Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   HOTARIRE Nr. 219 din 18 mai 1994  pentru aprobarea Protocolului dintre Guvernul Romaniei si Guvernul Ucrainei privind continuarea colaborarii la construirea Combinatului Minier de Imbogatire a Minereurilor Acide de la Krivoi Rog    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

HOTARIRE Nr. 219 din 18 mai 1994 pentru aprobarea Protocolului dintre Guvernul Romaniei si Guvernul Ucrainei privind continuarea colaborarii la construirea Combinatului Minier de Imbogatire a Minereurilor Acide de la Krivoi Rog

EMITENT: GUVERNUL ROMANIEI
PUBLICAT: Monitorul Oficial nr. 144 din 7 iunie 1994
Guvernul României hotãrãşte:

ARTICOL UNIC
Se aproba Protocolul dintre Guvernul României şi Guvernului Ucrainei privind continuarea colaborãrii la construirea Combinatului Minier de Imbogatire a Minereurilor Acide de la Krivoi Rog, semnat la 5 mai 1994.

p. PRIM - MINISTRU
DAN MIRCEA POPESCU,
ministru de stat,
ministrul muncii şi protecţiei sociale

Contrasemneazã:
-----------------
p. Ministrul lucrãrilor publice
şi amenajãrii teritoriului,
Victor Dumitrache,
secretar de stat

p. Ministrul industriilor,
Alexandru Stanescu,
secretar de stat

p. Ministrul comerţului,
Mihai Berinde,
secretar de stat

p. Ministru de stat,
ministrul finanţelor,
Dan Mogos,
secretar de stat

Ministru de stat,
ministrul afacerilor externe,
Teodor Viorel Melescanu


PROTOCOL
între Guvernul României şi Guvernul Ucrainei privind continuarea colaborãrii la construirea Combinatului Minier de Imbogatire a Minereurilor Acide de la Krivoi Rog

Guvernul României şi Guvernul Ucrainei, denumite în continuare pãrţi contractante,
în scopul continuãrii colaborãrii la construirea Combinatului Minier de Imbogatire a Minereurilor Acide de la Krivoi Rog (denumit în continuare Combinatul Krivoi Rog), reglementatã prin:
- Convenţia dintre Guvernul Republicii Socialiste România şi Guvernul Uniunii Republicilor Socialiste Sovietice privind colaborarea în construirea pe teritoriul U.R.S.S. a Combinatului Minier de Imbogatire a Minereurilor Acide cu Conţinut de Fier de la Krivoi Rog, semnatã la 29 decembrie 1986, denumita în continuare Convenţia privind colaborarea;
- Convenţia dintre Guvernul Republicii Socialiste România şi Guvernul Uniunii Republicilor Sovietice Socialiste cu privire la condiţiile de amplasare şi de activitate pe teritoriul U.R.S.S. a organizaţiilor de antrepriza din R.S.R. pentru construirea obiectelor Combinatului Minier de Imbogatire a Minereurilor Acide cu Conţinut de Fier de la Krivoi Rog, semnatã la 29 decembrie 1986, denumita în continuare Convenţia privind condiţiile de amplasare şi activitate;
- Protocolul la Convenţia dintre Guvernul Republicii Socialiste România şi Guvernul Uniunii Republicilor Sovietice Socialiste privind colaborarea în construirea pe teritoriul U.R.S.S. a Combinatului Minier de Imbogatire a Minereurilor Acide cu Conţinut de Fier de la Krivoi Rog, semnat la 29 decembrie 1986, numit în continuare Protocolul la convenţie,
au convenit urmãtoarele:

ART. 1
Guvernul Ucrainei se declara succesor la obligaţiile şi drepturile fostei U.R.S.S. privind construirea obiectelor Combinatului Minier de Imbogatire a Minereurilor Acide cu Conţinut de Fier de la Krivoi Rog, inclusiv a locuinţelor şi obiectivelor social-culturale prevãzute în documentele sus-menţionate, semnate la 29 decembrie 1986, cu precizãrile şi modificãrile conform prezentului protocol.
Din însãrcinarea Guvernului Ucrainei, organizaţia imputernicita pentru îndeplinirea prevederilor prezentului protocol este Ministerul Industriei din Ucraina.
ART. 2
Guvernul României avînd în vedere conţinutul art. 1 din prezentul protocol, confirma drepturile şi obligaţiile sale Guvernului Ucrainei, privind construirea obiectelor Combinatului Minier de Imbogatire a Minereurilor Acide cu Conţinut de Fier de la Krivoi Rog, inclusiv a locuinţelor şi obiectivelor social-culturale prevãzute în documentele sus-menţionate, semnate la 29 decembrie 1986, cu precizãrile conform prezentului protocol.
Din însãrcinarea Guvernului României, pentru urmãrirea îndeplinirii prevederilor prezentului protocol, se împuterniceşte Ministerul Comerţului din România.
ART. 3
Referitor la utilajele livrate de cãtre partea romana întreprinderilor metalurgice ale fostului Minister al Siderurgiei al U.R.S.S.:
- Guvernul Ucrainei îşi asuma obligaţia de a plati utilajele livrate întreprinderilor metalurgice din Ucraina;
- Guvernul Ucrainei împreunã cu Guvernul României vor soluţiona cu Guvernul Federaţiei Ruse problema compensãrii valorii utilajelor livrate de România unor întreprinderi metalurgice ale fostului Minister al Siderurgiei al U.R.S.S., aflate în afarã frontierelor Ucrainei.
În cazul nesolutionarii acestei probleme, Guvernul Ucrainei şi Guvernul României vor reveni ulterior la examinarea acesteia pentru rezolvarea ei.
ART. 4
Partea romana asigura, în continuare, executarea lucrãrilor de construcţii-montaj, livrarea de utilaje şi materiale care intra în cota de participare a României, conform anexei *) la prezentul protocol, în volumele şi la termenele care asigura punerea în funcţiune a capacitãţilor primului complex de pornire în anul 1995, avîndu-se în vedere finalizarea construcţiei Combinatului Krivoi Rog în anul 1996.
Beneficiarul general va asigura finalizarea lucrãrilor privind punerea în funcţiune a Combinatului Krivoi Rog de cãtre alţi participanţi la construcţie, la termenele stabilite prin graficul complex convenit privind construcţia, care constituie anexa la contractele de antrepriza, şi, de asemenea, a obligaţiilor sale proprii care decurg din Convenţia privind colaborarea, Convenţia privind condiţiile de amplasare şi activitate, ţinînd seama de prezentul protocol.
ART. 5
5.1. La realizarea obligaţiilor reciproce privind construirea obiectelor Combinatului Krivoi Rog, îndeplinirea funcţiilor se atribuie:

Din partea Ucrainei:
- Beneficiarul general - Ministerul Industriilor.
Soluţionarea operativã a tuturor problemelor beneficiarului general o îndeplineşte Concernul "UKRRUDPROM"; funcţia de beneficiar general pe şantier o îndeplineşte Direcţia de construcţii a Combinatului Krivoi Rog;
- Antreprenorul general - Corporatia de Stat pentru Construcţii din Ucraina "UKRSTROI".
Soluţionarea operativã a tuturor problemelor antreprenorului general o îndeplineşte Asociaţia KRIVBASSTROI";
- Proiectant general - Institutul "KRIVBASPROIEKT", iar partea tehnologicã - Institutul "MEHANOBRCERMET".

Din partea României:
- Antreprenorul - Societãţile comerciale "Arcom" - S.A., "Arcif" - S.A. şi "Uzinexportimport" - S.A.
Funcţia de antreprenor pe şantier o îndeplinesc filialele "Arcom - Krivoi Rog", "Arcif - Krivoi Rog" şi Uzinexportimport - Krivoi Rog".
Soluţionarea operativã a tuturor problemelor pe şantier o realizeazã Direcţia Antreprenorului Roman.
Coordonarea activitãţii antreprenorului în România se realizeazã de cãtre Ministerul Industriilor şi Ministerului lucrãrilor Publice şi Amenajãrii Teritoriului;
- Proiectantul general - Societatea Comercialã "Ipromet"- S.A.
Preluarea paletelor din Ucraina, în contul rambursarii datoriei se efectueazã de cãtre Societatea Comercialã "Sidex" - S.A. Galaţi.

5.2. Obligaţiile pãrţilor contractante, funcţiile de beneficiar general, antreprenor general şi antreprenor, prevãzute la art. 3 şi 4 din Convenţia privind colaborarea şi din Convenţia privind condiţiile de amplasare şi activitate, semnate la 29 decembrie 1986, rãmîn nemodificate, cu excepţia prevederii privind livrarea de carburanţi, lubrifianţi şi materiale locale de construcţii.
Livrarea de carburanţi şi lubrifianţi se asigura de antreprenor pe seama valorii de deviz a obiectelor şi în contul cotei sale de participare la construirea Combinatului Krivoi Rog.
Beneficiarul general, începînd cu data de 1 aprilie 1993, asigura livrarea materialelor locale de construcţii: pietriş, nisip, cuartit, savuri, var, argila pe seama valorii de deviz a fiecãrui obiect şi în contul cotei sale de participare la construirea Combinatului Krivoi Rog, cu deducerea ulterioara a valorii materialelor locale de construcţii din valoarea totalã a obiectului.
În cazul achiziţionãrii materialelor locale de construcţii de cãtre antreprenor cu mijloacele sale, aceste cheltuieli se includ în cota sa de participare la construirea Combinatului Krivoi Rog.
Cheltuielile de delegare ale societãţilor comerciale "Arcom" - S.A., "Arcif"- S.A. şi "Uzinexportimport" - S.A. se compenseazã de cãtre beneficiarul general, la preţurile în vigoare începînd cu 1 ianuarie 1993, în proporţie de 40% din suma calculatã. Restul de 60% se include în cota de participare a antreprenorului la construirea Combinatului Krivoi Rog, la preţurile anului 1984.
În obligaţiile antreprenorului intra şi lucrãrile de decopertare a cernoziomului de pe parcelele convenite cu beneficiarul general.
În obligaţiile beneficiarului general intra livrarea unor tipuri de utilaje şi materiale prevãzute în proiect, în conformitate cu listele separatoare convenite de ambele pãrţi.
5.3. În afarã de aceasta, în obligaţiile antreprenorului intra:
- întocmirea documentelor de transport, recepţia, prezentarea la controlul vamal, descãrcarea şi pãstrarea incarcaturilor care sosesc pentru construirea obiectelor;
- întocmirea documentelor de transport, ambalarea, marcarea, prezentarea la controlul vamal, încãrcarea şi ancorarea incarcaturilor la expedierea lor de cãtre antreprenor din Ucraina sau în traficul intern de transport pe teritoriul Ucrainei;
- evidenta bunurilor patrimoniale importate temporar pe şantierul Combinatului Krivoi Rog, întocmirea formalitãţilor vamale corespunzãtoare, convenirea termenelor de returnare a acestora din Ucraina şi, de asemenea, folosirea bunurilor menţionate pînã la expirarea termenelor stabilite în conformitate cu cerinţele legislaţiei vamale;
- asigurarea folosirii mãrfurilor importate pentru şantierul Combinatului Krivoi Rog, cãrora le-au fost acordate facilitãţi vamale, cu respectarea scopului pentru care aceste facilitãţi au fost acordate. Controlul folosirii acestor mãrfuri se realizeazã de cãtre beneficiarul general.

*) Anexa, cuprinzînd lista utilajelor şi materialelor necesare executãrii lucrãrilor la Combinatul Krivoi Rog, va suporta modificãrile convenite de pãrţi pînã la finalizarea construcţiei acestuia.
ART. 6
În scopul creãrii de condiţii avantajoase la construirea obiectelor Combinatului Krivoi Rog, partea ucraineana va asigura:
6.1. Prin Cabinetul de Miniştri al Ucrainei:
- introducerea în Ucraina, fãrã taxe vamale, a incarcaturilor, mãrfurilor şi documentaţiei antreprenorului, care se folosesc integral sau parţial la executarea lucrãrilor de construire a obiectelor Combinatului Krivoi Rog, şi, de asemenea, introducerea, fãrã taxe vamale, a produselor industriale, mãrfurilor alimentare, produselor din tutun, bãuturilor alcoolice, medicamentelor şi obiectelor de igiena, pe baza cotelor convenite pentru necesarul personal al salariaţilor antreprenorului;
- scoaterea din Ucraina, fãrã taxe vamale, a incarcaturilor, mãrfurilor şi documentaţiei proprietate a antreprenorului, dupã ce nu mai este necesarã folosirea acestora la construirea obiectelor Combinatului Krivoi Rog;
- scutirea antreprenorului şi a beneficiarului general de plata spezelor legate de întocmirea formalitãţilor vamale pentru mãrfurile importate şi exportate, destinate construirii obiectelor Combinatului Krivoi Rog, inclusiv importul şi exportul temporar de bunuri patrimoniale ale antreprenorului, care sa asigure îndeplinirea funcţiilor sale privind executarea lucrãrilor de construcţii-montaj.
În cazul în care apar speze şi taxe neconvenite prin prezentul protocol, legate de activitatea antreprenorului pentru construirea obiectelor Combinatului Krivoi Rog, beneficiarul general compenseazã aceste cheltuieli dacã nu exista posibilitatea soluţionãrii lor pe alta cale.
6.2. Prin Ministerul Transporturilor din Ucraina, în baza înţelegerilor cu organele competente din România:
- transportul incarcaturilor antreprenorului de la frontiera de stat a Ucrainei pînã la şantier;
- punerea la dispoziţie, pe baza comenzilor antreprenorului, a materialului rulant şi a conteinerelor pentru transportarea incarcaturilor acestuia de la frontiera de stat a Ucrainei pînã la şantier;
- sprijin în procurarea biletelor de cãlãtorie pentru personalul antreprenorului, pe calea feratã, de la frontiera de stat a Ucrainei pînã la şantier şi retur, la tarifele în vigoare pentru cetãţenii Ucrainei;
- transportul de cãlãtori şi de mãrfuri de la aeroporturile şi porturile maritime din Ucraina, cele mai apropiate de locul construcţiei pînã la aeroporturile şi porturile maritime din România, la tarifele şi în moneda utilizate în perioada de decontare între întreprinderile Ucrainei aflate pe teritoriul acesteia;
- transportul de cãlãtori şi de mãrfuri pe liniile interne feroviare, auto, maritime, aeriene, fluviale la tarifele şi în moneda utilizate în perioada de decontare între întreprinderile Ucrainei aflate pe teritoriul acesteia;
- eliberarea permiselor necesare pentru transportul de mãrfuri, inclusiv agabaritice, cu mijloace de transport auto ale antreprenorului;
- transbordarea mãrfurilor în porturile maritime din Ucraina.
6.3. Efectuarea de cãtre beneficiarul general - Direcţia de construcţii a Combinatului Krivoi Rog - a tuturor decontãrilor cu organizaţiile ucrainene de transport pentru transportarea incarcaturilor antreprenorului cu toate tipurile de transport, indiferent de apartenenţa acestuia, la tarifele şi în moneda aplicate în perioada de decontare între întreprinderile Ucrainei aflate pe teritoriul acesteia.
Plata transportului de mãrfuri ale antreprenorului pe cãile ferate de pe teritoriul tranzitat se efectueazã, de asemenea, de cãtre beneficiarul general - Direcţia de construcţii a Combinatului Krivoi Rog, cu includerea acesteia în cota sa de participare la construirea combinatului. În anumite cazuri, pe baza înţelegerii reciproce a pãrţilor, plata se poate face de cãtre antreprenor, cu includerea acesteia în cota sa de participare.
6.4. Prin întreprinderile comerciale locale din regiunea Kirovograd - vînzarea unor produce alimentare şi industriale.
6.5. Prin Ministerul Ocrotirii Sãnãtãţii din Ucraina - asistenta medicalã pentru personalul antreprenorului, în condiţiile Convenţiei privind condiţiile de amplasare şi activitate semnatã la 29 decembrie 1986.
6.6. Prin Ministerul Telecomunicatiilor din Ucraina - asigurarea construcţiei obiectelor Combinatului Krivoi Rog cu legãturi telefonice, telegrafice şi poştale, precum şi punerea la dispoziţia personalului antreprenorului de tiparituri şi publicaţii naţionale şi ucrainene, în condiţiile Convenţiei privind condiţiile de amplasare şi activitate, semnatã la 29 decembrie 1986.
6.7. Cu sprijinul beneficiarului general - încheierea de contracte economice directe cu orice întreprindere şi organizaţie din Ucraina pentru executarea de lucrãri, prestarea de servicii, livrarea de materiale şi utilaje, cu decontarea în moneda utilizata în perioada de decontare între întreprinderile Ucrainei aflate pe teritoriul acesteia.
6.8. Personalul antreprenorului este scutit de toate tipurile de speze şi taxe la acordarea vizelor de serviciu pentru intrarea în şi ieşirea din teritoriul Ucrainei.
ART. 7
7.1. În contul compensãrii cheltuielilor partii romane, în volum total de 774,6 milioane ruble transferabile, reprezentind cota sa de participare la construirea obiectelor Combinatului Krivoi Rog şi valoare utilajelor livrate întreprinderilor metalurgice ale fostului Minister al Siderurgiei al U.R.S.S. (anexa la prezentul protocol), cu luarea în considerare a dobinzilor pentru creditul acordat, urmeazã a se livra o cantitate totalã de 30.945 mii tone minereu de fier - pelete, cu conţinut de 60,29% fier şi bazicitate de 0,35, din care:
- 26.782 mii tone pelete se vor livra de cãtre partea ucraineana cu condiţia executãrii de cãtre partea romana a volumelor de lucrãri la construirea obiectelor Combinatului Krivoi Rog (conform anexei), în care se includ 1.471 mii tone pelete pentru utilajele în valoare de 36,6 milioane ruble transferabile livrate altor întreprinderi din Ucraina. Compensarea de cãtre partea ucraineana a cheltuielilor partii romane se va realiza indiferent de îndeplinirea obligaţiilor de cãtre ceilalţi participanţi la construirea Combinatului Krivoi Rog;
- 4.163 mii tone pelete pentru utilajele, în valoare de 104,2 milioane ruble transferabile livrate întreprinderilor din fost U.R.S.S., amplasate în afarã graniţelor Ucrainei, în conformitate cu prevederile art. 3 al prezentului protocol.
Cantitatea definitiva de pelete ce urmeazã a fi livrata de Ucraina în contul rambursarii datoriei sale va fi precizatã în decurs de 6 luni de la darea în exploatare a Combinatului Krivoi Rog, proporţional cu valoarea volumelor de lucrãri executate efectiv şi a utilajelor livrate, confirmatã de cãtre beneficiarul general şi antreprenor.
În acest sens, în calcule se vor folosi urmãtorii coeficienţi:
- 1 rubla sovietica este egala cu 1,5 ruble transferabile, pentru utilaje şi construcţii metalice stabilite prin contractul de antrepriza;
- 1 rubla sovietica este egala cu 1,36 ruble transferabile, pentru lucrãri de construcţii-montaj şi alte cheltuieli.
7.2. Partea ucraineana, în contul rambursarii datoriei sale, va asigura livrarea în avans cãtre partea romana a unui volum de 7,5 milioane tone pelete în anii 1994-1996, din care în anul 1994 pînã la 2 milioane tone, însã nu mai puţin de 1,5 milioane tone.
Volumele rãmase vor fi livrate în anii 1995-1996 în cote egale.
În cazul în care în anul 1994 nu se asigura un volum de livrãri de pînã la 2 milioane tone, cantitatea de pelete nelivrata se reesaloneaza în anii 1995-1996 în cote suplimentare egale.
Livrarea de pelete în avans se va face potrivit cantitãţii anuale convenite prin prezentul protocol şi la termenele prevãzute în contract, ceea ce va asigura posibilitãţi de finanţare şi de îndeplinire a programului de lucrãri al antreprenorului.
În anii urmãtori livrarea de pelete se va efectua în cote egale, în decurs de 10 ani sau într-o perioada mai scurta, pe baza de înţelegere reciprocã a pãrţilor.
7.3. Livrarea paletelor în contul rambursarii datoriei se efectueazã în condiţiile franco-frontiera Ucrainei (oraşul Reni şi oraşul Ismail, la înţelegerea pãrţilor, cu luarea în considerare a celor mai avantajoase condiţii la încheierea contractelor anuale pentru livrarea paletelor).
Livrarea paletelor în anii 1994-1995 se va face cu folosirea la maximum a transportului naval.
ART. 8
Partea romana, prin antreprenor, va asigura în contul cotei sale de participare, conform valorii de deviz convenite, livrarea în primul an de exploatare a combinatului Krivoi Rog, de piese de schimb pentru utilajele livrate din România, pe baza listei prezentate de beneficiar şi convenitã cu antreprenorul.
În continuare, partea romana se obliga sa livreze piese de schimb pentru utilajele de fabricaţie româneascã, pe baza de contracte comerciale anuale, cu decontarea în valuta convertibilã sau, pe baza de înţelegere reciprocã, prin alte forme de decontare.
ART. 9
Beneficiarul general şi antreprenorul, pe baza de înţelegere reciprocã şi în limitele cotei de participare a partii romane (774.6 milioane ruble transferabile pot aduce modificãri în lista obiectelor ce se executa de organizaţiile romane pentru construirea Combinatului Krivoi Rog (anexa la prezentul protocol), care sa nu conducã însã la modificarea termenelor de finalizare a lucrãrilor.
ART. 10
Funcţiile fostei centrale (Soiuzvnesstroimport) le preia Ministerul Industriei din Ucraina care, la aprecierea sa, poate atrage orice organizaţie de comerţ exterior pentru convenirea şi rezolvarea operativã a problemelor construcţiei Combinatului Krivoi Rog.
Beneficiarul general, printr-o organizaţie de comerţ exterior sau în mod independent, va asigura:
- obţinerea şi punerea la dispoziţia organelor vamale a aprobãrilor organelor corespunzãtoare pentru introducerea în Ucraina de obiecte care sînt supuse controlului acestor organe;
- convenirea şi punerea la dispoziţia organelor vamale a listelor de mãrfuri industriale şi alimentare care pot fi introduse în Ucraina, fãrã plata taxelor vamale, pentru uzul personal al salariaţilor antreprenorului.
ART. 11
Prominvestbank din Ucraina şi banca corespunzãtoare din România, în termen de 2 luni de la semnarea prezentului protocol, vor stabili modalitatea de efectuare a decontãrilor şi de ţinere a evidentei conturilor legate de construirea Combinatului Krivoi Rog.
ART. 12
În privinta problemelor nereflectate în prezentul protocol acţioneazã prevederile Convenţiei privind colaborarea, ale Convenţiei privind condiţiile de amplasare şi activitate şi ale Protocolului la convenţia de colaborare, semnate la 29 decembrie 1986. Prevederile celor trei documente sus-menţionate care contravin prezentului protocol îşi pierd valabilitatea.
ART. 13
Problemele legate de îndeplinirea prevederilor prezentului protocol vor fi soluţionate prin consultãri bilaterale, pe baza colaborãrii dintre cele doua pãrţi.
Toate diferendele legate de interpretarea şi aplicarea prevederilor prezentului protocol vor fi soluţionate în conformitate cu procedurile prevãzute în proiectul de acord privind promovarea şi protecţia reciprocã a investiţiilor, care a fost convenit şi va fi încheiat între Guvernul României şi Guvernul Ucrainei.
ART. 14
Beneficiarul general şi antreprenorul, în termen de o luna de la data semnãrii prezentului protocol, vor semna completãrile şi modificãrile la contractul de antrepriza nr. 63-08/00020-107 din 12 iunie 1987, ţinînd seama de prevederile prezentului protocol.
ART. 15
Cu acordul reciproc al pãrţilor, în prezentul protocol pot fi introduse modificãri şi completãri.
Protocolul intra în vigoare la data semnãrii sale. Dacã va fi necesar, pãrţile contractante îşi vor notifica, în scris, pînã la 20 mai 1994, îndeplinirea formalitãţilor interne prevãzute de legislaţia lor.
Încheiat la Kiev, la 5 mai 1994, în doua exemplare originale, fiecare în limbile romana, ucraineana şi rusa, toate textele fiind egal autentice.
În caz de interpretare diferita a textelor, va fi luat ca referinta textul în limba rusa.

Din împuternicirea
Guvernului României,
Marin Cristea

Din împuternicirea
Guvernului Ucrainei,
A. K. Golubcenko
-------------------------
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016