Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   HOTARIREA nr. 625 din 6 septembrie 1991  privind acordarea de burse, alte forme de sprijin material, precum si ajutoare sociale pentru studentii romani de la cursurile de zi din unitatile de invatamint superior de stat    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

HOTARIREA nr. 625 din 6 septembrie 1991 privind acordarea de burse, alte forme de sprijin material, precum si ajutoare sociale pentru studentii romani de la cursurile de zi din unitatile de invatamint superior de stat

EMITENT: GUVERNUL ROMANIEI
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 194 din 26 septembrie 1991


Guvernul României hotãrãşte:

ART. 1
Studenţii de la cursurile de zi din unitãţile de învãţãmînt superior de stat pot primi, în condiţiile prevãzute de prezenta hotãrîre, burse de studiu, burse naţionale de merit, alte forme de sprijin material şi ajutoare sociale de la bugetul administraţiei centrale de stat sau burse pe baza de contract din partea agenţilor economici, ori credite de studiu acordate de bãnci.
ART. 2
Bursele de studiu de categoria I şi categoria a II-a, precum şi bursele naţionale de merit se acorda studenţilor în funcţie de rezultatele obţinute la învãţãtura, iar bursele de studiu de categoria a III-a (excepţie) studenţilor care nu îndeplinesc condiţia de învãţãtura dar au o situaţie materialã deficitara.
ART. 3
Potrivit prevederilor Legii nr. 42 din 18 decembrie 1990 privind cinstirea eroilor-martiri şi acordarea unor drepturi urmaşilor acestora, precum şi rãniţilor din timpul Revoluţiei din Decembrie 1989, eroii-martiri, rãniţii revoluţiei, precum şi copiii eroilor-martiri, invalizilor sau rãniţilor revoluţiei beneficiazã de burse de studiu categoria a II-a pe timpul şcolarizãrii în învãţãmîntul superior de stat, cu condiţia promovãrii anului anterior. De reglementãrile prezentei hotãrîri beneficiazã şi studenţii de la învãţãmîntul seral rãniţi în timpul revoluţiei.
ART. 4
Cuantumul şi condiţiile de şcolarizare, metodologia de acordare a burselor de studiu, a burselor naţionale de merit, precum şi a celorlalte forme de sprijin material sînt prevãzute în anexa nr. 1, iar a burselor pe baza de contract şi creditelor de studiu în anexa nr. 2.
ART. 5
Studenţii de la cursurile de zi din unitãţile de învãţãmînt superior de stat pot beneficia de ajutoare sociale şi reduceri de tarife pentru trimiterea în tabere de odihna şi tratament, precum şi pentru excursiile organizate în grup, conform prevederilor din anexa nr. 3.
ART. 6
Numãrul burselor de studiu şi a burselor naţionale de merit ce se pot acorda într-un an universitar se stabileşte de Ministerul Învãţãmîntului şi Ştiinţei, în limita fondurilor aprobate cu aceasta destinaţie prin bugetul administraţiei centrale de stat, proporţional cu numãrul studenţilor şcolarizaţi în învãţãmîntul de stat la cursurile de zi. Din numãrul burselor de studiu astfel rezultate pentru fiecare unitate de învãţãmînt superior, cel mult 5 la suta se pot acorda ca burse de categoria a III-a (excepţie).
ART. 7
Ministerul Învãţãmîntului şi Ştiinţei repartizeazã fondurile anuale, aprobate prin bugetul administraţiei centrale de stat, pentru plata burselor şi a celorlalte forme de sprijin material prevãzute la art. 1, pe unitãţi de învãţãmînt superior.
ART. 8
Bursele de studiu, bursele naţionale de merit, bursele pe baza de contract, celelalte forme de sprijin material şi ajutoarele sociale prevãzute în prezenta hotãrîre nu se impoziteazã.
ART. 9
Anexele nr. 1-3 fac parte integrantã din prezenta hotãrîre.
ART. 10
Prezenta hotãrîre intra în vigoare începînd cu anul universitar 1991/1992. Prevederile referitoare la burse şi alte forme de sprijin material pentru studenţi din <>Decretul nr. 198/1980 şi din <>Hotãrîrea Guvernului României nr. 440 din 26 aprilie 1990 privind atribuirea burselor de şcolarizare şi pe baza de contract şi alte forme de sprijin material elevilor şi studenţilor de la învãţãmîntul de zi se abroga, iar alte dispoziţii contrare nu se mai aplica.

PRIM-MINISTRU
PETRE ROMAN



ANEXA 1
Cuantumul, condiţiile de şcolarizare, metodologia de acordare a burselor de studiu, burselor naţionale de merit şi a celorlalte forme de sprijin material
Partea I. Burse de studiu şi alte forme de sprijin material
1. Cuantumurile lunare ale burselor de studiu pentru studenţii romani sînt urmãtoarele:
- bursa de studiu categoria I - 3.700 lei
- bursa de studiu categoria a II-a - 3.200 lei
- bursa de studiu categoria a III-a
(excepţie) - 2.700 lei
Aceste cuantumuri se modifica, potrivit legii, în funcţie de evoluţia preţurilor şi tarifelor.
Plata burselor se face în numerar.
2. Cuantumul indemnizaţiei pentru cumpãrarea de cãrţi şi rechizite este de 1.000 lei anual şi se acorda studenţilor care beneficiazã de bursa de studiu dacã sînt orfani sau proveniţi din case de copii ori din plasament familial.
3. Studenţii care primesc bursa de studiu şi sînt orfani sau proveniţi din case de copii ori din plasament familial beneficiazã de transport gratuit la domiciliu în vacante, dus şi întors, pe ruta cea mai scurta, cu tren clasa a II-a sau cu autobuzele unitãţilor cu capital de stat; dacã aceştia sînt declaraţi repetenti dupã sesiunea de examene din vara, li se aproba transportul gratuit numai de la unitatea de învãţãmînt superior la domiciliu.
4. Pentru bursierii statului roman din Republica Moldova, cuantumul lunar al burselor este urmãtorul:
- 4.000 lei pentru studii universitare;
- 5.000 lei pentru studii postuniversitare, specializare sau doctorat.
5. Condiţii de şcolarizare. În limita numãrului de burse stabilit potrivit art. 6 din prezenta hotãrîre şi în funcţie de rezultatele obţinute la concursul de admitere sau în anul universitar precedent, studenţii pot primi:
a) bursa de studiu categoria I, dacã au obţinut mediile 8,75 - 10 la învãţãmîntul tehnic, agricol, economic şi la profilurile matematica, fizica şi chimie, respectiv mediile 9,25 - 10 la celelalte profiluri;
b) bursa de studiu categoria a II-a, dacã au obţinut mediile 7,50 - 8,74 la profilurile menţionate la lit. a), respectiv mediile 8,00 - 9,24 la celelalte profiluri;
c) bursa de studiu categoria a III-a (excepţie), dacã au obţinut medii sub limitele minime prevãzute la lit. b), cel mult 5 la suta din numãrul burselor aprobate.
Bursele de studiu de categoria I şi categoria a II-a se acorda în ordinea descrescinda a mediilor.
6. Revizuirea burselor de studiu, inclusiv a celor de categoria a III-a (excepţie), se fac la începutul semestrului al II-lea în funcţie de rezultatele la învãţãtura obţinute de studenţi în sesiunea de examene din iarna, dupã cum urmeazã:
a) studenţii care au avut programat un singur examen trebuie sa-l promoveze cu cel puţin nota 7 la învãţãmîntul tehnic, agricol, economic şi la profilurile matematica, fizica, chimie, respectiv nota 8 la celelalte profiluri. În cazul programãrii unui singur examen şi promovãrii lui, în condiţiile de mai sus, studenţii nu pot primi o bursa în cuantum mai mare decît acela de care au beneficiat în semestrul I;
b) cei care au avut programate doua examene, trebuie sa le promoveze şi primesc bursa de studiu categoria I sau categoria a II-a în funcţie de rezultatele obţinute la învãţãtura (medii) stabilite pentru aceste burse;
c) dacã studenţii au avut programate trei sau mai multe examene şi le-au promovat, primesc bursa de studiu categoria I dacã au realizat media prevãzutã pentru aceasta sau bursa de studiu categoria a II-a dacã au realizat media prevãzutã la aceasta categorie;
d) cei care au avut programate trei sau patru examene şi nu au promovat un examen, precum şi studenţii care au avut programate cinci ori mai multe examene şi nu au promovat doua examene, primesc bursa de studiu categoria a II-a, dacã din promovarea celorlalte au obţinut cel puţin media minima de acordare a burselor.
În cazul studenţilor care în semestrul I al anului universitar au beneficiat de bursa de studiu categoria a III-a (excepţie) şi nu îndeplinesc condiţia şcolarã dupã sesiunea de examene din iarna, colegiul consiliului facultãţii va analiza dacã mai este cazul ca asemenea burse sa le fie acordate şi pe semestrul al II-lea. Decizia definitiva va fi luatã de colegiul senatului unitãţii de învãţãmînt superior.
7. Bursele de studiu acordate studenţilor orfani, celor proveniţi din case de copii sau din plasament familial nu se revizuiesc; de asemenea, nu se revizuiesc bursele acordate studenţilor care nu au avut posibilitatea de a susţine examenele programate ca urmare a faptului ca se aflau internati în spital ori în concediu medical pe intreaga durata a sesiunii sau cel puţin 90 zile înainte de începerea ei.
Pentru studenţii (studentele) care în timpul sesiunii de examene intra în concediu medical sau în concediu de maternitate, bursele de studiu se revizuiesc luindu-se în considerare rezultatele examenelor programate în afarã concediului.
8. Bursele de studiu devenite disponibile dupã operaţiunea de revizuire se pot acorda altor studenţi care la începutul semestrului al II-lea îndeplinesc condiţiile stabilite în prezenta hotãrîre.
Partea a II-a. Burse naţionale de merit
9. Cuantumul lunar al bursei naţionale de merit este de 1.000 lei şi se plãteşte în numerar.
10. Bursele naţionale de merit se acorda studenţilor de cãtre senatul unitãţii de învãţãmînt superior, pe baza propunerilor consiliilor facultãţilor, începînd cu anul II de studiu, dacã în anul precedent au realizat cel puţin media 9,25 la învãţãmîntul tehnic, agricol, economic şi la profilurile matematica, fizica şi chimie, respectiv media 9,75 la celelalte profiluri. În cazul studenţilor cu medii egale, departajarea în vederea nominalizarii propunerilor revine, de asemenea, consiliilor facultãţilor.
11. Bursele naţionale de merit se atribuie primilor studenţi clasificati în anul (seria) de studiu, în ordinea descrescinda a mediilor, astfel:
- una bursa pentru anul de studiu cu pînã la 50 studenţi;
- doua burse pentru anul de studiu cu 51-100 studenţi;
- pentru anii (seriile) de studiu cu mai mult de 100 studenţi, numãrul burselor naţionale de merit nu poate depãşi 2 la suta din totalul studenţilor şcolarizaţi.
12. Studenţii care primesc bursa nationala de merit beneficiazã, în acelaşi timp, şi de bursa de studiu.
13. Bursele naţionale de merit se revizuiesc în funcţie de rezultatele obţinute la învãţãtura, studenţii trebuind sa realizeze din promovarea tuturor examenelor şi colocviilor programate, precum şi din verificãrile pe parcursul semestrului I, media stabilitã la pct. 10, dupã caz.
14. Prevederile pct. 7 şi 8 din aceasta anexa se aplica în mod corespunzãtor.
Partea a III-a. Alte prevederi referitoare la bursele de studiu şi bursele naţionale de merit
15. În vederea acordãrii burselor de studiu, în fiecare unitate de învãţãmînt superior se constituie o comisie la nivelul instituţiei, din care fac parte rectorul ori delegatul acestuia, ca preşedinte, secretarul şef, juristul, contabilul şef şi alţi membri desemnaţi de preşedintele comisiei; la fiecare facultate se constituie cîte o comisie din care fac parte decanul ori delegatul acestuia, ca preşedinte, secretarul şef şi alţi membri desemnaţi de preşedintele comisiei.
Comisia de la nivelul instituţiei de învãţãmînt superior repartizeazã numãrul de burse pe facultãţi, în funcţie de numãrul studenţilor de la cursurile de zi, iar comisia de la nivelul facultãţii face propuneri de atribuire nominalã a burselor, care se aproba de colegiul senatului instituţiei de învãţãmînt superior.
16. Pentru obţinerea bursei de studiu de categoria a III-a (excepţie), studentul depune la comisia pe facultate, în termenul fixat de aceasta, o cerere însoţitã de actele necesare.
17. Solicitantii pot face contestaţie impotriva hotãrîrii de atribuire a burselor în termen de 5 zile de la afişarea acesteia. Contestaţia se rezolva de comisia de burse de la nivelul institutului, în termen de 15 zile.
18. Bursele de studiu şi bursele naţionale de merit se atribuie studenţilor pe durata anului de învãţãmînt (cursuri, sesiuni de examene, activitãţi practice), inclusiv pe timpul pregãtirii şi sustinerii examenului de diploma în prima sesiune, cu excepţia vacantelor. Dacã studenţii bursieri sînt orfani, proveniţi din case de copii sau din plasament familial, ori au fost bolnavi TBC şi se afla în evidenta dispensarelor medicale, bursele de studiu se acorda şi pe durata vacantelor.
19. Studentele bursiere aflate în concediu prenatal sau postnatal primesc bursa pe o durata egala cu concediul stabilit pentru persoanele încadrate în munca.
20. Studenţii bursieri aflaţi în concediu medical îşi menţin bursa cel mult 90 de zile de la data începerii concediului. În cazul depãşirii acestui termen, primesc bursa de studiu sau bursa nationala de merit numai dupã reluarea activitãţii de învãţãmînt.
21. Studenţii de la învãţãmîntul de zi transferati la alta facultate, precum şi studenţii de la învãţãmîntul seral sau fãrã frecventa transferati la învãţãmîntul de zi pot primi burse de studiu şi burse naţionale de merit, începînd cu semestrul urmãtor, dupã promovarea verificãrilor, colocviilor şi examenelor de diferenţa stabilite de consiliul facultãţii, dacã îndeplinesc condiţiile de şcolarizare prevãzute de prezenta hotãrîre.
22. Studenţii repetenti nu primesc burse de studiu în anul pe care îl repeta. Studenţii bursieri care din motive medicale repeta anul, dovedind cu acte ca au fost bolnavi şi în imposibilitate de a frecventa cursurile cel puţin 90 de zile în anul universitar precedent, pot primi burse de studiu pe baza mediei realizate în anul de studii promovat anterior celui pe care îl repeta.
23. Bursele de studiu şi bursele naţionale de merit acordate studenţilor pot fi retrase temporar sau definitiv de cãtre unitãţile de învãţãmînt superior pentru abateri grave de la normele disciplinei universitare sau pentru dezinteres fata de învãţãtura, pe baza criteriilor stabilite de fiecare unitate de învãţãmînt superior.
24. Studenţii exmatriculati din unitatea de învãţãmînt superior pentru motive ce le sînt imputabile sînt obligaţi sa restituie contravaloarea bursei de studiu primite în timpul şcolarizãrii; nu sînt obligaţi sa restituie bursa cei care s-au retras de la cursuri pentru motive de boala dovedite cu certificat medical.
25. Studenţii şi absolvenţii învãţãmîntului superior care urmeazã cursurile de zi ale unei a doua facultãţi nu pot primi de la aceasta, pe tot timpul şcolarizãrii, burse de studiu, burse naţionale de merit, alte forme de sprijin material sau ajutoare sociale.
Studenţii care au renunţat la prima facultate pot primi de la a doua facultate sprijinul material prevãzut în prezenta hotãrîre cu condiţia ca numãrul total al anilor în care au beneficiat de acest sprijin, în cadrul primei şi a celei de a doua facultãţi, sa nu depãşeascã numãrul anilor de studiu prevãzuţi pentru aceasta din urma.
26. Cuantumurile burselor de studiu şi burselor naţionale de merit sînt stabilite pentru o luna (28-31 zile). Calcularea cuantumului zilnic se face prin divizarea cuantumurilor lunare ale burselor la numãrul de zile calendaristice din luna respectiva.

ANEXA 2

Metodologia încheierii contractelor între studenţi şi agenţi economici, precum şi condiţiile de acordare a burselor aferente contractelor şi creditelor de studiu acordate de bãnci
1. Agenţii economici care au nevoie de cadre cu studii superioare pot încheia contracte cu studenţii din oricare an de studiu - indiferent de media obţinutã la concursul de admitere sau în anul precedent de studiu - prin care aceştia se obliga ca, dupã absolvire, sa lucreze o perioada determinata prin contract la agentul economic respectiv, iar acesta sa le acorde o bursa pe timpul studiilor.
2. Studenţii care beneficiazã de bursa pe baza de contract nu mai pot primi de la unitatea de învãţãmînt superior burse de studiu, alte forme de sprijin material şi ajutoare sociale, cu excepţia burselor naţionale de merit.
3. Studenţii pot primi din partea agenţilor economici, pe întregul an calendaristic, o bursa pe baza de contract, în cuantum lunar cel puţin egal cu al unei burse de studiu de categoria a II-a, în funcţie de înţelegerea intervenita între pãrţile contractante.
4. Contractul încheiat se vizeazã de cãtre decanul facultãţii sau delegatul acestuia. Un exemplar al contractului se pãstreazã pentru evidenta la secretariatul facultãţii.
În contract se vor prevedea, în principal:
a) obligaţiile agentului economic: sa acorde studentului o bursa pe timpul studiilor în condiţiile prevãzute de prezenta hotãrîre; sa asigure studentului, funcţie de specificul agentului economic, în perioada şcolarizãrii, condiţii pentru efectuarea practicii sau activitãţii de cercetare, precum şi pentru documentare în vederea elaborãrii proiectului de diploma; sa stabileascã, în funcţie de nevoile agentului economic, subiectul lucrãrii de diploma în acord cu studentul şi conducerea facultãţii; sa asigure studentului, dupã absolvire, încadrarea într-o funcţie şi în specialitatea pentru care acesta s-a pregãtit, în unitatea şi în localitatea menţionate în contract;
b) obligaţiile studentului: sa se pregãteascã temeinic pentru obţinerea unei înalte calificãri profesionale; dupã absolvire, sa lucreze la agentul economic perioada prevãzutã în contract; sa restituie integral sau parţial bursa încasatã în cazul în care nu obţine în pregãtirea profesionalã rezultatele solicitate de agentul economic sau nu respecta obligaţia de a lucra timpul stabilit în contract, potrivit clauzelor stabilite între pãrţi cu prilejul încheierii acestuia.
5. Atunci cînd numãrul studenţilor care solicita încheierea de contracte cu acelaşi agent economic este mai mare decît numãrul burselor ce se oferã, selecţionarea studenţilor se face dupã criteriile stabilite de agentul respectiv, solicitindu-se, dacã este cazul, şi sprijinul conducerii facultãţii.
6. Pentru motive care determina neexecutarea contractului, acesta se poate modifica sau rezilia, stabilindu-se între pãrţi modalitatea de restituire a bursei de care a beneficiat studentul sau absolventul ori de anulare a obligaţiei de restituire a bursei pentru motive care sînt imputabile agentului economic.
7. Bursele pe baza de contract se plãtesc şi pentru perioadele cît studenţii se afla internati în spital sau în concedii medicale, precum şi atunci cînd repeta anul de studiu din motive medicale. Dacã la sfîrşitul sesiunii de examene din vara studenţii au fost declaraţi repetenti, bursele pe baza de contract se pot plati în continuare sau se sisteaza pe timpul anului repetat, în funcţie de înţelegerea dintre pãrţi.
8. Bãncile pot acorda, la cererea studenţilor, credite de studiu pe timpul şcolarizãrii, în condiţiile în care acestea acorda credite persoanelor fizice.
ANEXA 3
Ajutoarele sociale şi reducerile de tarife pentru trimiterea studenţilor în tabere de odihna şi tratament, precum şi pentru excursiile organizate în grup
1. Ajutoarele sociale se acorda studenţilor pentru îmbrãcãminte şi incaltaminte, pentru maternitate şi în caz de deces, dupã cum urmeazã:
a) ajutorul pentru îmbrãcãminte şi incaltaminte se acorda studenţilor orfani sau celor care provin din familiile cu venituri de pînã la 5.000 lei lunar pe membru de familie, tinindu-se seama şi de rezultatele din activitatea profesional-ştiinţificã. Ajutorul se acorda în numerar, în cuantumul minim de 5.000 lei.
Un student poate beneficia de acest ajutor o singura data, în decursul unui an universitar. Studenţii orfani de ambii pãrinţi sau proveniţi din casele de copii pot beneficia în fiecare semestru de acest ajutor;
b) ajutorul pentru maternitate se acorda pentru fiecare naştere dupã cum urmeazã:
- 1.500 lei pentru sarcina şi lehuzie;
- 1.500 lei pentru procurarea rufariei fiecãrui copil nou-nãscut.
Ajutoarele se acorda studentelor ai cãror soţi sînt studenţi sau efectueazã stagiul militar şi studenţilor ale cãror sotii nu realizeazã venituri;
c) ajutorul în caz de deces se acorda pentru decesul unui membru al familiei studentului(ei) - soţ, sotie, copil, în urmãtorul cuantum:
- 1.500 lei în caz de deces al studentului(ei) necasatorit(a) sau cãsãtorit(a) cu sotie/soţ neincadrat(a) în cimpul muncii;
- 1.000 lei în caz de deces al sotiei/soţului dacã decedatul(a) nu a fost încadrat(a) în cimpul muncii, precum şi în cazul decesului copilului.
2. Plata ajutoarelor de orice fel se face în limita prevederilor bugetare, pe baza cererii aprobate de cãtre colegiul consiliului facultãţii din care face parte studentul şi, dupã caz, a urmãtoarelor acte:
- certificat medical şi copie dupã certificatul de naştere al copilului pentru ajutor în caz de maternitate;
- copie dupã certificatul de deces, în caz de deces;
- adeverinte privind situaţia materialã certificate de cãtre secretariatul facultãţii din care face parte studentul.
3. Studenţii de la specializãrile cu profil minier de la cursurile pentru ingineri primesc pe timpul studiilor uniforma şi îmbrãcãminte de uz personal, dupã cum urmeazã: 1 manta de stofa, 2 costume de stofa, 2 costume de doc, 6 camasi, 6 perechi incaltaminte şi 2 sepci.
4. Studenţii beneficiazã de sprijin material pentru participare la tabere de odihna şi tratament în vacanta şi la excursii organizate, dupã cum urmeazã:
a) studenţii pot primi bilete de odihna şi tratament în staţiuni climaterice în mod gratuit. Numãrul de bilete ce pot fi distribuite va fi de pînã la 15 la suta din numãrul studenţilor şcolarizaţi la învãţãmîntul de zi. Repartizarea pe unitãţi de învãţãmînt se va face de Ministerul Învãţãmîntului şi Ştiinţei în funcţie de numãrul studenţilor de la cursurile de zi, de profilul unitãţii de învãţãmînt şi situaţia socialã a masei de studenţi. Repartizarea individualã a biletelor se face de cãtre colegiul consiliului facultãţii;
b) pentru excursii organizate în grup, în ţara şi strãinãtate, studenţii pot beneficia de o reducere de pînã la 45 la suta din costul acestora; reducerea nu va putea depãşi anual suma de 100 lei pe student, calculatã la numãrul total de studenţi de la învãţãmîntul de zi. Reducerile pentru fiecare acţiune se aproba de colegiul consiliului facultãţii.
Un student poate beneficia de bilet gratuit pentru trimitere în tabara şi şi de reducere a preţului excursiei o singura data pe an, cu excepţia studenţilor orfani de ambii pãrinţi sau proveniţi din casele de copii ori din plasament familial.
-------------------
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016