Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   HOTĂRÂRE nr. 971 din 12 noiembrie 2020  pentru aprobarea Notei de fundamentare privind necesitatea şi oportunitatea efectuării cheltuielilor aferente proiectului de investiţii Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

 HOTĂRÂRE nr. 971 din 12 noiembrie 2020 pentru aprobarea Notei de fundamentare privind necesitatea şi oportunitatea efectuării cheltuielilor aferente proiectului de investiţii "Dezvoltarea unui sistem mixt mobil de monitorizare a traficului rutier privind încălcarea regulilor de circulaţie"

EMITENT: Guvernul
PUBLICAT: Monitorul Oficial nr. 1121 din 23 noiembrie 2020
    În temeiul art. 108 din Constituţia României, republicată, şi al art. 42 alin. (1) lit. a) din Legea nr. 500/2002 privind finanţele publice, cu modificările şi completările ulterioare,
    Guvernul României adoptă prezenta hotărâre.
    ART. 1
    Se aprobă Nota de fundamentare privind necesitatea şi oportunitatea efectuării cheltuielilor aferente proiectului de investiţii „Dezvoltarea unui sistem mixt mobil de monitorizare a traficului rutier privind încălcarea regulilor de circulaţie“, prevăzută în anexa care face parte integrantă din prezenta hotărâre.

    ART. 2
    Finanţarea proiectului de investiţii prevăzut la art. 1 se realizează din fonduri externe nerambursabile şi de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Afacerilor Interne, în limita sumelor aprobate anual cu această destinaţie, conform programelor de investiţii publice aprobate potrivit legii.

    ART. 3
    Ministerul Afacerilor Interne, prin Inspectoratul General al Poliţiei Române, răspunde de modul de utilizare a sumelor aprobate potrivit prevederilor prezentei hotărâri.



                    PRIM-MINISTRU
                    LUDOVIC ORBAN
                    Contrasemnează:
                    Ministrul afacerilor interne,
                    Marcel Ion Vela
                    p. Ministrul transporturilor, infrastructurii şi comunicaţiilor,
                    Ionel Scrioşteanu,
                    secretar de stat
                    Ministrul finanţelor publice,
                    Vasile-Florin Cîţu

    Bucureşti, 12 noiembrie 2020.
    Nr. 971.
    ANEXA

    NOTĂ DE FUNDAMENTARE
    privind necesitatea şi oportunitatea efectuării cheltuielilor
    aferente proiectului de investiţii „Dezvoltarea unui sistem mixt mobil de
    monitorizare a traficului rutier privind încălcarea regulilor de circulaţie“
    La nivelul Uniunii Europene, România ocupa în anul 2017 primul loc în ceea ce priveşte numărul de decese la un milion de locuitori, întrucât se înregistrau 98 de persoane decedate la un milion de locuitori, în contextul în care media UE era de 49 de persoane decedate.
    La nivelul Uniunii Europene s-a constituit un obiectiv general de reducere cu 50% a numărului persoanelor decedate în accidente rutiere, stabilit prin Comunicarea finală nr. 0389/2010 a Comisiei Europene, intitulată „Pentru un spaţiu european de siguranţă rutieră: Orientări pentru politica de siguranţă rutieră 2011-2020“.
    În acest sens, la nivelul ţării noastre a fost adoptată Hotărârea Guvernului nr. 755/2016 privind aprobarea Strategiei naţionale pentru siguranţă rutieră pentru perioada 2016-2020 şi a Planului de acţiuni pentru implementarea acesteia, prevederile acestora urmând a fi puse în aplicare de către instituţiile cu atribuţii în domeniu şi de către organele de specialitate ale administraţiei publice centrale şi locale.
    În vederea sprijinirii Poliţiei Române în eforturile sale pentru creşterea siguranţei pe drumurile publice, conform atribuţiilor ce îi revin conform cadrului legal în vigoare, este necesară dotarea corespunzătoare a acesteia cu autospeciale, echipamente şi infrastructură hardware şi software.
    Obiectivul general al proiectului de investiţii îl constituie creşterea gradului de siguranţă rutieră, proiectul propus spre finanţare urmând să întărească capabilităţile, precum şi capacitatea de acţiune a Poliţiei Române, contribuind semnificativ la creşterea calităţii serviciilor oferite comunităţii.
    Odată implementat, proiectul „Dezvoltarea unui sistem mixt mobil de monitorizare a traficului rutier privind încălcarea regulilor de circulaţie“ va permite:
    1. îmbunătăţirea capacităţii de informare (notificare) a administratorului de drum, prin constituirea unei baze de date naţionale privind elementele precare ce afectează siguranţa rutieră pe drumurile publice la nivel naţional, în vederea luării unor măsuri ce se impun de către autorităţile competente;
    2. creşterea prezenţei în trafic a forţelor de Poliţie Rutieră, precum şi creşterea mobilităţii acesteia în vederea reducerii timpului de intervenţie la activităţile specifice pe reţeaua de infrastructură rutieră;
    3. depistarea eficientă în trafic a celor care pun în pericol participanţii la trafic şi afectează infrastructura rutieră, prin comportament rutier deviant, produs de consumul substanţelor psihoactive;
    4. dezvoltarea analizelor de identificare a punctelor negre şi creşterea gradului de informare a cetăţenilor cu privire la existenţa acestora, prin aplicaţia Infotrafic; notificarea administratorului drumului cu privire la existenţa şi localizarea punctelor negre;
    5. realizarea de analize geospaţiale complexe privind siguranţa rutieră şi diseminarea acestora către structurile abilitate;
    6. dezvoltarea şi sporirea capacităţii de analiză prin întocmirea de analize mixte dintre sistemul de abateri şi sistemul de evidenţă EAC (Evidenţa Accidentelor de Circulaţie) în vederea creşterii eficienţei acţiunilor poliţiei rutiere.

    Proiectul propus spre finanţare prin Programul operaţional Infrastructură mare 2014-2020 constă în dotarea Poliţiei Române cu un sistem mixt mobil de monitorizare a traficului rutier privind încălcarea regulilor de circulaţie.
    Prin Nota-raport nr. 412.999 din 3.12.2019 actualizată prin Nota-raport nr. 933.823 din 14.09.2020 a fost aprobată depunerea cererii de finanţare a caracteristicilor principale ale proiectului de investiţii „Dezvoltarea unui sistem mixt mobil de monitorizare a traficului rutier privind încălcarea regulilor de circulaţie“ de către ordonatorul principal de credite.
    În cadrul proiectului se va realiza şi modernizarea necesară a infrastructurii hardware şi software a sistemului informatic al Poliţiei Române - SISPOL, precum şi achiziţia serviciilor de instruire pentru cele două aplicaţii care urmează a fi dezvoltate. Alte costuri vor fi reprezentate de achiziţia de bunuri şi servicii pentru realizarea informării şi publicităţii implementării proiectului, precum şi bunuri IT&C necesare echipei de implementare a proiectului.
    Valoarea totală estimată a proiectului este de 126.807 mii lei, cu TVA inclus, şi este depus pentru finanţare în cadrul Programului operaţional Infrastructură mare 2014-2020, Axa prioritară 2 (A.P.) Dezvoltarea unui sistem de transport multimodal, de calitate, durabil şi eficient, Prioritatea de investiţii 7c - Dezvoltarea şi îmbunătăţirea sistemelor de transport care respectă mediul, inclusiv a celor cu zgomot redus şi care au emisii reduse de carbon, inclusiv a căilor navigabile interioare şi a sistemelor de transport maritim, a porturilor, a legăturilor multimodale şi infrastructurilor aeroportuare, cu scopul de a promova mobilitatea durabilă la nivel regional şi local, Obiectivul specific 2.5 (OS) Creşterea gradului de siguranţă şi securitate pe toate modurile de transport şi reducerea impactului transporturilor asupra mediului.
    Caracteristicile principale şi indicatorii tehnico-economici aferenţi proiectului de investiţii „Dezvoltarea unui sistem mixt mobil de monitorizare a traficului rutier privind încălcarea regulilor de circulaţie“
    Titular: Ministerul Afacerilor Interne
    Beneficiar: Inspectoratul General al Poliţiei Române
    Amplasament: Sediul I.G.P.R., bd. George Coşbuc nr. 83-85, sectorul 6, precum şi la sediul structurilor de poliţie rutieră din cadrul unităţilor de poliţie teritoriale subordonate

┌──────────────────────────┬───┬───────┐
│- Valoarea totală a │ │ │
│proiectului (inclusiv TVA)│mii│ │
│(în preţuri valabile în │lei│126.807│
│luna iulie 2020: 1 euro = │ │ │
│4,8440 lei) │ │ │
├──────────────────────────┼───┼───────┤
│- Eşalonarea investiţiei │ │ │
├──────────────────────────┼───┼───────┤
│- Anul I │mii│60 │
│ │lei│ │
├──────────────────────────┼───┼───────┤
│- Anul II │mii│171 │
│ │lei│ │
├──────────────────────────┼───┼───────┤
│- Anul III │mii│126.576│
│ │lei│ │
└──────────────────────────┴───┴───────┘



┌───────────────────────────┬────┬─────┐
│- Capacităţi: │ │ │
├───────────────────────────┼────┼─────┤
│- Autospeciale │nr. │300 │
├───────────────────────────┼────┼─────┤
│- Aparat pentru măsurarea │nr. │250 │
│vitezei de circulaţie │ │ │
├───────────────────────────┼────┼─────┤
│- Dispozitiv electronic │ │ │
│mobil de depistare a │ │ │
│consumului de substanţe │buc.│44 │
│stupefiante de către │ │ │
│conducătorii auto │ │ │
├───────────────────────────┼────┼─────┤
│- Sistem de colectare, │nr. │1 │
│stocare şi analiză │ │ │
├───────────────────────────┼────┼─────┤
│- Dispozitiv mobil pentru │nr. │4.000│
│dotarea poliţiştilor │ │ │
├───────────────────────────┼────┼─────┤
│- Imprimantă mobilă │nr. │1.400│
├───────────────────────────┼────┼─────┤
│Durata de execuţie a │luni│36 │
│proiectului │ │ │
└───────────────────────────┴────┴─────┘


    Finanţarea investiţiei:
    Finanţarea proiectului de investiţii se realizează din fonduri externe nerambursabile şi de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Afacerilor Interne, în limita sumelor aprobate anual cu această destinaţie, conform programelor de investiţii publice aprobate potrivit legii.

    -----

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016