Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   HOTARIRE nr. 665 din 20 septembrie 1991  privind infiintarea Regiei autonome Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

HOTARIRE nr. 665 din 20 septembrie 1991 privind infiintarea Regiei autonome "Institutul national de medicina veterinara Pasteur"

EMITENT: GUVERNUL
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 207 din 9 octombrie 1991

Guvernul României hotãrãşte:

ART. 1
Se înfiinţeazã Regia autonomã "Institutul naţional de medicina veterinara Pasteur" prin preluarea activului şi pasivului de la Institutul de cercetãri veterinare şi biopreparate "Pasteur", care se desfiinţeazã.
Regia autonomã este persoana juridicã şi funcţioneazã pe baza de gestiune economicã şi autonomie financiarã.
Ministerul Agriculturii şi Alimentaţiei îndeplineşte atribuţiile ministerului de resort în consiliul de administraţie al Regiei autonome "Institutul naţional de medicina veterinara Pasteur".
ART. 2
Patrimoniul Regiei autonome "Institutul naţional de medicina veterinara Pasteur" este în valoare de 411.594 mii lei, stabilit pe baza de bilanţ contabil încheiat la 30.VI.1990, reprezentind activul şi pasivul preluate de la Institutul de cercetãri veterinare şi biopreparate "Pasteur" şi care se va reevalua potrivit reglementãrilor legale.
ART. 3
Regia autonomã "Institutul naţional de medicina veterinara Pasteur" are ca obiect de activitate:
a) cercetãri ştiinţifice în domeniul patologiei animale şi igienei publice sanitar-veterinare, inclusiv prin colaborarea nationala şi internationala;
b) producerea de vaccinuri, seruri, seturi de diagnostic, reagenti, reactivi, medicamente şi premixuri medicamentoase, necesare pentru prevenirea şi combaterea bolilor la animale şi pãsãri;
c) biopreparate utilizabile în medicina omului;
d) producerea de animale libere de germeni;
e) asistenta tehnica, metodologicã, expertize şi consulting;
f) specializarea de personal ştiinţific şi tehnic;
g) comercializarea produselor realizate, inclusiv prin cooperare economicã nationala şi internationala, atît în ţara, cît şi pe pieţe externe;
h) operaţiuni de export-import;
i) desfacerea directa cãtre populaţie de produse biologice, medicamente, reactivi şi altele asemenea;
j) asistenta medicalã de profil pentru populaţie diversi agenţi economici.
ART. 4
Regia autonomã "Institutul naţional de medicina veterinara Pasteur" are în structura sucursale teritoriale, precum şi biobaze care funcţioneazã ca unitãţi fãrã personalitate juridicã, cu denumirea şi sediul prevãzute în anexa nr. 1.
ART.5
Regia autonomã "Institutul naţional de medicina veterinara Pasteur" îşi desfãşoarã activitatea potrivit legislaţiei şi regulamentului de organizare şi funcţionare prevãzut în anexa nr. 2.
ART. 6
Conducerea Regiei autonome "Institutul naţional de medicina veterinara Pasteur" revine consiliului de administraţie, care se numeşte prin ordin al ministrului agriculturii şi alimentaţiei.
Din consiliul de administraţie fac parte cîte un reprezentant al Ministerului Economiei şi Finanţelor, Ministerului Agriculturii şi Alimentaţiei, precum şi ingineri, tehnicieni, economişti, jurişti şi alţi specialişti în domeniul de activitate al Regiei autonome "Institutul naţional de medicina veterinara Pasteur".
ART. 7
Activitatea curenta a Regiei autonome "Institutul naţional de medicina veterinara Pasteur"este condusã de un director general, numit de consiliul de administraţie cu avizul ministrului agriculturii şi alimentaţiei.
ART. 8
Structura organizatoricã şi funcţionalã a Regiei autonome "Institutul naţional de medicina veterinara Pasteur" se stabileşte de consiliul de administraţie.
ART. 9
Personalul care trece de la Institutul de cercetãri veterinare şi biopreparate "Pasteur" la Regia autonomã "Institutul naţional de medicina veterinara Pasteur" se considera transferat în interesul serviciului. În cazul în care este încadrat cu salariu mai mic beneficiazã de diferenţa pînã la salariul de baza avut şi de sporul de vechime, dupã caz, pe o perioada de 3 luni.
ART. 10
Anexele nr. 1 şi 2 fac parte integrantã din prezenta hotãrîre.


PRIM-MINISTRU
PETRE ROMAN

ANEXA 1

Lista
unitãţilor care se înfiinţeazã în structura Regiei autonome "Institutul naţional de medicina veterinara Pasteur"

------------------------------------------------------------------------------
Sediul,
Nr. -----------
crt. Denumirea unitãţii localitatea Judeţul

--------------------------------------------------------------------------------
1. Sucursala Arad Arad, str. Ocsko Terezia nr. 2 Arad
2 Sucursala Braşov Braşov, str. Stejerisului nr.8 Braşov
3. Sucursar Cluj-Napoca Cluj-Napoca, str. Decebal nr. 2 Cluj
4. Sucursala Constanta Constanta, b-dul Mamaia nr. 304 Constanta
5. Sucursala Craiova Craiova, calea Dunãrii nr. 35 Dolj
6. Sucursala Iaşi Iaşi, aleea M. Sadoveanu nr. 46 Iaşi
7. Biobaza Boja Bucureşti, sos. Bucureşti-Domneşti, Municipiul
8. biobaza Bulbucata Comuna Bulbucata Giurgiu

--------------------------------------------------------------------------------

ANEXA 2
REGULAMENT

de organizare şi funcţionare a Regiei autonome "Institutul naţional de medicina veterinara Pasteur"

CAP. 1
Dispoziţii generale

ART. 1
Regia autonomã "Institutul naţional de medicina veterinara Pasteur" desfãşoarã cercetarea ştiinţificã în domeniul medicinei veterinare, producţia de biopreparate, seruri, vaccinuri, seturi de diagnostic, reactivi, medicamente şi premixuri medicamentoase, bioproteze utilizabile în medicina omului, producerea de animale gnotobiotice, asistenta tehnica şi metodologicã, expertize şi consulting, specializarea de personal ştiinţific şi tehnic, publicaţii ştiinţifice, comercializarea produselor realizate integral în unitãţile sale sau prin cooperarea nationala şi internationala.
În toate actele şi publicaţiile, denumirea "Institutul naţional de medicina veterinara Pasteur" va fi urmatã de menţiunea "Regie autonomã", initialele I. N. M. V. "Pasteur" constituind marca institutului.
ART. 2
Regia autonomã "Institutul naţional de medicina veterinara Pasteur" este persoana juridicã şi funcţioneazã pe baza de gestiune economicã şi autonomie financiarã, activitatea acesteia desfasurindu-se în baza prezentului regulament şi a legilor în vigoare.
ART. 3
Sediul Regiei autonome "Institutul naţional de medicina veterinara Pasteur" este în municipiul Bucureşti, calea Giulesti nr. 333, sector 6.
Regia autonomã "Institutul naţional de medicina veterinara Pasteur" are în structura sa subunitati (sucursale teritoriale, laboratoare şi colective de cercetare, secţii de producţie şi asistenta tehnica, biobaze pentru creşterea şi exploatarea animalelor de laborator). Modalitatea de constituire, atribuţiile şi competentele acestor unitãţi sînt prevãzute în prezentul regulament.

CAP. 2
Obiectul de activitate

ART. 4
Regia autonomã "Institutul naţional de medicina veterinara Pasteur" are urmãtorul obiect de activitate:
a) cercetãri ştiinţifice în domeniul patologiei animale şi igiena publica sanitar-veterinara, inclusiv prin colaborare nationala şi internationala;
b) procedura de vaccinuri, seruri, seturi de diagnostic, reagenti, reactivi, medicamente şi premixuri medicamentoase necesare pentru prevenirea şi combaterea bolilor la animale şi pãsãri;
c) biopreparate utilizabile în medicina omului;
d) producerea de animale libere de germeni;
e) asistenta tehnica, metodologicã, expertiza şi consulting;
f) specializare de personal ştiinţific şi tehnic;
g) comercializarea produselor realizate, inclusiv prin cooperare economicã nationala şi internationala atît în ţara, cît şi pe pieţe externe;
h) operaţiuni de export-import;
i) desfacerea directa cãtre populaţie de produse biologice, medicamente, reactivi şi altele asemenea;
j) asistenta medicalã de profil pentru populaţie şi diversi agenţi economici.

CAP. 3
Patrimoniul

ART. 5
Regia autonomã "Institutul naţional de medicina veterinara Pasteur" are un patrimoniu în valoare de 411.594 mii lei, din care mijloace fixe 310.116 mii lei şi mijloace circulante 104.478 mii lei, prin însumarea patrimoniilor preluate de la unitãţile din structura, conform datelor de la 30.06.1990, ce se vor corecta ulterior conform <>Hotãrîrii Guvernului nr. 945/1990 .
ART. 6
Regia autonomã "Institutul naţional de medicina veterinara Pasteur" este proprietara bunurilor din patrimoniul sau. În exercitarea dreptului de proprietate ea foloseşte şi dispune în mod autonom, în condiţiile legii, de bunurile pe care le are în patrimoniu pentru realizarea obiectului sau de activitate şi beneficiazã de rezultatele utilizãrii acestora.

CAP. 4
Structura Regiei autonome "Institutul naţional de medicina veterinara Pasteur"

ART. 7
Regia autonomã "Institutul naţional de medicina veterinara Pasteur" îşi aproba structura organizatoricã prin consiliul sau de administraţie, inclusiv înfiinţarea sau desfiinţarea subunitatilor (sucursale, laboratoare, biobaze şi alte asemenea subunitati).
Statutul de organizare şi funcţionare a subunitatilor se aproba de consiliul de administraţie în conformitate cu metodologia specifica avizatã de Ministerul Muncii şi Protecţiei Sociale.
Modul de organizare şi structura conducerii subunitatilor componente se stabilesc de cãtre consiliul de administraţie al regiei.
ART. 8
Sucursalele, laboratoarele şi biobazele din componenta Regiei autonome "Institutul naţional de medicina veterinara Pasteur" nu au personalitate juridicã, competentele acestora fiind stabilite de cãtre consiliul de administraţie.
ART. 9
Sucursalele, laboratoarele şi biobazele rãspund în fata consiliului de administraţie de exercitarea tuturor atribuţiilor conferite de acesta, prin hotãrîrile şi deciziile de delegare, precum şi de realizarea sarcinilor proprii, în condiţii de eficienta economicã.

CAP. 5
Organele de conducere ale Regiei autonome "institutul naţional de medicina veterinara Pasteur"

ART. 10
Conducerea Regiei autonome "Institutul naţional de medicina veterinara Pasteur" se asigura prin:
- consiliul de administraţie;
- comitetul de direcţie;
- consiliul ştiinţific;
- directorul general.
ART. 11
Consiliul de administraţie al Regiei autonome "Institutul naţional de medicina veterinara Pasteur" se numeşte prin ordin al ministrului agriculturii şi alimentaţiei şi este compus din 11 persoane dupã cum urmeazã:
- director general - preşedinte;
- reprezentantul Ministerului Economiei şi Finanţelor;
- reprezentantul Ministerului Agriculturii şi Alimentaţiei;
- trei directori adjuncţi;
- secretar ştiinţific;
- contabil şef;
- şeful oficiului juridic;
- doi şefi de laboratoare.
ART. 12
Consiliul de administraţie îşi desfãşoarã activitatea în baza propriului regulament de organizare şi funcţionare şi hotãrãşte în toate problemele privind activitatea regiei, cu excepţia celor care, potrivit legii, sînt date în competenta altor organe.
ART. 13
Membrii consiliului de administraţie se numesc pe o perioada de 4 ani, iar jumãtate din ei pot fi înlocuiţi la fiecare 2 ani.
ART. 14
Una şi aceeaşi persoana nu poate face parte concomitent din mai mult de doua consilii de administraţie sau sa participe la regii autonome şi societãţi comerciale cu care Regia autonomã "Institutul naţional de medicina veterinara Pasteur" întreţine relaţii de afaceri sau are interese contrare.
ART. 15
Membrii consiliului de administraţie îşi pãstreazã calitatea de angajaţi la instituţia sau unitatea de la care provin, precum şi toate drepturile şi obligaţiile ce decurg din aceasta calitate, ei fiind plãtiţi cu o indemnizaţie stabilitã de cãtre consiliul de administraţie pentru activitatea desfasurata în aceasta calitate.
ART. 16
Sînt incompatibile cu calitatea de membru al consiliului de administraţie persoanele care au suferit condamnãri pentru delapidare, furt, tilharie, distrugere cu intenţie, înşelãciune, gestiune frauduloasã, abuz de încredere comis în dãuna avutului public sau privat, specula, omor, omor calificat, omor deosebit de grav, viol, luare de mitã, arestare nelegalã şi cercetare abuzivã şi infracţiuni contra pãcii şi omenirii.
ART. 17
Atribuţiile consiliului de administraţie sînt urmãtoarele:
a) examineazã, aproba sau modifica bilanţul şi contul de profit şi pierderi dupã analiza comitetului director;
b) aproba structura organizatoricã şi funcţionalã a Regiei autonome "Institutul naţional de medicina veterinara Pasteur";
c) analizeazã şi adopta programele de cercetare, producţie, asistenta tehnica, pregãtire profesionalã, de activitate economicã şi de dezvoltare pe termen scurt, mediu şi lung;
d) hotãrãşte cu privire la investiţiile ce urmeazã a fi realizate în conformitate cu programele de dezvoltare adoptate, care se finanţeazã din surse proprii, credite bancare sau alocaţii de buget;
e) propune, potrivit reglementãrilor legale, investiţiile a cãror aprobare este de competenta altor organe;
f) aproba bugetul de venituri şi cheltuieli al Regiei autonome "Institutul naţional de medicina veterinara Pasteur". În situaţiile în care cheltuielile depãşesc veniturile, dispune promovarea documentaţiei prevãzute de legislaţia în vigoare cãtre organele competente spre aprobare; adopta orice alte mãsuri organizatorice privind încadrarea stricta a cheltuielilor în venituri, inclusiv prin dimensionarea personalului la necesarul sau real;
g) determina subvenţiile necesare de la bugetul administraţiei centrale de stat pentru acoperirea eventualelor deficite;
h) stabileşte împrumuturile pe termen lung sau mediu şi modul de rambursare a acestora, împreunã cu banca creditoare;
i) rãspunde de administrarea legalã şi eficienta a întregului patrimoniu;
j) aproba înstrãinarea bunurilor aparţinînd regiei cu o valoare de maximum 10 milioane lei;
k) propune, negociaza şi, dupã caz, stabileşte preţuri şi tarife pentru produsele şi prestaţiile sale, în conformitate cu prevederile legale;
l) aproba utilizarea fondului valutar;
m) aproba colaborarea, cooperarea sau asocierea, potrivit legii, cu persoane fizice sau juridice din ţara sau strãinãtate;
n) asigura şi rãspunde de respectarea reglementãrilor legale privind protecţia mediului înconjurãtor;
o) aproba statutul personalului regiei şi regulamentului de funcţionare a consiliului ştiinţific, în condiţiile prevãzute de lege;
p) stabileşte nivelurile de salarizare a personalului în funcţie de studii şi munca efectiv prestatã, cu respectarea limitei minime de salarizare prevãzute de lege;
r) stabileşte mãsuri pentru respectarea statutului personalului, disciplinei tehnologice, protecţiei şi securitãţii muncii;
s) asigura legatura permanenta cu sindicatele din unitate sau cu reprezentanţii salariaţilor pentru rezolvarea operativã a problemelor ce apar, în scopul desfãşurãrii optime a activitãţii; invita la şedinţele sale pe liderul sindical sau reprezentanţi ai salariaţilor, desemnaţi de aceştia, la discutarea şi luarea unor decizii privind problemele de interes profesional, economic, social, cultural sau sportiv;
t) ia mãsuri, potrivit legii, pentru imputarea pagubelor rezultate din culpa salariaţilor sau pentru sesizarea organelor în drept, în cazul sãvîrşirii de fapte penale;
u) stabileşte criteriile pentru repartizarea profitului, primelor şi a altor drepturi bãneşti, în afarã salariului, pentru personalul regiei, cu respectarea dispoziţiilor legale;
v) aproba propriul sau regulament de organizare şi funcţionare.
ART. 18
Pentru luarea anumitor decizii, consiliul de administraţie poate folosi în activitatea de analiza consilieri şi consultanţi din diferite sectoare. Activitatea acestora va fi recompensata materiale, pe baza de contract civil, încheiat potrivit legii.
ART. 19
Comitetul de direcţie asigura conducerea operativã şi este format din:
- director general;
- trei directori adjuncţi;
- contabil şef.
ART. 20
Comitetul de direcţie are urmãtoarele atribuţii şi responsabilitãţi:
a) repartizeazã sarcinile profesionale şi economico-financiare pe subunitatile componente, asigurind realizarea activitãţilor regiei în condiţii de rentabilitate;
d) asigura baza materialã, precum şi contractarea şi desfacerea producţiei;
c) stabileşte rãspunderile şi competentele pe niveluri ierarhice şi structuri organizatorice ale regiei, cu relaţiile dintre acestea, asigurind buna lor funcţionare;
d) aplica mãsurile stabilite de consiliul de administraţie pentru paza bunurilor regiei, protecţia patrimoniului şi a datelor tehnico-ştiinţifice, respectarea ordinii şi a disciplinei tehnologice şi ierarhic-administrative, fãcînd propuneri de sancţionare a celor vinovaţi consiliului de administraţie;
e) stabileşte împuternicirile de reprezentare a regiei pentru fiecare dintre membrii sãi, cu avizul consiliului de administraţie.
ART. 21
Consiliul de direcţie se intilneste decadal în şedinţa, la convocarea directorului general, şi ia hotãrîri prin vot deschis cu majoritate simpla.
ART. 22
Consiliul ştiinţific adopta programele de cercetare ştiinţificã fundamentalã şi aplicativa, rãspunde de realizarea acestora şi de utilizarea eficienta a fondurilor bãneşti alocate în acest scop. Consiliul ştiinţific este subordonat consiliului de administraţie, care îi stabileşte competenta şi modul de activitate.
ART. 23
Consiliul de administraţie, comitetul de direcţie, precum şi consiliul ştiinţific îşi organizeazã un secretariat, în scopul publicãrii hotãrîrilor ce se adopta cu privire la activitatea şi personalul regiei în ansamblul lor.
ART. 24
Directorul general al Regiei autonome "Institutul naţional de medicina veterinara Pasteur" este numit de consiliul de administraţie cu avizul ministrului agriculturii şi alimentaţiei.
ART. 25
Directorul general al Regiei autonome "Institutul naţional de medicina veterinara Pasteur" conduce activitatea curenta a acesteia şi reprezintã regia în relaţiile cu organele statului, precum şi cu persoanele fizice şi juridice din ţara şi strãinãtate. Directorul general poate da împuterniciri speciale de reprezentare membrilor consiliului de administraţie.
ART. 26
Directorul general al Regiei autonome "Institutul naţional de medicina veterinara Pasteur" are urmãtoarele atribuţii şi responsabilitãţi:
a) angajeazã prin semnatura unitatea în relaţiile cu terţi;
b) angajeazã şi concediazã personalul regiei;
c) aproba normele privind disciplina tehnologicã şi administrativã din cadrul regiei;
d) emite decizii de sancţionare administrativã, precum şi cele de recuperare a pagubelor aduse regiei, în condiţiile prevãzute de lege;
e) numeşte şi revoca conducãtorii subunitatilor, cu avizul consiliului de administraţie;
f) semneazã contractul colectiv de munca din partea regiei.

CAP. 6
Bugetul şi administrarea acestuia. Relaţii financiare

ART. 27
Regia autonomã "Institutul naţional de medicina veterinara Pasteur" determina anual volumul de venit realizat, corelat cu contractele încheiate, cheltuielile totale de efectuat şi cota de impozit pe profit datoratã bugetului administraţiei centrale de stat.
ART. 28
Regia autonomã "Institutul naţional de medicina veterinara Pasteur" trebuie sa acopere cu veniturile provenite din activitatea sa toate cheltuielile, inclusiv dobinzile, amortizarea investiţiilor şi rambursarea creditelor şi sa obţinã profit.
Cheltuielile vor putea depãşi veniturile numai pentru motive temeinice - în special pentru executarea de lucrãri şi servicii în interes public - cu aprobarea, pentru fiecare caz în parte, a ministrului de stat - ministru al economiei şi finanţelor, pe baza propunerii Ministerului Agriculturii şi Alimentaţiei avizate de Ministerul Economiei şi Finanţelor.
ART. 29
Regia autonomã "Institutul naţional de medicina veterinara Pasteur" întocmeşte anual bilanţul contabil şi contul de profit şi pierderi dupã modelele stabilite de Ministerul Economiei şi Finanţelor. Bilanţul contabil anual şi contul de profit şi pierderi se publica în Monitorul Oficial al României, Partea a IV-a.
ART. 30
Din veniturile realizate, dupã acoperirea cheltuielilor, Regia autonomã "Institutul naţional de medicina veterinara Pasteur" constituie fondul de rezerva şi fondul de dezvoltare, asigura sumele necesare pentru perfecţionarea profesionalã şi recalificarea salariaţilor, precum şi pentru cointeresarea prin premiere a acestora, plãteşte impozitele, taxele, cotele de asigurãri şi securitate socialã şi celelalte vãrsãminte prevãzute de lege.
Consiliul de administraţie poate hotãrî şi crearea altor fonduri în afarã celor menţionate la alineatul precedent.
Partea din venituri rãmasã dupã constituirea fondurilor proprii şi efectuarea plãţilor, menţionate la alin. 1, reprezintã profitul net. Din acest, profit, 5% se utilizeazã pentru constituirea fondului de participare a salariaţilor la profit, iar restul se vãrsa la bugetul administraţiei centrale de stat.
ART. 31
În situaţia în care, în cursul exerciţiului economico-financiar, veniturile nu sînt suficiente pentru acoperirea cheltuielilor, regia, pe baza calculelor de fundamentare, determina volumul împrumuturilor necesare activitãţilor sale, în valoare de cel mult 20% din veniturile brute realizate în anul precedent. Pentru acoperirea eventualelor deficite, regia poate beneficia, în condiţiile legii, de subvenţii de la bugetul administraţiei centrale de stat, sau poate contracta credite bancare.
ART. 32
Regia autonomã "Institutul naţional de medicina veterinara Pasteur" hotãrãşte cu privire la investiţiile ce urmeazã a fi realizate, în limita competentelor legale, stabileşte nivelul surselor proprii de finanţare şi determina volumul creditelor bancare necesare investiţiilor.
ART. 33
Pentru situaţii deosebite epizootologice sau de modificare a unor programe de cercetare şi producţie cu consecinţe directe asupra volumului de venituri şi cheltuieli, modificãrile corespunzãtoare se aproba de consiliul de administraţie.
ART. 34
Operaţiunile de încasãri şi plati ale Regiei autonome "Institutul naţional de medicina veterinara Pasteur" se efectueazã prin conturi deschise la Banca Nationala a României, Banca pentru Dezvoltare, Banca Romana de Comerţ Exterior sau alte bãnci. Pentru necesitãţile curente regia poate efectua operaţiuni de încasãri şi plati, în lei şi valuta, prin casieria proprie, în condiţii legale.

CAP . 7
Relaţiile comerciale

ART. 35
Preţurile şi tarifele pentru produsele şi prestaţiile executate de Regia autonomã "Institutul naţional de medicina veterinara Pasteur" se supun legilor şi reglementãrilor privind preţurile.
ART. 36
Regia autonomã "Institutul naţional de medicina veterinara Pasteur" constituie, în timp util, stocuri de siguranta pentru produsele sale, care se înscriu în bugetul de venituri şi cheltuieli.
ART. 37
Livrarea produselor şi angajarea activitãţii de cercetare ştiinţificã şi asistenta tehnica se fac pe baze contractuale; în contracte se vor stipula clauze specifice privind executarea obligaţiilor şi rãspunderea contractualã. Livrarea unor produse şi efectuarea prestaţiilor se pot face direct cãtre populaţie.

CAP. 8
Dispoziţii referitoare la personal

ART. 38
Personalul Regiei autonome "Institutul naţional de medicina veterinara Pasteur" este supus prevederilor statutului personalului aprobat de consiliul de administraţie, precum şi prevederilor regulamentelor şi instrucţiunilor specifice locurilor de munca.
Prin statut se reglementeazã în principal:
- sistemul de ocupare a posturilor, de promovare, acordarea de burse, încetarea raporturilor de munca;
- drepturile şi obligaţiile salariaţilor;
- timpul de lucru;
- sancţiuni administrative şi modul lor de aplicare;
- sistemul de recompensare.

CAP. 9
Dispoziţii finale

ART. 39
Litigiile de orice fel în care este implicata Regia autonomã "Institutul naţional de medicina veterinara Pasteur" sînt de competenta organelor jurisdicţionale sau de arbitraj.
ART. 40
Prezentul regulament se completeazã cu celelalte reglementãri legale.

-----------
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016