Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   INSTRUCTIUNI din 16 iunie 2003  privind modul de echivalare a functiilor si gradelor de cercetare-dezvoltare dobandite de catre personalul de cercetare-dezvoltare anterior intrarii in vigoare a   Ordonantei Guvernului nr. 65/2002 cu functiile corespunzatoare gradelor profesionale de cercetare-dezvoltare stabilite prin   Ordonanta Guvernului nr. 65/2002     Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

INSTRUCTIUNI din 16 iunie 2003 privind modul de echivalare a functiilor si gradelor de cercetare-dezvoltare dobandite de catre personalul de cercetare-dezvoltare anterior intrarii in vigoare a Ordonantei Guvernului nr. 65/2002 cu functiile corespunzatoare gradelor profesionale de cercetare-dezvoltare stabilite prin Ordonanta Guvernului nr. 65/2002

EMITENT: MINISTERUL EDUCATIEI SI CERCETARII
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 440 din 20 iunie 2003
ART. 1
(1) Prezentele instrucţiuni reglementeazã procedura de echivalare a funcţiilor de execuţie din activitatea de cercetare ştiinţificã şi dezvoltare tehnologicã în aplicarea dispoziţiilor <>art. 23 din Ordonanta Guvernului nr. 65/2002 privind Statutul personalului de cercetare-dezvoltare.
(2) În sensul prezentelor instrucţiuni, prin unitãţi de cercetare-dezvoltare se înţelege unitãţile şi instituţiile sistemului naţional de cercetare-dezvoltare prevãzute la <>art. 7 şi 8 din Ordonanta Guvernului nr. 57/2002 privind cercetarea ştiinţificã şi dezvoltarea tehnologicã.
ART. 2
Funcţiile de execuţie de specialitate din activitatea de cercetare ştiinţificã şi dezvoltare tehnologicã, dobândite de cãtre personalul de cercetare-dezvoltare anterior intrãrii în vigoare a <>Ordonanţei Guvernului nr. 65/2002 , se echivaleaza cu funcţiile corespunzãtoare gradelor profesionale de cercetare-dezvoltare stabilite prin <>Ordonanta Guvernului nr. 65/2002 , dupã cum urmeazã:
A. La unitãţile de cercetare ştiinţificã, dezvoltare tehnologicã şi proiectare, finanţate din venituri proprii:
a) funcţii de execuţie pe grade profesionale, din activitatea de cercetare ştiinţificã, ale personalului de cercetare-dezvoltare cu studii superioare:
1. cercetator ştiinţific principal gradul I se echivaleaza cu cercetator principal gradul I;
2. cercetator ştiinţific principal gradul II se echivaleaza cu cercetator principal gradul II;
3. cercetator ştiinţific principal gradul III se echivaleaza cu cercetator principal gradul III;
4. cercetator ştiinţific se echivaleaza cu cercetator;
b) funcţii de execuţie pe grade profesionale, din activitatea de dezvoltare tehnologicã, ale personalului de cercetare-dezvoltare cu studii superioare tehnice:
1. inginer proiectant principal gradul I se echivaleaza cu inginer de dezvoltare tehnologicã gradul I;
2. inginer proiectant principal gradul II se echivaleaza cu inginer de dezvoltare tehnologicã gradul II;
3. inginer proiectant principal gradul III se echivaleaza cu inginer de dezvoltare tehnologicã gradul III;
4. inginer proiectant se echivaleaza cu inginer de dezvoltare tehnologicã;
c) funcţii de execuţie pe trepte profesionale, din activitatea de cercetare ştiinţificã, ale personalului de cercetare-dezvoltare cu studii medii:
1. tehnician principal se echivaleaza cu asistent treapta I;
2. tehnician se echivaleaza cu asistent treapta II;
d) funcţii de execuţie pe trepte profesionale, din activitatea de dezvoltare tehnologicã, ale personalului de cercetare-dezvoltare cu studii medii:
1. proiectant principal se echivaleaza cu asistent treapta I;
2. proiectant se echivaleaza cu asistent treapta II;
3. tehnician principal şi tehnician se echivaleaza cu asistent treapta III;
4. desenator tehnic principal şi desenator tehnic se echivaleaza cu asistent.
B. La unitãţile de cercetare sfiintifica, dezvoltare tehnologicã şi proiectare, finanţate de la bugetul de stat:
a) funcţii de execuţie pe grade profesionale, din activitatea de cercetare ştiinţificã şi dezvoltare tehnologicã, ale personalului de cercetare-dezvoltare cu studii superioare:
1. cercetator ştiinţific principal gradul I se echivaleaza cu cercetator principal gradul I;
2. cercetator ştiinţific principal gradul II se echivaleaza cu cercetator principal gradul II;
3. cercetator ştiinţific principal gradul III se echivaleaza cu cercetator principal gradul III;
4. cercetator ştiinţific se echivaleaza cu cercetator;
5. asistent de cercetare ştiinţificã şi asistent de cercetare ştiinţificã stagiar se echivaleaza cu asistent de cercetare;
b) funcţii de execuţie pe trepte profesionale, din activitatea de cercetare ştiinţificã şi dezvoltare tehnologicã, ale personalului de cercetare-dezvoltare cu studii medii:
1. asistent I se echivaleaza cu asistent treapta I;
2. asistent II se echivaleaza cu asistent treapta II;
3. asistent III se echivaleaza cu asistent treapta III;
4. asistent stagiar se echivaleaza cu asistent.
ART. 3
(1) Funcţiile de execuţie din activitatea de cercetare ştiinţificã şi dezvoltare tehnologicã ale personalului de cercetare-dezvoltare cu studii superioare, cum sunt cele prevãzute la <>art. 11 alin. (1) din Ordonanta Guvernului nr. 65/2002 , respectiv inginer, arhitect, chimist, fizician, matematician, economist, geolog, medic, biolog, biochimist, jurist, filolog şi alte funcţii, nu se echivaleaza.
(2) Personalul de cercetare-dezvoltare care ocupa funcţiile prevãzute la alin. (1) îşi pãstreazã încadrarea.
ART. 4
(1) Pentru situaţiile în care personalul de cercetare-dezvoltare ocupa funcţii de execuţie din activitatea de cercetare ştiinţificã şi dezvoltare tehnologicã, prevãzute la art. 2, echivalarea cu funcţiile de execuţie stabilite prin <>Ordonanta Guvernului nr. 65/2002 se face pe baza avizului consiliului ştiinţific sau a organului ştiinţific echivalent acestuia din unitatea de cercetare-dezvoltare, denumit în continuare consiliu.
(2) Pentru situaţiile în care personalul de cercetare-dezvoltare ocupa alte funcţii de execuţie din activitatea de cercetare ştiinţificã şi dezvoltare tehnologicã decât cele prevãzute la art. 2, echivalarea cu funcţiile de execuţie stabilite prin <>Ordonanta Guvernului nr. 65/2002 se face pe baza propunerii formulate de consiliu, conform pregãtirii şi studiilor personalului de cercetare-dezvoltare.
(3) Avizul şi, respectiv, propunerile consiliului vor sta la baza deciziei de aprobare pe care o va da conducãtorul unitãţii de cercetare-dezvoltare în termen de 30 de zile de la primirea acestora.
ART. 5
(1) Echivalarile prevãzute la art. 2 se fac prin ordin al ministrului delegat la Ministerul Educaţiei şi Cercetãrii - pentru activitatea de cercetare, la solicitarea unitãţii de cercetare-dezvoltare.
(2) Solicitarea privind echivalarea de funcţii se face o singura data, pentru tot personalul de cercetare-dezvoltare al unitãţii de cercetare-dezvoltare.
ART. 6
(1) În adresa de solicitare pentru echivalarea funcţiilor de execuţie din activitatea de cercetare ştiinţificã şi dezvoltare tehnologicã conducãtorul unitãţii de cercetare-dezvoltare are obligaţia de a comunica Ministerului Educaţiei şi Cercetãrii - pentru activitatea de cercetare urmãtoarele date:
a) numele şi prenumele persoanei care ocupa funcţia de execuţie din activitatea de cercetare ştiinţificã şi dezvoltare tehnologicã;
b) denumirea funcţiei de execuţie din activitatea de cercetare ştiinţificã şi dezvoltare tehnologicã şi data de la care a fost ocupatã de cãtre respectiva persoana;
c) denumirea funcţiei de execuţie din activitatea de cercetare ştiinţificã şi dezvoltare tehnologicã, stabilitã prin <>Ordonanta Guvernului nr. 65/2002 , propusã a fi ocupatã dupã echivalare;
d) avizul şi/sau propunerea consiliului, dupã caz, precizându-se data şi numãrul procesului-verbal al şedinţei consiliului.
(2) Datele prevãzute la alin. (1) se transmit Ministerului Educaţiei şi Cercetãrii - pentru activitatea de cercetare, atât pe suport hârtie, cat şi pe suport magnetic. Tabelul cuprinzând aceste date se întocmeşte conform modelului prevãzut în anexa care face parte integrantã din prezentele instrucţiuni.
(3) Ministerul Educaţiei şi Cercetãrii - pentru activitatea de cercetare poate solicita orice alte informaţii şi documente suplimentare în vederea emiterii ordinului privind echivalarea funcţiilor de execuţie din activitatea de cercetare ştiinţificã şi dezvoltare tehnologicã.
ART. 7
Pe baza comunicãrii ordinului ministrului delegat la Ministerul Educaţiei şi Cercetãrii - pentru activitatea de cercetare, conducãtorul unitãţii de cercetare-dezvoltare ia mãsuri pentru operarea echivalarilor şi informarea personalului de cercetare-dezvoltare în cauza.
ART. 8
Echivalarea funcţiilor de execuţie din activitatea de dezvoltare tehnologicã, prevãzute la art. 2 lit. A.b) şi d), se aplica personalului de proiectare tehnologicã, care participa la activitatea de cercetare ştiinţificã şi dezvoltare tehnologicã, dar nu se aplica proiectanţilor pentru investiţii (pentru proiectari tehnologice de execuţie, utilitãţi, construcţii şi instalaţii).
ART. 9
Activitatea de echivalare a funcţiilor de execuţie din activitatea de cercetare ştiinţificã şi dezvoltare tehnologicã se realizeazã şi se monitorizeazã prin compartimentul de specialitate din cadrul Ministerului Educaţiei şi Cercetãrii - pentru activitatea de cercetare, desemnat în acest sens.



ANEXA


la instrucţiuni
---------------

Denumirea unitãţii de cercetare-dezvoltare
(date de identificare a unitãţii: forma de organizare,
adresa, nr. de telefon/fax etc.)

TABEL
pentru echivalarea funcţiilor de execuţie din
activitatea de cercetare ştiinţificã şi dezvoltare tehnologicã


┌──┬─────────────┬──────────────────┬─────────────────┬────────────┬───────────┐
│N │ Numele şi │Funcţia dobandita │Funcţia stabilitã│ Avizul sau │ Numãrul │
│r.│ prenumele │anterior apariţiei│ prin Ordonanta │ propunerea │ şi data │
│c │personalului │ Ordonanţei │ Guvernului │ consiliului│procesului │
│r │de cercetare-│ Guvernului │ nr. 65/2002 │ ştiinţific │-verbal al │
│t.│ dezvoltare │ nr. 65/2002 │ │ │şedinţei │
│ │ ├──────────┬───────┼─────────────────┤ │consiliului│
│ │ │Denumirea │ Data │ Denumirea │ │ştiinţific │
│ │ │ │ │ │ │ │
├──┼─────────────┼──────────┼───────┼─────────────────┼────────────┼───────────┤
│0 │ 1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │ 6 │
├──┼─────────────┼──────────┼───────┼─────────────────┼────────────┼───────────┤
├──┼─────────────┼──────────┼───────┼─────────────────┼────────────┼───────────┤
├──┼─────────────┼──────────┼───────┼─────────────────┼────────────┼───────────┤
├──┼─────────────┼──────────┼───────┼─────────────────┼────────────┼───────────┤
├──┼─────────────┼──────────┼───────┼─────────────────┼────────────┼───────────┤
└──┴─────────────┴──────────┴───────┴─────────────────┴────────────┴───────────┘



Conducãtorul unitãţii,
...................................
(funcţia, numele şi prenumele în clar,
semnatura şi ştampila)

--------------
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016