Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   LEGE nr. 125 din 12 mai 2005  pentru aprobarea   Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 115/2004 privind salarizarea si alte drepturi ale personalului contractual din unitatile sanitare publice din sectorul sanitar    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

LEGE nr. 125 din 12 mai 2005 pentru aprobarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 115/2004 privind salarizarea si alte drepturi ale personalului contractual din unitatile sanitare publice din sectorul sanitar

EMITENT: PARLAMENTUL
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 416 din 17 mai 2005

Parlamentul României adoptã prezenta lege.

ARTICOL UNIC
Se aprobã <>Ordonanţa de urgenţã a Guvernului nr. 115 din 24 noiembrie 2004 privind salarizarea şi alte drepturi ale personalului contractual din unitãţile sanitare publice din sectorul sanitar, publicatã în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 1.138 din 2 decembrie 2004, cu urmãtoarele modificãri şi completãri:
1. La articolul 1 alineatul (1), dupã litera c) se introduce litera d) cu urmãtorul cuprins:
"d) integral din venituri proprii."
2. Articolul 3 se abrogã.
3. La articolul 6, dupã alineatul (4) se introduce alineatul (5) cu urmãtorul cuprins:
"(5) Salariile de bazã pentru funcţiile de conducere care fac parte din comitetul director al spitalelor, cu excepţia funcţiei de director general adjunct medical, se stabilesc de cãtre consiliul de administraţie al spitalului, în limitele minime şi maxime aprobate de Ministerul Sãnãtãţii, pe tipuri de spitale."
4. Articolul 12 va avea urmãtorul cuprins:
"Art. 12. - (1) Personalul sanitar cu pregãtire superioarã care efectueazã gãrzi pentru asigurarea continuitãţii asistenţei medicale în afara normei legale de muncã şi a programului normal de lucru de la funcţia de bazã se salarizeazã cu tariful orar aferent salariului de bazã, cu excepţia indemnizaţiei de conducere.
(2) Gãrzile efectuate de personalul sanitar cu pregãtire superioarã pentru asigurarea continuitãţii asistenţei medicale în afara normei legale de muncã şi a programului de lucru de la funcţia de bazã în zilele lucrãtoare se salarizeazã cu un spor de pânã la 50% din tariful orar al salariului de bazã, cu excepţia indemnizaţiei de conducere, dar care nu poate fi mai mic de 25%.
(3) Gãrzile efectuate de personalul sanitar cu pregãtire superioarã, pentru asigurarea continuitãţii asistenţei medicale în afara normei legale de muncã şi a programului de lucru de la funcţia de bazã, în zilele de repaus sãptãmânal, de sãrbãtori legale şi în celelalte zile în care, potrivit dispoziţiilor legale, nu se lucreazã, se salarizeazã cu un spor de pânã la 100% din tariful orar al salariului de bazã, cu excepţia indemnizaţiei de conducere, dar care nu poate fi mai mic de 50%.
(4) Procentul concret al sporului prevãzut la alin. (2) şi (3) se aprobã trimestrial de consiliul de administraţie."
5. Articolul 13 va avea urmãtorul cuprins:
"Art. 13. - (1) În raport cu condiţiile în care se desfãşoarã activitatea pot fi acordate, cu respectarea prevederilor legale, urmãtoarele categorii de sporuri:
a) pentru condiţii periculoase sau vãtãmãtoare, un spor de pânã la 15% din salariul de bazã, corespunzãtor timpului lucrat la locurile de muncã respective;
b) pentru activitãţi ce solicitã o încordare psihicã foarte ridicatã sau care se desfãşoarã în condiţii deosebite, un spor de pânã la 15% din salariul de bazã;
c) pentru activitãţile care se desfãşoarã în serviciile de ambulanţã, structurile de primire a urgenţelor - UPU şi CPU -, secţiile şi compartimentele de ATI, Anestezie şi de Terapie Intensivã şi care solicitã o încordare psihicã foarte ridicatã sau se desfãşoarã în condiţii deosebite, un spor de pânã la 25% din salariul de bazã;
d) pentru condiţii grele de muncã, un spor de pânã la 15% din salariul de bazã, corespunzãtor timpului lucrat la locurile de muncã respective;
e) pentru condiţii deosebit de periculoase: leprozerii, anatomie patologicã, TBC, SIDA, dializã, personalul blocului operator, psihiatrie, medicinã legalã, epidemii deosebit de grave şi altele asemenea, stabilite de Ministerul Sãnãtãţii, cuantumul sporului este de 50-100% din salariul de bazã;
f) pentru personalul care lucreazã în unitãţi sanitare aflate în localitãţi cu condiţii deosebite de muncã dispersare, altitudine, cãi de acces dificile, izolare sau unde atragerea personalului se face cu greutate, un spor de pânã la 60% din salariul de bazã;
g) pentru personalul care îşi desfãşoarã activitatea cu surse de radiaţii sau generator de radiaţii, un spor pentru condiţii periculoase de pânã la 30% din salariul de bazã, diferenţiat pe categorii de risc radiologic astfel: 10% la categoria I, 15% la categoria a II-a, 20% la categoria a III-a şi 30% la categoria a IV-a;
h) pentru unitãţile sanitare cu specific deosebit, stabilite de Ministerul Sãnãtãţii, un spor de pânã la 15% din salariul de bazã.
(2) Localitãţile cu condiţii deosebite de muncã sau unde atragerea personalului se face cu greutate, în care se aflã unitãţi sanitare, se stabilesc prin ordin al ministrului sãnãtãţii.
(3) Locurile de muncã, categoriile de personal, mãrimea concretã a sporurilor prevãzute la alin. (1), precum şi condiţiile de acordare a acestora se stabilesc prin regulament aprobat prin ordin al ministrului sãnãtãţii, cu consultarea sindicatelor semnatare ale contractului colectiv de muncã la nivel de ramurã sanitarã. Pentru sporurile prevãzute al alin. (1) lit. e) este necesar şi avizul Ministerului Muncii, Solidaritãţii Sociale şi Familiei şi al Ministerului Finanţelor Publice.
(4) Nevãzãtorii cu handicap grav care sunt încadraţi în muncã beneficiazã de un spor de pânã la 15% din salariul de bazã."
6. Articolul 16 va avea urmãtorul cuprins:
"Art. 16. - (1) Personalul didactic medico-farmaceutic desfãşoarã activitate integratã în unitãţile sanitare în care funcţioneazã catedra sau disciplina didacticã.
(2) Personalul didactic de la catedrele sau disciplinele care funcţioneazã în alte unitãţi decât cele sanitare este integrat în unitãţile sanitare stabilite de Ministerul Sãnãtãţii.
(3) Cadrele didactice prevãzute la alin. (1) şi (2), cu excepţia rezidenţilor, desfãşoarã activitate integratã prin cumul de funcţii în baza unui contract individual de muncã cu 1/2 normã, în limita posturilor normate şi vacante.
(4) Cadrele didactice, la încetarea raporturilor de muncã cu unitãţile de învãţãmânt, care au fost integrate o perioadã mai mare de 5 ani, îşi pot continua activitatea, cu norma întreagã, în unitãţile sanitare în care au fost integrate, în baza contractului individual de muncã pe perioadã nedeterminatã."
7. Articolul 18 va avea urmãtorul cuprins:
"Art. 18. - (1) Promovarea în condiţiile legii a persoanelor încadrate pe funcţia de debutant, precum şi a celor care au absolvit studii de nivel superior într-un domeniu care sã cuprindã activitatea respectivã se face prin transformarea postului pe care acestea sunt încadrate într-un post de nivel superior.
(2) Absolvenţii învãţãmântului superior de lungã sau scurtã duratã, care la data trecerii pe funcţia corespunzãtoare studiilor absolvite erau încadraţi pe funcţii cu nivel de studii inferior, specifice domeniului în care au absolvit studiile universitare, se încadreazã la gradul profesional corespunzãtor studiilor absolvite, la care se asigurã o creştere cu pânã la 20% a salariului de bazã avut."
8. Articolul 23 va avea urmãtorul cuprins:
"Art. 23. - Începând cu data intrãrii în vigoare a prezentei ordonanţe de urgenţã, personalul încadrat în unitãţile sanitare publice finanţate din venituri proprii realizate prin sistemul de asigurãri sociale de sãnãtate beneficiazã lunar de maximum 20 de tichete de masã."
9. Dupã articolul 25 se introduce articolul 25^1 cu urmãtorul cuprins:
"Art. 25^1. - Pentru unitãţile sanitare publice finanţate integral de la bugetul de stat, ordonatorii principali de credite pot aproba o datã pe trimestru, pânã la data de 1 septembrie, în limita numãrului maxim de posturi prevãzut în anexele la legea bugetului de stat şi cu încadrarea în nivelul alocaţiilor bugetare aprobate pentru cheltuielile cu salariile, numai pentru posturile vacante, utilizarea unui numãr mai mare de posturi de nivel inferior sau de acelaşi nivel, prin reducerea corespunzãtoare a unui numãr de posturi de nivel superior, cu avizul Ministerului Finanţelor Publice."
10. La articolul 32, alineatul (1) va avea urmãtorul cuprins:
"Art. 32. - (1) În anul 2005 salariile de bazã individuale ale personalului din unitãţile sanitare publice din sectorul sanitar se stabilesc pentru luna octombrie prin aplicarea procentelor de majorare prevãzute pe funcţii, grade şi trepte profesionale în anexa nr. VI."
11. La articolul 32, dupã alineatul (2) se introduce alineatul (3) cu urmãtorul cuprins:
"(3) Salariile de bazã individuale, calculate conform prevederilor alin. (1) şi (2), vor fi rotunjite din 1.000 în 1.000 lei în favoarea salariatului."
12. Articolul 35 va avea urmãtorul cuprins:
"Art. 35. - (1) La data intrãrii în vigoare a prezentei ordonanţe de urgenţã se suspendã ocuparea prin concurs a posturilor vacante din statul de funcţii, precum şi a celor care se vor vacanta inclusiv ca urmare a restructurãrii, externalizãrii şi privatizãrii unitãţilor sanitare.
(2) Prevederile alin. (1) nu se aplicã posturilor unice din statul de funcţii, precum şi posturilor de medici de specialitate din unitãţile sanitare cu încadrare deficitarã de la aceastã categorie de personal.
(3) Prin excepţie de la prevederile alin. (1), ordonatorii principali de credite pot aproba organizarea concursurilor pentru ocuparea posturilor vacante, cu condiţia încadrãrii în fondurile aprobate, conform legii."
13. Articolul 40 va avea urmãtorul cuprins:
"Art. 40. - Salariile de bazã pentru personalul care îşi desfãşoarã activitatea în structurile care furnizeazã servicii ambulatorii de specialitate nu pot fi mai mici decât salariile de bazã minime pe funcţii, grade şi trepte profesionale prevãzute în prezenta ordonanţã de urgenţã."
14. Articolul 41 va avea urmãtorul cuprins:
"Art. 41. - (1) Salariile individuale ale personalului contractual din cabinetele medicale individuale, organizate conform prevederilor Ordonanţei Guvernului nr. 124/1998 privind organizarea şi funcţionarea cabinetelor medicale, republicatã, cu modificãrile şi completãrile ulterioare, din asistenţa medicalã primarã şi ambulatorie de specialitate finanţate din fonduri publice se stabilesc prin negociere şi nu pot fi mai mici decât salariile de bazã minime pentru asistenţii medicali şi medicii, prevãzute în prezenta ordonanţã de urgenţã.
(2) Reprezentantul legal al cabinetelor medicale din asistenţa medicalã primarã şi ambulatorie de specialitate care au pe lista proprie un numãr mai mic de 1.000 de asiguraţi sau în cazul în care nivelul veniturilor realizate nu permite încadrarea personalului contractual cu normã întreagã, poate dispune încadrarea cu fracţiuni de normã."
15. Articolul 43 va avea urmãtorul cuprins:
"Art. 43. - Prevederile prezentei ordonanţe de urgenţã intrã în vigoare la data de 1 ianuarie 2005, cu excepţia prevederilor art. 6 alin. (5) şi ale art. 12 alin. (2), care intrã în vigoare la data de 1 ianuarie 2006."
16. Articolul 44 va avea urmãtorul cuprins:
"Art. 44. - Pe data intrãrii în vigoare a prezentei ordonanţe de urgenţã, orice alte dispoziţii contrare se abrogã."
17. Anexa nr. I va avea urmãtorul cuprins:



ANEXA I

SALARII DE BAZA PENTRU PERSONALUL DE SPECIALITATE
MEDICO-SANITAR ŞI AUXILIAR SANITAR



I. Unitãţi sanitare, altele decât cele clinice

A. Salarii de bazã pentru personalul de specialitate medico-sanitar
──────────────────────────────────────────────────────┬────────────────────────
Nr. Functia Nivelul │Salariul de baza - lei -
crt studiilor ├────────────────────────
│minim maxim
──────────────────────────────────────────────────────┴────────────────────────
1. Medic primar S 5.991.000 12.203.000
- din anatomia patologicã şi
medicina legalã2) S 11.982.000 24.406.000
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
2. Medic specialist S 5.129.000 8.740.000
- din anatomia patologicã şi
medicina legalã2) S 10.258.000 17.480.000
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
3. Medic S 3.904.000 7.660.000
- din anatomia patologicã şi
medicina legalã2) S 7.808.000 15.320.000
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
4. Medic stagiar S 3.745.000
- din anatomia patologicã şi
medicina legalã2) S 7.490.000
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
5. Farmacist primar*) S 5.259.000 9.386.000
- din anatomia patologicã şi
medicina legalã2) S 10.518.000 18.772.000
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
6. Farmacist specialist S 4.567.000 7.855.000
- din anatomia patologicã şi
medicina legalã2) S 9.134.000 15.710.000
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
7. Farmacist S 4.003.000 6.199.000
- din anatomia patologicã şi
medicina legalã2) S 8.006.000 12.398.000
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
8. Farmacist stagiar S 3.745.000
- din anatomia patologicã şi
medicina legalã2) S 7.490.000
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
9. Fiziokinetoterapeut, bioinginer
medical; principal S 4.049.000 9.097.000
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
10. Fiziokinetoterapeut, bioinginer
medical; specialist S 3.976.000 7.187.000
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
11. Fiziokinetoterapeut, bioinginer
medical S 3.904.000 5.988.000
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
12. Fiziokinetoterapeut, bioinginer
medical; debutant S 3.714.000
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
13. Dentist principal SSD 4.036.000 6.934.000
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
14. Dentist SSD 3.962.000 6.131.000
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
15. Dentist debutant SSD 3.634.000
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
16. Asistent medical principal*****) SSD 4.069.000 7.094.000
- din anatomia patologicã şi
medicina legalã2) SSD 8.138.000 14.188.000
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
17. Asistent medical*****) SSD 3.994.000 6.345.000
- din anatomia patologicã şi
medicina legalã2) SSD 7.988.000 12.690.000
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
18. Asistent medical debutant*****) SSD 3.663.000
- din anatomia patologicã şi
medicina legalã2) SSD 7.326.000
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
19. Asistent medical principal**) PL 3.994.000 6.991.000
- din anatomia patologicã şi
medicina legalã2) PL 7.988.000 13.982.000
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
20. Asistent medical**) PL 3.919.000 6.242.000
- din anatomia patologicã şi
medicina legalã2) PL 7.838.000 12.484.000
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
21. Asistent medical debutant**) PL 3.651.000
- din anatomia patologicã şi
medicina legalã2) PL 7.302.000
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
22. Asistent medical principal**) M 3.994.000 6.491.000
- din anatomia patologicã şi
medicina legalã2) M 7.988.000 12.982.000
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
23. Asistent medical**) M 3.919.000 5.494.000
- din anatomia patologicã şi
medicina legalã2) M 7.838.000 10.988.000
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
24. Asistent medical debutant**) M 3.651.000
- din anatomia patologicã şi
medicina legalã2) M 7.302.000
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
25. Tehnician dentar principal**) M 3.832.000 6.468.000
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
26. Tehnician dentar***) M 3.760.000 5.510.000
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
27. Tehnician dentar debutant***) M 3.503.000
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
28. Sorã medicalã principalã****) M 3.897.000 5.843.000
- din anatomia patologicã şi
medicina legalã2) M 7.794.000 11.686.000
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
29. Sorã medicalã****) M 3.824.000 4.872.000
- din anatomia patologica şi
medicina legalã2) M 7.648.000 9.744.000
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
30. Sorã medicalã debutantã****) M 3.562.000
- din anatomia patologicã şi
medicina legalã2) M 7.124.000
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
__________
*) Se poate utiliza numai în unitãţi sanitare umane.
**) Se aplicã şi funcţiilor de asistent farmacie, asistent social
şi educator puericultor, tehnician dentar şi tehnician sanitar
din profilurile: utilaje medicale, optician, protezare ortopedicã
şi protezare auditivã care au studii de acest nivel.
***) Se aplicã şi funcţiilor de tehnician sanitar din profilurile:
utilaje medicale, optician, protezare ortopedicã şi protezare
auditivã.
****) Se aplicã şi funcţiilor: oficiant medical, laborant cu liceul
sanitar, operator registrator de urgenţã, moaşã, masor, gipsar,
autopsier, registrator medical, statistician medical,
instructor CFM, instructor de educaţie, instructor de
ergoterapie, asistent social, educator puericultor.
*****) Se aplicã urmãtoarelor funcţii: asistent medical specialist;
tehnician superior de imagisticã, radiologie, radioterapie şi
radiodiagnostic; cosmetician medical specialist; asistent medical
specializat, tehnician de laborator clinic, tehnician de farmacie,
asistent de fiziokinetoterapie, asistent medical de urgenţe medico
chirurgicale, asistent medico social, tehnician dentar specializat,
asistent de profilaxie stomatologicã, asistent igienist pentru
cabinet stomatologic, asistent pentru stomatologie, care au studii
de acest nivel.

B. Salarii de bazã pentru personalul de specialitate din compartimentele
paraclinice medico-sanitare
──────────────────────────────────────────────────────┬────────────────────────
Nr. Functia Nivelul │Salariul de baza - lei -
crt studiilor ├────────────────────────
│minim maxim
──────────────────────────────────────────────────────┴────────────────────────
31. Biolog, biochimist, chimist,
fizician; principal S 5.303.000 9.405.000
- din anatomia patologicã şi
medicina legalã2) S 10.606.000 18.810.000
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
32. Biolog, biochimist, chimist, fizician;
specialist S 4.605.000 7.430.000
- din anatomia patologicã şi
medicina legalã2) S 9.210.000 14.860.000
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
33. Biolog, biochimist, chimist, fizician; S 4.036.000 6.191.000
- din anatomia patologicã şi
medicina legalã2) S 8.072.000 12.382.000
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
34. Biolog, biochimist, chimist, fizician;
debutant S 3.840.000
- din anatomia patologicã şi
medicina legalã2) S 7.680.000
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
35. Psiholog, logoped, sociolog,
profesor CFM kinetoterapeut, S 4.144.000 7.363.000
asistent social, asistent medical,
moaşã; principal
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
36. Psiholog, logoped, sociolog, profesor
CFM kinetoterapeut, S 4.069.000 6.742.000
asistent social, asistent medical,
moaşã
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
37. Psiholog, logoped, sociolog, profesor
CFM kinetoterapeut, S 3.871.000
asistent social, asistent medical,
moaşã; debutant
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
38. Profesor CFM, biolog, chimist principal*) SSD 4.069.000 6.991.000
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
39. Profesor CFM, biolog, chimist*) SSD 3.994.000 6.181.000
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
40. Profesor CFM, biolog, chimist*) debutant SSD 3.663.000
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
41. Infirmierã, agent DDD G 3.718.000 3.864.000
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
42. Infirmierã, agent DDD; debutant G 3.532.000
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
43. Brancardier, bãieş, nãmolar, spãlãtoreasã,
îngrijitoare G 3.645.000 3.864.000
- din anatomia patologicã şi
medicina legalã*) G 7.290.000 7.728.000
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
44. Ambulanţier**) 3.824.000 5.360.000
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
45. Şofer autosanitarã I***) 3.824.000 4.872.000
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
46. Şofer autosanitarã II***) 3.749.000 4.385.000
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
47. Şofer autosanitarã III***) 3.676.000 3.897.000
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
____________
*) Se aplicã şi funcţiilor de educator puericultor, asistent social
şi cosmetician ocupate de persoane care au absolvit cu diplomã
învãţãmântul superior de scurtã duratã, cu durata studiilor de
2-3 ani învãţãmânt de zi sau de 3-4 ani învãţãmânt seral sau
fãrã frecvenţã.
**) Se ocupã prin concurs de cãtre personalul care îndeplineşte
condiţiile de încadrare pentru funcţia de şofer autosanitarã I,
posedã diplomã de absolvire a cursului organizat potrivit
Ordinului ministrului sãnãtãţii nr. 388/1992 şi are 2 ani vechime
în funcţia de şofer autosanitarã I.
***) Se aplicã nivelurile I şi II pentru salarizarea şoferilor
autosanitarelor din serviciile de ambulanţã judeţene şi al
municipiului Bucureşti, iar nivelurile de salarizare II şi III,
şoferilor autosanitarelor din alte unitãţi sanitare.


II. Unitãţi clinice, institute şi centre medicale1)

A. Salarii de bazã pentru personalul de specialitate medico-sanitar
──────────────────────────────────────────────────────┬────────────────────────
Nr. Functia Nivelul │Salariul de baza - lei -
crt studiilor ├────────────────────────
│minim maxim
──────────────────────────────────────────────────────┴────────────────────────
1. Medic primar S 6.719.000 14.514.000
- din anatomia patologicã şi
medicina legalã2) S 13.438.000 29.028.000
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
2. Medic specialist S 5.890.000 11.292.000
- din anatomia patologicã şi
medicina legalã2) S 11.780.000 22.584.000
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
3. Medic rezident anul VI VII S 8.696.000
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
4. Medic rezident anul IV V S 8.128.000
- din anatomia patologicã şi
medicina legalã2) S 16.256.000
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
5. Medic rezident anul III S 7.182.000
- din anatomia patologicã şi
medicina legalã2) S 14.364.000
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
6. Medic rezident anul II S 6.239.000
- din anatomia patologicã şi
medicina legalã2) S 12.478.000
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
7. Medic rezident anul I S 5.292.000
- din anatomia patologicã şi
medicina legalã2) S 10.584.000
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
8. Farmacist primar*) S 5.216.000 12.166.000
- din anatomia patologicã şi
medicina legalã2) S 10.432.000 24.332.000
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
9. Farmacist specialist S 4.349.000 9.735.000
- din anatomia patologicã şi
medicina legalã2) S 8.698.000 19.470.000
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
10. Farmacist rezident anul III S 6.239.000
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
11. Farmacist rezident anul II S 5.673.000
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
12. Farmacist rezident anul I S 5.105.000
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
13. Fiziokinetoterapeut, bioinginer
medical; principal S 4.049.000 11.963.000
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
14. Fiziokinetoterapeut, bioinginer
medical; specialist S 3.904.000 9.573.000
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
15. Asistent medical principal****) SSD 3.970.000 9.108.000
- din anatomia patologicã şi
medicina legalã2) SSD 7.940.000 18.216.000
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
16. Asistent medical****) SSD 3.897.000 8.133.000
- din anatomia patologicã şi
medicina legalã2) SSD 7.794.000 16.266.000
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
17. Asistent medical principal**) PL 3.897.000 9.005.000
- din anatomia patologicã şi
medicina legalã2) PL 7.794.000 18.010.000
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
18. Asistent medical**) PL 3.824.000 8.033.000
- din anatomia patologicã şi
medicina legalã2) PL 7.648.000 16.066.000
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
19. Asistent medical principal**) M 3.897.000 7.790.000
- din anatomia patologicã şi
medicina legalã2) M 7.794.000 15.580.000
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
20. Asistent medical**) M 3.824.000 7.060.000
- din anatomia patologicã şi
medicina legalã2) M 7.648.000 14.120.000
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
21. Sorã medicalã principalã***) M 3.767.000 6.825.000
- din anatomia patologicã şi
medicina legalã2) M 7.534.000 13.650.000
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
22. Sorã medicalã***) M 3.696.000 5.886.000
- din anatomia patologicã şi
medicina legalã2) M 7.392.000 11.772.000
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────

B. Salarii de bazã pentru personalul de specialitate din compartimentele
paraclinice medico-sanitare

──────────────────────────────────────────────────────┬────────────────────────
Nr. Functia Nivelul │Salariul de baza - lei -
crt studiilor ├────────────────────────
│minim maxim
──────────────────────────────────────────────────────┴────────────────────────
23. Biolog, biochimist, chimist,
fizician; principal S 5.129.000 11.963.000
- din anatomia patologicã şi
medicina legalã2) S 10.258.000 23.926.000
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
24. Biolog, biochimist, chimist,
fizician; specialist S 4.277.000 9.573.000
- din anatomia patologicã şi
medicina legalã2) S 8.554.000 19.146.000
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
25. Psiholog, logoped, sociolog, profesor
CFM kinetoterapeut, asistent social, S 4.043.000 11.681.000
asistent medical, moaşã; principal
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
26. Profesor CFM; principal SSD 3.970.000 9.005.000
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────


_____________
1) Se poate aplica şi personalului de cercetare cu studii superioare din unitãţile clinice, din institutele şi centrele medicale, care este confirmat în gradele profesionale de la Cap. II, lit. A nr. crt. 1-12 şi lit. B nr. crt. 23-25.
2) Salariul de bazã la limita minimã şi maximã cuprinde şi salariul de bazã mai mare cu 100% prevãzut la pct. 2 din Nota la anexa nr. 2 la <>Hotãrârea Guvernului nr. 281/1993 , cu modificãrile şi completãrile ulterioare, pentru personalul din anatomia patologicã şi medicina legalã care lucreazã în morgi, prosecturi şi histopatologie, precum şi salariile de bazã mai mari cu 100% prevãzute la <>art. 27 din Ordonanţa Guvernului nr. 1/2000 , cu modificãrile şi completãrile ulterioare şi la <>art. 18 alin. (2) din Legea nr. 104/2003 , cu modificãrile ulterioare.
*) Se poate utiliza numai în unitãţi sanitare umane.
**) Se aplicã şi funcţiilor de asistent farmacie, asistent social şi educator puericultor, tehnician dentar şi tehnician sanitar din profilurile: utilaje medicale, optician, protezare ortopedicã şi protezare auditivã, care au studii de acest nivel.
***) Se aplicã şi funcţiilor de oficiant sanitar, laborant cu liceu sanitar.
****) Se aplicã urmãtoarelor funcţii: asistent medical specialist; tehnician superior de imagisticã, radiologie, radioterapie şi radiodiagnostic; cosmetician medical specialist; asistent medical specializat; tehnician de laborator clinic; tehnician de farmacie; asistent de fiziokinetoterapie; asistent medical de urgenţe medico chirurgicale; asistent medico social; tehnician dentar specializat; asistent de profilaxie stomatologicã; asistent igienist pentru cabinet stomatologic; asistent pentru stomatologie, care au studii de acest nivel.

NOTĂ: Salarizarea medicilor, chimiştilor şi fizicienilor din compartimentul (laboratorul) de igiena radiaţiilor nucleare din cadrul direcţiilor de sãnãtate publicã din centrele universitare, care şi desfãşoarã activitatea şi în unitãţi sanitare clinice, se stabileşte pe baza salariilor de bazã din Cap. II. "Unitãţi clinice, institute şi centre medicale".

Aceastã lege a fost adoptatã de Parlamentul României, cu respectarea prevederilor art. 75 şi ale art. 76 alin. (2) din Constituţia României, republicatã.

p. PREŞEDINTELE CAMEREI DEPUTAŢILOR,
DAN RADU RUŞANU

PREŞEDINTELE SENATULUI
NICOLAE VĂCĂROIU

Bucureşti, 12 mai 2005.
Nr. 125.

______________
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016