Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   HOTARIRE Nr. 528 din 10 august 1994  privind aprobarea regulamentelor de desfasurare a activitatii Consiliului National de Evaluare Academica si Acreditare si a comisiilor de evaluare    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

HOTARIRE Nr. 528 din 10 august 1994 privind aprobarea regulamentelor de desfasurare a activitatii Consiliului National de Evaluare Academica si Acreditare si a comisiilor de evaluare

EMITENT: GUVERNUL ROMANIEI
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 234 din 25 august 1994
Guvernul României hotãrãşte:

ARTICOL UNIC
Se aproba Regulamentul de desfãşurare a activitãţii Consiliului Naţional de Evaluare Academica şi Acreditare, cuprins în anexa nr. 1, şi Regulamentul de desfãşurare a activitãţii comisiilor de evaluare, cuprins în anexa nr. 2.

PRIM-MINISTRU
NICOLAE VACAROIU

Contrasemneazã:
------------------
Ministrul învãţãmîntului,
Liviu Maior

Ministru de stat,
ministrul finanţelor,
Florin Georgescu

p. Ministru de stat,
ministrul muncii
şi protecţiei sociale,
Dorel Mustatea,
secretar de stat

ANEXA 1

REGULAMENTUL
de desfãşurare a activitãţii Consiliului Naţional de Evaluare Academica şi Acreditare

CAP. 1
Dispoziţii generale
ART. 1
În conformitate cu <>Legea nr. 88/1993 privind acreditarea instituţiilor de învãţãmînt superior şi recunoaşterea diplomelor, activitatea de evaluare academica şi acreditare din România este realizatã de Consiliul Naţional de Evaluare Academica şi Acreditare (C.N.E.A.A.) şi de comisiile de evaluare care funcţioneazã în subordinea acestuia.
ART. 2
C.N.E.A.A. este un organism independent, de sine statator, cu structura proprie de organizare.
ART. 3
Activitatea C.N.E.A.A. se desfãşoarã conform <>Legii nr. 88/1993 şi prezentului regulament.
CAP. 2
Structura C.N.E.A.A.
ART. 4
Numirea şi revocarea membrilor C.N.E.A.A.
(1) Numirea membrilor C.N.E.A.A. se face conform <>art. 4 şi 33 din Legea nr. 88/1993 .
(2) Orice membru al C.N.E.A.A. poate fi revocat, la propunerea consiliului, de cãtre Parlament, atunci cînd persoana a încãlcat prevederile legii sau ale regulamentului, ori se afla în imposibilitatea de a-şi îndeplini atribuţiile. Data revocãrii se considera a fi data acceptãrii propunerii de revocare de cãtre Parlament.
ART. 5
Organele C.N.E.A.A.
(1) C.N.E.A.A. este condus de un preşedinte, un vicepreşedinte şi un secretar, aleşi în condiţiile <>art. 4 alin. (6) din Legea nr. 88/1993 , la propunerea ministrului învãţãmîntului.
(2) Activitatea curenta a C.N.E.A.A. este coordonata de un birou alcãtuit din 5 membri, respectiv preşedintele, vicepreşedintele, secretarul şi 2 membri ai consiliului, aleşi de acesta.
(3) În subordinea C.N.E.A.A. se constituie şi funcţioneazã, în condiţiile <>art. 4 alin. (7) şi (8) din Legea nr. 88/1993 , comisiile de evaluare alcãtuite din 7-9 membri fiecare.
(4) Fiecare comisie de evaluare are un preşedinte, un vicepreşedinte şi un secretar.
(5) În desfãşurarea activitãţii sale, C.N.E.A.A. poate folosi experţi romani şi strãini şi un aparat tehnic propriu, potrivit <>art. 4 alin. (9) din Legea nr. 88/1993 .
ART. 6
Atribuţiile C.N.E.A.A. şi ale organelor sale
(1) C.N.E.A.A. stabileşte, în condiţiile <>art. 4 alin. (7) din Legea nr. 88/1993 , comisiile de evaluare şi numeşte membrii acestora.
(2) Dupã constituire, C.N.E.A.A. stabileşte bugetul propriu, conform propriilor sale estimari cu privire la activitatea pe care urmeazã sa o desfãşoare. Anual C.N.E.A.A. hotãrãşte asupra sumei ce urmeazã a constitui propriul sau buget.
(3) C.N.E.A.A. întocmeşte standarde de evaluare academica şi acreditare pe baza criteriilor stabilite de <>Legea nr. 88/1993 .
(4) C.N.E.A.A. stabileşte numãrul şi profilul comisiilor de evaluare şi elaboreazã regulamentul de desfãşurare a activitãţii acestora.
(5) C.N.E.A.A. numeşte preşedintele, vicepreşedintele şi secretarul fiecãrei comisii de evaluare.
(6) C.N.E.A.A. primeşte rapoartele de autoevaluare de la Ministerul Învãţãmîntului, în condiţiile <>art. 5 alin. (1) din Legea nr. 88/1993 .
(7) C.N.E.A.A. elaboreazã un raport propriu, pe baza rapoartelor de evaluare ale comisiilor de evaluare din subordine, în care propune acordarea sau neacordarea autorizaţiei de funcţionare provizorie, pentru fiecare facultate, colegiu sau specializare în parte.
(8) C.N.E.A.A. înainteazã raportul astfel întocmit Ministerului Învãţãmîntului, în vederea avizãrii, în condiţiile <>art. 5 alin. (1) lit. d) din Legea nr. 88/1993 .
(9) C.N.E.A.A. întocmeşte, în condiţiile <>art. 6 din Legea nr. 88/1993 , raportul de evaluare în baza cãruia Guvernul elaboreazã proiectul de lege privind înfiinţarea instituţiei de învãţãmînt superior, cu facultãţile, colegiile şi specializãrile propuse spre acreditare.
(10) C.N.E.A.A. întocmeşte, din 5 în 5 ani, în condiţiile <>art. 9 din Legea nr. 88/1993 , raportul de evaluare academica periodicã pentru facultãţile, colegiile şi specializãrile instituţiilor de învãţãmînt superior, pe care-l înainteazã Ministerului Învãţãmîntului.
(11) În condiţiile <>art. 10 din Legea nr. 88/1993 , C.N.E.A.A. întocmeşte raportul de evaluare în baza cãruia Guvernul elaboreazã proiectul de lege privind desfiinţarea instituţiei de învãţãmînt superior care nu îndeplineşte standardele corespunzãtoare criteriilor de evaluare academica.
(12) C.N.E.A.A. stabileşte, în termen util, în condiţiile <>art. 24 alin. (1) din Legea nr. 88/1993 , facultãţile şi colegiile unde urmeazã a fi susţinut examenul de licenta sau, dupã caz, de absolvire, de cãtre primele trei serii de absolvenţi ai instituţiilor de învãţãmînt superior autorizate provizoriu.
(13) C.N.E.A.A. efectueazã, în condiţiile <>art. 24 alin. (6) din Legea nr. 88/1993 , controale anuale la instituţiile de învãţãmînt, care au obţinut autorizaţia provizorie de funcţionare, pentru verificarea respectãrii standardelor care au stat la baza acordãrii autorizaţiei.
(14) C.N.E.A.A. asigura publicarea listei cuprinzînd facultãţile, colegiile şi specializãrile care nu au fost autorizate provizoriu sau acreditate.
ART. 7
Procedura de autorizare pentru funcţionarea provizorie
Pentru îndeplinirea procedurii de autorizare pentru funcţionarea provizorie, biroul consiliului realizeazã urmãtoarele activitãţi:
- primeşte de la Ministerul Învãţãmîntului raportul de autoevaluare, în vederea acordãrii autorizaţiei provizorii de funcţionare - <>art. 5 alin. (1) din Legea nr. 88/1993 ;
- verifica depunerea taxei corespunzãtoare în contul C.N.E.A.A., potrivit dispoziţiilor <>art. 13 alin. (2) din Legea nr. 88/1993 ;
- desemneazã, prin rezoluţie, comisia de evaluare ce urmeazã a întocmi raportul, în condiţiile <>art. 5 alin. (1) lit. b) din Legea nr. 88/1993 ;
- desemneazã membrii C.N.E.A.A. care, pe baza rapoartelor primite de la comisiile de evaluare, elaboreazã proiectul de raport propriu al C.N.E.A.A., prin care se propune acordarea sau neacordarea autorizaţiei de funcţionare;
- supune C.N.E.A.A., în plenul sau, discutarea şi aprobarea raportului întocmit şi a soluţiei propuse;
- înainteazã ministrului învãţãmîntului, în vederea avizãrii, raportul propriu al C.N.E.A.A.
ART. 8
Procedura de acreditare
(1) Biroul C.N.E.A.A. primeşte de la Ministerul Învãţãmîntului cererile instituţiilor interesate, în vederea declansarii procedurii de acreditare, în condiţiile <>art. 6 din Legea nr. 88/1993 .
(2) C.N.E.A.A. desemneazã, dintre membrii sãi, persoanele care, împreunã cu comisiile de evaluare din subordine, întocmesc un raport de evaluare. Dupã analiza şi aprobarea în plenul C.N.E.A.A., acest raport va fi înaintat Guvernului, în condiţiile art. 6 din lege, de cãtre biroul consiliului.
ART. 9
Procedura de evaluare academica periodicã
(1) Ministerul Învãţãmîntului transmite C.N.E.A.A. dosarele facultãţilor, colegiilor şi specializãrilor instituţiilor de învãţãmînt superior ce se supun evaluãrii academice, din 5 în 5 ani, în condiţiile <>art. 9 din Legea nr. 88/1993 .
(2) Biroul C.N.E.A.A. desemneazã membrii consiliului şi comisiile de evaluare ce urmeazã a întocmi rapoartele de evaluare academica şi înainteazã rapoartele astfel întocmite Ministerului Învãţãmîntului, dupã aprobarea lor în plen.
(3) C.N.E.A.A. propune Guvernului desfiinţarea instituţiei de învãţãmînt superior supusã evaluãrii academice periodice care nu mai îndeplineşte standardele corespunzãtoare criteriilor de evaluare academica conform <>art. 10 alin. (2) din Legea nr. 88/1993 .
ART. 10
Termene pentru procedura de autorizare şi evaluare academica periodicã
(1) Rapoartele şi dosarele de evaluare academica în vederea autorizãrii provizorii se analizeazã în ordinea înregistrãrii cererilor. Rezultatul evaluãrii este comunicat Ministerului Învãţãmîntului, în termen de cel mult 9 luni de la data primirii acestora.
(2) Cererile pentru declanşarea procedurii de acreditare se depun la Ministerul Învãţãmîntului, cu cel puţin 3 luni înainte de începerea examenului de licenta sau de absolvire de cãtre prima serie de absolvenţi.
(3) Lista instituţiilor acreditate la care studenţii din instituţiile sau specializãrile autorizate sa funcţioneze provizoriu vor susţine examenele de licenta sau de absolvire va fi stabilitã şi comunicatã instituţiilor interesate în termen de o luna de la data depunerii cererii de declansare a procedurii de acreditare.
(4) Cererile de evaluare academica periodicã se trimit C.N.E.A.A. cu cel puţin şase luni înainte de începerea anului universitar în care urmeazã sa aibã loc evaluarea periodicã.
(5) Controalele anuale sau ad-hoc efectuate de cãtre C.N.E.A.A. în instituţiile autorizate sa funcţioneze provizoriu se anunta instituţiilor controlate cu cel mult 3 zile înaintea efectuãrii controlului.
CAP. 3
Funcţionarea interna a C.N.E.A.A.
Adoptarea hotãrîrilor
ART. 11
C.N.E.A.A. se întruneşte în şedinţe ordinare bilunare prezidate de cãtre preşedintele sau, iar în lipsa acestuia, de cãtre vicepreşedinte. În cazul în care ambii sînt absenţi, se alege de cãtre plen un preşedinte de şedinţa. În perioada dintre doua şedinţe, membrii C.N.E.A.A. desfãşoarã activitãţi de evaluare conform programului de lucru stabilit de acesta.
ART. 12
Şedinţele extraordinare ale C.N.E.A.A. se convoacã de cãtre Biroul consiliului sau la initiativa a cel puţin 1/3 din membrii consiliului.
ART. 13
Cvorumul necesar pentru orice şedinţa a C.N.E.A.A. este de 2/3 din membrii sãi. La şedinţele C.N.E.A.A. pot fi invitaţi şi membrii comisiilor de evaluare.
ART. 14
Hotãrîrile privind autorizarea provizorie şi acreditarea se iau în şedinţele C.N.E.A.A., prin vot secret, fiind necesarã majoritatea de jumãtate plus unu din totalul membrilor consiliului.
ART. 15
În cazul în care hotãrîrea de autorizare provizorie sau acreditare priveşte instituţia în care îşi desfãşoarã activitatea unul dintre membrii prezenţi, acesta nu are drept de vot în problema consideratã particularã şi nu este luat în calcul la evaluarea cvorumului.
ART. 16
Orice hotãrîre adoptatã în şedinţa plenara a C.N.E.A.A. devine obligatorie.
ART. 17
În cazurile speciale, Biroul consiliului poate lua hotãrîri curente, nelegate de acordarea autorizaţiei de funcţionare provizorie sau a statutului de acreditare, cu obligaţia informãrii C.N.E.A.A., în şedinţa cea mai apropiatã, şi supunerii hotãrîrii aprobãrii acestuia.
CAP. 4
Drepturile şi obligaţiile membrilor C.N.E.A.A.
ART. 18
Drepturile membrilor C.N.E.A.A.
(1) Orice membru al C.N.E.A.A. are dreptul de a lua parte la adoptarea hotãrîrilor legate de procedurile privind autorizarea, acreditarea şi evaluarea academica, precum şi a celorlalte hotãrîri adoptate în plen.
(2) Orice membru al C.N.E.A.A. are dreptul, pe perioada mandatului sau, la o indemnizaţie stabilitã prin hotãrîre a Guvernului.
(3) Preşedintele C.N.E.A.A. este asimilat cu funcţia de secretar de stat, iar vicepreşedintele şi secretarul C.N.E.A.A., cu funcţia de subsecretar de stat.
(4) Un membru al C.N.E.A.A. care, datoritã absentei din ţara sau din alte motive, nu-şi poate exercita atribuţiile o perioada de peste 90 de zile, va fi înlocuit cu o alta persoana, stabilitã prin procedura generalã de numire.
ART. 19
Obligaţiile membrilor C.N.E.A.A.
(1) Membrii C.N.E.A.A. au obligaţia sa respecte, pe tot parcursul mandatului lor, condiţiile care au condus la numirea lor în consiliu, expres prevãzute în <>art. 4 alin. (5) din Legea nr. 88/1993 .
(2) Orice membru al C.N.E.A.A. care a desfãşurat sau desfãşoarã activitãţi în instituţia supusã evaluãrii sau are un interes personal în activitatea unei instituţii supuse evaluãrii trebuie sa informeze în scris Biroul consiliului. În cazul existenţei unor conflicte de interese, membrii consiliului nu vor participa la activitatea de evaluare a instituţiei respective.
(3) Nici un membru al C.N.E.A.A., cu sau fãrã funcţie de conducere, nu poate utiliza aceasta calitate sub nici o forma în interes personal şi nu are dreptul sa lezeze, prin acţiunile sale, coeziunea şi prestigiul C.N.E.A.A.
CAP. 5
Bugetul C.N.E.A.A.
ART. 20
Cheltuielile privind organizarea şi funcţionarea C.N.E.A.A., precum şi ale comisiilor de evaluare din subordine sînt prevãzute în bugetul propriu.
ART. 21
C.N.E.A.A. stabileşte anual bugetul propriu, conform propriilor sale estimari cu privire la activitãţile ce urmeazã a fi desfãşurate.
ART. 22
Resursele financiare ale C.N.E.A.A. constau în:
- fonduri constituite din taxele de autorizare şi acreditare;
- ajutoare, premii, donaţii de la organisme internaţionale sau interne, pentru perfecţionarea activitãţii C.N.E.A.A.;
- alte surse care nu contravin legii şi regulamentului C.N.E.A.A.
ART. 23
C.N.E.A.A. dispune de cont în banca, în lei şi în valuta.
ART. 24
Biroul consiliului tine o evidenta contabila proprie a veniturilor şi cheltuielilor şi supune bilanţul aprobãrii C.N.E.A.A. în cel mult 3 luni de la închiderea anului financiar.
ART. 25
Preşedintele C.N.E.A.A. este salarizat la nivelul echivalent secretarului de stat, iar vicepreşedintele şi secretarul la nivelul echivalent subsecretarilor de stat.
ART. 26
Pentru participarea la şedinţe ordinare şi extraordinare, membrii C.N.E.A.A., cu excepţia celor prevãzuţi la art. 25, beneficiazã de o indemnizaţie de şedinţa de 5% din salariul funcţiei de preşedinte al C.N.E.A.A.
ART. 27
Experţii şi personalul din aparatul tehnic al C.N.E.A.A. sînt retribuiţi potrivit anexelor nr. 10 şi 11 la Hotãrîrea Guvernului nr. 281/1993 privind salarizarea personalului din unitãţile bugetare.
ART. 28
Experţii strãini utilizaţi pentru unele activitãţi de evaluare academica vor fi retribuiţi din fonduri de asistenta tehnica externa, alocate în acest scop.
ART. 29
Toate cheltuielile legate de funcţionarea C.N.E.A.A. şi a comisiilor de evaluare sînt asigurate din bugetul acestuia.
ART. 30
În situaţia în care C.N.E.A.A. îşi înceteazã activitatea, activul şi pasivul sau se transfera Ministerului Învãţãmîntului.
CAP. 6
Dispoziţii finale
ART. 31
Prezentul regulament, dupã adoptarea în plenul C.N.E.A.A., urmeazã a fi înaintat Guvernul României, spre aprobare, în termenul prevãzut de lege.
ART. 32
Dupã aprobarea lui prin hotãrîre a Guvernului, regulamentul de fata reprezintã baza legalã de desfãşurare a activitãţii C.N.E.A.A., pentru realizarea procedurilor de autorizare, acreditare şi evaluare academica periodicã.
ART. 33
C.N.E.A.A. stabileşte regulamentele de organizare şi funcţionare pentru activitatea proprie, cît şi pentru cea a comisiilor de evaluare.
ART. 34
C.N.E.A.A. dispune de un birou de contabilitate care asigura execuţia bugetarã.
ART. 35
În desfãşurarea activitãţii curente, C.N.E.A.A. dispune de un secretariat care tine evidenta lucrãrilor.
ART. 36
Biroul consiliului asigura, printr-o persoana special desemnatã în acest scop, informarea opiniei publice cu privire la activitatea desfasurata de C.N.E.A.A.
ART. 37
C.N.E.A.A. dispune de ştampila cu însemne proprii.

ANEXA 2

REGULAMENTUL
de desfãşurare a activitãţii comisiilor de evaluare din cadrul Consiliului Naţional de Evaluare Academica şi Acreditare

CAP. 1
Dispoziţii generale
ART. 1
C.N.E.A.A. îşi stabileşte comisiile de evaluare ca organisme permanente, conform <>Legii nr. 88/1993 .
ART. 2
Comisiile de evaluare sînt comisii de specialitate şi funcţioneazã în subordinea C.N.E.A.A.
ART. 3
Comisiile de evaluare îşi desfãşoarã activitatea pe baza prezentului regulament aprobat de Guvern.
ART. 4
Regulamentul comisiilor de evaluare este corelat cu cel al C.N.E.A.A.
CAP. 2
Structura şi constituirea comisiilor de evaluare
ART. 5
Numãrul şi profilul comisiilor de evaluare se stabilesc de cãtre C.N.E.A.A.
ART. 6
Fiecare comisie este alcãtuitã din 7-9 specialişti şi este condusã de un birou format din preşedintele, vicepreşedintele şi secretarul acesteia.
ART. 7
În activitatea de evaluare şi acreditare comisiile de evaluare folosesc experţi romani şi strãini.
ART. 8
În activitatea lor, comisiile de evaluare beneficiazã de aparatul tehnic al C.N.E.A.A.
ART. 9
Numirea membrilor comisiilor de evaluare se face de cãtre C.N.E.A.A. conform <>art. 4 alin. (7) din Legea nr. 88/1993 , din rindul specialiştilor propuşi de consiliile profesorale ale facultãţilor de profil, precum şi din rindul altor specialişti.
ART. 10
Preşedintele, vicepreşedintele şi secretarul fiecãrei comisii de evaluare sînt numiţi de cãtre C.N.E.A.A.
ART. 11
Componenta comisiilor de evaluare este publica.
ART. 12
Comisiile de evaluare se reinnoiesc o data la patru ani, cu 1/3 din numãrul membrilor conform procedurii prezentate anterior.
CAP. 3
Atribuţiile comisiilor de evaluare
ART. 13
Comisiile de evaluare îşi desfãşoarã activitatea în domeniile de competenta pentru care au fost constituite, conform metodologiei aprobate de C.N.E.A.A.
ART. 14
Metodologia privind procesul de evaluare şi acreditare prevede verificarea raportului de autoevaluare prezentat de cãtre instituţiile de învãţãmînt superior şi întocmirea de cãtre comisiile de evaluare a rapoartelor proprii cu concluzii şi recomandãri privind evaluarea-acreditarea.
ART. 15
Termenele pentru diferitele activitãţi ale comisiilor de evaluare sînt prevãzute în calendarul de lucru aprobat de C.N.E.A.A.
CAP. 4
Funcţionarea interna a comisiilor de evaluare
ART. 16
Biroul comisiei de evaluare rãspunde în fata C.N.E.A.A. de îndeplinirea atribuţiilor comisiei.
ART. 17
Orice membru al unei comisii de evaluare poate fi revocat de cãtre C.N.E.A.A. atunci cînd persoana în cauza a încãlcat prevederile legii, ale regulamentelor C.N.E.A.A. sau ale comisiilor de evaluare, sau se afla în imposibilitatea de a-şi îndeplini atribuţiile. Data revocãrii se considera a fi cea specificatã în nota de revocare. O persoana revocatã nu mai poate candida pentru a fi numita în comisiile de evaluare.
ART. 18
Un membru al comisiilor de evaluare care, datoritã absentei din ţara sau din alte motive, nu-şi poate exercita atribuţiile o perioada de peste 90 de zile, va fi înlocuit cu o alta persoana stabilitã prin procedura generalã de numire.
ART. 19
Orice membru al comisiilor de evaluare care acţioneazã de buna-credinţa pentru îndeplinirea atribuţiilor sale nu poate fi invinuit de neajunsurile apãrute în desfãşurarea activitãţii, fiind protejat de prevederile Regulamentului C.N.E.A.A. şi al comisiilor de evaluare. Astfel de neajunsuri nu afecteazã coeziunea de acţiune a comisiilor de evaluare şi încrederea reciprocã a membrilor sãi.
ART. 20
Nici un membru al comisiilor de evaluare, cu sau fãrã funcţie de conducere, nu poate utiliza aceasta calitate, sub nici o forma, în interes personal şi nu are dreptul sa lezeze prin acţiunile sale coeziunea şi prestigiul comisiei.
ART. 21
Orice membru al comisiilor de evaluare care a desfãşurat sau desfãşoarã activitãţi în instituţia supusã evaluãrii sau are un interes personal în activitatea unei instituţii supusã evaluãrii trebuie sa informeze în scris biroul comisiei. În cazul existenţei unor conflicte de interese, membrii comisiilor de evaluare nu vor participa la activitatea de evaluare a instituţiei respective.
CAP. 5
Modul de adoptare a hotãrîrilor
ART. 22
Comisiile de evaluare se întrunesc în plen, ori de cîte ori este nevoie, la initiativa preşedintelui comisiei, care informeazã şi secretarul C.N.E.A.A.
ART. 23
Votul în şedinţele comisiilor de evaluare este supus aceloraşi reguli ca şi votul din şedinţele plenare ale C.N.E.A.A.
ART. 24
Cvorumul pentru orice şedinţa a comisiei de evaluare este de 2/3 din membrii sãi. La şedinţele comisiei de evaluare pot fi invitaţi şi experţii romani şi strãini care activeazã pe lîngã comisiile de evaluare, fãrã drept de vot.
ART. 25
Hotãrîrile în şedinţele comisiilor de evaluare se iau prin vot secret, fiind necesarã majoritatea de jumãtate plus unu din totalul membrilor comisiei.
ART. 26
În cazul în carte hotãrîrea priveşte pe unul dintre membrii prezenţi, acesta nu are drept de vot.
ART. 27
În cazuri speciale, biroul comisiei poate lua hotãrîri curente, nelegate de activitatea de evaluare-acreditare, cu obligaţia informãrii comisiei în şedinţa cea mai apropiatã şi supunerii hotãrîrii aprobãrii acesteia.
ART. 28
Preşedintele comisiei are atribuţii şi responsabilitãţi în organizarea tuturor activitãţilor, pregãtirea şi pãstrarea documentelor, informarea C.N.E.A.A. etc., în condiţiile prezentului regulament.
ART. 29
Membrii comisiilor de evaluare sînt retribuiţi în raport cu volumul de munca necesar pentru activitãţile desfãşurate, pe baza unui tarif orar calculat în raport cu salariul de baza maxim prevãzut pentru funcţia de profesor universitar.
Fondul de timp lunar luat în calcul pentru determinarea tarifului orar este de 170 ore.
Totalul sumelor încasate lunar pentru munca depusa nu poate depãşi salariul de baza în raport cu care s-a calculat tariful orar.
ART. 30
Cheltuielile suplimentare legate de funcţionarea tehnica, deplasãri etc. sînt asigurate din bugetul C.N.E.A.A.
ART. 31
Biroul comisiei urmãreşte cheltuielile efectuate şi supuse aprobãrii C.N.E.A.A. propunerile de finanţare a unor activitãţi specifice.
ART. 32
Prezentul regulament, dupã adoptarea în plenul C.N.E.A.A., urmeazã a fi înaintat Guvernului României, spre aprobare, în termenul prevãzut de lege.
--------------------------
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016