Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   HOTARIRE nr. 293 din 2 iunie 1992  pentru aprobarea atributiilor, competentelor si modului de functionare ale Comitetului Interministerial de Garantii si Credite de Comert Exterior, precum si a conventiilor-cadru pentru derularea activitatii de finantare si asigurare a creditelor de co comert exterior in numele si contul statului    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

HOTARIRE nr. 293 din 2 iunie 1992 pentru aprobarea atributiilor, competentelor si modului de functionare ale Comitetului Interministerial de Garantii si Credite de Comert Exterior, precum si a conventiilor-cadru pentru derularea activitatii de finantare si asigurare a creditelor de co comert exterior in numele si contul statului

EMITENT: GUVERN
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL Nr. 139 DIN 22/6 /92
Guvernul României hotãrãşte:

ART. 1
Se aproba Regulamentul privind atribuţiile, competentele şi modul de funcţionare ale Comitetului Interministerial de Garanţii şi Credite de Comerţ Exterior, prevãzut în anexa nr. 1 la prezenta hotãrîre.
ART. 2
Se autoriza Ministerul Economiei şi Finanţelor şi Ministerul Comerţului şi Turismului, ca reprezentanţi ai statului, sa încheie cu Banca de Export-Import a României - S.A. convenţiile cadru privind:
a) activitatea de finanţare a operaţiunilor de export, cît şi de garantare a creditelor de export şi import de cãtre Banca de Export-Import a României - S.A., în numele şi în contul statului ( anexa nr. 2 la prezenta hotãrîre);
b) activitatea de asigurare şi reasigurare a creditelor de export de cãtre Banca de Export-Import a României - S.A. în numele şi în contul statului ( anexa nr. 3 la prezenta hotãrîre).
Organele sus-menţionate sînt autorizate sa reînnoiascã convenţiile-cadru, cu adaptarea acestora la reglementãrile noi apãrute.
ART. 3
Ministerul Comerţului şi Turismului, Ministerul Economiei şi Finanţelor şi Banca de Export-Import a României - S.A. vor prezenta Guvernului, în termen de 5 zile de la data aprobãrii prezentei hotãrîri, Programul privind limitele operaţiunilor de finanţare şi asigurare a creditelor de export în numele şi în contul statului pe zone, feluri de acţiuni unde se acorda sprijin, precum şi competentele şi criteriile de desfãşurare a acestor activitãţi pe acest an, pe baza cãrora urmeazã sa se elibereze fondurile prevãzute în bugetul de stat pe anul 1992 pentru asemenea operaţiuni.
ART. 4
Se abroga prevederile <>art. 9 din Hotãrîrea Guvernului nr. 189/1991 privind a probarea infiintarii Bãncii de Export-Import a României - societate pe acţiuni - (Romanian Eximbank).
PRIM-MINISTRU
THEODOR STOLOJAN

Contrasemneazã:
-----------------
Ministrul economiei şi finanţelor,
George Danielescu

Ministrul bugetului, veniturilor statului
şi controlului financiar,
Florian Bercea

Ministrul comerţului şi turismului,
Constantin Fota

ANEXA 1
REGULAMENT

privind atribuţiile, competentele şi modul de funcţionare ale Comitetului Interministerial de Garanţii şi Credite de Comerţ Exterior
CAP. 1
Atribuţii
ART. 1
Comitetul Interministerial de Garanţii şi Credite de Comerţ Exterior, înfiinţat prin <>Hotãrîrea Guvernului nr. 844 din 20 decembrie 1991 (în continuare numit comitet), examineazã şi aproba:
a) operaţiunile individuale de finanţare, garantare, asigurare şi reasigurare a creditelor de comerţ exterior în numele şi în contul statului;
b) instrumentele de stimulare a activitãţii de comerţ exterior, cum sînt: credite, proceduri speciale de refinantare, bonificatii de dobinzi, garanţii, precum şi alte instrumente specifice corespunzãtoare politicii Guvernului României de promovare a exporturilor;
c) nivelul de bonificatii de dobinzi la creditele acordate de Banca de Export-Import a României - S.A. pentru activitatea de export;
d) limitele maxime de expunere, în cadrul cãrora Banca de Export-Import a României - S.A. îşi va desfasura activitatea de garantare, asigurare şi reasigurare a creditelor de comerţ exterior.
ART. 2
Operaţiunile individuale prevãzute la art. 1 lit. a) de mai sus se vor aproba dupã cum urmeazã:
- pînã la echivalentul a 50 milioane $ S.U.A., aprobarea operaţiunilor se va da de cãtre comitet;
- peste acest plafon, proiectele vor fi supuse de cãtre comitet aprobãrii Guvernului.
ART. 3
Finanţarea, garantarea, asigurarea şi reasigurarea în numele şi în contul statului, în cadrul plafoanelor, se acorda pînã la limita a cel mult 85% din valoarea contractelor de export-import în condiţii F.O.B., dupã cum urmeazã:
a) pe termen scurt, pînã la un an, pentru materii prime şi bunuri de consum;
b) pe termen mijlociu, pînã la 5 ani, pentru bunuri de consum de folosinta îndelungatã, unele echipamente şi utilaje industriale, executarea de obiective în strãinãtate;
c) pe termen lung, peste 5 ani, pentru bunuri de investiţii şi obiective complexe, executarea de obiective în strãinãtate.
Lista mãrfurilor de export-import care vor beneficia de sistemul de asigurare-credit va fi aprobatã de comitet, la începutul fiecãrui an, şi comunicatã de cãtre Ministerul Comerţului şi Turismului agenţilor din economie.
ART. 4
Riscurile ce vor fi acoperite prin asigurare sînt:
4.1. Riscurile politice, definite dupã cum urmeazã:
a) dificultãţi şi intirzieri (mai mari de 180 de zile) în transferul banilor din ţara cumpãrãtorului, ca urmare a unui moratoriu general, privitor la datoria externa, declarat de guvernul din ţara cumpãrãtorului sau de guvernul unei terţe tari, prin intermediul cãreia plata trebuie efectuatã;
b) orice alte acţiuni ale guvernelor strãine, ce impiedica îndeplinirea contractului de export sau determina intirzieri în transferul banilor;
c) rãzboi, rãzboi civil şi alte evenimente asimilate, în afarã României, ce impiedica îndeplinirea contractului de export;
d) retragerea sau nereinnoirea licenţei de export sau impunerea unor restrictii la export dupã data începerii riscului;
e) toate riscurile privind cumpãrãtorii publici. Prin cumpãrãtori publici, în aceasta Convenţie, se înţeleg acele entitãţi ce nu pot fi declarate în stare de faliment;
f) toate pierderile rezultind din imposibilitatea de a institui proceduri legale în ţara cumpãrãtorului.
4.2. Toate riscurile, altele decît cele descrise la pct. 4.1. privind cumpãrãtorii, rezultind din tranzacţii care nu fac obiectul asigurãrii de credite pe termen scurt de cãtre reasiguratori privati, dar pe care Comitetul Interministerial de Garanţii şi Credite de Comerţ Exterior le accepta individual pentru asigurare în numele şi în contul statului.
4.3. Risc de tipul catastrofelor naturale, în ţara cumpãrãtorului, şi care determina neîndeplinirea contractului de export.
4.4. Alte riscuri ce nu sînt reasigurate de reasiguratori privati.
ART. 5
Programul anual de sprijin pentru promovarea comerţului exterior va fi elaborat de Ministerul Comerţului şi Turismului, în colaborare cu Ministerul Economiei şi Finanţelor, ministerele economice şi Banca de Export-Import a României - S.A.
ART. 6
Comitetul stabileşte utilizarea plafoanelor valorice în cadrul cãrora se vor desfasura şi aproba operaţiunile în numele şi în contul statului, pe baza clasamentelor de risc de ţara, elaborate de Banca de Export-Import a României - S.A.
ART. 7
În cadrul plafoanelor valorice, al felurilor de acţiuni şi forme de sprijinire şi stimulare a comerţului exterior, Banca de Export-Import a României - S.A. finanţeazã, asigura şi garanteazã, în numele şi în contul statului, operaţiuni conform prevederilor aprobate potrivit dispoziţiilor legale în vigoare şi convenţiilor încheiate între Ministerul Economiei şi Finanţelor şi Ministerul Comerţului şi Turismului, ca reprezentanţi ai statului, şi Banca de Export-Import a României - S.A.
Pentru operaţiunile de finanţare, asigurare, reasigurare şi garantare în numele şi în contul statului se prevãd în bugetul de stat şi în balanţa de plati externe resurse distincte în lei şi în valuta. Utilizarea acestor resurse se face cu respectarea dispoziţiilor legale în vigoare.
În cazul cînd cheltuielile privind asigurãrile din despãgubiri plãtite şi eventuale reasigurari depãşesc resursele fondului de asigurare, constituit conform <>Hotãrîrii Guvernului nr. 844/1991 , în care se includ şi sumele prevãzute în bugetul de stat cu aceasta destinaţie, soldul se regularizeazã cu bugetul de stat, la propunerea Bãncii de Export-Import a României - S.A., potrivit dispoziţiilor legale. Soldul disponibil existent la fondul de asigurare la sfîrşitul anului se reporteazã, cu aceeaşi destinaţie, în anul urmãtor.
Banca de Export-Import a României - S.A. nu va putea imprumuta fonduri în numele statului, pentru a îndeplini obligaţiile acestuia din urma, potrivit cerinţelor politelor de asigurare.
ART. 8
Pentru operaţiunile de finanţare, garantare, asigurare şi reasigurare a creditelor de export-import, în numele şi în contul statului, Ministerul Economiei şi Finanţelor, Ministerul Comerţului şi Turismului, împreunã cu Banca de Export-Import a României - S.A., vor stabili structura şi termenele de raportare a conturilor de execuţie, contabilitatea operaţiunilor în numele şi în contul statului.
CAP. 2
Modul de funcţionare
ART. 9
Comitetul se întruneşte, de regula, lunar sau de cîte ori este nevoie.
ART. 10
Comitetul se considera legal întrunit dacã se asigura prezenta a minimum 2/3 din membrii titulari.
Ministrul economiei şi finanţelor va desemna un secretar de stat sau subsecretar de stat, care îl va înlocui pe preşedinte în cazul în care acesta lipseşte.
ART. 11
Comitetul adopta hotãrîri prin vot secret cu cel puţin 2/3 voturi "pentru" din cei prezenţi.
ART. 12
Hotãrîrile comitetului se consemneazã de secretariatul comitetului în registrul de hotãrîri, precum şi în registrul de procese-verbale ale comitetului, care vor fi semnate de membrii participanţi la şedinţa.
ART. 13
În vederea pregãtirii lucrãrilor şi analizarii proiectelor ce vor fi supuse comitetului, se instituie o comisie de specialişti, numiţi de cãtre conducãtorii ministerelor şi instituţiilor cuprinse în anexa la <>Hotãrîrea Guvernului nr. 844 din 20 decembrie 1991 .
Comisia se va întruni, de regula, bilunar sau de cîte ori va fi nevoie, pentru a analiza şi propune comitetului, în vederea deciziei, solicitarile avizate favorabil, prezentate de Banca de Export-Import a României - S.A.*).
*) Proiectele ce nu au obţinut avizul favorabil al Bãncii de Export-Import a României - S.A. se vor returna de aceasta agenţilor economici solicitanti.
ART. 14
Lucrãrile de secretariat ale comitetului vor fi asigurate, ca activitate permanenta şi distinctã, de cãtre Banca de Export-Import a României - S.A. Secretariatul comitetului, alcãtuit din cel mult 5 persoane, va fi coordonat de un secretar desemnat de Banca de Export-Import a României - S.A.
Secretariatul va asigura convocarea comitetului şi a comisiei pregãtitoare şi va informa comitetul asupra modului în care sînt îndeplinite de cãtre Banca de Export-Import a României -S.A. hotãrîrile adoptate.
Secretariatul va comunica ministerelor şi agenţilor economici proiectele aprobate, precum şi pe cele respinse de comitet.
Convocarea comitetului se va face cu cel puţin 7 zile înainte de data stabilitã pentru şedinţa, iar a comisiei, cu cel puţin 3 zile înainte de data stabilitã pentru întrunire. O data cu convocarea se vor transmite membrilor comitetului şi comisiei proiectul ordinii de zi şi setul de materiale ce urmeazã a fi supuse discuţiilor.
ART. 15
Solicitarile cuprinzînd toatã documentaţia şi avizele ministerelor de specialitate (proceduri ce vor fi fãcute publice de cãtre banca) se înainteazã, spre examinare şi avizare, Bãncii de Export-Import a României - S.A., care, fie le aproba în cadrul competentelor care îi sînt delegate, fie le supune spre aprobare în comitet, dacã acestea depãşesc cuantumul şi gradul de risc atribuite prin competenta.
CAP. 3
Alte dispoziţii
ART. 16
Comitetul Interministerial de Garanţii şi Credite de Comerţ Exterior este format din 17 persoane.
Persoanele care fac parte din comitet, din comisia pregãtitoare şi din secretariatul tehnic îşi pãstreazã calitatea de angajaţi ai instituţiilor de la care provin, precum şi toate drepturile ce deriva din aceasta calitate.
Pentru activitatea efectiv depusa în cadrul comitetului şi al comisiei, persoanele vor fi remunerate pe baza de indemnizaţii lunare.
ART. 17
Indemnizaţiile cuvenite persoanelor care fac parte din comitet şi comisia pregãtitoare vor fi plãtite lunar şi suportate de Banca de Export-Import a României - S.A.
Nivelul indemnizaţiei lunare a persoanelor numite şi atrase, care fac parte din comitet şi din comisia pregãtitoare, este de 20% din salariul lunar al preşedintelui Bãncii de Export-Import a României S.A.
ART. 18
Prevederile prezentului regulament se vor completa în mod corespunzãtor cu prevederile actelor normative ulterioare privind activitatea Comitetului Interministerial de Garanţii şi Credite de Comerţ Exterior.
ANEXA 2
CONVENŢIE-CADRU

privind activitatea de finanţare a operaţiunilor de export şi de garantare a creditelor de export şi import, desfãşurate de Banca de Export-Import a României - S.A. în numele şi în contul statului
Între:
Ministerul Economiei şi Finanţelor şi Ministerul Comerţului şi Turismului, ca reprezentanţi ai Guvernului României, pe de o parte,
şi
Banca de Export-Import a României - S.A., pe de alta parte,
avînd în vedere:
- <>Hotãrîrea Guvernului nr. 189 din 22 martie 1991 privind aprobarea infiintarii Bãncii de Export-Import a României - societate pe acţiuni - (Romanian Eximbank);
- <>Hotãrîrea Guvernului nr. 844 din 20 decembrie 1991 privind înfiinţarea Comitetului Interministerial de Garanţii şi Credite de Comerţ Exterior,
se încheie prezenta Convenţie-cadru privind activitatea de finanţare a operaţiunilor de export şi de garantare a creditelor de export şi import, desfãşurate de Banca de Export-Import a României - S.A. în numele şi în contul statului.
ART. 1
Banca de Export-Import a României - S.A. desfãşoarã activitatea de finanţare a operaţiunilor de export şi import şi de garantare pentru importatorii şi exportatorii romani, în numele şi în contul statului.
ART. 2
În activitatea de finanţare şi de garantare a activitãţii de export şi import, Banca de Export-Import a României - S.A. acţioneazã pe baza şi în limitele competentelor ce i-au fost stabilite, potrivit reglementãrilor în vigoare şi ale prezentei convenţii-cadru.
Instrumentele prevãzute pentru aceasta activitate sînt credite, proceduri speciale de refinantare, bonificatii de dobinda, garanţii, precum şi orice alte instrumente specifice aprobate de Comitetul Interministerial de Garanţii şi Credite de Comerţ Exterior în cadrul politicii Guvernului României de promovare a exporturilor.
ART. 3
Operaţiunile de finanţare a creditelor de export desfãşurate de Banca de Export-Import a României S.A., în numele şi în contul statului, vor fi examinate şi aprobate de cãtre Comitetul Interministerial de Garanţii şi Credite de Comerţ Exterior, în limitele resurselor prevãzute anual în bugetul de stat cu aceasta destinaţie.
ART. 4
Banca de Export-Import a României - S.A. va emite garanţii în numele şi în contul statului, în limitele plafoanelor de indatorare externa aprobate de Parlament şi ale resurselor constituite cu aceasta destinaţie.
ART. 5
Ministerul Economiei şi Finanţelor, Ministerul Comerţului şi Turismului, împreunã cu Banca de Export-Import a României S.A., vor stabili structura şi termenele de raportare a conturilor de execuţie, contabilitatea operaţiunilor privind finanţarea şi garantarea operaţiunilor de export şi import, desfãşurate de Banca de Export-Import a României - S.A., în numele şi în contul statului.
ART. 6
Denunţarea convenţiei-cadru de cãtre una dintre pãrţi se va face cu un preaviz obligatoriu de 4 luni şi orice modificare a ei se va face numai cu acordul ambelor pãrţi semnatare.
ART. 7
Prezenta convenţie-cadru intra în vigoare la data aprobãrii ei de cãtre Guvern.

Ministrul economiei şi finanţelor,
George Danielescu

Preşedintele Bãncii de Export-Import
a României - S.A.,
Petru Rares

Ministrul comerţului şi turismului,
Constantin Fota

Ministrul bugetului, veniturilor
statului şi controlului financiar,
Florian Bercea


ANEXA 3
CONVENŢIE-CADRU

privind asigurarea şi reasigurarea de cãtre Banca de Export-Import a României - S.A., în numele şi în contul statului, a creditelor de export
Între:
Ministerul Economiei şi Finanţelor şi Ministerul Comerţului şi Turismului, ca reprezentanţi ai statului, pe de o parte,
şi
Banca de Export-Import a României - S.A., pe de alta parte,
avînd în vedere:
- <>Hotãrîrea Guvernului nr. 189 din 22 martie 1991 privind aprobarea infiintarii Bãncii de Export-Import a României - societate pe acţiuni - (Romanian Eximbank);
- <>Hotãrîrea Guvernului nr. 844 din 20 decembrie 1991 privind înfiinţarea Comitetului Interministerial de Garanţii şi Credite de Comerţ Exterior,
se încheie prezenta convenţie-cadru privind asigurarea de cãtre Banca de Export-Import a României - S.A., în numele şi în contul statului, a riscurilor de neplata a creanţelor rezultate din contracte de export derulate de exportatori romani persoane fizice şi juridice.
ART. 1
Banca de Export-Import a României - S.A. desfãşoarã activitate de asigurare şi reasigurare pentru credite de export în contul şi în numele statului.
ART. 2
Emiterea promisiunilor sau politelor de asigurare şi reasigurare se face pe baza aprobãrii Comitetului Interministerial de Garanţii şi Credite de Comerţ Exterior, constituit potrivit dispoziţiilor legale în vigoare.
ART. 3
3.1. Pentru toate riscurile asigurate, Banca de Export-Import a României S.A îşi desfãşoarã activitatea pe baza cheltuielilor aprobate prin bugetul de stat cu aceasta destinaţie. Limita de expunere şi factorul de multiplicare vor fi aprobate de Comitetul Interministerial de Garanţii şi Credite de Comerţ Exterior.
3.2. Calculul primelor şi al indemnizaţiilor privind daunele se va face la cursul oficial în vigoare la data începerii riscului respectiv, potrivit prevederilor din polita de asigurare.
3.3. Pentru a micşora influenta fluctuatiilor leului fata de alte valute, Banca de Export-Import a României - S.A. va putea practica şi o asigurare potrivit cãreia exportatorul, în schimbul unei majorãri de prima platibila iniţial, va beneficia de o creştere a limitei despãgubirii.
ART. 4
Banca de Export-Import a României - S.A. va respecta toate reglementãrile internaţionale în materie de asigurare de credite, acceptate în general de asiguratorii de credite, pe plan mondial, implicaţi în asigurarea riscurilor politice în contul sau cu reasigurarea propriilor state.
În vederea sprijinirii exportatorilor romani în competiţia cu exportatorii din alte tari, Banca de Export-Import a României - S.A. va avea posibilitatea sa se alinieze condiţiilor politelor oferite de guvernele strãine exportatorilor proprii, prin derogare de la reglementãrile amintite la paragraful precedent.
ART. 5
În cazul emiterii unei promisiuni de asigurare, se vor aplica toate condiţiile menţionate mai sus referitoare la poliţe.
În cazul în care o promisiune de asigurare a fost aprobatã în mod special de cãtre Comitetul Interministerial de Garanţii şi Credite de Comerţ Exterior, Banca de Export-Import a României - S.A. va putea emite polita, fãrã alte consultãri preliminare, la încheierea contractului.
ART. 6
Banca de Export-Import a României - S.A. va administra subscrierea, tarifele de prima, recuperarea sumelor din daune în suspensie şi va putea accepta, fãrã consultarea prealabilã a Comitetului Interministerial de Garanţii şi Credite de Comerţ Exterior modificãri ale poliţei, cu excepţia majorãrii sumei asigurate.
ART. 7
Ministerul Economiei şi Finanţelor, Ministerul Comerţului şi Turismului, împreunã cu Banca de Export-Import a României - S.A., vor stabili structura şi termenele de raportare a conturilor de execuţie, contabilitatea operaţiunilor privind asigurarea riscurilor în contul şi în numele statului.
Semestrial, Banca de Export-Import a României - S.A. va prezenta la Comitetul Interministerial de Garanţii şi Credite de Comerţ Exterior, Ministerul Economiei şi Finanţelor şi Ministerul Comerţului şi Turismului lista daunelor şi a celor datorate, dar neplãtite încã.
ART. 8
Pentru asigurãrile în contul statului, Banca de Export-Import a României - S.A. va percepe un comision din primele încasate, ce se va negocia cu Ministerul Economiei şi Finanţelor.
ART. 9
Banca de Export-Import a României - S.A. va asigura finanţarea şi suportarea activitãţii de asigurare şi reasigurare a creditelor de export, în numele şi în contul statului, pe seama fondului de asigurare constituit conform <>Hotãrîrii Guvernului nr. 844/1991 , în care se includ şi sumele prevãzute în bugetul de stat cu aceasta destinaţie.
ART. 10
Ministerul Economiei şi Finanţelor va elibera, la cererea Ministerului Comerţului şi Turismului, sumele prevãzute în bugetul de stat pentru asigurarea creditelor de export, pe baza programului şi reglementãrilor privind condiţiile, competentele şi criteriile de desfãşurare a acestor activitãţi, aprobate de Parlamentul României, în scopul constituirii la Banca de Export-Import a României - S.A. a fondului de asigurare a creditelor de export.
ART. 11
Banca de Export-Import a României - S.A. va achitã toate daunele ce provin din poliţele de asigurare subscrise în numele şi în contul statului, inclusiv costurile privind încasarea şi recuperarea sumelor datorate în conformitate cu prevederile poliţei de asigurare în limita resurselor prevãzute la art. 9.
La recuperarea sumelor plãtite ca despãgubiri, Banca de Export-Import a României - S.A. va scãdea cheltuielile de recuperare şi apoi va vãrsa restul în fondul de suportare a activitãţii de asigurare a creditelor de export, în numele şi în contul statului.
ART. 12
Denunţarea convenţiei-cadru de cãtre una dintre pãrţi se va face cu un preaviz obligatoriu de 4 luni şi orice modificare a ei se va face numai cu acordul ambelor pãrţi semnatare.
ART. 13
Prezenta convenţie-cadru intra în vigoare la data aprobãrii ei de cãtre Guvern.

Ministrul economiei şi finanţelor,
George Danielescu

Preşedintele Bãncii de Export-Import
a României - S.A.,
Petru Rares

Ministrul comerţului şi turismului,
Constantin Fota

Ministrul bugetului, veniturilor
statului şi controlului financiar,
Florian Bercea

-------
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016