Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   INSTRUCTIUNI din 25 martie 2008  de aplicare a prevederilor   Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 14/2008 pentru acordarea unui ajutor suplimentar familiilor si persoanelor singure cu venituri reduse, care utilizeaza gaze naturale pentru incalzirea locuintei    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

INSTRUCTIUNI din 25 martie 2008 de aplicare a prevederilor Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 14/2008 pentru acordarea unui ajutor suplimentar familiilor si persoanelor singure cu venituri reduse, care utilizeaza gaze naturale pentru incalzirea locuintei

EMITENT: MINISTERUL ECONOMIEI SI FINANTELOR
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 276 din 8 aprilie 2008


ART. 1
Beneficiazã de dreptul la ajutorul suplimentar prevãzut de <>Ordonanţa de urgenţã a Guvernului nr. 14/2008 pentru acordarea unui ajutor suplimentar familiilor şi persoanelor singure cu venituri reduse, care utilizeazã gaze naturale pentru încãlzirea locuinţei, denumitã în continuare <>Ordonanţa de urgenţã a Guvernului nr. 14/2008 , familiile şi persoanele singure, beneficiari ai ajutorului pentru încãlzirea locuinţei cu gaze naturale în baza <>Ordonanţei de urgenţã a Guvernului nr. 5/2003 privind acordarea de ajutoare pentru încãlzirea locuinţei, precum şi a unor facilitãţi populaţiei pentru plata energiei termice, aprobatã prin <>Legea nr. 245/2003 , cu modificãrile şi completãrile ulterioare.
ART. 2
(1) Ajutorul suplimentar se acordã pentru lunile februarie - martie 2008 şi noiembrie - decembrie 2008, pe baza situaţiei centralizatoare transmise de primari, inclusiv în format electronic într-un limbaj de programare agreat de comun acord, direcţiilor de muncã şi protecţie socialã judeţene, respectiv a municipiului Bucureşti, denumite în continuare direcţii teritoriale, prevãzutã în anexa nr. 4b la Normele metodologice de aplicare a <>Ordonanţei de urgenţã a Guvernului nr. 5/2003 privind acordarea de ajutoare pentru încãlzirea locuinţei, precum şi a unor facilitãţi populaţiei pentru plata energiei termice, cu modificãrile şi completãrile ulterioare, aprobate prin <>Hotãrârea Guvernului nr. 1.350/2006 .
(2) Situaţia prevãzutã la alin. (1) cuprinde, pentru fiecare titular, la rubrica "adresã beneficiar ajutor", şi numãrul oficiului poştal aferent adresei.
ART. 3
(1) Stabilirea dreptului la ajutorul suplimentar se face, pentru fiecare beneficiar, prin decizia directorului executiv al direcţiei teritoriale în a cãrei razã teritorialã locuieşte acesta, pentru lunile februarie - martie 2008 şi, respectiv, noiembrie - decembrie 2008.
(2) În situaţia în care apar modificãri în componenţa familiei sau în veniturile realizate de membrii acesteia, care conduc la modificãri ale cuantumului ajutorului suplimentar sau încetarea dreptului, se emit noi decizii.
(3) Decizia prevãzutã la alin. (1) se comunicã beneficiarului în termen de 30 de zile de la data emiterii. Modelul deciziei este prevãzut în anexa nr. 1.
ART. 4
(1) Plata ajutorului suplimentar se asigurã lunar, dupã cum urmeazã:
a) prin mandat poştal, la domiciliul titularului;
b) la cererea titularului ajutorului pentru încãlzirea locuinţei, în cont curent personal sau în cont de card, deschis de acesta.
(2) Cererea prevãzutã la alin. (1) lit. b) se depune la direcţia teritorialã în a cãrei razã teritorialã domiciliazã titularul, însoţitã de copia de pe extrasul de cont.
(3) În situaţia prevãzutã la alin. (1) lit. a) tipãrirea mandatelor poştale se realizeazã la nivelul Casei Naţionale de Pensii şi Alte Drepturi de Asigurãri Sociale - Direcţia documente de platã.
(4) În vederea asigurãrii tipãririi mandatelor poştale în condiţiile prevãzute la alin. (3), direcţiile teritoriale transmit la Casa Naţionalã de Pensii şi Alte Drepturi de Asigurãri Sociale - Direcţia documente de platã - fişierul în format electronic conţinând datele necesare tipãririi mandatelor, pânã pe data de 20 a lunii.
ART. 5
(1) Plata ajutoarelor suplimentare, cheltuielile cu transmiterea drepturilor şi orice alte cheltuieli administrative se asigurã din sumele obţinute din sponsorizare, sume care majoreazã cheltuielile prevãzute în bugetul Ministerului Muncii, Familiei şi Egalitãţii de Şanse la capitolul "Asigurãri şi asistenţã socialã", subcapitolul "Prevenirea excluderii sociale", titlul "Asistenţã socialã".
(2) Plata ajutoarelor suplimentare se realizeazã lunar, pe mãsurã ce se obţin sumele de sponsorizare, în limita sumelor obţinute.
(3) În situaţia în care sumele obţinute din sponsorizare nu pot asigura plata integralã a tuturor ajutoarelor suplimentare, acestea vor fi plãtite ulterior atât ca drepturi curente, cât şi ca drepturi restante.
(4) Evidenţa contabilã a cheltuielilor prevãzute la alin. (1) se va face defalcat atât pe prestaţie, cât şi pentru celelalte cheltuieli.
ART. 6
(1) În aplicarea prevederilor <>art. 11 alin. (1) din Ordonanţa de urgenţã a Guvernului nr. 14/2008 , prin cheltuieli cu transmiterea drepturilor şi orice alte cheltuieli administrative se înţelege cheltuielile cu urmãtoarele destinaţii:
a) plata serviciilor furnizate de Compania Naţionalã "Poşta Românã" - S.A. pentru plata la domiciliu a drepturilor de ajutor suplimentar, potrivit <>art. 9 alin. (1) din Ordonanţa de urgenţã a Guvernului nr. 14/2008 ;
b) plata comisionului bancar pentru situaţia prevãzutã la <>art. 9 alin. (2) din Ordonanţa de urgenţã a Guvernului nr. 14/2008 ;
c) plata serviciilor de tipãrire şi transmitere cãtre beneficiari a deciziilor directorului executiv al direcţiei teritoriale pentru stabilirea drepturilor de ajutor suplimentar;
d) achiziţionarea de cãtre direcţiile teritoriale de tonner, hârtie şi alte materiale necesare tipãririi deciziilor de stabilire a dreptului la ajutorul suplimentar;
e) plata serviciilor de tipãrire a mandatelor poştale de cãtre Casa Naţionalã de Pensii şi Alte Drepturi de Asigurãri Sociale - Direcţia documente de platã.
ART. 7
În vederea monitorizãrii aplicãrii prevederilor <>Ordonanţei de urgenţã a Guvernului nr. 14/2008 , direcţiile teritoriale întocmesc un raport statistic, pe care îl transmit Ministerului Muncii, Familiei şi Egalitãţii de Şanse pânã la data de 28 a fiecãrei luni. Modelul raportului statistic este prevãzut în anexa nr. 2.
ART. 8
Anexele nr. 1 şi 2 fac parte integrantã din prezentul ordin.


ANEXA 1
la instrucţiuni

DIRECŢIA DE MUNCĂ ŞI PROTECŢIE SOCIALĂ A JUDEŢULUI ...........

DECIZIA Nr. ..........
din data de ................

Directorul executiv al Direcţiei de Muncã şi Protecţie Socialã a Judeţului ........, domnul (doamna) ..............,
numit(numitã) prin Ordinul nr. ...../..... al ministrului muncii, familiei şi egalitãţii de şanse,
având în vedere prevederile:
- <>art. 12 alin. (2) din Hotãrârea Guvernului nr. 381/2007 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Muncii, Familiei şi Egalitãţii de Şanse;
- <>art. 7 din Ordonanţa de urgenţã a Guvernului nr. 14/2008 pentru acordarea unui ajutor suplimentar familiilor cu venituri reduse, care utilizeazã gaze naturale pentru încãlzirea locuinţei,
şi în baza situaţiei transmise de primar, prevãzutã în anexa nr. 4b la Normele metodologice de aplicare a <>Ordonanţei de urgenţã a Guvernului nr. 5/2003 privind acordarea de ajutoare pentru încãlzirea locuinţei, precum şi a unor facilitãţi populaţiei pentru plata energiei termice, cu modificãrile şi completãrile ulterioare, aprobate prin <>Hotãrârea Guvernului nr. 1.350/2006 ,
în baza competenţelor conferite de lege,

DECIDE:

Art. 1. - Se stabileşte dreptul la ajutorul suplimentar pentru luna/lunile ................................. domnului (doamnei) ................................................, domiciliat(domiciliatã) în str. ...................
nr. .., bl. .., sc. .., et. .., ap. .., localitatea/sectorul ....., judeţul ................., în calitate de titular al
ajutorului pentru încãlzirea locuinţei, stabilit potrivit Dispoziţiei primarului nr. ................
Art. 2. - Cuantumul ajutorului suplimentar este de ..................... lei.

Director executiv,
.................


ANEXA 2
la instrucţiuni

DATE STATISTICE
privind acordarea ajutoarelor suplimentare pentru
încãlzirea locuinţei cu gaze naturale pentru luna ......




┌────────────────┬───────────┬────────────────────────────────────────────────────┬────────┐
│Venit net mediu │ Cuantum │ Numãr beneficiari │ │
│lunar pe membru │ ajutor ├────────┬────────┬──────────────────────────────────┤ Sume │
│de familie sau │suplimentar│ Total, │Persoanã│ Familii cu │aprobate│
│persoanã singurã│ (lei) │din care│singurã ├──────┬──────┬──────┬──────┬──────┤ │
│ (lei) │ │ │ │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │ > 5 │ │
│ │ │ │ │membri│membri│membri│membri│membri│ │
├────────────────┼───────────┼────────┼────────┼──────┼──────┼──────┼──────┼──────┼────────┤
│ pânã la 155 │ 100 │ 0 │ 0 │ 0 │ 0 │ 0 │ 0 │ 0 │ 0 │
├────────────────┼───────────┼────────┼────────┼──────┼──────┼──────┼──────┼──────┼────────┤
│ 155,1-210 │ 70 │ 0 │ 0 │ 0 │ 0 │ 0 │ 0 │ 0 │ 0 │
├────────────────┼───────────┼────────┼────────┼──────┼──────┼──────┼──────┼──────┼────────┤
│ 210,1-260 │ 60 │ 0 │ 0 │ 0 │ 0 │ 0 │ 0 │ 0 │ 0 │
├────────────────┼───────────┼────────┼────────┼──────┼──────┼──────┼──────┼──────┼────────┤
│ 260,1-310 │ 45 │ 0 │ 0 │ 0 │ 0 │ 0 │ 0 │ 0 │ 0 │
├────────────────┼───────────┼────────┼────────┼──────┼──────┼──────┼──────┼──────┼────────┤
│ 310,1-355 │ 30 │ 0 │ 0 │ 0 │ 0 │ 0 │ 0 │ 0 │ 0 │
├────────────────┼───────────┼────────┼────────┼──────┼──────┼──────┼──────┼──────┼────────┤
│ 355,1-425 │ 25 │ 0 │ 0 │ 0 │ 0 │ 0 │ 0 │ 0 │ 0 │
├────────────────┼───────────┼────────┼────────┼──────┼──────┼──────┼──────┼──────┼────────┤
│ 425,1-480 │ 20 │ 0 │ 0 │ 0 │ 0 │ 0 │ 0 │ 0 │ 0 │
├────────────────┼───────────┼────────┼────────┼──────┼──────┼──────┼──────┼──────┼────────┤
│ 480,1-540 │ 15 │ 0 │ 0 │ 0 │ 0 │ 0 │ 0 │ 0 │ 0 │
├────────────────┼───────────┼────────┼────────┼──────┼──────┼──────┼──────┼──────┼────────┤
│ 540,1-615 │ 10 │ 0 │ 0 │ 0 │ 0 │ 0 │ 0 │ 0 │ 0 │
├────────────────┴───────────┼────────┼────────┼──────┼──────┼──────┼──────┼──────┼────────┤
│TOTAL GENERAL: │ 0 │ 0 │ 0 │ 0 │ 0 │ 0 │ 0 │ 0 │
└────────────────────────────┴────────┴────────┴──────┴──────┴──────┴──────┴──────┴────────┘

┌────────────────┬─────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│ │ Plãţi în cursul lunii │
│ ├───────────────────────────────────────────┬─────────────────────────────┤
│ Aferente │ 2008 │ 2009 │
│ lunii ├───────────┬────────┬────────┬──────┬──────┼──────┬──────┬──────┬────────┤
│ │ Aprilie │ Mai │ Iunie │Iulie │Decem │Ianu- │Febru │Martie│Aprilie │
│ │ │ │ │ │ brie │ arie │ arie │ │ │
├────────────────┼───────────┼────────┼────────┼──────┼──────┼──────┼──────┼──────┼────────┤
│ Februarie │ 0 │ 0 │ 0 │ 0 │ 0 │ 0 │ 0 │ 0 │ 0 │
├────────────────┼───────────┼────────┼────────┼──────┼──────┼──────┼──────┼──────┼────────┤
│ Martie │ 0 │ 0 │ 0 │ 0 │ 0 │ 0 │ 0 │ 0 │ 0 │
├────────────────┼───────────┼────────┼────────┼──────┼──────┼──────┼──────┼──────┼────────┤
│ Noiembrie │ 0 │ 0 │ 0 │ 0 │ 0 │ 0 │ 0 │ 0 │ 0 │
├────────────────┼───────────┼────────┼────────┼──────┼──────┼──────┼──────┼──────┼────────┤
│ Decembrie │ 0 │ 0 │ 0 │ 0 │ 0 │ 0 │ 0 │ 0 │ 0 │
├────────────────┼───────────┼────────┼────────┼──────┼──────┼──────┼──────┼──────┼────────┤
│ TOTAL: │ 0 │ 0 │ 0 │ 0 │ 0 │ 0 │ 0 │ 0 │ 0 │
└────────────────┴───────────┴────────┴────────┴──────┴──────┴──────┴──────┴──────┴────────┘



------
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016