Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   HOTARIRE Nr. 205 din 22 martie 1991  privind infiintarea Regiei autonome Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

HOTARIRE Nr. 205 din 22 martie 1991 privind infiintarea Regiei autonome "Radionav" Constanta

EMITENT: GUVERNUL
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL NR. 92 din 29 aprilie 1991
În temeiul <>Legii nr. 15/1990 privind reorganizarea unitãţilor economice de stat ca regii autonome şi societãţi comerciale,

Guvernul României hotãrãşte:

ART. 1
Se înfiinţeazã Regia autonomã "Radionav" Constanta, judeţul Constanta, cu personalitate juridicã, cu sediul în municipiul Constanta, judeţul Constanta.
ART. 2
Patrimoniul regiei autonome este constituit din activul şi pasivul sectiei de trafic radiotelegrafic şi radiotelefonic al Întreprinderii de navigaţie maritima "Romline" Constanta.
Patrimoniul iniţial al regiei autonome se va definitiva pe baza reevaluarii acestuia în condiţiile prevãzute de lege.
ART. 3
Regia autonomã "Radionav" Constanta, înfiinţatã potrivit prezentei hotãrîri, se organizeazã şi funcţioneazã în conformitate cu regulamentul prevãzut în anexa şi cu dispoziţiile legale.
ART. 4
Pe data prezentei hotãrîri îşi înceteazã activitatea Întreprinderea "Transmar" Constanta şi "Administraţia Portului Liber" Constanta. Personalul care trece la Regia autonomã "Radionav" Constanta se considera transferat în interesul serviciului şi beneficiazã timp de trei luni de diferenţa pînã la salariul tarifar avut şi sporul de vechime, dacã este încadrat sau transferat în funcţii cu niveluri de salarizare mai mici.
ART. 5
Anexa face parte integrantã din prezenta hotãrîre.

PRIM-MINISTRU
PETRE ROMAN

ANEXA 1

REGULAMENT
de organizare şi funcţionare a Regiei autonome "Radionav" Constanta

CAP. 1
Denumirea, forma juridicã şi sediul
ART. 1
Întreprinderea de navigaţie maritima "Romline" Constanta - secţia de trafic radiotelegrafic şi radiotelefonic, prin reorganizare, va avea denumirea de Regia autonomã "Radionav" Constanta. Forma juridicã este de regie autonomã, cu personalitate juridicã şi îşi desfãşoarã activitatea pe principiile gestiunii economice şi autonomiei financiare.
ART. 2
Sediul Regiei autonome "Radionav" Constanta este în municipiul Constanta, incinta portului, judeţul Constanta.

CAP.2
Obiectul de activitate
ART. 3
Regia autonomã "Radionav" Constanta are ca obiect de activitate:
- prestaţii trafic radio-telegrafic, radiotelefonic şi telex pentru flota maritima şi fluviala;
- întreţinere şi reparaţii echipamente de radiocomunicatii, radionavigatie;
- vînzare-cumpãrare echipamente de navigaţie şi radionavigatie.
ART. 4
Regia autonomã "Radionav" Constanta are urmãtoarele atribuţii:
4.1 elaboreazã studii şi prognoze pentru dezvoltarea şi modernizarea sistemelor de comunicaţii maritime şi fluviale, le supune spre aprobare organelor competente şi urmãreşte realizarea acestora;
4.2 analizeazã şi face propuneri privind dotarea cu noi mijloace de radiocomunicatii maritime şi fluviale;
4.3 pregãteşte elementele negocierii cu reprezentanţii statului, a cheltuielilor necesare pentru întreţinerea, repararea şi modernizarea aparaturii de radiocomunicatii maritime şi fluviale;
4.4 urmãreşte avizarea şi aprobarea documentaţiilor privind tehnica de radiocomunicatii maritime şi fluviale;
4.5. autorizeaza instalaţiile şi aparatura de radiocomunicatii maritime şi fluviale folosite de societãţile comerciale.

CAP. 3
Patrimoniul
ART. 5
Regia autonomã "Radionav" Constanta deţine în exploatare aparatura şi instalaţiile pentru radiocomunicatii maritime şi fluviale în porturile româneşti.
Valoarea patrimoniului, conform bilanţului contabil la 30.06.1990, se ridica la 6.093 mii lei. Aceasta valoare urmeazã a fi definitivata dupã finalizarea acţiunii de reevaluare, conform Hotãrîrii Guvernului nr. 945/1990.
ART. 6
Regia autonomã "Radionav" Constanta este proprietara bunurilor din patrimoniul sau. În exercitarea dreptului de proprietate, foloseşte şi dispune, în mod autonom, potrivit legii, de bunurile pe care le are în patrimoniu în vederea realizãrii scopului pentru care a fost constituitã.
În cadrul administrãrii patrimoniului din dotare, Regia autonomã "Radionav" Constanta are obligaţia de a efectua reparaţii şi intretineri la mijloacele de radiocomunicatii maritime şi fluviale.
În funcţie de necesitãţile economiei naţionale, Regia autonomã "Radionav" Constanta are obligaţia de a dezvolta şi moderniza mijloacele de radiocomunicatii.
Consiliul de administraţie al Regiei autonome "Radionav" Constanta aproba scoaterea din funcţiune, în condiţiile legii, a unor fonduri fixe şi circulante, dezmembrarea şi valorificarea acestora.

CAP. 4
Structura regiei
ART. 7
În cadrul Regiei autonome "Radionav" Constanta se pot constitui direcţii, servicii şi birouri în funcţie de necesitatea şi volumul activitãţii, atribuţiile acestora fiind stabilite prin regulament propriu de organizare şi funcţionare aprobat de consiliul de administraţie.
ART. 8
În scopul realizãrii obiectului sau de activitate, Regia autonomã "Radionav" Constanta are în structura sa subunitati. Aceste subunitati au independenta economicã, financiarã, juridicã şi de personal, stabilitã de consiliul de administraţie al regiei prin regulamentul de organizare şi funcţionare al acestor subunitati.
Organizarea şi conducerea acestora se stabilesc de consiliul de administraţie al Regiei autonome "Radionav" Constanta.

CAP. 5
Organele de conducere
ART. 9
Conducerea Regiei autonome Radionav" Constanta se asigura prin:
- consiliul de administraţie;
- directorul general al Regiei autonome a "Radionav" Constanta.
ART. 10
Consiliul de administraţie se numeşte prin ordin al ministrului lucrãrilor publice, transporturilor şi amenajãrii teritoriului şi este compus din 7 persoane, din care una este directorul general al Regiei autonome "Radionav" Constanta.
Din consiliul de administraţie fac parte cîte un reprezentant al Ministerului Finanţelor, al Ministerului Comerţului şi Turismului şi un reprezentant al Ministerului lucrãrilor Publice, Transporturilor şi Amenajãrii Teritoriului.
Ceilalţi membri vor fi numiţi dintre inginerii, economistii, juristii şi tehnicienii specializaţi în domeniul activitãţii Regiei autonome "Radionav" Constanta.
ART. 11
Consiliul de administraţie îşi desfãşoarã activitatea în conformitate cu propriul sau regulament de organizare şi funcţionare.
ART. 12
Atribuţiile consiliului de administraţie sînt urmãtoarele:
- aproba structura organizatoricã şi funcţionalã a Regiei autonome "Radionav" Constanta şi a subunitatilor din structura;
- întocmeşte nomenclatoarele de funcţii şi salarii tarifare, indicatoarele tarifare de calificare şi reglementãrile privind drepturile de personal pentru subunitatile din structura;
- stabileşte nivelul de salarizare a personalului angajat la Regia autonomã "Radionav" Constanta şi la subunitatile din structura, în funcţie de studii şi munca efectivã prestatã, cu respectarea limitei minime de salarizare prevãzute de lege;
- aproba domeniile orientative ale activitãţii;
- aproba lucrãrile de investiţii, potrivit competentelor;
- repartizeazã creditele şi subvenţiile acordate pe unitãţile subordonate;
- examineazã şi propune spre aprobare la Ministerul Finanţelor bugetul de venituri şi cheltuieli;
- aproba bilanţul şi contul de profit şi pierderi;
- aproba utilizarea fondurilor valutare rãmase la dispoziţie;
- aproba încheierea contractelor regiei;
- examineazã şi, dupã însuşire, înainteazã Ministerului lucrãrilor Publice, Transporturilor şi Amenajãrii Teritoriului proiectele de acte normative şi modificarea celor existente, pentru a fi supuse aprobãrii, potrivit legii;
- aproba orice alte probleme privind activitatea regiei, cu excepţia celor date în competenta altor organe, potrivit legii.
ART. 13
Activitatea curenta a Regiei autonome "Radionav" Constanta este condusã de directorul general numit de consiliul de administraţie, cu avizul ministrului lucrãrilor publice, transporturilor şi amenajãrii teritoriului.
ART. 14
Consiliul de administraţie se întruneşte în şedinţe ordinare o data pe luna şi, la cererea preşedintelui, care este şi directorul general al Regiei autonome "Radionav" Constanta sau a 1/3 din membrii, ori de cîte ori este nevoie.
ART. 15
Pentru luarea unor decizii complexe, consiliul de administraţie poate atrage în activitatea de analiza consilieri şi consultanţi din institutele de proiectari şi cercetãri, cadre universitare şi specialişti din organismele de profil.
Activitatea acestora va fi recompensata material, conform înţelegerii, pe baza de contract.
ART. 16
Consiliul de administraţie, în prima luna a anului urmãtor, prezintã Ministerului lucrãrilor Publice, Transporturilor şi Amenajãrii Teritoriului un raport asupra activitãţii Regiei autonome "Radionav" Constanta în anul precedent şi asupra programului de activitate pentru anul în curs.

CAP. 6
Bugetul de venituri şi cheltuieli
ART. 17
Regia autonomã "Radionav" Constanta întocmeşte anual bugetul de venituri şi cheltuieli, bilanţul contabil şi contul de profit şi pierderi pe modelele stabilite de Ministerul Finanţelor. Bilanţul contabil anual şi contul de profit şi pierderi se supun spre aprobare Ministerului Finanţelor şi se publica în Monitorul Oficial al României, Partea a IV-a.
ART. 18
Constituirea subunitatilor subordonate Regiei autonome "Radionav" Constanta se face de cãtre consiliul de administraţie. O data cu ordinul de înfiinţare se aproba şi regulamentul de funcţionare a acestora.
Subunitatile din structura sînt conduse de:
- director;
- comitet director format din 5-7 persoane.
Din comitetul director fac parte persoanele cu funcţii de conducere şi specialişti.
Directorul şi comitetul director îndeplinesc sarcinile stabilite de consiliul de administraţie al Regiei autonome "Radionav" Constanta.
ART. 19
Relaţiile Regiei autonome "Radionav" Constanta cu alte regii şi societãţi comerciale, precum şi cu statul, se vor desfasura pe baza de contracte guvernate de principiul libertãţii contractuale.
ART. 20
Regia autonomã "Radionav" Constanta se poate adresa instanţelor judecãtoreşti de drept comun, pentru orice litigii.
ART. 21
Consiliul de administraţie sau directorul general angajeazã personalul regiei şi conducerile subunitatilor din structura. Personalul subunitatilor este angajat de directorul acestora.
ART. 22
Controlul activitãţii economico-financiare a Regiei autonome "Radionav" Constanta se efectueazã prin organele de specialitate ale regiei.
ART. 23
Prezentul regulament se completeazã cu dispoziţiile <>Legii nr. 15/1990 şi celorlalte reglementãri în vigoare.

-------------------------
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016