Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   LEGE nr. 110 din 3 iunie 1998  bugetului asigurărilor sociale de stat pe anul 1998    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

 LEGE nr. 110 din 3 iunie 1998 bugetului asigurărilor sociale de stat pe anul 1998

EMITENT: PARLAMENTUL
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 208 din 3 iunie 1998

    Parlamentul României adoptă prezenta lege.

    ART. 1
    Obiectul prezentei legi îl constituie veniturile şi cheltuielile bugetului asigurărilor sociale de stat, bugetului Fondului pentru plata pensiilor şi a altor drepturi de asigurări sociale ale agricultorilor, bugetului Fondului pentru plata ajutorului de şomaj şi bugetelor fondurilor pentru pensia suplimentară.
    ART. 2
    (1) Pentru anul 1998, bugetul asigurărilor sociale de stat se stabileşte la venituri, cât şi la cheltuieli în suma de 21.349,8 miliarde lei, conform anexei nr. 1.
    (2) Detalierea pe articole de cheltuieli a bugetului asigurărilor sociale de stat pe anul 1998 este prezentată în anexa nr. 2.
    (3) Lista obiectivelor de investiţii ce urmează a se finanţa din bugetul asigurărilor sociale de stat pe anul 1998 este cea prezentată în anexa nr. 2 a).
    (4) În anul 1998, din bugetul asigurărilor sociale de stat se pot plăti dobânzile datorate trezoreriei statului pentru sumele utilizate din trezorerie în vederea acoperirii deficitelor temporare înregistrate de bugetul asigurărilor sociale de stat în anul 1997.
    ART. 3
    (1) Bugetul Fondului pentru plata pensiilor şi a altor drepturi de asigurări sociale ale agricultorilor pe anul 1998 se stabileşte atât la venituri, cât şi la cheltuieli în suma de 2.324,1 miliarde lei, conform anexei nr. 3.
    (2) În cheltuielile bugetului Fondului pentru plata pensiilor şi a altor drepturi de asigurări sociale ale agricultorilor este cuprinsă şi suma de 1 miliard lei, necesară efectuării unor reparaţii capitale la unităţile de odihnă şi tratament balnear ale agricultorilor, aflate în administrarea Ministerului Muncii şi Protecţiei Sociale.
    ART. 4
    (1) Bugetul Fondului pentru plata ajutorului de şomaj pe anul 1998 se stabileşte, la venituri, în suma de 5.233,9 miliarde lei, iar la cheltuieli, în suma de 5.016,7 miliarde lei, cu un excedent de 217,2 miliarde lei, conform anexei nr. 4.
    (2) Pentru centrele de pregătire şi perfecţionare profesională din cadrul fundaţiilor româno-germane din Arad, Sibiu şi Timişoara, stabilite prin protocolul româno-german, semnat la Bonn la 20 ianuarie 1992, în bugetul Fondului pentru plata ajutorului de şomaj, la cheltuieli este cuprinsă şi suma de 2 miliarde lei, reprezentând contribuţia părţii române la finanţarea fundaţiilor româno-germane, potrivit Convenţiei privind promovarea formării profesionale în România, încheiată la Bucureşti la 22 decembrie 1997, între Ministerul Muncii şi Protecţiei Sociale din România şi Ministerul Federal al Cooperării Economice şi Dezvoltării din Republica Federală Germania.
    (3) Lista obiectivelor de investiţii ce urmează a fi finanţate din bugetul Fondului pentru plata ajutorului de şomaj pe anul 1998 este prezentată în anexa nr. 4 a).
    ART. 5
    (1) Sinteza bugetelor fondurilor pentru pensia suplimentară pe anul 1998 cuprinde la venituri suma de 2.733,7 miliarde lei, la cheltuieli suma de 2.811,8 miliarde lei şi un deficit de 78,1 miliarde lei, conform anexei nr. 5, şi conţine bugetele fondurilor pentru pensia suplimentară, gestionate de Ministerul Muncii şi Protecţiei Sociale, Ministerul Apărării Naţionale, Ministerul de Interne şi Serviciul Român de Informaţii, evidenţiate distinct în anexele nr. 5 a)-5 d).
    (2) Deficitul bugetului Fondului pentru pensia suplimentară, gestionat de Ministerul Muncii şi Protecţiei Sociale, de 20,9 miliarde lei, precum şi diferenţa dintre veniturile şi cheltuielile bugetelor fondurilor pentru pensia suplimentară, gestionate de Ministerul Apărării Naţionale, Ministerul de Interne şi Serviciul Român de Informaţii, în limita a 57,2 miliarde lei, se acoperă din disponibilităţile anilor precedenţi ale bugetului Fondului pentru pensia suplimentară, gestionat de Ministerul Muncii şi Protecţiei Sociale.
    ART. 6
    (1) Încasarea contribuţiilor datorate bugetelor fondurilor ce compun asigurările sociale de stat se efectuează în conformitate cu prevederile din actele normative care reglementează aceste surse financiare, precum şi potrivit dispoziţiilor prezentei legi.
    (2) În anul 1998, persoanele juridice care angajează personal, indiferent de forma de proprietate, vor depune la bancă, o dată cu documentaţia pentru plata salariilor şi documentele pentru plata contribuţiilor datorate bugetului asigurărilor sociale de stat, bugetului Fondului pentru plata ajutorului de şomaj şi bugetelor fondurilor pentru pensia suplimentară, plăţile efectuându-se simultan, sub control bancar.
    (3) În cazul neachitării la termen, potrivit legii, a contribuţiilor datorate bugetului asigurărilor sociale de stat, bugetului Fondului pentru plata pensiilor şi a altor drepturi de asigurări sociale ale agricultorilor, bugetului Fondului pentru plata ajutorului de şomaj şi bugetelor fondurilor pentru pensia suplimentară, Ministerul Muncii şi Protecţiei Sociale va proceda la aplicarea măsurilor de executare silită pentru încasarea sumelor cuvenite acestor bugete şi a majorărilor de întârziere şi va dispune încasarea sumelor respective prin aplicarea dispoziţiilor legale.
    (4) Cheltuielile ocazionate de măsurile de executare silită a creanţelor bugetare pot fi suportate din capitolul "Cheltuieli de administrare a fondului", aferent fiecărui buget menţionat la alin. (3).
    (5) În cazul agenţilor economici cu capital majoritar de stat, aflaţi în procedura de lichidare ca urmare a restructurării, nu se mai calculează, după data adoptării hotărârii de lichidare, majorări de întârziere sau penalităţi pentru sumele datorate bugetului asigurărilor sociale de stat, bugetului Fondului pentru plata pensiilor şi a altor drepturi de asigurări sociale ale agricultorilor, bugetului Fondului pentru plata ajutorului de şomaj şi bugetelor fondurilor pentru pensia suplimentară până la acea dată.
    ART. 7
    (1) În vederea trimiterii la tratament balnear şi odihnă a unor categorii de persoane, Ministerul Muncii şi Protecţiei Sociale va putea contracta pentru anul 1998, în funcţie de evoluţia tarifelor, un număr de până la 400.000 locuri la tratament şi odihnă, astfel:
    a) 200.000 locuri pentru pensionarii asigurărilor sociale de stat;
    b) 30.000 locuri pentru pensionarii agricultori şi persoanele asigurate în baza Legii nr. 80/1992, republicată, cu modificările ulterioare;
    c) 25.000 locuri care se acordă gratuit, conform reglementărilor în vigoare, pensionarilor I.O.V.R., veteranilor de război, persoanelor cu drepturi stabilite în baza Decretului-lege nr. 118/1990, republicată, şi salariaţilor care lucrează în mediu radioactiv;
    d) 145.000 locuri pentru salariaţii din unităţile bugetare.
    (2) Locurile vor fi asigurate în unităţile de tratament balnear din administrarea Ministerului Muncii şi Protecţiei Sociale şi, în completare, prin contracte încheiate, potrivit legii, cu alte unităţi de profil.
    (3) În limita locurilor prevăzute la alin. (1) lit. d), se vor asigura bilete de odihnă şi tratament şi pentru personalul didactic şi didactic auxiliar, conform prevederilor art. 105 alin. (2) din Legea nr. 128/1997 privind Statutul pensionarului didactic.
    (4) În limita locurilor prevăzute la alin. (1), biletele de odihnă şi tratament pot fi atribuite şi membrilor de familie (soţ sau soţie, după caz, şi copii minori care urmează cursurile de zi ale unei instituţii de învăţământ acreditate sau autorizate temporar, potrivit legii), dacă însoţesc titularii de drept.
    (5) Costul procedurilor de tratament balnear pentru beneficiarii biletelor de tratament, emise de Ministerul Muncii şi Protecţiei Sociale, se va deconta până la sfârşitul anului din bugetul Fondului iniţial de asigurări sociale de sănătate.
    (6) Contribuţia ce urmează a fi plătită de beneficiarii biletelor de tratament şi odihnă este egală cu:
    a) 70% din pensia de bază cuvenită pe luna anterioară procurării biletelor, pentru pensionarii din sistemul asigurărilor sociale de stat sau pentru pensionării agricultori;
    b) 70% din venitul lunar asigurat, pentru asiguraţii agricultori;
    c) 70% din pensiile cumulate, în cazul pensionarilor care cumulează pensia din sistemul asigurărilor sociale de stat cu pensia din agricultură;
    d) 50% din valoarea biletului, la data procurării lui, pentru salariaţii bugetari;
    e) 50% din contribuţia titularului, în cazul soţului (soţiei), copiilor sau însoţitorului invalidului de gradul I de invaliditate, în cazul în care aceştia nu au venit propriu;
    f) valoarea integrală a biletului, în cazul în care contribuţia datorată este mai mare decât aceasta sau în cazul în care soţul (soţia) titularului nu face parte din categoriile de persoane îndreptăţite la bilet.
    (7) Pensia de bază utilizată pentru calculul contribuţiei plătite de beneficiarii biletelor de tratament şi odihnă, potrivit prevederilor alin. (6), cuprinde şi majorarea prevăzută la art. 90 alin. (3) lit. c) din Legea asigurărilor sociale de sănătate nr. 145/1997.
    (8) Diferenţa dintre tariful biletului de tratament şi odihna şi contribuţia beneficiarilor de bilete, în limita numărului de locuri precizate la alin. (1) şi a alocaţiei bugetare prevăzute cu această destinaţie, se suportă din bugetul asigurărilor sociale de stat pentru beneficiarii menţionaţi la lit. a), c) şi d) şi din bugetul Fondului pentru plata pensiilor şi a altor drepturi de asigurări sociale ale agricultorilor, pentru cei menţionaţi la lit. b).
    (9) Ministerul Muncii şi Protecţiei Sociale poate stabili, împreună cu Ministerul Apărării Naţionale, Ministerul de Interne şi Serviciul Român de Informaţii, numărul de bilete ce poate fi eliberat pensionarilor militari, contribuţia plătită de aceştia fiind stabilită similar cu cea pentru pensionarii asigurărilor sociale de stat, iar diferenţa fiind suportată din biletele respectivilor ordonatori de credite.
    (10) În cursul unui an calendaristic se poate elibera un singur bilet de tratament balnear sau de odihnă aceluiaşi beneficiar, având prioritate persoanele cu pensii şi, respectiv, salarii mai mici.
    ART. 8
    Tarifele pentru serviciile acordate beneficiarilor biletelor de tratament, de către unităţile de tratament balnear administrate de Ministerul Muncii şi Protecţiei Sociale, se aproba prin ordin al ministrului muncii şi protecţiei sociale, până la cel mult nivelul tarifelor cu care celelalte unităţi de profil, cu condiţii de confort similare, din aceeaşi staţiune balneoclimaterică sau dintr-o zonă apropiată, şi-au adjudecat la licitaţie celelalte locuri.
    ART. 9
    În bugetul asigurărilor sociale de stat şi în bugetul Fondului pentru plata pensiilor şi a altor drepturi de asigurări sociale ale agricultorilor pe anul 1998 sunt cuprinse în sume pentru plată, în condiţiile legii, a protezelor, ortezelor şi a altor accesorii de acest fel, comandate şi nedecontate până la intrarea în vigoare a Legii asigurărilor sociale de sănătate nr. 145/1997.
    ART. 10
    Guvernul poate prezenta Parlamentului propuneri de rectificare a prezentei legi, ca urmare a schimbărilor intervenite în evoluţia indicatorilor macroeconomici, a măsurilor de protecţie socială şi din adoptarea unor noi acte normative.
    ART. 11
    Anexele nr. 1-5 fac parte integrantă din prezenta lege.

    Această lege a fost adoptată de Camera Deputaţilor şi de Senat în şedinţa comună din 26 mai 1998, cu respectarea prevederilor art. 74 alin. (2) din Constituţia României.

          p. PREŞEDINTELE CAMEREI DEPUTAŢILOR
                ANDREI IOAN CHILIMAN

                 PREŞEDINTELE SENATULUI
                      PETRE ROMAN

    Bucureşti, 3 iunie 1998.
    Nr. 110.


    ANEXA 1

                      BUGETUL ASIGURĂRILOR SOCIALE DE STAT
                                 pe anul 1998

                                                                    - mii lei-
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
                                                 Program 1998
                                    ───────────────────────────────────────
Ca- Sub- Bugetul Intrări TOTAL
pitol capi- Titlu Denumire asigurărilor de credite (3=1+2)
      tol Arti- indicator sociale externe
            col de stat
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
      A B 1 2 3
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
                VENITURI 21.349.789.596 21.349.789.596
               I. VENITURI CURENTE 19.684.623.750 19.684.623.750
                A. VENITURI FISCALE 19.582.798.950 19.582.798.950
                 A1. IMPOZITE
                     DIRECTE 19.582.798.950 19.582.798.950
0904 CONTRIBUŢII PENTRU
                  ASIGURĂRI SOCIALE 19.582.798.950 19.582.798.950
      01 Contribuţii pentru
                  asigurări sociale 19.582.798.950 19.582.798.950
                B. VENITURI
                   NEFISCALE 101.824.800 101.824.800
2204 DIVERSE VENITURI 101.824.800 101.824.800
      13 Contribuţii
                   pentru bilete de
                   tratament şi
                   odihnă 51.824.800 51.824.800
      30 Încasări din
                   alte surse 50.000.000 50.000.000
3704 SUBVENŢII PRIMITE
                DE LA BUGETUL
                DE STAT 1.665.165.846 1.665.165.846
      04 Subvenţii primite
                  de la bugetul
                  asigurărilor
                  sociale de stat 1.665.165.846 1.665.165.846
               CHELTUIELI-TOTAL 21.349.789.596 42.518.400 21.392.307.996
          01 A. CHELTUIELI CURENTE 21.338.865.756 24.758.400 21.363.624.156
          02 CHELTUIELI DE
                  PERSONAL 11.791.960 11.791.960
          20 CHELTUIELI MATERI-
                 ALE ŞI SERVICII 918.385.160 24.758.400 943.143.560
          38 TRANSFERURI 20.256.300.313 20.256.300.313
          49 DOBÂNZI 152.388.323 152.388.323
          70 B. CHELTUIELI DE
                   CAPITAL 7.334.400 17.760.000 25.094.400
          78 C. OPERAŢIUNI
                  FINANCIARE 3.589.440 3.589.440
          84 RAMBURSĂRI DE CREDITE
               EXTERNE, PLĂŢI,
               DOBÂNZI ŞI COMISIOANE
               LA CREDITE 3.589.440 3.589.440
             PARTEA a III-a - CHELTU-
             IELI SOCIAL-CULTURALE 20.700.300.313 20.700.300.313
6004 ASISTENŢĂ SOCIALĂ,
               ALOCAŢII, PENSII,
               AJUTOARE ŞI
               INDEMNIZAŢII 20.668.426.358 20.668.426.358
          01 A. CHELTUIELI
                  CURENTE 20.668.426.358 20.668.426.358
          20 CHELTUIELI MATERIALE
               ŞI SERVICII 444.000.000 444.000.000
          38 TRANSFERURI 20.224.426.358 20.224.426.358
          40 Transferuri necon-
                 solidabile 20.224.426.358 20.224.426.358
                 din total cheltu-
                 ieli capitol:
      22 Pensii de asigurări
               sociale 18.867.570.000 18.867.570.000
      23 Indemnizaţii pentru
               incapacitate temporară
               de muncă din cauză
               de boală sau accident 458.105.375 458.105.375
      24 Indemnizaţii pentru
               concedii de materni-
               tate şi îngrijirea
               copiilor 217.393.280 217.393.280
      26 Ajutoare acordate
               asiguraţilor pentru
               decese şi proteze 31.211.000 31.211.000
      27 Ajutoare acordate
               pensionarilor pentru
               decese şi proteze 93.887.771 93.887.771
      28 Tratament balnear şi
               odihnă 444.000.000 444.000.000
      29 Concediu plătit pentru
               îngrijirea copilului
               în vârsta de până
               la 2 ani 527.458.932 527.458.932
      31 Compensaţii pentru
               pensiile refugiaţilor
               greci repatriaţi 28.800.000 28.800.000
6104 ALTE CHELTUIELI
                SOCIALE 31.873.955 31.873.955
          01 A. CHELTUIELI CURENTE 31.873.955 31.873.955
      10 Contribuţia de asigurări
               sociale de sănătate
               pentru persoanele
               aflate în concediu
               medical 31.873.955 31.873.955
          38 TRANSFERURI 31.873.955 31.873.955
          39 Transferuri
                  consolidabile 31.873.955 31.873.955
               Partea a VI-a - ALTE
               ACŢIUNI 497.100.960 42.518.400 593.619.360
7304 CHELTUIELI DE ADMINIS-
               TRARE A FONDULUI 497.100.960 42.518.400 539.619.360
          01 A. CHELTUIELI
                    CURENTE 486.177.120 24.758.400 510.935.520
          02 CHELTUIELI DE
                PERSONAL 11.791.960 11.791.960
          20 CHELTUIELI MATERIALE
                ŞI SERVICII 474.385.160 24.758.400 499.143.560
          70 B. CHELTUIELI DE
                 CAPITAL 7.334.400 17.760.000 25.094.400
          78 C. OPERAŢIUNI
                  FINANCIARE 3.589.440 3.589.440
          84 RAMBURSĂRI DE CREDITE
                EXTERNE, PLĂŢI,
                DOBÂNZI ŞI COMISIOANE
                  LA CREDITE 3.589.440 3.589.440
                din total cheltuieli
                capitol:
      03 Cheltuieli cu transmi-
               terea şi plata dreptu-
               rilor 477.150.860 477.150.860
      50 Alte cheltuieli 19.950.100 42.518.400 62.468.500
               Partea a IX-a - PLĂŢI
               DE DOBÂNZI ŞI ALTE
                CHELTUIELI 152.388.323 152.388.323
8904 PLĂŢI DE DOBÂNZI 152.388.323 152.388.323
          01 A. CHELTUIELI
                 CURENTE 152.388.323 152.388.323
          49 DOBÂNZI 152.388.323 152.388.323
      02 Dobânda datorată
               trezoreriei statului 152.388.323 152.388.323
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
               EXCEDENT/DEFICIT 0 -42.518.400 -42.518.400
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────



    ANEXA 2

                      BUGETUL ASIGURĂRILOR SOCIALE DE STAT
                                 pe anul 1998
                    - detalierea pe articole de cheltuieli -

                                                                     - mii lei-
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
                                                 Program 1998
                                    ───────────────────────────────────────
Ca- Art. Bugetul Intrări TOTAL
pitol Alin. Denumire asigurărilor de credite (3=1+2)
                     indicator sociale externe
                                       de stat
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
      A B 1 2 3
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
               CHELTUIELI-TOTAL 21.349.789.596 42.518.400 21.392.307.996
          01 A. CHELTUIELI CURENTE 21.338.865.756 24.758.400 21.363.624.156
          02 CHELTUIELI DE
                  PERSONAL 11.791.960 11.791.960
          20 CHELTUIELI MATERI-
                 ALE ŞI SERVICII 918.385.160 24.758.400 943.143.560
          38 TRANSFERURI 20.256.300.313 20.256.300.313
          49 DOBÂNZI 152.388.323 152.388.323
          70 B. CHELTUIELI DE
                   CAPITAL 7.334.400 17.760.000 25.094.400
          78 C. OPERAŢIUNI
                  FINANCIARE 3.589.440 3.589.440
          84 RAMBURSĂRI DE CREDITE
               EXTERNE, PLĂŢI,
               DOBÂNZI ŞI COMISIOANE
               LA CREDITE 3.589.440 3.589.440
6004 ASISTENŢĂ SOCIALĂ,
               ALOCAŢII, PENSII,
               AJUTOARE ŞI
               INDEMNIZAŢII 20.668.426.358 20.668.426.358
          01 CHELTUIELI CURENTE 20.668.426.358 20.668.426.358
          20 CHELTUIELI MATERIALE
               ŞI SERVICII 444.000.000 444.000.000
          21 Drepturi cu caracter
                social 444.000.000 444.000.000
          38 TRANSFERURI 20.224.426.358 20.224.426.358
          40 Transferuri necon-
                   solidabile 20.224.426.358 20.224.426.358
        4005 Pensii de asigurări
               sociale 18.867.570.000 18.867.570.000
        4009 Alte ajutoare, alo-
               locaţii şi
               indemnizaţii 1.328.056.358 1.328.056.358
        4020 Alte transferuri 28.800.000 28.800.000
6104 ALTE CHELTUIELI
                SOCIALE 31.873.955 31.873.955
          01 A. CHELTUIELI CURENTE 31.873.955 31.873.955
          38 TRANSFERURI 31.873.955 31.873.955
          39 Transferuri
                  consolidabile 31.873.955 31.873.955
        3917 Contribuţia persoanelor
                aflate în concediu
                medical pentru
                asigurările sociale
                de sănătate 31.873.955 31.873.955
7304 CHELTUIELI DE ADMINIS-
               TRARE A FONDULUI 497.100.960 42.518.400 539.619.360
          01 A. CHELTUIELI
                    CURENTE 486.177.120 24.758.400 510.935.520
          02 CHELTUIELI DE
                PERSONAL 11.791.960 11.791.960
          10 Cheltuieli cu
                salariile 7.251.158 7.251.158
          11 Contribuţii pentru
                asigurări sociale
                de stat 1.667.766 1.667.766
          12 Cheltuieli pentru
                constituirea Fondului
                pentru plata ajutorului
                de şomaj 362.558 362.558
          13 Deplasări, detaşări,
                 transferări 2.157.600 2.157.600
          14 Contribuţii pentru
                constituirea Fondului
                de asigurări sociale
                de sănătate 352.878 352.878
          20 CHELTUIELI MATERIALE
                ŞI SERVICII 474.385.160 24.758.400 499.143.560
          24 Cheltuieli pentru
                întreţinere şi gospodărie 1.000.000 1.000.000
          27 Reparaţii curente 466.400 466.400
        3004 Transmiterea drepturilor 467.915.736 467.915.736
        3007 Alte cheltuieli autori-
                zate prin dispoziţii
                legale 5.003.024 24.758.400 29.761.424
          70 B. CHELTUIELI DE
                 CAPITAL 7.334.400 17.760.000 25.094.400
          72 Investiţii ale
               instituţiilor publice 7.334.400 17.760.000 25.094.400
          78 C. OPERAŢIUNI
                  FINANCIARE 3.589.440 3.589.440
          84 RAMBURSĂRI DE CREDITE,
                PLĂŢI DE DOBÂNZI
                ŞI COMISIOANE 3.589.440 3.589.440
          85 Rambursări de credite
                 externe şi plăţi de
                 dobânzi şi comisioane
                 la creditele externe
                 contractate de
                 ordonatorii de credite 3.589.440 3.589.440
        8502 Plăţi de dobânzi 3.589.440 3.589.440

8904 PLĂŢI DE DOBÂNZI 152.388.323 152.388.323
          01 A. CHELTUIELI
                 CURENTE 152.388.323 152.388.323
          51 Plăţi de dobânzi 152.388.323 152.388.323
        5102 Dobânda datorată
               trezoreriei statului 152.388.323 152.388.323
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────


    ANEXA 2 a)

                                    LISTA
       obiectivelor de investiţii ce urmează a fi finanţate din bugetul
                  asigurărilor sociale de stat pe anul 1998

                                                                     - mii lei -
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
      Nominalizarea Program 1998
      pe obiective ─────────────────────────────────
      de investiţii Valoarea Valoarea Total din care, finanţat din:
 Nr. şi alte totală totală ──────────────────────
 crt. cheltuieli actualizată Bugetul Intrări
      de investiţii asigurărilor credite
                                                        sociale externe
                                                        de stat
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
        TOTAL, 25.094.400 25.094.400 25.094.400 7.334.400 17.760.000
      din care:
 C. Alte cheltuieli
     de investiţii 25.094.400 25.094.400 25.094.400 7.334.400 17.760.000
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────



    ANEXA 3

                                  BUGETUL
        Fondului pentru plata pensiilor şi a altor drepturi de asigurări
              sociale ale agricultorilor pe anul 1998

                                                                   - mii lei -
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
           Sub- Titlu/ Denumire indicator Program
Capitol capitol Articol 1998
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
 0009 VENITURI - TOTAL 2.324.158.985
 1009 I. VENITURI CURENTE 1.248.106.960
 3309 A. VENITURI FISCALE 1.235.860.716
 4409 A.1. IMPOZITE DIRECTE 1.235.860.716
 0909 CONTRIBUŢII PENTRU ASIGURĂRI SOCIALE 28.105.560
         05 Contribuţia persoanelor asigurate 28.105.560
 1109 CONTRIBUŢII ALE AGENŢILOR ECONOMICI
                             PENTRU CONSTITUIREA FONDULUI 1.207.755.156
         01 Contribuţia agenţilor economici 1.207.755.156
                             B. VENITURI NEFISCALE 12.246.244
 2209 DIVERSE VENITURI 12.246.244
         13 Contribuţia pentru bilete de
                               tratament şi odihnă 2.246.244
         30 Încasări din alte surse 10.000.000
 3709 SUBVENŢII PRIMITE DE LA BUGETUL DE STAT 1.076.052.025
         09 Subvenţii primite în completarea
                               Fondului pentru plata pensiilor
                               şi a altor drepturi de asigurări
                               sociale ale agricultorilor 1.076.052.025
 5009 CHELTUIELI - TOTAL 2.324.158.985
                01 CHELTUIELI CURENTE 2.324.158.985
                20 CHELTUIELI MATERIALE ŞI SERVICII 134.961.910
                38 TRANSFERURI 2.189.197.075
 5909 Partea a III-a -
                           CHELTUIELI SOCIAL-CULTURALE 2.225.197.075
 6009 ASISTENŢA SOCIALĂ, ALOCAŢII, PENSII,
                           AJUTOARE ŞI INDEMNIZAŢII 2.225.197.075
                01 CHELTUIELI CURENTE 2.225.197.075
                20 CHELTUIELI MATERIALE ŞI SERVICII 36.000.000
                38 TRANSFERURI 2.189.197.075
                40 Transferuri neconsolidabile 2.189.197.075
                            Din total cheltuieli capitol:
         22 - Pensii de asigurări sociale 2.176.931.328
         23 - Indemnizaţii pentru incapacitate
                           temporară de muncă 37.932
         24 - Indemnizaţii pentru concedii de
                           maternitate, îngrijire copil
                           bolnav 22.759
         26 - Ajutoare acordate asiguraţilor pentru
                           decese şi proteze 40.086
         27 - Ajutoare acordate pensionarilor pentru
                           decese şi proteze 11.763.462
         28 - Tratament balnear şi odihnă 36.000.000
         29 - Concediu plătit pentru îngrijirea
                           copilului în vârstă de până la 2 ani 401.508
 7109 Partea a VI-a -
                             ALTE ACŢIUNI 98.961.910
 7209 ALTE ACŢIUNI 1.000.000
                01 CHELTUIELI CURENTE 1.000.000
                20 CHELTUIELI MATERIALE ŞI SERVICII 1.000.000
                28 Reparaţii capitale 1.000.000
         50 Alte cheltuieli 1.000.000
 7309 CHELTUIELI DE ADMINISTRARE A FONDULUI 97.961.910
                01 CHELTUIELI CURENTE 97.961.910
                20 CHELTUIELI MATERIALE ŞI SERVICII 97.961.910
                30 Alte cheltuieli 97.961.910
                             Din total cheltuieli capitol:
         03 Cheltuieli ocazionate de plata
                               drepturilor 97.961.910
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
                         EXCEDENT/DEFICIT 0
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────



    ANEXA 4

                                BUGETUL
           Fondului pentru plata ajutorului de şomaj pe anul 1998

                                                                     -mii lei-
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
                                                   Program 1998
                                      ───────────────────────────────────────
Ca- Sub- Bugetul Intrări TOTAL
pitol capi- Titlu/ Denumire Fondului pentru de credite (3=1+2)
      tol Articol indicator plata ajutorului externe
                                        de şomaj
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
          A B 1 2 3
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
                  VENITURI - TOTAL 5.233.923.000 5.233.923.000
                   VENITURI CURENTE 5.173.923.000 5.173.923.000
                    A. VENITURI
                       FISCALE 4.456.023.000 4.456.023.000
                     A1. IMPOZITE
                         DIRECTE 4.456.023.000 4.456.023.000
1006 CONTRIBUŢII
                      LA FONDUL
                      PENTRU PLATA
                      AJUTORULUI
                      DE ŞOMAJ 4.456.023.000 4.456.023.000
      01 Contribuţii
                      de la persoa-
                      ne juridice
                      şi fizice care
                      utilizează
                      munca sala-
                      riata 3.839.764.500 3.839.764.500
      02 Contribuţii
                      pentru ajuto-
                      rul de şomaj
                      de la salariaţi 616.258.500 616.258.500
                  B. VENITURI
                     NEFISCALE 717.900.000 717.900.000
2206 DIVERSE VENITURI 717.900.000 717.900.000
      30 Încasări din
                      alte surse 717.900.000 717.900.000
4206 ÎNCASĂRI DIN
                      RAMBURSAREA
                      ÎMPRUMUTURILOR
                      ACORDATE 60.000.000 60.000.000
      06 Încasări din
                       rambursarea
                       împrumuturi-
                       lor acordate
                       pentru în-
                       fiinţarea şi
                       dezvoltarea
                       de întreprin-
                       deri mici şi
                       mijlocii 60.000.000 60.000.000
                   CHELTUIELI-TOTAL 5.016.747.477 160.395.840 5.177.143.317
            01 CHELTUIELI
                    CURENTE 4.897.018.977 115.592.640 5.012.611.617
            02 CHELTUIELI DE
                     PERSONAL 64.738.740 64.738.740
            20 CHELTUIELI MA-
                     TERIALE ŞI
                     SERVICII 173.892.206 115.592.640 289.484.846
            38 TRANSFERURI 4.658.388.031 4.658.388.031
            70 CHELTUIELI DE
                    CAPITAL 30.592.209 44.803.200 75.395.409
            79 ÎMPRUMUTURI
                    ACORDATE 80.000.000 80.000.000
            84 RAMBURSĂRI DE
                    CREDITE, PLĂŢI
                    DE DOBÂNZI ŞI
                    COMISIOANE LA
                    CREDITE 9.136.291 9.136.291
                    Partea a III-a -
                      CHELTUIELI
                      SOCIAL-
                      CULTURALE 4.684.584.142 4.684.584.142
5706 ÎNVĂŢĂMÂNT 28.205.843 28.205.843
            01 CHELTUIELI CURENTE 25.973.087 25.973.087
            02 CHELTUIELI DE
                   PERSONAL 9.018.839 9.018.839
            10 Cheltuieli cu
                    salariile 7.352.159 7.352.159
            11 Contribuţii pen-
                    tru asigurări
                    sociale de stat 1.069.067 1.069.067
            12 Cheltuieli pen-
                    tru constituirea
                    Fondului pentru
                    plata ajutorului
                    de şomaj 232.406 232.406
            13 Deplasări, deta-
                    şări, transferări 150.000 150.000
            14 Contribuţii pentru
                    constituirea
                    Fondului de asi-
                    gurări sociale
                    de sănătate 215.207 215.207
            20 CHELTUIELI MATERIALE
                 ŞI SERVICII 14.944.516 14.944.516
            21 Drepturi cu carac-
                   ter social 641.300 641.300
            24 Cheltuieli pentru
                   întreţinere şi
                   gospodărie 3.521.320 3.521.320
            25 Materiale şi pres-
                   tări de servicii
                   cu caracter
                   funcţional 8.480.000 8.480.000
            26 Obiecte de inven-
                   tar de mică valoare
                   sau scurtă durată
                   şi echipament 318.848 318.848
            27 Reparaţii curente 758.748 758.748
            28 Reparaţii capitale 58.300 58.300
            29 Cărţi şi publicaţii 349.800 349.800
            30 Alte cheltuieli 816.200 816.200
            38 TRANSFERURI 2.009.732 2.009.732
            40 Transferuri
                    neconsolidabile 2.009.732 2.009.732
            70 CHELTUIELI DE CAPITAL 2.232.756 2.232.756
            72 Investiţii ale in-
                  stituţiilor publice 2.232.756 2.232.756
                  Din total cheltuieli
                  capitol:
      20 Centre de calificare
                  şi recalificare 26.196.111 26.196.111
      50 Alte instituţii şi
                  acţiuni de învăţământ 2.009.732 2.009.732
6006 ASISTENŢA SOCIALĂ,
                ALOCAŢII, PENSII,
                AJUTOARE ŞI INDEM-
                NIZAŢII 4.656.378.299 4.656.378.299
            01 CHELTUIELI CURENTE 4.656.378.299 4.656.378.299
            38 TRANSFERURI 4.656.378.299 4.656.378.299
            40 Transferuri ne-
                   consolidabile 4.656.378.299 4.656.378.299
                   Din total chel-
                   tuieli capitol:
      33 Ajutor de şomaj 1.981.106.449 1.981.106.449
      34 Alocaţii de
                   sprijin 532.217.929 532.217.929
      35 Ajutor de inte-
                   grare profesională 202.406.353 202.406.353
      36 Indemnizaţii pen-
                   tru personalul
                   agenţilor econo-
                   mici a căror acti-
                   vitate este între-
                   ruptă temporar 463.320.000 463.320.000
      39 Plata absolven-
                   ţilor instituţii-
                   lor de învăţământ 92.255.026 92.255.026
      40 Plăţi efectuate
                   în cadrul progra-
                   mului de redistri-
                   buire a forţei de
                   muncă 1.385.072.542 1.385.072.542
                   Partea a VI-a -
                  ALTE ACŢIUNI 252.163.335 160.395.840 412.559.175
7206 ALTE ACŢIUNI 19.192.000 67.200.000 86.392.000
            01 CHELTUIELI
                    CURENTE 19.192.000 67.200.000 86.392.000
            20 CHELTUIELI MA-
                     TERIALE ŞI
                     SERVICII 19.192.000 67.200.000 86.392.000
            30 Alte cheltuieli 19.192.000 67.200.000 86.392.000
      18 Măsuri active
                   pentru combaterea
                   şomajului 19.192.000 67.200.000 86.392.000
7306 CHELTUIELI DE
                 ADMINISTRARE A
                 FONDULUI 232.971.335 93.195.840 326.167.175
            01 CHELTUIELI CURENTE 195.475.591 48.392.640 243.868.231
            02 CHELTUIELI DE
                  PERSONAL 55.719.901 55.716.901
            10 Cheltuieli cu
                   salariile 39.287.053 39.287.053
            11 Contribuţii pen-
                  tru asigurări
                  sociale de stat 9.036.022 9.036.022
            12 Cheltuieli pentru
                  constituirea Fondului
                  pentru plata ajuto-
                  rului de şomaj 1.964.353 1.964.353
            13 Deplasări, detaşări,
                  transferări 3.543.187 3.543.187
            14 Contribuţii pentru
                  constituirea Fondului
                  de asigurări sociale
                  de sănătate 1.889.286 1.889.286
            20 CHELTUIELI MATERIALE
                 ŞI SERVICII 139.755.690 48.392.640 188.148.330
            24 Cheltuieli pentru
                  întreţinere şi
                  gospodărie 8.163.200 8.163.200
            25 Materiale şi prestări
                  de servicii cu
                  caracter funcţional 4.194.723 31.271.040 35.465.763
            26 Obiecte de inventar
                  de mică valoare sau
                  scurtă durată şi
                  echipament 1.967.793 1.967.793
            27 Reparaţii curente 2.637.916 2.637.916
            28 Reparaţii capitale 27.097.600 9.950.400 37.048.000
            30 Alte cheltuieli 95.694.458 7.171.200 102.865.658
            70 CHELTUIELI DE CAPITAL 28.359.453 44.803.200 73.162.653
            72 Investiţii ale
                  instituţiilor publice 28.359.453 44.803.200 73.162.653
            84 RAMBURSĂRI DE CREDITE,
                PLĂŢI DE DOBÂNZI ŞI
                COMISIOANE LA CREDITE 9.136.291 9.136.291
            85 Rambursări de credite
                  externe şi plăţi de
                  dobânzi şi comisi-
                  oane la creditele
                  externe contractate
                  de ordonatorii de
                  credite 9.136.291 9.136.291
                 Din total cheltuieli
                 capitol:
      03 Cheltuieli cu tran-
                 smiterea şi plata
                 drepturilor 94.155.232 94.155.232
      50 Alte cheltuieli 138.816.103 93.195.840 232.011.943
                 Partea a VIII-a -
                 ÎMPRUMUTURI ACORDATE 80.000.000 80.000.000
8606 ÎMPRUMUTURI 80.000.000 80.000.000
            79 ÎMPRUMUTURI ACORDATE 80.000.000 80.000.000
      04 Împrumuturi acordate
                 pentru înfiinţarea
                 şi dezvoltarea de
                 întreprinderi mici
                 şi mijlocii 80.000.000 80.000.000
                Partea a XII-a -
                EXCEDENT/DEFICIT 217.175.523 -160.395.840 56.779.683
9806 EXCEDENT 217.175.523 -160.395.840 56.779.683
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────

    NOTA:
    La excedentul prevăzut mai sus se adauga disponibilităţile din anii anteriori, potrivit bilanţului contabil la 31 decembrie 1997.


    ANEXA 4 a)

                            LISTA
             obiectivelor de investiţii pe anul 1998

                                                                     - mii lei -
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
      Nominalizarea Program 1998
      pe obiective --------------------------------
      de investiţii Valoarea Valoarea Total din care, finanţat din:
 Nr. şi alte totală totală -----------------------
 crt. cheltuieli actualizată
      de investiţii Fondul pentru credite
                                                      plata ajutorului externe
                                                          de şomaj
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
        TOTAL, 75.395.409 75.395.409 75.395.409 30.592.209 44.803.200
      din care:
 C. Alte cheltuieli
     de investiţii 75.395.409 75.395.409 75.395.409 30.592.209 44.803.200
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────



    ANEXA 5

                                BUGETUL
             Fondului pentru pensia suplimentară pe anul 1998
                              - Sinteza -

                                                                   - mii lei -
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
           Sub- Titlu/ Denumire indicator Program
Capitol capitol Articol 1998
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
 0005 VENITURI - TOTAL 2.733.682.999
 1105 I. VENITURI CURENTE 2.733.682.999
 3305 A. VENITURI FISCALE 2.553.587.999
 4405 A.1. IMPOZITE DIRECTE 2.553.587.999
 0905 CONTRIBUŢII PENTRU ASIGURĂRI SOCIALE 2.553.587.999
         04 Contribuţia petru pensia supli-
                              mentară 2.553.587.999
 1905 B. VENITURI NEFISCALE 180.095.000
 2205 DIVERSE VENITURI 180.095.000
         30 Încasări din alte surse 180.095.000
 5005 CHELTUIELI - TOTAL 2.811.815.383
                01 CHELTUIELI CURENTE 2.811.815.383
                20 CHELTUIELI MATERIALE ŞI SERVICII 68.045.494
                38 TRANSFERURI 2.743.769.889
 5905 CHELTUIELI SOCIAL-CULTURALE 2.743.769.889
 6005 ASISTENŢA SOCIALĂ, ALOCAŢII, PENSII,
                         AJUTOARE ŞI INDEMNIZAŢII 2.743.769.889
                01 CHELTUIELI CURENTE 2.743.769.889
                38 TRANSFERURI 2.743.769.889
                40 Transferuri neconsolidabile 2.743.769.889
         30 Pensia suplimentară 2.743.769.889
 7205 ALTE ACŢIUNI 68.045.494
 7305 CHELTUIELI DE ADMINISTRARE A FONDULUI 68.045.494
                01 CHELTUIELI CURENTE 68.045.494
                20 CHELTUIELI MATERIALE ŞI SERVICII 68.045.494
                30 Alte cheltuieli 68.045.494
 7305 03 Cheltuieli cu transmiterea şi
                               plata drepturilor 68.045.494
                         EXCEDENT/DEFICIT (+/-) -78.132.384
 9905 01 EXCEDENT -78.132.384
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────


    NOTA:
    Deficitul se acoperă din disponibilităţile anilor precedenţi, potrivit bilanţului contabil la 31 decembrie 1997.


    ANEXA 5 a)

    MINISTERUL MUNCII ŞI PROTECŢIEI SOCIALE

                                  BUGETUL
             Fondului pentru pensia suplimentară pe anul 1998

                                                                   - mii lei -
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
           Sub- Titlu/ Denumire indicator Program
Capitol capitol Articol 1998
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
 0005 VENITURI - TOTAL 2.653.814.900
 1105 I. VENITURI CURENTE 2.653.814.900
 3305 A. VENITURI FISCALE 2.474.514.900
 4405 A.1. IMPOZITE DIRECTE 2.474.514.900
 0905 CONTRIBUŢII PENTRU ASIGURĂRI SOCIALE 2.474.514.900
         04 Contribuţii petru pensia supli-
                              mentară 2.474.514.900
 1905 B. VENITURI NEFISCALE 179.300.000
 2205 DIVERSE VENITURI 179.300.000
         30 Încasări din alte surse 179.300.000
 5005 CHELTUIELI - TOTAL 2.674.687.407
                01 CHELTUIELI CURENTE 2.674.687.407
                20 CHELTUIELI MATERIALE ŞI SERVICII 64.727.018
                38 TRANSFERURI 2.609.960.389
 5905 CHELTUIELI SOCIAL-CULTURALE 2.609.960.389
 6005 ASISTENŢA SOCIALĂ, ALOCAŢII, PENSII,
                           AJUTOARE ŞI INDEMNIZAŢII 2.609.960.389
                01 CHELTUIELI CURENTE 2.609.960.389
                38 TRANSFERURI 2.609.960.389
                40 Transferuri neconsolidabile 2.609.960.389
         30 Pensia suplimentară 2.609.960.389
 7205 ALTE ACŢIUNI 64.727.018
 7305 CHELTUIELI DE ADMINISTRARE A FONDULUI 64.727.018
                01 CHELTUIELI CURENTE 64.727.018
                20 CHELTUIELI MATERIALE ŞI SERVICII 64.727.018
                30 Alte cheltuieli 64.727.018
         03 Cheltuieli cu transmiterea şi
                               plata drepturilor 64.727.018
                         EXCEDENT/DEFICIT (+/-) -20.872.507
 9905 01 DEFICIT -20.872.507
                         Transferuri la M.Ap.N 42.653.406
                         Transferuri M.I. 11.227.740
                         Transferuri S.R.I. 3.378.731
                         EXCEDENT/DEFICIT TOTAL la M.M.P.S. -78.132.384
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────

    NOTA:
    Deficitul se acoperă din disponibilităţile anilor precedenţi, potrivit bilanţului contabil la 31 decembrie 1997.


    ANEXA 5 b)

    MINISTERUL APĂRĂRII NAŢIONALE

                                  BUGETUL
             Fondului pentru pensia suplimentară pe anul 1998

                                                                   - mii lei -
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
           Sub- Titlu/ Denumire indicator Program
Capitol capitol Articol 1998
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
 0005 VENITURI - TOTAL 34.712.224
 1105 I. VENITURI CURENTE 34.712.224
 3305 A. VENITURI FISCALE 34.562.224
 4405 A.1. IMPOZITE DIRECTE 34.562.224
 0905 CONTRIBUŢII PENTRU ASIGURĂRI SOCIALE 34.562.224
         04 Contribuţii pentru pensia supli-
                              mentară 34.562.224
 1905 B. VENITURI NEFISCALE 150.000
 2205 DIVERSE VENITURI 150.000
         30 Încasări din alte surse 150.000
 5005 CHELTUIELI - TOTAL 77.365.630
                01 CHELTUIELI CURENTE 77.365.630
                20 CHELTUIELI MATERIALE ŞI SERVICII 1.872.236
                38 TRANSFERURI 75.493.394
 5905 CHELTUIELI SOCIAL-CULTURALE 75.493.394
 6005 ASISTENŢA SOCIALĂ, ALOCAŢII, PENSII,
                           AJUTOARE ŞI INDEMNIZAŢII 75.493.394
                01 CHELTUIELI CURENTE 75.493.394
                38 TRANSFERURI 75.493.394
                40 Transferuri neconsolidabile 75.493.394
         30 Pensia suplimentară 75.493.394
 7205 ALTE ACŢIUNI 1.872.236
 7305 CHELTUIELI DE ADMINISTRARE A FONDULUI 1.872.236
                01 CHELTUIELI CURENTE 1.872.236
                20 CHELTUIELI MATERIALE ŞI SERVICII 1.872.236
                30 Alte cheltuieli 1.872.236
7305 03 Cheltuieli cu transmiterea şi
                               plata drepturilor 1.872.236
                         EXCEDENT/DEFICIT (+/-) -42.653.406
 9905 01 DEFICIT -42.653.406
                         Transferuri de la M.M.P.S. 42.653.406
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────



    ANEXA 5 c)

    MINISTERUL DE INTERNE


                                  BUGETUL
             Fondului pentru pensia suplimentară pe anul 1998

                                                                   - mii lei -
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
           Sub- Titlu/ Denumire indicator Program
Capitol capitol Articol 1998
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
 0005 VENITURI - TOTAL 39.769.762
 1105 I. VENITURI CURENTE 39.769.762
 3305 A. VENITURI FISCALE 39.169.762
 4405 A.1. IMPOZITE DIRECTE 39.169.762
 0905 CONTRIBUŢII PENTRU ASIGURĂRI SOCIALE 39.169.762
         04 Contribuţii pentru pensia supli-
                              mentară 39.169.762
 1905 B. VENITURI NEFISCALE 600.000
 2205 DIVERSE VENITURI 600.000
         30 Încasări din alte surse 600.000
 5005 CHELTUIELI - TOTAL 50.997.502
                01 CHELTUIELI CURENTE 50.997.502
                20 CHELTUIELI MATERIALE ŞI SERVICII 1.234.132
                38 TRANSFERURI 49.763.370
 5905 CHELTUIELI SOCIAL-CULTURALE 49.763.370
 6005 ASISTENŢA SOCIALĂ, ALOCAŢII, PENSII,
                           AJUTOARE ŞI INDEMNIZAŢII 49.763.370
                01 CHELTUIELI CURENTE 49.763.370
                38 TRANSFERURI 49.763.370
                40 Transferuri neconsolidabile 49.763.370
         30 Pensia suplimentară 49.763.370
 7205 ALTE ACŢIUNI 1.234.132
 7305 CHELTUIELI DE ADMINISTRARE A FONDULUI 1.234.132
                01 CHELTUIELI CURENTE 1.234.132
                20 CHELTUIELI MATERIALE ŞI SERVICII 1.234.132
                30 Alte cheltuieli 1.234.132
 7305 03 Cheltuieli cu transmiterea şi
                               plata drepturilor 1.234.132
                         EXCEDENT/DEFICIT (+/-) -11.227.740
 9905 01 DEFICIT -11.227.740
                         Transferuri de la M.M.P.S. 11.227.740
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────


    ANEXA 5 d)

    SERVICIUL ROMÂN DE INFORMAŢII

                                  BUGETUL
             Fondului pentru pensia suplimentară pe anul 1998

                                                                   - mii lei -
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
           Sub- Titlu/ Denumire indicator Program
Capitol capitol Articol 1998
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
 0005 VENITURI - TOTAL 5.386.113
 1105 I. VENITURI CURENTE 5.386.113
 3305 A. VENITURI FISCALE 5.341.113
 4405 A.1. IMPOZITE DIRECTE 5.341.113
 0905 CONTRIBUŢII PENTRU ASIGURĂRI SOCIALE 5.341.113
         04 Contribuţii pentru pensia supli-
                              mentară 5.341.113
 1905 B. VENITURI NEFISCALE 45.000
 2205 DIVERSE VENITURI 45.000
         30 Încasări din alte surse 45.000
 5005 CHELTUIELI - TOTAL 8.764.844
                01 CHELTUIELI CURENTE 8.764.844
                20 CHELTUIELI MATERIALE ŞI SERVICII 212.108
                38 TRANSFERURI 8.552.736
 5905 CHELTUIELI SOCIAL-CULTURALE 8.552.736
 6005 ASISTENŢA SOCIALĂ, ALOCAŢII, PENSII,
                          AJUTOARE ŞI INDEMNIZAŢII 8.552.736
                01 CHELTUIELI CURENTE 8.552.736
                38 TRANSFERURI 8.552.736
                40 Transferuri neconsolidabile 8.552.736
         30 Pensia suplimentară 8.552.736
 7205 ALTE ACŢIUNI 212.108
 7305 CHELTUIELI DE ADMINISTRARE A FONDULUI 212.108
                01 CHELTUIELI CURENTE 212.108
                20 CHELTUIELI MATERIALE ŞI SERVICII 212.108
                30 Alte cheltuieli 212.108
 7305 03 Cheltuieli cu transmiterea şi
                               plata drepturilor 212.108
                         EXCEDENT/DEFICIT (+/-) -3.378.731
 9905 01 DEFICIT -3.378.731
                         Transferuri de la M.M.P.S. 3.378.731
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────



                                -------


bugetului asigurărilor sociale de stat pe anul 1998
EMITENT: PARLAMENTUL
Publicat în MONITORUL OFICIAL nr. 208 din 3 iunie 1998


    Parlamentul României adopta prezenta lege.


    ART. 1
    Obiectul prezentei legi îl constituie veniturile şi cheltuielile bugetului asigurărilor sociale de stat, bugetului Fondului pentru plata pensiilor şi a altor drepturi de asigurări sociale ale agricultorilor, bugetului Fondului pentru plata ajutorului de şomaj şi bugetelor fondurilor pentru pensia suplimentară.
    ART. 2
    (1) Pentru anul 1998, bugetul asigurărilor sociale de stat se stabileşte la venituri, cat şi la cheltuieli în suma de 21.349,8 miliarde lei, conform anexei nr. 1.
    (2) Detalierea pe articole de cheltuieli a bugetului asigurărilor sociale de stat pe anul 1998 este prezentată în anexa nr. 2.
    (3) Lista obiectivelor de investiţii ce urmează a se finanta din bugetul asigurărilor sociale de stat pe anul 1998 este cea prezentată în anexa nr. 2 a).
    (4) In anul 1998, din bugetul asigurărilor sociale de stat se pot plati dobânzile datorate trezoreriei statului pentru sumele utilizate din trezorerie în vederea acoperirii deficitelor temporare înregistrate de bugetul asigurărilor sociale de stat în anul 1997.
    ART. 3
    (1) Bugetul Fondului pentru plata pensiilor şi a altor drepturi de asigurări sociale ale agricultorilor pe anul 1998 se stabileşte atît la venituri, cat şi la cheltuieli în suma de 2.324,1 miliarde lei, conform anexei nr. 3.
    (2) In cheltuielile bugetului Fondului pentru plata pensiilor şi a altor drepturi de asigurări sociale ale agricultorilor este cuprinsă şi suma de 1 miliard lei, necesară efectuării unor reparaţii capitale la unităţile de odihna şi tratament balnear ale agricultorilor, aflate în administrarea Ministerului Muncii şi Protecţiei Sociale.
    ART. 4
    (1) Bugetul Fondului pentru plata ajutorului de şomaj pe anul 1998 se stabileşte, la venituri, în suma de 5.233,9 miliarde lei, iar la cheltuieli, în suma de 5.016,7 miliarde lei, cu un excedent de 217,2 miliarde lei, conform anexei nr. 4.
    (2) Pentru centrele de pregătire şi perfecţionare profesională din cadrul fundaţiilor romano-germane din Arad, Sibiu şi Timişoara, stabilite prin protocolul romano-german, semnat la Bonn la 20 ianuarie 1992, în bugetul Fondului pentru plata ajutorului de şomaj, la cheltuieli este cuprinsă şi suma de 2 miliarde lei, reprezentând contribuţia partii romane la finanţarea fundaţiilor romano-germane, potrivit Convenţiei privind promovarea formării profesionale în România, încheiată la Bucureşti la 22 decembrie 1997, între Ministerul Muncii şi Protecţiei Sociale din România şi Ministerul Federal al Cooperării Economice şi Dezvoltării din Republica Federala Germania.
    (3) Lista obiectivelor de investiţii ce urmează a fi finanţate din bugetul Fondului pentru plata ajutorului de şomaj pe anul 1998 este prezentată în anexa nr. 4 a).
    ART. 5
    (1) Sinteza bugetelor fondurilor pentru pensia suplimentară pe anul 1998 cuprinde la venituri suma de 2.733,7 miliarde lei, la cheltuieli suma de 2.811,8 miliarde lei şi un deficit de 78,1 miliarde lei, conform anexei nr. 5, şi conţine bugetele fondurilor pentru pensia suplimentară, gestionate de Ministerul Muncii şi Protecţiei Sociale, Ministerul Apărării Naţionale, Ministerul de Interne şi Serviciul Roman de Informaţii, evidenţiate distinct în anexele nr. 5 a)-5 d).
    (2) Deficitul bugetului Fondului pentru pensia suplimentară, gestionat de Ministerul Muncii şi Protecţiei Sociale, de 20,9 miliarde lei, precum şi diferenţa dintre veniturile şi cheltuielile bugetelor fondurilor pentru pensia suplimentară, gestionate de Ministerul Apărării Naţionale, Ministerul de Interne şi Serviciul Roman de Informaţii, în limita a 57,2 miliarde lei, se acoperă din disponibilităţile anilor precedenti ale bugetului Fondului pentru pensia suplimentară, gestionat de Ministerul Muncii şi Protecţiei Sociale.
    ART. 6
    (1) Încasarea contribuţiilor datorate bugetelor fondurilor ce compun asigurările sociale de stat se efectuează în conformitate cu prevederile din actele normative care reglementează aceste surse financiare, precum şi potrivit dispoziţiilor prezentei legi.
    (2) In anul 1998, persoanele juridice care angajează personal, indiferent de forma de proprietate, vor depune la banca, o data cu documentaţia pentru plata salariilor şi documentele pentru plata contribuţiilor datorate bugetului asigurărilor sociale de stat, bugetului Fondului pentru plata ajutorului de şomaj şi bugetelor fondurilor pentru pensia suplimentară, plăţile efectuându-se simultan, sub control bancar.
    (3) In cazul neachitarii la termen, potrivit legii, a contribuţiilor datorate bugetului asigurărilor sociale de stat, bugetului Fondului pentru plata pensiilor şi a altor drepturi de asigurări sociale ale agricultorilor, bugetului Fondului pentru plata ajutorului de şomaj şi bugetelor fondurilor pentru pensia suplimentară, Ministerul Muncii şi Protecţiei Sociale va proceda la aplicarea măsurilor de executare silită pentru încasarea sumelor cuvenite acestor bugete şi a majorărilor de intirziere şi va dispune încasarea sumelor respective prin aplicarea dispoziţiilor legale.
    (4) Cheltuielile ocazionate de măsurile de executare silită a creanţelor bugetare pot fi suportate din capitolul "Cheltuieli de administrare a fondului", aferent fiecărui buget menţionat la alin. (3).
    (5) In cazul agenţilor economici cu capital majoritar de stat, aflaţi în procedura de lichidare ca urmare a restructurării, nu se mai calculează, după data adoptării hotărârii de lichidare, majorări de întârziere sau penalităţi pentru sumele datorate bugetului asigurărilor sociale de stat, bugetului Fondului pentru plata pensiilor şi a altor drepturi de asigurări sociale ale agricultorilor, bugetului Fondului pentru plata ajutorului de şomaj şi bugetelor fondurilor pentru pensia suplimentară pana la acea data.
    ART. 7
    (1) In vederea trimiterii la tratament balnear şi odihna a unor categorii de persoane, Ministerul Muncii şi Protecţiei Sociale va putea contracta pentru anul 1998, în funcţie de evoluţia tarifelor, un număr de pana la 400.000 locuri la tratament şi odihna, astfel:
    a) 200.000 locuri pentru pensionării asigurărilor sociale de stat;
    b) 30.000 locuri pentru pensionării agricultori şi persoanele asigurate în baza Legii nr. 80/1992, republicată, cu modificările ulterioare;
    c) 25.000 locuri care se acorda gratuit, conform reglementărilor în vigoare, pensionarilor I.O.V.R., veteranilor de război, persoanelor cu drepturi stabilite în baza Decretului-lege nr. 118/1990, republicată, şi salariaţilor care lucrează în mediu radioactiv;
    d) 145.000 locuri pentru salariaţii din unităţile bugetare.
    (2) Locurile vor fi asigurate în unităţile de tratament balnear din administrarea Ministerului Muncii şi Protecţiei Sociale si, în completare, prin contracte încheiate, potrivit legii, cu alte unităţi de profil.
    (3) In limita locurilor prevăzute la alin. (1) lit. d), se vor asigura bilete de odihna şi tratament şi pentru personalul didactic şi didactic auxiliar, conform prevederilor art. 105 alin. (2) din Legea nr. 128/1997 privind Statutul pensionarului didactic.
    (4) In limita locurilor prevăzute la alin. (1), biletele de odihna şi tratament pot fi atribuite şi membrilor de familie (soţ sau sotie, după caz, şi copii minori care urmează cursurile de zi ale unei instituţii de învăţământ acreditate sau autorizate temporar, potrivit legii), dacă însoţesc titularii de drept.
    (5) Costul procedurilor de tratament balnear pentru beneficiarii biletelor de tratament, emise de Ministerul Muncii şi Protecţiei Sociale, se va deconta pana la sfârşitul anului din bugetul Fondului iniţial de asigurări sociale de sănătate.
    (6) Contribuţia ce urmează a fi plătită de beneficiarii biletelor de tratament şi odihna este egala cu:
    a) 70% din pensia de baza cuvenită pe luna anterioară procurării biletelor, pentru pensionării din sistemul asigurărilor sociale de stat sau pentru pensionării agricultori;
    b) 70% din venitul lunar asigurat, pentru asiguraţii agricultori;
    c) 70% din pensiile cumulate, în cazul pensionarilor care cumulează pensia din sistemul asigurărilor sociale de stat cu pensia din agricultura;
    d) 50% din valoarea biletului, la data procurării lui, pentru salariaţii bugetari;
    e) 50% din contribuţia titularului, în cazul soţului (sotiei), copiilor sau insotitorului invalidului de gradul I de invaliditate, în cazul în care aceştia nu au venit propriu;
    f) valoarea integrala a biletului, în cazul în care contribuţia datorată este mai mare decât aceasta sau în cazul în care soţul (sotia) titularului nu face parte din categoriile de persoane îndreptăţite la bilet.
    (7) Pensia de baza utilizata pentru calculul contribuţiei plătite de beneficiarii biletelor de tratament şi odihna, potrivit prevederilor alin. (6), cuprinde şi majorarea prevăzută la art. 90 alin. (3) lit. c) din Legea asigurărilor sociale de sănătate nr. 145/1997.
    (8) Diferenţa dintre tariful biletului de tratament şi odihna şi contribuţia beneficiarilor de bilete, în limita numărului de locuri precizate la alin. (1) şi a alocaţiei bugetare prevăzute cu aceasta destinaţie, se suporta din bugetul asigurărilor sociale de stat pentru beneficiarii menţionaţi la lit. a), c) şi d) şi din bugetul Fondului pentru plata pensiilor şi a altor drepturi de asigurări sociale ale agricultorilor, pentru cei menţionaţi la lit. b).
    (9) Ministerul Muncii şi Protecţiei Sociale poate stabili, împreună cu Ministerul Apărării Naţionale, Ministerul de Interne şi Serviciul Roman de Informaţii, numărul de bilete ce poate fi eliberat pensionarilor militari, contribuţia plătită de aceştia fiind stabilită similar cu cea pentru pensionării asigurărilor sociale de stat, iar diferenţa fiind suportată din biletele respectivilor ordonatori de credite.
    (10) In cursul unui an calendaristic se poate elibera un singur bilet de tratament balnear sau de odihna aceluiaşi beneficiar, având prioritate persoanele cu pensii si, respectiv, salarii mai mici.
    ART. 8
    Tarifele pentru serviciile acordate beneficiarilor biletelor de tratament, de către unităţile de tratament balnear administrate de Ministerul Muncii şi Protecţiei Sociale, se aproba prin ordin al ministrului muncii şi protecţiei sociale, pana la cel mult nivelul tarifelor cu care celelalte unităţi de profil, cu condiţii de confort similare, din aceeaşi staţiune balneoclimaterică sau dintr-o zona apropiată, si-au adjudecat la licitaţie celelalte locuri.
    ART. 9
    In bugetul asigurărilor sociale de stat şi în bugetul Fondului pentru plata pensiilor şi a altor drepturi de asigurări sociale ale agricultorilor pe anul 1998 sunt cuprinse în sume pentru plata, în condiţiile legii, a protezelor, ortezelor şi a altor accesorii de acest fel, comandate şi nedecontate pana la intrarea în vigoare a Legii asigurărilor sociale de sănătate nr. 145/1997.
    ART. 10
    Guvernul poate prezenta Parlamentului propuneri de rectificare a prezentei legi, ca urmare a schimbărilor intervenite în evoluţia indicatorilor macroeconomici, a măsurilor de protecţie socială şi din adoptarea unor noi acte normative.
    ART. 11
    Anexele nr. 1-5 fac parte integrantă din prezenta lege.

    Aceasta lege a fost adoptată de Camera Deputaţilor şi de Senat în şedinţa comuna din 26 mai 1998, cu respectarea prevederilor art. 74 alin. (2) din Constituţia României.

          p. PREŞEDINTELE CAMEREI DEPUTAŢILOR
                ANDREI IOAN CHILIMAN

                 PREŞEDINTELE SENATULUI
                      PETRE ROMAN
    ANEXA 1

                      BUGETUL ASIGURĂRILOR SOCIALE DE STAT
                                 pe anul 1998
                                                                    - mii lei-
--------------------------------------------------------------------------------
                                                 Program 1998
                                    -----------------------------------------
Ca- Sub- Bugetul Intrari TOTAL
pitol capi- Titlu Denumire asigurărilor de credite (3=1+2)
      tol Arti- indicator sociale externe
            col de stat
--------------------------------------------------------------------------------
      A B 1 2 3
--------------------------------------------------------------------------------
                VENITURI 21.349.789.596 21.349.789.596
               I. VENITURI CURENTE 19.684.623.750 19.684.623.750
                A. VENITURI FISCALE 19.582.798.950 19.582.798.950
                 A1. IMPOZITE
                     DIRECTE 19.582.798.950 19.582.798.950
0904 CONTRIBUŢII PENTRU
                  ASIGURĂRI SOCIALE 19.582.798.950 19.582.798.950
      01 Contribuţii pentru
                  asigurări sociale 19.582.798.950 19.582.798.950
                B. VENITURI
                   NEFISCALE 101.824.800 101.824.800
2204 DIVERSE VENITURI 101.824.800 101.824.800
      13 Contribuţii
                   pentru bilete de
                   tratament si
                   odihna 51.824.800 51.824.800
      30 Încasări din
                   alte surse 50.000.000 50.000.000
3704 SUBVENŢII PRIMITE
                DE LA BUGETUL
                DE STAT 1.665.165.846 1.665.165.846
      04 Subvenţii primite
                  de la bugetul
                  asigurărilor
                  sociale de stat 1.665.165.846 1.665.165.846
               CHELTUIELI-TOTAL 21.349.789.596 42.518.400 21.392.307.996
          01 A. CHELTUIELI CURENTE 21.338.865.756 24.758.400 21.363.624.156
          02 CHELTUIELI DE
                  PERSONAL 11.791.960 11.791.960
          20 CHELTUIELI MATERI-
                 ALE SI SERVICII 918.385.160 24.758.400 943.143.560
          38 TRANSFERURI 20.256.300.313 20.256.300.313
          49 DOBÂNZI 152.388.323 152.388.323
          70 B. CHELTUIELI DE
                   CAPITAL 7.334.400 17.760.000 25.094.400
          78 C. OPERAŢIUNI
                  FINANCIARE 3.589.440 3.589.440
          84 RAMBURSĂRI DE CREDITE
               EXTERNE, PLATI,
               DOBÂNZI SI COMISIOANE
               LA CREDITE 3.589.440 3.589.440
             PARTEA a III-a - CHELTU-
             IELI SOCIAL-CULTURALE 20.700.300.313 20.700.300.313
6004 ASISTENTA SOCIALĂ,
               ALOCAŢII, PENSII,
               AJUTOARE SI
               INDEMNIZAŢII 20.668.426.358 20.668.426.358
          01 A. CHELTUIELI
                  CURENTE 20.668.426.358 20.668.426.358
          20 CHELTUIELI MATERIALE
               SI SERVICII 444.000.000 444.000.000
          38 TRANSFERURI 20.224.426.358 20.224.426.358
          40 Transferuri necon-
                 solidabile 20.224.426.358 20.224.426.358
                 din total cheltu-
                 ieli capitol:
      22 Pensii de asigurări
               sociale 18.867.570.000 18.867.570.000
      23 Indemnizaţii pentru
               incapacitate temporară
               de munca din cauza
               de boala sau accident 458.105.375 458.105.375
      24 Indemnizaţii pentru
               concedii de materni-
               tate şi îngrijirea
               copiilor 217.393.280 217.393.280
      26 Ajutoare acordate
               asiguraţilor pentru
               decese şi proteze 31.211.000 31.211.000
      27 Ajutoare acordate
               pensionarilor pentru
               decese şi proteze 93.887.771 93.887.771
      28 Tratament balnear si
               odihna 444.000.000 444.000.000
      29 Concediu plătit pentru
               îngrijirea copilului
               în vârsta de pana
               la 2 ani 527.458.932 527.458.932
      31 Compensaţii pentru
               pensiile refugiatilor
               greci repatriati 28.800.000 28.800.000
6104 ALTE CHELTUIELI
                SOCIALE 31.873.955 31.873.955
          01 A. CHELTUIELI CURENTE 31.873.955 31.873.955
      10 Contribuţia de asigurări
               sociale de sănătate
               pentru persoanele
               aflate în concediu
               medical 31.873.955 31.873.955
          38 TRANSFERURI 31.873.955 31.873.955
          39 Transferuri
                  consolidabile 31.873.955 31.873.955
               Partea a VI-a - ALTE
               ACŢIUNI 497.100.960 42.518.400 593.619.360
7304 CHELTUIELI DE ADMINIS-
               TRARE A FONDULUI 497.100.960 42.518.400 539.619.360
          01 A. CHELTUIELI
                    CURENTE 486.177.120 24.758.400 510.935.520
          02 CHELTUIELI DE
                PERSONAL 11.791.960 11.791.960
          20 CHELTUIELI MATERIALE
                SI SERVICII 474.385.160 24.758.400 499.143.560
          70 B. CHELTUIELI DE
                 CAPITAL 7.334.400 17.760.000 25.094.400
          78 C. OPERAŢIUNI
                  FINANCIARE 3.589.440 3.589.440
          84 RAMBURSĂRI DE CREDITE
                EXTERNE, PLATI,
                DOBÂNZI SI COMISIOANE
                  LA CREDITE 3.589.440 3.589.440
                din total cheltuieli
                capitol:
      03 Cheltuieli cu transmi-
               terea şi plata dreptu-
               rilor 477.150.860 477.150.860
      50 Alte cheltuieli 19.950.100 42.518.400 62.468.500
               Partea a IX-a - PLATI
               DE DOBÂNZI SI ALTE
                CHELTUIELI 152.388.323 152.388.323
8904 PLATI DE DOBÂNZI 152.388.323 152.388.323
          01 A. CHELTUIELI
                 CURENTE 152.388.323 152.388.323
          49 DOBÂNZI 152.388.323 152.388.323
      02 Dobânda datorată
               trezoreriei statului 152.388.323 152.388.323
--------------------------------------------------------------------------------
               EXCEDENT/DEFICIT 0 -42.518.400 -42.518.400
--------------------------------------------------------------------------------


    ANEXA 2

                      BUGETUL ASIGURĂRILOR SOCIALE DE STAT
                                 pe anul 1998
                    - detalierea pe articole de cheltuieli -
                                                                     - mii lei-
--------------------------------------------------------------------------------
                                                 Program 1998
                                    -----------------------------------------
Ca- Art. Bugetul Intrari TOTAL
pitol Alin. Denumire asigurărilor de credite (3=1+2)
                     indicator sociale externe
                                       de stat
--------------------------------------------------------------------------------
      A B 1 2 3
--------------------------------------------------------------------------------
               CHELTUIELI-TOTAL 21.349.789.596 42.518.400 21.392.307.996
          01 A. CHELTUIELI CURENTE 21.338.865.756 24.758.400 21.363.624.156
          02 CHELTUIELI DE
                  PERSONAL 11.791.960 11.791.960
          20 CHELTUIELI MATERI-
                 ALE SI SERVICII 918.385.160 24.758.400 943.143.560
          38 TRANSFERURI 20.256.300.313 20.256.300.313
          49 DOBÂNZI 152.388.323 152.388.323
          70 B. CHELTUIELI DE
                   CAPITAL 7.334.400 17.760.000 25.094.400
          78 C. OPERAŢIUNI
                  FINANCIARE 3.589.440 3.589.440
          84 RAMBURSĂRI DE CREDITE
               EXTERNE, PLATI,
               DOBÂNZI SI COMISIOANE
               LA CREDITE 3.589.440 3.589.440
6004 ASISTENTA SOCIALĂ,
               ALOCAŢII, PENSII,
               AJUTOARE SI
               INDEMNIZAŢII 20.668.426.358 20.668.426.358
          01 CHELTUIELI CURENTE 20.668.426.358 20.668.426.358
          20 CHELTUIELI MATERIALE
               SI SERVICII 444.000.000 444.000.000
          21 Drepturi cu caracter
                social 444.000.000 444.000.000
          38 TRANSFERURI 20.224.426.358 20.224.426.358
          40 Transferuri necon-
                   solidabile 20.224.426.358 20.224.426.358
        4005 Pensii de asigurări
               sociale 18.867.570.000 18.867.570.000
        4009 Alte ajutoare, alo-
               locatii şi
               indemnizaţii 1.328.056.358 1.328.056.358
        4020 Alte transferuri 28.800.000 28.800.000
6104 ALTE CHELTUIELI
                SOCIALE 31.873.955 31.873.955
          01 A. CHELTUIELI CURENTE 31.873.955 31.873.955
          38 TRANSFERURI 31.873.955 31.873.955
          39 Transferuri
                  consolidabile 31.873.955 31.873.955
        3917 Contribuţia persoanelor
                aflate în concediu
                medical pentru
                asigurările sociale
                de sănătate 31.873.955 31.873.955
7304 CHELTUIELI DE ADMINIS-
               TRARE A FONDULUI 497.100.960 42.518.400 539.619.360
          01 A. CHELTUIELI
                    CURENTE 486.177.120 24.758.400 510.935.520
          02 CHELTUIELI DE
                PERSONAL 11.791.960 11.791.960
          10 Cheltuieli cu
                salariile 7.251.158 7.251.158
          11 Contribuţii pentru
                asigurări sociale
                de stat 1.667.766 1.667.766
          12 Cheltuieli pentru
                constituirea Fondului
                pentru plata ajutorului
                de şomaj 362.558 362.558
          13 Deplasări, detaşări,
                 transferări 2.157.600 2.157.600
          14 Contribuţii pentru
                constituirea Fondului
                de asigurări sociale
                de sănătate 352.878 352.878
          20 CHELTUIELI MATERIALE
                SI SERVICII 474.385.160 24.758.400 499.143.560
          24 Cheltuieli pentru
                întreţinere şi gospodărie 1.000.000 1.000.000
          27 Reparaţii curente 466.400 466.400
        3004 Transmiterea drepturilor 467.915.736 467.915.736
        3007 Alte cheltuieli autori-
                zate prin dispoziţii
                legale 5.003.024 24.758.400 29.761.424
          70 B. CHELTUIELI DE
                 CAPITAL 7.334.400 17.760.000 25.094.400
          72 Investiţii ale
               instituţiilor publice 7.334.400 17.760.000 25.094.400
          78 C. OPERAŢIUNI
                  FINANCIARE 3.589.440 3.589.440
          84 RAMBURSĂRI DE CREDITE,
                PLATI DE DOBÂNZI
                SI COMISIOANE 3.589.440 3.589.440
          85 Rambursări de credite
                 externe şi plati de
                 dobânzi şi comisioane
                 la creditele externe
                 contractate de
                 ordonatorii de credite 3.589.440 3.589.440
        8502 Plati de dobânzi 3.589.440 3.589.440

8904 PLATI DE DOBÂNZI 152.388.323 152.388.323
          01 A. CHELTUIELI
                 CURENTE 152.388.323 152.388.323
          51 Plati de dobânzi 152.388.323 152.388.323
        5102 Dobânda datorată
               trezoreriei statului 152.388.323 152.388.323
--------------------------------------------------------------------------------

    ANEXA 2 a)

                                    LISTA
obiectivelor de investiţii ce urmează a fi finanţate din bugetul asigurărilor sociale de stat pe anul 1998

                                                                     - mii lei -
--------------------------------------------------------------------------------
      Nominalizarea Program 1998
      pe obiective --------------------------------
      de investiţii Valoarea Valoarea Total din care, finanţat din:
 Nr. şi alte totală totală -----------------------
 crt. cheltuieli actualizată Bugetul Intrari
      de investiţii asigurărilor credite
                                                        sociale externe
                                                        de stat
--------------------------------------------------------------------------------
        TOTAL, 25.094.400 25.094.400 25.094.400 7.334.400 17.760.000
      din care:
 C. Alte cheltuieli
     de investiţii 25.094.400 25.094.400 25.094.400 7.334.400 17.760.000
--------------------------------------------------------------------------------

    ANEXA 3

                                  BUGETUL
Fondului pentru plata pensiilor şi a altor drepturi de asigurări sociale ale agricultorilor pe anul 1998
                                                                   - mii lei -
--------------------------------------------------------------------------------
           Sub- Titlu/ Denumire indicator Program
Capitol capitol Articol 1998
--------------------------------------------------------------------------------
 0009 VENITURI - TOTAL 2.324.158.985
 1009 I. VENITURI CURENTE 1.248.106.960
 3309 A. VENITURI FISCALE 1.235.860.716
 4409 A.1. IMPOZITE DIRECTE 1.235.860.716
 0909 CONTRIBUŢII PENTRU ASIGURĂRI SOCIALE 28.105.560
         05 Contribuţia persoanelor asigurate 28.105.560
 1109 CONTRIBUŢII ALE AGENŢILOR ECONOMICI
                             PENTRU CONSTITUIREA FONDULUI 1.207.755.156
         01 Contribuţia agenţilor economici 1.207.755.156
                             B. VENITURI NEFISCALE 12.246.244
 2209 DIVERSE VENITURI 12.246.244
         13 Contribuţia pentru bilete de
                               tratament şi odihna 2.246.244
         30 Încasări din alte surse 10.000.000
 3709 SUBVENŢII PRIMITE DE LA BUGETUL DE STAT 1.076.052.025
         09 Subvenţii primite în completarea
                               Fondului pentru plata pensiilor
                               şi a altor drepturi de asigurări
                               sociale ale agricultorilor 1.076.052.025
 5009 CHELTUIELI - TOTAL 2.324.158.985
                01 CHELTUIELI CURENTE 2.324.158.985
                20 CHELTUIELI MATERIALE SI SERVICII 134.961.910
                38 TRANSFERURI 2.189.197.075
 5909 Partea a III-a -
                           CHELTUIELI SOCIAL-CULTURALE 2.225.197.075
 6009 ASISTENTA SOCIALĂ, ALOCAŢII, PENSII,
                           AJUTOARE SI INDEMNIZAŢII 2.225.197.075
                01 CHELTUIELI CURENTE 2.225.197.075
                20 CHELTUIELI MATERIALE SI SERVICII 36.000.000
                38 TRANSFERURI 2.189.197.075
                40 Transferuri neconsolidabile 2.189.197.075
                            Din total cheltuieli capitol:
         22 - Pensii de asigurări sociale 2.176.931.328
         23 - Indemnizaţii pentru incapacitate
                           temporară de munca 37.932
         24 - Indemnizaţii pentru concedii de
                           maternitate, îngrijire copil
                           bolnav 22.759
         26 - Ajutoare acordate asiguraţilor pentru
                           decese şi proteze 40.086
         27 - Ajutoare acordate pensionarilor pentru
                           decese şi proteze 11.763.462
         28 - Tratament balnear şi odihna 36.000.000
         29 - Concediu plătit pentru îngrijirea
                           copilului în vârsta de pana la 2 ani 401.508
 7109 Partea a VI-a -
                             ALTE ACŢIUNI 98.961.910
 7209 ALTE ACŢIUNI 1.000.000
                01 CHELTUIELI CURENTE 1.000.000
                20 CHELTUIELI MATERIALE SI SERVICII 1.000.000
                28 Reparaţii capitale 1.000.000
         50 Alte cheltuieli 1.000.000
 7309 CHELTUIELI DE ADMINISTRARE A FONDULUI 97.961.910
                01 CHELTUIELI CURENTE 97.961.910
                20 CHELTUIELI MATERIALE SI SERVICII 97.961.910
                30 Alte cheltuieli 97.961.910
                             Din total cheltuieli capitol:
         03 Cheltuieli ocazionate de plata
                               drepturilor 97.961.910
--------------------------------------------------------------------------------
                         EXCEDENT/DEFICIT 0
--------------------------------------------------------------------------------


    ANEXA 4

                                BUGETUL
           Fondului pentru plata ajutorului de şomaj pe anul 1998

                                                                     -mii lei-
--------------------------------------------------------------------------------
                                                   Program 1998
                                      ---------------------------------------
Ca- Sub- Bugetul Intrari TOTAL
pitol capi- Titlu/ Denumire Fondului pentru de credite (3=1+2)
      tol Articol indicator plata ajutorului externe
                                        de şomaj
--------------------------------------------------------------------------------
          A B 1 2 3
--------------------------------------------------------------------------------
                  VENITURI - TOTAL 5.233.923.000 5.233.923.000
                   VENITURI CURENTE 5.173.923.000 5.173.923.000
                    A. VENITURI
                       FISCALE 4.456.023.000 4.456.023.000
                     A1. IMPOZITE
                         DIRECTE 4.456.023.000 4.456.023.000
1006 CONTRIBUŢII
                      LA FONDUL
                      PENTRU PLATA
                      AJUTORULUI
                      DE ŞOMAJ 4.456.023.000 4.456.023.000
      01 Contribuţii
                      de la persoa-
                      ne juridice
                      şi fizice care
                      utilizează
                      munca sala-
                      riata 3.839.764.500 3.839.764.500
      02 Contribuţii
                      pentru ajuto-
                      rul de şomaj
                      de la salariaţi 616.258.500 616.258.500
                  B. VENITURI
                     NEFISCALE 717.900.000 717.900.000
2206 DIVERSE VENITURI 717.900.000 717.900.000
      30 Încasări din
                      alte surse 717.900.000 717.900.000
4206 ÎNCASĂRI DIN
                      RAMBURSAREA
                      ÎMPRUMUTURILOR
                      ACORDATE 60.000.000 60.000.000
      06 Încasări din
                       rambursarea
                       împrumuturi-
                       lor acordate
                       pentru in-
                       fiintarea şi
                       dezvoltarea
                       de intreprin-
                       deri mici si
                       mijlocii 60.000.000 60.000.000
                   CHELTUIELI-TOTAL 5.016.747.477 160.395.840 5.177.143.317
            01 CHELTUIELI
                    CURENTE 4.897.018.977 115.592.640 5.012.611.617
            02 CHELTUIELI DE
                     PERSONAL 64.738.740 64.738.740
            20 CHELTUIELI MA-
                     TERIALE SI
                     SERVICII 173.892.206 115.592.640 289.484.846
            38 TRANSFERURI 4.658.388.031 4.658.388.031
            70 CHELTUIELI DE
                    CAPITAL 30.592.209 44.803.200 75.395.409
            79 ÎMPRUMUTURI
                    ACORDATE 80.000.000 80.000.000
            84 RAMBURSĂRI DE
                    CREDITE, PLATI
                    DE DOBÂNZI SI
                    COMISIOANE LA
                    CREDITE 9.136.291 9.136.291
                    Partea a III-a -
                      CHELTUIELI
                      SOCIAL-
                      CULTURALE 4.684.584.142 4.684.584.142
5706 ÎNVĂŢĂMÂNT 28.205.843 28.205.843
            01 CHELTUIELI CURENTE 25.973.087 25.973.087
            02 CHELTUIELI DE
                   PERSONAL 9.018.839 9.018.839
            10 Cheltuieli cu
                    salariile 7.352.159 7.352.159
            11 Contribuţii pen-
                    tru asigurări
                    sociale de stat 1.069.067 1.069.067
            12 Cheltuieli pen-
                    tru constituirea
                    Fondului pentru
                    plata ajutorului
                    de şomaj 232.406 232.406
            13 Deplasări, deta-
                    sari, transferări 150.000 150.000
            14 Contribuţii pentru
                    constituirea
                    Fondului de asi-
                    gurari sociale
                    de sănătate 215.207 215.207
            20 CHELTUIELI MATERIALE
                 SI SERVICII 14.944.516 14.944.516
            21 Drepturi cu carac-
                   ter social 641.300 641.300
            24 Cheltuieli pentru
                   întreţinere si
                   gospodărie 3.521.320 3.521.320
            25 Materiale şi pres-
                   tari de servicii
                   cu caracter
                   funcţional 8.480.000 8.480.000
            26 Obiecte de inven-
                   tar de mica valoare
                   sau scurta durata
                   şi echipament 318.848 318.848
            27 Reparaţii curente 758.748 758.748
            28 Reparaţii capitale 58.300 58.300
            29 Cărţi şi publicaţii 349.800 349.800
            30 Alte cheltuieli 816.200 816.200
            38 TRANSFERURI 2.009.732 2.009.732
            40 Transferuri
                    neconsolidabile 2.009.732 2.009.732
            70 CHELTUIELI DE CAPITAL 2.232.756 2.232.756
            72 Investiţii ale in-
                  stitutiilor publice 2.232.756 2.232.756
                  Din total cheltuieli
                  capitol:
      20 Centre de calificare
                  şi recalificare 26.196.111 26.196.111
      50 Alte instituţii si
                  acţiuni de învăţământ 2.009.732 2.009.732
6006 ASISTENTA SOCIALĂ,
                ALOCAŢII, PENSII,
                AJUTOARE SI INDEM-
                NIZATII 4.656.378.299 4.656.378.299
            01 CHELTUIELI CURENTE 4.656.378.299 4.656.378.299
            38 TRANSFERURI 4.656.378.299 4.656.378.299
            40 Transferuri ne-
                   consolidabile 4.656.378.299 4.656.378.299
                   Din total chel-
                   tuieli capitol:
      33 Ajutor de şomaj 1.981.106.449 1.981.106.449
      34 Alocaţii de
                   sprijin 532.217.929 532.217.929
      35 Ajutor de inte-
                   grare profesională 202.406.353 202.406.353
      36 Indemnizaţii pen-
                   tru personalul
                   agenţilor econo-
                   mici a căror acti-
                   vitate este între-
                   rupta temporar 463.320.000 463.320.000
      39 Plata absolven-
                   tilor instituţii-
                   lor de învăţământ 92.255.026 92.255.026
      40 Plati efectuate
                   în cadrul progra-
                   mului de redistri-
                   buire a forţei de
                   munca 1.385.072.542 1.385.072.542
                   Partea a VI-a -
                  ALTE ACŢIUNI 252.163.335 160.395.840 412.559.175
7206 ALTE ACŢIUNI 19.192.000 67.200.000 86.392.000
            01 CHELTUIELI
                    CURENTE 19.192.000 67.200.000 86.392.000
            20 CHELTUIELI MA-
                     TERIALE SI
                     SERVICII 19.192.000 67.200.000 86.392.000
            30 Alte cheltuieli 19.192.000 67.200.000 86.392.000
      18 Măsuri active
                   pentru combaterea
                   somajului 19.192.000 67.200.000 86.392.000
7306 CHELTUIELI DE
                 ADMINISTRARE A
                 FONDULUI 232.971.335 93.195.840 326.167.175
            01 CHELTUIELI CURENTE 195.475.591 48.392.640 243.868.231
            02 CHELTUIELI DE
                  PERSONAL 55.719.901 55.716.901
            10 Cheltuieli cu
                   salariile 39.287.053 39.287.053
            11 Contribuţii pen-
                  tru asigurări
                  sociale de stat 9.036.022 9.036.022
            12 Cheltuieli pentru
                  constituirea Fondului
                  pentru plata ajuto-
                  rului de şomaj 1.964.353 1.964.353
            13 Deplasări, detaşări,
                  transferări 3.543.187 3.543.187
            14 Contribuţii pentru
                  constituirea Fondului
                  de asigurări sociale
                  de sănătate 1.889.286 1.889.286
            20 CHELTUIELI MATERIALE
                 SI SERVICII 139.755.690 48.392.640 188.148.330
            24 Cheltuieli pentru
                  întreţinere si
                  gospodărie 8.163.200 8.163.200
            25 Materiale şi prestări
                  de servicii cu
                  caracter funcţional 4.194.723 31.271.040 35.465.763
            26 Obiecte de inventar
                  de mica valoare sau
                  scurta durata si
                  echipament 1.967.793 1.967.793
            27 Reparaţii curente 2.637.916 2.637.916
            28 Reparaţii capitale 27.097.600 9.950.400 37.048.000
            30 Alte cheltuieli 95.694.458 7.171.200 102.865.658
            70 CHELTUIELI DE CAPITAL 28.359.453 44.803.200 73.162.653
            72 Investiţii ale
                  instituţiilor publice 28.359.453 44.803.200 73.162.653
            84 RAMBURSĂRI DE CREDITE,
                PLATI DE DOBÂNZI SI
                COMISIOANE LA CREDITE 9.136.291 9.136.291
            85 Rambursări de credite
                  externe şi plati de
                  dobânzi şi comişi-
                  oane la creditele
                  externe contractate
                  de ordonatorii de
                  credite 9.136.291 9.136.291
                 Din total cheltuieli
                 capitol:
      03 Cheltuieli cu tran-
                 smiterea şi plata
                 drepturilor 94.155.232 94.155.232
      50 Alte cheltuieli 138.816.103 93.195.840 232.011.943
                 Partea a VIII-a -
                 ÎMPRUMUTURI ACORDATE 80.000.000 80.000.000
8606 ÎMPRUMUTURI 80.000.000 80.000.000
            79 ÎMPRUMUTURI ACORDATE 80.000.000 80.000.000
      04 Împrumuturi acordate
                 pentru înfiinţarea
                 şi dezvoltarea de
                 întreprinderi mici
                 şi mijlocii 80.000.000 80.000.000
                Partea a XII-a -
                EXCEDENT/DEFICIT 217.175.523 -160.395.840 56.779.683
9806 EXCEDENT 217.175.523 -160.395.840 56.779.683
--------------------------------------------------------------------------------
    NOTA:
    La excedentul prevăzut mai sus se adauga disponibilităţile din anii anteriori, potrivit bilanţului contabil la 31 decembrie 1997.


    ANEXA 4 a)

                            LISTA
             obiectivelor de investiţii pe anul 1998
                                                                     - mii lei -
--------------------------------------------------------------------------------
      Nominalizarea Program 1998
      pe obiective --------------------------------
      de investiţii Valoarea Valoarea Total din care, finanţat din:
 Nr. şi alte totală totală -----------------------
 crt. cheltuieli actualizată
      de investiţii Fondul pentru credite
                                                      plata ajutorului externe
                                                          de şomaj
--------------------------------------------------------------------------------
        TOTAL, 75.395.409 75.395.409 75.395.409 30.592.209 44.803.200
      din care:
 C. Alte cheltuieli
     de investiţii 75.395.409 75.395.409 75.395.409 30.592.209 44.803.200
--------------------------------------------------------------------------------


    ANEXA 5

                          BUGETUL
Fondului pentru pensia suplimentară pe anul 1998
             - Sinteza -

                                                                   - mii lei -
--------------------------------------------------------------------------------
           Sub- Titlu/ Denumire indicator Program
Capitol capitol Articol 1998
--------------------------------------------------------------------------------
 0005 VENITURI - TOTAL 2.733.682.999
 1105 I. VENITURI CURENTE 2.733.682.999
 3305 A. VENITURI FISCALE 2.553.587.999
 4405 A.1. IMPOZITE DIRECTE 2.553.587.999
 0905 CONTRIBUŢII PENTRU ASIGURĂRI SOCIALE 2.553.587.999
         04 Contribuţia petru pensia supli-
                              mentara 2.553.587.999
 1905 B. VENITURI NEFISCALE 180.095.000
 2205 DIVERSE VENITURI 180.095.000
         30 Încasări din alte surse 180.095.000
 5005 CHELTUIELI - TOTAL 2.811.815.383
                01 CHELTUIELI CURENTE 2.811.815.383
                20 CHELTUIELI MATERIALE SI SERVICII 68.045.494
                38 TRANSFERURI 2.743.769.889
 5905 CHELTUIELI SOCIAL-CULTURALE 2.743.769.889
 6005 ASISTENTA SOCIALĂ, ALOCAŢII, PENSII,
                         AJUTOARE SI INDEMNIZAŢII 2.743.769.889
                01 CHELTUIELI CURENTE 2.743.769.889
                38 TRANSFERURI 2.743.769.889
                40 Transferuri neconsolidabile 2.743.769.889
         30 Pensia suplimentară 2.743.769.889
 7205 ALTE ACŢIUNI 68.045.494
 7305 CHELTUIELI DE ADMINISTRARE A FONDULUI 68.045.494
                01 CHELTUIELI CURENTE 68.045.494
                20 CHELTUIELI MATERIALE SI SERVICII 68.045.494
                30 Alte cheltuieli 68.045.494
 7305 03 Cheltuieli cu transmiterea şi
                               plata drepturilor 68.045.494
                         EXCEDENT/DEFICIT (+/-) -78.132.384
 9905 01 EXCEDENT -78.132.384
--------------------------------------------------------------------------------
    NOTA:
    Deficitul se acoperă din disponibilităţile anilor precedenti, potrivit bilanţului contabil la 31 decembrie 1997.


    ANEXA 5 a)

    MINISTERUL MUNCII SI PROTECŢIEI SOCIALE

                                  BUGETUL
             Fondului pentru pensia suplimentară pe anul 1998

                                                                   - mii lei -
--------------------------------------------------------------------------------
           Sub- Titlu/ Denumire indicator Program
Capitol capitol Articol 1998
--------------------------------------------------------------------------------
 0005 VENITURI - TOTAL 2.653.814.900
 1105 I. VENITURI CURENTE 2.653.814.900
 3305 A. VENITURI FISCALE 2.474.514.900
 4405 A.1. IMPOZITE DIRECTE 2.474.514.900
 0905 CONTRIBUŢII PENTRU ASIGURĂRI SOCIALE 2.474.514.900
         04 Contribuţii petru pensia supli-
                              mentara 2.474.514.900
 1905 B. VENITURI NEFISCALE 179.300.000
 2205 DIVERSE VENITURI 179.300.000
         30 Încasări din alte surse 179.300.000
 5005 CHELTUIELI - TOTAL 2.674.687.407
                01 CHELTUIELI CURENTE 2.674.687.407
                20 CHELTUIELI MATERIALE SI SERVICII 64.727.018
                38 TRANSFERURI 2.609.960.389
 5905 CHELTUIELI SOCIAL-CULTURALE 2.609.960.389
 6005 ASISTENTA SOCIALĂ, ALOCAŢII, PENSII,
                           AJUTOARE SI INDEMNIZAŢII 2.609.960.389
                01 CHELTUIELI CURENTE 2.609.960.389
                38 TRANSFERURI 2.609.960.389
                40 Transferuri neconsolidabile 2.609.960.389
         30 Pensia suplimentară 2.609.960.389
 7205 ALTE ACŢIUNI 64.727.018
 7305 CHELTUIELI DE ADMINISTRARE A FONDULUI 64.727.018
                01 CHELTUIELI CURENTE 64.727.018
                20 CHELTUIELI MATERIALE SI SERVICII 64.727.018
                30 Alte cheltuieli 64.727.018
         03 Cheltuieli cu transmiterea şi
                               plata drepturilor 64.727.018
                         EXCEDENT/DEFICIT (+/-) -20.872.507
 9905 01 DEFICIT -20.872.507
                         Transferuri la M.Ap.N 42.653.406
                         Transferuri M.I. 11.227.740
                         Transferuri S.R.I. 3.378.731
                         EXCEDENT/DEFICIT TOTAL la M.M.P.S. -78.132.384
--------------------------------------------------------------------------------
    NOTA:
    Deficitul se acoperă din disponibilităţile anilor precedenti, potrivit bilanţului contabil la 31 decembrie 1997.


    ANEXA 5 b)

    MINISTERUL APĂRĂRII NAŢIONALE

                                  BUGETUL
             Fondului pentru pensia suplimentară pe anul 1998

                                                                   - mii lei -
--------------------------------------------------------------------------------
           Sub- Titlu/ Denumire indicator Program
Capitol capitol Articol 1998
--------------------------------------------------------------------------------
 0005 VENITURI - TOTAL 34.712.224
 1105 I. VENITURI CURENTE 34.712.224
 3305 A. VENITURI FISCALE 34.562.224
 4405 A.1. IMPOZITE DIRECTE 34.562.224
 0905 CONTRIBUŢII PENTRU ASIGURĂRI SOCIALE 34.562.224
         04 Contribuţii pentru pensia supli-
                              mentara 34.562.224
 1905 B. VENITURI NEFISCALE 150.000
 2205 DIVERSE VENITURI 150.000
         30 Încasări din alte surse 150.000
 5005 CHELTUIELI - TOTAL 77.365.630
                01 CHELTUIELI CURENTE 77.365.630
                20 CHELTUIELI MATERIALE SI SERVICII 1.872.236
                38 TRANSFERURI 75.493.394
 5905 CHELTUIELI SOCIAL-CULTURALE 75.493.394
 6005 ASISTENTA SOCIALĂ, ALOCAŢII, PENSII,
                           AJUTOARE SI INDEMNIZAŢII 75.493.394
                01 CHELTUIELI CURENTE 75.493.394
                38 TRANSFERURI 75.493.394
                40 Transferuri neconsolidabile 75.493.394
         30 Pensia suplimentară 75.493.394
 7205 ALTE ACŢIUNI 1.872.236
 7305 CHELTUIELI DE ADMINISTRARE A FONDULUI 1.872.236
                01 CHELTUIELI CURENTE 1.872.236
                20 CHELTUIELI MATERIALE SI SERVICII 1.872.236
                30 Alte cheltuieli 1.872.236
7305 03 Cheltuieli cu transmiterea şi
                               plata drepturilor 1.872.236
                         EXCEDENT/DEFICIT (+/-) -42.653.406
 9905 01 DEFICIT -42.653.406
                         Transferuri de la M.M.P.S. 42.653.406
--------------------------------------------------------------------------------


    ANEXA 5 c)

    MINISTERUL DE INTERNE


                                  BUGETUL
             Fondului pentru pensia suplimentară pe anul 1998

                                                                   - mii lei -
--------------------------------------------------------------------------------
           Sub- Titlu/ Denumire indicator Program
Capitol capitol Articol 1998
--------------------------------------------------------------------------------
 0005 VENITURI - TOTAL 39.769.762
 1105 I. VENITURI CURENTE 39.769.762
 3305 A. VENITURI FISCALE 39.169.762
 4405 A.1. IMPOZITE DIRECTE 39.169.762
 0905 CONTRIBUŢII PENTRU ASIGURĂRI SOCIALE 39.169.762
         04 Contribuţii pentru pensia supli-
                              mentara 39.169.762
 1905 B. VENITURI NEFISCALE 600.000
 2205 DIVERSE VENITURI 600.000
         30 Încasări din alte surse 600.000
 5005 CHELTUIELI - TOTAL 50.997.502
                01 CHELTUIELI CURENTE 50.997.502
                20 CHELTUIELI MATERIALE SI SERVICII 1.234.132
                38 TRANSFERURI 49.763.370
 5905 CHELTUIELI SOCIAL-CULTURALE 49.763.370
 6005 ASISTENTA SOCIALĂ, ALOCAŢII, PENSII,
                           AJUTOARE SI INDEMNIZAŢII 49.763.370
                01 CHELTUIELI CURENTE 49.763.370
                38 TRANSFERURI 49.763.370
                40 Transferuri neconsolidabile 49.763.370
         30 Pensia suplimentară 49.763.370
 7205 ALTE ACŢIUNI 1.234.132
 7305 CHELTUIELI DE ADMINISTRARE A FONDULUI 1.234.132
                01 CHELTUIELI CURENTE 1.234.132
                20 CHELTUIELI MATERIALE SI SERVICII 1.234.132
                30 Alte cheltuieli 1.234.132
 7305 03 Cheltuieli cu transmiterea şi
                               plata drepturilor 1.234.132
                         EXCEDENT/DEFICIT (+/-) -11.227.740
 9905 01 DEFICIT -11.227.740
                         Transferuri de la M.M.P.S. 11.227.740
--------------------------------------------------------------------------------


    ANEXA 5 d)

    SERVICIUL ROMAN DE INFORMAŢII

                                  BUGETUL
             Fondului pentru pensia suplimentară pe anul 1998

                                                                   - mii lei -
--------------------------------------------------------------------------------
           Sub- Titlu/ Denumire indicator Program
Capitol capitol Articol 1998
--------------------------------------------------------------------------------
 0005 VENITURI - TOTAL 5.386.113
 1105 I. VENITURI CURENTE 5.386.113
 3305 A. VENITURI FISCALE 5.341.113
 4405 A.1. IMPOZITE DIRECTE 5.341.113
 0905 CONTRIBUŢII PENTRU ASIGURĂRI SOCIALE 5.341.113
         04 Contribuţii pentru pensia supli-
                              mentara 5.341.113
 1905 B. VENITURI NEFISCALE 45.000
 2205 DIVERSE VENITURI 45.000
         30 Încasări din alte surse 45.000
 5005 CHELTUIELI - TOTAL 8.764.844
                01 CHELTUIELI CURENTE 8.764.844
                20 CHELTUIELI MATERIALE SI SERVICII 212.108
                38 TRANSFERURI 8.552.736
 5905 CHELTUIELI SOCIAL-CULTURALE 8.552.736
 6005 ASISTENTA SOCIALĂ, ALOCAŢII, PENSII,
                          AJUTOARE SI INDEMNIZAŢII 8.552.736
                01 CHELTUIELI CURENTE 8.552.736
                38 TRANSFERURI 8.552.736
                40 Transferuri neconsolidabile 8.552.736
         30 Pensia suplimentară 8.552.736
 7205 ALTE ACŢIUNI 212.108
 7305 CHELTUIELI DE ADMINISTRARE A FONDULUI 212.108
                01 CHELTUIELI CURENTE 212.108
                20 CHELTUIELI MATERIALE SI SERVICII 212.108
                30 Alte cheltuieli 212.108
 7305 03 Cheltuieli cu transmiterea şi
                               plata drepturilor 212.108
                         EXCEDENT/DEFICIT (+/-) -3.378.731
 9905 01 DEFICIT -3.378.731
                         Transferuri de la M.M.P.S. 3.378.731
--------------------------------------------------------------------------------

                               ------
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016