Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   LEGE nr. 10 din 1 martie 2011  pentru modificarea si completarea Legii nr. 104/2008 privind prevenirea si combaterea traficului ilicit de substante cuprinse in Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

LEGE nr. 10 din 1 martie 2011 pentru modificarea si completarea Legii nr. 104/2008 privind prevenirea si combaterea traficului ilicit de substante cuprinse in "lista interzisa"

EMITENT: PARLAMENTUL
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 180 din 15 martie 2011

    Parlamentul României adoptã prezenta lege.

    ART. I
    <>Legea nr. 104/2008 privind prevenirea şi combaterea traficului ilicit de substanţe cuprinse în "lista interzisã", publicatã în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 375 din 16 mai 2008, se modificã şi se completeazã dupã cum urmeazã:
    1. Titlul se modificã şi va avea urmãtorul cuprins:

                 "LEGE
    privind prevenirea şi combaterea producerii şi traficului ilicit de substanţe dopante cu grad mare de risc"

    2. Articolul 1 se modificã şi va avea urmãtorul cuprins:
    "Art. 1. - (1) Prezenta lege reglementeazã prevenirea şi combaterea producerii şi traficului ilicit de substanţe dopante cu grad mare de risc.
    (2) Substanţele dopante cu grad mare de risc sunt prevãzute în anexa care face integrantã din prezenta lege.
    (3) Anexa poate fi modificatã prin hotãrâre a Guvernului, prin înscrierea unei noi substanţe sau prin radierea unei substanţe, la propunerea preşedintelui Agenţiei Naţionale Anti-Doping."
    3. Articolul 2 se modificã şi va avea urmãtorul cuprins:
    "Art. 2. - (1) În cuprinsul prezentei legi sunt aplicabile dispoziţiile <>art. 3 din Legea nr. 227/2006 privind prevenirea şi combaterea dopajului în sport, republicatã.
    (2) Prin producerea de substanţe dopante cu grad mare de risc se înţelege fabricarea, prepararea, procesarea, transformarea de substanţe dopante cu grad mare de risc, precum şi de produse care au în compoziţie astfel de substanţe, fãrã drept.
    (3) Prin trafic ilicit de substanţe dopante cu grad mare de risc se înţelege oferirea, distribuirea, vânzarea, cumpãrarea, administrarea, transportul, trimiterea, procurarea, deţinerea, introducerea sau scoaterea din ţarã, precum şi importul şi exportul ori alte operaţiuni privind circulaţia substanţelor dopante cu grad mare de risc şi a produselor care au în compoziţie astfel de substanţe, fãrã drept."
    4. La articolul 4, alineatul (1) se modificã şi va avea urmãtorul cuprins:
    "Art. 4. - (1) Consiliul are în componenţã 7 membri, dupã cum urmeazã:
    a) preşedintele Agenţiei Naţionale Anti-Doping;
    b) un reprezentant al Autoritãţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, desemnat de preşedintele Autoritãţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor;
    c) un reprezentant al Inspectoratului General al Poliţiei Române, desemnat de inspectorul general al Inspectoratului General al Poliţiei Române;
    d) un reprezentant al Autoritãţii Naţionale a Vãmilor, desemnat de vicepreşedintele Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscalã;
    e) un reprezentant al Ministerului Public, desemnat de procurorul general al Parchetului de pe lângã Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie;
    f) un reprezentant al Ministerului Sãnãtãţii, desemnat de ministrul sãnãtãţii;
    g) un reprezentant al Ministerului Justiţiei, desemnat de ministrul justiţiei."
    5. Articolul 7 se modificã şi va avea urmãtorul cuprins:
    "Art. 7. - Inspectoratul General al Poliţiei Române şi Autoritatea Naţionalã a Vãmilor, prin formaţiunile centrale specializate în prevenirea şi combaterea traficului şi consumului ilicit de droguri, precum şi Ministerul Sãnãtãţii şi Autoritatea Naţionalã pentru Protecţia Consumatorilor transmit, de îndatã, Agenţiei Naţionale Anti-Doping date în legãturã cu prevenirea şi combaterea producerii şi traficului ilicit de substanţe dopante cu grad mare de risc, în conformitate cu atribuţiile acestora."
    6. La articolul 9, alineatele (1) şi (3) se modificã şi vor avea urmãtorul cuprins:
    "Art. 9. - (1) Pentru desfãşurarea activitãţilor în sãlile de culturism sau de fitness este obligatorie autorizarea de cãtre Agenţia Naţionalã Anti-Doping prin eliberarea certificatului de funcţionare din punctul de vedere al reglementãrilor anti-doping.
    .......................................................
    (3) Modul şi condiţiile de eliberare, suspendare şi retragere ale certificatului prevãzut la alin. (1) se stabilesc prin norme metodologice aprobate prin hotãrâre a Guvernului."
    7. La articolul 9, dupã alineatul (5) se introduc douã noi alineate, alineatele (6) şi (7), cu urmãtorul cuprins:
    "(6) În vederea eliberãrii certificatului prevãzut la alin. (1), persoanele juridice, întreprinderile individuale şi întreprinderile familiale ce desfãşoarã activitãţi sportive de culturism sau de fitness trebuie sã facã dovada deţinerii de cãtre unul dintre angajaţii acestora a atestatului de absolvire a cursului de instruire anti-doping, organizat de cãtre Agenţia Naţionalã Anti-Doping.
    (7) Metodologia, modul şi condiţiile de organizare a cursului de instruire anti-doping, condiţiile şi modul de eliberare a atestatului de absolvire prevãzute la alin. (6) se stabilesc prin ordin al preşedintelui Agenţiei Naţionale Anti-Doping."
    8. Dupã articolul 9 se introduce un nou articol, articolul 9^1, cu urmãtorul cuprins:
    "Art. 9^1. - În vederea exercitãrii atribuţiilor de control prevãzute la art. 8 alin. (1), Agenţia Naţionalã Anti-Doping încheie protocol de colaborare cu Oficiul Naţional al Registrului Comerţului în vederea eliberãrii, gratuit, a listei actualizate a persoanelor care au ca obiect de activitate activitãţi sportive, recreative şi distractive."
    9. Articolul 12 se modificã şi va avea urmãtorul cuprins:
    "Art. 12. - (1) Fabricarea, prepararea, procesarea, transformarea, oferirea, vânzarea, distribuirea, trimiterea, transportul, procurarea, cumpãrarea, deţinerea ori alte operaţiuni privind circulaţia substanţelor dopante cu grad mare de risc, cu excepţia steroizilor anabolici sintetici, a testosteronului şi a derivaţilor sãi, a eritropoietinei, a hormonilor de creştere şi a substanţelor chimice care sporesc producerea naturalã şi eliberarea de testosteron sau de hormoni de creştere, fãrã drept, constituie contravenţie şi se sancţioneazã cu amendã de la 7.500 lei la 15.000 lei.
    (2) Oferirea, vânzarea, distribuirea, trimiterea, transportul, procurarea, cumpãrarea, deţinerea de steroizi anabolici sintetici, de testosteron şi de derivaţi ai sãi, de eritropoietinã, de hormoni de creştere şi de substanţe chimice care sporesc producerea naturalã şi eliberarea de testosteron sau de hormoni de creştere, fãrã drept, constituie contravenţie şi se sancţioneazã cu amendã de la 20.000 lei la 40.000 lei."
    10. Articolul 13 se modificã şi va avea urmãtorul cuprins:
    "Art. 13. - (1) Comercializarea şi deţinerea în sãlile de culturism şi de fitness a substanţelor dopante cu grad mare de risc, cu excepţia steroizilor anabolici sintetici, a testosteronului şi a derivaţilor sãi, a eritropoietinei, a hormonilor de creştere şi a substanţelor chimice care sporesc producerea naturalã şi eliberarea de testosteron sau de hormoni de creştere, constituie contravenţie şi se sancţioneazã cu amendã de la 10.000 lei la 25.000 lei.
    (2) Comercializarea şi deţinerea în sãlile de culturism şi de fitness de steroizi anabolici sintetici, de testosteron şi de derivaţi ai sãi, de eritropoietinã, de hormoni de creştere şi de substanţe chimice care sporesc producerea naturalã şi eliberarea de testosteron sau de hormoni de creştere constituie contravenţie şi se sancţioneazã cu amendã de la 20.000 lei la 40.000 lei."
    11. Dupã articolul 14 se introduc douã noi articole, articolele 14^1 şi 14^2, cu urmãtorul cuprins:
    "Art. 14^1. - (1) Refuzul de a permite accesul personalului împuternicit din cadrul Agenţiei Naţionale Anti-Doping în sãlile de culturism şi de fitness, în scopul exercitãrii atribuţiilor de control, constituie contravenţie şi se sancţioneazã cu amendã de la 2.000 lei la 5.000 lei.
    (2) Pe lângã aplicarea sancţiunii amenzii contravenţionale, agentul constatator dispune ca sancţiune contravenţionalã complementarã suspendarea activitãţii sãlii de culturism sau de fitness pe o duratã de cel mult 6 luni.
    (3) Refuzul prevãzut la alin. (1) manifestat de douã ori în cursul unui an atrage retragerea certificatului de funcţionare emis de Agenţia Naţionalã Anti-Doping.
    (4) Reluarea activitãţii în cadrul sãlilor de culturism sau de fitness dupã suspendarea prevãzutã la alin. (2) se va face dupã efectuarea controlului de cãtre personalul împuternicit.
    Art. 14^2. - (1) Introducerea sau scoaterea din ţarã, precum şi importul sau exportul de substanţe dopante cu grad mare de risc, fãrã autorizaţie emisã de autoritãţile competente, constituie contravenţie şi se sancţioneazã cu amendã de la 10.000 lei la 20.000 lei.
    (2) Introducerea sau scoaterea din ţarã, precum şi importul ori exportul de steroizi anabolici sintetici, de testosteron şi de derivaţi ai sãi, de eritropoietinã, de hormoni de creştere şi de substanţe chimice care sporesc producerea naturalã şi eliberarea de testosteron sau de hormoni de creştere, fãrã autorizaţie emisã de autoritãţile competente, constituie contravenţie şi se sancţioneazã cu amendã de la 30.000 lei la 45.000 lei."
    12. Articolul 15 se modificã şi va avea urmãtorul cuprins:
    "Art. 15. - (1) Constatarea contravenţiilor prevãzute la art. 12 şi aplicarea sancţiunii se fac de cãtre inspectorii sanitari de stat împuterniciţi de Ministerul Sãnãtãţii şi de cãtre personalul anume împuternicit din cadrul Autoritãţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor.
    (2) Constatarea contravenţiilor prevãzute la art. 13-14^1 şi aplicarea sancţiunilor se fac de cãtre personalul anume împuternicit din cadrul Agenţiei Naţionale Anti-Doping.
    (3) Constatarea contravenţiei prevãzute la art. 14^2 şi aplicarea sancţiunii se fac de cãtre personalul anume împuternicit de Autoritatea Naţionalã a Vãmilor şi de cãtre personalul anume împuternicit din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române.
    (4) Contravenţiilor prevãzute la <>art. 12-14^2 le sunt aplicabile dispoziţiile Ordonanţei Guvernului nr. 2/2001 privind regimul juridic al contravenţiilor, aprobatã cu modificãri şi completãri prin <>Legea nr. 180/2002, cu modificãrile şi completãrile ulterioare."
    13. Articolul 16 se modificã şi va avea urmãtorul cuprins:
    "Art. 16. - (1) Fabricarea, prepararea, procesarea şi transformarea de steroizi anabolici sintetici, de testosteron şi de derivaţi ai sãi, de eritropoietinã, de hormoni de creştere şi de substanţe chimice care sporesc producerea naturalã şi eliberarea de testosteron sau de hormoni de creştere, fãrã drept, se pedepsesc cu închisoare de la un an la 3 ani sau cu amendã de la 15.000 lei la 30.000 lei.
    (2) Tentativa se pedepseşte.
    (3) Se considerã tentativã şi producerea sau procurarea mijloacelor ori instrumentelor, precum şi luarea de mãsuri în vederea comiterii infracţiunii prevãzute la alin. (1)."
    14. Articolele 17 şi 18 se abrogã.
    15. Articolul 19 se modificã şi va avea urmãtorul cuprins:
    "Art. 19. - (1) Pentru infracţiunea prevãzutã la art. 16, constituie circumstanţe agravante urmãtoarele situaţii:
    a) sãvârşirea faptei de cãtre o persoanã care are, potrivit prezentei legi, atribuţii în prevenirea şi combaterea dopajului;
    b) oferirea, prescrierea, administrarea de substanţe dopante cu grad mare de risc unui minor;
    c) sãvârşirea faptei de cãtre o persoanã care îndeplineşte o funcţie ce implicã exerciţiul autoritãţii de stat, iar fapta a fost sãvârşitã în exercitarea acestei funcţii.
    (2) Dacã infracţiunea prevãzutã la art. 16 este sãvârşitã în condiţiile vreuneia dintre circumstanţele agravante prevãzute la alin. (1), maximul special al pedepselor se majoreazã cu o treime."
    16. Articolul 20 se modificã şi va avea urmãtorul cuprins:
    "Art. 20. - Nu se pedepseşte persoana care, înainte de începerea urmãririi penale, denunţã autoritãţilor competente participarea sa la o asociere sau înţelegere în vederea comiterii infracţiunii prevãzute la art. 16, permiţând astfel identificarea şi tragerea la rãspundere penalã a celorlalţi participanţi."
    17. Articolul 21 se modificã şi va avea urmãtorul cuprins:
    "Art. 21. - Persoana care a comis infracţiunea prevãzutã la art. 16 şi care, în timpul urmãririi penale, denunţã şi faciliteazã identificarea şi tragerea la rãspundere penalã a altor persoane care au sãvârşit infracţiunea prevãzutã la art. 16 beneficiazã de reducerea la jumãtate a limitelor pedepsei prevãzute de lege."
    18. Dupã articolul 22 se introduce un nou articol, articolul 22^1, cu urmãtorul cuprins:
    "Art. 22^1. - În cazul solicitãrii expertizei substanţelor confiscate, costurile privind contravaloarea expertizei sunt suportate de cãtre solicitant."
    19. Dupã articolul 28 se introduce o anexã, având conţinutul prevãzut în anexa care face parte integrantã din prezenta lege.
    ART. II
    În tot cuprinsul legii prevãzute la art. I, sintagma substanţe cuprinse în "lista interzisã" se înlocuieşte cu sintagma substanţe dopante cu grad mare de risc.
    ART. III
    În tot cuprinsul <>Hotãrârii Guvernului nr. 1.522/2006 privind aprobarea structurii organizatorice şi a Regulamentului de organizare şi funcţionare ale Agenţiei Naţionale Anti-Doping, republicatã în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 41 din 19 ianuarie 2010, sintagma substanţe cuprinse în "lista interzisã" se înlocuieşte cu sintagma substanţe dopante cu grad mare de risc.
    ART. IV
    <>Legea nr. 104/2008 privind prevenirea şi combaterea traficului ilicit de substanţe cuprinse în "lista interzisã", publicatã în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 375 din 16 mai 2008, cu modificãrile şi completãrile aduse prin prezenta lege, se va republica în Monitorul Oficial al României, Partea I, dându-se textelor o nouã numerotare.

    Aceastã lege a fost adoptatã de Parlamentul României, cu respectarea prevederilor art. 75 şi ale art. 76 alin. (1) din Constituţia României, republicatã.

                      p. PREŞEDINTELE CAMEREI DEPUTAŢILOR,
                                  IOAN OLTEAN

                             PREŞEDINTELE SENATULUI
                               MIRCEA-DAN GEOANĂ

    Bucureşti, 1 martie 2011.
    Nr. 10.


    ANEXĂ
    (Anexã la <>Legea nr. 104/2008)

                   LISTA SUBSTANŢELOR DOPANTE CU GRAD MARE DE RISC



┌────┬──────────────────┬────────────────────────────────────────┬──────────────────────────────────────┐
│Nr. │ Secţiunea │ Grupa de substanţe │ Substanţa activã │
│crt.│ │ │ │
├────┼──────────────────┼────────────────────────────────────────┼──────────────────────────────────────┤
│ 1.│Agenţi anabolici │Steroizi anabolici androgeni exogeni │1-androstendiol │
│ │ │ ├──────────────────────────────────────┤
│ │ │ │1-androstendionã │
│ │ │ ├──────────────────────────────────────┤
│ │ │ │bolandiol │
│ │ │ ├──────────────────────────────────────┤
│ │ │ │bolasteron │
│ │ │ ├──────────────────────────────────────┤
│ │ │ │boldenon │
│ │ │ ├──────────────────────────────────────┤
│ │ │ │boldion │
│ │ │ ├──────────────────────────────────────┤
│ │ │ │calusteron │
│ │ │ ├──────────────────────────────────────┤
│ │ │ │clostebol │
│ │ │ ├──────────────────────────────────────┤
│ │ │ │danazol │
│ │ │ ├──────────────────────────────────────┤
│ │ │ │dehidroclormetiltestosteron │
│ │ │ ├──────────────────────────────────────┤
│ │ │ │dezoximetiltestosteron │
│ │ │ ├──────────────────────────────────────┤
│ │ │ │drostanolon │
│ │ │ ├──────────────────────────────────────┤
│ │ │ │etilestrenol │
│ │ │ ├──────────────────────────────────────┤
│ │ │ │fluoximesteron │
│ │ │ ├──────────────────────────────────────┤
│ │ │ │formebolon │
│ │ │ ├──────────────────────────────────────┤
│ │ │ │furazabol │
│ │ │ ├──────────────────────────────────────┤
│ │ │ │gestrinon │
│ │ │ ├──────────────────────────────────────┤
│ │ │ │4-hidroxitestosteron │
│ │ │ ├──────────────────────────────────────┤
│ │ │ │mestanolon │
│ │ │ ├──────────────────────────────────────┤
│ │ │ │mesterolon │
│ │ │ ├──────────────────────────────────────┤
│ │ │ │metenolon │
│ │ │ ├──────────────────────────────────────┤
│ │ │ │metandienonã │
│ │ │ ├──────────────────────────────────────┤
│ │ │ │metandriol │
│ │ │ ├──────────────────────────────────────┤
│ │ │ │metasteron │
│ │ │ ├──────────────────────────────────────┤
│ │ │ │metildienolon │
│ │ │ ├──────────────────────────────────────┤
│ │ │ │metil-1-testosterone │
│ │ │ ├──────────────────────────────────────┤
│ │ │ │metilnortestosteron │
│ │ │ ├──────────────────────────────────────┤
│ │ │ │metiltestosteron │
│ │ │ ├──────────────────────────────────────┤
│ │ │ │metribolonã (metiltrienolon) │
│ │ │ ├──────────────────────────────────────┤
│ │ │ │miboleron │
│ │ │ ├──────────────────────────────────────┤
│ │ │ │nandrolon │
│ │ │ ├──────────────────────────────────────┤
│ │ │ │19-norandrostendionã │
│ │ │ ├──────────────────────────────────────┤
│ │ │ │norboleton │
│ │ │ ├──────────────────────────────────────┤
│ │ │ │norclostebol │
│ │ │ ├──────────────────────────────────────┤
│ │ │ │noretandrolon │
│ │ │ ├──────────────────────────────────────┤
│ │ │ │oxabolon │
│ │ │ ├──────────────────────────────────────┤
│ │ │ │oxandrolon │
│ │ │ ├──────────────────────────────────────┤
│ │ │ │oximesteron │
│ │ │ ├──────────────────────────────────────┤
│ │ │ │oximetolon │
│ │ │ ├──────────────────────────────────────┤
│ │ │ │prostanozol │
│ │ │ ├──────────────────────────────────────┤
│ │ │ │quinbolon │
│ │ │ ├──────────────────────────────────────┤
│ │ │ │stanozolol │
│ │ │ ├──────────────────────────────────────┤
│ │ │ │stenbolon │
│ │ │ ├──────────────────────────────────────┤
│ │ │ │1-testosteron │
│ │ │ ├──────────────────────────────────────┤
│ │ │ │tetrahidrogestrinonã │
│ │ │ ├──────────────────────────────────────┤
│ │ │ │trenbolon │
│ │ ├────────────────────────────────────────┼──────────────────────────────────────┤
│ │ │Steroizi anabolici androgeni endogeni │androstendiol │
│ │ │ ├──────────────────────────────────────┤
│ │ │ │androstendionã │
│ │ │ ├──────────────────────────────────────┤
│ │ │ │dihidrotestosteron │
│ │ │ ├──────────────────────────────────────┤
│ │ │ │prasteron │
│ │ │ │(dehidroepiandrosteron, DHEA) │
│ │ │ ├──────────────────────────────────────┤
│ │ │ │testosteron, precum şi urmãtorii │
│ │ │ │metaboliţi şi izomeri: │
│ │ │ │5 alfa-androstan-3 alfa, 17 alfa-diol;│
│ │ │ │5 alfa-androstan-3 alfa, 17 beta-diol;│
│ │ │ │5 alfa-androstan-3 beta, 17 alfa-diol;│
│ │ │ │5 alfa-androstan-3 beta, 17 beta-diol;│
│ │ │ │androst-4-en-3 alfa, 17 alfa-diol; │
│ │ │ │androst-4-en-3 alfa, 17 beta-diol; │
│ │ │ │androst-4-en-3 beta, 17 alfa-diol; │
│ │ │ │androst-5-en-3 alfa, 17 alfa-diol; │
│ │ │ │androst-5-en-3 alfa, 17 beta-diol; │
│ │ │ │androst-5-en-3 beta, 17 alfa-diol; │
│ │ │ │4-androstendiol (androst-4-en-3 beta, │
│ │ │ │17 betadiol); │
│ │ │ │5-androstendion (androst-5-en-3,17- │
│ │ │ │dionã); epidihidrotestosteron; │
│ │ │ │epitestosteron, 3 alfa-hidroxi-5 │
│ │ │ │alfndrostan-17-onã; │
│ │ │ │3 beta-hidroxi-5 alfa-androstan-17-onã│
│ │ │ │19-norandrosteron; │
│ │ │ │19-noretiocolanolon │
│ │ ├────────────────────────────────────────┼──────────────────────────────────────┤
│ │ │Alţi agenţi anabolici │clenbuterol │
│ │ │ ├──────────────────────────────────────┤
│ │ │ │modulatorii receptorilor androgeni │
│ │ │ │selectivi (SARMs) │
│ │ │ ├──────────────────────────────────────┤
│ │ │ │tibolon │
│ │ │ ├──────────────────────────────────────┤
│ │ │ │zeranol │
│ │ │ ├──────────────────────────────────────┤
│ │ │ │zilpaterol │
├────┼──────────────────┼────────────────────────────────────────┼──────────────────────────────────────┤
│ 2.│Hormoni peptidici,│Agenţi de stimulare a eritropoezei │eritropoietinã (EPO) │
│ │factori de │ ├──────────────────────────────────────┤
│ │creştere şi │ │darbepoietinã (dEP) │
│ │substanţe înrudite│ ├──────────────────────────────────────┤
│ │ │ │metoxi polietilen glicolepoetinã beta │
│ │ │ │(CERA) │
│ │ │ ├──────────────────────────────────────┤
│ │ │ │hematidã │
│ │ ├────────────────────────────────────────┼──────────────────────────────────────┤
│ │ │Gonadotrofina corionicã (CG) şi hormonul│follitropinum alfa │
│ │ │luteinizant (LH) la bãrbaţi ├──────────────────────────────────────┤
│ │ │ │follitropinum beta │
│ │ │ ├──────────────────────────────────────┤
│ │ │ │gonadotrophinum chorionicum │
│ │ │ ├──────────────────────────────────────┤
│ │ │ │goserelinum │
│ │ │ ├──────────────────────────────────────┤
│ │ │ │hormon luteinizant │
│ │ ├────────────────────────────────────────┼──────────────────────────────────────┤
│ │ │Corticotrofinele │leuprorelinum │
│ │ │ ├──────────────────────────────────────┤
│ │ │ │tetracosactidum │
│ │ │ ├──────────────────────────────────────┤
│ │ │ │triptorelinum │
│ │ ├────────────────────────────────────────┼──────────────────────────────────────┤
│ │ │Hormonul de creştere (GH) şi factorii │hormonul de creştere (GH) │
│ │ │de creştere ce afecteazã sinteza/ │somatotropin │
│ │ │degradarea proteinei muşchilor, ├────────────────┬─────────────────────┤
│ │ │tendoanelor sau ligamentelor, vasculari-│ │somatomedin C │
│ │ │zarea, utilizarea energiei, capacitatea │ ├─────────────────────┤
│ │ │de regenerare sau comutarea tipului │Factorii de │aminotrope-7 │
│ │ │de fibrã │creştere insu- │anterior │
│ │ │ │lino-similari │pituitary │
│ │ │ │(IGF-1) ├─────────────────────┤
│ │ │ │ │pituitary growth │
│ │ │ │ │hormone (pGH) │
│ │ │ │ ├─────────────────────┤
│ │ │ │ │mecasermin │
├────┼──────────────────┼────────────────────────────────────────┼────────────────┴─────────────────────┤
│ │ │ │factori de creştere mecanici (MGFs) │
│ │ │ ├──────────────────────────────────────┤
│ │ │ │factorul de creştere a trombocitelor │
│ │ │ │derivate (PDGF) │
│ │ │ ├──────────────────────────────────────┤
│ │ │ │factori de creştere a fibroblastelor │
│ │ │ │(FGFs) │
│ │ │ ├──────────────────────────────────────┤
│ │ │ │factori de creştere a endoteliului │
│ │ │ │vascular (VEGF) │
│ │ │ ├──────────────────────────────────────┤
│ │ │ │factor de creştere a hepatocitelor │
│ │ │ │(HGF) │
├────┼──────────────────┼────────────────────────────────────────┼──────────────────────────────────────┤
│ 3.│Hormoni antago- │Inhibitori de aromatazã │aminoglutetimid │
│ │nişti şi │ ├──────────────────────────────────────┤
│ │modulatori │ │anastrozol │
│ │ │ ├──────────────────────────────────────┤
│ │ │ │androstatriendionã │
│ │ │ ├──────────────────────────────────────┤
│ │ │ │4-androstern-3,6,17-triona (6-oxo) │
│ │ │ ├──────────────────────────────────────┤
│ │ │ │exemestan │
│ │ │ ├──────────────────────────────────────┤
│ │ │ │formestan │
│ │ │ ├──────────────────────────────────────┤
│ │ │ │letrozol │
│ │ │ ├──────────────────────────────────────┤
│ │ │ │testolactonã │
│ │ ├────────────────────────────────────────┼──────────────────────────────────────┤
│ │ │Modulatori ai receptorilor de estrogeni │raloxifen │
│ │ │selectivi (SERMs) ├──────────────────────────────────────┤
│ │ │ │tamoxifen │
│ │ │ ├──────────────────────────────────────┤
│ │ │ │toremifen │
│ │ ├────────────────────────────────────────┼──────────────────────────────────────┤
│ │ │Alte substanţe antiestrogenice │clomifen │
│ │ │ ├──────────────────────────────────────┤
│ │ │ │ciclofenil │
│ │ │ ├──────────────────────────────────────┤
│ │ │ │fulvestrant │
│ │ ├────────────────────────────────────────┼──────────────────────────────────────┤
│ │ │Agenţi care modificã funcţia │inhibitori ai miostatinei │
│ │ │(funcţiile) miostatinei │ │
├────┼──────────────────┼────────────────────────────────────────┼──────────────────────────────────────┤
│ 4.│Dopajul cu sânge │Creşterea artificialã a absorbţiei, │perfluorochimicale │
│ │ │transportului sau eliberãrii de oxigen ├──────────────────────────────────────┤
│ │ │ │efaproxiral (RSR 13) │
│ │ │ ├──────────────────────────────────────┤
│ │ │ │înlocuitori de sânge │
│ │ │ ├──────────────────────────────────────┤
│ │ │ │hemoglobina microincapsulatã │
├────┼──────────────────┼────────────────────────────────────────┼──────────────────────────────────────┤
│ 5.│Manipularea │Falsificarea sau încercarea de a │proteazele │
│ │chimicã şi fizicã │falsifica, cu scopul de a altera │ │
│ │ │integritatea şi validitatea probelor │ │
│ │ │recoltate în timpul controalelor doping │ │
│ │ │ │ │
├────┼──────────────────┼────────────────────────────────────────┼──────────────────────────────────────┤
│ 6.│Dopajul genetic │Transferul de celule sau elemente │ │
│ │ │genetice (de exemplu: ADN, ARN) │ │
│ │ ├────────────────────────────────────────┼──────────────────────────────────────┤
│ │ │Utilizarea de agenţi biologici sau │peroxisome proliferator │
│ │ │farmacologici care modificã expresia │activated │
│ │ │genelor │receptor delta (PPAR delta) │
│ │ │ ├──────────────────────────────────────┤
│ │ │ │agoniştii axis PPAR delta-AMP- │
│ │ │ │activated protein kinase (AMPK) │
├────┼──────────────────┼────────────────────────────────────────┼──────────────────────────────────────┤
│ 7.│Stimulentele │Stimulente nonspecifice │adrafinil │
│ │ │ ├──────────────────────────────────────┤
│ │ │ │amfepramonã │
│ │ │ ├──────────────────────────────────────┤
│ │ │ │amifenazol │
│ │ │ ├──────────────────────────────────────┤
│ │ │ │amfetaminã │
│ │ │ ├──────────────────────────────────────┤
│ │ │ │amfetaminil │
│ │ │ ├──────────────────────────────────────┤
│ │ │ │benfluorex │
│ │ │ ├──────────────────────────────────────┤
│ │ │ │benzfetaminã │
│ │ │ ├──────────────────────────────────────┤
│ │ │ │benzilpiperazinã │
│ │ │ ├──────────────────────────────────────┤
│ │ │ │bromantan │
│ │ │ ├──────────────────────────────────────┤
│ │ │ │clobenzorex │
│ │ │ ├──────────────────────────────────────┤
│ │ │ │cocainã │
│ │ │ ├──────────────────────────────────────┤
│ │ │ │cropropamidã │
│ │ │ ├──────────────────────────────────────┤
│ │ │ │crotetamidã │
│ │ │ ├──────────────────────────────────────┤
│ │ │ │dimetilamfetaminã │
│ │ │ ├──────────────────────────────────────┤
│ │ │ │etilamfetaminã │
│ │ │ ├──────────────────────────────────────┤
│ │ │ │famprofazonã │
│ │ │ ├──────────────────────────────────────┤
│ │ │ │fencaminã │
│ │ │ ├──────────────────────────────────────┤
│ │ │ │fenetilinã │
│ │ │ ├──────────────────────────────────────┤
│ │ │ │fenfluraminã │
│ │ │ ├──────────────────────────────────────┤
│ │ │ │fenproporex │
│ │ │ ├──────────────────────────────────────┤
│ │ │ │furfenorex │
│ │ │ ├──────────────────────────────────────┤
│ │ │ │mefenorex │
│ │ │ ├──────────────────────────────────────┤
│ │ │ │mefenterminã │
│ │ │ ├──────────────────────────────────────┤
│ │ │ │mesocarb │
│ │ │ ├──────────────────────────────────────┤
│ │ │ │metamfetamina (D-) │
│ │ │ ├──────────────────────────────────────┤
│ │ │ │p-metilamfetaminã │
│ │ │ ├──────────────────────────────────────┤
│ │ │ │metilendioxiamfetaminã │
│ │ │ ├──────────────────────────────────────┤
│ │ │ │metilendioximetamfetaminã │
│ │ │ ├──────────────────────────────────────┤
│ │ │ │metilhexanaminã │
│ │ │ ├──────────────────────────────────────┤
│ │ │ │(dimetilpentilaminã) │
│ │ │ ├──────────────────────────────────────┤
│ │ │ │modafinil │
│ │ │ ├──────────────────────────────────────┤
│ │ │ │norfenfluraminã │
│ │ │ ├──────────────────────────────────────┤
│ │ │ │fendimetrazinã │
│ │ │ ├──────────────────────────────────────┤
│ │ │ │fenmetrazinã │
│ │ │ ├──────────────────────────────────────┤
│ │ │ │fenterminã │
│ │ │ ├──────────────────────────────────────┤
│ │ │ │4-fenilpiracetam (carfedon) │
│ │ │ ├──────────────────────────────────────┤
│ │ │ │prenilaminã │
│ │ │ ├──────────────────────────────────────┤
│ │ │ │prolintan │
│ │ ├────────────────────────────────────────┼──────────────────────────────────────┤
│ │ │Stimulente specifice │andrenalinã (epinefrinã) │
│ │ │ ├──────────────────────────────────────┤
│ │ │ │catinã │
│ │ │ ├──────────────────────────────────────┤
│ │ │ │efedrinã │
│ │ │ ├──────────────────────────────────────┤
│ │ │ │etamivan │
│ │ │ ├──────────────────────────────────────┤
│ │ │ │etilefrinã │
│ │ │ ├──────────────────────────────────────┤
│ │ │ │fenbutrazat │
│ │ │ ├──────────────────────────────────────┤
│ │ │ │fencamfaminã │
│ │ │ ├──────────────────────────────────────┤
│ │ │ │heptaminol │
│ │ │ ├──────────────────────────────────────┤
│ │ │ │izometeptenã │
│ │ │ ├──────────────────────────────────────┤
│ │ │ │levmetamfetaminã │
│ │ │ ├──────────────────────────────────────┤
│ │ │ │meclofenoxat │
│ │ │ ├──────────────────────────────────────┤
│ │ │ │metilefedrinã │
│ │ │ ├──────────────────────────────────────┤
│ │ │ │metilfenidat │
│ │ │ ├──────────────────────────────────────┤
│ │ │ │niketamidã │
│ │ │ ├──────────────────────────────────────┤
│ │ │ │norfenefrinã │
│ │ │ ├──────────────────────────────────────┤
│ │ │ │octopamidã │
│ │ │ ├──────────────────────────────────────┤
│ │ │ │oxilofrinã │
│ │ │ ├──────────────────────────────────────┤
│ │ │ │parahidroxiamfetaminã │
│ │ │ ├──────────────────────────────────────┤
│ │ │ │pemolinã │
│ │ │ ├──────────────────────────────────────┤
│ │ │ │pentetrazol │
│ │ │ ├──────────────────────────────────────┤
│ │ │ │fenprometaminã │
│ │ │ ├──────────────────────────────────────┤
│ │ │ │propilhexedrinã │
│ │ │ ├──────────────────────────────────────┤
│ │ │ │pseudoefedrinã │
│ │ │ ├──────────────────────────────────────┤
│ │ │ │selegilinã │
│ │ │ ├──────────────────────────────────────┤
│ │ │ │sibutraminã │
│ │ │ ├──────────────────────────────────────┤
│ │ │ │stricninã │
│ │ │ ├──────────────────────────────────────┤
│ │ │ │tuaminoheptan │
├────┼──────────────────┼────────────────────────────────────────┼──────────────────────────────────────┤
│ 8.│Narcotice │ │buprenorfinã │
│ │ │ ├──────────────────────────────────────┤
│ │ │ │dextromoramidã │
│ │ │ ├──────────────────────────────────────┤
│ │ │ │diamorfinã (heroinã) │
│ │ │ ├─────────────────────┬────────────────┤
│ │ │ │fentanil │ remifentanil │
│ │ │ ├─────────────────────┼────────────────┤
│ │ │ │ │ sufentanil │
│ │ │ ├─────────────────────┴────────────────┤
│ │ │ │hidromorfonã │
│ │ │ ├──────────────────────────────────────┤
│ │ │ │metadonã │
│ │ │ ├──────────────────────────────────────┤
│ │ │ │morfinã │
│ │ │ ├──────────────────────────────────────┤
│ │ │ │oxicodonã │
│ │ │ ├──────────────────────────────────────┤
│ │ │ │oximorfonã │
│ │ │ ├──────────────────────────────────────┤
│ │ │ │pentazocinã │
│ │ │ ├──────────────────────────────────────┤
│ │ │ │petidinã │
├────┼──────────────────┼────────────────────────────────────────┼──────────────────────────────────────┤
│ 9.│Canabinoide │ │delta9-tetrahidrocanabinol │
│ │ │ │(THC) │
│ │ │ ├─────────────────────┬────────────────┤
│ │ │ │haşiş │ │
│ │ │ ├─────────────────────┼────────────────┤
│ │ │ │marijuana │ │
│ │ │ ├─────────────────────┼────────────────┤
│ │ │ │HU-210 │ │
└────┴──────────────────┴────────────────────────────────────────┴─────────────────────┴────────────────┘



    - sãrurile substanţelor din tabel, atunci când existenţa unor astfel de sãruri este posibilã;
    - produsele condiţionate - comprimate, drajeuri, soluţii, siropuri etc., în compoziţia cãrora intrã substanţele înscrise în prezentul tabel.

                              -------------
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016