Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   INSTRUCTIUNI din 12 decembrie 1970  privind predarea, colectarea, depozitarea, transportul, receptia si decontarea contravalorii uleiurilor minerale uzate si a altor produse petroliere lichide degradate    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

INSTRUCTIUNI din 12 decembrie 1970 privind predarea, colectarea, depozitarea, transportul, receptia si decontarea contravalorii uleiurilor minerale uzate si a altor produse petroliere lichide degradate

EMITENT: MINISTERUL PETROLULUI
PUBLICAT: BULETINUL OFICIAL nr. 157 din 30 decembrie 1970
I. Generalitati

Primesc denumirea de uleiuri uzate toate sortimentele de uleiuri minerale care în timpul folosirii şi-au pierdut însuşirile care le fac apte pentru întrebuinţare, precum şi cele care au fost utilizate o perioada stabilitã prin norme.
Uleiurile uzate se recupereazã de la toate tipurile de maşini şi utilaje (motoare termice, turbine, compresoare, angrenaje, transformatoare etc.) care folosesc uleiuri minerale pentru lubrifiere, fluide hidraulice, medii electroizolante etc.
Nu se încadreazã în categoria uleiurilor minerale recuperabile urmãtoarele:
- uleiuri folosite ca materii prime;
- uleiuri folosite de unitãţile Ministerului Industriei Construcţiilor de Maşini pentru echiparea agregatelor noi care se livreaza la intern şi export;
- uleiuri folosite la locurile de ungere care nu permit recuperarea (ex. cilindri etc.).
Conform <>Hotãrîrii Consiliului de Miniştri nr. 1558/1970 , întreprinderile care folosesc uleiuri minerale au obligaţia de a preda uleiurile uzate rezultate în proporţie de minimum 20% din cantiatea de uleiuri recuperabile ce le-a fost furnizatã, cu excepţia unitãţilor subordonate Ministerului Agriculturii şi Silviculturii, care vor preda 15%.
Uleiurile uzate recuperate de cãtre consumatori se predau depozitelor întreprinderilor pentru livrarea produselor petroliere ale Ministerului Petrolului, arãtate în anexa.
Consumatorii pot expedia uleiurile uzate şi direct la Întreprinderea de regenerare a uleiurilor din Rimnicu Sarat, dar numai în vagoane-cisterna, vagoane complete (cu butoaie) sau cisterne.
Cantitãţile de uleiuri uzate ce trebuie predate de unitãţile ministerelor şi ale celorlalte organe centrale beneficiare de uleiuri minerale se stabilesc anual de Centrala pentru condiţionarea, livrarea şi transportul produselor petroliere din cadrul Ministerului Petrolului, odatã cu stabilirea planului de aprovizionare cu uleiuri minerale proaspete şi cu încheierea contractelor economice.
Sectoarele de plan-aprovizionare din centrale, grupuri industriale şi întreprinderi au obligaţia sa prevadã în extrasele de balante pentru uleiuri minerale cantitãţile de uleiuri uzate ce urmeazã a fi predate Ministerului Petrolului de cãtre unitãţile subordonate.
Unitãţile cooperaţiei meşteşugãreşti, cooperativele agricole de producţie, unitãţile auto-service şi alte unitãţi care recupereazã uleiuri uzate provenite de la maşinile şi utilajele din dotare sau ca urmare a unor prestãri de servicii au obligaţia de a preda aceste uleiuri la depozitele întreprinderilor pentru livrarea produselor petroliere ale Ministerului Petrolului.
În afarã de uleiurile uzate, sînt supuse acţiunii de recuperare şi alte produse petroliere lichide care dupã folosire în diverse scopuri (spalari de piese, cartere etc.) nu mai pot fi reconditionate de întreprinderile unde au fost utilizate. Pe mãsura recuperãrii şi acumularii lor, aceste produse se vor expedia în vagoane-cisterna sau autocisterne la rafinariile Ploiesti sau Ploiesti-Nord. Este interzisã expedierea la rafinarii a acestor produse la butoaie.
Centrala pentru condiţionarea, livrarea şi transportul produselor petroliere va analiza trimestrial, împreunã cu direcţiile de plan-aprovizionare din ministere sau celelalte organe centrale tutelare ale beneficiarilor de uleiuri minerale, modul de realizare a sarcinilor de recuperare şi predare a uleiurilor uzate.
În cazul nepredarii cantitãţilor de uleiuri uzate contractate, întreprinderile pentru livrarea produselor petroliere din cadrul Ministerului Petrolului vor reduce cantitãţile de uleiuri minerale proaspete prevãzute pentru aprovizionarea întreprinderilor consumatoare în trimestrul urmãtor, corespunzãtor cu cantitatea de uleiuri uzate nepredate.

II. Recuperarea uleiurilor uzate

La recuperarea uleiurilor uzate se vor respecta urmãtoarele reguli:
a) Extragerea uleiurilor uzate de la locurile de ungere se face prin oficiile existente ale instalaţiei sau cu ajutorul dispozitivelor destinate acestui scop, dupã ce acestea au fost în prealabil bine curatite.
b) Vasele în care se golesc uleiurile uzate din locurile de folosire vor fi curate, iar uleiul extras va fi trecut prin site de sirma cu minimum 400 ochiuri/cmp, pentru a retine impuritatile mecanice înainte de depozitare.
c) Se vor lua mãsuri ca pe timpul manipulãrii sa nu se producã impurificarea uleiurilor uzate recuperate.
d) Uleiurile uzate recuperate de la unul sau mai multe utilaje se vor depozita, inscriptiona şi expedia separat, astfel:
- uleiuri recuperate de la motoare şi turbine sub denumirea de uleiuri uzate de la motoare;
- restul uleiurilor uzate vor fi recuperate sub denumirea de uleiuri uzate diverse.
e) Este cu desãvîrşire interzisã introducerea în uleiurile uzate de carburanţi, unsori consistente, vaselina, chimicale etc.

III. Depozitarea uleiurilor uzate

Vor fi respectate urmãtoarele reguli:
a) Rezervoarele, butoaiele şi toate celelalte vase de depozitare a uleiurilor uzate vor fi închise etans, pentru evitarea patrunderii apei, impuritatilor sau altor substanţe strãine.
Vasele vor fi marcate vizibil pentru evitarea contaminarilor cu alte produse sau a erorilor de manipulare şi depozitare.
b) Umplerea vaselor de depozitare, atît la consumatori cît şi la depozitele Ministerului Petrolului, se va face trecind produsul prin site de sirma cu minimum 400 ochiuri/cmp, pentru reţinerea impuritatilor.
c) Dacã uleiul uzat este depozitat în rezervoare cu serpetina se va face încãlzirea rezervorului, în vederea usurarii decantarii apei şi impuritatilor.
În cazul depozitarii în rezervoare sau vase neincalzite, acestea vor fi astfel amenajare şi adaptate încît sa permitã scurgerea apei sau a impuritatilor, care se separa.
d) Periodic, vasele de depozitare a uleiurilor uzate se utilizeazã în alte scopuri şi se amplaseaza separat de cele cu uleiuri minerale proaspete sau alte produse, pentru evitarea erorilor de manipulare.
e) Toate vasele de depozitare şi manipulare a uleiurilor uzate se vor marca cu inscripţia uleiuri uzate de la motoare (UUM) şi uleiuri uzate diverse (UUD).

IV. Predarea şi expedierea uleiurilor uzate
a) Uleiurile minerale uzate, recuperate de întreprinderi potrivit prevederilor din capitolele precedente, se predau fie depozitelor întreprinderilor pentru livrarea produselor petroliere ale Ministerului Petrolului, fie Întreprinderii de regenerare a uleiurilor uzate din Rimnicu Sarat - gara Rimnicu Sarat, judeţul Buzau, str. Costieni nr. 62.
- linie de garaj - dupã urmãtoarea regula:
- pentru cazurile cînd întreprinderile pot recupera şi depozita cantitãţi vagonabile, acestea vor fi expediate cu vagoane-cisterna sau vagoane complete (cu butoaie), eventual cu autocisterne direct la I.R.U. Rimnicu Sarat;
- în celelalte situaţii, uleiurile uzate se predau la depozitele întreprinderilor pentru livrarea produselor petroliere din judeţul respectiv, arãtate în anexa.
Dovezile de primire (note intrare-recepţie) eliberate de I.R.U Rimnicu Sarat sau depozitele colectoare ale Ministerului Petrolului vor fi prezentate de întreprinderile consumatoare depozitelor cu care contracteazã uleiurile minerale, la finele fiecãrui trimestru, pentru urmãrirea realizãrii contractului.
b) Transportul uleiurilor uzate de la întreprindere la depozitele Ministerului Petrolului se face cu mijloacele unitãţilor predatoare. În acest scop, unitãţile care recupereazã uleiurile uzate îşi vor asigura ambalajele şi mijloacele de transport necesare efectuãrii transportului uleiurilor uzate.
c) Depozitele Ministerului Petrolului sînt obligate sa preia uleiurile uzate de la consumatori, golind şi restituind butoaiele sau celelalte vase cu care aceştia le-au trimis.
d) Depozitele Ministerului Petrolului şi I.R.U. Rimnicu Sarat vor receptiona uleiurile uzate şi vor elibera întreprinderilor predatoare dovezi de primire (note intrare-recepţie), în care vor indica: data, cantitatea de ulei uzat primit, tipul uleiului, cine primeşte şi cine preda etc.
e) Pe mãsura colectãrii unei catitati vagonabile de ulei uzat, depozitele întreprinderilor pentru livrarea produselor petroliere ale Ministerului Petrolului vor expedia uleiurile uzate la I.R.U. Rimnicu Sarat, fie în vagoane cisterna, fie în vagoane complete (în butoaie).
La expediere, butoaiele vor fi curate în exterior, sabloanate şi închise etans cu busoane metalice.
f) Dupã primirea uleiurilor uzate, I.R.U. Rimnicu Sarat are obligaţia sa goleasca complet ambalajele şi sa le restituie curate expeditorilor, cu busoanele complete, în termen de 7 zile.
g) Cheltuielile de transport pe C.F.R., de la staţiile de încãrcare ale depozitelor Ministerului Petrolului sau de la staţiile de încãrcare ale întreprinderilor predatoare pînã la I.R.U. Rimnicu Sarat, precum şi cele pentru ambalajul gol restituit, vor fi suportate de I.R.U. Rimnicu Sarat în condiţiile traficului C.F.R.
Pe scrisoarea de trasura, expeditorii de uleiuri uzate vor face menţiunea ca se transporta uleiuri uzate pentru ca staţiile C.F.R sa aplice tariful redus.
În cazul cînd expeditorul nu face aceasta menţiune va suporta diferenţa de taxa de transport.
Dacã expedierile se fac cu butoaie, acestea vor fi sablonate pe unul dintre funduri, indicindu-se citeţ urmãtoarele date:
- indicativul:
- uleiuri uzate de la motoare (UUM);
- uleiuri uzate diverse (UUD).
- denumirea unitãţii expeditoare;
- destinatar: I.R.U. Rimnicu Sarat.

V. Recepţia uleiurilor uzate

a) La recepţie, uleiurile uzate trebuie sa corespundã urmãtoarelor condiţii tehnice de calitate:
Uleiuri uzate
Uleiuri de la uzate motoare diverse
- Apa şi impuritati mecanice % maxim 4 6
- Conţinut în carburanţi % maxim 7 5.
În acest scop, înainte de a preda uleiurile uzate, întreprinderile vor face autoreceptia acestora şi, în caz de nevoie, vor proceda la scurgerea apei şi a impuritatilor decantate în vasele de depozitare.
b) La primirea uleiurilor uzate de la predatori, depozitele Ministerului Petrolului vor executa recepţia catitativa şi calitativã, astfel:
- se ia o proba din uleiul uzat conţinut în fiecare vas, prin introducerea unei sonde din material transparent sau a unei sonde metalice (în acest caz se trece conţinutul într-un cilindru gradat), verificind vizual conţinutul probei. În funcţie de conţinutul de ulei constatat se stabileşte cantitatea realã de ulei uzat predat dupã care se elibereazã dovada de primire (nota de intrare-recepţie), în baza cãreia se va achitã contravaloarea.
c) Depozitele Ministerului Petrolului au obligaţia de a proceda, înainte de expedierea uleiurilor uzate la I.R.U. Rimnicu Sarat, la scurgerea apei şi a impuritatilor decantate.
Depozitele Ministerului Petrolului şi alte întreprinderi ce sînt dotate cu laboratoare au obligaţia ca la expedierea uleiurilor uzate sa emita buletine de analiza care vor însoţi transportul şi în care se vor mentiona procentul de apa şi de impuritati, conţinutul în carburanţi şi indicele de viscozitate (pentru uleiurile uzate de la motoare).
d) La primirea uleiurilor uzate I.R.U. Rimnicu Sarat va efectua recepţia dupã cum urmeazã:
- va lua o proba medie din fiecare vagon-cisterna primit, sau pe loturi de butoaie expediate în vagoane de acelaşi depozit sau întreprindere predatoare. La aceste probe se vor determina procentul de apa, impuritatile mecanice, conţinutul în carburanţi şi I.V.D.D (pentru uleiurile uzate de la motoare);
- pentru cazurile în care I.R.U. Rimnicu Sarat constata la recepţie ca a fost depãşit procentul maxim admis de apa şi impuritati în uleiuri uzate primite, va sesiza centrala pentru condiţionarea, livrarea şi transportul produselor petroliere, cît şi întreprinderea de care aparţine depozitul expeditor.
Centrala pentru condiţionarea, livrarea şi transportul produselor petroliere şi întreprinderile pentru livrarea produselor petroliere vor lua mãsuri, în funcţie de gradul de vinovãţie, impotriva salariaţilor care nu respecta prezenta instrucţiune.
Cantitãţile de uleiuri uzate primite direct de la întreprinderile ce au recuperat şi expediat uleiul uzat se receptioneaza de I.R.U. Rimnicu Sarat şi se confirma, în termen de maximum 7 zile de la primire, expeditorului prin transmiterea dovezii de primire (nota intrare-recepţie).
Lunar I.R.U. Rimnicu Sarat va comunica întreprinderilor pentru livrarea produselor petroliere situaţia primirilor de uleiuri uzate, centralizata pe depozite, iar la Centrala pentru condiţionarea, livrarea şi transportul produselor petroliere situaţia centralizata pe unitãţi (I.L.P.P.-uri şi predatori direcţi).

VI. Încheierea contractelor pentru uleiurile uzate

a) Unitãţile Centralei pentru condiţionarea, livrarea şi transportul produselor petroliere, prin depozitele întreprinderilor pentru livrarea produselor petroliere din subordine, vor prevedea în contractele pentru produsele petroliere şi cantitãţile de uleiuri uzate ce trebuie predate.
b) Cantitãţile de uleiuri uzate care se contracteazã vor fi prevãzute în extrasele de balanţa pentru uleiurile minerale proaspete, întocmite de forurile tutelare ale întreprinderilor predatoare, transmise prin Centrala pentru condiţionarea, livrarea şi transportul produselor petroliere.
c) Nepredarea de uleiuri uzate prevãzute în contracte conform dispoziţiilor legale în vigoare menţionate la cap. I atrage rãspunderea partii în culpa.
d) Centrala pentru condiţionarea, livrarea şi transportul produselor petroliere va încheia contracte de furnizare a uleiurilor uzate, prin unitãţile sale, cu I.R.U. Rimnicu Sarat.
e) Restructurarile planului de aprovizionare cu uleiuri minerale proaspete, survenite în cursul anului, vor atrage corespunzãtor şi modificarea cantitãţilor de uleiuri minerale uzate contractate.
f) Centrala pentru condiţionarea, livrarea şi transportul produselor petroliere va comunica, dupã caz, la Centrala industriala a prelucrãrii ţiţeiului restructurarile trimestriale de plan.

VII. Recuperarea şi predarea altor produse petroliere lichide degradate care nu mai pot fi reconditionate şi folosite de întreprinderile consumatoare

a) Nu este permis ca produsele petroliere lichide degradate recuperabile sa fie deversate în canalizari sau riuri.
b) Produsele petroliere lichide degradate (White spirt, petrol şi motorina) care au fost folosite în diverse scopuri (spalari de piese etc.) şi nu mai pot fi folosite la întreprinderile consumatoare se vor recupera în vederea predãrii lor pentru reprelucrare.
Aceste produse sînt denumite conform prezentelor instrucţiuni produse petroliere lichide degradate, notate pe scurt P.P.D.
c) Întreprinderile care colecteazã astfel de produse le vor expedia în vagoane-cisterna sau cu autocisterne la rafinariile Ploiesti-Nord, str. Valeni nr. 146.
d) Produsele petroliere lichide degradate recuperabile vor fi expediate cu maximum 5% apa şi impuritati mecanice.
e) Produsele petroliere lichide degradate nu trebuie sa conţinã produse chimice (acizi, baze etc.).
f) Unitatea primitoare elibereazã întreprinderii expeditoare dovada de primire.
g) Cheltuielile de transport pe C.F.R. de la staţiile de încãrcare ale predatorilor pînã la rafinariile Ploiesti şi Ploiesti-Nord vor fi suportate de aceste rafinarii în condiţiile tarifului C.F.R. stabilit pentru uleiurile uzate. În acest scop în scrisorile de trasura se va mentiona ca se transporta produse petroliere degradate.

VIII. Prelucrarea uleiurilor uzate şi a altor produse petroliere lichide degradate recuperabile

Prelucrarea uleiurilor uzate se face de I.R.U. Rimnicu Sarat, iar a celorlalte produse petroliere lichide degradate, de cãtre rafinariile Ploiesti şi Ploiesti-Nord, în vederea obţinerii de uleiuri minerale şi alte produse petroliere, care sa se încadreze în standardele şi normele interne elaborate de Ministerul Petrolului.
Întreprinderile care dispun de instalaţii pentru regenerarea uleiurilor uzate le pot utiliza numai cu respectarea urmãtoarelor condiţii:
- uleiurile rezultate sa se încadreze în normele de calitate elaborate de Ministerul Petrolului (standarde şi norme interne);
- uleiurile rezultate sa se foloseascã de întreprinderea care le-a recuperat şi regenerat.
Sarcina de recuperarea a uleiurilor uzate pentru acestea este de minimum 20% (cu excepţia unitãţilor Ministerului Agriculturii şi Silviculturii 15%); ele vor preda unitãţilor Ministerului Petrolului cantitãţile de uleiuri uzate ce depãşesc capacitatea proprie de regenerare.

IX. Decontarea contravalorii uleiurilor minerale uzate şi a altor produse petroliere lichide degradate

Uleiurile minerale uzate şi alte produse petroliere lichide degradate se deconteazã la urmãtoarele preţuri, în baza Ordinului Ministerului Petrolului nr. 1149/1970 :
- uleiuri uzate de la motoare 100 lei/tona
- uleiuri uzate diverse 80 lei/tona
- alte produse petroliere lichide degradante 50 lei /tona.
Pentru uleiurile minerale uzate colectate la depozitele Ministerului Petrolului, decontarea se face de cãtre depozitele colectoare, în sensul ca acecstea vor achitã trimestrial prin mandat poştal sau virament, dupã caz, 90% din valoare beneficiarilor, anexind la documentele de decontare situaţia cuprinzînd cantitãţile recepţionate şi sumele cuvenite.
Pentru produsele expediate direct de cãtre întreprinderile consumatoare, I.R.U. Rimnicu Sarat şi rafinariile Ploiesti şi Ploiesti-Nord vor deconta direct predatorilor preţul integral al produselor, avîndu-se în vedere cantitatea şi calitatea efectiv recepţionatã.
Decontarea contravalorii uleiurilor uzate colectate şi expediate de cãtre depozitele Ministerului Petrolului la I.R.U. Rimnicu Sarat se va face de cãtre aceasta trimestrial, în felul urmãtor:
- 90% se vireazã întreprinderilor pentru livrarea produselor petroliere de care aparţin depozitele colectoare şi predatoare;
- 10% se vireazã la Centrala pentru condiţionarea, livrarea şi transportul produselor petroliere, din care 50% pentru formarea unui fond centralizat ce va fi folosit la crearea condiţiilor tehnice necesare acţiunii de colectare şi 50% pentru premierea salariaţilor care au contribuit efectiv la acţiunea de organizare, colectare, depozitare şi expediere a uleiurilor uzate.
Pentru acoperirea cheltuielilor de colectare, depozitare şi manipulare a uleiurilor uzate, la depozitele colectoare ale Ministerului Petrolului, I.R.U. Rimnicu Sarat va vira trimestrial 30 lei/t de produs receptionat, la întreprinderea de care aparţin aceste depozite, conform catalogului 37/P.T.3.

X. Evidenta şi formularele ce se utilizeazã pentru colectarea, expedierea şi decontarea produselor petroliere uzate

Evidenta uleiurilor uzate şi a produselor petroliere degradate se tine de cãtre:
- merceolog, pe aceeaşi fişa de evidenta a produselor petroliere contractate;
- gestionar, pe fişa de magazie formular 7-12 format A5;
- contabil, pe jurnalul nr. 15 pentru evidenta şi decontarea uleiurilor uzate şi produselor petroliere degradate.
Documentele, respectiv formularele folosite la predarea, receptionarea şi expirarea uleiurilor uzate şi produselor petroliere degradate sînt:
1. Nota de intrare-recepţie, pentru cantitãţile primite şi recepţionate, care se întocmeşte în patru exemplare, din care: doua exemplare se dau predatorului, un exemplar rãmîne la gestionar drept act justificativ şi al patrulea se preda merceologului şi contabilului pentru înregistrãri. Consumatorii care nu au repartiţiile la depozitul colector vor preda al doilea exemplar din nota de intrare-recepţie depozitului la care au contractat produsele pentru a fi scazuti din evidente cu cantitãţile predate.
Nota de intrare-recepţie serveşte consumatorilor drept document de predare.
Pentru cantitãţile primite direct de la consumatori rafinariile prelucratoare vor întocmi aceleaşi documente.
2. Avizul de expediţie pentru cantitãţile expediate la rafinariile prelucratoare, se întocmeşte în trei exemplare, din care: un exemplar însoţeşte transportul, un exemplar se preda contabilitãţii şi un exemplar rãmîne la gestionar.




ANEXA 1

Depozitele Ministerului Petrolului care colecteazã uleiuri uzate

──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Întreprinderea Judeţul Depozitul
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
- Întreprinderea pentru livrarea produselor Ilfov Municipiul
petroliere Bucureşti (I.L.P.P. Bucureşti) Bucureşti
- Baneasa
- Grivita
- Giurgiu
Calarasi - Oltenita
Ialomita - Urziceni
- Fetesti
- Slobozia
Teleorman - Alexandria
- Rosiori
- Turnu-
Magurele
- Videle
- Întreprinderea pentru transportul şi livrarea
produselor petroliere Ploiesti
(I.T.L.P.P. Ploiesti) Buzau - Buzau
Brãila - Brãila
- Tirgoviste
- Gaesti
Galaţi - Galaţi
Prahova - Ploiesti
Vrancea - Focsani
- Tecuci
- Întreprinderea pentru condiţionarea şi
livrarea produselor petroliere Constanta
(I.C.L.P.P. Constanta) Constanta - Constanta
- Medgidia
Tulcea - Babadag
- Tulcea
- Întreprinderea pentru livrarea
produselor petroliere Iaşi
(I.L.P.P. Iaşi) Bacau - Bacau
- Moinesti
Botosani - Botosani
Iaşi - Iaşi
Neamt - Piatra-Neamt
Suceava - Suceava
Vaslui - Vaslui
- Întreprinderea pentru livrarea
produselor petroliere Braşov
(I.L.P.P. Braşov) Braşov - Fagaras
- Braşov II
Covasna - Sfintu-
Gheorghe
Harghita - Miercurea-
Ciuc
- Gheorghieni
Mures - Ungheni-
Mures
Sibiu - Sibiu
- Medias
- Întreprinderea pentru livrarea
produselor petroliere Cluj (I.L.P.P. Cluj) Alba - Alba-Iulia
Bihor - Oradea
- Vascau
Bistrita-Nasaud - Bistrita
Cluj - Cluj II
- Dej
Maramures - Baia-Mare
- Sighet
Satu-Mare - Satu-Mare
Salaj - Zalau
- Întreprinderea pentru livrarea
produselor petroliere Timişoara
(I.L.P.P. Timişoara) Arad - Arad
Caras-Severin - Resita
Hunedoara - Hunedoara
Timis - Timişoara
- Întreprinderea pentru livrarea
produselor petroliere Craiova
(I.L.P.P. Craiova) Arges - Pitesti
Dolj - Craiova
- Bailesti
Gorj - Tirgu Jiu
Mehedinti - Turnu-
Severin
Olt - Slatina
- Caracal
Vilcea - Rimnicu-
Vilcea
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────



-------
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016