Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   HOTARIREA nr. 358 din 20 mai 1991 *** Republicata  privind infiintarea si organizarea Regiei Autonome Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

HOTARIREA nr. 358 din 20 mai 1991 *** Republicata privind infiintarea si organizarea Regiei Autonome "Monitorul Oficial"

EMITENT: GUVERNUL ROMANIEI
PUBLICAT: Monitorul Oficial Nr. 95 din 13 aprilie 1994


Republicatã în temeiul <>art. III din Hotãrîrea Guvernului nr. 135/1994 , publicatã în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 90 din 6 aprilie 1994, dîndu-se articolelor din anexa la hotãrîre o noua numerotare.
<>Hotãrîrea Guvernului nr. 358/1991 a fost publicatã în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 137 din 1 iulie 1991.

Guvernul României hotãrãşte:

ART. 1
Pe data prezentei hotãrîri se înfiinţeazã, sub autoritatea Camerei Deputaţilor, Regia Autonomã "Monitorul Oficial", cu sediul în municipiul Bucureşti, calea 13 Septembrie - Casa Republicii.
Regia Autonomã "Monitorul Oficial" se constituie prin reorganizarea Atelierului tipografic "Monitorul Oficial" din str. Jiului nr. 163, sectorul 1, a Biroului de publicitate şi difuzare pentru "Monitorul Oficial" din str. Blanduziei nr. 1, sectorul 2, ambele din cadrul Regiei Autonome a Imprimeriilor - Imprimeria "Coresi" Bucureşti, şi a compartimentului "Monitorul Oficial" din Direcţia serviciilor legislative din aparatul Camerei Deputaţilor, calea 13 Septembrie - Casa Republicii, care se desfiinţeazã.
Regia este persoana juridicã care desfãşoarã activitate de interes public naţional şi funcţioneazã pe baza de gestiune economicã şi autonomie financiarã.
ART. 2
Obiectul de activitate al regiei îl constituie producţia editoriala, tipografica, precum şi difuzarea publicaţiilor executate, astfel cum este prevãzut în regulamentul de organizare şi funcţionare, anexa la prezenta hotãrîre.
ART. 3
Monitorul Oficial al României este publicaţia oficialã a statului roman şi este organizat pe pãrţi, conform regulamentului de organizare şi funcţionare.
Potrivit prevederilor constituţionale, Regia Autonomã "Monitorul Oficial" are obligaţia publicãrii în Monitorul Oficial al României a actelor normative, nepublicarea lor atragind inexistenta acestora.
Reproducerea legilor şi a celorlalte acte normative în alte publicaţii se face numai dupã textele publicate în Monitorul Oficial al României.
Pînã la realizarea unei reţele proprii, difuzarea Monitorului Oficial al României se va asigura de cãtre organele de difuzare ale Ministerului Comunicaţiilor şi alţi agenţi economici.
ART. 4
Patrimoniul Regiei Autonome "Monitorul Oficial", conform bilanţului la data de 30 septembrie 1993, este de 771,8 milioane lei.
ART. 5
Personalul trecut la Regia Autonomã "Monitorul Oficial" se considera transferat în interesul serviciului şi beneficiazã, timp de 3 luni, de salariul tarifar avut şi de sporul de vechime, dupã caz, dacã este încadrat în funcţii cu niveluri de salarizare mai mici.
ART. 6
Activitatea Regiei Autonome "Monitorul Oficial" se desfãşoarã în sediul aflat în Bucureşti, calea 13 Septembrie - Casa Republicii, precum şi în filiale , secţii, subunitati, care se constituie şi funcţioneazã potrivit legii.
ART. 7
Regia Autonomã "Monitorul Oficial" funcţioneazã în conformitate cu prevederile legale în vigoare şi cu regulamentul de organizare şi funcţionare din anexa.
ART. 8
Conducerea Regiei Autonome "Monitorul Oficial" se asigura de cãtre consiliul de administraţie. Preşedintele consiliului de administraţie este directorul general al regiei, numit de acesta cu avizul secretarului general al Camerei Deputaţilor.
ART. 9
Atribuţiile prevãzute de <>Legea nr. 15/1990 pentru ministerul de resort se exercita de cãtre secretarul general al Camerei Deputaţilor.
ART. 10
Anexa face parte integrantã din prezenta hotãrîre.
ART. 11
Pe data prezentei hotãrîri, Hotãrîrea Guvernului nr. 770/1991 privind înfiinţarea Regiei Autonome a Imprimeriilor se modifica corespunzãtor.


ANEXA 1


REGULAMENT
de organizare şi funcţionare a Regiei Autonome "Monitorul Oficial"



CAP. 1
Dispoziţii generale
ART. 1
Denumirea regiei este Regia Autonomã "Monitorul Oficial".
Regia este persoana juridicã care desfãşoarã activitate de interes public naţional, funcţioneazã pe baza de gestiune economicã şi autonomie financiarã şi îşi desfãşoarã activitatea în conformitate cu prevederile legale în vigoare şi cu prezentul regulament.
ART. 2
Sediul regiei este în municipiul Bucureşti, calea 13 Septembrie - Casa Republicii.
CAP. 2
Obiectul de activitate
ART. 3
Obiectul de activitate al Regiei Autonome "Monitorul Oficial" îl constituie producţia editoriala, tipografica, precum şi difuzarea publicaţiilor executate, astfel:
a) editarea Monitorului Oficial al României (Parte I, Partea a II-a, Partea a III-a şi Partea a IV-a) în conformitate cu prevederile art. 78, 99, 107 şi 145 din Constituţia României şi cu alte dispoziţii legale;
b) elaborarea şi editarea, sub coordonarea Consiliului Legislativ, a colectiilor legislative şi a culegerilor de acte normative grupate pe domenii de activitate, în limba romana şi în limbi strãine;
c) stocarea şi prelucrarea informaţiilor legislative;
d) imprimarea materialelor destinate activitãţii parlamentare;
e) tipãrirea de carte şi presa, executarea de lucrãri poligrafice, în limita capacitãţii disponibile;
f) operaţiuni de comerţ în legatura cu obiectul de activitate al regiei, inclusiv difuzarea publicaţiilor editate;
g) operaţiuni de import de maşini, piese de schimb, materii prime şi materiale poligrafice, tiparituri, marketing şi engineering, necesare activitãţii regiei; exportul de tiparituri realizate în regie;
h) servicii în executarea obiectului propriu de activitate;
i) realizarea de software de baza şi aplicativ, pentru calculatoare şi reţele de calculatoare specifice;
j) organizarea de acţiuni de formare şi perfecţionare profesionalã în domeniul specific de activitate;
k) colaborarea tehnica, ştiinţificã şi tehnologicã cu firme din ţara şi din strãinãtate pentru produse specifice domeniului poligrafic, produse informatice, tehnica specifica de calcul şi tehnica poligrafica;
l) activitãţi de consulting, leasing, management şi de reprezentare;
m) prestarea serviciilor de reclama şi publicitate, organizarea de licitaţii, tîrguri şi expoziţii în domeniu, în ţara şi în strãinãtate.
CAP. 3
Patrimoniul
ART. 4
Patrimoniul Regiei Autonome "Monitorul Oficial", conform bilanţului la data de 30 septembrie 1993, este de 771,8 milioane lei.
ART. 5
În exercitarea dreptului de proprietate, Regia Autonomã "Monitorul Oficial" poseda, foloseşte şi dispune, în condiţiile legii, de bunurile sale.
CAP. 4
Organizarea regiei
ART. 6
Monitorul Oficial al României este publicaţia oficialã a statului roman şi cuprinde:
a) Partea I - în care se publica legile şi alte acte adoptate de Parlament, decretele, hotãrîrile şi ordonanţele Guvernului, actele Curţii Constituţionale, Curţii de Conturi şi Bãncii Naţionale a României, precum şi actele emise în executarea legilor de cãtre autoritãţile administraţiei publice centrale;
b) Partea a II-a - Dezbateri parlamentare - în care se publica stenogramele şedinţelor Camerei Deputaţilor, Senatului şi ale şedinţelor comune;
c) Partea a III-a - Publicaţii şi anunţuri - în care se publica pierderi de acte, de sigilii, schimbãri de nume, citaţii, acte procedurale ale instanţelor judecãtoreşti, extras-cerere pentru dobindirea sau renunţarea la cetãţenia romana, concursuri, precum şi alte acte pentru care legea prevede obligaţia publicãrii în Monitorul Oficial al României;
d) Partea a IV-a - Publicaţii ale agenţilor economici - în care se publica actele de constituire şi de modificare ale societãţilor comerciale, bilanţuri contabile şi alte acte prevãzute de lege.
CAP. 5
Organele de conducere
ART. 7
Conducerea Regiei Autonome "Monitorul Oficial" se asigura de consiliul de administraţie.
ART. 8
Consiliul de administraţie se numeşte prin ordin al secretarului general al Camerei Deputaţilor şi este compus din 9 persoane, dintre care una este directorul general al regiei.
Din consiliul de administraţie al regiei fac parte, în mod obligatoriu, un reprezentant al secretarului general al Camerei Deputaţilor şi un reprezentant al Ministerului Finanţelor.
Ceilalţi membri vor fi numiţi dintre jurişti, filologi, economişti şi alţi specialişti din domeniul de activitate al regiei autonome.
ART. 9
Consiliul de administraţie al Regiei Autonome "Monitorul Oficial" îşi desfãşoarã activitatea în conformitate cu regulamentul sau de organizare şi funcţionare şi cu prevederile <>Legii nr. 15/1990 .
ART. 10
Consiliul de administraţie are urmãtoarele atribuţii principale:
- aproba structura organizatoricã şi funcţionalã a regiei, numãrul de posturi şi normativul de constituire a compartimentelor, precum şi înfiinţarea sau desfiinţarea de filiale, secţii, subunitati, unitãţi;
- stabileşte atribuţiile departamentelor, secţiilor, serviciilor şi compartimentelor regiei; dispune şi hotãrãşte, prin contractul colectiv de munca, toate mãsurile ce se impun pentru realizarea obiectului de activitate în mod continuu;
- numeşte directorii din aparatul propriu, le stabileşte atribuţiile şi îi revoca;
- stabileşte remunerarea membrilor consiliului de administraţie, nivelul de salarizare a directorului general şi a directorilor, precum şi nivelurile de salarizare a personalului regiei, în funcţie de studii şi munca efectiv prestatã, în condiţiile legii;
- aproba programele economice ale regiei;
- hotãrãşte cu privire la investiţiile ce urmeazã a se realiza din surse proprii, potrivit obiectului sau de activitate;
- propune spre aprobare secretarului general al Camerei Deputaţilor obiectivele de investiţii ale regiei care urmeazã sa facã parte din lista de investiţii anexa la bugetul Camerei;
- propune şi aproba, dupã caz, împrumuturile pe termen lung sau mediu şi modul de rambursare a acestora, conform prevederilor legale;
- aproba propunerile de asociere cu persoane fizice şi juridice;
- stabileşte relaţiile dintre regie şi terţi pe baze contractuale;
- aproba executarea de lucrãri şi prestarea de servicii cu parteneri strãini;
- aproba documentaţia pentru obţinerea fondului valutar necesar pentru importul de maşini, piese de schimb, materii prime şi materiale poligrafice, tiparituri, marketing şi engineering, necesare activitãţii regiei;
- aproba constituirea şi utilizarea fondului valutar şi a fondului social-cultural;
- constituie fondul de participare a salariaţilor la profit potrivit legii;
- stabileşte constituirea altor fonduri potrivit legii;
- aproba preţuri şi tarife pentru publicaţiile, lucrãrile şi serviciile regiei;
- hotãrãşte în toate problemele privind activitatea regiei, cu excepţia celor date în competenta altor autoritãţi potrivit legii.
ART. 11
Activitatea curenta a regiei Autonome "Monitorul Oficial" este condusã de un director general, care este şi preşedintele consiliului de administraţie.
ART. 12
Consiliul de administraţie al Regiei Autonome "Monitorul Oficial" se întruneşte în şedinţe ordinare o data pe luna şi, la cererea preşedintelui sau a cel puţin 3 membri, ori de cîte ori este necesar.
ART. 13
Pentru luarea unor decizii complexe, consiliul de administraţie poate atrage în activitatea de analiza consilieri şi consultanţi din diferite sectoare; activitatea acestora va fi compensata material, conform înţelegerii, pe baza de contract.
ART. 14
Consiliul de administraţie, în prima luna a fiecãrui an, prezintã secretarului general al Camerei Deputaţilor un raport asupra activitãţii regiei în anul precedent şi asupra programului de activitate pentru anul în curs.
CAP. 6
Bugetul de venituri şi cheltuieli
ART. 15
Regia Autonomã "Monitorul Oficial" întocmeşte anual bugetul de venituri şi cheltuieli, bilanţul contabil şi contul de profit şi pierderi, dupã modelele stabilite de Ministerul Finanţelor. Bilanţul contabil anual şi contul de profit şi pierderi se aproba de Ministerul Finanţelor şi se publica în Monitorul Oficial al României, Partea a IV-a.
Bugetul de venituri şi cheltuieli se aproba de Guvern.
ART. 16
Regia Autonomã "Monitorul Oficial" îşi acoperã, din veniturile realizate, toate cheltuielile evidentiate în costuri, precum şi cheltuielile şi plãţile prevãzute a fi suportate direct din venituri, potrivit legii.
Din profitul net al regiei, 10% se utilizeazã pentru constituirea unui fond de participare a salariaţilor la profit, iar restul va avea destinatiile prevãzute de lege.
ART. 17
Exerciţiul economico-financiar începe la 1 ianuarie şi se încheie la 31 decembrie ale fiecãrui an.
CAP. 7
Relaţiile regiei
ART. 18
Relaţiile comerciale cu alte regii autonome sau societãţi comerciale se vor desfasura pe baze contractuale.
ART. 19
Regia va practica în raporturile cu terţii preţuri şi tarife ce se vor stabili de consiliul de administraţie prin contract, pe baza de negociere.
ART. 20
Regia Autonomã "Monitorul Oficial" poate încheia contracte de vînzare, executare de lucrãri sau prestãri de servicii cu întreprinzãtori romani sau strãini, în condiţiile legii.
ART. 21
Regia Autonomã "Monitorul Oficial" se poate asocia cu societãţi comerciale pentru realizarea în comun de activitãţi specifice, precum şi cu terţe persoane juridice sau fizice, romane sau strãine, în vederea creãrii de noi persoane juridice în acelaşi scop.
De asemenea, regia poate concesiona altor unitãţi, pe baza de contracte, drepturi de vînzare a publicaţiilor sale.
ART. 22
Prezentul regulament se completeazã cu celelalte reglementãri legale.
-------------------------
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016