Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   HOTARIREA nr. 107 din 2 martie 1992  privind infiintarea Regiei Autonome Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

HOTARIREA nr. 107 din 2 martie 1992 privind infiintarea Regiei Autonome "Locato"

EMITENT: GUVERNUL ROMANIEI
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL Nr. 42 din 17 martie 1992
PRIM-MINISTRU
THEODOR STOLOJAN

Contrasemneazã:
----------------
Ministrul afacerilor externe,
Adrian Nastase

Ministrul economiei şi finanţelor,
George Danielescu


ANEXA 1
REGULAMENT

de organizare şi funcţionare a Regiei Autonome "Locato"

CAP. 1
Dispoziţii generale
ART. 1
Denumirea regiei autonome va fi Regia Autonomã "Locato".
ART. 2
Regia Autonomã "Locato" este persoana juridicã romana, are statut de regie autonomã, funcţioneazã pe baza de gestiune economicã şi autonomie financiarã, desfasurindu-şi activitatea în conformitate cu legile în vigoare şi prezentul regulament.
ART. 3
Sediul Regiei Autonome "Locato" este în România, municipiul Bucureşti, str. Polona nr. 9. Sediul regiei autonome poate fi schimbat în alt loc pe baza hotãrîrii consiliului de administraţie şi a prevederilor legale.
Regia autonomã poate avea sucursale şi filiale situate şi în alte localitãţi, în baza hotãrîrii consiliului de administraţie.
CAP. 2
Obiectul de activitate al Regiei Autonome "Locato"
ART. 4
Regia Autonomã "Locato" va avea urmãtorul obiect de activitate:
4.1. Închirierea suprafeţelor locative cu orice destinaţie, necesare misiunilor diplomatice, oficiilor consulare, reprezentantelor organizaţiilor internaţionale interguvernamentale acreditate în România şi personalului acestora, precum şi altor persoane juridice şi fizice strãine, ce îşi desfãşoarã activitatea pe teritoriul României, denumite, în continuare, beneficiari strãini, în limita disponibilitãţilor.
Prin suprafeţele locative în sensul prezentei hotãrîri se înţeleg clãdiri şi anexe, apartamente, spaţii comerciale, depozite şi garaje, ori alte suprafeţe care nu au destinaţie de locuinta, inclusiv dependintele acestora.
Spaţiile locative vor fi închiriate cu prioritate misiunilor diplomatice, oficiilor consulare, reprezentantelor organizaţiilor internaţionale interguvernamentale şi personalului acestora.
4.2. Executarea lucrãrilor de întreţinere curenta şi periodicã, precum şi amenajarea spaţiilor acceptate spre închiriere. Cheltuielile privind întreţinerea şi repararea suprafeţelor locative închiriate sau care urmeazã sa fie închiriate beneficiarilor strãini sînt în sarcina Regiei Autonome "Locato", fiind incluse ca element de cheltuieli la stabilirea chiriilor. De asemenea, în sarcina Regiei Autonome "Locato" sînt şi cheltuielile ocazionate de mutarea locatarilor în vederea eliberãrii unor spaţii ce vor fi închiriate beneficiarilor strãini. Lucrãrile de orice natura devenite necesare din culpa beneficiarilor strãini sînt în sarcina acestora.
Costul transformãrilor şi amenajãrilor la construcţii şi instalaţii, executate la cererea beneficiarilor strãini, precum şi cel al readucerii fondului locativ la starea iniţialã vor fi suportate de cãtre aceştia.
4.3. Executarea lucrãrilor de reparaţii şi întreţinere la bunurile mobile şi imobile închiriate sau proprietatea beneficiarilor strãini la cererea şi în contul acestora.
4.4. Executarea lucrãrilor de construcţii şi reparaţii la imobile aparţinînd persoanelor juridice şi fizice romane, la cererea şi în contul acestora, în limita disponibilitãţilor materiale, financiare şi de forta de munca.
4.5. Efectuarea de operaţiuni de import-export de bunuri şi servicii în nume propriu şi prin comision.
4.6. Organizarea administrãrii imobilelor folosite în comun de mai mulţi beneficiari strãini, pentru asigurarea caldurii, apei calde menajere, curãţeniei pãrţilor comune şi a altor servicii, cu recuperarea integrala a cheltuielilor de la locatarii strãini prin cote de întreţinere sau chirii. Pentru aceasta activitate Regia Autonomã "Locato" va încadra personalul necesar ce va fi considerat ca personal prestator de servicii la beneficiarii strãini, fiind salarizat din cotele de întreţinere.
4.7. Prestarea de servicii, în calitate de intermediar, la cererea şi în contul beneficiarilor strãini, privind: înmatricularea şi radierea din circulaţie a autovehiculelor, susţinerea examenelor de conducãtor auto, executarea de tiparituri şi imprimate, asigurarea de combustibil, carburanţi, lubrifianţi şi alte materiale sau produse solicitate.
4.8. Recomandarea personalului de specialitate şi de serviciu solicitat, cu întocmirea formelor legale, la cererea tuturor categoriilor de beneficiari strãini. Acest personal va fi angajat în funcţia şi meseriile propuse de beneficiarii strãini, salariile şi celelalte drepturi de personal urmînd a fi stabilite de comun acord între beneficiarii strãini şi cetãţenii romani, cu respectarea legislaţiei în vigoare.
Regia va întocmi documentele privind acordarea drepturilor cuvenite acestui personal, va urmãri şi incasa toate sumele datorate statului, în condiţiile şi nivelurile prevãzute de lege, pe baza listelor (statelor) de plata transmise. Regia încaseazã pentru aceste prestaţii un comision stabilit de consiliul de administraţie în limitele legislaţiei în vigoare.
Personalul angajat în aceste condiţii, care lucreazã la beneficiarii strãini are toate drepturile de personal prevãzute de legislaţia romana, regia fiind autorizata sa plãteascã din sumele încasate drepturile de asigurãri sociale prevãzute de lege.
Consiliul de administraţie al regiei este autorizat sa completeze obiectul de activitate şi cu alte prestaţii şi lucrãri solicitate de beneficiarii strãini, direct sau prin intermediere, cu respectarea prevederilor legale.
CAP. 3
Patrimoniul
ART. 5
Regia Autonomã "Locato" are un patrimoniu iniţial în valoare de 651.951 mii lei, pe baza datelor de bilanţ la 31 decembrie 1991.
ART. 6
Regia Autonomã "Locato" este proprietara bunurilor din patrimoniul sau. În exercitarea dreptului de proprietate, regia poseda, foloseşte şi dispune, în mod autonom de bunurile pe care le are în patrimoniul sau, sau le culege fructele - dupã caz - în vederea realizãrii scopului pentru care a fost constituitã, potrivit legii.
CAP. 4
Organele de conducere ale Regiei Autonome "Locato"
ART. 7
Conducerea Regiei Autonome "Locato" se asigura prin:
- consiliul de administraţie;
- directorul general.
ART. 8
Consiliul de administraţie al Regiei Autonome "Locato" se numeşte prin ordin al ministrului afacerilor externe şi este format din 9 persoane, dupã cum urmeazã:
- directorul Regiei Autonome "Locato", preşedinte;
- reprezentantul Ministerului Economiei şi Finanţelor;
- reprezentantul Ministerului Afacerilor Externe;
- reprezentantul Primãriei municipiului Bucureşti;
- ingineri, economişti, tehnicieni şi consilieri juridici, specializaţi în domeniul de activitate al regiei.
Membrii consiliului de administraţie se numesc pentru o perioada de 4 ani, jumãtate dintre ei putind fi înlocuiţi la fiecare 2 ani.
Membrii consiliului de administraţie îşi pãstreazã calitatea de angajaţi la instituţia sau unitatea de la care provin şi toate drepturile şi obligaţiile decurgind din aceasta calitate; ei sînt plãtiţi cu o indemnizaţie stabilitã de consiliul de administraţie pentru activitatea desfasurata în aceasta calitate.
ART. 9
Atribuţiile consiliului de administraţie:
a) stabileşte tactica şi strategia economicã a regiei pe anul în curs şi de perspectiva pentru realizarea obiectului de activitate;
b) anual, prezintã Ministerului Afacerilor Externe un raport asupra activitãţii desfãşurate de regie în perioada expiratã şi asupra programului de activitate pentru perioada în curs;
c) aproba structura organizatoricã şi numãrul de personal al regiei;
d) aproba regulamentul de ordine interioarã al regiei;
e) numeşte sau revoca conducãtorii compartimentelor de execuţie ale regiei;
f) stabileşte nivelul salariilor pentru personalul regiei pe nivelul de calificare, funcţii, studii, competenta şi munca efectiv prestatã, cu respectarea limitei minime de salarizare prevãzutã de lege;
g) stabileşte, conform legislaţiei în vigoare, prin negociere, clauzele contractelor de închiriere, chiriile şi tarifele pentru alte prestãri de servicii;
h) rezolva orice alte probleme pentru bunul mers al activitãţii regiei.
ART. 10
Activitatea curenta a Regiei Autonome "Locato" este condusã de un director general numit de consiliul de administraţie, cu avizul Ministerului Afacerilor Externe.
CAP. 5
Bugetul şi administrarea acestuia, relaţii financiare şi comerciale
ART. 11
Exerciţiul economico-financiar începe la 1 ianuarie şi se încheie la 31 decembrie ale fiecãrui an. Primul exerciţiu începe la data constituirii regiei.
ART. 12
Relaţiile comerciale cu alte regii autonome, cu societãţi comerciale, precum şi cu misiunile diplomatice, oficiile consulare, reprezentantele organizaţiilor internaţionale interguvernamentale şi alte reprezentante strãine şi membrii acestora se vor desfasura pe baza contractualã, guvernate de principiul libertãţii contractuale în temeiul prevederilor Codului civil şi Codului comercial roman.
ART. 13
Regia va tine conturi în lei şi va întocmi anual bugetul de venituri şi cheltuieli, bilanţul contabil şi contul de profit şi pierderi, conform metodologiei stabilite de Ministerul Economiei şi Finanţelor.
ART. 14
Bilanţul contabil anual şi contul de profit şi pierderi ale regiei se aproba de Ministerul Economiei şi Finanţelor şi se va publica în Monitorul Oficial al României, Partea a IV-a.
ART. 15
Prevederile prezentului regulament se completeazã cu dispoziţiile dreptului comun.

-----------------

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016