Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   HOTARIRE nr. 53 din 3 februarie 1993  pentru modificarea si completarea   Hotaririi Guvernului nr. 196/1991 privind infiintarea Regiei Autonome a Apelor Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

HOTARIRE nr. 53 din 3 februarie 1993 pentru modificarea si completarea Hotaririi Guvernului nr. 196/1991 privind infiintarea Regiei Autonome a Apelor "Apele Romane"

EMITENT: GUVERNUL
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 36 din 19 februarie 1993
Guvernul României hotãrãşte:

ART. 1
<>Hotãrîrea Guvernului nr. 196/1991 privind înfiinţarea Regiei Autonome a Apelor "Apele Romane", publicatã în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 77 din 13 aprilie 1991, se modifica şi se completeazã dupã cum urmeazã:
1. Articolul 1 se modifica şi va avea urmãtorul cuprins:
"Art. 1 - Pe data de 1 aprilie 1991 se înfiinţeazã Regia Autonomã a Apelor "Apele Romane", persoana juridicã ce funcţioneazã pe baza de gestiune economicã şi autonomie financiarã, cu sediul în Bucureşti, str. Edgar Quinet nr. 6, sectorul 1."
2. Alineatul 1 al articolului 2 se modifica şi va avea urmãtorul cuprins:
"Art. 2 - Regia "Apele Romane" - R.A. are ca scop aplicarea strategiei naţionale în domeniul gospodãririi cantitative şi calitative a apelor de suprafata şi subterane - cu excepţia apelor minerale, termominerale de uz alimentar destinate utilizãrii fizico-terapeutice şi altor scopuri -, actionind pentru cunoaşterea, folosirea raţionalã şi avizarea exploatãrii resurselor de apa de suprafata şi subterane şi de debite solide, protecţia impotriva epuizarii şi degradãrii acestora, prevenirea acţiunilor distructive ale apelor şi asigurarea supravegherii meteorologice şi hidrologice, pentru satisfacerea cerinţelor sociale, publice şi de alta natura ale statului."
3. Litera a) din alineatul 2 al articolului 2 se modifica şi va avea urmãtorul cuprins:
"a) gestionarea resurselor de apa de suprafata şi subterane, administrarea şi exploatarea albiilor minore, a debitelor solide, a lucrãrilor de gospodãrire a apelor, precum şi a bunurilor mobile şi imobile necesare desfãşurãrii acestei activitãţi. Se excepteazã apele minerale prevãzute la art. 2 alin. 1;"
4. Articolul 3 se modifica şi va avea urmãtorul cuprins:
"Art. 3 - Patrimoniul net al Regiei "Apele Romane - R.A. este de 592.134 milioane lei, constituit din preluarea activului şi pasivului de la unitãţile care se desfiinţeazã, prevãzute în anexa nr. 1.
Patrimoniul Regiei "Apele Romane" - R.A. se va definitiva pe baza reevaluarii sale, în condiţiile prevãzute de lege."
5. Articolul 4 se modifica şi va avea urmãtorul cuprins:
"Art. 4 - Regia "Apele Romane"-R.A. este proprietara bunurilor din patrimoniul sau, cu excepţiile prevãzute de lege.
În exercitarea dreptului de proprietate, Regia "Apele Romane" - R.A. poseda, foloseşte şi dispune, în mod autonom, de bunurile pe care le are în patrimoniu sau le culege fructele, dupã caz, în vederea realizãrii scopului pentru care a fost constituitã."
6. Articolul 6 se modifica şi va avea urmãtorul cuprins:
"Art. 6 - Conducerea regiei este asigurata de consiliul de administraţie, constituit potrivit legii. Directorul general se numeşte de consiliul de administraţie, cu avizul ministrului apelor, pãdurilor şi protecţiei mediului."
7. Alineatul 2 al articolului 7 se modifica şi se completeazã, avînd urmãtorul cuprins:
"Lucrãrile de investiţii se finanţeazã, în condiţiile prevãzute de lege, din fondul de dezvoltare al regiei, din fondul apelor şi din alocaţii de la bugetul de stat stabilite anual, în care scop regia formuleazã propuneri pentru lucrãri noi de gospodãrire a apelor şi de optimizare constructivã şi funcţionalã a celor existente."
8. Articolul 8 se modifica şi va avea urmãtorul cuprins:
"Art. 8 - Regia "Apele Romane" - R.A. este singura în drept de a incasa, în calitate de unic furnizor, preţul apei brute, de suprafata şi subterane, livrate utilizatorilor interni şi externi."
9. La anexa nr. 1 a hotãrîrii, coloana 1 se modifica şi va avea urmãtorul cuprins:
"Bucureşti, str. Edgar Quinet nr. 6, sectorul 1."
10. La anexa nr. 1 a hotãrîrii, coloana 2 se modifica şi va avea urmãtorul cuprins:
"Patrimoniul net*) (conform bilanţului la 30 septembrie 1992) - 592.134 milioane lei."
11. La anexa nr. 1 a hotãrîrii, în coloana 3, la punctul II, dupã revista "Hidrotehnica" se introduce "Divizia de Supraveghere a lucrãrilor de Amenajare a Riului Arges".
12. La anexa nr. 1 a hotãrîrii, în coloana 4, dupã revista "Hidrotehnica" se introduce Regia Autonomã "Administraţia Riului Arges".
13. Regulamentul de organizare şi funcţionare a Regiei Autonome a Apelor "Apele Romane", prevãzut în anexa nr. 2 a hotãrîrii, se modifica şi se completeazã dupã cum urmeazã:
- Alineatul 1 al articolului 1 va avea urmãtorul cuprins:
"Art. 1 - Regia "Apele Romane" - R.A. gestioneazã resursele de apa de suprafata şi subterane, asigura apãrarea impotriva inundatiilor prin lucrãrile proprii, exploateazã şi întreţine lucrãrile de gospodãrire a apelor, de stocare, captare şi transport, precum şi de protecţie a albiilor şi malurilor cursurilor de apa aparţinînd regiei. De asemenea, Regia "Apele Romane" - R.A. organizeazã şi coordoneazã, pe bazine hidrografice, acţiunile şi mãsurile de apãrare impotriva inundatiilor, fenomenelor meteorologice periculoase şi accidentelor la construcţii hidrotehnice."
- Alineatul 1 al articolului 3 va avea urmãtorul cuprins:
"Art. 3 - Sediul principal al Regiei "Apele Romane" - R.A. este în Bucureşti, str. Edgar Quinet nr. 6, sectorul 1."
- Articolul 4 va avea urmãtorul cuprins:
"Art. 4 - Regia "Apele Romane" - R.A. are ca scop aplicarea strategiei naţionale în domeniul gospodãririi cantitative şi calitative a apelor de suprafata şi subterane - cu excepţia apelor minerale, termominerale de uz alimentar destinate utilizãrii fizico-terapeutice şi altor scopuri -, actionind pentru cunoaşterea, folosirea raţionalã şi avizarea exploatãrii resurselor de apa de suprafata şi subterane şi de debite solide, protecţia impotriva epuizarii şi degradãrii acestora, prevenirea acţiunilor distructive ale apelor şi asigurarea supravegherii meteorologice şi hidrologice, pentru satisfacerea cerinţelor sociale, publice şi de alta natura ale statului."
- Punctul 5.1 al articolului 5 va avea urmãtorul cuprins:
"5.1 gospodãrirea cantitativã şi calitativã a apelor de suprafata şi subterane şi protecţia acestora impotriva epuizarii şi degradãrii;"
- Punctul 5.2 al articolului 5 va avea urmãtorul cuprins:
"5.2 realizarea produselor şi serviciilor de gospodãrire a apelor;"
- Punctul 6.10 al articolului 6 va avea urmãtorul cuprins:
"6.10 administreazã albiile minore ale cursurilor de apa, cuvetele lacurilor şi baltilor în starea lor naturala sau amenajatã, zonele de protecţie a acestora şi fundul apelor maritime interioare şi al marii teritoriale;"
- Punctul 6.18 al articolului 6 va avea urmãtorul cuprins:
"6.18 întocmeşte şi tine la zi planurile de apãrare impotriva inundatiilor pe bazine hidrografice, organizeazã şi asigura mãsurile necesare desfãşurãrii activitãţii de apãrare impotriva inundatiilor, fenomenelor meteorologice periculoase şi accidentelor la construcţii hidrotehnice, pentru obiectivele şi lucrãrile de apãrare de pe cursul de apa din patrimoniu şi coordoneazã acţiunile tehnice operative de apãrare pe ansamblul fiecãrui bazin hidrografic."
- Dupã punctul 6.18 se introduc punctele 6.18^1 şi 6.18^2, cu urmãtorul cuprins:
" 6.18^1 asigura constituirea stocului de materiale şi mijloace de apãrare specifice, în continuare cu normativele în vigoare, pentru obiectivele şi lucrãrile din administrarea regiei;"
"6.18^2 dispune, în perioadele de ape mari şi în cazuri de introducere a restrictiilor în alimentarile cu apa, mãsuri operative obligatorii în legatura cu exploatarea lacurilor şi barajelor, indiferent de deţinãtorii acestora."
- Articolul 7 va avea urmãtorul cuprins:
"Art. 7 - Regia "Apele Romane" - R.A. are un patrimoniu net de 592.134 milioane lei, stabilit pe baza bilanţului încheiat la 30 septembrie 1992, prin însumarea patrimoniilor preluate de la unitãţile din structura."
- Articolul 8 va avea urmãtorul cuprins:
"Art. 8 - Regia "Apele Romane" - R.A. are în administrare 295,6 mii hectare teren cu ape, conform înregistrãrii în evidentele de cadastru funciar la data de 1 ianuarie 1990, cu toate drepturile şi obligaţiile ce decurg din calitatea de administrator."
- Articolul 9 va avea urmãtorul cuprins:
"Art. 9 - Regia "Apele Romane" - R.A. este proprietara bunurilor din patrimoniul sau, cu excepţiile prevãzute de lege. În exercitarea dreptului de proprietate, Regia "Apele Romane" - R.A. poseda, foloseşte şi dispune, în mod autonom, de bunurile pe care le are în patrimoniu sau le culege fructele, dupã caz, în vederea realizãrii scopului pentru care a fost constituitã."
- Punctul 19.2 al articolului 19 va avea urmãtorul cuprins:
"19.2 încheie şi desface, în condiţiile prevãzute de lege, contractele individuale de munca ale personalului din aparatul propriu al regiei şi din conducerea filialelor şi a subunitatilor; asigura conducerea activitãţii curente a regiei."
ART. 2
Pentru aducerea la îndeplinire a prevederilor <>art. 5 din Hotãrîrea Guvernului nr. 792/1992 , patrimoniul Regiei Autonome "Administraţia Riului Arges", în valoare de 140.756 milioane lei, se preia pe baza de protocol de cãtre Regia Autonomã a Apelor "Apele Romane", cu activul şi pasivul stabilite pe baza bilanţului încheiat la 30 septembrie 1992.
Regia Autonomã "Administraţia Riului Arges", de sub autoritatea Ministerului Transporturilor, se desfiinţeazã.
ART. 3
Personalul trecut la Regia Autonomã "Apele Romane" de la agenţiile de protecţie a mediului şi de la Regia Autonomã "Administraţia Riului Arges" se considera transferat şi se salarizeaza potrivit nivelurilor de salarizare ale Regiei Autonome a Apelor "Apele Romane".
ART. 4
Fondurile alocate de la bugetul de stat pe anul 1993 pentru realizarea obiectivului de investiţii "Amenajarea riului Arges pentru navigaţie, irigaţii şi alte folosinţe" trec de la Ministerul Transporturilor la Ministerul Apelor, Pãdurilor şi Protecţiei Mediului.
ART. 5
<>Hotãrîrea Guvernului nr. 707/1991 privind înfiinţarea Regiei Autonome "Administraţia Riului Arges", publicatã în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 219 din 31 octombrie 1991, se abroga.
<>Hotãrîrea Guvernului nr. 196/1991 privind înfiinţarea Regiei Autonome a Apelor "Apele Romane", cu modificãrile şi completãrile din prezenta hotãrîre, se va republica în Monitorul Oficial al României.
Cu ocazia republicarii, se va actualiza denumirea "Ministerul Mediului", inlocuindu-se cu "Ministerul Apelor, Pãdurilor şi Protecţiei Mediului", precum şi denumirea "buget al administraţiei centrale de stat", care se va înlocui cu "bugetul de stat".

PRIM-MINISTRU
NICOLAE VACAROIU

Contrasemneazã:
--------------
Ministru de stat,
ministrul finanţelor,
Florin Georgescu

Ministrul apelor, pãdurilor
şi protecţiei mediului,
Aurel Constantin Ilie

Ministrul transporturilor,
Paul Teodoru

--------------
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016