Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   HOTARIRE Nr. 869 din 27 octombrie 1995  privind majorarea cantitatilor contingentate la exportul de produse lemnoase pentru anul 1995 si prelungirea valabilitatii licentelor de export eliberate in conformitate cu   Hotarirea Guvernului nr. 246/1995     Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

HOTARIRE Nr. 869 din 27 octombrie 1995 privind majorarea cantitatilor contingentate la exportul de produse lemnoase pentru anul 1995 si prelungirea valabilitatii licentelor de export eliberate in conformitate cu Hotarirea Guvernului nr. 246/1995

EMITENT: GUVERNUL
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL NR. 246 din 30 octombrie 1995
Guvernul României hotãrãşte:

ART. 1
Se aproba majorarea cantitãţilor contingentate la exportul pe anul 1995 de produse lemnoase, conform anexei nr. 1.
Licentele de export pentru cantitãţile prevãzute la alin. 1 se vor elibera potrivit normelor prevãzute în anexa nr. 2.
ART. 2
Încasarea contravalorii exportului de produse lemnoase prevãzute în anexa nr. 1 se va face fie anticipat, fie pe baza de acreditive documentare irevocabile, domiciliate în România, cu plata la vedere.
ART. 3
Comisia de analizare a cererilor de licenta de export şi de atribuire a contingentelor majorate de export de produse lemnoase se stabileşte prin ordin al ministrului comerţului şi va fi formatã din specialişti din cadrul Ministerului Comerţului, Ministerului Finanţelor, Ministerului Industriilor, Ministerului Apelor, Pãdurilor şi Protecţiei Mediului, Ministerului de Interne şi Departamentului de Control al Guvernului.
ART. 4
Licentele de export eliberate în condiţiile prezentei hotãrîri se utilizeazã numai de cãtre titularii acestora, neputind fi transmise altui agent economic.
ART. 5
Cererile de licenta de export vor fi depuse la Ministerul Comerţului, însoţite de avizul Ministerului Apelor, Pãdurilor şi Protecţiei Mediului în ceea ce priveşte provenienta legalã a masei lemnoase.
ART. 6
Valabilitatea licenţelor de export pentru produse lemnoase, eliberate în conformitate cu <>Hotãrîrea Guvernului nr. 246/1995 , se prelungeşte pînã la data de 31 decembrie 1995.
Ministerul Comerţului va opera noul termen de valabilitate prin înscrierea pe licenta de export iniţialã, numai pe baza prezentãrii de cãtre titulari, a extinderii valabilitãţii garanţiei bancare pînã la data de 15 februarie 1996.
Prelungirea termenului de valabilitate poate fi solicitatã pînã la data de 15 noiembrie 1995.
De prevederile alin. 1 pot beneficia şi agenţii economici care au solicitat, potrivit <>Hotãrîrii Guvernului nr. 246/1995 , reducerea sau anularea cantitãţilor din licentele de export primite.

PRIM-MINISTRU
NICOLAE VACAROIU

Contrasemneazã:
---------------
Ministrul industriilor,
Dumitru Popescu

Ministrul comerţului,
Petru Crisan

p. Ministrul apelor,
pãdurilor şi protecţiei mediului,
Marian Ianculescu,
secretar de stat

Ministru de stat, ministrul finanţelor,
Florin Georgescu

ANEXA 1

LISTA
produselor lemnoase şi a cantitãţilor cu care se majoreazã contingentul pe anul 1995 peste prevederile <>Hotãrîrii Guvernului nr. 246/1995

-------------------------------------------------------------------------------
Produsul Poziţia tarifara U.M. Cantitatea
-------------------------------------------------------------------------------
Cherestea de rasinoase, inclusiv
panouri 4407.10 mc 90.000
Cherestea de fag, inclusiv
panouri şi frize pentru parchet 4407.92 mc 90.000
Cherestea de plop 4407.99.91 mc 15.000
Cherestea de salcim, mesteacan,
anin, tei etc. 4407.99.99 mc 10.000
-------------------------------------------------------------------------------

ANEXA 2

NORME
privind condiţiile de eliberare a licenţelor de export pentru contingentul suplimentar de produse lemnoase pe anul 1995

a) Cererile de licenta de export vor fi depuse la Ministerul Comerţului în termen de 15 zile lucrãtoare de la data publicãrii în Monitorul Oficial al României a prezentei hotãrîri.
Cererile de licenta de export vor fi depuse la Ministerul Comerţului însoţite de avizul Ministerului Apelor, Pãdurilor şi Protecţiei Mediului în ceea ce priveşte provenienta legalã a masei lemnoase.
- Avizul prevãzut la alineatul de mai sus se va referi la contingentul suplimentar, avizele eliberate pentru contingentul stabilit potrivit <>Hotãrîrii Guvernului nr. 246/1995 nefiind luate în considerare.
b) Contingentul suplimentar pentru cherestele se repartizeazã agenţilor economici care desfãşoarã activitãţi productive de exploatare şi/sau de prelucrare a lemnului proporţional cu masa lemnoasã exploatatã şi/sau prelucrata. Aceştia pot realiza exportul de cherestea direct sau prin comisionari.
Licentele se vor acorda, dupã caz, producãtorilor sau comisionarilor respectivi.
c) Din contingentul suplimentar total se vor acorda pentru agenţi economici nou-veniti pe piata o cantitate de maximum 10% .
d) Agenţii economici deţinãtori de licenţe de export pentru cherestea în baza <>Hotãrîrii Guvernului nr. 246/1995 pot primi licenţe de export pentru cantitãţile suplimentare numai dacã au realizat cel puţin 65% din cantitatea acordatã.
La depunerea cererilor de licenta de export, agenţii economici vor anexa declaraţiile vamale de export şi declaraţiile de încasare valutarã din care sa rezulte realizarea a minimum 65% din licentele sus-menţionate.
e) Fiecare agent economic poate primi licenţe de export pentru cantitãţi suplimentare ce vor reprezenta maximum 15% din totalul contingentului, cu luarea în considerare a urmãtoarelor criterii:
- gradul de valorificare a produselor la export;
- condiţiile de plata cele mai avantajoase;
- performanţele la export anterioare (preţ şi cantitãţi realizate);
- gradul de solicitare a contingentului.
f) Agenţii economici cãrora li s-a atribuit contingent la exportul de produse lemnoase sînt obligaţi sa ridice licentele de export în termen de 15 zile lucrãtoare de la data afişãrii listelor la sediul Ministerului Comerţului, data dupã care cantitãţile atribuite se anuleazã şi se atribuie altor agenţi economici.
Eliberarea licenţelor de export pentru cherestea de rasinoase şi cherestea de fag se face de cãtre Direcţia de licenţe şi politica vamalã din cadrul Ministerului Comerţului, în termenul stabilit, numai dupã depunerea de cãtre agenţii economici a garanţiei bancare de buna execuţie de 2% din valoarea în lei a licenţei de export.
Garanţiile bancare vor fi emise de bãncile comerciale autorizate din România, la alegerea agenţilor economici, în conformitate cu Hotãrîrea Guvernului nr. 449/1992 şi vor fi emise pe hirtie cu antet sau sigla, indicind numãrul de telefon, faxul, numãrul de înregistrare, valoarea în cifre şi litere, numele clar al persoanelor autorizate sa semneze şi ştampila rotunda a bãncii.
g) Agenţii economici care au primit licenţe de export şi care, din diferite motive, nu pot realiza, parţial sau integral, exportul, au obligaţia sa solicite Ministerului Comerţului, cel mai tirziu cu 30 de zile înainte de expirarea termenului de valabilitate, reducerea, respectiv anularea acestor licenţe.
h) Agenţii economici au obligaţia sa comunice Ministerului Comerţului, în maximum 15 zile lucrãtoare de la realizarea integrala a cantitãţilor înscrise în licentele de export aprobate în anul 1995 pentru produsele lemnoase contingentate, cantitãţile realizate, anexind în fotocopii declaraţiile vamale de export şi declaraţiile de încasare valutarã aferente.
i) Pentru cantitãţile rãmase disponibile dupã alocarea iniţialã a contingentelor sau ca urmare a reducerii sau a anulãrii cantitãţilor din licentele de export eliberate, se vor emite licenţe agenţilor economici care au realizat minimum 80% din cantitãţile înscrise în licentele primite iniţial în cadrul contingentului stabilit pentru anul 1995 la produsele lemnoase respective sau celor nou-veniti pe piata, pe baza criteriilor prevãzute la lit. c).
j) Numãrul licenţei de export, cît şi unitatea de mãsura în care este aprobat contingentul produsului exportat se vor mentiona obligatoriu în declaraţiile vamale de export, precum şi în declaraţiile de încasare valutarã.
k) Comisia de atribuire a contingentului de produse lemnoase va analiza cererile de licenţe de export primite la Ministerul Comerţului pînã la data menţionatã la lit. a), în termen de 10 zile, urmînd sa comunice, prin mass-media şi prin afişare la sediul Ministerului Comerţului, cantitãţile aprobate pentru fiecare agent economic care a îndeplinit condiţiile de eliberare a licenţelor de export.
l) Licentele de export eliberate vor avea ca termen de valabilitate data de 28 februarie 1996, fãrã afectarea cantitãţilor contingentate din anul 1996.
m) Licenta de export eliberata unui agent economic poate fi utilizata numai de cãtre titularul licenţei, fiind netransmisibila altui agent economic. Se interzic asocierile, contractele de comision, contractele de mandat şi alte asemenea operaţiuni încheiate ulterior datei eliberãrii licenţei de export pentru produsul şi cantitatea care fac obiectul acesteia.
n) Comisia de analizare a cererilor de licenta de export şi de atribuire a contingentelor majorate de export de produse lemnoase se stabileşte prin ordin al ministrului comerţului şi va fi formatã din specialişti din cadrul Ministerului Comerţului, Ministerului Industriilor, Ministerului Apelor, Pãdurilor şi Protecţiei Mediului, Ministerului Finanţelor, Ministerului de Interne şi Departamentului de Control al Guvernului. Secretariatul comisiei va fi asigurat de cãtre Direcţia de licenţe şi politica vamalã din cadrul Ministerului Comerţului.
o) Exemplarul nr. 3 (albastru) din setul cererii de licenta de export, respinsã de cãtre Comisia de analizare a cererilor de licenta de export şi de atribuire a contingentelor majorate de export de produse lemnoase, nu va fi returnat agentului economic solicitant.

------------------
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016