Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   LEGE nr. 128 din 12 iulie 2012  pentru modificarea si completarea Legii nr. 446/2006 privind pregatirea populatiei pentru aparare    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

LEGE nr. 128 din 12 iulie 2012 pentru modificarea si completarea Legii nr. 446/2006 privind pregatirea populatiei pentru aparare

EMITENT: PARLAMENTUL
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 491 din 18 iulie 2012

    Parlamentul României adoptã prezenta lege.

     ARTICOL UNIC
    Legea nr. 446/2006 privind pregãtirea populaţiei pentru apãrare, publicatã în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 990 din 12 decembrie 2006, se modificã şi se completeazã dupã cum urmeazã:

    1. La articolul 2, alineatul (1) se modificã şi va avea urmãtorul cuprins:
    "Art. 2. - (1) Pregãtirea cetãţenilor români pentru apãrare reprezintã totalitatea mãsurilor şi acţiunilor întreprinse în scopul asigurãrii resurselor umane necesare forţelor armate şi celorlalte forţe puse la dispoziţie de instituţiile publice de apãrare, ordine publicã şi siguranţã naţionalã, potrivit legii, denumite în continuare instituţii cu atribuţii în domeniul apãrãrii şi securitãţii naţionale, şi cuprinde recrutarea, selecţia, pregãtirea şi încadrarea acestora în unitãţile instituţiilor respective."

    2. La articolul 3 alineatul (2), litera b) se abrogã.

    3. La articolul 3, alineatul (5) se modificã şi va avea urmãtorul cuprins:
    "(5) La declararea mobilizãrii şi a stãrii de rãzboi sau la instituirea stãrii de asediu, îndeplinirea serviciului militar în calitate de militar în termen devine obligatorie pentru bãrbaţii cu vârste cuprinse între 20 şi 35 de ani, care îndeplinesc criteriile pentru a îndeplini serviciul militar."

    4. La articolul 3, dupã alineatul (5) se introduce un nou alineat, alineatul (5^1), cu urmãtorul cuprins:
    "(5^1) La declararea mobilizãrii şi a stãrii de rãzboi sau la instituirea stãrii de asediu, rezerviştii sunt mobilizaţi/concentraţi potrivit nevoilor instituţiilor cu atribuţii în domeniul apãrãrii şi securitãţii naţionale."

    5. La articolul 3, alineatul (6) se modificã şi va avea urmãtorul cuprins:
    "(6) Perioada de timp în care o persoanã îndeplineşte serviciul militar activ sau alternativ ori este concentratã sau mobilizatã constituie vechime în serviciu ori vechime în muncã, dupã caz, precum şi stagiu de cotizare la sistemul public de asigurãri sociale. Sunt exceptaţi de la prevederile prezentului alineat elevii liceelor şi colegiilor militare."

    6. La articolul 4, alineatul (2) se modificã şi va avea urmãtorul cuprins:
    "(2) Reglementarea îndeplinirii serviciului alternativ se adoptã prin lege."

    7. La articolul 6, literele a) şi c) se modificã şi vor avea urmãtorul cuprins:
    "a) cei clasaţi inapţi pentru serviciul militar, cu scoatere din evidenţã, conform baremului medical;
    .......................................................................
    c) persoanele condamnate la pedepse privative de libertate, pe timpul executãrii pedepsei, precum şi cele arestate preventiv sau trimise în judecatã pânã la data rãmânerii definitive a hotãrârii prin care s-a soluţionat cauza penalã."

    8. Dupã articolul 6 se introduce un nou articol, articolul 6^1, cu urmãtorul cuprins:
    "Art. 6^1. - Baremul medical pentru determinarea aptitudinii cetãţenilor de a îndeplini serviciul militar se stabileşte prin ordin comun al conducãtorilor instituţiilor cu atribuţii în domeniul apãrãrii şi securitãţii naţionale."

    9. La articolul 7, alineatul (2) se modificã şi va avea urmãtorul cuprins:
    "(2) Femeile pot îndeplini, la cerere, oricare dintre formele serviciului militar. Femeile în stare de graviditate întrerup, la cerere sau la recomandarea medicului, îndeplinirea serviciului militar."

    10. La articolul 8, dupã alineatul (1) se introduc douã noi alineate, alineatele (2) şi (3), cu urmãtorul cuprins:
    "(2) Cetãţenii care au cetãţenie dublã/multiplã îndeplinesc serviciul militar la instituirea stãrii de asediu, a stãrii de mobilizare şi a stãrii de rãzboi conform acordurilor încheiate între România şi ţara/ţãrile a cãrei/cãror cetãţenie o mai deţine persoana respectivã.
    (3) În situaţia în care nu existã acorduri încheiate între România şi ţara/ţãrile a cãrei/cãror cetãţenie o mai deţin persoanele prevãzute la alin. (2), acestea îndeplinesc serviciul militar în condiţiile prevãzute la alin. (1)."

    11. La articolul 12, alineatele (1) şi (3) se modificã şi vor avea urmãtorul cuprins:
    "Art. 12. - (1) Recrutarea, selecţionarea şi admiterea candidaţilor în structura de învãţãmânt aparţinând instituţiilor cu atribuţii în domeniul apãrãrii şi securitãţii naţionale se stabilesc prin metodologii proprii, aprobate prin ordin al miniştrilor/conducãtorilor acestor instituţii, cu respectarea legislaţiei naţionale în domeniu.
    ........................................................................
    (3)Tinerii care opteazã pentru a urma cursurile într-o structurã de învãţãmânt prevãzutã la alin. (1) efectueazã examinarea psihologicã şi medicalã gratuit, la unitãţile specializate, stabilite de conducãtorii instituţiilor cu atribuţii în domeniul apãrãrii şi securitãţii naţionale."

    12. Articolul 15 se modificã şi va avea urmãtorul cuprins:
    "Art. 15. - (1) Rezerva de mobilizare cuprinde resursele umane care pot fi folosite pentru instruire şi îndeplinirea unor misiuni pe timpul stãrii de asediu, al stãrii de mobilizare sau al stãrii de rãzboi şi este formatã din:
    a) rezerva operaţionalã;
    b) rezerva generalã.
    (2) Rezerva operaţionalã cuprinde:
    a) rezerviştii voluntari încadraţi în funcţii din statele de organizare ale unitãţilor;
    b) rezerviştii cuprinşi în planurile de mobilizare ale unitãţilor.
    (3) Rezerva generalã cuprinde cetãţenii cu obligaţii militare care nu fac parte din rezerva operaţionalã."

    13. La articolul 16, dupã alineatul (2) se introduce un nou alineat, alineatul (3), cu urmãtorul cuprins:
    "(3) Rezerviştii, la solicitarea instituţiilor cu atribuţii în domeniul apãrãrii şi securitãţii naţionale, pot participa pe o perioadã determinatã la instruire sau misiuni, pe baza acordului acestora, ocupând funcţii în structurile militare. Pe aceastã perioadã, rezerviştii au drepturile şi obligaţiile prevãzute de lege pentru categoria de personal corespunzãtoare funcţiei temporar ocupate."

    14. Articolul 17 se modificã şi va avea urmãtorul cuprins:
    "Art. 17. - Rezerviştii pot fi concentraţi sau mobilizaţi, dupã caz, pentru instruire, îndeplinirea unor misiuni şi completarea instituţiilor cu atribuţii în domeniul apãrãrii şi securitãţii naţionale ori mobilizaţi la locul de muncã, potrivit legii."

    15. Articolul 18 se modificã şi va avea urmãtorul cuprins:
    "Art. 18. - (1) Prin concentrare, în sensul prezentei legi, se înţelege:
    a) chemarea rezerviştilor voluntari pentru instruire şi îndeplinirea unor misiuni;
    b) chemarea rezerviştilor din rezerva de mobilizare pentru instruire, îndeplinirea unor misiuni şi completarea instituţiilor cu atribuţii în domeniul apãrãrii şi securitãţii naţionale pe timpul stãrii de asediu.
    (2) La declararea mobilizãrii sau a stãrii de rãzboi, rezerviştii din rezerva operaţionalã şi cetãţenii prevãzuţi la art. 3 alin. (5) încorporaţi se considerã mobilizaţi, iar serviciul militar se prelungeşte pânã la data demobilizãrii.
    (3) Serviciul militar în calitate de militar concentrat începe la data concentrãrii şi se terminã la data deconcentrãrii, iar în calitate de militar mobilizat începe la data mobilizãrii şi se terminã la data demobilizãrii."

    16. La articolul 19, alineatul (1) se modificã şi va avea urmãtorul cuprins:
    "Art. 19. - (1) În situaţiile prevãzute la art. 18 alin. (3), rezerviştii voluntari se prezintã la unitãţile la care sunt încadraţi, la data şi ora prevãzute în ordinul de chemare."

    17. La articolul 23, alineatul (3) se modificã şi va avea urmãtorul cuprins:
    "(3) Limita maximã de vârstã pânã la care cetãţenii români, bãrbaţi, pot îndeplini serviciul militar în calitate de militar în termen este de 35 de ani."

    18. La articolul 25, alineatul (2) se abrogã.

    19. La articolul 27, alineatele (2)-(5) se modificã şi vor avea urmãtorul cuprins:
    "(2) Recrutarea-încorporarea reprezintã activitatea executatã de centrele militare în vederea luãrii în evidenţa militarã, selecţiei şi stabilirii aptitudinilor privind îndeplinirea îndatoririlor militare, repartizarea şi trimiterea cetãţenilor români, bãrbaţi, la unitãţile militare, la datele şi în funcţie de criteriile stabilite prin ordin comun al conducãtorilor instituţiilor cu atribuţii în domeniul apãrãrii şi securitãţii naţionale, pentru îndeplinirea serviciului militar în calitate de militar în termen.
    (3) La recrutare-încorporare sau selecţie în structurile de învãţãmânt din instituţiile cu atribuţii în domeniul apãrãrii şi securitãţii naţionale, fiecare tânãr prezintã documentul medical care atestã antecedentele patologice personale şi heredocolaterale, eliberat sub semnãtura şi parafa medicului de familie. Tinerii care urmeazã a fi recrutaţi-încorporaţi, în situaţiile prevãzute de lege, inclusiv cei care nu posedã documentul menţionat, sunt examinaţi medical, gratuit, în unitãţi de asistenţã medicalã ambulatorie de specialitate stabilite de direcţiile de sãnãtate publicã judeţene şi a municipiului Bucureşti, de comun acord cu centrele militare. Rezultatele examinãrii sunt înscrise în fişa medicalã; fondurile necesare acestor activitãţi sunt alocate Ministerului Sãnãtãţii de cãtre Guvernul României din bugetul de stat pentru rãzboi.
    (4) Medicul de familie al tânãrului are obligaţia ca, la prezentarea acestuia cu ordinul de chemare sau pentru selecţie în structurile de învãţãmânt din instituţiile cu atribuţii în domeniul apãrãrii şi securitãţii naţionale, sã îi elibereze documentul prevãzut la alin. (3).
    (5) Forma şi conţinutul documentului eliberat de medicul de familie, care urmeazã sã fie prezentat de tânãr la centrul militar, în situaţiile prevãzute la alin. (3), se stabilesc prin ordin comun al conducãtorilor instituţiilor cu atribuţii în domeniul apãrãrii şi securitãţii naţionale şi al ministrului sãnãtãţii."

    20. La articolul 27 alineatul (6), litera b) se modificã şi va avea urmãtorul cuprins:
    "b) membri: un delegat al consiliului local, un delegat al structurilor teritoriale de ordine şi siguranţã publicã ale Ministerului Administraţiei şi Internelor, un delegat al autoritãţii publice care încorporeazã, dacã aceasta este alta decât Ministerul Apãrãrii Naţionale, un psiholog şi 2 medici desemnaţi de direcţia de sãnãtate publicã judeţeanã, respectiv a municipiului Bucureşti;"

    21. La articolul 28 alineatul (1), litera a) se modificã şi va avea urmãtorul cuprins:
    "a) examineazã medical şi testeazã psihologic tinerii la recrutare şi recruţii la încorporare, stabilind dacã sunt apţi sau nu pentru serviciul militar, în conformitate cu prevederile baremului medical;

    22. La articolul 29 alineatul (1), litera b) se modificã şi va avea urmãtorul cuprins:
    "b) membri: un delegat al consiliului judeţean, un delegat cu funcţie de conducere cel puţin de «adjunct al inspectorului şef» din structurile teritoriale de ordine şi siguranţã publicã ale Ministerului Administraţiei şi Internelor, un psiholog şi un medic din centrul militar, un medic desemnat de direcţia de sãnãtate publicã judeţeanã, respectiv a municipiului Bucureşti;"

    23. La articolul 34, litera a) se modificã şi va avea urmãtorul cuprins:
    "a) recruţilor gãsiţi la încorporare bolnavi de una dintre bolile prevãzute în baremul medical;"

    24. La articolul 40, dupã alineatul (2) se introduce un nou alineat, alineatul (3), cu urmãtorul cuprins:
    "(3) Cetãţenii încorporabili şi rezerviştii care îşi schimbã domiciliul au obligaţia sã se prezinte, în termen de o lunã, pentru luarea în evidenţã, la centrele militare pe raza cãrora şi-au stabilit noul domiciliu."

    25. La articolul 41, alineatul (1) se modificã şi va avea urmãtorul cuprins:
    "Art. 41. - (1) Soldaţii şi gradaţii în rezervã se ţin în evidenţã pânã la împlinirea vârstei de 55 de ani, astfel:
    a) clasa I: pânã la 45 de ani inclusiv;
    b) clasa a II-a: de la 46 de ani pânã la 50 de ani inclusiv;
    c) clasa a III-a: de la 51 de ani pânã la 55 de ani inclusiv."

    26. La articolul 43 alineatul (6), dupã litera c) se introduce o nouã literã, litera d), cu urmãtorul cuprins:
    "d) inspectoratele şcolare judeţene şi al municipiului Bucureşti."

    27. La articolul 45 alineatul (1), litera d) se modificã şi va avea urmãtorul cuprins:
    "d) sã întocmeascã anual tabele nominale cu datele de evidenţã ale cetãţenilor români, bãrbaţi, care urmeazã sã împlineascã 18 ani în anul urmãtor şi sã le trimitã centrului militar pânã la data de 1 noiembrie;"

    28. La articolul 46, literele a) şi d) se modificã şi vor avea urmãtorul cuprins:
    "a) sã ţinã evidenţa cetãţenilor încorporabili şi a rezerviştilor prevãzuţi la art. 15 şi sã comunice lunar centrelor militare încadrãrile, transferurile, încetarea relaţiilor de muncã, precum şi orice alte schimbãri în datele de evidenţã militarã ale acestora;
    ........................................................................
    d) sã suspende, în condiţiile legii, raporturile de muncã sau raporturile de serviciu care presupun absenţa de la locul de muncã, dupã caz, ale salariaţilor care participã la exerciţiile şi antrenamentele de mobilizare, sunt concentraţi/mobilizaţi, conform legii, sau îndeplinesc serviciul militar în condiţiile prevãzute la art. 3 alin. (5) şi (5^1). Angajatorii sunt obligaţi sã pãstreze locul de muncã pe toatã durata cât salariaţii îşi îndeplinesc îndatoririle militare."

    29. Articolul 48 se modificã şi va avea urmãtorul cuprins:
    "Art. 48. - (1) Serviciile publice de asistenţã socialã ale consiliilor judeţene şi ale sectoarelor municipiului Bucureşti asigurã transmiterea la centrele militare, anual, pânã la data de 1 noiembrie, a tabelelor nominale cu cetãţenii, persoane cu handicap, având vârsta cuprinsã între 18 şi 35 de ani, din evidenţã, cu rezultatele examinãrilor efectuate de comisiile de expertizã medicalã.
    (2) Ministerul Educaţiei, Cercetãrii, Tineretului şi Sportului asigurã centralizat, prin inspectoratele şcolare judeţene şi al municipiului Bucureşti, transmiterea de cãtre şcolile speciale, şcolile profesionale speciale şi centrele de reeducare la centrele militare, anual, pânã la data de 1 noiembrie, a tabelelor nominale cu cetãţenii cu vârsta cuprinsã între 18 şi 35 de ani care au urmat cursurile acestora, însoţite de rezultatele examinãrilor efectuate de comisiile de expertizã medicalã a persoanelor cu handicap pentru adulţi din cadrul serviciilor publice de asistenţã socialã ale consiliilor judeţene şi ale sectoarelor municipiului Bucureşti."

    30. Articolul 52 se modificã şi va avea urmãtorul cuprins:
    "Art. 52. - (1) Documentul de evidenţã militarã aflat asupra cetãţenilor încorporabili sau recruţilor este adeverinţa de recrutare, pentru rezervişti este livretul militar, iar pentru persoanele fãrã obligaţii militare, certificatul militar.
    (2) Rezerviştii voluntari predau livretul militar şi ordinul de chemare la unitatea cu care au încheiat contract şi primesc legitimaţie militarã, eliberatã potrivit reglementãrilor stabilite prin ordin al conducãtorilor instituţiilor cu atribuţii în domeniul apãrãrii şi securitãţii naţionale.
    (3) Pierderea livretului militar se comunicã în scris centrului militar pe raza cãruia domiciliazã, în termen de 5 zile, şi se publicã în Monitorul Oficial al României, Partea a III-a, în termen de 10 zile de la constatare."

    31. Titlul capitolului IV se modificã şi va avea urmãtorul cuprins:
    "CAPITOLUL IV
    Alte forme de pregãtire a populaţiei pentru apãrare"

    32. La articolul 60, alineatul (3) se modificã şi va avea urmãtorul cuprins:
    "(3) Participanţii la pregãtirea premilitarã a tinerilor beneficiazã gratuit de asistenţã medicalã, medicamente, spitalizare şi alte drepturi de asigurãri sociale, în condiţiile legii, pentru accidentele sau bolile ce au survenit pe timpul pregãtirii şi în legãturã cu activitatea de pregãtire militarã."

    33. Articolul 61 se modificã şi va avea urmãtorul cuprins:
    "Art. 61. - Fondurile necesare pregãtirii premilitare a tinerilor organizate şi desfãşurate în condiţiile art. 60 se asigurã din bugetele ministerelor organizatoare."

    34. La articolul 67, alineatul (2) se modificã şi va avea urmãtorul cuprins:
    "(2) Rezerviştii voluntari şi rezerviştii din planurile de mobilizare sunt obligaţi sã participe la antrenamentele şi exerciţiile de mobilizare la solicitarea instituţiilor cu atribuţii în domeniul apãrãrii şi securitãţii naţionale."

    35. La articolul 73, alineatul (1) se modificã şi va avea urmãtorul cuprins:
    "Art. 73. - (1) Contractele de muncã ale salariaţilor chemaţi pentru îndeplinirea serviciului militar în termen, pentru concentrare/mobilizare sau pentru participarea la antrenamentele/exerciţiile de mobilizare se suspendã în condiţiile prevãzute de lege."

    36. Articolul 75 se modificã şi va avea urmãtorul cuprins:
    "Art. 75. - Tinerii chemaţi la recrutare, recruţii şi militarii rezervişti care au calitatea de salariaţi şi sunt chemaţi la centrele militare pentru clarificarea situaţiei militare sau la unitãţile militare pentru a participa la antrenamente/exerciţii de mobilizare au dreptul la concediu suplimentar plãtit de maximum 5 zile şi sunt plãtiţi de angajator pe baza unei adeverinţe eliberate de centrul militar."

    37. Articolul 76 se modificã şi va avea urmãtorul cuprins:
    "Art. 76. - (1) Consiliile judeţene/locale şi ale sectoarelor municipiului Bucureşti sunt obligate sã asigure centrelor militare din raza lor de activitate terenurile, localurile, instalaţiile de telecomunicaţii, sistemele şi serviciile informatice, autoturismele, alte dotãri şi materiale, precum şi fondurile necesare desfãşurãrii activitãţii specifice, potrivit normelor stabilite prin hotãrâre a Guvernului.
    (2) Autoritãţile administraţiei publice locale prevãzute la alin. (1) sunt obligate sã încheie, pentru centrele militare, contracte de furnizare/prestare de servicii de energie electricã, termicã, alimentare cu apã, canalizare, salubritate, televiziune, radio, telefonie, telefax, poştã, fax, precum şi sã achite contravaloarea acestor servicii, potrivit tarifelor în vigoare.
    (3) Obligaţia de a achita contravaloarea serviciilor menţionate la alin. (2) este valabilã şi pentru situaţia în care terenurile, localurile şi mijloacele fixe ale centrelor militare se aflã în administrarea Ministerului Apãrãrii Naţionale."

    38. La articolul 77, alineatul (1) se modificã şi va avea urmãtorul cuprins:
    "Art. 77. - (1) Cheltuielile de reparaţii, întreţinere şi amenajare a localurilor centrelor militare zonale, judeţene şi de sector se suportã de autoritãţile administraţiei publice locale."

    39. Articolul 78 se modificã şi va avea urmãtorul cuprins:
    "Art. 78. - Autoritãţile administraţiei publice locale pot schimba total sau parţial destinaţia imobilelor asigurate centrelor militare numai cu acordul Ministerului Apãrãrii Naţionale şi numai dupã ce au pus la dispoziţia centrelor militare alte imobile amenajate şi utilate conform prevederilor legale, în condiţii care sã nu afecteze desfãşurarea activitãţii specifice."

    40. La articolul 80 alineatul (1), dupã litera i) se introduce o nouã literã, litera j), cu urmãtorul cuprins:
    "j) neprezentarea, în termen de o lunã, în vederea luãrii în evidenţã la centrele militare pe raza cãrora şi-au schimbat domiciliul."

    41. La articolul 80, dupã alineatul (2) se introduce un nou alineat, alineatul (3), cu urmãtorul cuprins:
    "(3) Constituie contravenţie nerespectarea de cãtre autoritãţile administraţiei publice locale a prevederilor art. 76, 77, 78 şi 79 referitoare la asigurarea materialã şi financiarã a centrelor militare."

    42. Articolul 81 se modificã şi va avea urmãtorul cuprins:
    "Art. 81. - (1) Contravenţiile prevãzute la art. 80 alin. (1) se sancţioneazã dupã cum urmeazã:
    a) cu amendã de la 1 punct la 2 puncte, faptele prevãzute la lit. d), e), g) şi j);
    b) cu amendã de la 2 puncte la 6 puncte, faptele prevãzute la lit. c) şi h);
    c) cu amendã de la 4 puncte la 8 puncte, fapta prevãzutã la lit. b);
    d) cu amendã de la 8 puncte la 16 puncte, faptele prevãzute la lit. a), f) şi i).
    (2) Contravenţiile prevãzute la art. 80 alin. (2) se sancţioneazã dupã cum urmeazã:
    a) cu amendã de la 16 puncte la 20 de puncte, faptele prevãzute la lit. a)-e);
    b) cu amendã de la 160 de puncte la 200 de puncte, fapta prevãzutã la lit. f).
    (3) Contravenţiile prevãzute la art. 80 alin. (3) se sancţioneazã cu amendã de la 160 la 200 de puncte.
    (4) Valoarea unui punct este de 20% din valoarea salariului minim brut pe economie."

    43. Articolul 82 se modificã şi va avea urmãtorul cuprins:
    "Art. 82. - (1) Constatarea contravenţiilor prevãzute la art. 80 alin. (1) şi (2) şi aplicarea sancţiunilor prevãzute la art. 81 alin. (1) şi (2) se fac de cãtre persoanele împuternicite de Statul Major General, precum şi de comandantul centrului militar şi ofiţerii special desemnaţi de cãtre acesta, numai pe raza teritorialã de competenţã a centrului militar.
    (2) Constatarea contravenţiilor prevãzute la art. 80 alin. (3) şi aplicarea sancţiunilor prevãzute la art. 81 alin. (3) se fac de cãtre prefecţii judeţelor, respectiv de cãtre prefectul municipiului Bucureşti."

    44. Articolul 87 se modificã şi va avea urmãtorul cuprins:
    "Art. 87. - Pânã la încadrarea cu rezervişti voluntari a funcţiilor din statele de organizare ale structurilor din instituţiile cu atribuţii în domeniul apãrãrii şi securitãţii naţionale, acestea se completeazã cu rezervişti aflaţi în rezerva de mobilizare."

    Aceastã lege a fost adoptatã de Parlamentul României, cu respectarea prevederilor art. 75 şi ale art. 76 alin. (1) din Constituţia României, republicatã.


               PREŞEDINTELE CAMEREI DEPUTAŢILOR
                    ROBERTA ALMA ANASTASE

                   PREŞEDINTELE SENATULUI
                        VASILE BLAGA


    Bucureşti, 12 iulie 2012.
    Nr. 128.
                          ____
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016