Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   HOTARIRE Nr. 330 din 22 iunie 1994  privind infiintarea Zonei Libere Braila si a Regiei Autonome Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

HOTARIRE Nr. 330 din 22 iunie 1994 privind infiintarea Zonei Libere Braila si a Regiei Autonome "Administratia Zonei Libere Braila"

EMITENT: GUVERNUL ROMANIEI
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 178 din 13 iulie 1994
Guvernul României hotãrãşte:

ART. 1
Se înfiinţeazã Zona Libera Brãila cu o suprafata de 65,1 ha compusa din trei platforme conform anexelor nr. 1 şi 3*) la prezenta hotãrîre.
Activitãţile specifice regimului de zona libera se vor desfasura numai în perimetre imprejmuite. Desfãşurarea unor astfel de activitãţi în afarã perimetrelor imprejmuite este interzisã.
ART. 2
Se înfiinţeazã Regia Autonomã "Administraţia Zonei Libere Brãila" cu sediul în municipiul Brãila, str. Imparatul Traian nr. 27.
ART. 3
Se aproba deschiderea Punctului de control pentru trecerea frontierei "Zona Libera Brãila" şi înfiinţarea Vãmii "Zona Libera Brãila".
ART. 4
Regia Autonomã "Administraţia Zonei Libere Brãila" este persoana juridicã romana coordonata de Ministerul Transporturilor prin Agenţia Zonelor Libere şi funcţioneazã pe principiile gestiunii economice şi autonomiei financiare, în conformitate cu prevederile <>Legii nr. 84/1992 şi cu regulamentul de organizare şi funcţionare prevãzut în anexa nr. 2 la prezenta hotãrîre.
Pentru primul an calendaristic de activitate a Regiei Autonome "Administraţia Zonei Libere Brãila", cheltuielile de organizare şi funcţionare, inclusiv pentru realizarea primei investiţii de împrejmuire a platformelor, se vor face în limita sumei de 642,5 milioane lei şi se suporta din Fondul de rezerva bugetarã la dispoziţia Guvernului, majorindu-se în mod corespunzãtor prevederile din bugetul de stat pentru Ministerul Transporturilor.
ART. 5
Terenurile care intra în perimetrul Zonei Libere Brãila sînt bunuri proprietate publica, administrate de Regia Autonomã "Administraţia Zonei Libere Brãila", şi sînt compuse din urmãtoarele suprafeţe:
a) suprafata de 22,5 ha teren proprietate publica situata în zona digului - malul sting al Dunãrii, la km 168, în valoare de 412.087.500 lei transmisã fãrã plata din administrarea Regiei Autonome "Administraţia Porturilor Dunãrii Maritime Galaţi", cu diminuarea corespunzãtoare a patrimoniului acesteia;
b) suprafata de 34,3 ha teren proprietate publica situata în partea de sud a municipiului Brãila pe malul sting al Dunãrii, în valoare de 557.269.000 lei, transmisã fãrã plata din administrarea Consiliului Local al Municipiului Brãila;
c) suprafata de teren de 8,3 ha situata între Gara Fluviala şi Pescarie, între malul Dunãrii şi faleza oraşului, în valoare de 324.571.500 lei, transmisã fãrã plata din administrarea Consiliului Local al Municipiului Brãila.
ART. 6
Persoanele fizice şi juridice care introduc sau scot bunuri în şi din "Zona Libera Brãila" au obligaţia sa prezinte organelor vamale documentele prevãzute de legislaţia romana şi convenţiile internaţionale.
Mãrfurile periculoase pot intra în "Zona Libera Brãila" numai în condiţiile prevãzute de legislaţia în vigoare în acest domeniu şi pot fi depozitate numai în spaţiile amenajate special în acest scop de Regia Autonomã "Administraţia Zonei Libere Brãila".
ART. 7
Supravegherea vamalã se efectueazã potrivit reglementãrilor legale în vigoare. În vederea exercitãrii acestei supravegheri, la cãile de acces în "Zona Libera Brãila", vor fi instalate posturi fixe şi mobile de control permanente, iar pentru cãile de acces fluviale vor fi folosite posturi de patrulare fluviala sau aerianã, dupã caz, permanente ori temporare, în funcţie de trafic.
În scopul desfãşurãrii activitãţilor specifice din Punctul de control pentru trecerea frontierei "Zona Libera Brãila" se aproba suplimentarea numãrului de posturi la Ministerul de Interne şi Ministerul Finanţelor potrivit anexelor nr. 4 şi 5 la prezenta hotãrîre.
Vama "Zona Libera Brãila" se doteaza de cãtre Ministerul Finanţelor, prin Direcţia Generalã a Vamilor, în condiţiile reglementãrilor în vigoare, cu mijloacele tehnice prevãzute în anexa nr. 6 la prezenta hotãrîre, finanţarea acestora asigurindu-se din fondul special prevãzut de Legea nr. 8/1994 privind constituirea şi utilizarea Fondului special pentru dezvoltarea şi modernizarea punctelor de control pentru trecerea frontierei, precum şi a celorlalte unitãţi vamale.
Cheltuielile ce privesc personalul şi dotarea, cu excepţia cheltuielilor privind mijloacele tehnice prevãzute în anexa nr. 6 la prezenta hotãrîre, se asigura de cãtre fiecare dintre ordonatorii principali de credite implicaţi, în cadrul prevederilor aprobate prin bugetul de stat.
ART. 8
Autoritãţile vamale, autoritãţile poliţiei de frontiera, alte autoritãţi administrative care desfãşoarã activitãţi în Punctul de control pentru trecerea frontierei "Zona Libera Brãila" pot efectua verificãri în interiorul Zonei libere Brãila în cazul existenţei unor sesizãri sau suspiciuni privind încãlcarea prevederilor legale specifice domeniului lor de activitate, cu anunţarea prealabilã a Regiei Autonome "Administraţia Zonei Libere Brãila".
ART. 9
Regia Autonomã "Administraţia Zonei Libere Brãila" va pune gratuit la dispoziţia autoritãţilor care funcţioneazã, potrivit legii, în Punctul de control pentru trecerea frontierei "Zona Libera Brãila", spaţiile de lucru şi mijloacele de comunicaţii necesare bunei desfasurari a activitãţilor lor specifice. Spaţiile vor fi stabilite de Regia Autonomã "Administraţia Zonei Libere Brãila" împreunã cu Direcţia Generalã a Vamilor şi vor fi realizate conform proiectelor avizate de aceasta.
Activitatea autoritãţilor prevãzute la alineatul precedent va începe numai dupã darea în folosinta a acestor spaţii.
ART. 10
Controlul paşapoartelor şi al celorlalte documente pentru trecerea frontierei de stat romane, aparţinînd persoanelor care intra şi ies în/din Zona libera Brãila, se efectueazã de cãtre autoritãţile poliţiei de frontiera, conform prevederilor Legii nr. 56/1992.
ART. 11
Regia Autonomã "Administraţia Zonei Libere Brãila" va realiza imprejmuirea platformelor menţionate în anexa nr. 1, în anul 1994, pe baza studiilor de fezabilitate, avizate în prealabil de cãtre Direcţia Generalã a Vamilor, elaborate şi aprobate potrivit dispoziţiilor legale.
ART. 12
Activitatea de concesionare şi închiriere de terenuri şi construcţii în Zona libera Brãila se desfãşoarã sub îndrumarea şi coordonarea Agenţiei Zonelor Libere din cadrul Ministerului Transporturilor, în conformitate cu legislaţia în vigoare.
Comisia de licitaţie va fi numita de Consiliul de administraţie al Regiei Autonome "Administraţia Zonei Libere Brãila" şi va fi formatã din reprezentanţi ai acesteia, ai Agenţiei Naţionale pentru Privatizare, ai Ministerului Finanţelor, precum şi ai Agenţiei Zonelor Libere din cadrul Ministerului Transporturilor.
Realizarea activitãţilor care se pot efectua, potrivit legii, în Zona libera Brãila de cãtre persoanele fizice sau juridice romane sau strãine este permisã numai pe baza de licenţe eliberate de Regia Autonomã "Administraţia Zonei Libere Brãila".
ART. 13
Predarea-primirea patrimoniului afectat Regiei Autonome "Administraţia Zonei Libere Brãila" se va efectua pe baza de protocol, încheiat în termen de 30 de zile de la intrarea în vigoare a prezentei hotãrîri, între Consiliul Local al Municipiului Brãila şi respectiv Regia Autonomã "Administraţia Porturilor Dunãrii Maritime Galaţi" în calitate de predator, şi Regia Autonomã "Administraţia Zonei Libere Brãila", în calitate de primitor.
Patrimoniul Regiei Autonome "Administraţia Porturilor Dunãrii Maritime Galaţi", prevãzut la poziţia 6 din anexa nr. 1 la Hotãrîrea Guvernului nr. 19/1991 se diminueazã cu valorile prevãzute în protocolul de predare-primire.
ART. 14
Pentru primul an calendaristic de funcţionare, salarizarea personalului Regiei Autonome "Administraţia Zonei Libere Brãila" se va face în conformitate cu prevederile anexei nr. 11 din Hotãrîrea Guvernului nr. 281/1993, iar statul de funcţii şi organigrama regiei vor fi aprobate de Ministerul Transporturilor.
ART. 15
Anexele nr. 1 - 6 fac parte integrantã din prezenta hotãrîre.
ART. 16
Orice dispoziţii contrare prezentei hotãrîri se abroga.

PRIM-MINISTRU
NICOLAE VACAROIU

Contrasemneazã:
----------------
p. Ministrul finanţelor,
Dan Mogos,
secretar de stat

Ministrul transporturilor,
Aurel Novac

p. Ministrul apelor, pãdurilor
şi protecţiei mediului,
Florin Stadiu,
secretar de stat

Ministru de interne,
Doru Ioan Taracila

p. Ministrul comerţului
Mihai Berinde,
secretar de stat

Secretar de stat,
şeful Departamentului pentru
Administraţie Publica Localã,
Octav Cozmanca

ANEXA 1

DELIMITAREA TERITORIALĂ A ZONEI LIBERE BRĂILA

Zona libera Brãila cuprinde teritoriile delimitate de urmãtoarele platforme:
- Platforma nr. I - cu o suprafata de 22,5 ha delimitata astfel:
la est - Dunarea, pe o distanta de 300 m
la sud - Platforma Transconteiner A.P.D.M. - şantier
la nord - Canalul colector secundar Brailita, pe 600 m
la vest - Triajul C.F. - Port şi drumul de acces în construcţie pe distanta de 300 m
- Platforma nr. II - cu o suprafata de 34,3 ha delimitata astfel:
la nord-est - Drum de acces la baza de producţie Regia Autonomã "Brailoc" - front 550 m
la sud-est - Drum de acces - exploatare
la nord-vest - Drumul Naţional 21 Brãila - Slobozia
la sud-vest - Drum de acces perpendicular pe DN 21, front 660 m
- Platforma nr. III - cu o suprafata de 8,3 ha delimitata astfel:
la est - Str. Debarcader, front 885 m
la sud - Str. Imparatul Traian, front 32 m
la vest - Str. Rizeriei, front 92 m
la nord - Str. Anghel Saligny, front 872 m

ANEXA 2

REGULAMENT
de organizare şi funcţionare a Zonei libere Brãila

CAP. 1
Prevederi generale

ART. 1
Zona libera Brãila este supusã prevederilor prezentului regulament de organizare şi funcţionare.
ART. 2
Administrarea Zonei libere Brãila se realizeazã de cãtre "Administraţia Zonei Libere Brãila" care se organizeazã şi funcţioneazã ca regie autonomã avînd atribuţiile prevãzute în prezentul regulament.
ART. 3
Regia Autonomã "Administraţia Zonei Libere Brãila" este persoana juridicã, funcţioneazã pe baza de gestiune economicã şi autonomie financiarã şi îşi desfãşoarã activitatea pe baza prezentului regulament de organizare şi funcţionare şi a legislaţiei în vigoare.
ART. 4
Sediul Regiei Autonome "Administraţia Zonei Libere Brãila" este municipiul Brãila, str. Danubiului nr. 10.
Acest sediu va putea fi schimbat prin hotãrîre a Guvernului.
ART. 5
Delimitarea geograficã a Zonei libere Brãila este urmãtoarea:
- Platforma nr. I - în suprafata de 22,5 ha, delimitata astfel:
la est - Dunarea pe o distanta de 300 m
la sud - Platforma Transconteiner A.P.D.M. - şantier
la vest - Triajul C.F. - Port şi drumul de acces în construcţie pe distanta de 300 m
la nord - Canalul colector secundar Brailita, pe 600 m
- Platforma nr. II - în suprafata de 34,3 ha, delimitata astfel:
la nord-est - Drum de acces la baza de producţie a Regiei Autonome "Brailoc" - front 550 m
la sud-est - Drum de acces - exploatare
la nord-vest - Drumul Naţional 21 Brãila - Slobozia
la sud-vest - Drumul de acces perpendicular pe DN 21, front 660 m
- Platforma nr. III - în suprafata de 8,3 ha, delimitata astfel:
la est - Str. Debarcader, front 885 m
la sud - Str. Imparatul Traian, front 32 m
la vest - Str. Rizeriei, front 92 m
la nord - Str. Anghel Saligny, front 872 m.

CAP. 2
Obiectul de activitate

ART. 6
Regia Autonomã "Administraţia Zonei Libere Brãila" are ca obiect de activitate administrarea şi exploatarea suprafeţei declarate zona libera.
ART. 7
Regia Autonomã "Administraţia Zonei Libere Brãila", în calitate de administrator al bunurilor din patrimoniul sau, are urmãtoarele atribuţii:
a) rãspunde de respectarea reglementãrilor legale aplicabile în realizarea obiectului sau de activitate şi controleazã felul în care persoanele care activeazã în zona libera respecta prevederile legale ce se aplica în aceasta zona;
b) concesioneaza şi închiriazã terenuri şi construcţii din Zona libera Brãila persoanelor fizice şi juridice, romane şi strãine, în condiţiile prevãzute de lege;
c) administreazã şi asigura exploatarea platformelor, magaziilor, instalaţiilor, utilajelor, clãdirilor social-administrative, grupurilor sociale, statiilor de transformare, suprafeţelor de teren şi a altor imobile aflate în dotare proprie;
d) asigura repararea şi întreţinerea construcţiilor şi instalaţiilor pe care le administreazã;
e) asigura întreţinerea în stare de funcţionare a utilitãţilor privind furnizarea de apa, agent termic şi energie electrica;
f) asigura întreţinerea cãilor rutiere de acces;
g) asigura salubrizarea clãdirilor şi construcţiilor situate în Zona libera Brãila şi preluarea reziduurilor petroliere, menajere şi industriale;
h) înregistreazã situaţia statistica a datelor de producţie şi financiare a agenţilor economici care utilizeazã Zona libera Brãila;
i) avizeazã şi controleazã realizarea activitãţilor în Zona libera Brãila prin eliberarea de licenţe tuturor utilizatorilor zonei libere - agenţi economici, persoane fizice şi juridice, romane sau strãine -, în scopul dezvoltãrii echilibrate a zonei, evitãrii concurentei neloiale şi protejãrii mediului ambiant;
j) stabileşte, potrivit reglementãrilor legale, tarifele minime anuale pentru toate activitãţile pe care le efectueazã în interiorul Zonei libere Brãila sau în legatura cu aceasta, pe baza analizei complete şi comparative, şi le supune aprobãrii consiliului de administraţie al regiei;
k) în calitate de administrator al Zonei libere Brãila, însoţeşte echipele care controleazã mijloacele de transport maritim şi fluvial la trecerea frontierei;
l) avizeazã documentaţiile tehnice şi proiectele de execuţie ale noilor obiective economice realizate prin mijloace proprii de cãtre agenţii economici romani sau strãini ori în cooperare cu aceştia în conformitate cu legislaţia în vigoare, în scopul dezvoltãrii echilibrate a Zonei libere Brãila şi protecţiei mediului ambiant;
m) asigura aplicarea normelor de protecţie a muncii şi a mediului înconjurãtor, a normelor de igiena şi de prevenire şi combatere a bolilor transmisibile şi controleazã modul de respectare a acestor norme;
n) organizeazã activitatea de prevenire şi stingere a incendiilor;
o) întocmeşte, supune spre aprobare şi executa, conform legii, bugetul de venituri şi cheltuieli pentru activitatea proprie;
p) informeazã periodic sau la cererea Ministerului Transporturilor, prin Agenţia Zonelor Libere, asupra activitãţilor desfãşurate în Zona libera Brãila, şi a eficientei acestora;
r) elaboreazã studii şi programe privind proportiile, nivelurile şi ritmurile de dezvoltare, modernizare şi sistematizare a Zonei libere Brãila;
s) organizeazã şi desfãşoarã activitatea de paza şi control la porţile de acces şi pe întreg teritoriul Zonei libere Brãila.
ART. 8
În Zona libera Brãila se pot desfasura urmãtoarele activitãţi:
a) manipularea, depozitarea, sortarea, mãsurarea, ambalarea, condiţionarea, asamblarea, prelucrarea, fabricarea, marcarea, testarea, licitarea, vînzarea-cumpãrarea, expertizarea, repararea, dezmembrarea mãrfurilor, transportul şi expeditiile interne şi internaţionale;
b) organizarea de expoziţii;
c) organizarea operaţiunilor de bursa şi financiar-bancare cu avizul Bãncii Naţionale a României;
d) înfiinţarea de cantine şi restaurante, precum şi magazine de desfacere sau comercializare "en gros" sau "en detail", în perimetrul zonei libere;
e) închirierea sau concesionarea clãdirilor, terenurilor, spaţiilor de depozitare şi a spaţiilor neamenajate din zona libera, destinate construirii de obiective economice;
f) controlul calitativ şi cantitativ al mãrfurilor;
g) aprovizionarea mijloacelor de transport care opereazã în Zona libera Brãila;
h) prestãri de servicii, precum şi alte activitãţi specifice regimului de zona libera.
Activitãţile prevãzute la alin. 1 se vor desfasura asigurindu-se mãsurile de protecţie a mediului. În baza aprobãrii conducerii Regiei Autonome "Administraţia Zonei Libere Brãila", personalului de control al protecţiei mediului i se permite accesul în Zona libera Brãila pentru efectuarea controlului de specialitate.
ART. 9
Activitãţile prevãzute la art. 8 se realizeazã de agenţii economici utilizatori ai Zonei libere Brãila, cu avizul şi pe baza licenţelor eliberate de Regia Autonomã "Administraţia Zonei Libere Brãila", în conformitate cu instrucţiunile Ministerului Transporturilor şi cu legislaţia în vigoare.
ART. 10
Introducerea sau scoaterea în/din Zona libera Brãila a mãrfurilor de orice fel şi a mijloacelor de transport se efectueazã cu respectarea prevederilor legale în vigoare în ceea ce priveşte controlul sau supravegherea vamalã, controlul de frontiera, controlul sanitar-veterinar sau fitosanitar, dupã caz.
În Zona libera Brãila este interzis accesul mãrfurilor al cãror import este prohibit pe teritoriul României prin lege sau prin convenţiile internaţionale la care România este parte.

CAP. 3
Patrimoniul

ART. 11
Patrimoniul Regiei Autonome "Administraţia Zonei Libere Brãila" se constituie din valoarea terenurilor proprietate publica prevãzute la art. 5 din prezenta hotãrîre şi este în valoare de 1.313,928 milioane lei.
ART. 12
Regia Autonomã "Administraţia Zonei Libere Brãila" este administratorul bunurilor din patrimoniul sau. În exercitarea dreptului de administrare, regia foloseşte bunurile pe care le are în patrimoniu în scopul realizãrii obiectului sau de activitate şi beneficiazã de rezultatele utilizãrii acestora, potrivit legislaţiei în vigoare.

CAP. 4
Organele de conducere

ART. 13
Conducerea Regiei Autonome "Administraţia Zonei Libere Brãila" este asigurata de:
- consiliul de administraţie;
- directorul general al regiei. Acesta este şi preşedintele consiliului de administraţie şi este numit de ministrul transporturilor.
ART. 14
Consiliul de administraţie se numeşte prin ordinul ministrului transporturilor şi este compus din 7 membri, dupã cum urmeazã:
- un reprezentant al Ministerului Transporturilor;
- un reprezentant al Ministerului Finanţelor;
- economişti, ingineri, jurişti, tehnicieni dintre salariaţii Regiei Autonome "Administraţia Zonei Libere Brãila" sau specialişti din afarã acesteia.
La lucrãrile consiliului de administraţie pot participa, ca invitaţi, şi reprezentanţi ai unor instituţii publice, pentru consultare.
Activitatea consiliului de administraţie se desfãşoarã pe baza prezentului regulament şi a regulamentului propriu de organizare şi funcţionare.
ART. 15
Membrii consiliului de administraţie sînt numiţi pe o perioada de 4 ani, iar jumãtate din ei pot fi înlocuiţi la fiecare 2 ani. Consiliul de administraţie poate propune Ministerului Transporturilor înlocuirea unui membru necorespunzãtor, precum şi completarea locurilor devenite vacante din diferite motive, în cursul perioadei de 4 ani. Membrul nou-numit va funcţiona numai pînã la încheierea acestei perioade. Membrii consiliului de administraţie nu pot participa la conducerea societãţilor comerciale şi regiilor autonome cu care Regia Autonomã "Administraţia Zonei Libere Brãila" întreţine relaţii de afaceri sau fata de care are interese contrare.
ART. 16
Membrii consiliului de administraţie îşi pãstreazã calitatea de angajaţi la unitatea sau instituţia de la care provin, cu toate drepturile şi obligaţiile derivînd din aceasta calitate.
Pentru activitatea depusa în consiliul de administraţie aceştia primesc o indemnizaţie lunarã al carei cuantum se stabileşte prin hotãrîrea consiliului de administraţie, conform prevederilor legale în vigoare.
ART. 17
Consiliul de administraţie se întruneşte lunar şi ori de cîte ori interesele regiei o cer, la solicitarea preşedintelui care stabileşte astfel ordinea de zi, sau la solicitarea a cel puţin jumãtate plus unu din membrii consiliului de administraţie.
ART. 18
Pentru luarea unor decizii complexe, consiliul de administraţie poate atrage în activitatea de analiza consilieri din diferite sectoare. Activitatea acestora poate fi remuneratã pe baza de contract civil.
ART. 19
Consiliul de administraţie poate lua hotãrîri numai în prezenta majoritãţii simple a membrilor sãi. Dacã aceasta majoritate nu este realizatã, întrunirea consiliului de administraţie se reprogrameaza într-un termen de cel mult 15 zile, cu aceeaşi ordine de zi.
ART. 20
Consiliul de administraţie are, în principal, urmãtoarele atribuţii:
a) aproba conceptia şi strategia de dezvoltare a Regiei Autonome "Administraţia Zonei Libere Brãila", introducerea de noi tehnologii şi modernizarea celor existente, întreţinerea functionalitatii şi repararea tuturor construcţiilor din administrare;
b) analizeazã bilanţul contabil anual şi contul de profit şi pierderi şi le înainteazã Ministerului Finanţelor, cu avizul Ministerului Transporturilor, pentru a fi aprobate potrivit legii;
c) propune spre aprobare organelor competente bugetul de venituri şi cheltuieli;
d) aproba sau propune spre aprobare, potrivit competentelor, investiţiile ce urmeazã a se realiza de cãtre regie;
e) stabileşte prin negociere, potrivit legii, salariile personalului regiei, începînd cu al doilea an calendaristic de funcţionare;
f) aproba structura organizatoricã a regiei, întocmeşte nomenclatoarele pe funcţii şi decide înfiinţarea de noi compartimente de activitate sau desfiinţarea altora existente, începînd cu al doilea an calendaristic de funcţionare;
g) stabileşte atribuţiile, precum şi relaţiile compartimentelor din aparatul propriu al regiei cu terţii;
h) aproba volumul maxim al creditelor bancare ce pot fi contractate pentru investiţii, conform prevederilor legale;
i) propune spre aprobare, în condiţiile legii, majorarea sau diminuarea patrimoniului, precum şi încheierea unor contracte de concesionare, închiriere sau locatie de gestiune;
j) aproba constituirea fondului de rezerva, a fondului de dezvoltare şi a altor fonduri, în condiţiile legii;
k) aproba, în condiţiile legii, angajarea şi efectuarea de cheltuieli de orice natura, inclusiv pentru investiţii, tranzacţii financiare şi comerciale, vinzari sau închirieri de bunuri mobile sau imobile proprietatea regiei autonome, care nu mai sînt necesare sau ale cãror cheltuieli de întreţinere sînt nejustificate economic;
l) aproba nivelul minim anual al tarifelor şi taxelor pentru toate activitãţile şi prestaţiile pe care le efectueazã în Zona libera Brãila, pe baza analizei complete şi comparative, şi le supune spre avizare Ministerului Transporturilor;
m) aproba şi supune spre avizare Ministerului Transporturilor nivelurile sumelor încasate pentru eliberarea de licenţe utilizatorilor Zonei libere Brãila, agenţilor economici, persoane fizice sau juridice romane sau strãine, pentru desfãşurarea, de cãtre aceştia, de activitãţi în nume propriu;
n) asigura respectarea prevederilor legale privind protecţia mediului înconjurãtor, salubrizarea şi preluarea reziduurilor petroliere, menajere şi a gunoiului;
o) prezintã anual Ministerului Transporturilor un raport asupra activitãţii desfãşurate în perioada expiratã şi asupra programului de activitate pentru anul urmãtor;
p) exercita orice alte atribuţii ce îi revin din prevederile legale în vigoare şi adopta orice alte mãsuri care privesc activitatea regiei.
ART. 21
Directorul general al regiei reprezintã interesele acesteia în raport cu terţii şi în fata organelor şi organizaţiilor din ţara şi din strãinãtate.
ART. 22
Directorul general al regiei are, în principal, urmãtoarele atribuţii:
a) conduce şedinţele consiliului de administraţie;
b) asigura conducerea curenta a regiei;
c) dispune, urmãreşte şi asigura aducerea la îndeplinire a hotãrîrilor consiliului de administraţie şi a prevederilor legale;
d) aproba regulamentele şi instrucţiunile de serviciu pentru administrarea, pãstrarea şi întreţinerea mijloacelor materiale aflate în administrarea regiei, dezvoltarea şi modernizarea acestora, recrutarea, pregãtirea şi perfecţionarea personalului;
e) aproba angajarea şi concedierea personalului din aparatul propriu al regiei, cu respectarea prevederilor legale;
f) numeşte şi revoca conducãtorii compartimentelor de munca;
g) îndeplineşte orice alte atribuţii şi aproba orice alte mãsuri privind activitatea regiei, potrivit legii.
ART. 23
Directorul general poate delega o parte dintre atribuţiile sale directorilor de specialitate. Unul dintre directorii de specialitate îl înlocuieşte pe directorul general, în lipsa acestuia, pe baza unei împuterniciri scrise, data de acesta.

CAP. 5
Bugetul de venituri şi cheltuieli

ART. 24
Regia Autonomã "Administraţia Zonei Libere Brãila" întocmeşte anual bugetul de venituri şi cheltuieli, bilanţul contabil şi contul de profit şi pierderi, dupã modelele stabilite de Ministerul Finanţelor. Bilanţul contabil anual şi contul de profit şi pierderi se aproba în condiţiile legii şi se publica în Monitorul Oficial al României, Partea a IV-a.
ART. 25
Regia Autonomã "Administraţia Zonei Libere Brãila" este obligatã sa-şi acopere din veniturile rezultate în urma realizãrii obiectivului sau de activitate toate cheltuielile necesare functionarii şi dezvoltãrii.
ART. 26
Bugetul de venituri şi cheltuieli al Regiei Autonome "Administraţia Zonei Libere Brãila", care va fi supus aprobãrii conform reglementãrilor legale în vigoare, se stabileşte pentru fiecare exerciţiu financiar şi cuprinde:
a) venituri din încasarea sumelor rezultate din contractele de închiriere şi concesionare, din sumele provenite din prestãri de servicii, din taxele de licenţe, comisioane, precum şi alte venituri legale;
b) cheltuieli din valori consumate în activitatea de baza, inclusiv cheltuielile de salarizare, amortizare mijloace fixe, întreţinere, repararea şi exploatarea mijloacelor din patrimoniu, cheltuieli de administraţie, rambur- sarea creditelor cu plata dobinzilor, precum şi celelalte cheltuieli prevãzute de actele normative în vigoare.
Bugetul de venituri şi cheltuieli se întocmeşte anual şi se defalca pe trimestre.
ART. 27
Regia Autonomã "Administraţia Zonei Libere Brãila" hotãrãşte cu privire la investiţiile care urmeazã a fi realizate, în limita competentelor ce îi sînt acordate, stabileşte nivelul surselor proprii de finanţare şi a creditelor bancare pentru obiectivele de investiţii.

CAP. 6
Dispoziţii finale

ART. 28
Pentru lucrãrile cu ciclu lung de execuţie, Regia Autonomã "Administraţia Zonei Libere Brãila" poate încheia contracte de antrepriza, în înţelesul legii civile, cu plata esalonata în rate, a cãror achitare poate fi prevãzutã în mai multe exercitii financiare consecutive.
ART. 29
Litigiile Regiei Autonome "Administraţia Zonei Libere Brãila" cu persoane fizice sau juridice, romane sau strãine, sînt de competenta instanţelor judecãtoreşti din România sau pot fi soluţionate prin arbitraj, potrivit prevederilor legale.
ART. 30
Dispoziţiile prezentului regulament se completeazã cu dispoziţiile <>Legii nr. 84/1992 şi cu alte prevederi legale conexe.

ANEXA 4

NUMĂRUL DE POSTURI
necesar Ministerului de Interne
- Ofiţeri 8
- Subofiteri 39 din care : 2 soferi
1 secretara
---------------------
TOTAL 47

LISTA
mijloacelor tehnice pentru dotarea Ministerului de Interne în Zona libera Brãila
- 2 autoturisme de teren
- 1 statie radio fixa de emisie-recepţie
- 9 staţii radio portabile de emisie-recepţie
- 2 staţii radio mobile de emisie-recepţie.

ANEXA 5

NUMĂRUL DE POSTURI
necesar Ministerului Finanţelor - Direcţia Generalã a Vamilor
-------------------------------------------------------------------------------
Denumirea funcţiei Numãrul de
posturi
-------------------------------------------------------------------------------
- conducere (un şef vama; un adjunct şef vama;
12 şefi tura) 14
- controlor vamal 56
- economist 3
- contabil 5
- casier 4
- îngrijitor 3
- muncitor (sofer) 2
- personal navigant şi tehnic-navigant profesionist 2
- conducãtor salupa 3
- motorist 3
- radiotelegrafist 3
-------------------
TOTAL 98

ANEXA 6

LISTA
mijloacelor tehnice pentru dotarea Vãmii "Zona Libera Brãila"

1. Un elicopter pentru patrulare aerianã, dotat cu instalatie de semnalizare vizuala şi acustica.
2. Doua autoturisme de teren.
3. O salupa rapida pentru navigaţie fluviala, dotatã cu radar pentru navigaţie pe orice timp şi cu instalatie de semnalizare vizuala şi acustica.
4. O statie radio fixa de emisie-recepţie.
5. Zece staţii radio portabile de emisie-recepţie.
6. Patru staţii radio mobile de emisie-recepţie.
-------------
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016