Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   HOTARIRE Nr. 369 din 4 iulie 1994  privind organizarea si desfasurarea manifestarilor stiintifice studentesti, a concursurilor pe obiecte de invatamint, pe meserii, cultural-artistice, tehnico-stiintifice si a campionatelor si concursurilor sportive scolare nationale si internationale    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

HOTARIRE Nr. 369 din 4 iulie 1994 privind organizarea si desfasurarea manifestarilor stiintifice studentesti, a concursurilor pe obiecte de invatamint, pe meserii, cultural-artistice, tehnico-stiintifice si a campionatelor si concursurilor sportive scolare nationale si internationale

EMITENT: GUVERNUL ROMANIEI
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL NR. 212 din 12 august 1994
Guvernul României hotãrãşte:

ART. 1
Instituţiile de învãţãmînt superior de stat pot organiza, împreunã cu studenţii, fazele locale şi naţionale ale manifestãrilor ştiinţifice studenţeşti, anual, pe secţii, subsectii (concursuri profesional-ştiinţifice, sesiuni de comunicãri ştiinţifice, seminarii ştiinţifice).
ART. 2
Cheltuielile legate de organizarea şi desfãşurarea manifestãrilor ştiinţifice studenţeşti şi premiile ce se acorda studenţilor din bugetul aprobat Ministerului Învãţãmîntului sînt prevãzute în anexa nr.1.
ART. 3
Ministerul Învãţãmîntului şi inspectoratele şcolare judeţene şi al municipiului Bucureşti organizeazã pentru elevi concursuri pe obiecte de învãţãmînt şi pe meserii, tehnico-aplicative, ştiinţifice, de creaţie, concursuri şi festivaluri cultural-artistice, campionate şi concursuri sportive şcolare, cu participare nationala şi internationala, precum şi olimpiade internaţionale pe obiecte de învãţãmînt. Cheltuielile legate de organizarea şi desfãşurarea acestora şi premiile ce se acorda din bugetul Ministerului Învãţãmîntului sînt prevãzute în anexa nr. 2.
ART. 4
Anexele nr. 1 şi 2 fac parte integrantã din prezenta hotãrîre.
ART. 5
<>Hotãrîrea Guvernului nr. 168/1992 privind cheltuielile ce se pot efectua pentru organizarea şi desfãşurarea concursurilor profesionale, cultural-artistice, tehnico-ştiinţifice, campionatelor şi concursurilor sportive şcolare şi valoarea premiilor ce se acorda formatiilor de elevi şi elevilor la fazele finale se abroga.
ART. 6
Ministerul Învãţãmîntului şi instituţiile de învãţãmînt superior de stat, în colaborare cu Ministerul Tineretului şi Sportului, vor aduce la îndeplinire prevederile prezentei hotãrîri.

PRIM-MINISTRU
NICOLAE VACAROIU

Contrasemneazã:
Ministrul învãţãmîntului,
Liviu Maior

Ministru de stat
ministrul finanţelor,
Florin Georgescu

p. Ministrul tineretului şi sportului,
Dana Violeta Gheorghe,
secretar de stat

ANEXA 1

CHELTUIELILE
privind organizarea şi desfãşurarea manifestãrilor ştiinţifice studenţeşti şi premiile ce se acorda

1. Cheltuielile privind organizarea manifestãrilor ştiinţifice studenţeşti se suporta dupã cum urmeazã:
- transportul studenţilor cu tren de persoane clasa a II-a sau cu autobuzele unitãţilor cu capital de stat, de cãtre instituţiile din care provin studenţii;
- costul cazarii şi al mesei (în cãminele şi cantinele studenţeşti) de cãtre institutul organizator.
2. Premiile pentru faza localã se acorda de cãtre instituţiile de învãţãmînt superior de stat, pentru fiecare subsectie, din fondurile alocate de Ministerul Învãţãmîntului, în urmãtoarele cuantumuri:
- premiul I - 50.000 lei;
- premiul II - 40.000 lei;
- premiul III - 30.000 lei;
- doua menţiuni a cîte - 25.000 lei.
Premiile pentru faza nationala se acorda de cãtre Ministerul Învãţãmîntului, prin instituţiile de invatamin superior de stat organizatoare, pentru fiecare subsectie, astfel:
- premiul I - 100.000 lei;
- premiul II - 80.000 lei;
- premiul III - 60.000 lei;
- doua menţiuni a cîte - 50.000 lei.
3. Cuantumurile premiilor se indexeazã ulterior, în funcţie de evoluţia preţurilor şi a tarifelor, nivelurile absolute fiind stabilite de cãtre Ministerul Învãţãmîntului.
4. Se mai pot acorda premii speciale din partea unor instituţii, societãţi, agenţi economici, editori etc.
5. Premiile se acorda în numerar, iar cuantumurile stabilite la pct. 2 reprezintã sumele nete ce se plãtesc.

ANEXA 2

CHELTUIELILE
privind organizarea şi desfãşurarea concursurilor pe obiecte de învãţãmînt, pe meserii, tehnico-aplicative, ştiinţifice, de creaţie, a concursurilor şi festivalurilor cultural-artistice, campionatelor şi concursurilor sportive şcolare şi olimpiadelor internaţionale pe obiecte de învãţãmînt şi valoarea premiilor ce se acorda elevilor şi formatiilor de elevi

1. Elevii din învãţãmîntul preuniversitar din ţara şi din strãinãtate, participanţi la concursurile pe obiecte de învãţãmînt, pe meserii, tehnico-aplicative, ştiinţifice, de creaţie, la concursurile şi festivalurile cultural-artistice, la campionatele şi concursurile sportive şcolare şi la olimpiadele internaţionale pe obiecte de învãţãmînt beneficiazã de:
a) masa şi cazare în cantinele, internatele şi taberele şcolare, în cãminele şi cantinele studenţeşti; elevii vor putea fi cazati şi vor putea servi masa în cabane sau hoteluri de categoria a III-a, cu plata conform tarifelor în vigoare, cînd nu sînt posibile cazarea şi servirea mesei în internate, cantine, tabere şcolare sau cãmine studenţeşti;
b) transport gratuit cu tren de persoane sau accelerat clasa a II-a sau cu autobuze, precum şi cu avionul pentru participarea la manifestãrile internaţionale.
2. Cadrele didactice care însoţesc elevii la activitãţile prevãzute la art. 3 din hotãrîre, în numãrul determinat potrivit criteriilor stabilite prin regulamente de desfãşurare a concursurilor şi festivalurilor, aprobate de ministerele organizatoare, beneficiazã de aceleaşi drepturi prevãzute pentru elevi.
Membrii comisiilor, ai juriilor şi arbitrajelor pot fi cazati în hoteluri de una sau doua stele.
3. Drepturile elevilor, ale personalului didactic, ale membrilor comisiilor, juriilor şi arbitrajelor prevãzute la pct. 1 şi 2, precum şi celelalte cheltuieli privind desfãşurarea concursurilor şi festivalurilor (chirii pentru sãlile de spectacol şi bazele sportive, diplome, medalii, afişe, plachete, trofee, plata membrilor comisiilor, juriilor şi arbitrajelor, banii de cheltuieli personale pentru elevii strãini, contravaloarea rechizitelor şi materialelor pentru disciplinele de învãţãmînt, meserii, tehnico-aplicative şi de creaţie şi a altor activitãţi), se suporta dupã cum urmeazã:
a) de cãtre inspectoratele şcolare, judeţene şi al municipiului Bucureşti, pentru etapele judeţene, interjudetene şi zonale, precum şi transportul dus-întors pentru etapa finala;
b) de cãtre Ministerul Învãţãmîntului, pentru faza finala, olimpiadele internaţionale pe obiecte de învãţãmînt, concursurile tehnico-aplicative, ştiinţifice, de creaţie, concursurile şi festivalurile cultural-artistice organizate la nivel naţional, inclusiv pentru elevii strãini participanţi la aceste manifestãri;
c) de cãtre ministerele care au în subordine unitãţi de învãţãmînt, pentru concursuri şi alte manifestãri tehnico-aplicative şi cultural-artistice organizate de cãtre acestea;
d) de cãtre Ministerul Învãţãmîntului, inspectoratele şcolare, transportul internaţional pentru elevii participanţi la olimpiadele internaţionale pe obiecte de învãţãmînt, concursuri şi manifestãri cultural-artistice, ştiinţifice, tehnico-aplicative şi sportive organizate prin intermediul acestora.
4. Cuantumul plãţii membrilor comisiilor, juriilor şi arbitrajelor pentru concursurile pe obiecte de învãţãmînt, tehnico-aplicative, ştiinţifice, de creaţie, concursuri şi festivaluri cultural-artistice,campionate şi concursuri sportive şcolare şi banii de cheltuieli personale pentru cadrele didactice şi elevii strãini participanţi la aceste manifestãri se stabilesc prin ordinul ministerului învãţãmîntului.
5. Elevii şi formatiile de elevi premianti potrivit regulamentelor de desfãşurare a concursurilor pe obiecte de învãţãmînt, pe meserii, tehnico-aplicative, ştiinţifice, de creaţie, concursuri şi festivaluri cultural-artistice, concursuri şi campionate sportive şcolare primesc diplome, medalii şi premii în bani sau în obiecte, numãrul acestora fiind cel stabilit prin regulamentele de organizare şi de desfãşurare a concursurilor sau festivalurilor respective, aprobate de cãtre MInisterul Învãţãmîntului.
6. Cuantumul premiilor este urmãtorul:
- premii individuale
a) la etapa judeteana şi pe municipiul Bucureşti, se acorda de cãtre inspectoratele şcolare:
- premiul I - 20.000 lei;
- premiul II - 15.000 lei;
- premiul III - 10.000 lei;
- menţiuni - 5.000 lei;
b) la etapele interjudetene şi zonale se acorda de cãtre Ministerul Învãţãmîntului:
- premiul I = 30.000 lei;
- premiul II = 25.000 lei;
- premiul III = 15.000 lei;
- menţiuni = 10.000 lei;
c) la etapa naţional se acorda de cãtre Ministerul Învãţãmîntului:
- premiul I = 50.000 lei;
- premiul II = 40.000 lei;
- premiul III = 30.000 lei;
- menţiuni = 20.000 lei;
d) la olimpiadele internaţionale se acorda de cãtre Ministerul Învãţãmîntului:
- premiul I = 200.000 lei;
- premiul II = 150.000 lei;
- premiul III = 100.000 lei;
- menţiuni = 75.000 lei;
- premii pentru formaţii cu un numãr de 60-100 elevi
a) la etapa judeteana se acorda de cãtre inspectoratele şcolare:
- premiul I = 150.000 lei;
- premiul II = 100.000 lei;
- premiul III = 75.000 lei;
b) la etapa interjudeteana şi finala se acorda de cãtre Ministerul Învãţãmîntului:
- premiul I = 250.000 lei;
- premiul II = 200.000 lei;
- premiul III = 150.000 lei;
c) la etapa nationala sau internationala se acorda de cãtre Ministerul Învãţãmîntului:
- premiul I = 400.000 lei;
- premiul II = 300.000 lei;
- premiul III = 250.000 lei;
- premii pentru formaţii cu un numãr de 20-60 elevi
a) pentru etapa judeteana se acorda de cãtre inspectoratele şcolare:
- premiul I = 100.000 lei;
- premiul II = 75.000 lei;
- premiul iii = 70.000 lei;
b) pentru etapa interjudeteana sau finala se acorda de cãtre Ministerul Învãţãmîntului:
- premiul I = 150.000 lei;
- premiul II = 100.000 lei;
- premiul III = 75.000 lei;
c) pentru etapa nationala se acorda de cãtre Ministerul Învãţãmîntului:
- premiul I = 250.000 lei;
- premiul II = 200.000 lei;
- premiul III = 150.000 lei;
- premii pentru formatiile cu un numãr de pînã la 20 elevi
a) la etapa judeteana se acorda de cãtre inspectoratele şcolare:
- premiul I = 40.000 lei;
- premiul II = 30.000 lei;
- premiul III = 25.000 lei;
b) la etapa interjudeteana sau zonala se acorda de cãtre Ministerul Învãţãmîntului:
- premiul I = 75.000 lei;
- premiul II = 50.000 lei;
- premiul III = 40.000 lei;
c) la etapa nationala se acorda de cãtre Ministerul Învãţãmîntului:
- premiul I = 150.000 lei;
- premiul II = 100.000 lei;
- premiul III = 75.000 lei.
7. Cuantumurile premiilor se indexeazã ulterior în funcţie de evoluţia preţurilor, nivelurile absolute fiind stabilite de cãtre Ministerul Învãţãmîntului.
8. Se mai pot acorda premii speciale din partea unor instituţii, societãţi, agenţi economici, editori etc.
9. Cuantumurile premiilor reprezintã sumele nete ce se plãtesc.
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016