Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
LEGE nr. 122 din 29 aprilie 2009 privind aprobarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 150/2008 pentru modificarea si completarea Legii nr. 227/2006 privind prevenirea si combaterea dopajului in sport
EMITENT: PARLAMENTUL PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 300 din 7 mai 2009
Parlamentul României adoptã prezenta lege.
ARTICOL UNIC
Se aprobã <>Ordonanţa de urgenţã a Guvernului nr. 150 din 4 noiembrie 2008 pentru modificarea şi completarea <>Legii nr. 227/2006 privind prevenirea şi combaterea dopajului în sport, publicatã în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 809 din 3 decembrie 2008, cu urmãtoarele modificãri şi completãri:
1. La articolul I, dupã punctul 3 se introduce un nou punct, punctul 3^1, cu urmãtorul cuprins:
"3^1. La articolul 3, punctele 10, 16 şi 23 se modificã şi vor avea urmãtorul cuprins:
«10. ofiţer de control doping - persoanã atestatã de Ministerul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale şi care are, pe baza delegaţiei emise de Agenţia Naţionalã Anti-Doping, responsabilitatea gestionãrii la faţa locului a şedinţei de prelevare a probelor;
....................................................................
16. substanţã specificã - orice substanţã calificatã astfel în cuprinsul listei interzise;
....................................................................
23. falsificare - modificarea printr-o acţiune incorectã, obstrucţionarea, inducerea în eroare sau orice comportament fraudulos, în scopul de a modifica rezultatele testãrii doping sau de a împiedica desfãşurarea procedurilor obişnuite de testare doping, precum şi oferirea de informaţii false Agenţiei Naţionale Anti-Doping;»."
2. La articolul I, dupã punctul 4 se introduce un nou punct, punctul 4^1, cu urmãtorul cuprins:
"4^1. Articolul 4 se modificã şi va avea urmãtorul cuprins:
«Art. 4. - În vederea combaterii fenomenului de dopaj în sport funcţioneazã Agenţia Naţionalã Anti-Doping, denumitã în continuare Agenţia, instituţie publicã cu personalitate juridicã, cu autonomie decizionalã în activitatea antidoping, în subordinea Guvernului, coordonatã de primul-ministru, finanţatã din venituri proprii şi subvenţii acordate de la bugetul de stat, prin bugetul Secretariatului General al Guvernului, cu sediul în municipiul Bucureşti, bd. Basarabia nr. 37-39, sectorul 2.»"
3. La articolul I punctul 8, articolul 7 se modificã şi va avea urmãtorul cuprins:
"Art. 7. - Posturile publice de radio şi de televiziune pun la dispoziţie, gratuit, Agenţiei un spaţiu de emisie de minimum 30 de minute lunar, din care 50% la ore de maximã audienţã, pentru difuzarea de emisiuni cu caracter educativ şi materiale promoţionale, în scopul prevenirii şi combaterii dopajului în sport."
4. La articolul I punctul 9, litera b) a alineatului (1) al articolului 9 se modificã şi va avea urmãtorul cuprins:
"b) 3 reprezentanţi ai aparatului de lucru al Guvernului;".
5. La articolul I punctul 12, articolul 13 se modificã şi va avea urmãtorul cuprins:
"Art. 13. - Finanţarea cheltuielilor curente şi de capital ale Agenţiei se asigurã din venituri proprii şi subvenţii acordate de la bugetul de stat, prin bugetul Secretariatului General al Guvernului."
6. La articolul I punctul 25, alineatul (7) al articolului 26 se modificã şi va avea urmãtorul cuprins:
"(7) Dupã încheierea investigaţiilor prevãzute la alin. (6), Agenţia informeazã sportivul în cauzã şi federaţia sportivã naţionalã responsabilã, Ministerul Tineretului şi Sportului, Comitetul Olimpic şi Sportiv Român, federaţia internaţionalã responsabilã şi Agenţia Mondialã Anti-Doping dacã rezultatul atipic va fi înaintat drept un rezultat pozitiv, cu respectarea alin. (4)."
7. La articolul I punctul 38, alineatul (3) al articolului 36 se modificã şi va avea urmãtorul cuprins:
"(3) În situaţia în care, pe perioada suspendãrii, sportivul se retrage din activitatea sportivã, iar ulterior solicitã reintegrarea în activitatea sportivã, acesta nu va putea fi reintegrat decât dupã informarea Agenţiei şi efectuarea de testãri doping fãrã aviz prealabil, pe o perioadã de timp egalã cu perioada de suspendare rãmasã de efectuat la data retragerii."
8. La articolul I punctul 45, articolele 48^2 şi 48^3 se modificã şi vor avea urmãtorul cuprins:
"Art. 48^2. - Deciziile Comisiei de apel pot fi contestate la Curtea de arbitraj sportiv de la Lausanne, în termen de 21 de zile de la data comunicãrii.
Art. 48^3. - Deciziile prevãzute la art. 47 lit. a)-e) şi g), luate în legãturã cu o competiţie din cadrul unei manifestãri sportive internaţionale sau care implicã sportivi de nivel internaţional, pot fi contestate la Curtea de arbitraj sportiv de la Lausanne, în termen de 21 de zile de la data comunicãrii, de cãtre urmãtoarele persoane:
a) sportivii de nivel internaţional sau altã persoanã care este subiect al deciziei contestate;
b) structura sportivã cãreia îi aparţine sportivul sau cealaltã parte în legãturã cu care s-a luat decizia contestatã;
c) federaţia internaţionalã responsabilã;
d) organizaţia antidoping a ţãrii de domiciliu a persoanei/sportivului;
e) Agenţie;
f) Agenţia Mondialã Anti-Doping."
Aceastã lege a fost adoptatã de Parlamentul României, cu respectarea prevederilor art. 75 şi ale art. 76 alin. (1) din Constituţia României, republicatã.
PREŞEDINTELE CAMEREI DEPUTAŢILOR
ROBERTA ALMA ANASTASE
PREŞEDINTELE SENATULUI
MIRCEA-DAN GEOANĂ
Bucureşti, 29 aprilie 2009.
Nr. 122.
-------
Newsletter GRATUIT
Aboneaza-te si primesti zilnic Monitorul Oficial pe email
Comentarii
Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect: