Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Guvernul României hotãrãşte:
ART. 1
Pe data de 19 noiembrie 1993 se reorganizeazã Laboratorul de geologie marina din structura Institutului de Geologie şi Geofizica, sub titulatura de Centrul Roman de Geologie şi Geoecologie Marina, în subordinea Ministerului Cercetãrii şi Tehnologiei.
ART. 2
Centrul Roman de Geologie şi Geoecologie Marina îşi desfãşoarã activitatea în sediul din Bucureşti, str. Dimitrie Onciul nr. 25, sectorul 2, şi în sediul filialei din Constanta, b-dul Mamaia nr. 304.
ART. 3
Centrul Roman de Geologie şi Geoecologie Marina va avea personalitate juridicã şi regim de autofinanţare. Cheltuielile vor fi asigurate din venituri proprii obţinute din contracte de cercetare-dezvoltare şi din alte activitãţi.
ART. 4
Regulamentul şi structura organizatoricã a Centrului Roman de Geologie şi Geoecologie Marina se aproba prin ordin al ministrului cercetãrii şi tehnologiei.
ART. 5
Centrul Roman de Geologie şi Geoecologie Marina desfãşoarã activitate de cercetare fundamentalã şi aplicativa referitoare la alcãtuirea şi evoluţia geologica a sedimentelor din Marea Neagra, Delta Dunãrii şi sectorul romanesc al Dunãrii, a zonelor de acumulare a nodulilor polimetalici din Oceanul Mondial, precum şi pentru refacerea condiţiilor de ecosistem din zona Delta Dunãrii - Marea Neagra. De asemenea, elaboreazã harti cu specific de geologie marina care rezulta din cercetãrile efectuate în cooperare cu Direcţia Hidrografica Maritima, organ specializat al Marinei Militare, şi desfãşoarã activitate de cooperare internationala ştiinţificã şi tehnica în Marea Neagra şi Oceanul Mondial pentru realizarea programelor internaţionale referitoare la cercetarea geologica marina. La organizarea unor activitãţi de cercetare ştiinţificã cu cooperare internationala, în marea teritorialã şi zona economicã exclusiva ale României, la care participa nave strãine, se va solicita, în prealabil, avizul Ministerului Apãrãrii Naţionale.
ART. 6
Personalul care trece de la Institutul de Geologie şi Geofizica la Centrul Roman de Geologie şi Geoecologie Marina se considera transferat, fiind salarizat în conformitate cu prevederile Hotãrîrii Guvernului nr. 281/1993 cu privire la salarizarea personalului din unitãţile bugetare.
ART. 7
Contractele încheiate de Institutul de Geologie şi Geofizica pentru anul 1993, aferente activitãţii de geologie marina, vor fi preluate de cãtre Centrul Roman de Geologie şi Geoecologie Marina.
ART. 8
Mijloacele fixe mobile şi imobile (clãdiri, utilaje, instalaţii, aparatura) aferente activitãţii de geologie marina vor fi trecute fãrã plata, în termen de 15 zile, pe baza de protocol de predare-primire, din administrarea Institutului de Geologie şi Geofizica în administrarea Centrului Roman de Geologie şi Geoecologie Marina.
ART. 9
Pe data intrãrii în vigoare a prezentei hotãrîri, anexa nr. 2 lit. A la <>Hotãrîrea Guvernului nr. 809/1992 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Cercetãrii şi Tehnologiei se completeazã cu poziţia: "18. Centrul Roman de Geologie şi Geoecologie Marina, cu finanţare integrala din venituri extrabugetare", renumerotindu-se poziţiile de la lit. B.
PRIM-MINISTRU
NICOLAE VACAROIU
Contrasemneazã:
-----------------
Ministrul cercetãrii şi tehnologiei,
Doru Dumitru Palade
Ministrul industriilor,
Dumitru Popescu
Ministru de stat, ministrul finanţelor,
Florin Georgescu
------------------
Newsletter GRATUIT
Aboneaza-te si primesti zilnic Monitorul Oficial pe email
Comentarii
Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect: