Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   INSTRUCTIUNI din 29 octombrie 2007  de aplicare a masurilor de simplificare in domeniul taxei pe valoarea adaugata privind retururile de bunuri in spatiul comunitar si tratamentul fiscal al reparatiilor efectuate in perioada de garantie si postgarantie    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

INSTRUCTIUNI din 29 octombrie 2007 de aplicare a masurilor de simplificare in domeniul taxei pe valoarea adaugata privind retururile de bunuri in spatiul comunitar si tratamentul fiscal al reparatiilor efectuate in perioada de garantie si postgarantie

EMITENT: MINISTERUL ECONOMIEI SI FINANTELOR
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 770 din 14 noiembrie 2007

CAP. I
Mãsuri de simplificare în domeniul taxei pe valoarea adãugatã privind retururile de bunuri în spaţiul comunitar

ART. 1
Primul caz: Prezentare
(1) Furnizorul A din statul membru 1 vinde bunurile cãtre persoana impozabilã B din statul membru 2. Bunurile se expediazã din statul membru 1.
(2) La sosirea bunurilor în statul membru 2, B refuzã bunurile, iar acestea sunt returnate furnizorului.

Schemã:


S.M.1 S.M. 2

A ──────────────── bunuri ───────────────→ B
↑ │
│ │
│ │
│ │
│ │
│ │
│ │
└──────────────── bunuri ──────────────────┘


ART. 2
Primul caz: Tratamentul fiscal din punctul de vedere al TVA, fãrã aplicarea mãsurilor de simplificare
(1) Atunci când B refuzã bunurile cumpãrate, de exemplu, pentru cã acestea sunt deterioarate sau pentru cã bunurile nu corespund cerinţelor cumpãrãtorului, nu are loc un transfer al dreptului de a dispune de bunuri în calitate de proprietar de cãtre A, iar B nu realizeazã o achiziţie intracomunitarã de bunuri.
(2) Întrucât A rãmâne proprietarul bunurilor, în principiu se considerã cã A efectueazã un transfer, respectiv o livrare intracomunitarã asimilatã, în statul membru 1 din care începe transportul bunurilor, în condiţiile art. 128 alin. (10) din codul fiscal sau echivalentului acestuia din legislaţia altui stat membru, urmatã de o achiziţie intracomunitarã asimilatã în statul membru 2 de sosire a bunurilor, pentru care ar trebui sã se înregistreze în scopuri de TVA în statul membru 2.
ART. 3
Primul caz: Tratamentul fiscal din punctul de vedere al TVA, cu aplicarea mãsurilor de simplificare
Furnizorul A procedeazã ca şi în situaţia în care nu ar fi existat o expediere sau transport de bunuri din statul membru 1 în statul membru 2. De asemenea, poate fi ignorat şi returul de bunuri. Furnizorul A nu trebuie sã se înregistreze în scopuri de TVA în statul membru 2.
ART. 4
Cazul 2: Prezentare
(1) Furnizorul A din statul membru 1 vinde bunurile cãtre persoana impozabilã B din statul membru 2. Bunurile se expediazã din statul membru 1.
(2) La sosirea bunurilor în statul membru 2, B le refuzã.
(3) Bunurile sunt ridicate de cãtre A sau în numele acestuia pentru a fi livrate lui C în statul membru 1.

Schemã:


S.M.1 S.M. 2

A ──────────────── bunuri ───────────────→ B
│ │
│ │
│ │
│ │
│ │
│ │
↓ │
C ←────────────── bunuri ──────────────────┘



ART. 5
Cazul 2: Tratamentul fiscal din punctul de vedere al TVA, fãrã aplicarea mãsurilor de simplificare
Pe lângã prevederile art. 2, A efectueazã un transfer, respectiv o livrare intracomunitarã asimilatã, în statul membru 2 din care începe transportul bunurilor refuzate de B, în condiţiile art. 128 alin. (10) din codul fiscal sau echivalentului acestuia din legislaţia altui stat membru, urmatã de o achiziţie intracomunitarã asimilatã în statul membru 1 de sosire a bunurilor şi de livrarea localã a aceloraşi bunuri în statul membru 1.
ART. 6
Cazul 2: Tratamentul fiscal din punctul de vedere al TVA, cu aplicarea mãsurilor de simplificare
(1) Furnizorul A procedeazã ca şi în situaţia în care nu ar fi existat o expediere sau transport de bunuri din statul membru 1 în statul membru 2.
(2) Se considerã livrarea de bunuri realizatã de A cãtre C ca livrare localã în statul membru 1, chiar dacã bunurile au fost iniţial transportate în statul membru 2, de unde au fost returnate în statul membru 1.
(3) Furnizorul A nu trebuie sã se înregistreze în scopuri de TVA în statul membru 2.
ART. 7
Cazul 3: Prezentare
(1) Furnizorul A din statul membru 1 vinde bunurile cãtre persoana impozabilã B din statul membru 2. Bunurile se expediazã din statul membru 1.
(2) La sosirea bunurilor în statul membru 2, B le refuzã.
(3) Bunurile sunt ridicate de A sau în numele acestuia pentru a fi livrate lui C în statul membru 2.

Schemã:


S.M.1 S.M.2

A ──────────────── bunuri ──────────→ B
│ │
│ │
│ │
│ │
│ └────┐
│ vânzare │
│ ↓
└────────────────────────────────────────→ C



ART. 8
Cazul 3: Tratamentul fiscal din punctul de vedere al TVA, fãrã aplicarea mãsurilor de simplificare
Pe lângã prevederile art. 2, A efectueazã o livrare localã a aceloraşi bunuri în statul membru 1.
ART. 9
Cazul 3: Tratamentul fiscal din punctul de vedere al TVA, cu aplicarea mãsurilor de simplificare
(1) Furnizorul A procedeazã ca şi în situaţia în care nu ar fi existat o expediere sau transport de bunuri din statul membru 1 în statul membru 2 în relaţia cu primul cumpãrãtor B, dar A procedeazã ca şi în situaţia în care ar fi realizat o livrare intracomunitarã din statul membru 1 direct cãtre C în statul membru 2.
(2) Furnizorul A nu trebuie sã se înregistreze în scopuri de TVA în statul membru 2, livrarea de la A cãtre C nefiind consideratã drept o livrare localã.
(3) C, al doilea cumpãrãtor din statul membru 2, va declara o achiziţie intracomunitarã a bunurilor livrate intracomunitar de A din statul membru 1.
ART. 10
Cazul 4: Prezentare
(1) Furnizorul A din statul membru 1 vinde bunurile cãtre persoana impozabilã B din statul membru 2.
(2) Bunurile se expediazã din statul membru 1. La sosirea bunurilor în statul membru 2, B le refuzã.
(3) Bunurile sunt ridicate de A sau în numele acestuia pentru a fi livrate cãtre C în statul membru 3.

Schemã:


S.M.1 S.M.2

A ──────────────── bunuri ──────────→ B
│ │
│ │
│ │
│ │
│ └────┐
│ vânzare │ S.M.3
│ ↓
└────────────────────────────────────────→ C



ART. 11
Cazul 4: Tratamentul fiscal din punctul de vedere al TVA, fãrã aplicarea mãsurilor de simplificare
Pe lângã prevederile art. 2, A efectueazã o livrare intracomunitarã din statul membru 2 în statul membru 3. C, al doilea cumpãrãtor din statul membru 3, realizeazã o achiziţie intracomunitarã a bunurilor livrate de A din statul membru 2.
ART. 12
Cazul 4: Tratamentul fiscal din punctul de vedere al TVA, cu aplicarea mãsurilor de simplificare
(1) Furnizorul A procedeazã ca şi în situaţia în care ar fi realizat o livrare intracomunitarã din statul membru 1 direct cãtre C în statul membru 3.
(2) Furnizorul A nu trebuie sã se înregistreze în scopuri de TVA în statul membru 2 şi nici nu se considerã cã a realizat o livrare intracomunitarã din statul membru 2 în statul membru 3.
ART. 13
Cazul 5: Prezentare
(1) Furnizorul A din statul membru 1 vinde bunuri cãtre persoana impozabilã B din statul membru 2.
(2) Dupã livrare, pãrţile convin sã anuleze contractul de vânzare-cumpãrare şi sã returneze bunurile furnizorului în statul membru 1.

Schemã:


S.M.1 S.M. 2

A ──────────────── bunuri ──────────────→ B
↑ │
│ │
│ │
│ │
│ │
│ │
│ │
└──────────────── bunuri ──────────────────┘



ART. 14
Cazul 5: Tratamentul fiscal din punctul de vedere al TVA, fãrã aplicarea mãsurilor de simplificare
(1) Atunci când B cumpãrã bunuri de la A şi acceptã bunurile la livrare, are loc un transfer al dreptului de a dispune de bunurile corporale în calitate de proprietar. Vânzãtorul A realizeazã o livrare intracomunitarã de bunuri în sensul art. 128 alin. (9) din codul fiscal sau al echivalentului acestuia în legislaţia altui stat membru, iar cumpãrãtorul B realizeazã o achiziţie intracomunitarã de bunuri în sensul 130^1 alin. (1) din codul fiscal sau al echivalentului acestuia în legislaţia altui stat membru.
(2) În cazul în care cumpãrãtorul B, ulterior acceptãrii bunurilor, observã cã bunurile sunt deteriorate sau cã bunurile nu corespund cerinţelor cumpãrãtorului din orice motiv, iar cumpãrãtorul convine cu vânzãtorul asupra anulãrii contractului de vânzare-cumpãrare, în baza art. 138 lit. b) din codul fiscal sau a echivalentului acestuia în legislaţia altui stat membru, pentru respectiva livrare de bunuri baza de impozitare trebuie redusã corespunzãtor de cãtre A. Dacã anularea are loc în aceeaşi declaraţie recapitulativã şi în acelaşi decont de TVA, achiziţia şi livrarea intracomunitarã nu se menţioneazã. În caz contrar, trebuie efectuatã o corecţie în urmãtoarea declaraţie recapitulativã şi în decontul de TVA.
(3) Furnizorul A devine din nou proprietarul bunurilor, iar returul bunurilor reprezintã un transfer realizat de A, respectiv o livrare intracomunitarã asimilatã, în statul membru 2 din care începe transportul bunurilor, în condiţiile art. 128 alin. (10) din codul fiscal sau echivalentului acestuia din legislaţia altui stat membru, urmatã de o achiziţie intracomunitarã asimilatã în statul membru 1. A trebuie sã se înregistreze în scopuri de TVA în statul membru 2.
ART. 15
Cazul 5: Tratamentul fiscal din punctul de vedere al TVA, cu aplicarea mãsurilor de simplificare
(1) Din perspectiva TVA se considerã cã livrarea intracomunitarã efectuatã de A cãtre B şi achiziţia intracomunitarã efectuatã de B nu au avut loc, respectiv, în baza art. 138 lit. b) din codul fiscal sau a echivalentului acestuia în legislaţia altui stat membru, pentru respectiva livrare de bunuri baza de impozitare trebuie redusã corespunzãtor. Dacã anularea are loc în aceeaşi declaraţie recapitulativã şi în acelaşi decont de TVA, achiziţia şi livrarea intracomunitarã nu se menţioneazã. În caz contrar, trebuie efectuatã o corecţie în urmãtoarea declaraţie recapitulativã şi în decontul de TVA.
(2) Transportul sau expedierea de bunuri din statul membru 2 în statul membru 1 nu are implicaţii din punctul de vedere al TVA. Furnizorul A nu trebuie sã se înregistreze în scopuri de TVA în statul membru 2.
ART. 16
Cazul 6: Prezentare
(1) Furnizorul A din statul membru 1 vinde bunurile cãtre persoana impozabilã B din statul membru 2.
(2) Dupã livrare pãrţile convin sã anuleze contractul de cumpãrare, bunurile se transportã în statul membru 1 la al doilea cumpãrãtor, C, cãruia furnizorul A i-a vândut bunurile între timp.

Schemã:


S.M.1 S.M. 2

A ──────────────── bunuri ──────────────→ B
│ │
│ │
│ │
│ │
│ │
│ vânzare │
↓ │
C ─────────────── bunuri ──────────────────┘



ART. 17
Cazul 6: Tratamentul fiscal din punctul de vedere al TVA, fãrã aplicarea mãsurilor de simplificare
Pe lângã prevederile art. 14, A realizeazã o livrare intracomunitarã asimilatã din statul membru 2 în care se aflã bunurile, urmatã de o achiziţie intracomunitarã asimilatã în statul membru 2 şi o livrare localã realizatã cãtre C în statul membru 2.
ART. 18
Cazul 6 : Tratamentul fiscal din punctul de vedere al TVA, cu aplicarea mãsurilor de simplificare
(1) Din perspectiva TVA se considerã cã livrarea intracomunitarã efectuatã de A cãtre B şi achiziţia intracomunitarã efectuatã de B nu au avut loc respectiv, în baza art. 138 lit. b) din codul fiscal sau a echivalentului acestuia în legislaţia altui stat membru, pentru respectiva livrare de bunuri baza de impozitare trebuie redusã corespunzãtor de cãtre A. Dacã anularea are loc în aceeaşi declaraţie recapitulativã şi în acelaşi decont de TVA, achiziţia şi livrarea nu se menţioneazã. În caz contrar, trebuie efectuatã o corecţie în urmãtoarea declaraţie recapitulativã şi în decontul de TVA.
(2) Transportul sau expedierea de bunuri din statul membru 2 în statul membru 1 nu are implicaţii din punctul de vedere al TVA. Furnizorul A nu trebuie sã se înregistreze în scopuri de TVA în statul membru 2.
(3) Furnizorul A considerã livrarea cãtre C ca fiind o vânzare localã în statul membru 1.
ART. 19
Cazul 7: Prezentare
(1) Furnizorul A din statul membru 1 vinde bunuri cãtre persoana impozabilã B din statul membru 2.
(2) Dupã livrare pãrţile convin sã anuleze contractul de vânzare-cumpãrare, bunurile se transportã sau sunt puse la dispoziţia cumpãrãtorului C în statul membru 2, cãruia furnizorul A i-a vândut bunurile între timp.

Schemã:


S.M.1 S.M. 2

A ──────────────── bunuri ──────────────→ B
│ │
│ │
│ │
│ │
│ │
│ vânzare │
│ ↓
└────────────────────────────────────────→ C



ART. 20
Cazul 7: Tratamentul fiscal din punctul de vedere al TVA, fãrã aplicarea mãsurilor de simplificare
Pe lângã prevederile art. 14, A realizeazã o livrare localã în statul membru 2 cãtre al doilea cumpãrãtor care acceptã bunurile, C.
ART. 21
Cazul 7: Tratamentul fiscal din punctul de vedere al TVA, cu aplicarea mãsurilor de simplificare
(1) Din perspectiva TVA se considerã cã livrarea intracomunitarã efectuatã de A cãtre B şi achiziţia intracomunitarã efectuatã de B nu au avut loc respectiv, în baza art. 138 lit. b) din codul fiscal sau a echivalentului acestuia în legislaţia altui stat membru, pentru respectiva livrare de bunuri baza de impozitare trebuie redusã corespunzãtor. Dacã anularea are loc în aceeaşi declaraţie recapitulativã şi în acelaşi decont de TVA, achiziţia şi livrarea nu se menţioneazã. În caz contrar, trebuie efectuatã o corecţie în urmãtoarea declaraţie recapitulativã şi în decontul de TVA.
(2) Furnizorul A considerã livrarea cãtre C ca fiind o livrare intracomunitarã din statul membru 1. A nu trebuie sã se înregistreze în scopuri de TVA în statul membru 2. Se considerã cã C a efectuat o achiziţie intracomunitarã în statul membru 2.
ART. 22
Cazul 8: Prezentare
(1) Furnizorul A din statul membru 1 vinde bunuri cãtre persoana impozabilã B din statul membru 2.
(2) Dupã livrare pãrţile convin sã anuleze contractul de vânzare-cumpãrare, iar bunurile se transportã în statul membru 3 cãtre cumpãrãtorul C, cãruia furnizorul A i-a vândut între timp bunurile.

Schemã:


S.M.1 S.M.2

A ──────────────── bunuri ───────────────→ B
│ │
│ │
│ │
│ │
│ │
│ vânzare │
│ ↓ S.M.3
└────────────────────────────────────────→ C



ART. 23
Cazul 8: Tratamentul fiscal din punctul de vedere al TVA, fãrã aplicarea mãsurilor de simplificare
Pe lângã prevederile art. 14, A realizeazã o livrare intracomunitarã din statul membru 2 în statul membru 3, urmatã de achiziţia intracomunitarã realizatã de al doilea cumpãrãtor, C, în statul membru 3.
ART. 24
Cazul 8: Tratamentul fiscal din punctul de vedere al TVA, cu aplicarea mãsurilor de simplificare
(1) Din perspectiva TVA se considerã cã livrarea intracomunitarã efectuatã de A cãtre B şi achiziţia intracomunitarã efectuatã de B nu au avut loc respectiv, în baza art. 138 lit. b) din codul fiscal sau a echivalentului acestuia în legislaţia altui stat membru, pentru acea livrare de bunuri baza de impozitare trebuie redusã corespunzãtor. Dacã anularea are loc în aceeaşi declaraţie recapitulativã şi în acelaşi decont de TVA, achiziţia şi livrarea nu se menţioneazã. În caz contrar, trebuie efectuatã o corecţie în urmãtoarea declaraţie recapitulativã şi în decontul de TVA.
(2) Furnizorul A considerã livrarea cãtre C ca fiind o livrare intracomunitarã de bunuri din statul membru 1.
(3) C realizeazã achiziţia intracomunitarã de bunuri în statul membru 3.

CAP. II
Regimul aferent reparaţiilor efectuate în perioada de garanţie şi postgaranţie

ART. 25
Cazul 9: Prezentare
(1) Furnizorul A din statul membru 1 a livrat bunuri cãtre persoana impozabilã B din statul membru 2.
(2) În perioada de garanţie, B îi returneazã bunurile furnizorului A pentru reparaţii.
(3) Dupã efectuarea reparaţiilor, care poate fi însoţitã şi de înlocuirea unor pãrţi componente, A îi returneazã bunurile lui B fãrã a percepe vreo platã.

Schemã:


S.M.1 S.M.2

A ←──────────── bunuri defecte ─────────── B
│ ↑
│ │
│ │
│ │
│ │
│ │
│ │
└───────────── bunuri înlocuite ───────────┘



ART. 26
Cazul 9: Tratamentul fiscal din punctul de vedere al TVA
(1) Atunci când B transferã bunuri din statul membru 2 în scopul efectuãrii de reparaţii în perioada de garanţie în statul membru 1 de sosire al bunurilor expediate sau transportate, operaţiunea nu se considerã ca fiind o livrare intracomunitarã, ci un nontransfer în sensul art. 128 alin.(12) din codul fiscal sau echivalentul acestuia din legislaţia altui stat membru, cu condiţia ca bunurile, dupã ce au fãcut obiectul unor lucrãri, sã fie reexpediate de cãtre A în statul membru 2, din care au fost iniţial expediate sau transportate.
(2) Reparaţia în timpul perioadei de garanţie, realizatã de furnizorul A, nu constituie un serviciu, nefiind realizatã cu platã, inclusiv pentru bunurile înlocuite, livrarea acestora fiind consideratã o operaţiune accesorie serviciului de reparaţii şi inclusã în acest serviciu.
ART. 27
Cazul 10: Prezentare
(1) Furnizorul A din statul membru 1 a livrat bunuri cãtre persoana impozabilã B din statul membru 2.
(2) Dupã expirarea perioadei de garanţie, B îi returneazã bunurile furnizorului A pentru reparaţii.
(3) Dupã efectuarea reparaţiilor, care pot fi însoţite şi de înlocuirea unor pãrţi componente, A îi returneazã bunurile lui B.

Schemã:


S.M.1 S.M.2
bunuri trimise
A ←──────────── spre reparare ───────────→ B
│ ↑
│ │
│ │
│ │
│ │
│ │
│ │
└───────────── bunuri reparate ────────────┘



ART. 28
Cazul 10: Tratamentul fiscal din punctul de vedere al TVA
(1) Pentru reparaţiile postgaranţie, dacã se percepe platã pentru reparaţii şi pentru pãrţile componente înlocuite, transportul bunurilor din statul membru 2 în statul membru 1 este considerat nontransfer de bunuri în statul membru 2 şi nu este achiziţie intracomunitarã asimilatã în statul membru 1. B are obligaţia înregistrãrii bunurilor trimise spre reparare în registrul de nontransferuri şi A are obligaţia înregistrãrii bunurilor primite spre reparare în registrul bunurilor primite. B nu trebuie sã se înregistreze în scopuri de TVA în statul membru 1, dacã bunurile se reîntorc dupã reparaţii în statul membru 2.
(2) Înlocuirea pãrţilor componente de cãtre A nu este o livrare intracomunitarã de bunuri realizatã de A în statul membru 1, fiind consideratã o operaţiune accesorie serviciului de reparaţii şi inclusã în acest serviciu.
(3) Pentru serviciile de reparaţii realizate de A, inclusiv valoarea pãrţilor componente înlocuite, sunt aplicabile prevederile art. 133 alin.(2) lit. h) pct. 2 din codul fiscal sau corespondentul acestuia din legislaţia altui stat membru.
ART. 29
Cazul 11: Prezentare
(1) Bunurile ce fac parte din activele firmei B din statul membru 2 sunt defecte.
(2) B trimite pentru reparaţii bunurile sau numai unele pãrţi componente defecte cãtre A în statul membru 1, care poate fi furnizorul sau producãtorul bunurilor.
(3) A nu reparã bunurile sau pãrţile componente, ci trimite în loc alte bunuri/pãrţi componente şi pãstreazã bunurile/pãrţile componente defecte trimise de B. În funcţie de circumstanţe, respectiv dacã reparaţiile se realizeazã în perioada de garanţie sau nu, A poate percepe sau nu o platã.

Schemã:


S.M.1 S.M.2
bunuri trimise
A ←──────────── spre reparare ───────────→ B
│ ↑
│ │
│ │
│ │
│ │
│ │
│ │
└───────────── bunuri reparate ────────────┘



ART. 30
Cazul 11: Tratamentul fiscal din punctul de vedere al TVA
(1) Indiferent dacã B ştie sau ar trebui sã ştie despre bunurile/pãrţile componente înlocuite şi indiferent dacã se percepe o platã, respectiv indiferent dacã bunurile sunt sau nu sunt în perioada de garanţie, din punctul de vedere al circulaţiei bunurilor se considerã cã livrarea de cãtre A a bunurilor/pãrţilor componente în locul celor defecte, în schimbul pãstrãrii bunurilor/pãrţilor componente defecte trimise de B, este un nontransfer în sensul prevederilor art. 128 alin. (12) din codul fiscal sau echivalentului acestuia din legislaţia altui stat membru. Înlocuirea bunurilor/pãrţilor componente defecte, efectuatã de A în locul reparãrii acestora, este consideratã o prestare de servicii de reparaţii al cãrei regim fiscal se stabileşte conform art. 133 alin. (2) lit. h) pct. 2 prima liniuţã din codul fiscal sau echivalentului acestuia din legislaţia altui stat membru.
(2) B are obligaţia înregistrãrii bunurilor defecte în registrul de nontransferuri, urmatã de o radiere, dupã primirea bunurilor în locul celor defecte, iar A are obligaţia înregistrãrii bunurilor defecte în registrul bunurilor primite.
ART. 31
Cazul 12: Prezentare
(1) Bunurile ce fac parte din activele firmei B din statul membru 2 sunt defecte.
(2) B nu trimite pentru reparaţii bunurile sau pãrţile componente defecte cãtre A în statul membru 1, care poate fi furnizorul sau producãtorul bunurilor, dar îi solicitã lui A înlocuirea acestora.
(3) A trimite din statul membru 1 lui B în statul membru 2 alte bunuri/pãrţi componente pentru înlocuirea bunurilor/pãrţilor componente defecte. În funcţie de circumstanţe, respectiv dacã înlocuirea bunurilor/pãrţilor componente se realizeazã în perioada de garanţie sau nu, A poate percepe sau nu o platã.
ART. 32
Cazul 12: Tratamentul fiscal din punctul de vedere al TVA
(1) Dacã A din statul membru 1 trimite bunurile/pãrţile componente lui B în statul membru 2 în vederea înlocuirii celor defecte în perioada de garanţie, operaţiunea nu este consideratã livrare de bunuri în sensul art. 128 alin. (1) din codul fiscal şi, în consecinţã, nu va fi declaratã drept livrare intracomunitarã în statul membru 1 şi, respectiv, o achiziţie intracomunitarã în statul membru 2.
(2) Dacã A din statul membru 1 trimite bunurile/pãrţile componente lui B în statul membru 2 în vederea înlocuirii celor defecte dupã expirarea perioadei de garanţie, operaţiunea este consideratã o livrare intracomunitarã în statul membru 1 şi, respectiv, o achiziţie intracomunitarã în statul membru 2.
(3) Dacã A din statul membru 1 trimite bunurile/pãrţile componente lui B în statul membru 2 în vederea înlocuirii celor defecte, fãrã a se cunoaşte cu exactitate în momentul livrãrii cantitatea bunurilor/pãrţilor componente destinate înlocuirii celor defecte în perioada de garanţie, operaţiunea este consideratã o livrare intracomunitarã efectuatã de A în statul membru 1 şi, respectiv, o achiziţie intracomunitarã efectuatã de B în statul membru 2.
(4) Pentru recuperarea de cãtre B a contravalorii bunurilor/pãrţilor componente provenite din achiziţia intracomunitarã realizatã conform alin. (3), utilizate pentru reparaţii în perioada de garanţie, prin facturarea acestora cãtre A, nu se datoreazã taxã pe valoarea adãugatã, aceastã operaţiune nefiind consideratã o livrare de bunuri, ci decontarea contravalorii bunurilor/pãrţilor componente pe care A trebuie sã le punã la dispoziţie în mod gratuit în perioada de garanţie.

----
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016