Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   INSTRUCTIUNI din 24 mai 2000  privind operatiunile de regularizare care se efectueaza potrivit   art. 35 din Legea bugetului de stat pe anul 2000 nr. 76/2000     Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

INSTRUCTIUNI din 24 mai 2000 privind operatiunile de regularizare care se efectueaza potrivit art. 35 din Legea bugetului de stat pe anul 2000 nr. 76/2000

EMITENT: MINISTERUL FINANTELOR
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 252 din 7 iunie 2000
În conformitate cu prevederile <>art. 35 din Legea bugetului de stat pe anul 2000 nr. 76/2000 , sumele defalcate din impozitul pe salarii, utilizate de unitãţile administrativ-teritoriale anterior datei intrãrii în vigoare a acestei legi, se transfera şi se raporteazã în execuţie la sume defalcate din impozitul pe venit.
Unitãţile administrativ-teritoriale care au beneficiat de sume defalcate din impozitul pe salarii mai mari decât cuantumul sumelor defalcate din impozitul pe venit repartizate potrivit anexelor nr. 5 şi 6 din <>Legea nr. 76/2000 restituie la bugetul de stat sumele încasate în plus, în termen de 60 de zile de la data intrãrii în vigoare a legii.
În aplicarea prevederii legale de mai sus unitãţile administrativ-teritoriale, unitãţile trezoreriei statului şi direcţiile generale ale finanţelor publice şi controlului financiar de stat judeţene şi a municipiului Bucureşti vor lua mãsuri pentru aplicarea urmãtoarelor precizãri:
1. În vederea asigurãrii urmãririi în execuţie a sumelor defalcate din veniturile bugetului de stat pe seama bugetelor locale în structura aprobatã prin <>Legea nr. 76/2000 , la unitãţile trezoreriei statului se deschid corespunzãtor clasificatiei bugetare în vigoare urmãtoarele conturi analitice:

1.1. În cadrul contului sintetic 20 "Veniturile bugetului de stat" se deschid conturile:

- 20.07.01.02 "Sume defalcate din impozitul pe venit pentru echilibrarea bugetelor locale";
- 20.07.01.03 "Sume defalcate din impozitul pe venit pentru subvenţionarea energiei termice livrate populaţiei".
Conturile menţionate mai sus se debiteaza cu sumele defalcate din impozitul pe venit potrivit prevederilor legale în vigoare şi se crediteaza cu sumele restituite de bugetele locale.
Tot în debitul acestor conturi se transfera sumele defalcate din impozitul pe salarii de la începutul anului curent pana la data intrãrii în vigoare a <>Legii nr. 76/2000 .
Unitãţile trezoreriei statului vor efectua, pe baza de nota contabila, operaţiunea de transfer (regularizare) între conturile analitice ale bugetului de stat care au funcţionat anterior datei intrãrii în vigoare a <>Legii nr. 76/2000 şi conturile nou-introduse, şi anume:
a) transferul sumelor defalcate pentru echilibrarea bugetelor locale:



20.07.01.02 = 20.02.01.02
"Sume defalcate din "Sume defalcate din
impozitul pe venit pentru impozitul pe salarii
echilibrarea bugetelor pentru bugetele locale"
locale"(analitic pe fiecare (analitic pe fiecare
buget local potrivit buget local potrivit
codului fiscal) codului fiscal)



b) transferul sumelor defalcate pentru subvenţionarea energiei termice livrate populaţiei:



20.07.01.03 = 20.02.01.03
"Sume defalcate din "Sume defalcate din
impozitul pe venit impozitul pe salarii
pentru subvenţionarea pentru subvenţionarea
energiei termice energiei termice livrate
livrate populaţiei" populaţiei" (analitic
(analitic pe fiecare pe fiecare buget local
buget local potrivit potrivit codului fiscal)
codului fiscal)



1.2. În cadrul contului sintetic 21 "Venituri curente ale bugetului local" se deschid conturile:

- 21.34.02.02 "Sume defalcate din impozitul pe venit pentru echilibrarea bugetelor locale";
- 21.34.02.03 "Sume defalcate din impozitul pe venit pentru subvenţionarea energiei termice livrate populaţiei".
Aceste conturi se crediteaza cu încasãrile bugetelor locale reprezentând sume defalcate din impozitul pe venit pentru echilibrarea bugetelor locale, precum şi pentru subvenţionarea energiei termice livrate populaţiei şi se debiteaza cu sumele restituite bugetului de stat.
În creditul conturilor menţionate mai sus se înregistreazã şi transferul sumelor defalcate de la bugetul de stat pe seama bugetelor locale de la începutul anului curent pana la data intrãrii în vigoare a <>Legii nr. 76/2000 .
Operaţiunea de transfer al sumelor defalcate în noile conturi se efectueazã pe baza ordinelor de plata întocmite de cãtre ordonatorii principali de credite ai bugetelor locale.
Unitãţile trezoreriei statului la care bugetele locale respective au conturile deschise vor urmãri şi vor asigura efectuarea operaţiunii de transfer în termen de 5 zile de la data intrãrii în vigoare a prezentelor instrucţiuni.
Înregistrarea în contabilitatea trezoreriei statului a operaţiunilor de transfer al sumelor se efectueazã astfel:
a) transferul sumelor defalcate din impozitul pe salarii pentru echilibrarea bugetelor locale:



21.33.02.02 = 21.34.02.02
"Sume defalcate din "Sume defalcate din
impozitul pe salarii" impozitul pe venit
pentru echilibrarea
bugetelor locale"
(analitic pe fiecare buget (analitic pe fiecare buget
local potrivit codului fiscal) local potrivit codului fiscal)



b) transferul sumelor defalcate din impozitul pe salarii pentru subvenţionarea energiei termice livrate populaţiei:



21.33.02.01 = 21.34.02.03
"Sume defalcate din "Sume defalcate din
impozitul pe salarii impozitul pe venit
pentru subvenţionarea pentru subvenţionarea
energiei termice energiei termice
livrate populaţiei" livrate populaţiei"
(analitic pe fiecare buget (analitic pe fiecare buget
local potrivit codului fiscal) local potrivit codului fiscal)



2. În contabilitatea execuţiei de casa a bugetelor locale condusã de cãtre autoritãţile locale, în cadrul contului 500 "Veniturile curente ale bugetului local" se deschid conturi analitice potrivit subcapitolelor 34.02.02 şi 34.02.03, în care se vor evidenţia încasãrile din sumele defalcate din impozitul pe venit pentru echilibrarea bugetelor locale şi, respectiv, pentru subvenţionarea energiei termice livrate populaţiei, precum şi operaţiunile de transfer prevãzute la <>art. 35 din Legea nr. 76/2000 , astfel:
a) transferul sumelor defalcate din impozitul pe salarii pentru echilibrarea bugetelor locale:



500.33.02.02 = 500.34.02.02
"Veniturile bugetului local" "Veniturile bugetului local"
analitic "Sume defalcate analitic "Sume defalcate
din impozitul pe salarii" din impozitul pe venit
pentru echilibrarea
bugetelor locale"



b) transferul sumelor defalcate din impozitul pe salarii pentru subvenţionarea energiei termice livrate populaţiei:



500.33.02.01 = 500.34.02.03
"Veniturile bugetului local" "Veniturile bugetului local"
analitic "Sume defalcate analitic "Sume defalcate
din impozitul pe salarii din impozitul pe venit
pentru subvenţionarea pentru subvenţionarea
energiei termice energiei termice
livrate populaţiei" livrate populaţiei"



3. În cazul Direcţiei generale a finanţelor publice şi controlului financiar de stat a judeţului Ilfov, la care operaţiunile de execuţie de casa a bugetului de stat se deruleazã prin banca, se va proceda astfel:
- Sucursala sectorului 4 a Bãncii Comerciale Romane S.A. va deschide în cadrul contului sintetic 60 "Veniturile bugetului de stat" urmãtoarele conturi analitice:
- 60.07.x.02 "Sume defalcate din impozitul pe venit pentru echilibrarea bugetelor locale";
- 60.07.x.03 "Sume defalcate din impozitul pe venit pentru subvenţionarea energiei termice livrate populaţiei".
Direcţia generalã a finanţelor publice şi controlului financiar de stat a judeţului Ilfov va transfera cu ordin de plata sumele defalcate din impozitul pe salarii la sume defalcate din impozitul pe venit, astfel:
- sumele defalcate din impozitul pe salarii alocate în anul 2000 pentru echilibrarea bugetelor locale din judeţul Ilfov se vireazã pe baza de ordin de plata tip trezorerie (OPHT) din contul de venituri al bugetului de stat 60.07.x.02 "Sume defalcate din impozitul pe venit pentru echilibrarea bugetelor locale" în contul 60.02.x.02 "Sume defalcate din impozitul pe salarii pentru bugetele locale";
- totalul sumelor defalcate din impozitul pe salarii, alocate în anul 2000 pentru subvenţionarea energiei termice livrate populaţiei în judeţul Ilfov, se vireazã pe baza de ordin de plata tip trezorerie (OPHT) din contul 60.07.x.03 "Sume defalcate din impozitul pe venit pentru subvenţionarea energiei termice livrate populaţiei" în contul 60.02.x.03 "Sume defalcate din impozitul pe salarii pentru subvenţionarea energiei termice livrate populaţiei".
4. Direcţiile generale ale finanţelor publice şi controlului financiar de stat judeţene şi a municipiului Bucureşti au obligaţia ca o data cu raportarea execuţiei bugetelor locale la finele lunii mai 2000 sa verifice dacã sumele din impozitul pe salarii transferate la sume defalcate din impozitul pe venit, potrivit precizãrilor de mai sus, se încadreazã în totalul aprobat în anexele nr. 5 şi 6 la <>Legea nr. 76/2000 .
5. În cazul în care sumele defalcate din impozitul pe salarii transferate la sume defalcate din impozitul pe venit depãşesc limitele aprobate în anexele nr. 5 şi 6 la <>Legea nr. 76/2000 , se va proceda astfel:
5.1. Unitãţile administrativ-teritoriale care în urma regularizarilor efectuate potrivit pct. 1 şi 2 înregistreazã depasiri fata de limitele repartizate potrivit <>art. 31 alin. (1), (2) şi (3) din Legea nr. 76/2000 , au obligaţia de a restitui sumele încasate în plus diminuand în mod corespunzãtor veniturile bugetului local provenite din sume defalcate din impozitul pe venit. Aceasta operaţiune se efectueazã în termenul prevãzut la <>art. 35 alin. (2) din Legea nr. 76/2000 .
5.2. Restituirea sumelor încasate în plus fata de prevederi se efectueazã de ordonatorii principali de credite ai bugetelor locale pe baza de ordin de plata tip trezorerie (OPHT), astfel:
- diferenţa încasatã în plus la sume defalcate din impozitul pe venit pentru echilibrarea bugetelor locale se vireazã din contul bugetului local 21.34.02.02 "Sume defalcate din impozitul pe venit pentru echilibrarea bugetelor locale" în contul bugetului de stat 20.07.01.02 "Sume defalcate din impozitul pe venit pentru echilibrarea bugetelor locale";
- diferenţa încasatã în plus la sume defalcate din impozitul pe venit pentru subvenţionarea energiei termice livrate populaţiei se vireazã din contul bugetului local 21.34.02.03 "Sume defalcate din impozitul pe venit pentru subvenţionarea energiei termice livrate populaţiei" în contul bugetului de stat 20.07.01.03 "Sume defalcate din impozitul pe venit pentru subvenţionarea energiei termice livrate populaţiei".
6. În cazul unitãţilor administrativ-teritoriale din judeţul Ilfov restituirea sumelor încasate în plus se efectueazã din contul bugetului local 63 "Disponibil al bugetului local" deschis la Sucursala sectorului 4 a Bãncii Comerciale Romane - S.A.", în contul bugetului de stat 60.07.x.02 "Sume defalcate din impozitul pe venit pentru echilibrarea bugetelor locale" sau 60.07.x.03 "Sume defalcate din impozitul pe venit pentru subvenţionarea energiei termice livrate populaţiei", dupã caz, deschise la aceeaşi unitate bancarã.
Unitãţile administrativ-teritoriale rãspund de încadrarea în termenul prevãzut la <>art. 35 alin. (2) din Legea nr. 76/2000 pentru restituirea la bugetul de stat a sumelor defalcate din impozitul pe salarii pentru finanţarea cheltuielilor din bugetele locale, încasate peste nivelul sumelor din impozitul pe venit repartizate potrivit legii.
Direcţia generalã trezorerie şi contabilitate publica din cadrul Ministerului Finanţelor va soluţiona operativ din punct de vedere metodologic problemele care apar din aplicarea prezentelor instrucţiuni.
-----
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016