Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   HOTARIRE Nr. 196 din 22 martie 1991  privind infiintarea Regiei autonome a apelor Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

HOTARIRE Nr. 196 din 22 martie 1991 privind infiintarea Regiei autonome a apelor "Apele romane" - R.A.

EMITENT: GUVERNUL
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL NR. 77 din 13 aprilie 1991
Guvernul României hotãrãşte:

ART. 1
Pe data de 1 aprilie 1991 se înfiinţeazã Regia autonomã a apelor "Apele romane" - R.A., cu sediul principal în Bucureşti, b-dul Libertãţii nr. 12, sector 5.
Regia autonomã a apelor "Apele romane" - R.A. se înfiinţeazã ca unitate cu personalitate juridicã şi funcţioneazã pe baza de gestiune economicã şi autonomie financiarã.
ART. 2
Regia autonomã a apelor "Apele romane" - R.A. are ca scop aplicarea strategiei naţionale în domeniul gospodãririi apelor - cu excepţia apelor minerale, termominerale, de uz alimentar, destinate utilizãrii fizico-terapeutice şi altor scopuri - actionind asupra cunoaşterii resurselor de apa, folosirea raţionalã, protecţia lor impotriva epuizarii şi degradãrii, precum şi pentru prevenirea efectelor distructive ale apelor în condiţii de eficienta economicã şi protecţie socialã.
Obiectul de activitate al regiei autonome îl constituie:
a) gestionarea resurselor de apa, administrarea şi exploatarea albiilor minore, a lucrãrilor de gospodãrire a apelor, precum şi a bunurilor mobile şi imobile necesare desfãşurãrii acestei activitãţi;
b) activitatea de meteorologie, hidrologie şi hidrogeologie necesarã vieţii social-economice a României şi integrarea acestei activitãţi în sistemul de convenţii şi relaţii internaţionale.
ART. 3
Patrimoniul Regiei "Apele romane" - R.A. este de 28.160 milioane lei, constituit prin preluarea activului şi pasivului de la unitãţile din anexa nr. 1, care se desfiinţeazã.
Patrimoniul Regiei "Apele romane" - R.A. se va definitiva pe baza reevaluarii în condiţiile prevãzute de lege.
ART. 4
Regia "Apele romane" - R.A. în exercitarea dreptului de proprietate dispune, poseda şi foloseşte în mod autonom bunurile pe care le are în patrimoniu sau culege uzufructul - dupã caz - în vederea realizãrii scopului pentru care a fost constituitã.
ART. 5
Regia "Apele romane" - R.A. îşi desfãşoarã activitatea în conformitate cu regulamentul de organizare şi funcţionare prevãzut în anexa nr. 2.
ART. 6
Conducerea regiei este asigurata de consiliul de administraţie constituit potrivit legii şi format din 15 membri, dintre care unul este directorul general al regiei. Directorul general se numeşte de consiliul de administraţie cu avizul ministrului mediului.
ART. 7
Regia "Apele romane" - R.A. îşi acoperã din veniturile din activitatea sa prevãzutã la art. 2 toate cheltuielile obtinind şi profit.
Lucrãrile de investiţii se finanţeazã din fondul de dezvoltare al regiei, din fondul apelor, precum şi din alocaţii de la bugetul administraţiei centrale de stat stabilite anual, potrivit legii.
Activitatea de hidrometeorologie, cercetãrile fundamentale în domeniu, urmãrirea sistematica şi completa a stãrii şi evoluţiei vremii şi apelor, realizarea schimbului internaţional de date şi integrarea în sistemul mondial de veghe meteorologica şi hidrologica se finanţeazã de la bugetele administraţiei centrale de stat.
ART. 8
Regia "Apele romane" - R.A. are calitatea de furnizor şi este singura în drept de a percepe preţul apei brute livrate utilizatorilor interni şi externi.
ART. 9
Personalul trecut la regie de la unitãţile care se desfiinţeazã, precum şi din aparatul central al Ministerului Mediului, se considera transferat în interesul serviciului. Acest personal, în cazul în care este încadrat cu un salariu mai mic, are dreptul la diferenţa pînã la salariul tarifar avut şi, dupã caz, la sporul de vechime neîntreruptã, timp de 3 luni.
ART. 10
Anexele nr. 1 şi nr. 2 fac parte integrantã din prezenta hotãrîre.

PRIM-MINISTRU
PETRE ROMAN

ANEXA 1

Regia autonomã - "Apele romane" - R.A. - care se înfiinţeazã în conformitate cu prevederile <>Legii nr. 15/1990

-------------------------------------------------------------------------------
Patrimoniul
net*) (conform
Sediul bilanţului la Filiale teritoriale Denumirea unitãţilor
30.09.1990) şi alte subunitati care se desfiinţeazã
- milioane lei -
-------------------------------------------------------------------------------
1 2 3 4
-------------------------------------------------------------------------------
Bucureşti, 28.160 I. Filiale teritoriale
str. Libertãţii - Cluj Direcţia de ape Cluj
nr. 12, - Oradea Direcţia de ape Oradea
sector 5 - Tirgu Mures Direcţia de ape Tirgu
Mures
- Timişoara Direcţia de ape Timişoara
- Craiova Direcţia de ape Craiova
- Rimnicu Vilcea Direcţia de ape Rimnicu
Vilcea
- Pitesti Direcţia de ape Pitesti
- Buzau Direcţia de ape Buzau
- Ploiesti Exploatarea Paltinu
- Bacau Direcţia de ape Bacau
- Iaşi Direcţia de ape Iaşi
- Constanta Direcţia de ape Constanta
- Bucureşti Întreprinderea pentru
exploatarea lucrãrilor
hidrotehnice Bucureşti
- Stinca Costesti Întreprinderea Stinca
- Institutul naţional Institutul de meteorolo-
de meteorologie gie şi hidrologie
şi hidrologie

II. Alte subunitati
- Oficiul de calcul
Bucureşti
- Centrul de perfecţionare
- Revista Hidrotehnica Revista Hidrotehnica
-------------------------------------------------------------------------------
*) În patrimoniul net nu se include valoarea terenurilor cu ape.

REGULAMENT
de organizare şi funcţionare a Regiei autonome "Apele romane" - R.A.

I. Dispoziţii generale
ART. 1
Regia "Apele romane" - R.A. gestioneazã sursele de apa, asigura apãrarea impotriva inundatiilor prin lucrãrile proprii, exploateazã şi întreţine lucrãrile de gospodãrire a apelor, de stocare, captare şi transport, precum şi de protecţie a albiilor şi malurilor cursurilor de apa aparţinînd acesteia.
Orice alte lucrãri de acest gen realizate pentru nevoi proprii din proprietatea altor regii autonome sau societãţi comerciale nu se cuprind în administrarea regiei "Apele romane" - R.A.
ART. 2
Regia "Apele romane" - R.A. este persoana juridicã şi funcţioneazã pe baza de gestiune economicã şi autonomie financiarã, activitatea acesteia desfasurindu-se pe baza acestui regulament şi a celorlalte prevederi legale.
ART. 3
Sediul principal al regiei "Apele romane" - R.A. este în Bucureşti, b-dul Libertãţii nr. 12, sectorul 4.
Regia "Apele romane" - R.A. are în structura filialele şi subunitatile prevãzute în anexa nr. 1.
Modul de organizare, constituire şi relaţiile dintre ele sînt prevãzute în prezentul regulament.
ART. 4
Regia "Apele romane" - R.A. are ca scop aplicarea strategiei naţionale în domeniul gospodãririi apelor, actionind pentru cunoaşterea resurselor de apa, folosirea raţionalã, protecţia impotriva epuizarii şi degradãrii acestora, prevenirea acţiunilor distructive ale apelor şi asigurarea supravegherii meteorologice şi hidrologice, pentru satisfacerea cerinţelor sociale, publice şi de alta natura ale statului.

II. Obiectul de activitate
ART. 5
Regia "Apele romane" - R.A. are urmãtorul obiect de activitate:
5.1. gospodãrirea apelor şi protecţia acestora impotriva epuizarii şi degradãrii;
5.2. realizarea produselor şi serviciilor de gospodãrire a apelor prin valorificarea fructului acestora;
5.3. urmãrirea sistematica şi completa a stãrii şi evoluţiei vremii şi apelor, realizarea schimbului internaţional de date şi integrarea în sistemul mondial de veghe meteorologica şi hidrologica;
5.4. elaborarea diagramelor şi prognozelor asupra vremii şi apelor şi avertizarea în caz de producere a fenomenelor periculoase;
5.5. exploatarea lucrãrilor de gospodãrire a apelor, asigurarea desfãşurãrii unitare şi eficiente a acestei activitãţi pe bazine hidrografice;
5.6. întreţinerea cursurilor de apa şi a lucrãrilor de asigurare a scurgerii apei, precum şi apãrarea impotriva inundatiilor.

III. Atribuţii
ART. 6
În realizarea obiectului de activitate, exercita urmãtoarele atribuţii principale:
6.1. încheie contracte pentru livrarea de apa bruta sau tratata şi presteazã servicii de gospodãrire a apelor, primirea de substanţe uzate în ape, pomparea apei, tratarea apei, producerea de energie, exploatarea de materiale din albii şi altele;
6.2. realizeazã politica de încasãri, plati şi credite, programarea şi executarea activitãţii economico-financiare, întocmirea bugetelor de venituri şi cheltuieli, analiza execuţiei acestora şi destinaţia profitului, gestioneazã Fondul Apelor;
6.3. asigura livrarea cãtre beneficiarii de folosinta a volumelor de apa necesarã conform contractelor întocmite, stabileşte mãsuri pentru satisfacerea optima a tuturor beneficiarilor de apa cu cantitãţile necesare;
6.4. întocmeşte şi urmãreşte aplicarea programelor privind satisfacerea cerinţelor de apa ale populaţiei şi economiei, valorificarea de noi surse de apa, folosirea raţionalã şi protecţia acestora impotriva epuizarii şi poluarii, amenajarea complexa a apelor în concordanta cu cerinţele actuale şi de perspectiva ale bazinelor hidrografice;
6.5. coordoneazã şi rãspunde de modul de folosite a apelor pe ansamblul fiecãrui bazin hidrografic, controleazã modul în care se efectueazã prelevarea şi folosirea apelor, evacuarea apelor uzate şi stabilesc mãsuri de remediere;
6.6. elaboreazã planuri de restrictii temporare pentru cursurile de apa deficitare şi asigura aplicarea acestora;
6.7. urmãreşte evoluţia calitãţii apelor pe ansamblul bazinelor hidrografice, organizeazã sistemul de avertizare a poluarilor accidentale şi concura la aplicarea mãsurilor pentru îmbunãtãţirea calitãţii apelor;
6.8. urmãreşte realizarea de cãtre unitãţile ce folosesc ape sau evacueaza ape a instalaţiilor de mãsurare a debitelor captate şi evacuate; acorda asistenta tehnica la proiectarea, executarea şi exploatarea acestor instalaţii, stabilind condiţiile în care trebuie sa se efectueze observaţiile şi mãsurãtorile, prelucreaza rezultatele obţinute;
6.9. elaboreazã studii de sinteza privind gospodãrirea cantitativã şi calitativã a apelor pe bazine hidrografice, stabilind mãsuri de asigurare a apei şi protecţie impotriva epuizarii şi poluarii;
6.10. administreazã direct albiile minore ale cursurilor de apa a cuvetelor lacurilor şi baltilor în starea lor naturala sau amenajatã şi a fundului apelor maritime interioare şi marii teritoriale;
6.11. coreleazã lucrãrile de gospodãrire a apelor cu cele de îmbunãtãţiri funciare, de combatere a eroziunii solului, de regularizare a scurgerii pe versanţi, de amenajãri silvice şi de amenajare teritorialã, precum şi cu dezvoltarea folosintelor de apa şi cu lucrãrile de protecţie impotriva poluarii apelor;
6.12. executa lucrãri de întreţinere, regularizare, calibrare şi indiguire a albiilor minore şi alte lucrãri hidrotehnice, precum şi alte lucrãri pentru dezvoltarea bazei materiale a activitãţii proprii;
6.13. efectueazã controlul sistematic al reţelei hidrografice în scopul sesizãrii şi remedierii degradãrilor de albii şi maluri, culegerii datelor primare necesare ţinerii la zi a cadastrului apelor;
6.14. efectueazã întregul complex de observaţii şi mãsurãtori meteorologice şi hidrologice pe teritoriu pentru cunoaşterea caracteristicilor mediilor aerian şi hidric şi asigura transmiterea, centralizarea, prelucrarea şi stocarea acestora;
6.15. elaboreazã prognoze meteo şi hidro pentru deservirea organelor şi unitãţilor interesate şi asigura avertizarea asupra fenomenelor hidrometeorologice periculoase;
6.16. elaboreazã studii şi cercetãri în domeniile meteorologiei, hidrologiei şi hidrogeologiei pentru stabilirea condiţiilor de producere, evoluţie şi repartiţie a fenomenelor meteorologice şi hidrologice pe teritoriul tarii şi pentru îmbunãtãţirea calitãţii prognozelor hidrometeorologice;
6.17. asigura într-o conceptie unitarã dezvoltarea reţelei meteorologice, hidrologice şi hidrogeologice şi a dotãrii acesteia cu aparate, instrumente şi utilaje specifice;
6.18. întocmeşte şi tine la zi planurile de apãrare impotriva inundatiilor şi coordoneazã acţiunile tehnice operative de apãrare pe ansamblul fiecãrui bazin hidrografic;
6.19. exercita administrarea directa pentru lucrãrile de gospodãrire a apelor din bazinele hidrografice respective, baraje şi lacuri de acumulare, derivatii de debite între cursurile de apa, îndiguiri pentru apãrarea de inundatii, regularizari de albii şi apãrãri de maluri, staţii de pompare şi tratare a apei, foraje, instalaţii de mãsurarea cantitãţii şi calitãţii apei, sedii de producţie şi exploatare;
6.20. întocmeşte în mod corelat pe ansamblul fiecãrui bazin hidrografic, propuneri de lucrãri noi de amenajare a acestuia necesare satisfacerii cerinţelor de apa, protecţiei calitãţii apelor şi prevenirii acţiunii distructive a acestora;
6.21. asigura finanţarea lucrãrilor necesare pentru desfãşurarea proceselor de producţie şi executarea investiţiilor destinate dezvoltãrii activitãţii proprii;
6.22. asigura dezvoltarea şi modernizarea sistemului informaţional, decizional în domeniul gospodãririi apelor, organizeazã şi desfãşoarã activitatea de urmãrire a comportãrii în timp a construcţiilor hidrotehnice;
6.23. avizeazã lucrãrile ce se executa pe ape sau au legatura cu apele, elibereazã autorizaţii de folosire a apei şi asigura aplicarea legislaţiei pentru folosirea şi protecţia resurselor de apa;
6.24. organizeazã paza şi supravegherea apelor şi a lucrãrilor de gospodãrire a apelor din administrare, prevenirea degradãrii acestora, sanctionind contraventional toate abaterile de le prevederile legale;
6.25. tine la zi cadastrul apelor şi drepturile de folosinta, întocmeşte sinteze anuale de cadastrul apelor şi furnizeazã date agenţilor economici interesaţi;
6.26. asigura concesionarea, închirierea şi locaţia gestiunii pentru unele categorii de bunuri din administrare;
6.27. asigura aprovizionarea tehnico-materialã prin încheierea de contracte cu agenţii economici corespunzatori;
6.28. stabileşte relaţii în domeniul sau de activitate;
6.29. coordoneazã şi indruma activitatea filialelor şi subunitatilor din subordine;
6.30. asigura realizarea îndeplinirii prevederilor convenţiilor în domeniul apelor de frontiera şi secretariatul tehnic permanent al Comitetului Naţional Roman pentru programul hidrologic internaţional al UNESCO;
6.31. stabileşte relaţii în domeniul sau de activitate cu alte regii autonome, cu societãţi comerciale, precum şi cu persoanele juridice şi fizice, romane sau strãine pentru realizarea în comun de activitãţi productive şi de comercializare pe baze contractuale în condiţiile economiei de piata;
6.32. iniţiazã acţiuni de cooperare tehnico-economicã, ştiinţificã cu agenţi economici şi firme din ţara şi strãinãtate;
6.33. urmãreşte realizarea unei rentabilitati superioare şi obţinerea de profit; poate constitui fonduri proprii potrivit legii.

CAP. 4
Patrimoniul regiei
ART. 7
Regia autonomã a apelor - "Apele romane" - R.A. are un patrimoniu net de 28.160 milioane lei stabilit pe baza bilanţului încheiat la 30.09.1990 prin însumarea patrimoniilor preluate de la unitãţile din structura.
ART. 8
Regia "Apele romane" - R.A. are, de asemenea, în proprietate 295,6 mii hectare teren cu ape conform înregistrãrii în evidentele de cadastru funciar la data de 1.01.1990 cu toate drepturile şi obligaţiile ce decurg din aceasta.
ART. 9
Regia "Apele romane" - R.A. este proprietara bunurilor din patrimoniul sau. În exercitarea dreptului de proprietate poseda, foloseşte şi rãspunde în mod automat de bunurile pe care le are în patrimoniu şi de uzufructul acestora, dupã caz, în vederea realizãrii scopului pentru care a fost constituitã.

CAP. 5
Structura regiei "Apele romane" - R.A.
ART. 10
Structura organizatoricã şi funcţionalã a regiei "Apele romane" - R.A. se stabileşte de cãtre consiliul de administraţie al acesteia.
10.1. Filialele regiei autonome au aceleaşi competente ca regia, mai puţin relaţiile directe cu bugetul statului.
ART. 11
Organizarea şi structura conducerii filialelor şi subunitatilor din structura regiei se stabilesc de consiliul de administraţie al acesteia.
ART. 12
Regia "Apele romane" - R.A. are în structura direcţii, divizii, inspecţii, servicii, birouri, oficii şi compartimente; normele de structura ale acestora se aproba de consiliul de administraţie.
ART. 13
Atribuţiile direcţiilor şi celorlalte compartimente se stabilesc prin regulament aprobat de consiliul de administraţie.
ART. 14
Personalul filialelor teritoriale şi al celorlalte subunitati este angajat de conducerile acestora, potrivit competentelor acordate de consiliul de administraţie al regiei.

CAP. 6
Organele de conducere ale Regiei autonome "Apele romane"
ART. 15
Conducerea regiei se asigura prin:
- consiliul de administraţie;
- directorul general al regiei.
ART. 16
Consiliul de administraţie se numeşte prin ordin al ministrului mediului şi este compus din 15 persoane, din care una este directorul general al regiei.
Din consiliul de administraţie fac parte, în mod obligatoriu, cîte un reprezentant al Ministerului Finanţelor şi Ministerului Mediului.
Ceilalţi membri vor fi numiţi dintre ingineri, economişti, tehnicieni, jurişti, specialişti în domeniul gospodãririi apelor, din cercetare şi proiectare, învãţãmînt superior sau alte unitãţi.
ART. 17
Consiliul de administraţie îşi desfãşoarã activitatea în conformitate cu propriul regulament de organizare şi funcţionare.
ART. 18
Atribuţiile consiliului de administraţie sînt urmãtoarele:
18.1. aproba structura organizatoricã şi funcţionalã a regiei, filialelor şi celorlalte subunitati componente;
18.2. stabileşte competentele tehnice, economico-financiare, juridice şi de personal pentru subunitatile din structura;
18.3. adopta programele de activitate de gospodãrire a apelor curente, anuale şi de perspectiva;
18.4. stabileşte volumele de apa ce se livreaza şi volumul prestaţiilor;
18.5. utilizeazã fondul apelor potrivit aprobãrii Ministerului Mediului;
18.6. aproba bugetul de venituri şi cheltuieli, bilanţul şi contul de profit şi pierderi;
18.7. hotãrãşte, în condiţiile legii, asocierea cu alte regii şi societãţi comerciale pentru realizarea de activitãţi de interes comun;
18.8. aproba operaţii de credite, fundamenteazã şi solicita subvenţii pentru investiţii;
18.9. stabileşte nivelul de salarizare a personalului din regie în funcţie de studii, munca efectiv prestatã, cu respectarea limitei minime prevãzute de lege;
18.10. stabileşte mãsuri pentru respectarea disciplinei în domeniul utilizãrii şi protecţiei calitãţii apei;
18.11. stabileşte lucrãrile noi ce trebuie realizate pentru asigurarea surselor de apa şi protecţia apelor impotriva poluarii;
18.12. ia mãsuri, potrivit legii, pentru angajarea rãspunderii disciplinare şi materiale, civile, penale sau contravenţionale, în sarcina salariaţilor regiei, în cazul neîndeplinirii de cãtre aceştia a obligaţiilor ce le revin;
18.13. negociaza conţinutul contractului colectiv de munca;
18.14. aproba orice alte mãsuri pentru activitatea regiei, cu excepţia celor date în competenta altor organe, potrivit legii;
18.15. aproba indemnizaţii pentru membrii consiliului de administraţie.
ART. 19
Atribuţiile directorului general al regiei sînt urmãtoarele:
19.1. angajeazã regia, prin semnatura, în relaţiile cu terţii, în limita competentelor aprobate de consiliul de administraţie şi a celor prevãzute de legislaţia în vigoare;
19.2. încheie, modifica, suspenda şi, dupã caz, desface contractul de munca al personalului din aparatul propriu al regiei şi din conducerea filialelor şi subunitatilor; asigura conducerea activitãţii curente a regiei.
ART. 20
Consiliul de administraţie se întruneşte în şedinţa ordinarã, lunarã, la convocarea directorului general al regiei sau la cererea unei treimi din membrii acestuia.
ART. 21
Consiliul de administraţie prezintã Ministerului Mediului, în prima luna a fiecãrui an, un raport asupra activitãţii regiei din anul precedent şi asupra programului de activitate pe anul în curs.

CAP. 7
Bugetul de venituri şi cheltuieli
ART. 22
Regia autonomã a apelor "Apele romane" - R.A. întocmeşte, anual, bugetul de venituri şi cheltuieli, bilanţul contabil şi contul de profit şi pierderi, dupã modele stabilite de Ministerul Finanţelor.
Regia "Apele romane" - R.A. îşi acoperã cheltuielile, inclusiv dobinzile şi rambursarea creditelor din venituri proprii şi din alocaţii de la bugetul public naţional pentru activitãţile prevãzute la art. 7 din hotãrîre.
Bilanţul contabil şi contul de profit şi pierderi ale regiei se supun spre aprobare Ministerului Finanţelor şi se publica în Monitorul Oficial, Partea a IV-a.
ART. 23
Regia "Apele romane" - R.A. constituie fondul de rezerva şi de dezvoltare, asigura sumele necesare satisfacerii unor necesitaţi sociale, culturale, sportive, de perfecţionare-recalificare a personalului angajat, precum şi pentru cointeresarea prin premieri a acestuia.
ART. 24
Regia "Apele romane" - R.A. constituie şi gestioneazã fondul apelor pentru finanţarea unor lucrãri de gospodãrirea apelor necesare, asigurãrii şi protecţiei surselor de apa, de apãrare impotriva efectelor distructive ale apelor, precum şi pentru acoperirea diferenţei de cheltuieli efectuate de unitãţile de gospodãrire a apelor în perioadele de excedent de umiditate sau de seceta cînd veniturile realizate sînt reduse şi pentru elaborarea unor studii şi cercetãri operative de gospodãrire a apelor şi hidrometeorologie.
ART. 25
Exerciţiul economico-financiar începe la 1 ianuarie şi se sfirseste la 31 decembrie ale fiecãrui an.
ART. 26
Controlul activitãţii economico-financiare se realizeazã de cãtre organele de specialitate ale regiei.

CAP. 8
Relaţiile Regiei autonome "Apele romane" - R.A.
ART. 27
Relaţiile cu alte regii autonome, cu societãţile comerciale din ţara şi strãinãtate, cu persoane fizice, precum şi cu statul, se desfãşoarã în conformitate cu reglementãrile din Legea Apelor şi pe baza contractualã, în condiţiile economiei de piata.
ART. 28
Regia "Apele romane" - R.A. se poate asocia cu societãţi comerciale şi cu terţe persoane juridice şi persoane fizice, romane sau strãine pentru realizarea în comun de activitãţi productive.
ART. 29
Regia "Apele romane" - R.A. va practica, în raporturile cu terţi, preţuri ce se vor aproba de cãtre Guvern, pe baza de analize economice.
ART. 30
Prezentul regulament se completeazã cu dispoziţiile <>Legii nr. 15/1990 şi cu celelalte reglementãri în vigoare, care se referã la activitatea regiilor autonome.

--------------------



Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016