Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   HOTARIRE Nr. 825 din 17 octombrie 1995  pentru aprobarea Acordului dintre Guvernul Romaniei, pe de o parte, si guvernele Regatului Belgiei, Marelui Ducat de Luxemburg si Regatului Tarilor de Jos, pe de alta parte, privind readmisia persoanelor aflate in situatie ilegala    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

HOTARIRE Nr. 825 din 17 octombrie 1995 pentru aprobarea Acordului dintre Guvernul Romaniei, pe de o parte, si guvernele Regatului Belgiei, Marelui Ducat de Luxemburg si Regatului Tarilor de Jos, pe de alta parte, privind readmisia persoanelor aflate in situatie ilegala

EMITENT: GUVERNUL
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL NR. 241 din 20 octombrie 1995
Guvernul României hotãrãşte:

ARTICOL UNIC
Se aproba Acordul dintre Guvernul României, pe de o parte, şi guvernele Regatului Belgiei, Marelui Ducat de Luxemburg şi Regatului Ţãrilor de Jos, pe de alta parte, privind readmisia persoanelor aflate în situaţie ilegala, semnat la Bucureşti la 6 iunie 1995.

PRIM-MINISTRU
NICOLAE VACAROIU

Contrasemneazã:
Ministru de interne,
Doru Ioan Taracila

Ministru de stat,
Ministrul afacerilor externe,
Teodor Viorel Melescanu

ACORD
între Guvernul României, pe de o parte, şi guvernele Regatului Belgiei, Marelui Ducat de Luxemburg şi Regatului Ţãrilor de Jos, pe de alta parte, privind readmisia persoanelor aflate în situaţie ilegala

Guvernul României, pe de o parte, şi guvernele Regatului Belgiei, Marelui Ducat de Luxemburg şi Regatului Ţãrilor de Jos, care acţioneazã în comun în conformitate cu Convenţia, încheiatã între ele la 11 aprilie 1960, privind transferul controlului persoanelor la frontierele exterioare ale teritoriului Benelux, pe de alta parte,
în dorinta de a înlesni readmisia persoanelor aflate în situaţie ilegala, în spirit de colaborare şi pe baza de reciprocitate, în scopul facilitãrii liberei circulatii a persoanelor,
au convenit cele ce urmeazã:

ART. 1
1. Guvernul României readmite intrarea pe teritoriul sau, la cererea Guvernului Belgiei, al Luxemburgului sau al Ţãrilor de Jos şi fãrã formalitãţi, a oricãrei persoane care nu îndeplineşte sau nu mai îndeplineşte condiţiile de intrare sau de şedere, aplicabile pe teritoriul Belgiei, Luxemburgului sau Ţãrilor de Jos, în mãsura în care s-a stabilit sau este prezumat ca aceasta are cetãţenia romana.
2. Cetãţenia romana se stabileşte sau este prezumatã pe baza datelor prevãzute în anexa nr. I a prezentului acord.
3. Cererile de readmisie sînt adresate în scris Ministerului de Interne al României, care rãspunde în termen de maximum cinci zile lucrãtoare de la primirea cererii. Rãspunsul este dat în scris. Orice refuz se motiveaza.
4. Guvernul Belgiei, al Luxemburgului sau al Ţãrilor de Jos readmite, în aceleaşi condiţii, persoana respectiva, dacã, în urma verificãrilor ulterioare, se constata ca în momentul indepartarii ei de pe teritoriul Belgiei, Luxemburgului sau al Ţãrilor de Jos nu avea cetãţenia romana.
5. Ambasadele României sau oficiile consulare romane din Belgia, Luxemburg sau Ţãrile de Jos elibereazã, fãrã intirziere, la cererea autoritãţilor competente din Belgia, Luxemburg sau Ţãrile de Jos, documentele de cãlãtorie necesare repatrierii persoanelor care urmeazã a fi readmise.
ART. 2
1. Guvernul Belgiei, al Luxemburgului sau al Ţãrilor de Jos readmite, pe teritoriul sau, la cererea Guvernului României şi fãrã formalitãţi, oricare persoana care nu îndeplineşte sau nu mai îndeplineşte condiţiile de intrare sau de şedere, aplicabile pe teritoriul României, în mãsura în care s-a stabilit sau este prezumat ca aceasta are, dupã caz, cetãţenia belgiana, luxemburgheza sau olandeza.
2. Cetãţenia belgiana, luxemburgheza sau olandeza se stabileşte sau se prezuma pe baza datelor prevãzute în anexa nr. II a prezentului acord.
3. Cererile de readmisie sînt adresate, în scris, dupã caz, Ministerului de Interne al Regatului Belgiei sau Ministerului de Justiţie al Marelui Ducat de Luxemburg sau al Regatului Ţãrilor de Jos, care rãspunde în termen de maximum cinci zile lucrãtoare de la primirea cererii. Rãspunsul este dat în scris. Orice refuz se motiveaza.
4. Guvernul României va reprimi, în aceleaşi condiţii, persoana respectiva, dacã, în urma verificãrilor ulterioare, se constata ca în momentul indepartarii ei de pe teritoriul României nu avea cetãţenia belgiana, luxemburgheza sau olandeza.
5. Ambasadele Belgiei, Luxemburgului sau Ţãrilor de Jos sau oficiile consulare belgiene, luxemburgheze sau olandeze elibereazã, fãrã intirziere, la cererea autoritãţilor romane competente, documentele de cãlãtorie necesare repatrierii persoanelor care urmeazã a fi readmise.
ART. 3
Cheltuielile de trimitere pînã la frontiera statului de destinaţie, precum şi cele legate de retrimitere, sînt suportate de partea solicitanta.
ART. 4
Prevederile prezentului acord nu aduc atingere obligaţiilor ce decurg din Convenţia de la Geneva din 28 iulie 1951 privind statutul refugiatilor, asa cum a fost modificatã prin Protocolul de la New York din 31 ianuarie 1967.
ART. 5
Dispoziţiile administrative necesare aplicãrii prezentului acord, în special cele referitoare la:
1. modalitãţile de predare;
2. desemnarea autoritãţilor sau a instanţelor publice rãspunzãtoare de aplicarea prezentului acord;
3. determinarea punctelor de control pentru trecerea frontierei de stat unde se va efectua predarea,
vor fi stabilite printr-un schimb de note diplomatice.
ART. 6
În ceea ce priveşte Regatul Ţãrilor de Jos, aplicarea prezentului acord se poate extinde şi pentru Antilele Olandeze şi Aruba, printr-o notificare a Guvernului Regatului Ţãrilor de Jos adresatã Guvernului României.
ART. 7
1. Prezentul acord este semnat şi va fi ratificat sau supus aprobãrii de cãtre pãrţile contractante, în conformitate cu reglementãrile constituţionale respective.
2. Prezentul acord intra în vigoare în prima zi a celei de-a doua luni de la data depunerii instrumentelor ultimei ratificãri sau aprobãri.
3. Prezentul acord este aplicat provizoriu, începînd cu cea de a 21-a zi de la data semnãrii lui.
ART. 8
1. Modificãrile prezentului acord, convenite între pãrţile contractante, intra în vigoare în prima zi a celei de-a doua luni de la data primirii de cãtre depozitar a ultimei notificãri privind îndeplinirea cerinţelor constituţionale necesare pentru intrarea acestuia în vigoare.
2. Modificãrile anexelor menţionate la articolul 1 paragraful 2 şi articolul 2 paragraful 2 sînt convenite în scris de cãtre autoritãţile competente şi intra imediat în vigoare.
ART. 9
1. Fiecare parte contractantã poate, în urma consultãrii cu cealaltã parte contractantã, sa suspende sau sa denunţe prezentul acord, pentru motive temeinice, printr-o notificare scrisã adresatã depozitarului.
2. Suspendarea sau denunţarea produce efecte din prima zi a lunii ce urmeazã primirii notificãrii de cãtre depozitar.
ART. 10
Guvernul Belgiei îndeplineşte sarcinile de depozitar al prezentului acord.
Drept pentru care, reprezentanţii pãrţilor contractante, împuterniciţi în forma cuvenitã în acest scop, au semnat prezentul acord.
Semnat la Bucureşti la 6 iunie 1995, în limbile romana, franceza şi olandeza, cele trei texte avînd aceeaşi valabilitate.

Pentru Guvernul României,
Teodor Viorel Melescanu,
ministru de stat,
ministrul afacerilor externe

Pentru Guvernul Regatului Belgiei,
Ignace Van Steenberge,
ambasador

Pentru Guvernul Marelui Ducat
de Luxemburg
şi Guvernul Regatului Ţãrilor de Jos,
Monique P.A. Frank,
ambasadorul Olandei

ANEXA I

Cetãţenia romana poate fi stabilitã pe baza unui pasaport, a unui alt document de cãlãtorie ori a unui document de identitate eliberat de autoritãţile romane, dacã aceste documente sînt completate, iar perioada lor de valabilitate nu a expirat. Cetãţenia romana poate fi prezumatã pe baza unui pasaport, a unui alt document de cãlãtorie ori a unui document de identitate, eliberat de autoritãţile romane, a cãror perioada de valabilitate sa nu fi expirat de mai mult de zece ani, a unui certificat atestind identitatea deţinãtorului, a unui permis de conducere, a unui carnet de marinar, a unui certificat de asigurare, a depozitiilor demne de încredere ale altor cetãţeni romani sau în baza declaraţiilor celui în cauza.

ANEXA II

Cetãţenia belgiana va putea fi stabilitã pe baza unui pasaport sau a unui document de identitate eliberat de autoritãţile belgiene, dacã aceste documente sînt complete, iar perioada lor de valabilitate nu a expirat, sau pe baza unui extras din registrul de stare civilã privind dobindirea acestei cetãţenii; ea poate fi prezumatã pe baza unui pasaport, a unui alt document de cãlãtorie sau a unui document de identitate eliberat de autoritãţile belgiene, a cãror perioada de valabilitate sa nu fie expirat de mai mult de zece ani; de asemenea, pe baza unui document de identitate pentru strãini valabil, eliberat de autoritãţile competente din Franta, Luxemburg sau Elvetia acelor cetãţeni belgieni care au acolo domiciliul stabil şi care atesta cetãţenia belgiana a titularului, pe baza unui certificat atestind identitatea posesorului, în baza unui permis de conducere, a unui carnet de marinar, a unui certificat de asigurare, a depozitiilor demne de încredere ale altor cetãţeni belgieni sau în baza declaraţiilor celui în cauza.
Cetãţenia luxemburgheza va putea fi stabilitã pe baza unui pasaport sau a unui document de identitate eliberat de autoritãţile luxemburgheze, dacã aceste documente sînt complete şi perioada lor de valabilitate nu a expirat; ea va putea fi prezumatã pe baza unui pasaport sau a unui document de identitate eliberat de autoritãţile luxemburgheze, a cãrui perioada de valabilitate sa nu fi expirat de mai mult de zece ani, sau pe baza unui document de identitate pentru strãini valabil, atestind cetãţenia luxemburgheza a titularului, a unui permis de conducere, a unui carnet de marinar, a depozitiilor demne de încredere ale altor cetãţeni luxemburghezi sau în baza declaraţiilor celui în cauza.
Cetãţenia olandeza va putea fi stabilitã pe baza unui pasaport sau a unui document de identitate eliberat de autoritãţile olandeze, dacã acest document este complet şi perioada lui de valabilitate nu a expirat; ea va putea fi prezumatã pe baza unui pasaport sau a unui document de identitate, eliberat de autoritãţile olandeze, a cãrui perioada de valabilitate sa nu fi expirat de mai mult de zece ani sau pe baza unui document de identitate pentru strãini valabil, atestind cetãţenia olandeza a titularului, a unui permis de conducere, a unui carnet de marinar, a unui certificat de asigurare, a depozitiilor demne de încredere ale altor cetãţeni olandezi sau în baza declaraţiilor celui în cauza.
--------------
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016