Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   HOTĂRÂRE nr. 20 din 25 martie 2021  privind stabilirea unor măsuri necesar a fi aplicate în contextul pandemiei de COVID-19 şi aprobarea listei ţărilor/zonelor/teritoriilor de risc epidemiologic pentru care se instituie măsura carantinei asupra persoanelor care sosesc în România din acestea, în contextul pandemiei de COVID-19    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

 HOTĂRÂRE nr. 20 din 25 martie 2021 privind stabilirea unor măsuri necesar a fi aplicate în contextul pandemiei de COVID-19 şi aprobarea listei ţărilor/zonelor/teritoriilor de risc epidemiologic pentru care se instituie măsura carantinei asupra persoanelor care sosesc în România din acestea, în contextul pandemiei de COVID-19

EMITENT: Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă
PUBLICAT: Broşură nr. 1 din 25 martie 2021

        Având în vedere analiza factorilor de risc privind managementul situaţiei de urgenţă generată de virusul SARS-CoV-2, pe teritoriul României la data de 24.03.2021, realizată la nivelul Centrului Naţional de Coordonare şi Conducere a Intervenţiei, precum şi propunerile Institutului Naţional de Sănătate Publică referitoare la ţările/zonele/teritoriile de risc epidemiologic pentru care se instituie măsura carantinei asupra persoanelor care sosesc în România din acestea,
        luând în considerare propunerile Grupului de Suport Tehnico-Ştiinţific privind Gestionarea Bolilor Înalt Contagioase pe teritoriul României referitoare la măsurile necesar a fi adoptate pentru limitarea răspândirii virusului,
        ţinând cont de creşterea constantă a numărului de cazuri noi de infectare cu virusul SARS-Cov-2, creştere determinată în principal de circulaţia virusului pe teritoriul naţional fapt care generează o presiune constantă asupra capacităţii de gestionare a unităţilor administrativ - teritoriale şi a sistemului sanitar,
        în contextul necesităţii de menţinere a condiţiilor socio - economice necesare desfăşurării activităţilor specifice economiei naţionale, concomitent cu menţinerea unui nivel de alertă adecvat la nivelul componentelor Sistemului Naţional de Management al Situaţiilor de Urgenţă
        în conformitate cu prevederile art. 4 alin. (1) lit. c) şi art. 8^1 din O.U.G. nr. 21/2004 privind Sistemul Naţional de Management al Situaţiilor de Urgenţă, cu modificările şi completările ulterioare,
     în temeiul prevederilor art. 5,art. 8,art. 9 alin. (1), art. 32 alin. (2), art. 43 alin. (1), art. 44 alin. (2) şi (3), art. 45 alin. (1) şi art. 71 din Legea nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19 cu modificările şi completările ulterioare, ale art. 4 şi art. 11 alin. (1) din Legea nr. 136/2020 republicată, privind instituirea unor măsuri în domeniul sănătăţii publice în situaţii de risc epidemiologic şi biologic, ale art. 20 lit. l) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 21/2004 privind Sistemul Naţional de Management al Situaţiilor de Urgenţă, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 15/2005, cu modificările şi completările ulterioare, şi ale art. 2 şi art. 4 din Hotărârea Guvernului nr. 94/2014 privind organizarea, funcţionarea şi componenţa Comitetului Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă,
        Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă adoptă prezenta hotărâre:
    ART. 1
        Se propune modificarea şi completarea măsurilor adoptate pentru prevenirea răspândirii şi controlul infecţiilor generate de virusul SARS-CoV-2, valabile pe perioada stării de alertă, după cum urmează:
    a) Reducerea intervalului orar, în care este permisă circulaţia persoanelor în afara locuinţei/gospodăriei fără restricţii, în localităţile în care incidenţa cumulată în ultimele 14 zile este mai mare de 4 la 1.000 de locuitori şi mai mică de 7,5 la 1.000 de locuitori, până la ora 20.00, pentru zilele de vineri, sâmbătă şi duminică. Aplicabilitatea măsurii încetează când rata de incidenţă cumulată în ultimele 14 zile scade sub 3,5 la 1.000 de locuitori.
    b) Reducerea intervalului orar, în care este permisă circulaţia persoanelor în afara locuinţei/gospodăriei fără restricţii, în localităţile în care incidenţa cumulată în ultimele 14 zile este mai mare de 7,5 la 1.000 de locuitori, până la ora 20.00 pe întreaga durată a săptămânii. Aplicabilitatea măsurii încetează când rata de incidenţă cumulată în ultimele 14 zile scade sub 7 la 1.000 de locuitori şi intră în vigoare măsura prevăzută la lit. a).
    c) Limitarea intervalului de timp în care este permisă desfăşurarea activităţii operatorilor economici care desfăşoară activităţi de comerţ/prestări de servicii în spaţii închise şi/sau deschise, publice şi/sau private, în localităţile în care incidenţa cumulată în ultimele 14 zile este mai mare de 4 la 1.000 de locuitori şi mai mică de 7,5 la 1.000 de locuitori, până la ora 18.00 pentru zilele de vineri, sâmbătă şi duminică. Aplicabilitatea măsurii încetează când rata de incidenţă scade sub 3,5 la 1.000 de locuitori.
    d) Limitarea intervalului de timp în care este permisă desfăşurarea activităţii operatorilor economici care desfăşoară activităţi de comerţ/prestări de servicii în spaţii închise şi/sau deschise, publice şi/sau private, în localităţile în care incidenţa cumulată în ultimele 14 zile este mai mare de 7,5 la 1.000 de locuitori, până la ora 18.00 pe întreaga durată a săptămânii. Aplicabilitatea măsurii încetează când rata de incidenţă scade sub 7 la 1.000 de locuitori şi intră în vigoare măsura prevăzută la lit. c).
    e) Suspendarea activităţii operatorilor economici desfăşurată în spaţii închise în domeniul sălilor de sport/fitness, în localităţile în care incidenţa cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile este mai mare de 4 la 1.000 de locuitori. Aplicabilitatea măsurii încetează când rata de incidenţă scade sub 3,5 la 1.000 de locuitori.
    f) În perioadele 03.04-04.04.2021 şi 01.05-02.05.2021 se permite circulaţia persoanelor în afara locuinţei/gospodăriei, în intervalul orar 20.00-02.00 pentru deplasarea şi participarea la slujbele religioase.
    g) În datele de 27.03.2021 şi 28.03.2021 se permite circulaţia persoanelor în afara locuinţei/gospodăriei, în intervalul orar 18.00-22.00 pentru deplasarea şi participarea la serviciile religioase oficiate pentru sărbătoarea Pesah.


    ART. 2
     Prin excepţie de prevederile art. 1, lit. c) şi d), în intervalul orar 18.00-05.00, operatorii economici pot activa doar în relaţia cu operatorii economici cu activitate de livrare la domiciliu.

    ART. 3
        Se abilitează ministerele de resort să modifice ordinele comune care reglementează condiţiile de desfăşurare a activităţii operatorilor economici pentru limitarea răspândirii COVID-19, în sensul stabilirii concrete a numărului maxim de persoane cărora le este permis simultan accesul în interiorul incintelor acestora raportat la suprafaţa obiectivelor.

    ART. 4
    (1) Prin "incidenţa cumulată în ultimele 14 zile" se înţelege incidenţa cumulată a cazurilor calculată pe un interval de 14 zile, cuprins între a 17-a zi şi a 3-a zi, anterioare datei în care aceasta se realizează, prin raportare la numărul de persoane din fiecare localitate, actualizat săptămânal de Direcţia pentru Evidenţa Populaţiei şi Administrarea Bazelor de Date.
    (2) Zilnic, pe baza rezultatelor testelor persoanelor nou confirmate, gestionate în aplicaţia "corona-forms", Serviciul de Telecomunicaţii Speciale va prezenta automat, la ora 10:00, pe platforma "alerte.ms.ro" rezultatul calculului ratei de incidenţă conform formulei de la alin. (1).

    ART. 5
        Se aprobă lista ţărilor/zonelor/teritoriilor de risc epidemiologic ridicat pentru care se instituie măsura carantinei asupra persoanelor care sosesc în România din acestea, prevăzută în anexă.

    ART. 6
    Anexa la Hotărârea nr. 9 din 11.02.2021 a Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă, modificată prin Hotărârea nr. 18 din 18.03.2021, se modifică şi se înlocuieşte cu lista prevăzută în anexa.

    ART. 7
        Începând cu data prezentei hotărâri, măsurile ce vizau persoanele care sosesc din Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord prevăzute în Hotărârea Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă nr. 9. din 11.02.2021, îşi încetează aplicabilitatea.

    ART. 8
        Prezenta hotărâre se comunică tuturor componentelor Sistemului Naţional de Management al Situaţiilor de Urgenţă, pentru punere în aplicare prin ordine şi acte administrative ale conducătorilor acestora.                              PREŞEDINTELE COMITETULUI NAŢIONAL PENTRU SITUAŢII DE URGENŢĂ
                                                     PRIM-MINISTRU
                                                   FLORIN-VASILE CÎŢU

    ANEXA 1

        la HCNSU nr. 20 din 25.03.2021
                  Lista ţărilor/zonelor cu risc epidemiologic ridicat,
                       conform Hotărârii nr. 20 din 25.03.2021 a
                    Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă

┌──────────────────────────────────────┐
│Zona Galbenă (carantina la domiciliu/ │
│locaţia declarată pentru 14 zile) │
├───────────────┬──────────────────────┤
│Stat/Zona/ │Rata de incidenţă │
│Teritoriu │cumulată la 100.000 │
│ │locuitori*) │
├───────────────┼──────────────────────┤
│Wallis and │2738.8 │
│Futuna │ │
├───────────────┼──────────────────────┤
│Bonaire, Saint │ │
│Eustatius and │2112.8 │
│Saba │ │
├───────────────┼──────────────────────┤
│Estonia │1520.8 │
├───────────────┼──────────────────────┤
│Cehia │1328.2 │
├───────────────┼──────────────────────┤
│San Marino │1222.0 │
├───────────────┼──────────────────────┤
│Ungaria │1145.7 │
├───────────────┼──────────────────────┤
│Muntenegru │1129.0 │
├───────────────┼──────────────────────┤
│Iordania │1074.1 │
├───────────────┼──────────────────────┤
│Serbia │948.3 │
├───────────────┼──────────────────────┤
│Seychelles │822.7 │
├───────────────┼──────────────────────┤
│Curacao │748.3 │
├───────────────┼──────────────────────┤
│Polonia │716.7 │
├───────────────┼──────────────────────┤
│Liban │644.1 │
├───────────────┼──────────────────────┤
│Aruba │630.4 │
├───────────────┼──────────────────────┤
│Andorra │624.9 │
├───────────────┼──────────────────────┤
│Bulgaria │620.2 │
├───────────────┼──────────────────────┤
│Cipru │601.3 │
├───────────────┼──────────────────────┤
│Suedia │597.1 │
├───────────────┼──────────────────────┤
│Macedonia de │588.3 │
│Nord │ │
├───────────────┼──────────────────────┤
│Malta │586.3 │
├───────────────┼──────────────────────┤
│Palestina │562.7 │
├───────────────┼──────────────────────┤
│Franţa │562.0 │
├───────────────┼──────────────────────┤
│Uruguay │561.7 │
├───────────────┼──────────────────────┤
│Bahrain │551.3 │
├───────────────┼──────────────────────┤
│Italia │517.9 │
├───────────────┼──────────────────────┤
│Kosovo │508.8 │
├───────────────┼──────────────────────┤
│Slovenia │507.5 │
├───────────────┼──────────────────────┤
│Republica │490.4 │
│Moldova │ │
├───────────────┼──────────────────────┤
│Olanda │481.4 │
├───────────────┼──────────────────────┤
│Brazilia │468.5 │
├───────────────┼──────────────────────┤
│Slovacia │466.9 │
├───────────────┼──────────────────────┤
│Monaco │453.4 │
├───────────────┼──────────────────────┤
│Austria │447.6 │
├───────────────┼──────────────────────┤
│Luxemburg │442.4 │
├───────────────┼──────────────────────┤
│Belgia │439.8 │
├───────────────┼──────────────────────┤
│Kuweit │434.4 │
├───────────────┼──────────────────────┤
│Bosnia si │428.1 │
│Herţegovina │ │
├───────────────┼──────────────────────┤
│Chile │405.7 │
├───────────────┼──────────────────────┤
│Letonia │371.0 │
├───────────────┼──────────────────────┤
│Paraguay │368.1 │
├───────────────┼──────────────────────┤
│Africa de Sud │29.8 │
│**) │ │
└───────────────┴──────────────────────┘

        *) (date publicate de ECDC joi 25 martie 2021 pentru perioada 7 - 21 martie 2021)
        **) urmare a detecţiei circulaţiei în populaţia umană a unor variante de virus Sars-Cov-2 cu transmitere mai ridicată
                                        ----

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016