Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   HOTARIRE Nr. 656 din 23 august 1995  pentru modificarea si completarea Normelor metodologice privind distribuirea cupoanelor nominative de privatizare, aprobate prin   Hotarirea Guvernului nr. 499/1995     Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

HOTARIRE Nr. 656 din 23 august 1995 pentru modificarea si completarea Normelor metodologice privind distribuirea cupoanelor nominative de privatizare, aprobate prin Hotarirea Guvernului nr. 499/1995

EMITENT: GUVERNUL ROMANIEI
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL NR. 195 din 23 august 1995
Guvernul României hotãrãşte:

ARTICOL UNIC
Normele metodologice privind distribuirea cupoanelor nominative de privatizare, aprobate prin <>Hotãrîrea Guvernului nr. 499/1995 , publicatã în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 158 din 21 iulie 1995, se modifica şi se completeazã dupã cum urmeazã:
1. Articolul 20 alineatul (1) se modifica şi va avea urmãtorul cuprins:
"b) au fost trecuţi în listele nominale, respectiv pe cupoanele nominative de privatizare, cu date personale în neconcordanta cu documentul prezentat (actul de identitate, procura, certificatul de deces), constind în tipãrirea cu greşeli a unuia dintre urmãtoarele elemente de identificare: numele, prenumele sau data naşterii;"
2. Articolul 21 alineatul (1) litera e) se modifica şi va avea urmãtorul cuprins:
"e) pentru persoanele care indeplineau condiţiile prevãzute de Legea nr. 58/1991 pentru a primi carnete cu certificate de proprietate şi care au decedat dupã data de 31 decembrie 1990, cupoanele nominative de privatizare se elibereazã succesorilor legali ai acestora, de la centrele sau ghiseele speciale de distribuire sau, dupã caz, de la centrul de distribuire unde este arondat ultimul domiciliu al persoanelor decedate. În lipsa certificatului de moştenitor, persoana cu vocaţie succesoralã trebuie sa prezinte certificatul de deces, în original şi în copie, şi o declaraţie data pe proprie rãspundere, completatã conform modelului din anexa K la prezentele norme metodologice, datatã şi semnatã personal, din care sa rezulte ca este singurul succesor. În cazul în care sunt mai mulţi succesori, eliberarea cuponului nominativ de privatizare se face pe baza certificatului de deces, în original şi în copie, şi a unei declaraţii date pe proprie rãspundere de cãtre unul dintre succesori, datatã şi semnatã personal, completatã conform modelului din anexa K la prezentele norme metodologice, din care sa rezulte ca are acordul celorlalţi succesori, pentru ridicarea cuponului nominativ de privatizare. Succesorul care are certificat de moştenitor va prezenta acest act, în original şi în copie, la ridicarea cuponului nominativ de privatizare cuvenit defunctului. Dacã în certificatul de moştenitor figureazã mai mulţi moştenitori, aceştia pot da procura scrisã, datatã şi semnatã de fiecare dintre ei, pentru cel care se prezintã în vederea ridicãrii cuponului nominativ de privatizare, sau cuponul se elibereazã aceluia dintre succesori care prezintã o declaraţie pe proprie rãspundere, datatã şi semnatã personal, completatã în conformitate cu modelul din anexa L la prezentele norme metodologice, din care sa rezulte ca are şi acordul celorlalţi moştenitori. Declaraţiile respective se dau, pe proprie rãspundere, în fata distribuitorului.
Copiile şi actele, completate în conformitate cu anexa K sau anexa L la prezentele norme metodologice, se anexeazã la lista nominalã, iar actele originale se înapoiazã succesorilor legali;"
3. Articolul 21 alineatul (1) litera f) se modifica şi va avea urmãtorul cuprins:
"f) pentru succesorii lipsiţi de capacitate de exerciţiu, cupoanele nominative de privatizare se pot ridica de cãtre reprezentanţii lor legali, pe baza actului de identitate al reprezentantului legal şi, dupã caz, a deciziei de numire a tutorelui sau curatorului, prezentatã în original şi în copie, însoţitã de o declaraţie data şi completatã, conform anexei M la prezentele norme metodologice, în fata distribuitorului. Originalele se înapoiazã solicitantului, iar copiile şi, dupã caz, declaraţiile se anexeazã la lista nominalã;"
4. La articolul 21 alineatul (1), dupã litera j), se introduc literele k) şi l), cu urmãtorul cuprins:
"k) pentru persoanele îndreptãţite ale cãror date de identificare înscrise în listele nominative, respectiv pe cupoanele nominative de privatizare, prezintã greşeli de imprimare a initialei prenumelui tatãlui, a locului naşterii, a adresei, a seriei sau a numãrului actului de identitate (sau, dupã caz, a numãrului actului din certificatul de deces), cupoanele nominative de privatizare astfel imprimate se elibereazã solicitanţilor, în cazul în care codul numeric personal înscris pe cuponul nominativ de privatizare este identic cu cel înscris în actul de identitate sau în certificatul de deces. În situaţiile în care codul numeric personal nu este completat, cupoanele nominative de privatizare se elibereazã în urma prezentãrii solicitantului la unitatea de poliţie care înscrie codul numeric personal în actul de identitate sau în certificatul de deces. Atunci cînd codul numeric personal imprimat pe cuponul nominativ de privatizare nu coincide cu cel înscris în actul de identitate sau în certificatul de deces, se procedeazã în conformitate cu prevederile art. 20 din prezentele norme metodologice;
l) pentru persoanele fãrã capacitate de exerciţiu, asupra cãrora s-a instituit tutela sau curatela, cupoanele nominative de privatizare pot fi ridicate de cãtre reprezentanţii legali ai acestora, pe baza actului de indentitate al tutorelui sau curatorului, precum şi a actului de instituire a tutelei ori curatelei, în copie şi în original. Actul în original se înapoiazã solicitantului, iar copia se anexeazã la lista nominalã."
5. Dupã anexa J la norme se introduc anexele K, L şi M din prezenta hotãrîre, articolul 35 modificindu-se corespunzãtor avînd urmãtorul cuprins:
"Art. 35. - Anexele A - M fac parte integrantã din prezentele norme metodologice."

PRIM-MINISTRU
NICOLAE VACAROIU

Contrasemneazã:
---------------
Ministru de stat,
preşedintele Consiliului pentru
Coordonare, Strategie şi Reforma
Economicã,
Mircea Cosea

Preşedintele Agenţiei Naţionale
pentru Privatizare,
Iacob Zelenco

Secretar de stat,
şeful Departamentului pentru
Administraţie Publica Localã,
Octav Cozmanca


ANEXA K
DECLARAŢIE

Subsemnatul(a)..................,domiciliat(a) în................., nãscut(a) la data de ...........,fiul (fiica) lui................şi al lui............., declar pe proprie rãspundere, cunoscind dispoziţiile art. 292 din Codul penal privind falsul în declaraţii, ca s-a deschis succesiunea defunctului...................., decedat(a) la data de .........., cu ultimul domiciliul în................., conform certificatului de deces anexat în copie.
De pe urma defunctului, declar ca au rãmas ca persoane cu vocaţie succesoralã urmãtorii:
1. Subsemnatul, în calitate de.............*).....................
2. .....................în calitate de............................
3. .....................în calitate de............................
Mai declar ca ceilalţi moştenitori sus-mentionati cunosc faptul ca eu dau aceasta declaraţie şi ei sunt de acord ca tot eu sa ridic cuponul nominativ de privatizare cuvenit de pe urma defunctului.
Aceasta declaraţie serveşte numai pentru distribuirea cuponului nominativ de privatizare şi nu înlocuieşte certificatul de moştenitor care se va elibera dupã dezbaterea procedurii succesorale prevãzute de lege.

Data, Semnatura,
..............................................

*) Se va mentiona, dupã caz, soţ, sotie, fiu, fiica, legatar (persoana desemnatã prin testament) etc.

NOTA:
Declaraţia se completeazã în doua exemplare, dintre care unul se anexeazã la lista nominalã, iar celãlalt, semnat şi stampilat de reprezentantul centrului de distribuire, se restituie solicitantului, constituind dovada deţinerii legale a cuponului nominativ de privatizare.



ANEXA L
DECLARAŢIE

Subsemnatul(a)...................,domiciliat(a) în..............., nãscut(a) la data de .............., fiul (fiica) lui..............şi al................., identificat cu actul de identitate seria..... nr..........., eliberat de cãtre................., la data de........., cunoscind dispoziţiile art. 292 din Codul penal privind falsul în declaraţii, declar pe proprie rãspundere ca am acordul celorlalţi moştenitori şi ma angajez sa aduc la masa succesoralã cuponul nominativ de privatizare cuvenit defunctului.
Aceasta declaraţie, la care anexez certificatul de moştenitor în copie, o dau numai pentru a mi se elibera cuponul nominativ de privatizare.

Data, Semnatura,




ANEXA M
DECLARAŢIE

Subsemnatul(a)................, domiciliat(a) în.................., nãscut(a) la data de............., fiul (fiica) lui............... şi al................., în calitate de reprezentant legal (pãrinte, tutore, curator), numit prin decizia nr..........., al..............*), nãscut la data de................, cu domiciliul în..................., declar pe proprie rãspundere, cunoscind dispoziţiile art. 292 din Codul penal privind falsul în declaraţii, ca s-a deschis succesiunea defunctului..............., decedat(a) la data de................., cu ultimul domiciliu în....................., conform certificatului de deces anexat în copie.
De pe urma defunctului, declar ca au rãmas ca succesori legali urmãtorii:
1. .........*)............în calitate de ...................
2. .......................în calitate de ...................
3. .......................în calitate de ...................
Mai declar ca ceilalţi moştenitori sus-mentionati cunosc faptul ca eu dau aceasta declaraţie şi ma angajez sa aduc la masa succesoralã cuponul nominativ de privatizare cuvenit de pe urma defunctului.
**) Aceasta declaraţie serveşte numai pentru distribuirea cuponului nominativ de privatizare şi nu înlocuieşte certificatul de moştenitor care se va elibera dupã dezbaterea procedurii succesorale prevãzute de lege.

Data, Semnatura,

.....................................................
*) Se completeazã cu datele de identificare a persoanei fãrã capacitate de exerciţiu, succesor.
**) Menţiunea se face numai în cazul succesiunilor în care nu s-a dezbãtut procedura succesoralã.

------------------

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016