului Administraţiei şi Internelor."

    13. La anexã, la nota de subsol, partea introductivã a punctului 1 se modificã şi va avea urmãtorul cuprins:
    "1. Numãrul maxim al posturilor corespunzãtor fiecãrei unitãţi/subdiviziuni administrativ-teritoriale, cu excepţia posturilor aferente funcţionãrii serviciului public comunitar local de evidenţã a persoanelor, poliţiei locale şi pazei obiectivelor de interes judeţean, dupã caz, se stabileşte prin raportarea la media numãrului locuitorilor aferentã, prevãzutã în tabelul 2. Dacã numãrul locuitorilor unitãţii/subdiviziunii administrativ-teritoriale este mai mic sau mai mare decât media grupei din care face parte, atunci se parcurg urmãtoarele etape de calcul:".

    14. La anexã, la nota de subsol punctul 2, literele a) şi b) se modificã şi vor avea urmãtorul cuprins:
    "a) un post pentru fiecare 6.500 de locuitori pentru comune, oraşe şi municipii, inclusiv din unitãţile administrativ-teritoriale arondate acestora, cu excepţia municipiului Bucureşti;
    b) un post pentru fiecare 5.000 de locuitori pentru sectoarele municipiului Bucureşti. Pentru îndeplinirea atribuţiilor prevãzute suplimentar sectorului 1 al municipiului Bucureşti, potrivit prevederilor <>Legii nr. 119/1996 cu privire la actele de stare civilã, republicatã, cu modificãrile ulterioare, numãrul de posturi se suplimenteazã cu 53;".

    15. La anexã, la nota de subsol punctul 3, partea introductivã se modificã şi va avea urmãtorul cuprins:
    "3. În cazul în care unitatea/subdiviziunea administrativ-teritorialã are organizat serviciul public de poliţie localã, respectiv serviciul de pazã a obiectivelor de interes judeţean, dupã caz, cu sau fãrã personalitate juridicã, la numãrul maxim al posturilor rezultat în urma aplicãrii prevederilor pct. 1 şi 2, dupã caz, se mai adaugã numãrul posturilor determinat dupã cum urmeazã:".

    16. La anexã, la nota de subsol punctul 3, teza a treia se modificã şi va avea urmãtorul cuprins:
    "Numãrul posturilor astfel determinat poate fi prevãzut şi utilizat numai pentru serviciul public de poliţie localã, respectiv serviciul de pazã a obiectivelor de interes judeţean."

    ART. II
    Sumele aferente depozitelor speciale constituite pentru construcţii de locuinţe, potrivit legii, constituie integral venituri ale bugetelor locale şi se cuprind în secţiunea de dezvoltare.

    Aceastã lege a fost adoptatã de Parlamentul României, cu respectarea prevederilor art. 75 şi ale art. 76 alin. (2) din Constituţia României, republicatã.

                      p. PREŞEDINTELE CAMEREI DEPUTAŢILOR,
                                  IOAN OLTEAN

                             PREŞEDINTELE SENATULUI
                               MIRCEA-DAN GEOANĂ

    Bucureşti, 7 martie 2011.
    Nr. 13.

                                    -------
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016