Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   HOTARIRE Nr. 750 din 22 septembrie 1995  pentru stabilirea Normelor speciale privind mandatarea intre persoanele fizice in scopul efectuarii operatiunilor de schimb al cupoanelor nominative de privatizare si/sau carnetelor cu certificate de proprietate contra actiuni ale societatilor comerciale    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

HOTARIRE Nr. 750 din 22 septembrie 1995 pentru stabilirea Normelor speciale privind mandatarea intre persoanele fizice in scopul efectuarii operatiunilor de schimb al cupoanelor nominative de privatizare si/sau carnetelor cu certificate de proprietate contra actiuni ale societatilor comerciale

EMITENT: GUVERNUL
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL NR. 223 din 28 septembrie 1995
În temeiul <>art. 4 alin. (3) din Legea nr. 55/1995 pentru accelerarea procesului de privatizare,

Guvernul României hotãrãşte:

ART. 1
Prezenta hotãrîre reglementeazã modul în care persoanele fizice se pot mandata între ele, în baza <>art. 4 alin. (3) din Legea nr. 55/1995 , în scopul depunerii carnetelor cu certificate de proprietate şi/sau cupoanelor nominative de privatizare la centrele de subscriere, în vederea efectuãrii schimbului contra acţiuni ale societãţilor comerciale cu capital de stat care se privatizeazã sau, dupã caz, ale Fondurilor Proprietãţii Private care se vor transforma în societãţi de investiţii financiare.
ART. 2
(1) Mandatarea între persoanele fizice, în scopul efectuãrii schimbului de carnete cu certificate de proprietate şi/sau cupoane nominative de privatizare contra acţiuni ale societãţilor comerciale cu capital de stat care se privatizeazã sau, dupã caz, ale Fondurilor Proprietãţii Private care se vor transforma în societãţi de investiţii financiare, se face prin contract de mandat special cu reprezentare, încheiat sub semnatura privatã, în condiţiile stabilite de prezenta hotãrîre.
(2) Contractul de mandat special cu reprezentare sub semnatura privatã, denumit în continuare procura specialã, are putere de lege între pãrţi, potrivit art. 969 din Codul civil, şi urmeazã regimul juridic stabilit prin prezenta hotãrîre.
(3) Procura specialã este opozabilã societãţilor comerciale privatizabile sau, dupã caz, persoanelor juridice abilitate potrivit <>art. 18 alin. (1) din Legea nr. 55/1995 , la care cetãţenii îndreptãţiţi solicita schimbul, numai dacã, la depunerea cererii de schimb, este însoţitã de carnetele cu certificate de proprietate şi/sau cupoanele nominative de privatizare originale, încredinţate de mandant şi purtind fiecare semnatura acestuia, de actul de identitate al mandatarului şi de copie de pe actul de identitate al mandantului, a carei conformitate cu originalul este confirmatã de cãtre acesta.
ART. 3
(1) Contractele încheiate potrivit art. 2 alin. (1) vor avea, sub sancţiunea nulitãţii, conţinutul şi forma prevãzute în anexele la prezenta hotãrîre.
(2) Prin clauze speciale se pot stipula în sarcina mandantului obligaţii cu privire la restituirea cãtre mandatar a cheltuielilor ocazionate de deplasarea acestuia la centrele de subscriere, precum şi, dupã caz, restituirea comisionului perceput de persoanele juridice prevãzute la <>art. 18 alin. (1) din Legea nr. 55/1995 .
(3) Mandatarul va proba îndeplinirea obligaţiilor asumate prin contract cu dovada scrisã, eliberata de mandant, sau prin completarea şi semnarea de cãtre acesta a rubricii corespunzãtoare din procurile speciale-model, prevãzute în anexele la prezenta hotãrîre.
ART. 4
(1) Persoana care va îndeplini calitatea de mandant poate sa fie, dupã caz:
a) deţinãtorul titlurilor de privatizare;
b) unul dintre succesorii legali ai deţinãtorului titlurilor de privatizare.
(2) Mandatar poate fi orice cetãţean roman, cu domiciliul în România, care are capacitate deplina de exerciţiu. Verificarea capacitãţii de exerciţiu a mandatarului cade în sarcina mandantului.
ART. 5
(1) Anexele A - C la prezenta hotãrîre vor fi utilizate, dupã caz, astfel:
a) în cazul în care mandant este o persoana cu capacitate deplina de exerciţiu - anexa A;
b) în cazul titlurilor de privatizare dobîndite prin succesiune legalã nefinalizatã prin eliberarea unui certificat de moştenitor - anexa B;
c) în cazul titlurilor de privatizare dobîndite prin succesiune legalã finalizatã prin eliberarea unui certificat de moştenitor - anexa C.
(2) În cazul prevãzut la alin. (1) lit. c) procura specialã este valabilã numai însoţitã de certificatul de moştenitor în copie.
(3) În cazul succesorului legal, precum şi al deţinãtorului de carnete cu certificate de proprietate şi/sau cupoane nominative de privatizare, lipsiţi de capacitate de exerciţiu, calitatea de mandant o va exercita reprezentantul legal al acestora (pãrinte, tutore sau curator, dupã caz).
ART. 6
(1) Mandatul special cu reprezentare, dat potrivit prevederilor prezentei hotãrîri, înceteazã prin:
a) realizarea obiectului mandatului, respectiv predarea cãtre mandant a dovezii depunerii titlurilor de privatizare;
b) revocarea unilaterala a contractului de cãtre mandant;
c) renunţarea mandatarului, aflat în imposibilitate de executare a obligaţiilor asumate, care se poate efectua însã numai pînã la 15 noiembrie 1995;
d) acordul pãrţilor, caz în care restituirea titlurilor de privatizare încredinţate va fi probatã prin dovada scrisã, datatã şi semnatã de mandant.
ART. 7
În cazul decesului unuia dintre pãrţile din contractul de mandat special cu reprezentare sau al ambelor pãrţi, se vor aplica prevederile Codului civil în materie de mandat.
ART. 8
Certificatele de acţionar, dobîndite în urma schimbului cupoanelor nominative de privatizare şi a procedurii de alocare a acţiunilor, se vor elibera exclusiv pe numele titularilor de cupoane nominative de privatizare şi se vor preda personal acestora, cu excepţia cazurilor expres prevãzute în prezenta hotãrîre.
ART. 9
(1) În cazuri speciale - bolnavi netransportabili, batrini în imposibilitate de a se deplasa, succesori sau alte persoane asupra cãrora s-a instituit tutela sau curatela, persoane aflate în detenţie, militari în termen, persoane internate în cãmine sau în alte instituţii similare, persoane care în perioada de certificare a calitãţii de acţionar sînt plecate din ţara (în interes de serviciu, cãlãtorii turistice, de studii sau de afaceri, personal imbarcat pe nave, aeronave) - se poate da mandat pentru ridicarea certificatului de acţionar în baza unei procuri speciale, conform modelului prevãzut în anexa D la prezenta hotãrîre.
(2) Procura specialã va fi, dupã caz, autentificatã sau certificatã de:
- notarul public sau secretarii consiliilor locale ale comunelor şi oraşelor în care nu funcţioneazã birouri ale notarilor publici, în cazul bolnavilor netransportabili sau al batrinilor aflaţi în imposibilitatea de a se deplasa;
- comandantul locului de detenţie, în cazul persoanelor aflate în detenţie;
- comandantul unitãţii militare, în cazul militarilor în termen;
- directorul caminului-spital, inspectoratele de stat teritoriale pentru handicapati, Secretariatul de Stat pentru Culte, în cazul persoanelor internate în cãmine sau în alte instituţii similare;
- conducãtorul instituţiei în interesul cãreia se efectueazã deplasarea în strãinãtate, în cazul persoanelor plecate din ţara în interes de serviciu, de afaceri sau imbarcate pe nave ori aeronave;
- misiunile diplomatice şi reprezentantele consulare romane în strãinãtate, în cazul persoanelor plecate din ţara în cãlãtorii turistice sau la studii.
În cazul persoanelor asupra cãrora s-a instituit tutela sau curatela, certificatul de acţionar va fi ridicat de tutore sau curator, dupã caz, pe baza prezentãrii actului de instituire a tutelei ori a curatelei, în copie şi original. Dupã verificare, copia se retine, iar originalul se restituie tutorelui sau curatorului, dupã caz.
(3) În toate instituţiile prevãzute la alin. (1) şi (2), mandatarul va prezenta şi actul sau de identitate. Prin act de identitate se înţelege buletinul de identitate, adeverinta de identitate sau pasaportul personal eliberat de autoritãţile romane competente.
ART. 10
(1) Mandatarul rãspunde, potrivit legii, pentru neîndeplinirea întocmai a obligaţiilor asumate prin contract.
(2) Neîndeplinirea obligaţiilor asumate de cãtre mandatar, care au ca efect pierderea drepturilor conferite de lege persoanei îndreptãţite, obliga mandatarul la plata, cãtre persoana indreptatita şi prejudiciata, a contravalorii carnetelor cu certificate de proprietate şi/sau cupoanelor nominative de privatizare încredinţate, asa cum a fost stabilitã în <>Hotãrîrea Guvernului nr. 453/1995 şi în <>art. 3 alin. (1) lit. a) din Legea nr. 55/1995 , precum şi a dobinzilor legale, dacã pãrţile, prin contract, nu au convenit altfel.
ART. 11
(1) Acordarea procurilor speciale conform prezentei hotãrîri se va face într-un numãr de exemplare corespunzãtor numãrului societãţilor comerciale pentru care se formuleazã optiuni, precum şi fiecãrei operaţiuni ce urmeazã a fi efectuatã de cãtre mandatar.
(2) Se recomanda pãrţilor din contractele încheiate în temeiul prezentei hotãrîri sa pãstreze cîte un exemplar al acestora o perioada de 3 ani de la data efectuãrii ultimei operaţiuni.
(3) Funcţionarul abilitat cu primirea cererii de schimb va retine cîte un exemplar al procurii speciale şi al copiilor de pe celelalte acte prevãzute de prezenta hotãrîre, în fiecare situaţie fiind solicitatã şi copie de pe actul de identitate al mandantului, a carei conformitate cu originalul este confirmatã şi semnatã de cãtre acesta.
(4) Verificarea exactitatii datelor înscrise în procura specialã şi a copiilor de pe actele anexate, prevãzute în prezenta hotãrîre, se face de cãtre funcţionarul care instrumenteaza schimbul titlurilor de privatizare.
ART. 12
Prefectii vor lua mãsuri ca, prim grija primarilor din comune, oraşe şi municipii, din sectoarele municipiului Bucureşti şi din sectorul agricol Ilfov, precum şi a instituţiilor şi organismelor implicate în procesul de urmãrire a aplicãrii <>Legii nr. 55/1995 , prezenta hotãrîre sa fie afişatã în locuri accesibile cetãţenilor din fiecare sat, comuna şi oraş.
ART. 13
Pentru rezolvarea operativã a situaţiilor atipice, nereglementate de prezenta hotãrîre, Secretariatul naţional pentru urmãrirea aplicãrii <>Legii nr. 55/1995 este împuternicit sa emita îndrumãri şi decizii cu caracter de obligativitate pentru celelalte instituţii şi persoane juridice implicate în aplicarea acestei legi.
ART. 14
(1) Sînt lovite de nulitate:
a) mandatarile efectuate cu încãlcarea prevederilor prezentei hotãrîri;
b) mandatarile efectuate în scopul înstrãinãrii cupoanelor nominative de privatizare, emise şi distribuite în temeiul Legii nr.55/1995;
c) mandatarile efectuate în scopul vinzarii anticipate a acţiunilor ce vor fi dobîndite în urma schimbului titlurilor de privatizare.
(2) Nulitãţile prevãzute la alin. (1) se constata de cãtre instanţele judecãtoreşti, la sesizarea oricãrei persoane fizice sau juridice interesate. Cererile de constatare a nulitãţii se soluţioneazã cu celeritate.
ART. 15
Se interzic efectuarea operaţiunii de schimb al titlurilor de privatizare, în numele şi în contul cetãţenilor îndreptãţiţi de cãtre persoanele juridice decît cele prevãzute la <>art. 18 alin. (1) din Legea nr. 55/1995 , precum şi constituirea oricãror societãţi comerciale sau asociaţii nonprofit care au inclusã în obiectul de activitate aceasta operaţiune.
ART. 16
Falsificarea semnãturii mandantului pe titlurile de privatizare, precum şi falsificarea unor procuri speciale şi utilizarea acestora constituie infracţiuni şi se pedepsesc potrivit legii.
ART. 17
Anexele A - D fac parte integrantã din prezenta hotãrîre.
ART. 18
Prevederile prezentei hotãrîri se completeazã în mod corespunzãtor cu dispoziţiile Codului civil.

PRIM-MINISTRU
NICOLAE VACAROIU

Contrasemneazã:
---------------
p. Ministru de stat,
preşedintele Consiliului pentru Coordonare,
Strategie şi Reforma Economicã,
Hildegard Puwak,
secretar de stat

p. Ministru de stat, ministru finanţelor,
Nicolae Constantinescu,
secretar de stat

Preşedintele Agenţiei Naţionale pentru Privatizare,
Iacob Zelenco

Ministru de interne,
Doru Ioan Taracila

Secretar de stat, şeful Departamentului
pentru Administraţie Publica Localã,
Octav Cozmanca


ANEXA A

PROCURA SPECIALĂ

1. Eu, subsemnatul(a) ................................. nãscut(a) la data de
(numele, iniţialã tatãlui şi prenumele deţinãtorului
sau, dupã caz, ale reprezentantului legal)
................., în localitatea ......................, judeţul ............., domiciliat(a) în România, localitatea ..............., judeţul/sectorul ......., str. ................ nr. ......., blocul ........, scara ......., etajul .....,
apartamentul ..........., legitimat(a) cu buletinul de identitate/adeverinta de identitate seria ............ nr. ............., eliberat(a) de ...............,
la data de ..................., avînd calitatea de titular (reprezentant legal al titularului, în baza ................)*1), al cuponului nominativ de privatizare şi posesor al carnetului/carnetelor cu certificate de proprietate, conform borderoului-anexa *2), mandant, împuternicesc cu depline puteri pe domnul (doamna) ..............................................................,
(numele, iniţialã tatãlui şi prenumele)
domiciliat(a) în ..............................................................
(adresa completa)
legitimat(a) cu buletinul de identitate/adeverinta de identitate/pasaport seria
............... nr. .........., eliberat(a) de ...................., la data de ...................., sa efectueze în numele şi pe seama mea toate operaţiunile necesare formularii opţiunii şi depunerii titlurilor de privatizare încredinţate, conform borderoului-anexa.
În executarea prezentului mandat, mandatarul va semna în numele meu orice act juridic necesar pentru formularea opţiunii şi pentru depunerea titlurilor de privatizare, toate operaţiunile şi actele îndeplinite, potrivit prezentei procuri speciale, fiindu-mi opozabile.
Titlurile de privatizare încredinţate conform borderoului-anexa au fost semnate personal de cãtre mine.

2. Eu, subsemnatul(a) ....................................................,
(numele, iniţialã tatãlui şi prenumele)
domiciliat(a) în .............................................................,
(adresa completa)
legitimat(a) cu buletinul de identitate/adeverinta de identitate seria ......... nr. ............., eliberat(a) de ...................., la data de ............,
declar ca am primit titlurile de privatizare conform borderoului-anexa, toate semnate personal de cãtre mandant, şi accept mandatul special cu reprezentare ce face obiectul prezentului contract, pe care, în calitate de mandatar, ma oblig sa-l îndeplinesc întocmai.
De asemenea, declar ca imi sînt cunoscute prevederile Codului penal cu privire la fals şi uz de fals.
3. Pãrţile convin ca prezenta procura specialã sa urmeze regimul juridic prevãzut de Hotãrîrea Guvernului nr. ........... şi declara ca le sînt cunoscute prevederile legale cu privire la nulitatea oricãror acte de înstrãinare a cupoanelor nominative de privatizare.
4. Alte cauze asupra cãrora am convenit *3).
a) ............................................................................
b) ............................................................................
c) ............................................................................

5. Încheiat şi semnat astãzi, ..............., în ..... exemplare originale, dintre care unul pentru mandant şi .................. pentru mandatar *4).

Mandant, Mandatar,


Astãzi ............, eu, ...................., mandant (sau substituitul acestuia, dupã caz), declar ca am primit de la mandatarul din prezenta procura specialã (sau substituitul acestuia, dupã caz) dovada depunerii titlurilor de privatizare încredinţate la centrul de subscriere.

Am primit,


--------------
*1) În cazul reprezentantului legal, se specifica actul de numire, care se va anexa în fotocopie, prezentindu-se şi originalul. Dupã verificare se restituie.
*2) În borderou, care este o lista-anexa la procura specialã, semnatã de cãtre mandant şi mandatar, va fi menţionat fiecare titlu de privatizare încredinţat, cu denumirea (carnet cu certificate de proprietate sau cupon nominativ de privatizare), seria şi numãrul. În cazul cupoanelor nominative de privatizare dobîndite prin succesiune, se vor anexa şi actele justificative ale provenientei acestora. De asemenea, vor fi indicate, în mod obligatoriu, societatea/societãţile comerciale sau Fondul/Fondurile Proprietãţii Private pentru care se opteazã, în cazul fiecãrui titlu de privatizare.
*3) Dupã caz: indicarea ca operaţiunea de schimb sa se depunã la una dintre persoanele juridice abilitate potrivit <>art. 18 alin. (1) din Legea nr. 55/1995 şi plata comisionului, sancţiuni speciale, reducerea termenelor maximale, plata cheltuielilor de deplasare ocazionate de operaţiune etc.
*4) Contractul de mandat se va încheia într-un numãr de exemplare corespunzãtor numãrului societãţilor comerciale pentru care se opteazã şi operaţiunilor necesare.

ANEXA B

DECLARAŢIE PE PROPRIA RĂSPUNDERE *1)

În numele şi pe seama moştenirii defunctului .............................., cu ultimul domiciliu în ......................................................., decedat la data .........................., conform Certificatului de deces nr. .............., emis de ..................., la data de ................... eu, subsemnatul(a) ........................., nãscut(a) la data de ................., în localitatea ......................., judeţul ................., domiciliat(a) în România, localitatea .................., judeţul/sectorul .................., str. .................... nr. ...., blocul ....., scara ....., etajul ........., apartamentul ........, legitimat(a) cu buletinul de identitate/adeverinta de identitate/pasaportul seria ................ nr. .............., eliberat(a) de .............,la data de ................., fiind ruda cu vocaţie de moştenitor legal asupra masei succesorale a defunctului sus-menţionat, declar pe propria rãspundere, cunoscind prevederile art. 292 din Codul penal cu privire la falsul în declaraţii, ca imi asum calitatea de reprezentant al tuturor moştenitorilor legali ai acestuia cu privire la titlurile de privatizare deţinute de decedat, care se afla în posesia mea, conform borderoului-anexa *2).
Totodatã, declar ca voi îndeplini toate operaţiunile necesare, semnind toate actele în vederea dobîndirii certificatului/certificatelor de acţionar cuvenite moştenirii defunctului, urmînd ca, în termen de 30 de zile de la eliberarea acestora, sa le depun la notarul public care efectueazã procedura de dezbatere succesoralã.

Reprezentant,


-----------------
*1) Declaraţia pe propria rãspundere serveşte şi la ridicarea certificatului de acţionar.
*2) În borderou va fi menţionat fiecare titlu de privatizare al defunctului, cu denumirea (carnet cu certificate de proprietate sau cupon nominativ de privatizare), seria şi numãrul. Titlurile de privatizare vor fi semnate de cãtre deponent.

ANEXA C

PROCURA SPECIALĂ *1)

1. Eu, subsemnatul(a) ................................. nãscut(a) la data de
(numele, iniţialã tatãlui şi prenumele deţinãtorului
sau, dupã caz, ale reprezentantului legal)
................., în localitatea ......................, judeţul ............., domiciliat(a) în România, localitatea ..............., judeţul/sectorul ......., str. ................ nr. ......., blocul ........, scara ......., etajul .....,
apartamentul ..........., legitimat(a) cu buletinul de identitate/adeverinta de identitate seria ............ nr. ............., eliberat(a) de ...............,
la data de ..................., avînd calitatea de unic moştenitor legal, conform Certificatului de moştenitor nr. ............ din ....................,
emis de ..................... (reprezentant legal al unicului moştenitor, în baza .............. *2), al titularului cuponului nominativ de privatizare şi deţinãtor al carnetului/carnetelor cu certificate de proprietate, conform borderoului-anexa *3), mandant în prezenta procura specialã, împuternicesc cu depline puteri pe domnul (doamna) .............................................,
(numele, iniţialã tatãlui şi prenumele)
domiciliat(a) în ..............................................................
(adresa completa)
legitimat(a) cu buletinul de identitate/adeverinta de identitate/pasaport seria
............... nr. .........., eliberat(a) de ...................., la data de ...................., sa efectueze în numele şi pe seama mea toate operaţiunile necesare formularii opţiunii şi depunerii titlurilor de privatizare conform borderoului-anexa.
În executarea prezentului mandat, mandatarul va semna în numele meu orice act juridic necesar pentru formularea opţiunii şi pentru depunerea titlurilor de privatizare, toate operaţiunile şi actele îndeplinite, potrivit prezentei procuri speciale, fiindu-mi opozabile.
Titlurile de privatizare încredinţate conform borderoului-anexa au fost semnate personal de cãtre mine.

2. Eu, subsemnatul(a) ....................................................,
(numele, iniţialã tatãlui şi prenumele)
domiciliat(a) în .............................................................,
(adresa completa)
legitimat(a) cu buletinul de identitate/adeverinta de identitate seria ......... nr. ............., eliberat(a) de ...................., la data de ............,
declar ca am primit titlurile de privatizare conform borderoului-anexa, toate semnate personal de cãtre mandant, şi accept mandatul special cu reprezentare ce face obiectul prezentei procuri speciale, pe care, în calitate de mandatar, ma oblig sa-l îndeplinesc întocmai.
De asemenea, declar ca imi sînt cunoscute prevederile Codului penal cu privire la fals şi uz de fals.
3. Pãrţile convin ca prezenta procura specialã sa urmeze regimul juridic prevãzut de Hotãrîrea Guvernului nr. ........... şi declara ca sînt cunoscute prevederile legale cu privire la nulitatea oricãror acte de înstrãinare a cupoanelor nominative de privatizare.
4. Alte cauze asupra cãrora am convenit *4).
a) ............................................................................
b) ............................................................................
c) ............................................................................

5. Încheiat şi semnat astãzi, ..............., în ..... exemplare originale, dintre care unul pentru mandant şi .................. pentru mandatar *5).

Mandant, Mandatar,


Astãzi ............, eu, ...................., mandant (sau substituitul acestuia, dupã caz), declar ca am primit de la mandatarul din prezenta procura specialã (sau substituitul acestuia, dupã caz) dovada depunerii titlurilor de privatizare încredinţate la centrul de subscriere.

Am primit,

------------------
*1) Se completeazã de cãtre moştenitorul deţinãtor al titlurilor de privatizare ale defunctului, atît în cazul în care exista certificat de moştenitor cu unic moştenitor, cît şi în cazul certificatului de moştenitor cu mai mulţi moştenitori.
*2) În cazul reprezentantului legal, se specifica actul de numire, care se va anexa la fotocopie, prezentindu-se şi originalul. Dupã verificare, originalul se restituie.
*3) În borderou, care este o lista-anexa la procura specialã, semnatã de cãtre mandant şi mandatar, va fi menţionat fiecare titlu de privatizare încredinţat, cu denumirea (carnet cu certificate de proprietate sau cupon nominativ de privatizare), seria şi numãrul.
Se vor anexa şi actele justificative ale provenientei cupoanelor de privatizare încredinţate mandatarului.
De asemenea, vor fi indicate, în mod obligatoriu, societatea/societãţile comerciale sau Fondul/Fondurile Proprietãţii Private pentru care se opteazã, în cazul fiecãrui titlu de privatizare.
*4) Dupã caz: indicarea ca opţiune de schimb sa se depunã la una dintre persoanele juridice abilitate potrivit <>art. 18 alin. (1) din Legea nr. 55/1995 şi plata comisionului, sancţiuni speciale, reducerea termenelor maximale, plata cheltuielilor de deplasare ocazionate de operaţiune etc.
*5) Contractul de mandat se va încheia într-un numãr de exemplare corespunzãtor numãrului societãţilor comerciale pentru care se opteazã şi operaţiunilor necesare.

ANEXA D

ROMÂNIA
1. ........................*1)
Adresa .......................
..............................
Nr. ............/.............

PROCURA SPECIALĂ

Subsemnatul(a) .........................., nãscut(a) la data de ...........,
(numele, iniţialã tatãlui şi prenumele) (ziua,luna,anul) în localitatea ...................., judeţul .............., domiciliat(a) în
judeţul ..................., localitatea .............., str. ................. nr. .........., blocul ......., scara ........., etajul ........, apartamentul
............, sectorul ..............., identificat(a) cu buletinul de identitate/adeverinta de identitate seria ............ nr. ........, eliberat(a)
de .............., la data de .................., aflat(a) în .................
...............................................................................
...............................................................................
...............................................................................
.......................................................................... *2), împuternicesc pe domnul (doamna) ..............................................,
(numele şi prenumele)
domiciliat(a) în ..............................................................,
(adresa completa)
legitimat(a) cu ..........., seria ....... nr. ......, eliberat de ............,
(actul de identitate)
la data de .............., pentru a ridica certificatul de acţionar ce mi se cuvine ca urmare a depunerii titlurilor de privatizare, conform confirmãrii anexate, eliberata de centrul de subscriere.
Prezenta procura specialã este revocabila.

Data Semnatura mandantului
................... ............................

Data în fata mea. Certific realitatea datelor în prezenta procura specialã.

............................................................................*3)
Semnatura şi ştampila
.....................
Data
.....................

----------------
*1) Instituţia care certifica procura specialã.
*2) Se va mentiona cazul special, dintre cele prevãzute la art. 9 din hotãrîre, în care se afla persoana respectiva.
*3) Se completeazã cu numele, prenumele şi funcţia care certifica procura specialã. În cazul autentificãrii de cãtre notarul public, confirmarea se va înlocui cu încheierea de autentificare.
-----------------
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016